Коментари - Кабул въстана срещу чужденците - горили Корана в база на НАТО | dnes.dir.bg
назад

Кабул въстана срещу чужденците - горили Корана в база на НАТО

Най-малко осем души бяха застреляни и десетки бяха ранени при антиамерикански демонстрации в Афганистан заради изгорени екземпляри от Корана от военнослужещи на НАТО в базата "Баграм", съобщи АФП. Протестиращите подпалиха и част от жилищния комплекс за чужденци "Грийн Вилидж" в Кабул.

Обратно в новината

Коментари - Кабул въстана срещу чужденците - горили Корана в база на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ха,ха.... НА ТРЪСТИКАТА. Страхотен коментар и верен.

Американците пак са подведени. Кой може да докаже дали наистина са горили коран в затвора? Но подобен слух лесно се счита за верен,защото в същността си афганците не щат чужденци над главите си.

С такива постъпки няма как да се спечели лоялността на населението в Афганистан, като че ли започва да се повтаря историята с СССР, че даже и по лошо. Един народ може да се спечели с построяването на училища, университети и търговия. Някои искат със сила да спечелят, но историята доказва обратното, а поука никаква. Аз се чудя, какво търсят нашите рейнджъри още там. Не може ти да си съюзник с някой, който не уважава религията и обичайте на даден народ. С тези си действия американците и ние като техен съюзник настройваме мюсюлманите срещу нас и ЕС. Ако продължава така света не го чака ни що хубаво.

Напротив. Вече веднъж талибаните взеха властта и унищожиха маковите полета. Нато вече обяви, че се изтегля, демек загуби войната. Кой мислиш, че ще управлява тази страна след това? Май пак талибаните.

Докато демокрацията се изразява в производство на дрога, ще има и талибани.......

Търпелив народ се оказаха Афганистанците., 10 години ССсР бяха там, но се усетиха и се изнесоха, после САЩ подпомагани от наши безумни политици се набиха в тази изстрадала страна.Всеки народ има право да защитава страната си, ние нямаме място в Афганистан!!!!

А може ли да ти водят джихада на твоя територия /Ню Йорк, Мадрид,Берлин и пр./ и от най-високо ниво да отправят люти закани за унищожение на християнството?? Жалки страхливици!!

...хал хабер си нямаха за това, което пишеш. Терористите бяха от Саудитска Арабия, Египет и Йемен - все съюзници на САЩ!

На оръжие, да им наложим нашите ценности! Палете колите и тръгвайте! Да, ама не! Ще ми дойде някой с оръжие в къщи, ще ми каже че съм прост, ще ми убие детето, ще се изпикае върху него и ще ми изгори книгите, и тук половината тъпанари скачат в защита на американската демокрация? И докато скачате, няма да си напълните колите , защото горивото тихомълком ще стане 3,20 лв/л! Нещастници!

Току що хамериканците изгубиха поредната война ...

Абе я де не ми се превъзнасят! Нещастници! Корана е книга като всяка друга и като такава също гори! За мен например свещена книга е Комунистическия Интернационал. Колко екземпляра от нея са изгорени? И трябва ли тогава да се стягам за кръстоносен поход срещу капитализЪма?

Когато в държавата нахлуят военни, има обозрим враг. Но когато нахлуят наблюдатели и институти по демокрацията, човек не знае от къде му идват бедите.

Войната м-у човешката цивилизация и фанатичният ИДЛЯМ скоро ще започне и това ще е война за оцеляване!!! Вижте какво става в ЕВРОПА ! Пълно е с ислямистки движения - тяхната цел е унищожаване на човешките ценности и тяхното заменяне с ШЕРИАТА!!! ЗАЩО ЛИ??????? Ами защото за тези хора или ще прегърнеш исляма или трябва да умреш! Не се правете, че не виждате - въпроса е Вие на чия стран сте??? И въобще не ми пука за Щатите (те сами си го просят) просто виждам какво се случва в Европа и България. Европа трябва да е по-корава с тези фанатици...

Световните миротворци имали говорител и тук.

ДЪК, съгласен съм, че Европа страда от излишна и преднамерена толерантност. Ако искаше, тя може да защитава своите ценности на своята територия. Но европейските бюрократи нарекоха патриотизма и национализма срамно дело. Обаче, не съм съгласен, че да отидеш в чужди земи, за да налагаш с оръжие своята истина за света е най-верния път за оцеляването. Защото, каквото почукало, такова се обадило (но на различно цивилизационно ниво).

