Унгария преговаря с Брюксел за ядреното споразумение с Русия

Унгария призна, че Европейската комисия има възражения срещу споразумението й с Русия за разширяване на атомната централа в Пакш.

Обратно в новината

Коментари - Унгария преговаря с Брюксел за ядреното споразумение с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората ще си решат проблема, ще диверсифицират доставките на гориво, и ще построят централата!

Комбинацията на простотия, некадърност и продажност е характерна за новите български политици. При някои от тях тя достига невиждани висоти. Офшорко вече лети в над небесата, в безвъздушното пространство, а Борисов все още е в стратосферата ... Край тях припляскват Кунева, Митов, Ненчев и т.н. ... привързани с вързанки, като балончета към хамериканското посолство ... И така, газови проводи ни заобикалят от всякъде, макар, че най-прекият и изгоден път е през България. Бойко се обърка и започна да бълнува някакви хъбове и пъбове. Реакторите в Козлодуй биват затваряни един след друг, а подобните в други страни работят без проблем. Пробутват ни някакви хамерикански реактори на Уестинхаус, нулева серия, за проба. Мъчат се да сменят руското гориво с хамериканско, но не успяват. За това ще затваряме реакторите ... и т.н. ... и т.н. ...

Прозд народ, прозди управници! Справка - дискусиите в Дир.БГ!

Значи Будапеща ще има два реактора за 12млрд. евро, а ние се отказахме от два реактора в Белене които щяха да ни струват 6,3млрд. евро. Е много ни е умен Премиера.

Значи Будапеща ще има два нови потенциални Чернобила! Да им са честити!!!

за в бъдеще ядрената енергия ще е на ядрените централи които ще ползват ториум, за 1 гигават енергия са необходими 3.5 милиона тона въглища или 200тона уран и само 1тон ториум, запасите на ториум са около 3 повече от урана.

Браво на Унгария ! България и Украйна са най-верните изтривалки ня САЩ !!

"за в бъдеще" - кое бъдеще? 2050-2100 година или по-късно? Нали знаеш, че колите на бъдещето ще летят - очакваха се около 2000г. А като гледам моделите от 2015г са далече от летенето.

Бъдещето е на слънчевата енергия и на духането! 25% от електроенергията в Германия идват вече оттам! За потенциала на Африка пък да не говорим!

Ние няма да стигнем никога унгарците, камо ли другите европейци или американците. Защото те нямат лъжливи и крадливи политици!

А също така нямат и лъжливо, крадливо, невежо и хитряшко население, което да ги избере.

Естествено че не възразява хората си имат собствена държава и избрани хора да ги представляват а не банда турци и представители на чуждестранни интереси, които немогат и незнаят как да защитават нашите интереси и каквото им кажат това е няма тръба няма тръба. Няма атомна централа нямаа ама прекалено много продавате я затворете всички блокове да може да продаваме ние от отсрещната страна на реката с 20% ръст в продажбата на ток на балканите от този месец.Въобще... българи ли са тия в парламента не са лии банда долнопробни крадци

Бсп-то са крадци.Доказани.Атака се правят на българи,но са руски. ...ци.Орбан е популист.Номера на путин няма да мине пред Унгарският народ и ЕС.

Прочетох внимателно всички коментарии .Благодаря Ви,но се оказва,че от онази банка е откраднат поне половин ядрен реактор и няма дори и опит да си го върнем този половин ядрен реактор.

За Северен Поток нямаше проблеми. Е, нали това е за по-белите в Европа. Когато става въпрос за европейци 2-ра класа като унгарци, българи и др , стандартите са други. Нищо ново под слънцето.

утре сигурно ще им кацне амърикански сенатор да им забрани и ще подвият опашки като бъхтано куче кат нас

Те унгарските помияри не са като българските. Унгарските хапят и можат да налагат вето и да пообъркават някои еврогейски работи, докато нашите помияри само подвиват опашки и им е кеф като ги таковат.

