Разследват и пребилите нападателя Октай Енимехмедов

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража на нападателя над Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Ще се търси наказателна отговорност и от делегатите на конференцията, нахвърлили се и били нападателя, след като е бил обезвреден, каза по БНР зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Трябва да осъдим насилието срещу нападателя, каза и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Разследват и пребилите нападателя Октай Енимехмедов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кокинов май лиже дупето на Доган щом така ги защитава, а може и да е на щат при него. Според мен трябва да му се иска оставката за такива неадекватни изказвания.

Голям джумбиш!

не се е променило в тази страна, со кротце, со благо и со малко кютек!

Какъв джумбиш бе, байчо, беше изтървана прекрасна възможност някой от НСО да закове на автоматична повече "дупетати"

от в сичко което видях-търците да си отиват в турция,апак партея няма място тук за дпс,в града на апостола ... подмята из савета 1 ...-рустем мурад.пълен ....,крадец,участваше в боя над момчето на конгреса.познах го.

Искам обвинения и присъди на ман.....галите , които ритаха моя поданик , Цаца покажи , че си поне сафрид !

Побоят над обезвредения нападател също може да се квалифицира като хулиганство - какво хулиганство има заплаха за убийство. Кой даде заповедтта "Убийте го!". Нанеслите побоя трябва да бъдат съдени за това, че изложиха цяла България, но пък похвалени, за това, че показаха истинския образ на политическия елит в Б-я. Вярно е, че за тях не важат законите на РБ.

ще бъде ли обаче разследван и съответно санкциониран прокурор Кокинов за твърдението си, че това не е нужно, дали е случаен този отговор и кого обслужва......

"По-късно прокурорът Чавдар Железчев коментира пред журналисти, че засега повдигнатите обвинения срещу Енимехмедов остават за закана убийство и за хулиганство, за които може да получи съответно до 6 и до 5 г. затвор." Това трябва да важи и за биячите. В ефир се чуваше "убийте го" Това ако не е закана за убийство.

Е няма угод.Ако имаше полиция,турците щяха да кажат ,че държавата е полицейска.Това все пак си е тесно партиен форум и без това се чудят как да измислят под вола теле.От всякъде & 22.Все турците са прави и те казват истината.Дали????

Нормално реагираха хората ако ги съдят много ще сбъркат. Не трябва да се настройва турското население срещу властта.

Ако бяха пребили теб,друга песен щеше да пееш,нали?! Всъщност си много ясен червени ми другарю...

В процеса на интерпретация на събитията бих изказал следните мнения: 1. Нападателят не е имал за цел да убива - ако е искал би използвал друг вид боеприпаси и оръжие като цяло, а така също би нанесъл смъртоносни удари с ръка, след като оръжието не сработва (все пак е бил/е боксьор) 2. Кокинов е некомпетентен или не е безпристрастен, след като се изказа предварително за отговорността на биячите на вече обезвредения нападател и най-вече квалифицирайки мотивите на нападателя веднага след случката без достатъчно доказателства, като "опит за убийство". И в двата случая това го прави ненадежден свидетел и още по-малко обвинител. 3. Побеснелият башибозук, който нападна зверски падналия и вече обезвреден нападател с юмруци и ритници, трябва да бъдат издирени и подведени под много по-строга наказателна отговорност от нападателя, която да бъде квалифицирана като "опит за убийство" на беззащитен и без възможност за се запази човек. 4. ДПС да бъде заклеймнена и подведена под съдебна отговорност като етническа партия, която защитава насилието в обществото. Лидерите и да бъдат разследвани (след сериозно проучване и разследване на речите им пред форума, преди и след нападението) за нагнетяване на религиозна омраза и етническо противопоставяне в обществото. Специалистите в правото могат да добавят още към това, както и да облекат в нужната юридическа формулировка казаното, ако се налага.

Tолкова усилия се полагат България да се интегрира в цивилизования свят, но сега се видя истинското лице на съществуващия примитивизъм и простотия . Биещите дебалаци на съд, за да стане ясно, че в тази държава все пак има някакво разбиране за нормално човешко поведение, което трябва да се спазва от всички.

