”Уестингхаус”: 7-ми блок е преграда срещу скъпия ток

Ако България не построи 7 блок на АЕЦ "Козлодуй", цената на тока със сигурност ще нарасне, заяви Дани Родерик, изпълнителен директор на "Уестингхаус".

Обратно в новината

Коментари - ”Уестингхаус”: 7-ми блок е преграда срещу скъпия ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За толкова години, ако не друго съм се научил как да тълкувам американска пропагандна реч. Много е просто - те винаги говорят обратното на това което се очаква. Т.е. като кажат очаквайте ниска цена на тока, това означава че ще има яко надуване на цените.

А нещо за цената на 7-я блок ДА КАЖЕТЕ! То и Южен поток е с проектно финансиране, ама той бил лош! МАЙ ПАК КРИЯТ ЦЕНАТА защото ще се окаже, че един 1000 мВт от Уестинхаус ще е на цена колкото 2х1000 мВт на Росатом в Белене. ДА МУ МИСЛИМ НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ! КАКТО СТАНА С АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ МАРИЦА 1 и 3.

Понеже някои се питаха какви заповеди е получил боко тиквата като беше във Фашингтон, сега заповедите вече са ясни: 1. Бутане на правителството 2. Нов заем от МВФ чрез ремонт на бюджета 3. Осуетяване на Южен поток 4. Строеж на нов реактор от Уестингхаус, пък вече платения руски реактор ще го хвърлим на боклука

Да повторим за кратуните 15-15: 1. Бутането на правителството НЕ избрано от българите, а от ибриците69комунистите - бе ПОРЪЧАНО от народа, дето протестира срещу тях НАД 1година. 2. След тоталния финансов погром и крадене от БСП69ДПС96АТАКА е очевадно, че трябва здрава сопа и за съжаление - заем - пък нека не е от МВФ - никой от нас не им е фн по обясними причини. 3. Осуетяване на Южен поток - НЕ, но осуетяване краденето чрез южен поток - ДА. Как може тръба прокарана през равнина да е в ПЪТИ по-скъпа от такава прокарвана под вода - в открито море, по-скъпа от така прокарвана през планински терен,а ? 4. СТРОЕЖА НА РЕАКТОРА ОТ УЕСТИНГХАУС БЕ ДОГОВОРЕН ОТ БСП69ДПС96АТАКА!!!!! БОКО, КАКТО ГО НАРИЧАШ БЕШЕ ДОГОВОРИЛ РУСКИЯ ДА СЕ МОНТИРА КАТО 7-МИ В КОЗЛОДУЙ ВМЕСТО В БЕЛЕНЕ!!! 5. ШИБАНИ ТРОЛОВЕ, НЕ СМЕ КАТО ВАС 15-15-КИТЕ С 3-МИНУТНА ПАМЕТ, ХОДЕТЕ ОБРАТНО НА ЛИДЕРИТЕ СИ В АУСПУСИТЕ! ББ МОЖЕ ДА ИМА ВСЯКАКВИ НЕДОСТАТЪЦИ И ДА НИ ЛАЗИ ПО НЕРВИТЕ НА МОМЕНТИ, НО ТОВА ПРОСТО БЛЕДНЕЕ ПРЕД ЛАЙНАТА ДЕТО НАСРАХТЕ ТАЗИ ГОДИНА И 3 МЕСЕЦА!!!

показваш простотията и психическите откронения на друго място. Деба и тъпия ти и ненормален герберастки трол. Взимай си четката за зъби, ако ползваш такова нещо, и една хавлия и си поръчвай такси за 4-ти километър!

7 трола (-) в ковчега на мъртвеца, йохохо и бутилка дРом. НаздУаве!

Да не забравят герберастчетата опорните точки: 1. Стопените в Япония реактори са по-безопасни от новото поколение руски реактори 2. По-добре да купим нов реактор, вместо да ползваме вече произведения, защото е по-евтино 3. 5 милиарда за 1 реактор е по-евтино, от 6 милиарда за 2 реактора и нова АЕЦ 4. По-добре е да платим на братската и толкова обичащата ни САЩ, отколкото на злата Русия

Абе много ревете срещу тия политици, но давате ли си сметка, че те са обучени и възпитани от поколението живяло в соца? Възпитавани от родители в къщи, от учители в училище, преподаватели в университети. Ивсички тези ментори са продукт на соца за който някои леят сълзи. Защо сега не ги харесвате? Кой ги обучи да бъдат алчни, крадливи и завистливи? Запада ли? Не. " на хляба мекото и на работата лекото"- тя българска поговорка ли е? А Хитър Петър дали е българин? Да, такива са. Не търсете вината в Европа, тя е тук в България.

