Коментари - Петя Първанова оглави Агенцията за бежанците | dnes.dir.bg
назад

Петя Първанова оглави Агенцията за бежанците

Правителството определи Петя Първанова за председател на Държавната агенция за бежанците, съобщиха от пресслужабата на премиера Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Петя Първанова оглави Агенцията за бежанците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

длъжността на председателя на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) изисква задълбочено познаване на всички международни правни норми в областта на предоставянето на убежище (у нас разделените със закон видове закрила- хуманитерен и бежански статут (ДАБ) и убежище (Президентът/Вицепрезидентът) нуждаещите се от закрлила чужди граждани, както и всички решения на Европейския съд по правата на човека с цел прилагането на тези правни норми и съдебни решения в работата на ДАБ и да подготвя от името на правителството на проекти на закони за изменения и допълнения, самостоятелно чрез ДАБ, на Закона за убежището и бежанците (ЗУБ) и съвместно с на Закона за чужденците в Република България. В същото време са необходими и високи езикова, икономическа, финансова и административна подготовка на този който заема тази длъжност. Без всичко това, независимо от партийната си принадлежност и досегашния си опит, всеки назначен на този пост е поставен в условията на предварителна обречена на неуспехи и провали управленическа дейност- с други думи предварително е насаден на пачи яйца или му е поставен таралеж в гащите.

и съвместно с МВР на Закона за чужденците в Република България, но липсва в публикацията

Поредната "калинка" за която се грижат и уреждат с добре платени постове. А инак некомпетентна, безидейна и безхарактерна сива мишка, удобен слуга на още по-тъп и прост господар.

Петя Първанова беше министър на вътрешните работи в служебното правителство на Плевнелиев и кръга "Капитал" на скандалния енергиен олигарх и семеен приятел на президента Иво Прокопиев. В периодите ноември 2014 г. март 2015 г. и март 2015 г. март 2016 г. е и съветник съответно на вицепремиерите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова в областите вътрешни работи, миграция, убежище. Петя Първанова, никой не може да бъде - "Слуга на двама господари" - и на народа, и на Плевнелиев и кръга "Капитал", и на Меглена Кунева и на Румяна Бъчварова. Защото в Евангелието от Матей 6:24 Той, Исус указва - "Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира."

АЗ пък ползвам телешки , свински и пилешки ЕЗИкчета!!?

Страшно "много" квалифициран кадър, като почти всички кадри на ГЕРБ.

"Комунист, комсомолци, пионери -все в един и същи строй..." Май трябва отново да дойдат партизаните, дето комунистите ги избиха... Народа никога няма да е на власт.

ПАК ДРУГАРКА ОТ БКП-Д.С.!БРАВО МАЛАДЦИ!ДРУГАРИТЕ В НУЖДА ВИЙ НАЗНАЧАВАТЕ!!!

Малеее..., какъв поглед.

При тая празно нема. От Балкантурист до правителства, БАН?!, посолства и т.н. - морна вода не е пила. И сега ще си поживее с бежанците и парите за тях.

Жената е свестна по случайност е попаднала в ГЕРБ. Ще видите, че ще се справи по-добре от крадливите фуражки преди нея.

За отговорна работа не е досаттъчно само да си свестен. Трябва да си много компетентен в съответната сфера. Знае езици - добре. Има юридическо образование - също е добре. Опит в административната работа - също е добре. Но достатъчно ли е за заемане на длъжността?

Дължността е изключително важна и трудно можем да си представим каква ерудиция е нужна за такъв пост, но и за други отговорно постове, на които бяха назначени жени. Проблемът не е в това че са жени. Проблемът е в това, че се назначават жени, учителки, секретарки, преводачки, за да могат да бъдат командвани. На ББ Борисов не му е достатъчно да има под свой пряк контрол 10-15 ресора. Тъй като е физически невъзможно, разчита на пионки, за да има контрол върху много повече ресори, отколкот е в състояние да владее.

