US доклад: Правителството в Кабул не се справя без НАТО

Афганистанските сили продължават да отстъпват пред бунтовниците и губят територии, откакто в края на 2014 г. поеха от НАТО отговорността за сигурността.

Обратно в новината

Коментари - US доклад: Правителството в Кабул не се справя без НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ,СЕ ТРЕВОЖАТ ДА НЕ ЗАГУБЯТ КОНТРОЛА ВЪРХУ ПРОИЗВОДСТВОТО НА НАРКОТИЦИТЕ!!!ЗАГУБЯТ ЛИ МАКОВИТЕ ПОЛЕТА,ГУБЯТ МИЛИАРДИ ДОЛАРА ГОДИШНО!!!ДЕМОКРАЦИЯТА ПО ЩАТСКИ СЕ ГРАДИ ВЪРХУ ЦВЕТОВЕТЕ НА МАКА!!!

Американците да се справят те ритнаха кошера с пчелите и осите там. Или Тръмп да ги зарязва докато е време, а Радев да не праща като изпращаше Плевналиев по 150 военни контингента на 3 месеца, а нашата граница оголена, това са наемници за печалба от няколоко долара и психоотклонения. А унас т.н. бежанци преобладават афганистанци и то от най-младите и озверени хайдути.През 80те години у нас имаше доста афгански студенти интелигентни и образовани младежи, сега пак Русия им е виновна, зора им на нато е че Афга граничи със границата на СССР и сега про-руските републики там.

да се справя. Там талибаните се подпомагат от руската армия. Върви номера с източна Украйна.

Само да политам, Кой им натресе Талибаните, и какъв е бил Афганистан преди тях?

Е да си дойдем на думата де: "US доклад: Правителството в Кабул не се справя без НАТО". Тава се случи и с Сирия откакто НАТО започна да се бие с тероризма в Сирия, той се разрастна до толкова, че за малко да падне цяла Сирия и Ирак.

Кажете маковите полета при кого остават или си ги менкат това е по важното .

Путин няма ли да отиде пак там... или не им се бяга с космическа скорост на обратно като предния път.

И с НАТО и без НАТО работата все е зле

През 1979 година съветските войски влизат в Афганистан. В продължение на 10 години СССР е въвлечен в конфликт, който ще срине окончателно бившето му могъщество. "Ехото на Афганистан" отеква и до днес. Ролята на афганистанския конфликт не е за подценяване. Ежегодно СССР харчи за него от порядъка на $2-3 млрд. Съветският съюз може да си го позволи при тогавашния пик в цените на петрола в периода 1979-1980 г. Но от ноември 1980 г. до юни 1986 г. цените на петрола се сриват почти 6 пъти! Неслучайно, разбира се. Голяма заслуга за това има и антиалкохолната кампания на Горбачов. Стопява се "финансовата възглавница" на доходите от продажба на водка на вътрешния пазар. СССР по инерция продължава да харчи средства за положителния си имидж навън, но вътре в страната парите свършват. СССР изпада в икономически колапс.

разгеле, американците имаха възможността да се поучат от грешките на СССР. ама като гледам- дори и на това не са способни.

Се учат от грешките си.Анализират ги и се стремят да не ги повтарят! Руснаците обаче нещо много любовно обгрижват талибаните като им продават оръжие ,муниции и кой знае още какви услуги ?!

Там ли сега ще си местят хранениците от ИДИЛ, Ал Кайда и "умерените"?

Къде са готините американци от филмите да разкажат играта на лошите ?

любимо изказване на нашите сороски трътки беше, че едно време СССР нищо не бил направил в Афганистан. е, сега американците дори без някой да въоръжава талибаните, както те правеха с муджахедините, се осраха царски. някой спомня ли си от колко години са там вече? май стана повече, отколкото СССР стоя в Афганистан?

СССР декември 1979 до 1989 това са 10 години САЩ 2001 - 2017-съответно 15-16 години.

Някой знае ли,колко струва на българската държава дългогодишното ни присъствие там ??

И тези ги демократизираха. Извадиха американците такива светли личности като Бин Ладен. Май пак ще трябва американците да купуват руски хеликоптери (Ми-17) за там.

Или по-скоро искат да взимат американските пари и да си карат по старому.