Местят агресивния третокласник, предизвикал бунт в училище

Учебният процес на третокласниците в столичното 19-то училище ще бъде възстановен в понеделник, увериха от просветното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Местят агресивния третокласник, предизвикал бунт в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А решението е просто, веднага му дайте диплома за средно образование. Той така или иначе няма да научи нищо до края. Пък и не само той. Но тоя я влязъл в друга роля.

Спокойно може и за висше. Там научаването е същото. Включая заради неуправляеми келеши като тоз.

Тая майка най-много ще страда,ще яде бой от синчето си и ще съжалява,че е пренебрегвала проблема и не се е доверила на мнението на педагозите.

Питате се от къде дойде всичко това ли-от интернет и че децата не са контролирани,от пошлите филми в които е нормално да кажеш-"Да ти го начукам!" ,от желанието на родители и деца да имат пари и власт-грандомания,от липсата на справедливост и от безсилието на обществото и т.н.Децата са гъби -те попиват най-вече нашите пороци.Вие сте тези,които модулирате детето си,но и обществото ни е болно и то много.

Най-добре да премине на домашно обучение. Никой не е длъжен да търпи разглезеният им син да тероризира децата и учителите.

Спомням си с тъга и умиление за един чичко Макаренко....

То е ясно, че такива изродчета са за бой! Обаче за да решим иезуитски въпроса, е достатъчно родителите на учениците в този клас да започнат да дават дежурства по двама всеки ден. Влизат двама татковци в класната стая и сядат на последния чин. Ако изродчето направи простотия - всеки му лепва по два шамара, които майката е пропуснала да направи и готово! Междувременно преподавателите няма да подлежат на наказание, щото били шамаросали изродчето. И така всичко ще се нареди на място.

И в новото у-ще ще се държи така този ненормалник.Защото има много причини,които го закрилят: Приобщаващо образование-залегнало в новия закон на Кунева-всички деца в масовите училища,равен старт,уравновиловка,а половината излизат неграмотни /изравнили са се с двойкаджиите/,родителят като се оплаче,шефовете винаги ругаят директора и учителите,въобще-докато не го набие здраво някой това момче,все ще тормози другите ученици и учителите си.Още от яслата започва да проличава кое е агресивно и кое е добро и нормално

Този ученик е вече достатъчно популярен и в новото училище ще са наясно каква звезда идва при тях. Добре ще е още още първия ден да бъде респектиран от няколко момчета от по-горните класове. Но с мярка. Мярката - бой до посиране.

Абсурдът в българското училище наистина е удивителен! Пълна безизходица в институциите при такъв случай на издевателство на сополанко над всички останали!Точно с тоя абсурд, буквално точно с такъв случай се сблъсках лично аз миналата година. Нещо повече - децата бяха във втори клас!!! Някакъв разюздан сополанко от началото на учебната година почти цяла година разиграваше цял клас, всички учители и родители. Чувах аз, че това дете блъска, бие, говори мръсотии и псува (!!!) другите деца, псува и се нахвърля на бой даже на мъж преподавател! Редовно го споменавали по родителските срещи като проблемно дете. И се чудех - абе к'во толкова, как може да го търпят това лай.о да ходи по главите на всички. Питам детето си - тебе закача ли те, бие ли те, то ми отговаря - не. ОК, казвам си, останах си с чуденето докато не ме засегна лично. Рдна сутрин детето ми звъни по телефона разплакано и силно разтревожено - ударил я с пръчка в окото и едва не го извадил! Че като ми притъмня прд очите, като побеснях, отивам в училището - те играят в двора. Онова като ме видя, скри се на съседното игрище зад училището. Отидох аз, намерих го че като му забих няколко здрави, ама здрави шамара - падна на земята, умря си от страх. Заканих му се да не се приближава до детето ми никога вече, иначе следващия път просто ще го пребия! Отидох бесен и до учителя да го предупредя това идиотче да бъде разкарано до седмица от училище. А той стреснат взе да ми повтаря "Още утре, още утре"!! На другия ден имаше родителска среща и класният им някак се опита да ми внуши как съм нямал право на такова поведение. Не му се удаде, щото като вземах думата бях много, много убедителен и родителите на целия клас изведнъж се оказаха с мен! Директорката на училището също се опита да ме "извика" на среща, но така и нямаше такава! И действително гаменчето беше изритано точно на другия ден!!!

