Талибаните: Афганистан може да е новото гробище за САЩ

Афганистан може да се превърне в ново гробище за САЩ, ако те не изтеглят скоро военните си оттам.

Обратно в новината

Коментари - Талибаните: Афганистан може да е новото гробище за САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ще бъда щастлив, ако с американските натрапници по цял свят в Афганистан се случи същото с тях, каквото и във Виетнам! Защото ми омръзна те да леят безнаказано кръв навсякъде по света, без да получава възмездие!

От начало мислили да се изтеглят от страната, но после решили да изпратят още 4000 войници. Много последователно! Е на това му се вика стратегия.

Това е тънката политика, брат'чед! Явмно не им се иска да изгубят печалбите от износа към останалия свят на наркотиците. Нали си спомняте, че само след година от американското нашествие в тази страна Афганистан зае първо-второ място по отглеждане и износ на наркотици в света.

Преди време Американците създадоха муджахидини, джихадисти, алкайдци, талибанци и алахуакбарци да воюват срещу СССР в Афганистан. Време е да си почистят мръсотиите.

Истината е, че така наречените талибански полеви командири са наркобосове. Същите не искат да делят хероина с ЦРУ.

Епа ко може да се каже! Само да се прочете историята! Първо на първо талибаните ги създане не друг ами ЦРУ! Не стига това ми даже и холивуд ги популяризира! Всички сме гледали Рамбо 3! А да не забравяме, че един от главните талибани беше Бен Ладен! После американките си създадоха и Саддам Хюсеин, ама им се наложи в последствие да го търсят за да го отрепят! Сега за ИДИЛ не съм толкоз сигурен дали те я направиха, но ако не са директно те, то поне са в првите редици на създаделите на ИДИЛ! Това е историята и друга просто няма!

Ако не бяха малоумните луди говеда, които създадоха първо Ал Кайда а после и ИДИЛ..Нямаше да има десетки и стотици милиони мъртви невинни хора! Но нищо, Бог нито прощава нито забравя! И тая кочина Говедарника, ще изгори в адски пламъци!

А пък путлимарника ще просперира и рублата ще стане световна валута! Що си мислите,че хората са глупави като вас и Путин и ви вярват?

Цигански Шмейсер си ти ве:) Хората сами преценяват на кого да вярват! На тези които се борят срещу Джихади Джотата, и които освободиха Палмира и Алепо от ИДИЛ! Или на тези като еврофагитата и лудите говеда, които спонсорираха и въоръжиха главорезите от ИДИЛ!

Шило

Шмайзер, по колко ти плащат? Темата са талибаните и САЩ. Какво ти е мнението, колко време американците ще устискат там?

Палмира беше поредната излагация на Путин и путлимарникът му щото длед големите хвалби и празни приказки ИД пак превзеха Палмира,а Путин в безкрайната си простотия удави руският хор Александровци в Черно море!А кой снабдява ИД с оръжие хора и боеприпаси може да се види по въоръжението и състава на ИД!Руската оръжейна мафия и ФСБ

Шило

Наистина ли те интересува? Питай българският журналист Диляна Грозданова, която с очите си видя, с какво оръжие са снабдени терористите.

Тц, тц, тц...та я кажи..Сега кой държи Палмира, а?:) Не не са твойте любими Джихади Джота! А руснаците ли сирийската армия! А лудите говеда, дори един Мосул превземаха вече колко пъти..пет десет?! Едвам смогнаха за пет години да го превземат! А руснаците взеха Алепо за 2 седмици!

Шило!САЩ и светът във огромната си част имат много голям ресурс и могат да стоят там и да трепят талибаните и командирите им по суша и по въздух още много време!Дроновете летят нависоко,подслушват,разузнават и удрят! Ресурсите на путлимарника обаче са ограничени поради световните санкции,лошото праниране,още по лошата дипломация и голямото и кухо его на буюк бакана в Кремъл

Шило

Хахахаха и 15 години нищо все още не са направили?

Когато някой Афагнистанец се взриви в някой европейски или американски град отмъщавайки за убйставата в своята държава не се чудете защо е така . Питайте близкото посолство на САЩ

САЩ явно имат силен интерес във Афганистан. А там се произвежда единственно хероин. Следователно.... Дали не става въпрос за 3-та опиумна война? Англо-саксите го умеят това, предишните 2 също бяха техни.