СЛЕД ЕКШЪНА МАЛКО ХОРА ОБЪРНАХА ВНИМАНИЕ НА ДОКЛАДА НА ДОГАН. А ТАМ ИМА ПОНЕ ДВЕ КРАЙНО ПРИТЕСНИТЕЛНИ НЕЩА! ПЪРВО: ЗАЩИТАТА НА ПАЗАРДЖИШКИТЕ ИМАМИ, КОИТО БИЛИ БОРЦИ ЗА СВОБОДА КАТО НЕГО?! ВТОРО: АПЕЛЪТ КЪМ ЕВРОПА КЪМ ПРИЗНАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ МАЛЦИНСТВА?! С ТАКИВА ПРИЗИВИ СЕ ИЗТРЕПАХА В БИВША ЮГОСЛАВИЯ... КОЙ ЩЕ ПОИСКА ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ ОТ ДОГАН ЗА ИЗСТРЕЛИТЕ КЪМ ЕТНИЧЕСКАТА ТОЛЕРАНТНОСТ И МИР В БЪЛГАРИЯ? КОЙ?

Никой. Тоя не за първи път прави такива изказвания сеещи омраза, но въпреки това е толериран, даже наричан "най-голям политик".

Да се забрани партия ДПС. В никоя европейска държава няма партия на етническа основа. Като искат партия да си отидат в Турция.България им е дала обрзование и обществено положение и те трабва да са българи. Какво значи "българск турци". Един ден нас могат да ни наречат "турски българи". Наказание за биячите на момчето. Беше грозна картина. Един ден така ще ни бият и нас българите.

Първо стани европеец, после говори за Европа и какви партии имат там.

А ти си иди там,където ти е мястото-на юг от България!

Не искам да адвокатствам на никого, най-малко на ДПС и Ахмед Доган, но съм склонен да приема действията на делегатите за правилни, защото: 1. Те не знаят дали пистолета е пластмасов, газов или боен. 2. Липсата на полиция и служители на НСО налага тяхната намеса. Представете си след като гръмне Доган, започне да стреля наред докато има патрони и/или пълнители - става касапница. 3. Всички угодно премълчавате наличието на двата ножа. Ако нападателя не беше повален и омаломощен с бой, той може да се измъкне без проблеми от тези дето го държат и да почне да мушка. Според мен тези хора които биха стрелеца, индиректно под емоция постъпват правилно. Ако имаш полиция, която да се намеси своевременно много неща можеха да са различни, включително и горчивият вкус в устата на чуждите медии.

Е, най-после се появи и свестен коментар!Абсолютно точен!А "горкото момче", което съжалаввате, направо извади късмет, че се оттърва само с малко кютек.И то благодарение на некадърността на НСО.В по-нормална държава, при вида на насочен пистолет (никой не знае какъв е) към главата на охраняемият обект, охранителите щяха да го обстрелят, без да се замислят.

Едно е да обезвредиш някой, друго е да го риташ когато лежи вързан на земята. Второто освен, че е незаконно е и неморално. Това си беше чисто отмъщение.

Баница ли да му разточат или да го почерпят с рахат локум? Полицаите са обучени как да обезвреждат потенциално опасно лице. Тези хора нямат белезници нито необходимото обучение. хайде да не прехвърляме проблема от болната тиква на здравата глава а.

Това е така , ако тези действия предотвратяваха покушението. Работата е там , че тези толуми започват да го млатят след като виждат ,че младежът е обезвреден и повален на земята. Против тая диващина сме. Никой не оправдава и ваденето на пистолет , пък бил той и газов. Затова трябва да се съдят и двете деяния.

"Браво" на Кокинов пак ще го изберем, ако попадне в тези ръце !? ще си замисли какво може да му се случи Каква жестокост, злоба,омраза имаше в тези хора Постъпка на гладни животни

Побойниците показаха,че имат свободи,а с помоща на Кокинов и права.Какво още искат?

така е ,за да затихне вапроса с военните заводи ,това е фатката ,лъжете народа но времето може би доиде'пък и за белене да не говорим

оставка

Тези,които ритаха Октай са боклуци.Тях също трябва да ги съдят. хахахаахха

А М А Н от тия медии Три дни и калорифера да си включиш -за Доган ще говорят. питам Попова първо я цитирам /за случая с иконописецът Йордан Опиц/Вицепрезидентът Маргарита Попова заявява пред "Дарик", че няма да допусне улицата да раздава право в България или пък да не бъдат чути фактите по случая с присъдата на иконописеца/ Питам?-защо нищо не казва за тия делегати които ритаха Октай еди кой си? Записите от камерите веществено доказателство ли са ,или не важат пред многоуважаемия съд??? Не знам адвокат Марин Марковски кого ще защитава за да ви кажа изхода/след няколко години дело разбира се/

Защо служителите на НСО оставиха да бъде бъде линчуван Октай.Това всичко е подготвено предварително.Задължение на гардовете от НСО е да предпазят от линч атентаторът.

Защо служителите на НСО оставиха да бъде бъде линчуван Октай.Това всичко е подготвено предварително.Задължение на гардовете от НСО е да предпазят от линч атентаторът.

