Доган сравнен с Достоевски, хонорарът му бил малък

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е взел над 1,5 млн. лв. хонорар за маркетингово проучване, заяви адвокатът му Румен Еленски във Върховния административен съд.

Обратно в новината

Коментари - Доган сравнен с Достоевски, хонорарът му бил малък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ахмед Доган е много добре подготвен по темата енергия от алтернативни източници... има лаборатория, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН, около него винаги има учебници по химия, по физика." "Говорителят на ДПС описа Доган като идеолога на развитието на алтернативни енергийни източници в България. Той посочи, че Доган е почетен член на водородното дружество, има лаборатория в дома си, общува с учени и постоянно се среща с хора от БАН." А Доган знае ли колко водород има във водата ? А не бяха ли хора от дпс, които не знаеха колко водород има във водата и казаха, че и те я пиели такава, когато преди години от ' КАНАЛЕТО ' ги питаха за това ?

Доган е почетен член на въздухарското дружество.

БКП=БСП=ДПС=крадци, лъжци, манипулатори, паразите и предатели идва ВИДОВДЕН

Доган е на далавера - ако хонорара е взет преди 3 години 1.5 млн. при преференциална лихва 12 % е гушнал 540 хил. лв. минус 3 хил. лв. глоба, остават му 537 хилки.

каква е тая лихва??? 12% ?! и аз искам така!

Адвоката да се изкара пред Съдебната палата и да се нажари с коприва по гол задник, а после с бръснарски ножчета и йод...

Чудя се дали ако аз спра да ходя на работа ще ме уволнят? Със сигурност това ще се случи. Не разбирам защо и този турчин да не могат да го разкарат от парламента. 1. Той е на наша издръжка- не говоря за заплатата му (въпреки че му внасят осигуровки) а за годишната субсидия, която получава партията му ДПС. 2. Не е ли нормално да имат трудови договори дупетатите и като не изпълняват задълженията си да биват отстранени от Народното събрание (мисля че не трябва да се нарича "народно" , защото ние не сме Народна Република вече) или направо да им се отнема имунитета (това го има само при нас) и да му се забрани завинаги да влиза там т.е да участва в избори и т.н. Редно е да има такива промени.

е няма как да стане - депутатите са избираеми - и няма законов механизъм за нарочното им отстраняване, освен ако не са осъдени за тежко престъпление.

Ужас ме обхваща ,като сравня сумата открадната от майка ми от телефонните измамници със сумата открадната от политеческия измамник Доган.Би трябвало цвета на нацията /прокурори , политици , инженери , строители / въобще всички , които се чувстваме измамени от ДОГАНЧО да сме 1000 пъти по-глупави отнея.И докато за майка ми има смекчаващи вината обстоятелства , то какво извинява нас ?

Доган трябва да бъде служебно регистриран по ДДС и да плати глоба в двоен размер на нерегистрираната сума пък после да му отнемат каквото си щат. Ало, НАП-а спазвайте законите. Също така да се направи нова годишна данъчна декларация за доходите .

Не четеш достатъчно. НАП го е глобил за 2 месеца закъснение за регистрация. Защо не разберете че всичко е на политическа основа а не на законова - декларирал ги е при получаването, платил си е данъка ....

Каква е разликата между сгазения адвокат и сгазеното куче - при адвоката няма спирачен път

АДВОКАТЪТ СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН! ХОНОРАРЪТ НА ИНЖЕНЕРИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПО "МЕТОДИКА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТАНТСКИ УСЛУГИ .........." ИЗДАДЕНА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ИНЖЕНЕРИ, КОИТО СА ЧЛЕНОВЕ НА КАМАРАТА НА ИНЖЕНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ТАМ НА СТР.9 ЧЛ.19(1) СЕ КАЗВА, ЧЕ ХОНОРАРЪТ ЗА ПЪЛНА ПРОЕКТАНТСКА ПРАВОСПОСОБНОСТ Е 50лв/час. нека всеки пресметне колко часа е работил консултанта ДОГАН, за да получи този хонорар. НЕ НАПРАЗНО Е КУПИЛ ПРОЕКТИТЕ ОТ АВТОРИТЕ ИМ ЗА 50 000 лв. ТОВА Е ЯСНО, ЧЕ МУ Е ПЛАТЕНО ЗА ДРУГО, НЕ ЗА КОНСУЛТАНТ!!!!!! ОБИДНО ЗА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!!