(продължение) Нямало как! Да бе! Майката на кретенчето уж се била чудила дали да пуска жалба срещу мене. Не пусна! Бях изумен от мръсния език на сополанко във втори клас!!! И така, с няколко шамара решихме едногодишен проблем на цял клас, учители и родители! Просто в това 19-то софийско училище е трябвало да направят същото, някой да поеме риска да ошамари лай.ото и толкоз! Няма друг начин! Няма. Оттогава насетне обстановката в класа е спокойна и децата учат нормално.

имали сте късмет, че противникът ви е бил във втори клас; какво ни предлагате, ако противникът е 8-ми, 9-ти клас? също, ако жертвата няма баща, удачно ли е вдовицата да отиде да бие противника в двора на училището?

А вие в Претория какво предлагате? - да оставим да бият, малтретират,душат, късат ушите, обиждат и псуват с цинизми децата ни??? Хич не ме интересува дали са във 2, 8,9 или 12 клас такива изродчета - още по-зле, колкото по-голям е мерзавеца, толкова по-голям бой заслужава, бой до посиняване! А баща му, ако е дебил като него - и с него бой, че е израстил такова говедо!

Имали сте късмет, че сте поживели в толерастки времена. Е, ксъметът ви отминава ...

Уффф, като давате разни препоръки за това дете - педагогически съветник, психолог, ресурсен учител- наясно ли сте какво представляват всичките тези изредените. И въобще какво представлява психологическото образование във вузовете ни? Какво могат? Да си говорели били - заявява Диян Стаматов по НТВ??? Глупости на търкалета. Това са си службички с редовна заплата.

Мале, какъв проблем било едно 10 годишно дете? Щом на 10 не могат да се справят с него учители и деректори то представям си на 12 години какво чудо ще е, каква сила, истински Крали Мечка! Най-вероятно учителите си измиват ръцете насъсквайки родителите. Ако детето е болно психически и опасно трябва да е непрекъснато придружено от ресурсен учител! Това е работа на у-щето!

Аз, кучето скачам според "тоягата". Като няма"тояга" изобщо не скачам, но ако има и в огънА шъ улея.

Ами явно не сте се сблъсквали с такива деца. Имаше такова, в класа на дъщеря ми до преди 1 месец. Майката непрекъснато обясняваше, как детето било добро, но неразбрано. Да де, ама не седи моето с огромен камък в ръцете, и да заплашва другите, че ще им разбие главата. Малкия беше изключително агресивен срещу всички деца, включително и учителките. Това, че родителите са заболи глава в пясъка, и не искат да поемат отговорност не е моя работа, нито пък искам да рискувам здравето на моето дете, защото някой уж бил кротък пък неразбран.

едно време имаше тву-трудово вазпитателни училища

Безсилието и простотията на един народ. Няма да давам мнение за коментарите, няма никакъв смисъл. Нито има общество, нито учители, нито работеща система има. Трагична е картинката . След тези изказани мнения да махнем от училище нечуващите, тези с парализи, астма, епилепсия, с алергии и тн заболявания от всякакъв род . Така ще е справедливо. Система няма така или иначе, учителите са гола вода и видите ли те и училищния персонал и администрация не искат да си набият в главите че децата оставени в училище вече са тяхна отговорност. Искайте промени бе. Съберете се с родителите и настоявайте за промени. А не само да ревете че заплатите ви са малки. Те са достатъчни за неправене на нищо .

Сравняваш несравними неща. Нито епилептиците, нито тези с астма, парализа и всякакви други заболявания, НЕ ЗАСТРАШАВАТ ЗДРАВЕТО на моето дете. Така, че примерът е неуместен.