1 калинка....

Не само калинка, но и дялан камък. Но кой ли ги дяла тези женски камъни

ТЯ Е ДЯЛАН КАМЪК И ЗА председател на Държавната агенция за бежанците СЪЩО СТАВА...Всекиму угаждат, на всеки му, който им трябваше. Има един раздел организми наречени безгръбначни и тези същества, и днес се срещат, но този вид сега за разлика от еволюционните му предци са го кръстили дялан камък. Навсякъде пасва където и да се сложи. Само да е по-високата извивка дяланият камък ще върти, ще суче, но ще следва зададената форма. И как не! Нали гръбнакът й липсва, няма какво да й пречи. Така неусетно движейки се покрай извивките, гледаш я пак високо в стената застанала. Щастлива гледа от горе и сама не разбира как се е заклещила. Тези, дяланите камъни, тях горките, природа не само ги е лишила от гръбнак, но и лицето им е отнела, та хората ги наричат безлични. Безлични и угодни всекиму, точно като нея

Диктатурата на 60-годишните лелки до кога ще трае. Дайте възможност за реализация на по-младите!

По-младите кои са? На по 20-30? Ми те, завалиите, масово са полуинтелигенти.

Каква диктатура на лелки виждаш. Това е удобен п л за запушване на дупки.

Луда работа! Шеф на МВР - жена. Шеф на агенцията - жена. Президент (върховен главнокомандващ) - жена. Скоро парите за дамски превръзки ще надхвърлят тези за боеприпаси.

Хахаха, разсмяхте ме, нищо, че и аз съм жена :D Скоро ще станем като в "Диктаторът" - Бойко и армия от соц- и "нео-демократични" феминизирани щастливи кокошки

Само на мен ли ми се струва, че каката просто я е разкарала от министерството, за да не й е заплаха!?

Само ти се струва. ПП не е в министерството от времето на правителството на М. Райков. Но как ли е попаднала в БАН?

Каква заплаха- за 3 месеца министър едно интервю при Цветанка Ризова даде. Просто трябваше да се намери място за жената. А най странното е как стана и генерал.

ХАМЧИ, ЗНАЧИ ПРОСТО СИ Е СЪЩАТА КАТО СЕГАШНАТА. НЯМА ВИДИМИ РАЗЛИКИ.

Заменят една фуражка с друга...

тази явно е много компетентна - "Балкантурист", стенографския институт, Бояна (киното), ... Ще надмине по успехи социолоката Бъчварова в МВР...

А предшественикът й ще го съдят ли?

На много места работила - много опит натрупала - ГЕНЕРАЛ СТАНАЛА. Баси ГЕНЕРАЛИТЕТА.

като чета биографията преди 10 ноември - милиционер та дрънка!

Поредното ченге !!!!

поредната кифла-калинка

Тая е ченге колкото аз съм френска принцеса;о) Тая е "заслужила калинка" - от най-заслужилите явно;о)) Виж ѝ професионалното CV!

кат гледам на кого е била съветник - н акривоустова и на тая шматка"вътрешен" министър пък и къде е "завършила право" мале мила - господ да ни е на помощ...

Не съм сигурен, че и той може да ни помогне!

Тази е от бандата. Вижте и назначенията.

поредната майкопродавачка....

Само и вижте физиономията и прочетете как се е издигала по стълбата на властта. Злобата е характерна за много хора, но при нея е патологичен случай. Щом опряха до нея за тази позиция, значи съвсем сме го закъсали. Боко, Боко... до кога с тези изцепки?

Няма да е зле да ни ориентират накъде да забегнем и ние - останалите все още честно работещи и децата ни .......................................

И на тази и намериха топло местенце, като на сегашната министър на правосъдието, бивш служебен министър... Безлични женици, удобни над задкулисието!

