Африканската чума стигна Родопите

Десислава Танева свиква спешна среща с областните управители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега завива към Странджа, после Сакар и чак след това се изнася към Бяло море. А на есен ще се върне. Почерняла.

Някой замисля ли се какво значи, две умрели от доста време прсета с ъс свинска чума; Това значи, че докато са били живи са обикаляли десетки километри и са разпространявали болестта. Вируса може в тези условия да е активен с години. Умрелите прасета са също източник на зараза и с други прасета, други всякакви горски животни, птици, комари и хора , заразата е почти навсякъде. Когато САЩ Ви казват , без генно модифицирани растения и животни ( издръжливи на подобни болести ) не може, Вие ревете, че не ви е сладко на селския тумбак. Е, сега си яжте оная работа.

Ще ги генно модифицираме. А защо спряхме да ги ваксинираме? Защото европедерасите не щели да ядат ваксинирано месо. А как ядат генномодифицирано? Ей малоумник с три осмици, и гранули ще търсите да ядете, но няма да има, птеродактили.

африканската е едно, а класическата съвсем друго. Африканската е ебола по свинете - няма ваксина, няма лечение, заразява се лесно и по много

Простак до простака, тъпанар до тъпанара поцял ден псува , мраци и кълне. Тази чума е толкова заразна, с безброй начини на разпространение, че не може да бъде спряна. Особено в страна като България, където доктори, ветеринари, полиция, администрация си няма понятие как професионално да се борят с такъв вид заболяване. Народът масово гледа прасета в кочини, крие ги от властите, разнася заразата навсякъде, не спазва никакви епидемиологични предписания. Това ако е Ебола, ще измрем всички до един от простотията си.

Бедна ви е фантазията как се отглеждат и сега прасетата в индустриалните свинеферми. Стартерни фуражи, хормони на растежа и прочее и прочее знайни и незнайни химии обитават в месото на настоящото българско прасе. А какви прасета ще ядем оттук нататък не мога и да си представя. А пропо разговарях преди няколко години с едно момче работещо във фуражен завод в Северна България. Питам го какво има в тези фуражи. Отговорът му беше лаконичен. Всичко, само не и зърно.

Всичко е с цел да се избият читавите прасета и след това на тяхно място да се развъдят порода която е генномодифицирана ...

НУЖЕН Е ЗАКОН ЗА КОЧИНАТА. КОЧИНАТА ДА Е ПОНЕ НА 5 МЕТРА ОТСТОЯНИЕ ОТ СЪСЕДА. КОЧИНАТА ДА СЕ МИЕ ПОНЕ ВЕНДНЪЖ ДНЕВНО С ВОДА И ПРЕПАРАТ. СТОПАНИНЪТ НА ПРАСЕТАТА СЪЩО ДА СЕ КЪПЕ ВЕДНЪЖ ДНЕВНО И ДА СИ МИЕ ЗЪБИТЕ. ТОГАВА СИ КОЛЕТЕ ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА, ЯЖТЕ СИ ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА, НО АКО ОБИЧАТЕ БЪДЕТЕ ПО-ЧИСТИ И ИМАЙТЕ МАЛКО ХИГИЕНА.

ти ли ще налагаш?

Не ви ли е ясно че така нареченото Правителство (държавна институция, сбор от роднини и любовници) не може да се справи с нищо. Не виждате ли че хората вече се забавляват и се бъзикат с държавата. Единствено да се молим тази чума скоро да затихне и изчезне по законите на Природата, не на Правителството

ако изобщо я има тая странна африканска чума...

първо бяха овцете 1918 г.; второ свинете, сега останаха хората - нилска треска и дали няма да я бъде България в картата на света?

1918 г чествахме първата годишнина от Великата октомврийска революция. Тогава и тиф имаше, и дифтерит и въшки. Сега времената са други.

ееее , браво , успяха да я прехвърлят и в южна България - е това е добра логистика на правителството ... А ония 240 в софийската ферма - КОГА ?

Е! Не си ли разбрал още - целта е само това "регламентирано стопанство" да остане незасегнато от чумата - там са най-елитните шопари;) Всичко друго под ножа!

Като по-укумуш от средното прочетох ,че полски професор твърди ,че засега епидемията засега не може да бъде спряна и без човешка помощ се разширява с 10км. месечно.А в Б-я с бясна скорост.ц

Погледнете от хубавата страна на нещата- сега няма да има материал за суджуци и рязко ще намалее корупцията!

