Риск да връщаме €250 млн. за ”Белене”

Може да се наложи държавата да плати 250 милиона евро, ако БНП "Париба" поиска предсрочно да си получи отпуснатия на НЕК заем за дейностите по проекта АЕЦ "Белене", смята енергийният министър Трайчо Трайков.

Обратно в новината

Коментари - Риск да връщаме €250 млн. за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За умрелите или добро или нищо. Не е етично да споменаваш за 10%, когато човека е вече покойник. А да казваш, че е комунист, значи да го тревожиш в гроба. Остави го на заслужен покой.

ВG- Банкер го е писал-Париба е банка- френска.

Тази централа в Белене е напълно излишно, и комунистите подписаха за да могат да влачат рушвети. И то говорим за огромни рушвети, ако вземем стандартното 10%, то на цена около 10 млрд. евро говорим за 1 милиард евро по джобовете. И отделно две поколения ще плащат супер скъп ток.

От кражби не им е останало време да започнат да плащат заема. Погледнете тези самозабравили се велможи от НЕК какви тлъсти заплати получават и как живеят охолно, за сметка на нас - обикновените хора. Всичко пак ще опре на нашия гръб. Трябва здрава ръка да измете тези некадърници. И да фалира НЕК,ще я замести друг, който няма да краде и да плаче, че няма пари... Коя е тази фирма Париба дала заема? Кой се крие зад Париба? Частник ли е той, с какви капитали и кой е той? Чии капитали стоят зад Париба? Ако са тъмни мафиотски капитали, по-добре с тях да се платят 250 милиона, отколкото атомното чудовище да ни обрече на мизерия и екологична катастрофа за десетки години напред. ВСИЧКИ крали и разхищавали - в затвора и то с максималното наказание!

Факт е, че спират финансирането на проекта за АЕЦ Белене и пътищата. Явно няма дори кредит на доверие към новите управляващи на проекта за АЕЦ и НАПИ, каквото е имало при предишните.

Първо на първо това е изнудване! Второ, да му мислят тези, които са подписали договора. Трето, аман от простотии, няма ли да се случи нещо свястно на тази територия?!!!!!!!

Я, трайте, бе!

neka i az da se nau4a...

Нашата национална валута се левовете, ако на франсетата не им изнася да пият една студена вода.

До: Яго (25.08.2009 г. 22:41ч.) Да, личи си, че си ядрен специалист от висока класа. Само че тъпани като теб политиците не ги броят за живи, освен три дни преди избори!

откъде си тръгнал, еле пък - къде ще ходиш! Та: Тридесет и девет годишният прокурист на ЕВН България Топлофикация и ЕВН Електроразпределение е възпитаник на софийската Първа английска гимназия. Аааа... поне английски знаеш. Ама - нали се разбрахме - стана министър вместо специалистът по гепене на БТК. Щоумм? Щото си ти специалист по енергетика? Предлагам: Да се построи Белене и да се продава на преференциални цени тока за ЕВН!!! Данъкоплатците тъй тъй ще го дуат...

БНП Париба не е лоша руска банка а добра френска банка, на нашите европейск приятели французите. Това е просто пояснение за тези които не са наясно но много обичат да мразят Русия.

Браво Трайчо, браво мойто момче!

Ще ги върнем, що да не ги върнем? Като вкараме в затвора 20-тина крадци, продадем им автопарковете и им конфискуваме имотите и на печалба ще излезем даже. Че и повод има- пари трябва да се връщат - не е като да кажеш лов на вещици, сериозна работа е :)....

За неуките - банка БНП Париба е най-голямата френска банка и след като погълна Фортис по-рано тази година се превърна в банката с най-голяма депозитна база в Европа. Сред стратегическите акционери са Френската, Белгийскатоа и Люксембургската държави. За тези които въобще си нямат представа, БНП Париба във Франция е това което ДСК беше в България преди да попадне в частни ръце. Извадиха доста приличен финансов резултат за 2008 и за двете тримесечия на 2009, без да регистрират загуби от порядъка на всичките им основни конкуренти. Т.е. БНП Париба рядко пие вода. Тъй като БНП Париба е представена като клон а не като субсидиар в България, ако Българската държава в лицето на НЕК не върне заема на банката, то все едно не си е изпълнила задължението към френската държава, т.е. не става дума Пешо да върне десетте лева на Гошо... От друга страна, ако БНП Париба си изиска предсрочно кредита, то едва ли ще прави скоро друг бизнес със държавата... т.е. работата е леко деликатна ;-) простаците да млъкнат.

