АПИ къса договора за Лот 4 на АМ ”Струма”

АПИ стартира процедурата за прекратяване на договора за изграждане на лот 4 от магистрала „Струма“ с гръцката фирма-изпълнител "Актор".

Обратно в новината

Коментари - АПИ къса договора за Лот 4 на АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гърците работят по този начин - мотаят се, търсят начини чрез съдебни искове да вземат повече пари и плащат на хора във властта да подписват исковете... само че сега се смени караула и не им минава номера... :)

Да го дават на ГБС - хем в срок, хем сравнително качествено.

Същата фирма съсипа Културния дом в Пловдив за почти 20 милиона,за ремонт и го превърна в селско читалище.

Мой братовчед от Сандански има малка строителна фирма. Казва че от АКТОР масово наемали наши фирми като подизпълнители и после не е плащал нито стотинка. Затова и работата не върви. Никой няма да работи, като не му се плаща. Просто гърците се опитват да вземат парите и да си оставят ръцете, затова с две ръце приветствам прекратяването на договора.

Да изгоним тази фирма и да сложим наша на ГЕРБ. Елементарно. Дано се задавите. Започнахте още преди да саставихте правителство!

Напротив, отдавна трябваше мързеливите гърци да бъдат изритани. Една година допълнително им беше отпуснато и какво ? Пак са си на 50%!

Първо виж кога трябваше да се пусне този участък, в който няма никаква трудност за строеж. Почти е равен участъкът. Тогава бръщолеви на кого, каква фирма. Виждаме резултата.

Преди години, като подизпълнител на немската фирма "Хохтиф", български строители построиха цяло военно градче в Украйна само за 6 месеца. При най-високо немско качество. На откриването ген.директор на фирмата каза следните думи: Ние сме една от големите световни строителни фирми и строим в 5 континента. Никога до сега не е имало такъв случай-за толкова кратък срок и при такова високо качество да бъде построен подобен обект. Те такива са българските строители, когато към тях се отнасят с уважение и плащат добре.

Когато Борисов се движи из пленарната зала, тя заприличва на фитнес. Докато тече голямото ходене, Искра Фидосова обяснява защо е подкрепила правителството. Никой не я слуша и това по някакъв начин е симпатично. Фидосова не бива да бъде слушана. Тази примитивна жена, инсталирана по върховете на властта от Бойко Борисов, трябва да бъде забранена, защото когато се появи на трибуната, парламентът замирисва на каварма. Не заради вида й, а заради същността й....... Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния глупак, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.

Простете,но от къде пишете?!Навярно от Карлуково,нещо не се разбира каква е овчата Ви мисъл и какви Фидоски Ви гонят?!Защото тук става въпрос,за гръцка фирма работила по вашето време на Олигархски и сие,време на некадърници,пладнешки разбойници и всякаква долнопробна измет!

Е щом опряхме до интелеркта на един комунист дето е не е ставал за милиционер, та са го турили пожарникар. язък за държавата.

Величеството, с образование на сержант, е по-гадна антибългарска твар от Доан, Станишев и Борисов. Преди Величеството Доан, Станишев и Борисов бяха НИКОИ! Величеството ги изкара на бял свят и съсипа България! Нали този гнусен Мадридски Кретен обеща магистрала за Олимпиадата в Гърция?

КОСТОВ ТЕЗИ ДНИ СЕ ИЗТЪРВА: "Поех ангажимент да не го закачам този Мишо Бирата"

Моето мнение в случая е крайно. Нека ми се ядосва, който иска. Ама извинявайте, нито Станишев, нито някой друг от лидерите на БСП до момента не се е осмелявал да каже колко велик е бил Тодор Живков, как е построил две Българии и как всяко правителство, ако беше направило и една стотна от това, което е направил Тодор Живков, сме щели да процъфтяваме. НЕ СИ СПОМНЯМ НЯКОЙ ОТ ЛИДЕРИТЕ НА БСП ДА Е БИЛ НЕГОВ БОДИГАРД. Искам да кажа, че ако някой е привърженик на онази система, ако някой я защитава и връща носталгията към нея, то това не е Станишев, а тъкмо Бойко Борисов.

Вие некадърния съсел ли защитавате,този изтърсак и интригант,забатачил България в блатото на реваншизма и омразата?

Е,сега,може би ще ви стане ясно,защо Гърция е на такова дередже,и дължи пари.... Не народът,а някои "пичове",представители на "свободния пазар",действат по такъв начин,че нещата се прецакват!! Или мислите,че само в България е така,а държавите с "традиции" на пазара,са окупирани от бизнесмени-светци а???

