Огромен разлом може да разцепи Африка (Видео)

Африканският континент може да се разцепи, след като в Кения се появи огромна цепнатина.

Обратно в новината

Коментари - Огромен разлом може да разцепи Африка (Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

abasador

вярно е, на човек да му се изправи косата като си помисли колко скоро ще е! 50 милиона години като за миг са отлетели. Айде лек ден.

Аз искам да потъне още сега!

"Процесът обаче е бавен за човешките възприятия и вероятно до разцепването на Африка ще стане след около 50 милиона години, но е необратим, твърдят учени." Е.б.а.т.и. изречението... Ако трябва да му се направи синтактичен анализ ще се затруднят и професори по български език и литература!!! Не четете ли какво пишете бе, "журналисти"?! Или толкова ви стига пипето...

Аз пък, ще изчакам да видя и ако се случи, ще ви кажа дали новината е фалшива.

В момента имам такива проблеми, че само ми е до Африка.

а сега е ред на разлома Сан Андреас!

Там движението на плочите е по съвсем различен начин.

По това време единственото нещо останало от човеците ще са смартфоните, айфоните и ламарините( колите) им....може купища да се свлечат в пропастта...

Според мен това по скоро ще стане.100 200 гадини давам...максимум 500! Въпреки че дотогава може гигантски астероид да отнесе цялата планета

Тая проклета катерица....

Незнам защо пишат "може", при условие, че този процес върви вече милиони години. Благодарение на това имаме Алпите и дори Стара Планина. Пак стари новини...

Какъв зор а? След има няма 50 милиона години, а до тогава спомен няма да има от човеци, не от българи, а от човеци.

За разлома знаем от школото. НО цепнатината дълга над 20 километра и широка 6 метра се е появила за един следобед.

Този факт е известен отдавна, даже сме го учили по география. Земята е жив организъм и всичко в нея се променя, макар и в дълъг период от време.

Пълни глупости.

Разбрах - цепнатините по българските пътищата нищо не са, ти гледай Кения как са го закъсали ... :)

Се по някоя претоплена новина се пръква! Ми че тоз разлом е известен от поне 100 години и отдавна е известно, че Африка се разцепва. Тектоничните плочи се движат постоянно и след 50 милиона години сушата ще бъде много по-различна отколкото сега, както впрочем е била и много еони назад. Подобен разлом е и прочутият Сан Андреас в Калифорния, а и много други. Така че ако е възможно пътуването във времето, пътешественик във времето ще види една коренно различна земя след 50 милиона години...

Ха, африка ще заприлича на xуй

Най-богатият на ресурси континент на земята и мястото от което най-гадното животно - човекът - се е пръкнало.

Давайте име на новият континент и да забравяме за случая.Наименованието Африка се е появило,когато двама българи-най-древната нация-спрели пред р.Нил и единия извикал:А ф риката!За новия континент-Афразлома.

Прав си, Гюро, вЕрно си е! Но не само на Африка, а и на Америка пак наши дали името. Плавали си из океана и навлезли навътре в сушата. Огледали се, виждат далечни брегове от двете страни, разбрали, че са в река и единият извикал: "Амма рекааа!" Не се уточнява къде е била реката на север или на юг.

:):):)

Не, няма да допуснем никакъв сепаратизъм, ние не допуснахме една Каталуния да се отцепи от Испания, та половин континент ли ще допуснем да се отцепи.

Ето такива неща трябва да ни вълнуват, а не измислените конфликти от и между политиците. Те като си нямат работа и си измислят конфликти за да осмислят необходимостта от тях. А през това време природата си работи и въобще не се интересува от нашите хорски вълнения. Дано улисани в нашите си конфликти не пропуснем такива важни за хората неща!

Това ще се случи по време на поредния мандат на товарищ Путин и можем да сме сигурни, че той ще оправи нещата!

Абе колко са 50 милиона години дето се вика, ей го къде е. Ще се изтърколят като стой та гледай. И ще гледаме сцепена Африка.

паживьом увидем ...

Претоплена новина. Неш. Геогр. Направиха филм преди години .

Боко ще уреди всичко. Той с Тайпи, Анжи, Тереза, Жан-Клод, Доналд, Алексис... и кой-ли-не политик по света се справи, та с някаква пукнатина ли няма да се оправи? Още повече, че тогава, след милиони години, наш Боко ще е още в силата и младежкото ки дръзновение. Той е повече от Господ... Той ще спаси света, дори Слънчевата система, а ако се наложи, и Вселената.

Не бойте се, африканци. Добрият бял чичко християнин от Европата ще намери начин да ви помогне.

50 милиона години?! Това е нищо! А какво ще правим след 6 милиарда години, когато Слънцето угасне?!

Лили Иванова ще пее "Детелини, детелини"

Ще палим свещи!!!

Още ме тресе от новината, че Вселената може да престане да съществува след "10 на 139 степен години" и ето ти ново двайсе - "Огромен разлом може да разцепи Африка"! Няма измъкване сякаш! Но всичко е в ръцете на Скрипал ...

А Скрипал е в ръцете на ... На кого, всъщност?

Предупрежденията на светият Бог към този загиващ свят ще усилват интензитета си за да се събудят спящите. Скоро и небесните ще се разклатят.

Това се очаква от много години. Движението на източната част е към Индия и не може да се спре от нищо. Процесът къса пътища, скали, всичко и океанът просто в един момент ще наводни голяма територия. Не е ясно само дали ще откъсне всичко, което е показано.

нищо няма да се наводни. територията ще останме със същия размер. ще се премести.

От левия крачол в десния ще се премести

И какво като се разцепи????нали няма да се затрие като някопи други части на други континенти както се пишеше...

Африка ще заприлича на увиснал пакет под ботуша...

Капчица няма ли да оправи нещата :)

боли ма

2012 ни подмина, но докога ли...

Ами, всъщност нито движението на тектоничните плочи/континентите е нещо ново, нито Rift valley е от вчера. Африканците ако желаят, да пуснат една обществена поръчка за запълването на пукнатината. Ние знаем, коя фирма ще я спечели и вместо да чакаме 50 милиона години, още след седмица ще се отцепи една голяма част от Източна Африка. После ще драснем едно анексче към договора за авариен ремонт поради непредвидени обстоятелства и ...хоп едни кинти ще влязат в правилните джобчета. Ние за 40 години построихме една магистрала в равното поле, та една пукнатина ли ще ни се опре...

Дайте да се разберем.За какво са тия учени които знаят толкова много за Вселената, та едно разцепване на земята не могат да спрат. Чакаме проекти за укрепване.