Агресията се лекува първо с обич. Ако не се получи, единствения друг начин е с двойно по-голяма агресия... върху агресора.

Добре съм направил, че изведах децата си от тази държава на изпростели и озлобени душици . Четейки коментарите, не се изненадвам защо и децата в България са с такова поведение. Явно е, че детето има заболяване, че системата не работи или това което е останало от нея. С децата не се работи / и с болни и със здрави / Всеки прехвърля топката на другия и в крайна сметка се отглежда едно чалгаджийско поколение слава Богу има и изключения. И така ще бъде докато всеки драпа сам за себе си и плюе в съседната купа . Решението на подобни проблеми не толкова сложно. И преди да ме награкате - децата ми имат хиперактивни съученици. И с тези деца има ресурсни учители които не си бъркат в носа по цял ден защото влязат ли в училище тези деца се поверяват на тези хора Учители . Докато детето не напусне училището то е отговорност на учителите и училищния персинал . Ако нещо се случи , то не се потулва просто няма как :) а се разследва и се взимат мерки

Стига бе, това е дете в трети клас. С цялото ми уважение към толерантността към децата, при такова дивашко отношение му биеш два шамара докато го изпратиш в ъгъла. Чудя се на родителите на децата, които са си изпатили от това дете, много толерантни го дават. Аз съм баба на страхотно внуче, но ако някой нарани внучето ми по начина за който прочетох, ще има да яде бой доста /от мен специално, аз съм млада баба/.

Това дете е болно. Ако обществото не се погрижи, природата ще го направи.

За съжаление, това дете няма голямо бъдеще. Или ще коли и убива, или него ще очистят.

Кои са родителите на това дете, що никой не казва? Това е разковничето! Особено майката!

живея в чужбина и имам приятелка с такова дете, опитаха всичко за да се интегрира, не успя, изгониха го от спорт, от всички дейности и накрая и от училище, сложиха му диагноза АУТИЗЪМ и го преместиха в специално училище , но в България няма такива.

Щом не са опитали куршум за да го приобщят към земята значи не са опитали всичко.

О, ти си в някаква по-нормална чужбина. В обикновената западноевропейкса и сащ-исана чужбина се започва с химиотерапия - хормони, транквиланти, тъпотии, психиатри. А да се яде нормална храна, да се пие нормална вода и да се диша нормален въздух не се сещат. И с твоята приятелка не са се сетили. Като не я е*е приятелката ти грам за детето а си иска точно тая работа/къща/или там квото, така ще е. Като има такава липса на мозък, че не може да разбере собственото си дете а оставя на някви други кретени да го правят - не само ще има диагноза аутизъм, но наистина ще го доведат до такова състояние. Гарантирано.

Преди 45 години в нашето училище дойде един такъв-Павлин Шопа му викаха.Още първия срок пропищяха от него.Бе то не бе намаляне на поведение, бой от физкултурника и учителя по трудово, детска педагогическа стая и шамари от родители-няма и няма.Шопа си знае неговата.Тогава той бе в 6 ти клас.Изведнъж в единия от осмите класове дойдоха бдвама от друг град.Открояваха се по ръст от другите-Бати Юри и Стоян.Веднъж в час по география по средата на часа видяме два крака да висят от горния етаж.Учителката зяпна , после изпищя и се свлече на стола пребледняла.Ние се уплашихме и я наобиолихме.За секунди тя се оправи и излетя нагорния етаж.После разбрахме каква е работата.Тези от 8 и 6 клас имали свободни часове.Юри си имал гадже от техния си клас, нонещеш ли бабаита от 6 ти клас нещо я обидил и тя се оплакала на приятеля си.Той отишъл със Стоян хжанали бабаита за ръцете и директо се заканили да го хвърлят от третия етаж.Даскалицата по география го намерила обезумял от ужас и напикан.После докато свършихме училище не го чухме, а той си остана за нас"Пикльото".Та за такова копеле това е урока.

А трябва ли да имаме гадже за примамка?

Много европейско, няма що! Ще го местят да тормози на друго место!