мдаа, по-глупав си, отколкото изглежда на пръв поглед

Алооо, троле, кое от написаното не е вярно? Ако не ти достига образование, има wikipedia, прочети за опиумните войни. Ако не ти достига интелект обаче спасение няма.

АФГАНСТАН ИМА РУДИ НА ГЛАВНО ЦВЕТНИ МЕТАЛИ ЗА ЗА 3 ТРИЛИОНА ДОЛАРА И АКО СЕ МАХНЕМ ОТ ТАМ СТАВАТ ИНДИЙСКИ И КИТАЙСКИ :)))

Тези които създадоха Ал Кайда и Ислямска държава ще се бият с тях Голям смях ще падне

Англичаните 200г. се биха и ядоха пердах в Афганистан да си разширят индийската империя. Викат им талибани но това е народно опълчение,нашето хайдушко движение през 19в. ряпа да яде.През 1980 бяха станали почти съветска република, е и руснаците търсеха директен проход към индийският океан.Американците въоръжиха муджахидините да се бият срещу руснаците,в началото даваха и оръжие иофицери на талибаните т.е. мудхидините станаха талибани. Няма да я бъде тая,забравиха Виетнам а Афганистан е още по-труден- заклети мюсюлмани и терена им е като лунен пейзаж.Оня шефа на алкайда уж го убиха,удавиха, май го скриха някъде,може пак да им потрябва.

Това е ответна реакция на мюсюлмандкият свят за военната агресия на САЩ. Сега да си сърбат попарата. Няма място в света,където краварите не налагат насилствено волята си и демокрацията си. Дано си получат заслуженото най- после!

империята САЩ дала пукнатини и скоро ще се сгромоляса

НИЙ И БЕЗ ФЛОТ МОЖЕМ ДА ОСТАНЕМ АКО ПРОДЪЛЖИМ НА ВСЕКИ 2 МЕСЕЦА ДА БЛЪСКАМЕ ТАНКЕРИ СЪС САМОРАЗРУШИТЕЛИТЕ :))

Добре че са малко корабите които плуват в Афганистан. :)

ИДИОТИТЕ ПОРЪЧАХА И КУПИХА ЗА 8 МИЛИОНА ДОЛАРА ОТ ТИЯ КАТЕРИТЕ С КАРТЕЧНИЦИ ЗА ПАТРУЛИРАНЕ В АФГАНИСТАНСКИТЕ РЕКИ .... НЕ Е ВИЦ ... ИДИОТИЗЪМ :))

Малко, малко, колко малко да са? Нашия ескадрен миноносец и още два кораба плаваме от Кабул към Джелалабад. Поне така е според GPS-a.

Как без флот бе?Нало имате димилнико ,,Кузя" и старото корито Пьотр Велики?И наколко ръждлника в Черно море!

детроите , новинар си! халал да ти е жената на щеревия

Тези Щати ,с толкова говна заляха света , че сега и да искат - не могат да си излязат от кочината... Всички тези талибани са тяхно създание... Осама беше обучаван в ЦРУ. Вижте речта на Тр. - стига вече сме строили демокрации с нашите въор. сили...Целия свят объркаха - без тях нямаше да има бежанци , в Сирия - хората щяха да си живеят добре , да не говорим за Ирак , Либия и т.н...

ВОЙНАТА В ИРАК СИРИЯ И АФГАНИСТАН НИ СТРУВА ЗАСЕГА 5 ТРИЛИОНА ДОЛАРА = 5 000 МИЛИАРДА ДОЛАРА .... ДАЖЕ РАШКИТЕ НЕ СА НИ БИЛИ ТОЛКОВА ЯКО ... А ТОВА СА РАЗХОДИТЕ БЕЗ МЕДИЦИНСКИТЕ РАЗХОДИ ЗА ВЕТЕРАНИТЕ - КОИТО ПОЛЗВАТ ПОЧТИ БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ ВЪВ ВОЕННИТЕ БОЛНИЦИ :))

Ти пиши колко са разходите на България, а на USA майната им.