цацаров се закле, но защо дава назаден. кокинов, както винаги много приказки, но правни глупости - демонстрира непрофесионализам и се занимава с кухи коментари. срамота е да гледаш и слушаш как дарявни маже с власт се излагат и демонстрират нерешителност и обаркване, но от какво и от кого и защо ви е тази власт като не я заслуяват. да не се подсрекават гражданите кам насилие. срам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Осъждам постъпката на Октай като недопустима, но точно талкова осъждам зверствата на част от делегатите над момчето, които за да покажат верността си към своя лидер бяха готови да го смажат. Те, делегатите показаха лицето и вътрешнопартийния подход на ДПС. В този смисъл лицата, замесени в линча, следва да бъдат преследвани съдебно с цялата строгост на закона. Депутатите - по дъщия начин в съответствие с реда.

Професионални биячи. Показаха на целия си етнос, че който не върви с тях и тръгне да се отлъчва, ще му се случи същото.

А на Местан (агент Павел), кога ще му бъде предявено обвинение за насаждане НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА И ВЕРСКА НЕТЪРПИМОСТ, за които в истеричен делириум призоваваше "делегатите" веднага след ОПИТА за покушение? Има член в НК, който засяга точно тези въпроси. И оня с пуловера за подстрекателство към убийство, който крещеше "Убийте го! Убийте го!", мислейки го за БЪЛГАРИН! Ако не последва правна санкция за тези двамата, това ще създаде правен прецедент, и даде пълното право всеки българин да се саморазправя с турчин където и както намери за добре. СЪЩО БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ

ДПС СА ДИВАЦИ И ОГРАНИЧЕНИ ХОРА С МОЗЪК НА ХЛЕБАРКА!И МАНТАЛИТЕТ НА ОБЕЗУМЕЛИ МАЙМУНИ!НИТО ЕВРОПЕЙСКО, НИТО БЪЛГАРСКО, ДАЖЕ НИТО БАЛКАНСКО НЕ ВИДЯХ В ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ, ТОВА БЯХА ХОРА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ!

ДПС СА ДИВАЦИ И ОГРАНИЧЕНИ ХОРА С МОЗЪК НА ХЛЕБАРКА!И МАНТАЛИТЕТ НА ОБЕЗУМЕЛИ МАЙМУНИ!НИТО ЕВРОПЕЙСКО, НИТО БЪЛГАРСКО, ДАЖЕ НИТО БАЛКАНСКО НЕ ВИДЯХ В ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ, ТОВА БЯХА ХОРА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ! Много точно го каза.

Башибузуците от ДПС , борещи се за равни човешки права върнаха българската "демокрация" във времената на турското робство. Добре че нямаха време да изнасилят младежа масово (който без да искат взеха за българин и го наричаха гяур) и да го набучат на кол

Ами ако беше жена ? Щяха да й събуят слипа ли ? Май първата реакция на примитивните креатури е : Дайте да им събуем гащите ! На всички които не са наши.

Биячите бяха от пзрвите редове и трибуната, т.е. важни клечки от ДПС - депутати и партийни рзководители, т.е. публични лица! Да не се крият ъад анонимност. ИМЕНАТА И СНИМКИТЕ ИМ. След като знаем името на човека бит и малтретиран от тях, да знаем и тяхните! ПУБЛИЧНОСТ и ПРОЗРАЧНОСТ!

съгласен с по-долу писание,да пишат имената на активните османци ,особенно оня дето му събу гащите,и дебелия,дето ритаще,аз предлагам всички,ама всички да отидеме със същите похвати да им покажеме,,жертвата беше турчин ,не българин,така че етнически няма да ги биеме,а като престъпници османци

Наистина, ако биячите на нападателя знаеха, че е турчин, сигурно реакцията им щеше да е друга. Къде и кога живеем?!?

Градският прокурор Николай Кокинов вчера каза, че според него не било редно да се търси отговорност от побойниците на Октай Енимехмедов. Предлагам да извикаме едно мощно УУУ-УУ-УУУУУУУ на този градски прокурор Кокинов за меренето му с различен аршин

Направо да го уволняват или да си хвърля оставката! ПРЕЗ ЗАКОНА ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СА РАВНИ!Явно прокурорите подбират, до такова заключение стигна целия народ, щом един прокурор защити едни биячи!

Имахме възможност да видим и истинското лице на Лютви Местан. Така се беше запенил, изчезна му набързо фалшивото лустро!

Хора Не забравяте, че баща ме съдията Илия Кокинов регистрира ДПС

Защо г-н Станишев мълчи, или аз не съм чула ? :(

Не си чула! Едно е да "слушаш", друго - да чуваш!