Незабавно да бъдат уволнени всички кадри в това училище, барабар с чистачката и директора! Хора, които не могат да се справят с един 9годишен миндил и са го оставили да тероризира цяло училище, са напълно некадърни да обучават каквото и да било, даже дъждовен червей ... Показно е, че и в цялото училище не се е намерил и един, който да бушинира олигофрена през главната порта на улицата ... Няма какво да се вайкат на Министерството, те трябвало да им решат проблема ... Проблемът сте вие, понеже сте некадърни! Едно е в началото да се въздържаш от действия, за да няма негативни реакции към теб като учител/директор, друго е да оставиш ситуацията да се превърне в масов тормоз и терор на цялото училище ... Това училище произвежда посерковци и подлоги ...

Моето дете учи в класа на проблемния ученик. Молете се да не Ви дойде до главата. Всички родители искахме единствено две неща - да водим децата си на училище и да си ги взимаме без следи от насилие. Въпросното дете успя да отнеме и двете. Чудесен учител напусна. Способен директор си подаде оставката....Коментара на майката беше - вероятно го предизвикват, затова ги е бил, душил, скубал, бутал, обиждал и т.н. Молете се да не ви дойде до главата...

Няма какво да се молите. Толерантността е до време. Явно всички сте некадърни там и чакате някой друг да ви реши проблемите. Искали сте били ... Не винаги нещата стават само с искане. Прекалено много хора сте оставили всичко на други в ръцете и очаквате всеки проблем да се реши без ваше участие. Не казвам, че крайните мерки се прилагат веднага, затова са крайни мерки. Но! Абсолютно неприемливо е, нелогично и идиотско, едно училище барабар с родителите да се оставите 9 годишен помияр да ви прави на идиоти. Освен ако не сте идиоти ... Може да цъкате минуси колкото искате, това е реалността. Ако ви харесва, носете си розовите очила ....

Тояга!

'Искахме само' ами те нещата винаги са свързани. Те и вонящите искат само да си живеят живота а ние българите, да им плащаме и клатенето и 5-6те изрода, дето ги записват после за детски и всичко. Вие кво, в коя година живеете? Не стига, че си даваме 1/3 от доходите на ония кретени, ами очаквате и няква работа ли да вършат, нещо полезно може би?!? Това да не е 1916-та или още повече 1966-та.

Бачо Киро, на сегашните учители са отнети всякакви права. Ученици и родители са способни на всичко. А е ударил ученик или нагрубил, учителя си загубва работата, започват едни проучвания, разпити, ужас... Като върнат старите правомощия на учителите, които демокрацията им отне, тогава тзи професия, ще стане уважавана и желана отново.

Не! Учителите никога не са имали правата за които говориш. Теорията на Макаренко не допуска физическа саморазправа. Друг е проблемът. И с него, скоро няма да се разделим. По същия начин, по който бе наложено разтурянето на СФРЮ, у нас е наложено разложение, раздор и оглупяване. С това, обикновените хора са безсилни да се справят. Единиците, измъкнали се временно от проблема, се заблуждават, че цунамито от т разгул няма да отнесе децата им. А избягалите в чужбина, ще си останат завинаги чужденци там, където са. Колкото и да се гордеят самите те с това.

Тези дето унищожиха дисциплината в училищата, тези от министерството да влязат те да преподават , поне 1 година и да видят за какво става дума ! Много е лесно да си седиш на спокойно в министерското кресло и да командваш без да имаш представа за действителното състояние на нещата ! А те са трагични вече и в елитните училища !

Учителите да излязат на протест срещу делегираните бюджети, да се даде на учителите механизъм да се защити реда в училище, да се наказва и изключва.Родителите да плащат при отсъствие на ученика и за лишо поведение. Да се засили дисциплината. Не да се яудим как да изгоним някого , защото носел 1000 лева на училището и защото са ни е сбъркан закона за образование - той толерира безобразията в училище ! Затова учителите да протестират !