първо изхвърлиха пробите с кръвта от прасетата и после им 'пуснаха" изследванията на виртуалния апарат и отчетоха не е една, а сто чуми

това коя точка от ранът е, че останах без ковчези?

точката, в която погребалните са следващите, щото остават без работа :) аман от психари, дето вярват в теории на конспирацията.

Ми тя "конспирацията" се случва пред очите ми. Аз на очите си ли да вярвам или на форумните измекяри "коментатори".

Ми то така чумата- по калинките, по калинките и чак в Родопите!

Крайно време е да спрем да ядем свинско. Свинското месо носи най-много болести, то е най-близко до човешките болести. Освен това прасетата се гледат в страхотна мръсотия - в кочини. Тези кочини за източник на болести и зарази.

ми ти не чж нищо най-добре бе и ако не пукнеш ще си здрав кукуряк

Не станаха ли твъеде много работите, от които трянва да се откажем, за да сме членове на "европейското семейство"?

Схемата умрял глиган действа безотказно.

Не следя много отблизо нещата, защото ми писна, ама: 1. Има ли го това заболяване в Румъния? 2. Има ли го в Гърция? Ако го няма и магически виртуалната ни граница го спре и съм на мястото на животновъдите и хората, които си гледат животни, ще се замисля. Аз и хората около мен сме решили, че една стотинка няма да дадем за свинско месо повече. Ще мислим продължителността, но няма да е месец-два. Малко воля се иска и ще ги питам тия, които са навнесли и тепърва ще внасят к`во ще го правят. Няма да се случи, разбира се. За да се е нужно общество, което държи на себе си. Тук такова няма.

Интересно какво ще постигнета с некупуването? Когато все пак го купите, няма да е на 100, а на 101 години и какво? Това е краят на чистото свиневъдство в територията.От нине всичко ще е боклук.

месото ще го мият, ще го плакнат,ще го замразяват и размразяват,мелят, смесват, подправят и пак ще го пробутат. Печалбата е гарантирана. Хората забравиха вече вкуса на нормалното прясно месо и не могат да го разпознават. Както и млякото.

tonk11

Има го в Румъния. Избити са над 450 000 прасета. Идва от Молдова минава през Румъния, България и отива към Гърция. Румънските и молдовските власти са се договорили и ловни дружинки от едната и другата страна работят заедно. Отстрелват дивите прасета до крак.

Защо кметовете и лекарите от РЗИ си затварят очите пред селяните, които хвърлят свинските лайна в реката или на тревните площи и улиците. Това е източник на зарази. Защо със закон не се обвърже отглеждането на свинете в КОЧИНИТЕ. КОЧИНИТЕ НА СВИНЕТЕ НЕ МОЖЕ ДА СА ДО ОГРАДАТА НА СЪСЕДА. КОЧИНИТЕ ТРЯБВА ДА СА НАЙ- МАЛКО НА ПЕТ МЕТРА ОТСТОЯНИЕ ОТ ОГРАДАТА СЪС СЪСЕДА И ОТ УЛИЦАТА. Българските села се превръщат кочина . Прасетата се гледат в удивителна мръсотия. Те имат права. Право на хигиеничен живот. Право да живеят, а не БЪДАТ УБИВАНИ ПО КОЛЕДА, ЗА ДА БЪДАТ ИЗЯДЕНИ. Къде е православната църква, която не повдига въпроса: Защо на най-големия Християнски празник в БЪлгария по селата масово се колят прасета. Това ли е Коледа? Да заколим прасето по време на КОледните пости и да го изядем?

Хахахаах, то селата са на измиране, май от други неща са се превърнали в кочини.

Дамяне, да не си си обул прашките наопаки тази сутрин? Да не си и ти "високоплатен IT специалист" като "Кико"?

СЛЕД 1989Г. ЧУМАТА НИ ГАЗИ ЗДРАВАТА! НАД 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ! СЕГА РАЗБИРАМЕ ЧЕ ЧУМАТА Е МУТИРАЛА ВЪВ ВИД НА ПАРТИЯ!

...чумата е мутРирала!

Нещо странно за мен става, все едно разбеснял се заразен глиган е хукнал от Румъния, изпозарази цяла Добруджа, изкатери Стара планина и на бегом до Родопите! Има няма за седмица-две щяла България , смъртни случая навсекъде????

Нещо с настъплението на чумата зачезна Лъжец N 1 на България дето иначе много се хвали за какво ли не, "дал това, дал онова"...

да се снима с тях. "Измряха" ги.

И никой не сеща да пита Църквата дали чумата е Божие наказание? Ако е Божие наказание, значи Църквата е отговорна.