И литовците си продължиха сроковете на работа на АЕЦ Ингалина - строена от руснаците с реактори ВВЕР 1000 (като нашите, които бяха затворени от хлевоустата махленка за френски рушвети), и унгарците сега ще се споразумеят с ЕС, само ние сме най-големите продажници, балъци и глупаци, които насила прогониха питомното, а сега се пънат да се правят на много интересни - с американски бутилирани газове, с контури около южните граници на континента, с доставки от некви си находища в Азърбайджан, до които няма построени газопроводи - и няма да има ... Иран, Туркмения и Русия правят такива обструкции на проекта за газопроводи към Европа от Джейхан 2, че просто не виждам кой и как може да ги преодолее, а най-смешното е, че и американците са заедно с тях по този въпрос - защото по някакво чудо интересите им съвпаднаха в тази точка! ))) Но нашите демагози и министърчето Митов с дебелия фалшив глас много важно раздува разни приказки за наивници ... Важното е, че на него лично му плащат за дрън-дрънканиците, а че държавата е без енергетика и след някоя и друга година ще остане и без население ... за него не е важно! Дотогава и той като предишния Николайчо ще е задул нанякъде по света - с американска заплата! Вие си пишете по форумите - да се намирате на работа, за някоя и друга дребна стотинка на пост!

ЗАТВОРИХМЕ ВВЕР 440 -ИГНАЛИНА СА ПО СТАРИ И ОТ НАШИТЕ ГОСПОЖА ИЕС е с основна заслуга за сегашното дередже

И нашите, и техните, бяха модернизирани и напълно безопасни! А хлевоустата махленка само някой господ я пази от среща с мен - така съм й набрала на тая хухтавела, която беше една средна, по-скоро слаба, отколкото добра, журналистка в радиото, но с ЙЕС, сър, и целуване на ... каквото трябва на когото трябва, и с връзките на мъжа си, направи зашеметяваща политическа кариера, върху затворени реактори, разсипване на икономиката, неизгодни заеми и простотии ... че ако я видя някъде на ръка разстояние, просто ще й завъртя една свинска, та ще й се посипят очилцата и цялата перушина!

ИСЛАНДИЯ ВЗЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ. НЕ ИСКА НЕГАТИВИТЕ НА ЕС НЕЩЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И НАБИВАНЕ НА ОБРЪЧИТЕ.ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ДА МОЖЕ ДА ВЗИМА СОБСТВЕНИ РЕШЕНИЯ.НЯМА НУЖДА ОТ ДВЕ АДМИНИСТРАЦИИ...

Ханко, не знам дали осъзнаваш че именно Европа дудне постоянно за диверсификация ма енергийните източници, а логото на европейският съюз е много езици един глас което по смисъл значи липса на алтернатива - СССР 2. Ако не си чел историята за древен Вавилон и Вавилонската кула не е зле да го сториш. Много е поучителна и ще разбереш какво да очакваш в близко бъдеще понеже историята има навика да се повтаря.

hoho токът от вятър е по-евтин ,когато се изплатят технологиите.До тогава ще е по-скъп. А Орбан каза,че Унгария не е толкова богата за да плаща скъпия ток от толкова много ВЕТ-а колкото искат от ЕК.

Това просто не е вярно, няма по-скъпа технология от ядрената.

Няма по-евтина и по-екологична от ядрената. И да не се раздухва складирането. На ден отпадъчното гориво от АЕЦа е колкото малка чашка, за десителетия се събират няколко контейнера, които не е толкова трудно да се съхраняват, все пак и в земните недра протичат подобни реакции.

прав си ние сме в пъти по богати от унгарците и за някакви си три четири години преизпълнихме нормата която беше до 2025 Няма нищо лошо в това ако не ми бъркат в джоба по нечестен начин Тия ВЕИ се пръкнаха извън всякаква пазарна логика и на базата на предварително уговорени високи цени Остава да видим в болшинството чии са и далаверата на нашия гръб лъсва противно и вонящо

Е нали имаше такива опити в Чехия,ако не се лъжа,да се зареждат руски реактори,с американско гориво и беше пълна катастрофа и млъкнаха.Защо никъде не се споменава от всезнаещата ЕК,че руснаците извозват обратно горивото,докато американците не и се налага строежа на хранилища.Хайде,не бъдете двуличници,всички знаем,че проблема е,че реакторите са руски и трябва да се прави сечено на Русия,по всякакъв начин.В страни като България,номера мина вече три пъти.

Орбан е на нивото на нашенците от най-затънтените ни села, дето още не са разбрали, че токът от вятър е вече 2 пъти по-евтин от този на нови АЕЦ и се упражняват в приказки по данни от преди 30-40 години.