Драги г-н Хидроинженер. Моето уважение към вашите професионални знания и умения. Но тук не става въпрос нито за хидро иженерство, нито връзката обикновен гражданин и закона. Случаят касае ПОВЕДЕНИЕТО НА ПОЛИТИК КЪМ ЗАКОНА . Понеже ние нямахме пред прехода нито закони, нито правораздаване, нито правоприлагане, позволихме на една група политици- хищници и грабители да ни ограбят, разрушат държавата и ни вкарат в задния двор на Европа като най беден народ. Иди в нашия сайт да прочетеш от мен КОМАНДАТА ЗАЩО ДОГАН НЯМА ДА БЪДЕ НАКАЗАН? Поздрави от д-р Г.Чакъров, Идея за България - алтернатива на статуквото

ама ето адвоката увърта, че става дума за маркетингово проучване - не за техническо такова. Пък както всички знаем там таван няма.

От 20 години всички закони в Бугаристан са писани от адвокати, в полза на адвокатите и във вреда на на държавата, бизнеса и раята. Бих се басирал, че адвокатски хонорар от 50 000 лв. еничарят Еленски ще вземе при всички случеи. Евала а а! Служебно наскоро бях в един затвор в Б-я и се оказа, че основният контингент /90%/ са цигани или кокошкари, които лежат ефективно от 1 до 3 год. за кражби или опити за такива на стойности до 200 лв. Завалиите не са имали пари за адвокати да ги измъкнат. Тъй като несъмнено вече всеки гражданин на държавата е нарушител/данъци, такси, смет, въздух, вода, КАТ, куче, не мислиш като ГЕРБ и т.н. - събирайте пари за адвокати. Минимум 25% от доходите, а ако не стигнат - банкови кредити и ипотеки. Другота алтернатива е имиграция. Умните и отличниците вече са там.

Като няма хляб, да има зрелища. И поредното зрелище е колко е взел един умен човек. а гладната гълпа не може друго да прави освен да реве и креши как е възможно да вземе толкова пари. Възможно е защото е умен, не е навредил никому. Ако не беше постъпил почтено и бе пропуснал да декларира приходите си целия този цирк сега нямаше да го има. И защото става и реч за дипломи защо не покаже дипломата си и вътрешния министъра .

Тъпак, достоевски не е учил медицина, а е дипломиран транспортен инженер. Ясно е, че адвокатите имат лош вкус, но да се сравнява доган с достоевски е знак на безмозъчие. Дано да е наистина толкова зле този адвокат та да видим доган в затвора, където всъщност му е и мястото.

Такова нахалство, този Доган и неговото обкръжение са толкова дебелооки, че просто нямам думи. Минават всякакви граници . Когато говорим и честваме Левски и те се нареждат в редичките където хората се възхищават на честността, на това че всяка изразходвана стотинка е описвана в тефтерчето на дякона, а на този МИЛОНА МУ БИЛ МАЛКО !!!. КАКВО НАХАЛСТВО, БЕЗОБРАЗИЕ. Боже слез и си прибери версиите.

Има таблица, по която се изчисляват адвокатските хонорари. 48000лв за 1500000 не е вярно. Може би на адв. Еленски са му обещали пост в ДПС или депутатско място в следващото НС. Цинизъм е да се сравнява алчността на Доган довела и... до този хонорар с таланта на световно известен писател. Утре някой може да го сравни с Вазов, Ботев, а защо не и с Вапцаров / завършил морско училище във Варна/. ВАС Е ТРИБУНА, ОТ КОЯТО СЕ ПОДИГРАВАТ С ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!! ТОВА СА НЕДОСЕГАЕМИТЕ И ДОГАН Е ЧАСТ ОТ ТЯХ!!!! Ехидната усмивка на адвоката също говори и казва Можем да правим каквото си искаме, а вие можете само да гледате и ще духате супата".

Достоевсик е лекар, колкото Еленски е син на Хубавата Елена. Достоевски е завършил военно-инженерно училище и за кратък период е зачислен като полеви инженер в армията. Ад ако съм съдия ще го глобя за подвеждане на съда :)) А съда всъщност трябва да сме всички ние...

малко му дали !!!! ами дайте му още бре кучета мръсни изедници

Не пишете срещу адвоката - той се кефи от това.

Този като го гледате, не ви ли се иска да го праснете по тиквата да види малко звезди посред бял ден - без да чета за какво се бори - просто ми е противен

Достоевски никога не е учил медицина. Еленски назнайква факти от руската литература точно толкова, колкото Доган хидрология. По-голямо доказателство на несъстоятелността на твърденията на Еленски и неговия подопечен едва ли ще се открият. Разликата е само, че Доган е взел много пари за въпющото си незнание по хидрология, докато на адвокатчето май няма да има кой да плати за факта, че е недознаш.

Така е-баща му е бил лекар.Адвоката е неграмотен,поне за гугъл не е ли чувал!

Вижте му муцунката! И други хонорари е получил...

Друго е тревожното в тази наша история, че Ахмедчо/Савата/ по нищо не се различава от такива корумпирани до мозъка на костите си политици като Стефан Стамболов и Александър Стамболийски, които чудно защо боготворим и дори наричаме "строители на съвременна България". Та сега не знам дали примера ми е много удачен, понеже онези двамата дето съм ви ги цитирал, все пак са си получили заслуженото.