Ниски заплати / спрямо европейските/ , ниски пенсии , и СКЪПИ ВНОСНИ СТОКИ ! Те така се затрива една нация ! Нормално ли е , в Гърция едно лекарство да струва 1.44 лв., а в България да струва 11.86 левЪ .

И кое е това лИкарствУ?

а ти гербаджия ли си?

Така е когато ни управляват ПРИМИТИВНИ управляващи . Първо изклаха птиците , после кравите , след това овцете , а сега свинете ! Някой ще се изкиха ли по въпроса , за примитивизЪма !

Заместник-министърът на селското стопанство каза вчера, че България ще загуби цялото си свиневъдство или общо 600 000 свине, отбеляза Ройтерс. Ситуацията е много тревожна, каза Итконен на брифинг днес, като призова да бъдат взети действия срещу "гибелното заболяване при животните". Представители на сектора в България се опасяват, че болестта може да нанесе щети на стойност до 2 милиарда лева (1,15 милиарда долара).

И какво излиза сега, заразата е всъщност при дивите прасета. Как унищожаване на домашните ще помогне да се овладее чумата? Та те в повечето от случаите се намират в затворени помещения и както ни ги показват в репортажите на телевизиите по нищо не личи да са болни. Ще се окаже че заразата си е била от доста време у нас, но никой не е реагирал или си е затварял очите пред очевидното.

А как са се заразили домашните тогава?

Много просто! Заразата ходи по свинете, като преносител може да е и човек. От там идва големият проблем. Ето ти един от хилядите възможности - Родопчанинът Х, отишил на гости на баба си у някое село, където има зараза, след това се прибрал и отишъл на лов със същите обувки примерно, без да ги дезинфекцира. Ето ти ги как се разболяват дишите прасета. След това, тези, които ходят в същата гора, си пренасят заразата у дома ... Не знам колко време живее AЧС без гостоприемник. Но от това, което четох, заболяването си е доста заразно.

разни хора тип ветеринари и агро-технолози казаха по медиите, че предупреждават за тая чума от 2 години. Само, че отговорните агенции са се почесвали и обарвали по дупките.

Чумата тръгна преди повече от месец от СЕВЕРОИЗТОЧНА България! При толкова бързо разпространение и 98% летален изход, как така до сега не намериха умрели животни нито там, нито в Стара планина. А сега изведнъж - Родопите пламнали?!!! Глупости на търкалета!!! Ако имаше чума, вече над 10 000 диви свине трябваше да са намерили измрели по шубраците в североизтока и Стар планина. А няма.... Сещате ли се защо?

Бг се превръща в голямо свинско гробище.Много скъпо гробище. Плаща се на гробарите, плаща се на инсинератори, които не работят, плаща се.... Цацата се е самосезирал, ама както обикновено ще хапне три пържолки и ще забрави. Следват нилска треска, скъп ток, мръсна вода.... Стадото ги чака с нетърпение.

няма смисъл, този вирус няма изчегъркване освен прасета с имунитет срещу него. Което може да стане ако се приспиват само болните животни и то тези, които са в агония. Трябва ни прасе, устойчиво на вируса, което няма как да получим ако ги избиваме масово

Последната идея на галения от трима папи простак е "7 000 000 българи - 7 000 000 вегетарианеца"! И успешно шайката му преследва изпълнението на идеята му!

не е единственото месо ... с останалия фураж спокойно могат да се угояват птици - пуйки, патици, гъски, кокошки, телета, зайци, овце, кози ...

А ти случайно да си запознат че българина основно консумира свинско?

ний у маалата достигнахме до извода че само масова неутронна бомбардировка ще решат проблемите по тези земи!

В една къща в Банкя е изворът на злото!

де да бяха от Америка..ама се иска пипе да го разбереш ''господарите' са в Кремъл. Ако не вярваш отвори Пик,Близ и другите пеевски помии и виж какво пишат за САЩ и за Русия. Или отричаш, че бат ти Бойко е пръв приятел на Прасето ?

Лоша работа! Плъзна из цяла България. Все ми се искаше да не съм прав и да се разминем с 120-130 хиляди умъртвени животни. Няма да стане. Числото ще надхвърли 200 000 във всички случаи. Само до този момент са ликвидирани около 130 000 животни, а епидемията се разраства и обхваща още области.

Нали не твърдиш че всички умъртвени животни са били заразени?

Не, не твърдя такова нещо!

а чумата "европа" стигна до мала азия, кавказ и урал и умори над 60 милиона за 30 години! и кво? свинете са по важни от хората в източна европа! нали, а?