Защо цъкате минусчета? Кое от това което съм написал не е вярно? Или искаме да се усещаме еропейци с подобаващи заплати и др. по андрешковски? Зная, истината боли, но все някой трябва да я каже.

и този а и не само. колкото повече индустриални проекти има толкова по добре ще за България, икономиката и хората.

Хей глупаци русофили, защо смятате ,че американците трябва да ни подарят милиард и половина - толкова струва изграждането на американската ТЕЦ Марица - Изток 2.Всъщност даже ида ни подарят 7 блок, руските подлоги пак ще мрънкат.

Моля колегите съфорумци,които не са на хранилка от ръката на г-жа Марси Райс, при добро желание да проверят условията,при които Русия ще строи АЕЦ на Унгария. Цената за цялата АЕЦ е колкото този реактор,мисля.

прости, неграмотни и неосведомени, но за сметка на това обичат да изказват поучителни мнения. Също като простата тиква. Ама какъвто главатаря на бандата ГРОБ - такива и членовете и избирателите му. Сега да ти кажа как стоят нещата. ТЕЦ Марица-Изток 2 не е хамериканска, а българска. Хамерикански са 1 и 3. Под хамерикански се разбира, че са вложили 1 милиард инвестиции в тях. Но съгласно договора, който са подписали с управляващите български продажници, ще си вземат обратно 13 милиарда за 15 години, ако ще и мариците 1 и 3 въобще да не работят. На това българомразците - продажните герберасти и седерасти му викат "инвестиция", а българите му викат "обирджийство". Сега разбра ли за какво става дума, просто герберастко тролче?

Дааа, много евтин ток ще бъде, също като маришкия - един реактор, дето го няма никъде по света, обаче на цената на два руски в Белене - голяма евтиния!

Та казвате,суверенна държава сме,откакто сме в НАТО? Добре,че се сложи край на руския терор и народното самоуправление, че то бяха едни димящи заводи,работа,че и населението беше нараснало много.

И за да не изглеждам като някои тукашни демократични пропагандатори,които ръсят мантри без връзка със статията, ще добавя,че се видя конкурентноспособността на Запада, който ако не извие с политически и военен шантаж ръцете на някой политик не може да си продаде стоката никъде по света. Като са такива пишман капиталисти и немците, и американците в случая, защо не направят направо единен световен пазар? Като са такива неолибералисти защо не осигурят "laissez faire" конкуренция за всички навсякъде? Нали уж били много ефективни,нали уж те държали технологиите-защо в случая с ЕС се създаде затворен /а не отворен,както някой си мислят/ пазар, а САЩ в ролята си на огладнял и вече леко проскубан "цар на джунглата" запазва правото си да бърка в кацата в меда "ЕС" по свое усмотрение?

Уестингхаус: 7 блок е преграда срещу скъпия ток , но не е преграда за ЛИХВИТЕ, които ще плащаме и всичките разходи свързани с ядреното гориво в последствие. ЕНЕРГИЯ си имаме достатъчно, но нямаме политици с националноотговорно мислене. Тези поройни дъждове, ако се впрегнат в язовири, ще имаме безплатна и екологична енергия със стотици години напред. Но СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ нямат интерес от свободни народи. Какво обеща ББ при посещението си в УСА, та ДПС се отметна от коалицията и предизвика оставката на Станишев, сега се очаква коалиция ГЕРБ-ДПС , гледам ББ вече е заформил и брадичка модел Местан.

ъхъм, евтин ще е тока, как нЕма да е, нали реактерчето е от братския американски народ, също като "Мариците".. А нещо за конкурсче да бяхте споменали! А нещо за отработеното ядрено гориво да има в договорчето! нЕма! нЕма и да има! Тепърва ще ни цакат и с него!