от пръднята ми е съвсем безплатна Ела и събирай

БН-800 Материал из Википедии БЪДЕЩЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА Е В РЕАКТОРИТЕ НА БЪРЗИ НЕУТРОНИ - КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ПОВЕЧЕ ГОРИВО ОТКОКЛОТО КОНСУМИРАТ .... ... РАШКИТЕ ИМАТ ДОГОВОР ДА ПОСТРОЯТ ЕДИН ТАКЪВ РЕАКТОР В КИТАЙ :))) ... А АМЕРИКАНЦИТЕ ОЩЕ Я НЯМАТ ТАЯ ТЕХНОЛОГИЯ :)))

Те,гащи на задниците си нямат/образно,казано/ ,а говориш ,за някакъв си измислен БХ-888!

Американците имат SMNR, ако знаеш що е туй, които ще сринат досегашната конвенционална енергетика, както шистоваците сринаха въглеводородния пазар.

И НИТО ЕДИН АТОМЕН ЛЕДОРАЗБИВАЧ:)

БН-800 МОЖЕ ДА БАЧКА И НА ТОРИЙ , А ИНДИЯ И БРАЗИЛИЯ - СТРАНИ ОТ БРИКС ИМАТ ТОРИЙ 232 ЗА ДА ЗАДОВОЛЯТ ЮОВЕШКИТЕ НУЖДИ ЗА 1 МИЛИОН ГОДИНИ :)))

Искам да добавя, че наред е БН-1200. Това е реактор на бързи неутрони с мощност 1200 мегавата. За сведение на този с гащите, Щатите са много години назад в ядрената енергия, а ти си спрегай клишетата друже!

затова имат атомни самолетоносачи. И преди много години още база под ледовете на Гренландия, захранвана с доставен и монтиран там атомен реактор. САвецките болни са най-здрави.

Глупости говориш, fast breeder реактори има в експлоатация в редица държави и то още от '50те години в САЩ и СССР.

ЧЕТЕШ МНОГО ФИКШЪН - САМО СЕ ГОВОРИ , НО ЕДИНСТВЕНО РАШКИТЕ ГО ИМАТ :)

отворко , бридера (размножител) НЕ Е реактор на бързи неутрони . и си "гори" обикновен обогатен уран 235 .

Др.Орби,настъпа руско г---о и се похлъзна,май?!

В Чернобил аварията се получи от човешка грешка , ама пропускаш да го споменеш нали?

не грешка . диверсия беше

Излиза над 5 милиона евро инвестиция за 1 мегават. За половината от тези пари могат да си построят двойно повече мощности от ВЕИ, и ще произвеждат по-евтина и безопасна енергия.

като изпълнихме квотите предсрочно защо в сметката ми зелената енергия се мандахерца с плюс а не с минус-нали уж е по евтина

Защото е далавера по български; но ако работят на пазарен принцип, ще произвеждат по-евтина енергия от ядрената и въглищната, просто защото инвестицията е по-малка, а слъчевите лъчи, водата и вятъра са без пари.

Кое не е по темата бе дирници ? Нахвърлихте се върху Орбан , като чакали , че бил избрал Росатом , а че у нас ще се строи реактор , без търг и конкурс , с непозната технология и още по-непозната цена , мълчите! Що така ?

Щерев последната авария с руски реактор е 1986 , ама след това колко гърмяха. Наскоро май гръмна "високо технологичната" Фукошима. А що се отнася до МИГ-овете явно нищо не разбираш,че да коментираш.

ДРУГАРЯ КИМ ЧЕН ЮНКЕР КАЗАЛ НА ОРБАН - КОЙТО ПРОТИВ ЕК , Е ВРАГ НА ПАРТИЯТА !

Орбан е наивник. ЕК и Белия дом ще му спретнат протести и ще го свалят от влст преди да е задействал проекта. Няма никаво значение, от коя партия е и че унгарците го подкрепят. На източна европа и е отредана ролята на колонялни територии. Справка ЮП, Белене и Бургас Александрополис.

Яко им бърка плановете на янките, Виктор Орбан, за това ще се мъчат всячески да го свалят.Сега като начало ще налеят милиард за разни цветни революции,неправителствени организации или пък вариант Украйна . Янките ги умеят тия работи ,тренирали са ги по целия свят ! Само дето на Путин, не им минават номерата ...........