Американците десетилетия наред сами насила си създават "врагове", за да има с кого "да се борят" и да върви бизнесът с войните им по света. Пак са взели големия сатър да цепят света на две - на "добри" и "лоши". Вчера беше на "комунисти" и "демократи", "Империята на злото" им беше "Комунистическата половина на планетата" - хора, избрали да живеят в собствените си страни в социално уредени държави, без класа от няколкопроцента магнати, а с гарантирани социални права, образование, здравеопазване, национални ресурси за всички и пр. Откак ги разбиха и разрушиха, т.е. откак победиха предишния си "враг", си измислиха друго "зло" - една друга вяра. Този път в буквалния смисъл, понеже за по-просто си нарочиха религия. Да е още по-елементарно проивопоставянето - познато от най-примитивното ниво на световната история като претекст за водене на войни. Най-кървавите - религиозните. Лошото е, че янките не само обявяват: "Този е лошият." Те го създават...

...Създават си "врага" и буквално - въоръжавайки и обучавайки някого, когото после кръщават с името на "врага". И индиректно - насила предизвиквайки живеещите по държавите си народи на вълна "агресия" - т.е. логична съпротива с цел самозащита. После подвеждат всичко под един знаменател и викат: Нали ви казахме, че тия са "Лошият". Дайте да дадете да участвате в "справедливата война на света срещу Лошия" под нашето върховно командване, щото сте длъжни да се борите с лошите под наше командване... " Поне такова е впечатлението на огромна част от хората по света. Защо ли?

Американците правят каквото си искат и само едно извинение е достатъчно!?

А, имат достатъчно оръжие да го правят и без да се извиняват.....

Не само краварите имат оръжие , всъщност все повече стават страните с по-добро и модерно въоръжение. Просто не им трябва да избиват цивилни , за да оцеляват . Ако сееш ветрове , жънеш бури.

Тепърва предстои сблъсък с тия фанатизирани чалми. Или ние, или те, среден път няма. 500 години турско робство го доказаха.

Манипулираш. Ако "чалмите" тръгнат да се сблъскват с теб, запитай се кой ги подбужда и какви точно "чалми" са това. След ония 500 години си живеехме михно и кротко, както целите Балкани. Попитай се и как е било постигнато това. Явно в единя случай си на силния и приятелски кон. В другия случай, например днес - си на куция такъв.

Ти живял ли си през турското робство, че пишеш "живяхме мирно и кротко"? Някакъв очевидец ли си на тях времена или дойде време за лични усмотрения? Как така за 500 години не сме мръднали в прираста и след освобождението излизаме също толкова души, колкото преди 5 века? Как става това при положение, че българското семейство е създавало по 7-8 деца и повече? С мирно и кротко ли е станало това? Дали от време на време не е имало маааалко кланета, кръвни данъци, 300 синджира роби по тържищата чак до Малта, дали не ти е хвръквала главата само защото си закъснял да смъкнеш фес и сведеш глава покрай преминаващия "правоверен", все такива.. мирни, кротки, безгрижни и безпроблемни?

Абе защо никой не ги обича тези най-демократични хора на света, тези стожери на справедливостта? Да не би защото са едни гадни лъжливи еврейски лисици, които мислят само кой и как да ограбят за да подхранят и без това загиващата дискатурка наричана за по представително демократична държава?

Слагай фереджето и бегом в Афганистан...

попадение в десятката

....и хиляди се върнаха от тая десятка в дървени костюми, в това число и български "рейнджъри"!!!

никой ли,не ги обичат само червените парцали като теб..защо никой не бяга в прехвалената ви Русия,С.Корея или Куба бе тъпи продажни парсета ами все в западни държави бягат а вие само за социалните благинки които смучехте от народа преди мръсни ченгета сега ревете-РЕВЕТЕ,само това ви остава!!!!!!!!!!

....емигрира само световната баш беднотия и простотия!!!

Американците не вярват в нищо и не уважават вярванията на никого. Да живее кока-колата! Според мен това с корана и пикаенето по трупове са нарочни провокации за разпалване на конфликтите и вдигане цената на долара.