Оти питаш, нали знаеш онзи виц, е.и и не питай. Каквото и да питаш винаги ще ти отговорят защо не трябва да се вземат заеми, а на сутринта защо трябва да се вземат, защо не е нужна Белене сутринта, но вечерта е нужна Уестингхаус. А и сутринта и вечерта винаги има електорат дето вика браво и да живей.

Мариците поне ги има и хранят десетки български семейства, а в Белене потънаха 3 млрд и има само един гьол...тези 3 млрд. кой ще ги плаща ,А?Така ще е и с ЮП.

ДЕСЕТКИ ХРАНЯТ А МИЛИОНИ ОГРАБВАТ, бах ти логиката, ти кое отделение си бе Бойкооо.

малко намирисва на скъпия ток от тецовете--не мислите ли, но за по голям период време и в по големи мащаби.

Българската държава не може да управлява ефективно дори и една будка за вестници камо ли централа. Всичко, което все още е държавно трябва да бъде продадено. Пенсионни фондове, здравна каса, банки, централи, трябва да бъде частно 100%! Броя на депутати, чиновници, комисии, министри, директори трябва да се редуцира поне с 50%. Само така нещата ще дръпнат нагоре.

BaiK

Имаме няколко затворени реактора, които се нуждаят само от модернизация, но това не пречи да построим нав реактор за милиярди, влизайки в 18 годишен заем. Нали за това спряха "Белене", защото не ни бил нужен, щели сме да бъдем в дълг, не било защото проекта е руско-български. Но сега как няма да построим този, нали ще е американски, даже 2 трябва да сложим. Това ще са едни демократични блокове, едни свободни и щастливи кокошки, пардон реактори, на нас икономии и пари, или пък сигурност не ни трябват, американка демокрация му е майката, догодина черен президент, ако няма черен, то поне кафяв. Айде със здраве.

Вярвайте му на този дебел шопар!Тоя освен да мисли как да ни прецака и да изнуди България за повече пари ,за нищо друго не мисли,ще бъде като марица 3 и златнте ни залежи вън тази измет ор България!!!

"Нашата тояга е По-добра от тяхната, дайте ни да ви понашибаме. "

По договор с Гейсъюза ,България трябва да произвежда 20% от електроенергията си от ВЕИ източници . При пускането на нов блок ще се наложи изграждането на нови ВЕИ централи ,които по договор продават много по-скъп ток. И защо не се възстановят спрените от скапаните политици блокове а ще купуват нови ......:)

Ту се скъсваме от асфалтите, ту ке скъсваме от ветрилата и слънчогледите ....

Излиза, че преподавателят по финанси и отишъл си безславно министър-председател на България Орехов не може да събере 2+2!!! Вместо 2 блока на АЕЦ Белене за 5-6 милиарда и изнасяне на ядрените отпадъци извън България, или рестартиране не 3 и 4 блокове на Козлодуй за няколко стотиин милиона, договори 1 американски неосъществяван никога и никъде по света реактор за 10 милиарда долара!!!! СЛАБ 2 ЗА БЕЗУМНАТА НИ ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ!!! И ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

теглете и ножа на тая гуцка

Yankee Go Home ( нерегистриран ) 29.07.2014 23:10 *Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам Ще се опитам да го кажа по-любезно: Уважаеми УСА, бихте ли си оттеглили претенциите от Европа и да си отидете ВКЪЩИ? P.S. по ли звучи по темата?

Yankee Go Home ( нерегистриран ) 29.07.2014 23:10 *Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам Ще се опитам да го кажа по-любезно: Уважаеми УСА, бихте ли си оттеглили претенциите от Европа и да си отидете ВКЪЩИ? P.S. по ли звучи по темата?

Има ли подписан договор, не разбрах???

Този няма да си види парите за 7 ми реактор Никога!

Оказа се, че затворените 4 и 5 блок след ремонт им се удължава експлоатационният период до 30 години. Такъв ремонт струва 200- 300 милиона евро. Защо тогава ни е нужен нов за няколко милиарда?

humfry

Поради различни и сложни прични, но най-вече всичко е заради пари, власт и влияние. И модернизирането на комунистическата икономика щеше да излезе в пъти по-евтино, но нареждането бе всичко да се съсипе и подари.