Хайде като си "Историк" прочети малко история и ще разбереш какво е направил Стамболов за България и най-вече за Съединението, освен че се е обогатил лично! Аман от такива пишман-историци, които се изказват неподготвени. А да сравняваш Доган с тях е меко казано кощунство. Той е една турска подлога и нищо повече от един башибозук (като историк трябва да знаеш кои са били башибозуци).

Тревожното е, че има таквиз пишман историци като теб, които обръщат с главата надолу историята както им е удобно. В какво е корупцията на Стамболов и Стамболийски бе СЕЛСКИ? За това, че ги убиха като животни на улицата ли? Двамата са велики държавни мъже създадели на съвременна България. Селянинът Стамболийски с държавнически решения постави началото на модерна европейска България. Стамболийски изгради БЗНС- най -големия политически дял на България в най новата история на Европа. БЗНС бе уникална партия, с уникални идеи, която роди още много такива свои деца- селски партии в цяла Европа. А Ахмед ти Доган е един от унищожителите на съвременна България, това, което са създали Стамболов и Стамболийски- за него що не кажеш бе селянино без колело? За това далеч няма да стигнем и ще си седим в задния двор на Европа, защото търпим такива исторически идиоти като теб, които не могат да оцени правилно историята си, нито да видят причините защо са на този хал, нито да си видят лицата на душманите. Диагнозата ти е трайно оглупяване! д-р Г.Чакъров, Идея за България - алтернатива на статуквото

не споменаваите това свято име достоевски, сварваистиго с тя престапнизи в бг.и доган и адвокатат му са зад решетките! но едва ли това ще се случи в бг-поредният сзенарии но бог не забравя!2012 наблиява.какво ще правите с крадените пари от народа? приятни санища ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да лежи в затвора, пък ако иска и в стихове да пропише!

Г-н Еленски е зависим от парите като всички адвокати.Доган е нагъл и безкруполен като повечето плитици от 20 години насам.Наглоста на ДПС и техните слуги е нетърпима вече.НЕ МОЖЕ резняците да правят каквото си искат в БЪЛГАРИЯ, да си ходят в Анадола, ЗАЕДНО С нашите първи политици /първи путки/.БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИ,АКО ЛИ НЕ ПРЕВРАТ И ПЪЛНИ СТАДИОНИ С ПРОДАЖНИЦИ И РЕЗАНИ ГАДОВЕ. P.S. АЗ СЪМ НА КАРТЕЧНИЦАТА В СЕКТОР А - ха-ха ха ГАДОВЕ.

А защо само с Достоевски го сравняват? Този наш титан А.Доган е достоен да го сравняват и с цяла плеяда писатели-лекари А.Чехов, А.Кронин, Ф.Шилер, С.Моъм, Б.Брехт или Д.Димов. От днешната преса виждам, че и още един стар познайник на ДС др. Гоце също се занимава с маркетингови проучвания и стратегия и е дал идея да се построят нови два моста над Дунава в нашия участък. Имайки предвид колосалния икономически ефект за задъхващата ни се икономика предполагам че хонорарчетата му ще са с далече повече нули от тези на "Савата".

Крайно неуместно сравнение между писател и корумпиран политик! Това адвокатче явно друго не е могъл да измисли в защита на Доган, но нали му плащат от мръсните пари на подсъдимия трябва да го изкара ангелче! Доган е корумпиран и всеки го знае, та той дори не ходи на работа в Народното събрание и адвоката му има наглостта да каже че хонорара на Доган бил малък!

Интересно е, ако Достоевски е уил литература, дали след това е можел да практикува като лекар... Това би бил по-правилният пример, но понеже е нвъзможен, не е и приложен към аргументите по делото. Освен ова настоявам обществеността и съдът да не приемат аргументи от живково време, коитто звучат ала селско партийно, а да му скъсат задника от глоби, както и да му отнемат поне тези милиони, спечелени от политическата далавера. Останалите също са му в повече на този мошеник, който опитваше да си играе с хиляди съдби на бедни и глуповати хорица. И после - вън от България!

абе , цървул гол и нещастен? това ли е темата?????? теб дали те е маика българска раждала? от самовлюбени идиоти ми стига до гуша.