Поредната заблуда, братя българи е, че строителството на магистралите и на метрото ни носят заетост на работна ръка. Приближете се някой път до работниците - ще чуете турска, македонска пък и полска реч. За България са само комисионните ! Възстановиха ли стария шеф на АПИ, както и стария шеф на митниците. А Бойко ни играе поредната сценка на Хитър Петър и Настрадин Ходжа.

Така ли се къса договор. Хем ще си платят неустойки, хем нашата фирма ще си дойде. Трейс ли беше ?

Бутали са милиони комисионни на комунягите и в момента в който са излези рушвети=аванс са хвърлили кирките и със сигурно бачкат за нормална държава.

През 1995 другарят Борисов отказва да се деполитизира и напуска пожарната с думите: "За мен партията-майка, която обичам, е по-важна от моята служба". Комунистът Борисов подава рапорт и е освободен по тази причина от МВР. И днес билетът на БКП си седи във вътрешния джоб на др. Борисов, което му прави чест.

Прав си наистина са бутали комисионни на комунистите от герб,защото договорът е сключен през 2011г. а както знаем боко тиквочев взема 30% комисионна и естествено сега гърците не могат да завършат магистралата с оставащите средства и искат още пари.

Е те Актор искат още милиони за да завършват тази отсечка, защо тогава са дали лъжлива оферта??? За да им минат след това анексите за милиони ли ?

Защото такива са били изискванията в конкурса!!Той е бил направен ,за да се спечели само от дадена фирма!както м/у другото е с всички конкурси в БГ.Те се правят само за определени фирми и хора. Друг е и въпроса,дали досега държавата е плащала на тази фирма.А то е 99.99% сигурно,че не е.И аз да имам фирма и аз ще спра да изпълнявам моята част от договора.Въпроса е кой е подписал договора,кой е взел полагащите му се 15% от оборота и т.н.:-)

Е не можаха ли ТОВА да го направят преди 1 година, ами чакаха гърците да ни разиграват!?! За какво им плащаме на тези в министерствата и АПИ! Явно си трябва твърда ръка и само Боко може да оправи нещата, НО не е слънце да огрее навсякъде!

Твърда ръка да ти спре плащанията, после да ти каже да подпишеш, че се отказваш от 10% и да пуснеш МОЛБА, . и т.н. От такава "твърда ръка" подизпълнители си загубиха къщите заради обекти на Столична община и министерство на културата... Рекетьорството от 90-те заживя нов живот официално с някои български строителни фирми и ББ премиер. Фандъкова и тя ряза ленти на неплатени обекти, имаше цветя, балони, медии... и купчинка недоволни изпълнители, чакащи от месеци извън кадър. Някои не дочакаха и затвориха вече.

дрън-дрън

Да твърда ръка вземаща твърди комисионни от 30%.Та и затова гърците искат още пари защото когато са сключвали договорът през 2011г. са дали в аванс 30% от офертата и сега не могат да завършат с оставащите пари.

Тук Бъларя, много лосо. Тук трябва подкупи всицко наред за едно болче и ли гайка. И после донецтъе болче и гайка па те не стават рецбите. Узас, гоцпода и дами.

Боко взе парите, каза "чакай малко" Взеха му самолета, не може да "инспектира" Пирамиди, фараони и балъци за милиони. Куче влаче, рейс, диря няма няма хей. Да не забравим кой и кога подписа договора. Гърците са върнали "ресто" в Банкя с очакването от там да им вдигнат парите. Пари, обаче, няма. Сега вече ще му е сложно - реаниматори, патриоти... Ще трябва и за Драгалевци, и за Бургас...

Аз не казах ли марш в стайте всички бе, или да извикам санитаря с големите космати лапи.

Според мен би трябвало, когато една фирма се окаже некоректна и не изпълни договора си (както в случая), да ѝ бъде отрязан достъпа до обществени поръчки въобще.

Ако собственикът не плати зверски неустойки и/или влезе в затвора, ще направи нова фирма и така до края на света.

България е доведена до това състояние от натрапения и наложен със сила ЗАКОН ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ. Според този закон по никакъв начин не можеш да премираш или накажеш фирма от която си доволен или недоволен при следваща поръчка. Освен това за всичко по-голямо се толерират чужди фирми (уж им се дават равни условия в категории в които те очевидно са по-добри). Разбира се този закон е такъв специално за нашите страни. На "запад" не е в този си вид.

Турците бяха некоректни за пътния възел преди Перник, гърците излязоха също такива, италианците на Дунав мост 2 също, ... Явно тук въздухът и климатът развалят :) А българските строители са най-добри и най-организирани, само дето не плащат на работниците и подизпълнителите въобще или след 2 години закъснение и маса съдебни дела. Това обаче не се брои и не се вижда от ЕС и тези 3 фирми продължават да печелят обект след обект при всички правителства. РБ се закани да им разбие монопола, ще видим.