Хубаво е да се правят сметки! Хубаво е тези сметки и лихви да са на ясно на този които ще ги плаща!Определено става въпрос за Референдум , кой ще плаща!

1. Какъв е заемът 2. Какви са лихвите 3. Да се обясни на човешки език клаузите по лихвите и заемите, едва ли е толкоз просто, имаме прекалено много променливи величини и в никакъв случай това няма да е един фиксиран лихвен процент 4. Доставка на продукта има своя цена (горива) 5. Загробването и транспорта на отпадъчния матерял е деликатна и скъпа история... кой, как, къде и срещу какви финикииски знаци... за колко години 6. Специялисти, поддръжка, ремонти... това са безкрайно скъпи неща 7 Икономическа обосновка на думите на тези от снимката... Пари, мощности, цени... ... ... 7 ДОКАТО НЯма горните неща обяснени по човешки начин няма смисъл от РЕФЕРНДУМ... Няма как комбинация от недоучили пишлемета, разни малоумници, пенсионери, политически инфантили, неграмотни цигани и не до там цигани и тук там някой който знае за какво става реч но без никакви данни... да решават нещо от стратегическа важност за следващите минимум 50 години

humfry

Отговор на всичките ти въпроси - строго секретно. Няма да е първия такъв договор, нито ще е последния. Електоралните единици са добре тренирани, затова няма и смисъл от референдум, че така или иначе ще гласуват по команда от телевизора.

Ми човека си го е казал, ще ни работят на етапи, като след всеки път ще оглеждат още колко могат да приберат от нас.

Абе тая година очаквах пред то не е народно пред събранието гол протест на сороси времето ли поречи

Ми да - много е топло!

humfry

И ако съдим по това колко "евтин" ток продават американските тецове в "Марица Изток", то новия реактор никак не ме обнадеждава.

Ал

Ууууууф..... те това е лицемерие!

Що ревете тука, бе! Отивайте да протестирате пред народното събрание! Може на бяло пиано да посвирите "Born In The U.S.A"

Орешарски ще се окаже най-некадърния министър-председател на България за последния четвърт век! Еманация на червената електорална простотия!

Бойко щеше да му вкара едно карате на тоя американец нали??

humfry

На тримата американски сенатори, дето посетиха страната - Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън.

humfry

Сега като се замисля, едно време не посещаваха ли по същия начин Тато от СССР, за да го "съветват"?

humfry

Русия е виновна, дори когато запада греши.

като почнат американците да говорят как ще ни дадът нещо на аванта и ме обзема ужас.. те ни имат за треторазрядни мангали тук..

"защото сме говеда...", за това станахме колония на краварите. Уйлям Клинтън: "Горката моя Америка." - виц, от времето на официалното му посещение при Пешо-коня, тука в "блатото на алигаторите".

А каква ще е лихвата? Щото ако се строи 7 години тоя реактор и лихви течат от първия ден, дори и на 5% това си е над милиард долара лихви които трябва да се плащат.

Хубаво е да се правят сметки! Хубаво е тези сметки и лихви да са на ясно на този които ще ги плаща!Определено става въпрос за Референдум , кой ще плаща!

Не иска ш-бан американец в българия.Нова версия за самолета в украйна , свален е от американския спътник.

EЙЧ

A те и за ТЕЦ-те ни уверяваха че тока ще е евтин, ама сега на неискат и да чуят за намаляне на цената.

американците са добри хора, които се борят за световен мир и просперитет, само прост русофил би се усъмнил..

Ако някой не вярва да пита Бареков :)

за червената мафия дали е последна технология и какво е финансирането ,дори и без пари да е тока от тази централа мафията ще си плащат наи-скъпо за ток от фото и вятърни централи на корумбашевци и кадиевци....

humfry

То мафията бе руска, бе червена, а накрая се оказа, че е западна...

клишета да се чуват и бабини мъдрости, само за това ни бива българите..

