Нападнаха базата ни в Кабул, няма ранени българи

Рано тази сутрин е била атакувана база „Феникс” в Кабул (Афганистан), където са дислоцирани и български рейнджъри, съобщиха от Министерство на отбраната, цитирани от КРОСС.

Обратно в новината

Коментари - Нападнаха базата ни в Кабул, няма ранени българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А,там не ги ли "демократизираха"?

Нашите,много правилно са там!Това е и наша територия....ние произлизаме чак оттам...афганистанците са ни рода!

На тази територия може и да е имало наши предшественици, но сегашните афганистанци нямат нищо общо с населението преди тях.

хората си пазят родината,няма значение воиниците от каква националност са

Пазят маковите полета и залежите от литий:) За последното справка мобилния ви телефон ;)

Емчи чий го дирят там??Да слугуват на алчните империалисти?Това са некакви наемници заминали да потискат народа на Афганистан за зелени миризливи мъни!??

По цял свят на окупаторите се полага едно нещо,което рано или по-късно си го получават

Моля, обяснете ми какво значи думата "рейнджър"? Дайте направо да си пишем на английски, защо изобщо си правим труда да пишем на български и без това е толкова трудно.

Престанете да се чудите какво правят там наши военни!Те са там за да си вършат работата за която им се плаща,а не по собствено желание или по убеждение!Ако някой още не е разбрал Българската Армия вече се състои само от т.нар. професионални войници.Те изпъляват заповеди-това им е работата и за това получават пари!Просто и ясно!Професия като всяка друга и Това не е само българска база и затова не е уместно да се казва "базата НИ"!

ПОНЯТИЕТО БЪЛГАРСКА АРМИЯ Е ФУНКЦИЯ ОТ ПОНЯТИЕТО БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. Няма да ти доказвам, че в момента такава държава няма, което означава, че няма и такава армия. ТЕЗИ КОИТО СЕ БИЯТ В АФГАНИСТАН СА НАЕМНИЦИ НА КОИТО СЕ ПЛАЩА ЗА ДА УЧАСТВАТ В ЕДИН ОТ НАЙ МРЪСНИТЕ БИЗНЕСИ - ТОЗИ С НАРКОТИЦИТЕ. Плащаме им ние данъкоплатци, без да имаме полза от това. СБЪРКАНА ИСТОРИЯ , КОМПРАДОРСКО ПРАВИТЕЛСТВО И ПЛАТЕНИ НАЕМНИЦИ - ТОВА Е ИСТИНАТА.

Такива като теб - вързопа с дрехи и с автобус до границата. Да се махат. Нямало държава.... маскара

Всичко което си написал е вярно ,само с едно допълнение , дреболия,че това са НАШИТЕ /МОИТЕ /пари. А с нашите пари не искам: 1. Да се издържат военни, които са някъде не по моя воля. 2.Да се издържа полиция ,която не ни пази. 3.Да се изучават лекари които после се грижат за немските пенсионери. 4.Да се ползват за социални помощи на паразитни малцинства. 5.За пенсии на измислени инвалиди. 6.За заплати на учители ,които подготвят неграмотни ученици. 7.За издръжка на чиновници ,които ни заливат с безумно нормотворчество. Мога да продължа ,списъка до номер 1000 -поне.

Този списък го изпрати на парламента...какво са ти виновни наемниците?

Много си точен!По всяка точка заслужава да има референдум,но по-точното е ,че промяна няма да има

Ами да се запишат в чуждестранния легион във Франция

Драги ми Военен, след като изтрезнееш, прочети какво си написал: "Престанете да се чудите какво правят там наши военни" Как така да престанем? Откъде накъде? Че аз като гражданин и данъкоплатец нямам ли право да питам и да изразявам мнението си. И още пишеш, че военните са ни професионални и "затова им се плаща" Грешка!!! Не им се плаща, А ИМ ПЛАЩАМЕ. Схващаш ли разликата. Плащаме им , ама повече нито можем, нито искаме. Да се прибират при семействата си. Афганистан няма да го оправят. Само могат да навредят.

Ти явно наситина си наивник колега съфорумник.Естествено че ПЛАЩАМЕ,аз също плащам данъци и от тези данъци отиват пари за полицая,лекаря,учителя и т.н.А това дали,как,къде и за какво да се намират части на БГ Армия не се решава от самите войници-на теб това ясно ли ти е???Аз се стремя да си върша работата за която и ТИ ми плащаш както трябва,защото за това съм учил и ми харесва.Ако всеки си гледа работата,може и някой ден да потръгнат нещата в РБ!Не съм пиян за да изтрезнявам,алкохол не пия!Хайде останете си със здраве!

Защо с данъците си и бюджета издържаме тези печалбари в Афганистан. Ние от тяхното скъпо присъствие на наш гръб там, ние нямаме полза. Изгодата е нулева само някои да правят пачки за това че разходват парите ни за тази обречена кауза. Около 600 души ангажирани с тази мисия тук и там, за какво? ??

Питай политиците които са ги пратили там и тези които вкараха страната в НАТО!

Членуването в НАТО не дава само права, но има и задължения. Това е нашият принос към организацията, която би трябвало да ни помогне и защити ако се наложи.