Делегираните бюджети - крайна форма на социална олигофрения в "българското" образование! Самостоятелната форма на обучение - мижи, да те лажим, че знаем и даваме лош пример - на още по-лошия човешки "матриЯл". Обществото има спешна нужда от нов образователен закон, валиден за приложение в 21 век, а не изтъркани и нищо не значещи правила и измишльотини, които не са нужни никому! Необходим е един учебник, при положение, че са въведени ЕДИННИ образователни стандарти, а не помия от шарении и писани-недописани издания, за по-кратко, наречени учебници! Като се въведе електронната система на обучение и администриране на учебнната дейност - разбираай електронни дневници и други електронни задължителни платформи в образованието, този инцидент с недодялания третокласник ще ви се струва детска играчка, уважаеми учители!

да гостува по един ден на всички депутати, гласували този МАЛОУМЕН ЗАКОН!!! По-дълго да остане при авторката на закона и със специална промоция кукунделата Миглена Кунева - супер разбивачката на системата на образованието, да види какво е да понасяш изстъпления на дете и никой да не й оказва съдействия докато не полудее и най-сетне да я въдворят в психото, където изначално й е мястото, а не да й се поверява образованието на нацията!!!

Да се върнат оценките за поведение и да има наказания. Забележка-намаляване на поведението- предупреждение за изключване и изключване. След като бъдеш изключен от 3 училища минаваш на индивидуално обучение и се явяваш на изпити и така. Една толкова елементарна мярка би отстранила доста подобни хулигани от системата. Всяко училище има по няколко подобни деца, не чак толкова нетърпими явно, но въпреки това побойници и нарушители на реда.

не е детето, което очевидно има проблем в развитието. Проблемни са родителите, че не го осъзнават, не съдействат на учителите и не взимат мерки

И как да бъдат санкционирани такива родители? Защо не им налагат солени глоби - общоизвестно е че съзнанието на българина минава през джоба му.

е въпрос на свободна воля да заведат детето при психолог/психиатър. Глоби не могат да налагат. Социалните трябва да работят със семейството и да изискат детето да посещава подходящия специалист, за да не бъде изведено от семейството.

Оценка на родителския капацитет! Задължително посещение на психолог от родителите и детето и ако се наложи, настаняване на детето в приемно семейство!

Бащата е бит в училище и комплексиран и сега учи отрочето си да бие и да не уважава. Има проблемни деца много, но когато родителите се държат нагло, арогантно и не взимат мерки, съм по-склонен да търся вината в тях. Това разбира се не оправдава постъпките на училищния хулиган. Какво ги интересува другите деца, че той има проблемно семейство, те са там за да се учат спокойно и са поверени от родителите си на даденото училище за отговорно и безопасно обучение.

симо

НЕОЛИБЕРАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ---ЕДИН борсук може да блокира УЧИЛИЩЕ и да свали правителство....Точно такъв борсук...

Като начало - бойкота е добре. Като следваща цел - организиране на учениците в класа да му теглят масов бой. Не е трудно, трябва родителите да продължат да съгласуват действията си и разбира се да се обърнат към специалист по психо-физическа подготовка.

Най-важното условие вече е изпълнено. Всички са срещу него. Не ми казвайте, че ако двадесет и пет деца се затичат срещу него, то ще може да ги спре.

За съжаление фисическата сила не върви ръка за ръка с куража и способностите. Те 25 деца, сумарно, са физически по-силни и от мечка гризли, но това не означава, че могат да направят нещо срещу нея.

Нищо няма да направят, не виждаш ли, че там всичките са промити мозъци. Тук коментира и родител на дете от класа ... Абсолютен пораженец. Един 9годишен е поставил на колене цялото училище заедно с родителите ... И с такива хора искате страната да върви напред? Един учител бил напуснал, директор подал оставка ... заради 9годишен сополанко ... Всички учители трябва да ги уволнят в това училище, нищо не става от тях. За жалост, некадърните родители няма как да ги уволнят ... Те би трябвало да умират от срам ... Направо не ми го побира акъла, как може толкова некадърни и абсолютни нещастни хора да се съберат на едно място ... Но бъди сигурен, че има разни важни елементи, които са абсолютно велики в техните клоаки, пардон, среди, а не могат да се оправят с едно 9годишно келеме, което тормози децата им в училище ....