Тия американци, не разбраха ли най-накрая как трябва да се държат с мюсолманите?!

Примитивни и тъпи същества. Ислямисти :)

Съгласен, въпреки, че въпроса е според мен тълкуването. Но в онзи край трябва направо да ги обгазят със спрей против хлебарки :-)

Чакайте бе! Джагалите като горят Библията, вдигат анти-християнски лозунги в пъпа на Европа, като правят атентати, врещят за свещен джихад и прочие ислямски цигании, ние какво? Да вземем да ги изтрепем до крак ли? Да ги изгоним всички от християнска Европа ли? Не разбрахте ли, че има общества, които живеят още в 17 век и разбират само от силата на тоягата?

А какъв вой биха надали краварите ако Путин отпусне 8,5 милиарда долара за въоръжаване и обучение на метежниците.Както САЩ правиха 80-89 г .

Афганистанците удивително напомнят на нашите цигани. Нестабилни, от най-малката провокаця пламва необуздана агресия и омраза. Мисля си направо че част от нашите цигани са довлечени от Сюлейман паша от тоя район. Казвам част, защото има друга част, която е коренно различна и се състои от нормални хора.

Янките (оцъклените милитъри-уса- политици) остават на изродското си "ниво" от Виетнамската война с напалма, Хирошима с атомните бомби, "каобойския" си примитивизъм, първосигналния елементаризъм и пр. характеристики на комикс "героите си", тип Рамбо, Мамбо, Батман, Льохман и прочие полуживотински безмозъчни идоли за комплексари. Докато не унищожат планетата, разделяйки я на две като в някой от тъпите си, но кървави комикси, комп. игри или бозави екшъни, залели света като спукана лайнарка, няма да турят тапа на комплекса и манията си за величие. Който им се върже да ги обслужва, става точно като тях - че и с два пръста още по-тъп, щото и ще си го отнесе заради тях. Къде сме ние?

Тъпи лозунги и вестникарски клишета! Леви лозунги - десни действия!! Студентите се натискат за бригади в САЩ и за зелена карта?? Защо защо защо......????

Защото сред ония тъпаци изпъкваме и успяваме, затова!

пък и тази тенденция за местене към УСА-та нещо взе да поспада. Скоро ще лъсне и със страшна сила истината, че УСА-то бавно, но неумолимо се свличат към дупката.... на кенефа

И едните, и другите са маскари!!!

....ще се изнесат позорно и от тази "демократизирана" държава, ами дано покривът на посолството им в Кабул да е изчислен и за по-тежки хеликоптери, защото в Сайгон навремето имаха проблеми.

Умник, по време на светата инквизиция САЩ не са съществували

Не подкрепям горенето на Корана, но да видят мюсюлманите как се отнасят с друговерците. Например коптите в Египет!

Изгарянето на книги започва Адолф Хитлер и завършва с сащ.иЗВОДИТЕ ВСЕКИ ДА СИ ГИ ИЗВАДИ.демокрация американска.

Хитлер какво е горил или говориш това каквото са ти набивали в канчето?

и едните (ислямисти) и другите (хамериканци) са един дол дренки- екстремисти!

Значи те могат да драскат по Корана какви ли не глупости, ама друг, ако пипне книгата и става национален враг.

Сега чакам някой 20 годишен пикльо пак да ми заобяснява руснаците какви са ги вършили в Афганистан

много ми е чудно памперс ти какво знаеш за руснаците в Афганистан-това което БКП ти пишеше в "работническо дело"-или си бил там???

И ние сме с американците. И носим подобна отговорност.

Какво хубаво са направили американците бе? Ислямският интегризъм се надига в целия свят, сигурно е вече и тук, само дето тъпите службички като данс, манс и прочее спинкат здрав сън.

Това е ИЗТОК, господа. Там всичко е различно. Ценностите там са други, а неграмотните кокаколаджии не го знаят и не искат да ги уважават. Което е голяма грешка.

За какви ценности говориш тавариш?????? Виждал ли си как бият с пръчки собствените си жени? А как жените им ходят забулени от глава до пети, нямат право да бачкат(дори и да умират от глад), нямат право да ги преглеждат мъже, държат се с тях като с животни!!! Това ли са твойте ценности??? Това ли е отношението м-у хората в 21 век??? Никаква толерантност към друго-верците. За тях неверниците трябва да бъдат избивани зверски!!! А да си ги виждал как си бият кухите тикви в земята по пет пъти на ден?????? Ти би ли искал да си жена там??? Отговори ми съвсем честно и не намесвай религиите в спора - говорим от чиста хуманнна гледна точка!