Моля Ви изкарайте хамстерчето от талаша,за да чуем как цвърчи,милото...

Разследване на прокурор Николай Кокинов за укриване на престъпление.

Много добре се вижда кой депутат скача на краката и на главата на младежа . Ало..............ние не сме табилани и не линчуваме хора . Ако искаме да сме правова държава , побойниците садисти , които го бият паднал на земята и скачат върху него на съд и с тежки наказания .Те са по големи съдисти и престъпници от момчето . СЪД ЗА НАСИЛНИЦИТЕ .

Голямо лигавене , брей. Ама НСО са виновни. Много точно мнение - "Ако НСО си беше свършила работата всички емоции и коментари щяха да са излишни".При насочен пистолет към главата на охраняемият обект, реакцията е едана - изпреварващ изстрел от охраняващите! Това са правилата, другото са глупости.Така че, това криминално проявено турско леке, извади късмет и се оттърва само с малко кютек.Между другото, той има регистрация в полицията и за ПОБОЙ.Така че, стига сте го оплаквали!!

Май и ти си от башибозука с вратовръзките,а?!

Ако НСО си беше свършила работата всички емоции и коментари щяха да са излишни.

Предлагам г-н Дуканов да бъде номиниран за ОСКАР за цялостното си режисьорско творчество и особено за последния му филм "Въздигането на Сокола(жалко да се обижда хубавата птица).А останалата пасмина показа какво ще прави ако и се даде възможност.

видя се сега кой е толерантен

Сега ще се разбере ще бъде ли разрешено линчуването в България. Ако няма наказан от биячите, кой съдия ще е толкова смотан, че да съди за превишаване на самоотбраната или саморазправа. Турците си вкараха и друг автогол - изпуснаха шанса да се покажат като модерни хора, а показаха башибозушката си същност, незачитане на закона и примитивизъм.

АБЕ НЕДОРАЗУМЕНИЕ ПРИРОДНО /КОКИ/ КАК ЩЕ ТИ ПОДЕЙСТВА ТЕБ НЯКОЙ ДА НАРИТА КАТО ТОВА МОМЧЕ ПЪК ПОСЛЕ НЕ МУ ПОВДИГАЙ ОБВИНЕНИЕ ЗАЩОТО Е БИЛ АФЕКТИРАН! АМИ АКО ГО БЕХА УБИЛИ/ТО МАЛКО ОСТАНА/ ПАК ЛИ ЩЕШЕ ДА ОПРАВДАЕШ КОСТЮМИРАНИТЕ БАШИБОЗУЦИ? ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА,ТАКИВА КАТО ТЕБ ПОМАГАТ НА МАФИЯТА !

Аман от лигави "природозащитници".Абе 777, боя на това твое криминално регистрирано "момче" е най- малкото, което можеше да му се случи.В по-нормална даржава, при вида на насочен пистолет към главата на охраняимият обект, щяха да го обстрелят, без да се замислят.Че кой , в момента, знае какво му е оръжието и какви му са патроните?

Това не беше сган, а елитът на ДПС!!!

ВСИЧКИ ДЕБЕЛИ ЗАДНИЦИ СЪС СКЪПИ ОБУВКИ КОИТО РИТАХА ДЕТЕТО ДА ИДАТ НА ОНЯ СВЯТ... ХОРА , ТОВА БЕШЕ НАШИЯ ЛЕВСКИ... ТОЙ ЖЕРТВА МЛАДОСТТА СИ ЗА ДА ПОКАЖЕ , ЧЕ НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТИЯ АЛЧНИ , НЕНАСИТНИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ БАШИБОЗУЦИ......

Кое дете , бе "майко"? Тази твоя "жертва на младостта", е криминално проявена, регистрирана за разпространение на наркотици и за ПОБОИЩА! Как ти се откъсна от устата да го сравняваш с Левски? Съжалявам, но ако наистина си майка, трябва да помислиш дали правилно възпитаваш децата си и кого им даваш за пример.

Моля не петнете паметта на Апостола.

Кокинов, подай си оставката сам и доброволно, за да не я поискаме ние..........!

това е един сценарий на доган но се видя истинското лице на дпс

делегатите миллети възпрепятстваха служителите на НСО, ами ако имаше жертви?????? до кога ще допускаме циркаджийски и анти БЪЛГАРСКИ партии в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. до кога ще позволяваме да ни излагат с ромските си номера пред европа????????????

до кога ще допускаме циркаджийски и анти БЪЛГАРСКИ партии в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. до кога ще позволяваме да ни излагат с ромските си номера пред европа ????????????