Освен това, пич, случката с АЕЦ и въобще целият безмислен хейтърски карнавал на Костов срещу всеки руснак, независимо дали е комунист или зверски капиталист, миришат само на едно - продал си е гъза на американците, което се връзва добре с политиката на цветни ебавки на САЩ. Връзва се и с ДПС, когато те (чия като полит ориентация е Турция няма да обяснявам) хванаха 'балансиращ глас' и на синята идея и врътнаха кранчето новите благодетели...

Пич, толкова ти е промит мозъка че даже не си проверил колко руски АЕЦ са гърмяли и колко - неруски. Ще останеш... изненадан. Само за глупавата ти глАва, справка (провери сам) - Чернобил е човешка грешка, чудовищна но човешка, а не технически дефект. Срам направо, че имаш нет достъп.

Откога ви пея тук,че трябва промяна в конституцията и съдебната власт да се избира пряко от арода.Примерно прокурор подписал 4.9месеца присъда за сформиране на група и нарко разпростарнение и проститутки...с пет хиляди подписа и освобождава поста -после избираме друг и пак точни и ясни мерки за отзовавене. И така всеки районен прокурор,началник на полицията или районен съдия.Само съдебната система ще оправи икономиката в тази страна.Кризата ще отмине но золумите няма ако няма ежективно правосъдие,което да вкарва в затвора дори действащи политици а не да си говорим какво значело лов на вещици и караконджули...

Някой обещава на някой и взема сумма ! После ко стана , ако не става ! Сега ще видим много ..............,! Това бизнеса ! Който усра гащи , втори път няма да стане!!!!!!!!!

Абе, вие Обективно (25.08.2009 г. 22:28ч.) и останалите махленски разбирачи, много светъл ум са ви налели ТТ и ББ в кухите лейки! Що не си облечете кафевите униформи и да тръгнете да ловите червени, сини, пембени и секви крадливи, кръвопиещи вещици?!? Гръмки изречения: НЕК била на загуба (Ъъ!?!), Белене нямала икономическа обосновка (Ъъ!?!), щели сме да вадим пари от резерва (ей, това е супер тъпа мисъл!!!), държавата била фалирала (ку-ку!), енергийни договори били подписвани непрозрачно (къде ли по света това става прозрачно ?!?:))) и т.н. Докато вие слушате/четете и наивно повтаряте дрън-дрън рекламните изречения бълвани безспир от мутрата полит-агитатор, въпросната мутра - специалист по психо-физическа подготовка, просто разчиства пътя за собствената си мафия. Тук не става въпрос ни за червени, ни за пембени крадливи вещици! Ама, радвайте се пейзани! Надявайте се да получите възмездие за оскъдицата, в която живеете! Той ББ днес ще замрази пенсиите и заплатите, но утре като стане добър ще вземе заем от МВФ и СБ и ще ги размрази! Вие ще сте доволни, а далаверата ще я плащат и децата ни! Наивници! Парите нямат цвят, морал и идеология!

Не сме за АЕЦ, за лампи на газ сме, за каруци а не за автомобили, за пощенски гълъби а не с мобилни телефони.....и т.н. :)))))))

Много ми харесват някой писания от Булгаристан...аз мнорго обичам там да продавам ток скъп

Яго духачът ще прави възобновяеми паркове май май и той ще си духа сам там за ток))))

Вуте Вутееее по прост си и от ББ като те гледам

А по тези конкретни въпроси за заеми, които никой досега не е обслужвал, и при условия, на които НЕК изобщо не отговаря, бившият ни управник и неговият президент-покровител какво казват?! И БНП ли се оправдава с нещо, или може би те имат право все пак да си искат или парите, или резултати, или и двете? Аз искам да се направи незабавна конфискация на заграбеното от масларката, от братя на премиера и на неговите министри и всички останали замесени, и да се плащат международните ангажименти, не съм съгласна да изплащам дълговете на триглавата ламя с огромни лихви! Още колко ли такива бомби със закъснител ще изплуват от всеки сектор и от всеки международен договор?!

ТОЛКОВА МНОГО СА ОТКРАДНАЛИ, ЧЕ ЩЕ МИНЕМ ОЩЕ БЕЗ 250 МЛН., НО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ЗАВИНАГИ ОТ ТЕЗИ ... ТЕЗИ СА ЗА СЪД !

Добре де при положение, че не се строи къде са тези кинти! Да ги връщат проектантите дето проектират само за да вземат кинтите!

Да ,трън са ни в очите гърмящите руски АЕЦ и ВЕЦ.Не ние необходима неизпробвана дори в Русия атомна технология от трето поколение.Ние трябва да мислим за себе си и за здравето на следващите ни поколения.

Абе коя е тази фирма Париба дала заема ? Защо не започнете новината от това? Кой се крие зад Париба? Частник ли е той, с какви капитали и кой е той? Дайте да видим чии капитали стоят зад Париба и тогава ще съдим за старото или новото правителство? Ако са тъмни мафиотски капитали, Белене ще стане новата далавера на обецветената мафия- олигархия целяща да завладее цялата енергетика и с това напълно икономиката на страната, въздуха и слънцето на българите?!!!!!!!!!!