Свалям Ви/ви шапка, Дир.бг ! -- Вие сте първите, които отразиха че има засегнати български части . Браво !!!

Мястото на шведът,нрвежката и непалците е Швеция,Норвегия и Непал!!!

Остава и ти като излезеш от България да те гръмнат защото не си си стоял у дома...

Естествено,след като си понесъл оръжие.

Е КАК ХЕМ ГИ НАПАДНАЛИ ПЪК И ЩЕТИ НЯМА?! ТОВА МИ ПРИЛИЧА КАТО ОБИРА В БАНКАТА. ИЗЛИЗА ВИСОК И СЛАБ С МАСКА А НИ ПОКАЗВАТ НАБИТ И НЕ ТОЛКАВА СЛАБ?!

Нали сега е зор такива "здрави сили" да вземат властта и в Либия!

kgb777kgb

Всеки, който заради религия убива хора е страшен ! Да не забравяме "светата инквизиция" , но да кажем истината - в момента най-агресивната религия е исляма ! Това , че някакъв малоумник е изгорил исляма не дава право на никого да убива ! Като искаш изгори някоя и друга библия и си О.К. !!! А сега трябва много яки отговори !

Какво правят тези хора в Афганистан,те се считат за Агресори от местното население.

де факто те СА АГРЕСОРИ

В Мазар-и-Шариф е свещенно за шиите место. Там се намира джамията която е изградена на местото където според Корана пророка Али се е възнесъл. САМО НА 15 КИЛОМЕТРА ОТ МАЗАР И ШАРИФ СЕ НАМИРА ДРЕВНИЯ ГРАД БАЛКХ. Този град е свещен за всеки който носи българска кръв. Тук живеят хора с които сме свързани кръвно. От този град е и човека дал религията на древна Персия - Зороастър. Тук е родена и Махрам Балкх ис (Савската царица) НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕМ ДА СЕ ГОРДЕЕМ , ЧЕ СМЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТОЗИ ВЕЛИК НАРОД. Стоящата на трона в Казанлъшката тракийска гробница жена е не някоя друга, а нашата царица - МАХРАМ БАЛКХИС.

сложна препратка е това с Блкх и прочие. Иначе дивашки е постъпил и пастора, а още по-дивашки и тия фетишисти, които са изтрепали хората за отмъщение после. Истински вярващият носи Библията или Корана в сърцето и умът си, и не би трябвало до там да държи на материалното, па дори то да е свързано пряко с неговото вероизповедание!

Напълно съм съгласна с теб Кибик-истински религиозните хора не сеят размирици и смърт,без значение от религията !

ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ Е БИТКА НА РЕЛИГИИ. Всеки народ възприема себе си като божествен. Ние християните сме приели, че евреите са богоизбрания народ. Корана по подобие на Библията също ВНУШАВА ИДЕЯТА , че богоизбрания народ са евреите. Няма да подлагам на коментар поведението на кръстоносците или на конквистадорите. То не се различава особенно от това на тези които Кадафи нарече кръстоносци. НЕКА НЕ СИ ПРАВИМ ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ РЕЛИГИЯТА КОЯТО И ДА Е ТЯ ПОБЕЖДАВА САМО СЪС СЛОВОТО

Чалалиите отново връщат света в 13-ти век. Отново триумфират брадите, тъпотата, регреса и възраждането на ислямистки империи. В които няма свобода на хората, подтискане на жената, липсата на наука и култура, тоталната лъжа, пълният регрес и нов тип духовен фашизъм, нова кафява чума с чалма. Ако цападният свят не се опре на тези идроди от Ориента, чака ни ново робство. В което принос имат и нашите неуки, безотговорни, назионално нихилистични и корумпирани военнизирани ченгета отпреди 1989г на власт днес. МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ! Прав е Ленин - религията е опиум за народа. Ако Бог не ти е в душата и сърцето, а само в устата на свещеннизите, нещата не са добре.

От всички изброени има една най-страшна, нарича се комунистическа идеология.

Абсолютно - комунизма и исляма носят само зло на човечеството!

Не беше ли Маркс със сентенцията за опиума?

Чул е Невярващия че Ленин е промълвил нещо от някой за опиатите и наркотиците.

Ужасията от материала още късно-вчера разбуни дори и най-толерантно настроените в аналогични световни форуми като този на Дир.бг ; А въпросителните комай са не толкова какво следва, а как се е допуснало да стане .

Въпросът е не какво следва и как е станало , а ЗАЩО! З А ЩО! Къде причината. Трябва човек да е с променено мислене за да не вижда прочината.

Именно за това беше и думата, ако позволите 123 . (Задължително ли е според Вас промяната в мисленето да бъде единствено-и-само в хегелиански стил ? )

Много просто-юдейските братя,отвъд океана пораждат умишлено ситуация,за да оправдаят действията си след това.

Това е правилният отговор на въпроса.

Според Вас излиза, че някой отвъд океана би било възможно да иска да загиват негови сънародници/чки (братя и сестри, бащи и майки, сродници) и то данъкоплатци ?! ... А след обновяването на новината от Дир.бг (за засягането на нашите български части) -- Вие как бихте се изказали ?

Чисто и просто - като Ого след баня!