50 ДОЛАРА НА ДЕН ЗА ВСЕКИ ТАЛИБАН :))) ... ТИ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ ДРУГАРЯ МАНГАЛИ СИМЕОНОВ ДЪРЖИ БЕЖАНЦИ В ХОТЕЛИТЕ СИ ЗАРАДИ ЕДНО МЕРСИ :))

Дай боже,да разберат краварите че овчарите не си поплюват и им дреме за велики сили

историята ни покзва че всички империи са се разрушавали отватре. така че отвличането на вниманието на публиката от процесите и валненията в уса няма да помогне.

САЩ уж бяха покорили Афганистан и тъпчеха в лагери с бодлива тел талибаните. Няма да забравя един репортаж на който дадоха думата на един такъв пленен талибан и той каза: Ние ще победим, рано или късно ще победим. Каза го с абсолютната увереност,че ще се случи! Нпкоко години по късно американците взеха да губят почвата под краката си там. Вкараха частни армии за да замажат нещата,но станаха големите издънки на Блекуотър и се наложи 3 пъти да си сменят името от тогава. Има и наши контрактори и такива от цял свят, но нещата са плачевни и вече 16 г. вървят от зле на по зле за САЩ и съюзниците . В един момент бяха толкова отчаяни ,че искаха помощ от Русия за да се изтеглят без проблеми ,но след това се сдърпаха и всичко умря. Все още киснат в блатото и от нийде взорът надежда не види!

руснаците имат най-голям опит с изтеглянето от Афганистан. Но има много още американски войници да загинат, докато стигнат бройката на руските войници. А и след Афганистан ссср се разпадна на атоми.

има огромна разлика в двете войни. Сравни каква територия контролираха СССР и каква цялата коалиция сега. Тогава СССР воюваше с една армия сам там срещу целия свят, А сега е обратното- цял свят срещу талибаните. За САЩ още не е приключило нищо там и не се знае още колко жертви ще дадат. Освен това в частните армии никой не брои жертвите и те не влизат в статистиките. Обаче там, където бяха с истинската си армия ( Виетнам) загубиха доста повече за много по кратко време. А това, че СССР беше предаден от Горби точно в този момент е съвпадение. Както виждаш сега Русия е по силна, отколкото беше тогава.

изостанала държава и примитивен ислям? Не си вземаха бележка ..... има нещо друго освен мака ... има ресурс на който юдейте искат сложат ръка

Първата сричка от ЛИ-ПО или ЛИ-ЙОН батъри :)

Твърде дълго и твърде много пари и логистика хвърлиха от ЦРУ във войната със СССР,когато руснаците бяха в Афганистан.Муджехидините,които водиха войната,бяха разделени първично на големи групи на племенен принцип.След тях дойде този човеконенавистен и кървав талибански режим.Изключително жесток,първичен и мрачен.Години след падането му,отново техните структури са източник на фанатизъм и заплаха.Освен че дават жертви,американците и харчат луди пари там.Предвид терена,особеностите на демографията и миграцията,едва ли скоро ще постигнат успех в унищожаването на фанатиците.

СПРИ ПАРИТЕ И ВОЙНАТА САМА ЩЕ СПРЕ. ТАЛИБИТЕ ВОДЯТ СКЪПА ВОЙНА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ. КОЙ ГИ СВАБДЯВА, КОЙ ГИ ВЪОРЪЖАВА? ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ТАМ. НЕ ЗНАЯ ОБАЧЕ ЗАЩО НЕ РАЗБИРАТ ТОВА, СЛЕД КАТО АЗ ГО РАЗБИРАМ.

с техните камъни по техните глави... талибани ,муджехидини и вся осталная сволоч си е продукт на американците.... да си сърбат горещата попарка и да не мърдат много..щото колкото по мърдат толкова по дълбоко им влиза.

Това решение на Тръмпчо дава възможност да докажем своята вярност и изпратим още огняри и теляци за банята

правилна.Не може антихристите да вилнеят по целия свят.Видяхме какво направиха вчера в Испания.Тая паплач самонарекла се "войните на алаха",трябва да се унищожи.Тук не става дума за обикновените мюсулмани а за джихадисти поклонници на терора.В същност те са АХТИХРИСТА и времето им изтича.