Да се чуди човек,как някакво .... 9 годишно пишлеме върти на пръст .... цяло образователно министерство начело с г-жа Кунева и всички са в паника що да сторят.Чудо на чудесата????

Наближават избори. Да си го изберем, а? Той, досегашният премиер, си беше същият -въртеше цялата държава на синджирчето си.

симо

НЕ еее чудо,НЕ ЕЕЕЕ...Това е НАЧИН за ПАРАЛИЗИРАНЕ на ОБЩЕСТВОТО....Приравняването на ИНДИВИДА/ПРОСТАК/ със СТАТУСА на ДЪРЖАВАТА/училището в случая/. Ха сега ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА...

родителите на проблемното дете да не губят кураж! мажете му филли с мас,купете му книги за винету и един ден то ще покаже на всички на какво е способно !

Говоря като учител са над 30 години педагогически стаж, учил хиляди ученици, и то по-големи от 9 годишно дете. Няма дете, което да съм изпуснал. Тръгвах трудно, особено в последните години, защото липсват навици за работа и самоконтрол. Но за една година всички разбираха, какво означава учител да знае и да обича. И да живее истински в един учебен час. Така че ... не пращайте децата веднага при психиатър.

симо

Имал си КЪСМЕТ с ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА...

"Мануална терапия" в умерени дози пролагаше ли?

До постъпването в училище детето ми беше здраво, жизнено, любопитно...то все още беше себе си, т.е. свободно и прекрасно създание! В момента, в който прекрачи прага на училището аз му стоварих 12 кг. раница на гърба и той се нучи да Мрази!!!!

И на моите деца раниците им тежаха, но не се научиха да "мразят", слава богу!

Я! Пък моите с удоволствие ходят :)! Е, вкъщи редовно "доучваме" защото от учебника не им стига :), например три дни правихме проучване за отровните гъби в България, защото в учебника има само един ред!

Не са нужни психолози а една хубава сопа. И да се започне от гърбините на мама и тати.

че через мандръсанье, пющене, и див брутален секс на всички нива от горе до доле щът да се управят нещата, вий не повервахте... На ви сигъ!

Те ги хващат с трева и екстази в училище и няма механизъм, с който да ги накажат, а този, че биел съучениците си - ще го преживеете! Лошото е, че родителите не се грижат за възпитанието им! Масово им липсват първите 7 години!

децата с подобни проблеми трябва да имат ресурсен учител, който да седи плътно в час с тях или родител да изпълнява тази функция. Заравянето на главата в пясъка не е решение.....

от утре другото училище ще пропищи

Това зверче рано или късно ще се сблъска с някое по-агресивно и силно от него и ще бъде смазано.Тогава наглите му родители(които са "възпитавани" също като собственото си дете) ще бъдат принудени да се замислят.

Пострада ли моето дете,ще намеря бащата на това копеленце и ще му сменя физиономията.

Толерастията е най-тежката болест за едно общество. Нещо като рака при човека. Пошлото, тъпото, ненормалното, изродското изяжда доброто и качественото. Това се случва в момента в България, а и в цяла Европа.

Ама рака, организмът си го отглежда.

малко пердах, малко киотек, малко бои, малко дармон, снимката на министара на образованието кунева в рамка, закачена над леглото му - и 10-годишнят пиклио ще се оправи!

но това със снимката на Кунева е твърде безчовечно, не мислите ли?

Да, прекалено е, но и това малкото явно е голям урод и си го заслужава. Ама понеже тъпите му родители са виновни, да сложат снимката на Кривоустата над тяхното легло. Секс няма да видят :)

Няма малко трябва крути мерки това копеле ще си остане такъв идиот за цял живот там работата е отървана Виж като поотрасне за народен представител ще стане.Там са все такива - хвани единия удари другия!Няма как такъв ни бил късмета вече почти 30 години шибана демокрация.