Следващото ниво в битката с чумата е да се избият морските свинчета по домовете.Така де.

България няма да се оправи докато не обявим категорично и безпрекословно вой на труповете - война на труповете (бивши калинки) в министерския съвет, в министерствата, в бабх, парламента, простикурата, правосъдието, данс, компирите и най-важно - в псевдонародното събрание! На война, като на война!

Какво следва ? Стерилизация с напалм ?

Ако е верно, то означава, че чумата си е от дълго време в бг, но се разпространява по дивите прасета, не знам как ще помогне това, че се изколят домашните. Точно прасетата са животни, които се гледат на 95% в затворени обекти. Напълно неадекватна реакция на управляващите , спрямо чумата!

В Змейца и Борино са привърженици на мюсюлманството и не гледат прасеАта. Виж крави, овци и кози им се намират. Така, че вместо африканска чума по свинЕто измислете я кафяви вежди по козите, син език по офсите и луда крава.

Тая луда крава - министърката наистниа може да я накарат да прегърне тази идея. Нали няма акъл, за да се усети!

Свидетели сме на поредното българско мъчително пропадане надолу. И какво ли още ни очаква с тези безхаберни управленци?. До кога така-не знам.

И аз не знам! Кой ги избра?!

Целта е боко да остави държавата в крах след себе си за да ни докаже, че той е единствената алтернатива.

..докато намерим "хаберни" управници. Ама никой хаберен не се цани за управник вече, така че работата е "и с тия и с ония, все в тия"...

че в държавата ще останат накрая само три дебели прасета?

Докато Танева ходи по Европа и БАБѝ спят т.е изпаднали са в дълбока кома ще пламне и цяла Южна България а после ще разправят какви мерски били взели. Какви мерки бе ? Днес е Смолянско , утре Пловдив вдругиден ще слушаме за АЧС чак на Гръцката граница. А те взимали мерки ? Е .... аматьорската работа

*БАБХ

Никакви мерки не ги интересуват а се разчиства пазар за телешко.

Кога ще стигне в София тази интересна чума?

От днес Беларус ограничава доставките на свинско месо от Приморския край на Русия заради Африканска чума по свинете (АЧС), а също и на овце и кози от Московската област заради шарка. Боко е виновен (и Сорос), затова на местните избори ще видим как ГЕРБ и Боко лично поради некадърност, немарливост и престъпна небрежност съсипаха цял един отрасъл в България и унищожиха зимнината на хората по селата.

Отговорете си на въпроса "Кой има интерес от чумата", "Кой сключи договор преди седмица за огромно количество телешко". Като си отговорите ще ви се изясни сой пусна заразата от Балтийско море до Родопите. Да не казвам кой че да ни ми блокират IP адреса както га сториха от понеделник до сряда.

Там само крави гледат. Аз едно домашно прасе не съм видял, но пък има много диви свини :(

2020 е ред . на кравите.

А Баце ???? :))) с огромно удоволствие ще наблюдавам резултата от местните избори, след като поради некадърност, немарливост и престъпна небрежност съсипахте цял един отрасъл в България и унищожихте зимнината на хората по селата. Ни ДПС, ни Евросъюза, ни САЩ, ни Путин могат да ви помогнат сега ..... а почакайте БСП и те ще ядат дървото и ще ми е интересно каква простотия ще ни спретнат кукловодите, при положение че нито една партия няма да може да направи правителство, а никой няма да иска да се коалира с ГЕРБ, БСП или ДПС ............ Цирк !!!

Тръгна добре ама към краят нещо се пообърка. Първо има местни а не парламентарни избори а за коалиране бъди 1200% сигурен че за да запазят властта си на местно ниво Герберите са готови да се коалират с всеки който може да ги крепи на власт с/у което ще му пуснат малко гуша да се пооблажи.

Не съм се пообъркал, просто ти си ги навързал нещата заедно. Т.е избързал си. А иначе, резултатите на местните избори ще бъдат показател за това, което ще се случи на парламентарните, а при повече късмет може и да предизвикат предсрочни такива. Точно за това съм написал, че прасетата може да изядат суджука .........

в този район хората не гледат свине, така че изпълнения няма да има, даже в магазините не се продава

Как така стигна до Родопите, нали уж се унищожават заразените?!Явно всичко върви"по план" планът РанЪт, но този път по животните? Или иначе казано планът действа до пълно изтребление на всяко живо същество!

Цяла България пламна тази шбн калинка трябва да се маха веднага!!!!

Все ви се привиждат конспирации червени свинеяди