Сложил си каруцата пред коня ама то си е типично за соросоид.

Абе, не се ли учи вече граматика в училище, маа му стара?

Преподава се, но не се учи!

сигурно е учил по соца, когато с начално образование се издигаш повече

Момче ли си, момиче или просто "нящо" - преди да пишеш, опитай най-напред с нещо по-простичко, като четене с разбиране!

Преди да се появи тази религиозна сган Ирак и Иран, а донякъде и Авганистан бяха нормални държави. Навремето нашите тираджии, които пътуваха към Иран и Ирак, казваха че там има всичко и тези държави имат всичко. След като властта взеха моолите там нищо не остана. По времето на шаха на Иран Реза Пахлави, тази държава беше най-богатата в района и хората живееха доста добре...Сега вижте какво стана . Този Хомейни съсипа страната си......

АНТИХРИСТА описан в Библията и представители на Сатаната.

БРЦК

САЩ и НАТО са там от доста години. Що няма подобрение? Напротив - от зле на по-зле са нещата в Афганистан. Много по зле от времето на СССР.

Не, че не знам ама да попитам - Какво, аджеба, търсят краварите в Афганистан??? Защитават родината си ли, какво?

Внасят демокрация-изнасят друго.

Новият Виетнам! Рано или късно ще наритат редЕците, както наритаха руснаците, а по-рано и англичаните.Въпрос на време е. Нито една война не може да бъде спечелена от въздуха. Наземната сила е водеща и в отбрана и при нападение. До сега САЩ са дали над 3500 жертви за 16 години окупация.Отделно ранените и изчезналите без вест.

там, ште има вечен проблем, заштото финансирането на такива групи е от саудитска арабиа. американците ако искат мир трябва да се ограници потреблението на петрол. v jемен, която е съседна държава на саудитска арабиa, арабите са направили гробиshте. измират като мухи.

Шило

Ново, старо, няма никакво значение. Все е дупка с обем от 4 куб. метра.

Хубава работа вършат там американите!Дроновете им всеки ден пращат някой търговски партньор на Путин при аллаха!И за разлика от СССР след толкова продължителна война САЩ продължават да са първа сила на планетата,а СССР се разпадна!

Бай Онзи! Ти да не си в някакъв криогенен сън? Годината е 2017, ти си още някъде в 1991- ва. Събуди се!

.... за огромно съжаление и за българските младежи и девойки - войници, доброволци, които отидоха да защитават чужди интереси и да станат безсмислени жертви на чужди каузи!

Те не заминават ли доброволно?

те и доброволно си умират там...

кое е старото гробище, щом това ще е новото. Жертвите на САЩ през двете световни войни са символични - просто хората имат икономика и карат тя да се мъчи, а не морят народа си. Единствено в гражданската си война имат много жертви, но пък са си научили явно урока. Тоя брадясал изрод да се радва, че не е Путин и Русия в Афганистан защото там руснаците вярно загубиха няколко десетки хиляди войника ( спорд Юрусия 13 000) ама изтрепаха 1.5 милиона афганистанци, между тях все пак и доста талибани, но повечето прости мирни жители. Може би Виетнам - там реално пак на десетки хиляди американци имаме милиони избити виетнамци, пак главно мирно население. Може би Корея - там подобно съотношение.

Старото гробище е Виетнам

За загинали войници при всички положения е над 10:1 в полза на САЩ. Повече от това само с ядрен удар.

Някогашните съюзници срещу СССР се сдавиха помежду си, кеееефффф..............ахахахахахаххахахахахахахахахахаахааа

Талибаните са недоволни от това че американците печелят повече от търговията с авганистанските "стоки" , чийто износ е нараснал благодарение на тръмпчетата !

Талибаните: Афганистан може да е новото гробище за САЩ...Ми той вече е!! От Афганистан върнаха вече в Краварника към 15 000 чували за трупове...с мъртви луди крави в тях!

иначе са мужествени теа талибани. сурово,ниомулимо лизе. сехапеал.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какви талибаните бе, това е същата агенция, която огласи намеренията на Тръмп. Циркът е тотален и за простолюдието, но ние не сме простолюдие. У нас не живеят прости американци, за да ни будалкат така с нагласените си истории.

А агенцията е КГБ.