Ако продължаваме да изчезваме с по 60 000, до колко години няма да ни има? Само бежанците могт да ни спасят, с живите си гени, с желанието си за живот, с оптимизмът си...

Имаш предвид, че самата държава България трябва да изчезне ли? Тези, които определяш като "бежанци" има друга култура, бит, религия, отношение към заобикалящата ги среда, природата и т.н., а тяхното присъствие би преобразило всичко, което познаваме. Надявам се това, което предлагаш, никога да не се сбъдне.

Казах ти още преди два дни да си смениш никнейм-а - ти нямаш нищо общо с нацията! И темата е за поредната административна рокада и осигуряване на топло местенце за "безценен кадър", а не за любимите ти "бежанци"!

Ти си гений ! Да изгониш българите и да заселиш араби Ама вярваш ли че арабите ще работят тука за по 300 лева ?

Май да посрещаш ислямски нашественици в твоето семейство е генетично наследство, предавано от поколение на поколение. Какъв българин си ти бе, джанъм!? Ти си Кириак Стефчов с интернет достъп.

На подобна служба би трябвало да работи единствено специалист по арабските страни. Немският скоро няма да бъде нужен дори в Германия.

Може да бъде полезна, когато заприиждат немскоезични бежанци от Германия и Австрия.

Известно е, че ние - българите, се делим на добре очертаващи се по своите различия групи. Едната се представя отлично по света и е повод да се гордеем, че сме българи. Познавам такива хора. В другата са предателите на Левски и Бенковски и онези, които наричат своята Родина "тази държава" и предпочитат да избягат, вместо да се опитат нещо да променят. Може-би ти познаваш такива, затова се срамуваш.

Не това е мястото на написаното от мен. Беше в отговор на човек, който се срамувал, че е българин.

Свършиха се мъжете в Бълхария,има само един и той е най велик,от всичко разбира,даже и път до луната от лентички построи.Тази пенсионерка от мвр ненаситна,явно малко и е това което получава.С две думи безценен кадър.Л...чка на ...

на 45 км. от българската граница/ статия БГНЕС 750 мигранти са настанени там от 6 дни. Защо не пишете нищо по въпроса?

1978 - ????!!!!! Да живеят Калинките -те са вечни !!!! Мамицата ви - НЕНАЯЛИ СЕ !!!!

"Дългогодишен служител в системата на МВР". Администратор в "Балкантурист" , сътрудник в Държавния стенографски институт, технически сътрудник в СИФ Бояна,преводач, сътрудник, протокол в различни компании, дирекция за международно сътрудничество,съветник на вицепремиери, ръководител на Общоакадемичната администрация на БАН. Не знаех, че в МВР има такива служби.

Аха;о) - и понеже сега искат да резнат придобивките в системата на МВР, на другарката Първанова трябва да ѝ се осигури друга доходоносна държавна службица;о) Явно е от "незаменимите кадри";о))

Тая е човек на Цв.Цв. и е ясно че ще се краде.

На това специфично място най-важното условие е да се владее някакъв от арабските езици. Иначе излиза, че се назначава един администратор да разпределя едни пари и след някое време изведнъж го уволняват по причини, за които само можем да се досещаме. Както обикновено се търси място за определен човек, а не подходящия човек за определено място.

Изглежда като кадрова пародия /преводачка и администраторка?!!!/,но е целенасочено. Най-важният проблем,заплахата за сигурността ни, целенасочено е поверена в ръцете на послушна номенклатурна .../епитет по ваш избор/.

сДС

Пълзяща посредственост от хората на Пинокио, до овладяване на всички постове в държавата

тази гледа много страшно,бе

Поредната шматка,която няма да има собствено мнение,а ще прави това което тиквата и нареди

нищо ново под Слънцето, номенклатурчик!!!

Типична креатура на ЦРУ.

нашите социалистически кадри са като дялани камъни, за всичко стават!

А арабски владее ли?

Владее арабски иширети.