Шести блок на АЕЦ ”Козлодуй” е спрян за планов ремонт

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян тази нощ в 2 часа и 21 минути за планов годишен ремонт, съобщиха от пресцентъра на атомната централа.

Обратно в новината

Коментари - Шести блок на АЕЦ ”Козлодуй” е спрян за планов ремонт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече няма и да тръгне.Да не забравяме,че ЦРУхунтата е на власт.

Novae

След ожесточени дебати, кой да построи тунела под Ламанша, един станал и предложил България.Ще почнат да копаят от едната страна, другите -от другата.Ако се срещнат, добре.Аке не се срещнат, още по-добре, ще имаме два тунела, нали работят по насрещни планове.Та и нещата с Козлодий са същите. И АЕЦ Белене има правото да съществува, иначе онези 13 жилищни блока стават само за нов луксозен затвор. Не ви ли звучи хубаво килийка "Иван Лостов", килийка "Първанов", килийка "Ахмед Доган" килийка"Овчаров", килийка "лумпен-приватизатор" и прочее видни килийки?

Сигурни ли сте, че шести блок въобще е работил или половината е на скраб?!?! Само питам де...

Абсолютно сигурен съм, че шести блок си работи нормално.

black_mask79@abv.bg

Дано...

А компютрите, от които пишем в момента, откъде се захранват ? Откъде идва токът ? От малките ВЕЦ по Искъра ?

ded0308@abv.bg

Как откъде от контакта .

можехме да имаме веч 10 работещи блока пенсии по над 500 лева и заплати по над 1000 лева и почти нулева безработица! но окупационните воиски на запда ни наложиха мизерия, гоненея, осакатявания, смърт! вън европата от балаканите!

Тъпанар, ако беше изгодно, що Кремъл не си построи хиляда атомни централи на негова територия, и да снабдява цяла Европа и цяла Азия с евтин ток?

stan_posta@

Газът като енергоносител е по-добър. Енергията, която съдържа се пренася с по-малки загуби, отколкото електроенергията.

КАто е толкова лошо защо в САЩ имат над 100 работещи реактора? Защо половината от електроенергията на Франция е от АЕЦ? Защо Япония кара малко без Фукушима и пак я пусна?!? Май най развитите страни в света ползват най много атомна енергия, но кой ли ще ни остави ние да се развиваме....

СТАНА СТУДЕНО И СПРЯХА АЕЦ-А ЗА РЕМОНТ :)) ЗА ДА МОГАТ АМЕРИКАНСКИТЕ НИ ТЕЦ-ОВЕТЕ ДА ЧУКАТ БЪЛГАРИТЕ :)))

Блокът е спрян не защото е станало студено, а защото му е дошло времето да се презареди горивото в реактора. След това се пуска и работи 11 месеца след което пак се презарежда.