Всички които си посочил, са само посредници наместили се на хранителната верига. Накрая работата я изнасят пак българите.

абе брато , инженер прав си трябва да се дават на фирми български , и да се контролират жестоко , не си ли плати изчезва от строежа.

Който къса договор, после му късат разни задни неща в съда (арбитража)....

"До този момент от "Актор" са поставени условия за продължаване на работата, включително и за увеличаване на цената на участъка с 39 млн. лв., но всичко им е отказано Типични византийски номера. Но явно някой е взел комисионна с обещанието тези 39 милиона в последствие да им се дадат.

Когато гъркът се е раждал, евреина плачел -:))))

Гърците просто са едно от еврейските племена! И то най-лошото след циганите!

Що не четете по-внимателно: ,,Към настоящия момент участъкът от км 423+800 до км 438+500 Лот 4 (Сандански-Кулата) е изпълнен на около 50 процента" Ако мислите, че гърците са подписали да го построят за половин цена /колкото вероятно са ги изрекетирали/, то явно някой не ги познава. И сега тези наши ,,строители на магистрали" се чудят как и на кого да прехвърлят ,,горещия картоф". Гърците ЕС накараха да им опрости дългове, само и само да си върнат някаква част, та някакъв някакъв наш б.........ски тарикат няма да изработят. Само стой та гледайте, кой ще е надхитреният. Лошото е, че накрая пак народа ще плати....

Любопитното, колега, е, че едно от конкретните условия на "тройката" към Гърция, за да й опростят дългове и да отпуснат нови, е всички собственици на Актор да продадат дяловете си и всички мениджъри да напуснат фирмата.

Ами колега, то народа си го е каза по-просто: Краставите магарета през 10 баира се подушват.

Мдааа, класическа схема. Гърците няма да работят и ще се напъват да искат увеличение на сумата по договора (щото видите ли изведнъж на пътя открили голям камък, който много трудно ще го разият на парчета и изнесат ... това въпреки геоложките проучвания) а нашите ще помрънкат, ще се пооплакват и накрая ще им дадат още 25 млн увеличение колко ли е комисионната на 25 млн. евро допълнителни чисти пари ??!!) Ей така стават работите със строителството на инфраструктурни обекти в нашата държава. Накрая, и вълкът сит е как няма да се засити с още 25 млн евро чиста печалба( и агнето цяло (АПИ) само народът и ЕС преебани....

и щом става дума а сделка с държавни средства сумата е минимум * 3.

едно седящо място в Зала Армеец е струвало само 2 /два/ пъти по-скъпо отколкото такова в подобна зала в Англия, строена по същото време .... ама като се замисля за разликата в парите за труд, наем на оборудване и купуване на материали може още повече да не си прав, що ще трябва да смятаме х4 или х5 :)))))

е тука вече са виновни гурците, д'ева мама им д'ева! боклуци!

А бе...

Дали го на гръцка фирма? хахаа..де се е чуло и видяло- грък да строи??? Или пък....недай боже....да работи?

но да дава рушвети се е видяло,

дано новият изпълнител е българска фирма

Дано, новия изпълнител си свърши работата, а ако иска може и да е малко космато човече от Алфа Кентавър.

айдее още пет години без нормален път до гърция!! срамна въшлива държавица!!

Нова власт нови изпълнители.

Като гледам как Борисов ще се размине с Правителството направо съм сигурна, че този участък ще го открият децата на Станишев, като поостареят и се включат в политиката.

Или ще го закрият, като неефективен.

Съдейки по СтаниШеф, децата му, още пеленачета, вече ще са видни политици, все пак имат за пример татя си.

Като гледам как Борисов ... БОЙКО БОРИСОВ Е БИВШ КОМУНИСТ, КОЙТО СЕ ОТКАЗВА ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В ПАРТИЯТА ЕДВА ПРЕЗ 1995 ГОДИНА. БОЙКО БОРИСОВ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО БИВШИ КОМУНИСТИ, МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ ОТКРОВЕНО ДА ХВАЛИ И ПРЕВЪЗНАСЯ НАЙ-ТЪПИЯ И НАЙ-ГАДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОР В ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ТОДОР ЖИВКОВ. НЕГОВ РАБОТОДАТЕЛ, МЕЖДУ ДРУГОТО. БОЙКО БОРИСОВ И ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ЗАСТАНАХА НА ПОЧЕТНА СТРАЖА РАМО ДО РАМО ПРИ ВЪЗКРЕСЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ТОДОР ЖИВКОВ В ПРАВЕЦ НА 7 СЕПТЕМВРИ 2001 ГОДИНА.