МИслиш, че ако го биеш то ще стане по-малко агресивно? Елементарно е това...

че да сложим снимка на Кунева!

Pesh0

родители просто си махайте децата от училището. От първи до 4 ти клас един тормозеше сина ми и селия клас , накрая директорката го премести в друго училище , ама докара също толкова нагло и тъпо хлапе . Размениха си идиотчетата

всичко е ген и възпитание

Яз тоз ученик ще го управя за околе 3 деня (преко сила), сал требе да ми се даде карт-бланш ли му се вика, ба ли го кво е таман. Через методичен и неограничен тежък труд, умерено захранване и редовно недоспиване този мамин сладък ще стане до 3 деня по-мек от захарен памук, па тогива ще го повърна цел-целеничък на българското образованйе, за 0 ст на минута при това, гратис демек, или както му викате фри оф чардж. Сал ми го подайте мамния...

Преди малко слушах по Хоризонт как водещата заедно с една психоложка от някаква фондация се опитваха да обяснят, че : 1. Детето подавало вик за помощ, ама никой от обществото не го бил разбирал 2. Че агресивният побойник всъщност бил жертвата 3. Че цялото ни общество било виновно, че не се опитвало да социализира и да помага на "горкото детенце". И даже обясниха, че езикът не им се обръщал да ползват думата побойник, че "стигматизирала" детето. В какъв свят живеем всъщност...... По бай-тошово време с това дете щяха да са се захванали още от втори клас и хич нямаше да го оставят да удря учители.

Това е абсолютно вярно! Поведенческите проблеми говорят за голям проблем в семейството! И е редно социалните да са първи на линия при такива случая. В изключително малък процент от случаите, детето е някакъв психически проблем (вроден).

Моят син също до момента е сменил 3 училища за седем години. При него основният проблем е ,че влиза в диалог с учителя - започва да спори кой е прав в дадена ситуация. в 20 ОУ го изтърпяха до 5-ти клас като непрекъснато се натякваше, че в това най-престижно Софийско училище няма място за хиперактивни и немотивирани деца.......... С половин уста психоложката там признаваше, че е с доста висок коефициент на интелигентност и това ще му създава още повече проблеми нагоре...... И говоря, и шамари съм удряла, наказан почти през ден ....., а той затвърждава у себе си идеята, че е различен, нехаресван от другите и неприеман, но пък сам себе си харесва... А всъщност е изключително чувствителен, неспокоен, обвиняващ се ,че е причина за моите проблеми и т.н... Какво ще ме посъветвате - даму сипя отрова и да оърва света от него може би?

Без да го приемате лично, но звучи като лека форма на аутизъм с елементи на социопатия. Работа на добър психолог с вашето дете може да направи чудеса с него.

Тук не става на въпрос за пререкания,а за системен побой над останалите деца.Подкрепям родителите за решението децата им да не посещават учебните часове.Кой нормален човек би пуснал детето си в тази меко казано ненормална среда?!

Детето се опитва да ви каже нещо. Обичайте го, Госпожо, колкото и трудно да е това. Той си има само Вас - родителите, на този свят. Прекарвайте време с него.

Разликата е, че вие осъзнавате проблема, опитвате се да се борите с него и съдействате на училището, вероятно. При нас бащата се изтъпани на първата извънредна родителска среща, на която дойде с триста зора, и каза, че синът му нямал абсолютно никакъв проблем и че училището не се грижело за него. В същото време учениците и учителите ходеха на пръсти около детето, за да не го дразнят или предизвикат с нещо си. И въпреки това, мнозина си го отнесоха. А лайтмотивът на майката беше, че имала право да си оставя детето в 8 и да си го взема в 17. Това и беше най-голямата драма...

