Осем полицаи в Афганистан са загинали от американски бомби

Най-малко осем афганистански полицаи са загинали от приятелски огън при два американски въздушни удара в южната провинция Урузган.

Обратно в новината

Коментари - Осем полицаи в Афганистан са загинали от американски бомби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Приятелският огън" - специалитет на САЩ. Изводът...?!?

Щом нашите са тръгнали в настъпление е редно да ги подкрепим! А утре е ден за сватби и болници!!!

Ужасно много приятели трябва имат американците, щом са започнали да редуцират бройката им, чрез регулации, като на "свободния" "пазар".

ivo10

Който им е приятел на американците, духа супата. Това си е закон доказан от десетилетия. Само нашите нагъзени политици не го разбраха.

ако талибаните са търпеливи, то американците ще им очистят всякакви правителствени сили, и тогава ще влязат на бял кон в Кабул!

Талибаните са хитри, те първо завзеха беля дом отвътре, после и брюксел, с помощта на социалистите и толерастите и сега всички врати са отворени пред тях, не само на Кабул.

Боже пази ме от приятелите от враговете си ще се пазя сам

Да не дава господ........Човек да е съюзник на американците!!!! Нищо чудно, че лудите ркави толкова често си сменя съюзниците!!! То просто не остава жив съюзник, та да разкаже.............!!!

Ами какво правят там тези авганистански полицаи? :)

Винаги приятелският огън е най точен. Това е съвременна американска поговорка.

Интересно е по какви критерии американците набелязват целите-то не бяха сватби ,болница на лекари без граница,селски сбирки,разни булдозери и копачки!?Да не да оставят на "умните бомби" да определят целта!?

Сакън ,не са америките,Путин е....

От толкова "приятелски огън" САЩ накрая ще останат без приятели. В Сирия никой не ги ще за съюзници.Дори и Сирийската свободна армия, която е въоръжена и пазена от САЩ.

То да им е за първи път, а те вече гърмяха там полицаи преди това. Май тогава 15-тина убиха.

От 'Пустинна буря' насам статистиката сочи, че средната продължителност на живота на враговете на САЩ е по-голяма от тази на техните 'приятели'. Казано с други думи: и най-умният и прецизен модерен снаряд е несравнимо по-неточен от 'прителския огън' на САЩ.

с такива приятели (и едните и другите), нямат нужда от врагове

Абе от Дир-а нещо много бързо я скрихте новината. Това проява на инициатива от редакторът ли беше или експресно нареждане от съответното посолство?

Може ли някой да ме светне. Тлибаните се сражават за правата вяра и в рая ги очакват девственици. Правителствените войски също са правоверни. Те дали ще попаднат в рая и дали им се полагат девственици. При тази покутевица в рая сигурно имат логистични проблеми с девствениците

Предполагам,че им се е наложило да минат на старата пандизчийска система с дежурен по шкавче. Т.е седемдесет дена ползава девственици, а на седедесет и първият ден праавоверния изпълнява своят дълг като девственица. По този начин се постига сближаване между фундаменталистите и изповядващите евроатлантическите ценности и в бъдеще ще доведе до изглаждане на етническите напежения възникнали от бежанската вълна в Европа. Изобщо Бог е един и си знае работата.

Лелеееееееее.......Един от НАЙ-ДОБРИТЕ, СМИСЛЕНИ И ЛОГИЧЕСКИ СВЪРЗАНИ КОМЕНТАРИ КОИТО СЪМ ЧЕЛ!! БРАВОС!!!

Да не си съюзник на САЩ по време на война!Вероятноста да загинеш е двойно по-голяма!

Той добави, че целта им е била да подпомогнат афганистанските части, които са били под обстрел от талибаните Е, подпомогнали са ги.

Ускорена скорост за достигане на ДЕВИЦИТЕ

Това очаква всичките им приятели. Може ли първо да са Боко, Чехльо, Мокета и Къдравата. Рамадан и Атансов за десерт

Къдравата и Рада не може. Те ще са откъм девствениците

Как да се справят с ИД като си избиват съюзниците.

Заличават си следите!

Ах, колко са благосодни тези американци, просто се изниняват и с това се приключва. Тези олигофрени за нищо нямат човешкия живот.

К'во от това, нали ще се извинят.

Сигурно и тук са предупредили руснаците, ама те не са им казали, че там има правителствени войски ....

След като се разследва случаят американците ще изплатят обезщетение на роднините!Американците правят грешки и ги признават!Руснаците нищо не признават!

Ех че са "благородни" тези американци! Абе нещо много ви пада нивото на пропагандата в последно време.

На теб предполагащият може ли да ти пожелаем обезщетения и обилни краварски извинения!!!!!!!

Шило

Кой разправяше, че можем да разчитаме на САЩ да ни пазят? И, че небето ни било по-сигурно, докато хвъркали два самолета?

Американският приятелски огън е смъртоносен ...