верно ли бе "Уестингхаус"??? а пък ние си мислехме че ако построим и "белене" тока ни ще поскъпне още повече,а то ставало да поефтинее само с още 1 реактор,егаси интересното ми стана

КОЙ НИ ПИТА НАС БЕ НАРОДЕ ????? НАЛИ ТЕЗИ КОЙТО ГИ ИЗБИРАМЕ ТЕ СИ ПРАВЯТ ЗДЕЛКИТЕ ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИТЕ сИ НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ТРАЕМ И ДА СИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ!!!! МНОГО НЕ ЗНАЙТЕ ЧЕ МОЖЕ УТРЕ ДА КАРАМЕ НА СВЕЩИ !!!!!

Е затова само седя и ви гледам как си чешете клаватюрите.Ако бяхте измислили нещо свястно да се спре разпродажбата и подаряването на българия да се включа

българия я продаде костов преди доста време,късно е чадо,резето е спуснато

humfry

Наистина никой за нищо не пита хората, но българите са останали с погрешно впечатление, че всичко зависи от тях. Все едно някой ги пита за ЕС, за НАТО, за комунизъм, за демокрация, или за каквото и да било.

Ако Уестингхауз построи още 5 реактора токът ще стане толкоз евтин,че на края на месеца дори пари ще ви дават

Bell

Така, така, така, всичко, описано в новината звучи прекрасно, но аз на мошетя вяра нямам.

humfry

Когато България тръгна да изгражда АЕЦ "Белене" / нова допълнителна АЕЦ/ за 6.297 млрд. евро, тогава целия запад, както и техните васални партии, започнаха да врачуват, че цената за строеж е била много висока, че в следствие на това щяла да се повиши цената на тока, абе не спряха да сипят огън и жупел. Когато обаче България сключи споразумение със западната Уестингхаус за изграждане на един реактор в съществуващия АЕЦ "Козлодуй", чиято стойност надхвърля 5 млрд. долара, тогава всички са доволни, ръкопляскат и говорят за евтин ток. Разбира се, никой не споменава, че въпросната Уестингхаус преди няколко години бе продадена на Тошиба, като стойността на сделката бе около 5.5 млрд. долара. Излиза, че на България щеше да излезе по-евтино, ако бе купила директно компанията.

humfry

И едно допълнение. Горивото и поддръжката за Уестингхаус ще идват от посока запад, а за останалата част на Козлодуй от изток. На това му се казва диверсификация - не взимайте от тях, а от нас, че ще сте "независими".

humfry

И още едно допълнение. В цената за АЕЦ "Белене" влизат два реактора ново поколение от по 1000 мегавата всеки.

Остави това, ами като не си платим уговореното за Белене и руснаците решат да не дадат лиценз за удължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок ми е интересно какво ще правим тогава.

humfry

Ние или вземащите премии, дето ще се препичат по това време на слънчев остров с коктейл под ръка?

Уестингхаус ще строи до киев договора е подписан укрите правят хранилища за отработеното гориво руснаците цъкат с язик.И се чудят защо затворихме урановите мини като можехме да ни преработват урана и да взимаме кинти за него.Американците са в акция за киев и българия те не им пука от това че укрите избиха собствения си народ заради тях.Дано тук не стане.Затова укрите удобриха да станат ядрена държава.

Егати!!??!! И тук останали само втородевизионни работници- коментатори:))) Кво да се прай- лято е.......

...си ЗАЙО...бързи заключения правиш... ...Бегай при зайката да...НАЛЕГАШ...

Бате, без майтап, голема скука са коментарите, дай да не си затваряме очите, виж телевизиите, вестниците, ел-сайтовете! Брат, летаргия е, повторение на сериали:))))

Ако има демокрация , то задължително референдум! Стига с тези партийни фокуси!Не може партиите да "купят" всичко!

Нали имаше референдум за Белене, отпадък червен Нали обещахте да го построите Построихте на посирано и станишев къща в Швейцария

Не подкрепям БСПи всякакви партии!Минаха години!Децата пораснаха! Референдум за всичко което касае българите /внуци/!

ИМА ЗАКОН ,КОЙТО ЯСНО КАЗВА ОФШОРКИ НЕ МОГАТ ДА СА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ, ПОВТАРЯМ ИМА ЗАКОН , КОЙТО КАЗВА,ЧЕ ОФШОРКИ НЕ МОГАТ ДА СА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ, УЕСТИНХАУС Е ОФШОРКАААА.