А ти имаш ли ценности? И изобщо разбираш ли значението на тази дума?

......и никой не е канил американците и слугите им да учат мюсулманите в собствените им държави как да се молят на Аллаха.

А ти бил ли си там, патко анимирана, та теоретизираш? Цялата ти грамотност е от интернет трътко зомбирана! Колко пъти си готвил и ходил на пазар последните две години? Пода мил ли си?

Че преди некви си 100-200 години е било съвсем нормално в "нормалните цивилизовани страни" да колят и бесеят за щяло и нещяло. Да не говорим пък преди 300-400 години. Не се знае пък кво ще е след 200-300 години тука. И ако не знаеш - арабелките са внесли кенефите и канализациите в "развита Европа", където е било най-нормално да си изсипеш лай*ната и пикнята на улицата.

Браво на американците - по принцип ме дразнят с непрекъснатите си напъни да се правят на световен ЖАНДАРМ, но сега им казва едно голямо БРАВО!!! КОРАНЪТ в същност е една САТАНИНСКА КНИГА!!! Колко хора са умряли заради тази безумна религия??? Отнасят се с жените си по-зле и отколкото с животни!!!

Вярно си патока Доналд.А инквизицията какво е бе умнико.

Инквизицията знаеш ли през кои векове е съществувала? Да не би да ми казваш, че мюсюлманите са още във времената на инквизицията и никой и нищо не може да ги измъкне от там? Исляма има ли някаква възможност да въведе поклонниците си в цивилизования свят, в 21 век например?

А ти имаш ли си представа що народ е умрял по директна заповед от Рим ? Ако не знаеш кво имам предвид по Рим, проблема е твой. Отнасяли се зле със жените. А ти да имаш идея що жени да утрепани в Европа и САЩ (да, САЩ) поради разни малоумни обвинения ? Едните са ги били с камъни, другите са ги драли и горели живи + удавяне и душене. Ако виждаш разлика - браво на теб.

Владко,кога избяга от лудница бе момченце ,няма ли кой да те прибере,че нещо пак те избива да правиш глупости

така,червена сган пак се размърда тази сутрин и застана на страната на исляма-няма нищо чудно в това,те се продават на всеки който е с/у Америка и запада като цяло-това е тяхната религия и нямат нищо свято така,че пак се забавлявах с техните глупости от рода на "кой е донесъл цивилизацията в Америка(маврите-много се смях) или кой какво е горил през вековете-тия нещастници изобщо нямат предства в кой век живеем а и толкова са учили история на времето-както бях казал преди време-НЕ СТРЕЛЯТЕ ПО ПИАНИСТА,ТОЙ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ!!!

Един път американците да направят нещо хубаво! Още повече, че е имало екстремистки послания в книгите.

ТЪПАНАР.(Все едно да ти горят библията),но очевидно за теб е все едно,защото надали вярваш в нещо.Никъде в корана няма екстремистки послания.

Боли ме фара за и за библията ти. всяка религия е вредна. Паразит върху гърба на най-необразованите. Когато се изкоренят всички религии светът ще е по-мирен и по-добър, отколкото с библии и корани. Средните векове отдавна отминаха, 21век е. Какъв господ ,какъв алах ви гони.

Щот в библията примерно няма глупости от сорта, че Йехова е помогнал за убиването на хиляди жени и деца ли ? Щот там изобщо не се споменава, как за евреите всички останали са под нивото на нормалния човек ?

Тия първосигнални реакции на питенкантропи са характерни за краните фанатици и простите общества-кой горил, кой нарисувал нещо си и т-н.

Само първосигнален питекантроп може обижда хора за тяхната религиозна вяра и за реакцията им на действията на презокеанските малоумници!

А само един малоумен и нискообразован индивид ( а не човек ) може да продължава да вярва в измишльотини.

Ако това се е случило наистина, то това може да има много по-сериозни последствия... Можеш ли да пращаш неграмотни войници на мисии, явно полу/не/релиогиозна америка вече е нанесла на себе си и на останалия свят непоправими щети!

Поредната дивотия на световните "миротворци"