Браво на унгарският Президент!!! Дано и в Б-я скоро имаме ТАКИВА политици!?!?? Сегашните са политическа проститутки!!

Руските реактори са като москвичите и МИГ-овете. Не знаеш къде ще те изоставят и убият.

От позицията на какъв се изказваш по въпроси за ядрена енергетика ? Специалист ли си ? Или по-скоро комплексиран льольо

Трябва ли да имам академична титла дадена от руската академия на неуките за да пиша коментар?

Льольо тези руски реактори ни дават повече от 30 години ток по 4 стотинки ,попитай колко е тока от краварските марици и от цветелинкините веи.

...да-де беше важно единствено да се прецака България да не стане транзитираща страна... пък всички останали да печелят и да потриват пухкави розови ръчички... Кой е виновен - само ние, никой друг!

Пенята ви е по устата соросоиди,но светът не трябва да слуша англосаксонците ,те са най голямото зло на планетата ни.Те са разпалили най много войни на земята,единствените използвали атомно оръжие срещу човешката раса.

Защо като в България на референдум народа гласува да се построи АЕЦ-БЕЛЕНЕ политиците ни не искат това да се случи???КЪде у нас е т.н. демокрация след като никой не зачита волята на народа????? С тези милиарди за санирането може да се довърши централата и с евтеният и ток хората не само ще се отопляват а през лятото ще се и охлаждат!!

Навсякъде, където Русия има пръст в някакъв междудържавен "бизнес", схемата е една и съща - плащат на местни корумпета, за да се сключи договор, а след това корумпетата почват да се мъчат да узаконят предмета на договора като свършен факт. Така беше АЕЦ Белене, така беше Северен поток, така беше Южен поток, така е и с тази унгарска централа. Понякога номерът минава, понякога не минава и на съответната държава ѝ остава само да плаща договорените разходи без нещото да се случи и заработи.

а американците дори не плащат. Намират пъзльовци и леко им размахват пръстче - и след това си вземат каквото си искат.

Костов и ТЕЦ1 и ТЕЦ3:)Патента е усвоен:)

Че какво е трябвало там да се узаконява постфактум или пък тепърва да се уточнява след като вече е сключен договорът?

идеята з а седми осми блок край важния виноделен център Хърлец сме я гледали много кратно засега нема одобрение

Росатом да провери срочно какви проблеми има предлаганата площадка ..ако не могат да питат ..

То и за нашият 7-ми блок в Козлодуй,за спирането му ,беше заявено от ЕС,че е пожелателно,но не задължително!Обаче г-жа Куневица за да се натегне го спря и нанесе големи щети за България.После се чудим защо плащаме скъп ток.

Скъпият ток е заради диверсията на дс агемтите които заедно с руските си колеги създават хаос в БГ енергетиката.Орбан е един популист който се оказа руски агент,но и този път както с ЮП и ТПоток.Пу ще си удари челото в стената със всичка сила.Европа няма да позволи на няколко самозабравили се олигарха да я изнудват

За какви "руски колеги" в нашата енергетика говориш? Може би имаш предвид американските им колеги от двата ТЕЦ -Марица?

ако имаш впредвид белене и това което щеше да строи там Росатом не си прав, там за 7 милярда трябваше да се построят два реактора по 1000 MW

Ето това е достоен народ и затова е по-добре от българския, който вместо да натири Тази , която подписа закриването на блоковете в АЕЦ Я избра за управляващ миналата година!

ЕК НЕ МОЖЕ ДА БЛОКИРА УНГАРСКАТА АЕЦ, ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТ НЕ ИМ Е ЧЕХЛЬО, А Е ДОСТОЙНИЯТ ВИКТОР ОРБАН. ТАКА ЧЕ ТАМ БЛОКИРАНЕТО ИМ НЕ ВЪРВИ, ЗАЩОТО НЕ ВСИЧКИ СА ИМ ПРОТЕЖЕТА КАТО НАШИТЕ БОКЛУЦИ.

Унгарците имат ПРЕЗИДЕНТ , а не като нашият безличен чехълчо, дето не може да изкомандва жена си поне веднаж да се появи заедно с него на някоя представителна среща .

Руски атомни чернобилски бомби не щем в Европа!

друго си е ,,панелката,, тип ,,фукушима,,???