Е много сте ми интересни,един от политиците декларира от къде му са pарите и плаща данъци върху тях и всички започват да го ругаят, защото е декларирал произхода на парите,за да може народа да види от къде реално идват.Другите политици нищо не декларират и за тях нищо,все едно те не вземат комисионни.Ами щом така Ви харесва има още дълго да сте последни в Европа.Щие не искате да повярвате в реалността,а реалността е ,че има много лобиране и интереси,но Българите неискат да повярват,а предпочитат да ги лъжат и да вярват на лъжи.Живейте тогава в света на лъжите и злобеите и завиждайте колкото си искате,но от това ,че завиждате и злобеете никой нищо няма да спечелите.Радвайте се,че Иван Костов,Симеон Кобурготски,Бойко Борисов и Станишев нищо не са откраднали ,защото те нищо не са декларирали.Вярвайте на тази истина!!!

Адвокат Еленски честно и почтено си оправдава хонорара, за разлика от своя клиент. Като се замисли човек, колко ли такива хонорари е получавал Доган бей за всичките години, откакто е политик.

Гласувах за ГЕРБ...Видях к'ви вкарахме...ВЕ4Е СЪМ ЗА ДОГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!

А може би те кефи и тъпотията на адвоката. Поне да се беше постарал да даде по-удачен пример. Достоевски никога не е бил лекар. Такъв е би баща му. Достоевски е бил военно-полеви инженер и при това си е работил по специалността за известен период от живота си, за разлика от нашия философ/мениджър/. А ти си с комунистическо съзнание до мозъка на костите. Никога не си гласувал за ГЕРБ, защото любимата ти Партия не ти е давала това право.

еииии на маимуни на направиха/както е години наред/ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно от най-мразените съсловия от нормалните хора е адвокатското.Пари и липса на морал!Доган като Достоевски-това е действителността,която е като криво огледало,в което всички се оглеждаме!

Прав си! И вместо да се захванат за сериозни неща, нашите политици предоставиха на Доган и жалкото му адвокатч, ТРИБУНА, ОТ КОЯТО ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД: "Ето - ние сме недосегаемите. Можем да правим каквото си искаме, а вие можете само да гледате". Това е посланието на адвокатчето... И е самата истина

Абе защо не гледате кой му е дал хонорара- НЕК- държавна институция пълна с държавни служители .Те си позволили да му дадат хонорара. Кои сте вие бе, престъпници от НЕК, че ще давате такива хонорари? Кой ви позволява да крадете нас и майка Блъгария? Трябва да се изправи на подсъдимата скамейка и гилотината не само Доган но и цялата дружина герои от НЕК с подписите , решенията им, партакешите и конфискация на имуществото им до 10 коляно за мащабна политическа корупция ! Д-р Чакъров Идея за България-алтернатина на статуквото

Ако цигано-татарина Аамед Демир Доган търпи сравнение с Достоевски,ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ да е на БЕЗСРОЧНА каторга на о-в Сахалин(сиреч Белене) и ката ден от изгрев до залез слънце ,да пълни с вода БЪЧВА БЕЗ ДЪНО ,под командата на майор "ТУКА Е ТАКА" !

Драги ми господин Еленски,това че Достоевски е лекар,но само според Вас,само по себе си не означава,че не може да пише романи! А това,че точно Вашият клиент е получил милион и половина лева как Ви се струва? Защо не ги е получил,да речем Драган,Петкан или Местан,а точно Доган??? Ето оттам трябва да тръгнат нещата,а не колко голяма сума бил получил Доган! Това,че става въпрос за крещяща показност на злоупотреба със служебно положение е видно и за децата,въпросът е как точно,като какъв точно и защо точно Доган получава тези пари и защо не ги декларира??? А това,че от Достоевски направихте лекар,само по себе си говори защо точно Вас е избрал Доган да го защитавате!

За маркетингово проучване също се иска квалификация. Нека представи материалите по проучването. Такива глупости като на този адвокат може да говори само човек, който си няма и идея от маркетинг. А в договора най-добре ще се види за какво е сключен. Адвокатът лъже повече и от дръндарски циганин.

Bez da izpadame v delirium i v isteria triabva da priznaem,4e Dogan umee da za6titava interesite si a e i bezkraino beznravstven!Elektoratat mi e polujiv ot mizeriai pone 2000 tur4eta se prebivat ot rabota za da izkarat miliona za edna godina vreme,a na tozi sersemin ne mu puka-gepi parite i tolkova!

В ТАКИВА МОМЕНТИ СЕ СРАМУВАМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !!!На всички беше ясно че един ден митът Доган ще рухне,но кой е предполагал че всичко е чак толкова гнусно?!?!

А на мен защо ми искат да съм член на съсловна организация, при положение, че имам завършено висше образование и ПАК НЕМОГА да работя по специалността си без да членувам в камарата?

Още като му погледнеш сурата на адвоката и можеш да разбереш, че е от селската черга, -родените под нея нямат никога наяждане.Когато дедите ти са спали заедно с дребния и едрия рогат добитък заедно в една стая, трябва да се сменят мнооооого поколения, преди миризмата на цървул да се изпари..., а също и страхът им от бедността, страх, готов на всякакви подлости и предателства...