НА КОИ МУ ПУКА БЕ

Наложи ли се ,държавата да плаща,ще трябва на подсъдимата скамейка да бъдат:Първанов,Стани защо не и прокурора за бездействие и умишлено прикриване на държавни престъпления.

Товае е дин от мафиотските капани на Р.Овч и Станишев за спъване на България и новото правителство.За такива договори трябва съд .прокурор и затвор.Къде беше ловжията президент и прокурора,когато се подписваха тайно от обществото анти-български договори?Очевидно е ,новото правителство няма да успее,ако не се отърве от червените провокатори,като Гоце и протежето му прокурор Велчев.Това е крайно и задължително ,дори и с нарушение на сегашната мижева и крайно вредна зя а страната конституция.Първанов и Велчев са съучастници на Станишев в провала на държавата.

Товае е дин от мафиотските капани на Р.Овч и Станишев за спъване на България и новото правителство.За такива договори трябва съд .прокурор и затвор.Къде беше ловжията президент и прокурора,когато се подписваха тайно от обществото анти-български договори?Очевидно е ,новото правителство няма да успее,ако не се отърве от червените провокатори,като Гоце и протежето му прокурор Велчев.Това е крайно и задължително ,дори и с нарушение на сегашната мижева и крайно вредна зя а страната конституция.Първанов и Велчев са съучастници на Станишев в провала на държавата.

А защо да не се изпрати БНП да се освежи с лека мелодия за флейта? НЕК не е търговско предприятие, макар май не всеки да го разбира. И БНП пие вода. Те и без това много от банково дело не разбират. Разбира се, ако си свалиш гащите... само с мелодия за флейта няма да се размине... БНП са добри любовчий.

Валери, те са се заиграли други преди това. Но от тях не си чувал истината. Те са си дрънкали милиардите из джобовете и са ти еб....и майката. Сега чуваш истини и се притесняваш. А от притеснения няма нужда, има нужда от това народът да е в час и да свиква да поема отговорности /поне като гласува/.

zdrvaete g-n mnester na tourism v krasiva bulgaria .iskam pervo da vi chasteti novia post .i da vi pojilavam dobra i sporna rabota .as sam egiptyanin i sam uchil v sofia univresity .imam m/s ot secince po tourism .moi vapros kasaia badechto sadrejnestvo mejdo egipet i bulgaria v oplasta na tourism . as sam nyamam rabota ot minalata godina zaradi namalyvane na protk bg touresti zaradi m/o narodna ekonomecheska kriza .i pitam as sam i moi se radonetsi tersim vachia pomochte za da nameram rabota po tourism , nia imame samo tozi oplast za oposlojvane na bg touresti , i sam profodache mejdo bg i arabski ezik . dano da namereme otgvor pri vas ...mahgoub edris /mahgoubeg2007hotma

Трайчо, я трай, че да не дойдеш при мен

Само се краде в тая държава... Нищо рентабилно няма...

То бива бива, ама то чак толкова кражби....

А за нещо като регресен иск кьм подписалите лица да се досеща някой ?

Яго,ако искаш да се идентифицираш като Баба Яга - успяваш.Отдалеч личи че си безумен Костовист.Като трън в очите Ви е руското участие в АЕЦ-а.Само че без това трябва да духате във вятърните мелници на американците и ЕС

При тези цени на тока, за да е на загуба НЕК трябва голямо крадене да пада.

А бе, Т.Т. (Тулский Токарьов такъв), ти продължавай да даваш идеи на ония, как да ни пре...цакат, а после - кой ми се... в гащите!

з съм за плащането на 250 милиона отколкото атомното чудовище да ни обрече на мизерия и екологична катастрофа за десетки години напред.Но поставям условие:ВСИЧКИ крали и разхищавали - в затвора и то с максималното наказание.

Хайде пак цирк не знаем кой е виновен.

Тоя Трайчо трябвя да си ходи. АЕЦ Белене трявба да има напук на всички елокози и противници на атомната енергетика. Трайчо явно защитава частни интереси и може да нанесе невероятни поразии на държавата.

Ей ще осерете нещо виждам аз! Почвате да си играете със стратегически неща, които ще катурнат държавата! Спрете се!!!

Ами от кражби не им е останало време да започнат да плащат заема.Погледнете тези самозабравили се велможи от НЕК какви тлъсти суми получават на месец и как живеят охолно ,за сметка на нас обикновените хора.Всичко пак ще опре на нашия гръб тежко и горко ни,като няма здрава ръка да ги измете некадърници такива....