Др.Орбан,стъпа на криво,май?!

Орбан е стъпил абсолютно правилно.Американските васали ЕС и НАТО да се разпускат овреме и да не тровят живота на хората!!! В противен случай ще ги разпуснат тези гнили американски изтривалки.

Демокрацията е мафия и мафията е демокрация !

трябва да сме ,,спокоини,, че никога няма да сме ,,унгария,,!!! ,,..Осем висши магистрати, които членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), са командировани за две седмици в САЩ. Всички разноски се поемат от Фондация Америка за България..,,??? мноого ,,поротестъри,, бе!!! нагли са и вече не се крият!!!

1 ден инструктаж и останалото време-в Disney World Florida

Ето една илюстрация за това колко различни са двата народа - унгарците и българите. От там и техните правителства и решенията на последните.

За държавите от бившата чизмарска губерния най-подходящ е Канадския КАНДУ, който работи със слабообогатен уран, т.е. с наше собствено гориво, а лиценза за тежката вода е Канадски, което ни освобождава тотално от путлеристанския шантаж.

Енеритик,ама друг път:)Няма "слабо обогатен уран" ила природен уран!А ако си мислиш,че е лесно да произведеш тежка вода,много се лъжеш....Това е енергоемък и сложен процес,също като обогатяването на урана!Аман от лаици!

Да, Европейският съюз трябва да престане с тези номера - икономическите санкции.

Ще го блокират, добре дошли от другата страна Украйна! Не четете ли какво стана в БГ след Евро империята?....

Този прекрасен пример идва да натрие носа на нашите политици, които заради раболепието пред запада, погубват собственият си народ. Такива понятия, като национален интерес или суверенитет са изпразнени от смисъл. Нашите политици са въздух под налягане. Балони, в които вътре цари пустота. Аморфни същества, от които очакваш всеки момент, да се откажат от току що казаното. Ако строителството на АЕЦ Белене беше започнало, сега десетки хиляди семейства на безработни, вместо да мизеруват, ще имат хляб за децата си. Значи руско Белене не можело, а американско в Козлодуй можело. Така ли? И в Унгария можело, а в България не.

Любопитно ми е, що за същество е сложило минус на това мнение?

Живял съм 45 години под чингисханофска окупация в соцконц лагера, заграден от телени мрежи при малоумни неефективни проекти, та предпочитам Западното "робство", когато животът ми зависи изцялото от моето трудолюбие, свободен от туземните промоскальски гаулайтерчета.

Авторе! Нали точно такива, които се поставили минуса под моя коментар, избират за управници хора, който доведоха до изчезването на над 2 милиона прекрасни българи. Зарязали дом и прекрасна Родина и се пръснали по четирите краища на света. Бягат, както и от башибозуците не са бягали. Че какво може да те учуди при това положение? Приятен ден.

Европеееца контролирано обеднява, за да става все по-зависим от свръх държавата европейски съюз. Скоро ще има глад и трусове както пише в бибилията защото поклонниците на лукавият вършат безумия под негов диктат. Образа на Орбан в случая поддържа само илюцзията че има алтернатива в Европа и сега му лъскат имиджа пред обществото. Но запомнете че за критически решения той няма да е опозиционер.

Обикновеният европеец има най-качествен и лек живот от всички останали народи на света, затуй към Европа се стремят купища хора та грехота е да се оплакваме.

Да се поучим от подхода на маджарите.няма референдуми,помнят се и "унгарските събития" но си следват интересите.слабо ги касае мерака на Франция да бъде първа ядрена сила за мирни цели в ЕС.явно 12-те милярда няма "да дойдат" от Сосиете Дженерал и Орбан не се вълнува от недвижима собственост в Брюксел за разлика от нашта "ликвидаторка"

"Общото и кучетата не го искат" /народна мъдрост/

български кратуни учете се от унгарците.

Тиквата и учение-ХА-ХА-ХА.

Исландия вчера отказа да гребе мед и масло от евро-изобилието Гърция с единия крак е вън от ЕС Унгария не бръсне за слива евро-началниците в Италия и Испания стачките и протестите с/у евро-геноцида са ежедневие В България................всичко е спокойно......луда работа!

забрави великобритания,която най-късно 2017 направо ще излезе от ес.

Няма да излезе, старшият отвъд голямата вода няма да разреши