Ако детето Ви е с много висок коефициент на интелигентност попада в групата на "надарените" деца, а работата с тях изисква специално подготвени кадри, с които училищата не разполагат. Ваша е отговорността да намерите кадърен детски психолог, който ще ви насочи как адекватно да реагирате в ситуацията. В никакъв случай не си бийте детето и не му вменявайте вина. Не обръщайте внимание на стотиците поддръжници на боя. Това е най-лесното решение, но и най-примитивното и предизвикващо още по-голяма агресия. Казвам Ви го от 20 годишен опит в българската образователна система, а от 5 години съм учител в чужбина.

Мисля, че аз съм вече пораснал вариант на вашето дете! Ако наистина е с високо IQ би могъл да разбере, че нормите за поведение са определени и няма нужда да се бори постоянно - т.е. да се бори, но когато има точна и ясна идея какво иска да постигне. Обяснете му, че образованието му е нужно и дори и повечето учители да са на по-ниско ниво от него, винаги може да научи нещо от тях. Че социалните връзки са важни. С преминаването от едно училище в друго, се затвърждава като аутсайдер. Насочете го да учи "извън системата" - т.е. каквото и колкото си реши (не мислете за оценките), ако е свръхинтелигентен, те няма да са му проблем! До сега не съм срещала учител, който да ме е приемал зле! А съм спорила с почти всички от тях...ако спорът е такъв - уважаваш човека отсреща и имаш добри доводи. Повечето учители дори ми се радваха! Разбира се повечето родители им се ще детето им да е с високо IQ :)...

Освен това хората с високо IQ обикновено се съмняват в себе си...твърде е малък, за да осъзнава ако е надарен. Та с една дума прилича да Ви манипулира умело :), за това не се иска много висок интелект. Аз бих препоръчала оценка от психолог и евентуално работа с него...поне за известно време - но и Вие също! :) По отделно разбира се.

Ееее, шамари и наказания :). Това не е панацея. Тук метода на "моркова и тоягата" не действа! Твърде е прозрачно....в тази връзка и поощренията не действат! Трябва да ОСЪЗНАЕ само нуждата от учене, за собственото си благо! Нуждата от приетото от обществото ниво на общуване също! Много трудно се отглежда свръх надарено дете...дори и когато родителят е със същото IQ :).

Ееех, де е едно време, преди има нма 40 години ... Докат помислим със Стоян, най вярната ми дружка от началното, за някаква простотия и сме изяли шамарите и то яко. И кат се прибера не смея да се оплача, щот я се оплача ще отнеса още един пердах от майка ми, щом ме е опухал даскала е имало за какво и да не е капо още един домашен пердах. Та хиперактивността ни я контролираха много успешно с пердах.

ама и психолозите са много лицемерни и са демагози.И се преструват че имат готова рецепта за всяка ситуация.Категорично отричат боя(макар да знаят че понякога е неизбежен),добре.Но защо не обяснят: ако едно дете,въпреки че му говориш,обясняваш,убеждаваш,пример даваш и т.н.,продължава да не слуша и да върши бели,тогава какво - стихове ли да му четеш?

Тук е едно малко, а какво да кажем ние като в класните стаи бушуват литри ром...

Ще се повторя, ама "той боят изгражда, не да разгражда. Сега не ги бият, само мъмрят!"

Изобщо не се учудвам на това, което се е случило.Незсилието на учителите е повсеместно,Това ни докараха делегираните бюджети, това , че учителя за всичко е виновен ,липсата на механизъм учителите да наказват и изключват от училище за провинения.Такали беше преди години ? Не беше и имашеред и уважение.Едно време учителите не са били по-добри , но никой не си позволяваше да нарушава реда в училище. Имаше уважение и дистанция,Това сега е пародия на училище !!!

Концепцията за правата на индивида твърди, че личните ти права свършват там където започваш да нарушаваш правата на околните. Така, че не ни обяснявайте как правата на едно дете са повече от правата на стотици други. Държавата за пореден път взима страната на агресора и ненормалника, а кротките и нормалните са тихи жертви оставени на произвола. Не само при децата е така, и при възрастните е същия принцип в България.

Цялата държава на крак заради един пикльо! Какво ли ще е, ако десетина чужди танка минат границата!