Коментари - Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене”

Посланикът на Македония Мариян Гьорчев одобри идеята на премиера Бойко Борисов АЕЦ "Белене" да бъде построена като общ балкански проект с европейско финансиране

Обратно в новината

Коментари - Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Ако този руски проект започне да се осъществява с български пари, КТБ и всички досегашни кражби ще ни се видят детска игра.

Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ Белене Той я одобрява,ама кой ще я плати идеята.

и все пак до всички които лаят като песове че атома е неизгоден ?????вие сте или родени в анитиконтацепт или образованието ви е нула атома сие атом не съдете по простотиите на укропите в чернобил ????а америка колко централи закри та се надава вои до небесата а аец козлодуи за з5 г гръмнали или сте идиоти на този саит

Неграмотна ушанке, на нас не ни трябва още една АЕЦ, защото имаме излишък. Който иска да си строи.

Борисов пипна Енергртиката сега е необходимо тъпите от ЕС да отпуснат парички.Помислете как стана приватизацията-всяко предприятие със стратегическо значение бе продадено на външен инвеститор(поставени лица българи)после научавахме истината.Хитрец си ти Бойко и дявола ще прекараш през Дунава без да го намокриш.Дано продължават да те потупват тия балъци-ти си гони интереса,а те ще сложат качулка след дъжда!!!

Критика към Б. Борисов, чак сега ли се усети, че може да печели от АЕЦ "Белене". Така е като ходи в Американското посолство по сред нощ да приема заповеди от тях, и не само, но и от Германия, и редица недоброжелателни държави към България, и да си подава оставката в Американското посолство. Този човек Б. Борисов не е за този пост изобщо. Благодаря за ВНИМАНИЕТО Ви.

е от възможно най лошият МАТРЯЛ. Агент Буда - МУТРА - секретар на МВР - кмет на СОФИЯ - и 9 годин министър председател на РБългария. ВСЪШНОСТ ИСТИНСКАТА МУ ДЛЪЖНОСТ Е ОХРАНИТЕЛ НА ЦАРЕТЕ - Живков и Сакскобургготски. Той и сега изпълнява тази роля в РЕПУБЛИКА България - охранява ЦАРЯ Й!!

Как точно ще печели от АЕЦ Белене, недоразвит глупако?

"Македония годишно внася ток за повече от половин милиард евро и то основно от България. " Де ги тия пари???

В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ КОИТО КУПИХА ЧЕЗ. Нямам предвид селянката Гинка с нейните ОШФОРКИ както тя нарича фирмите на бандитите !!

Скоро, като ги няма тези пари и цената на тока ти се увеличи три пъти, ще разбереш къде са отивали тези пари.

БОРИСОВ НАМЕКНА ЗА БЕЛЕНЕ, но целта на срещата се крие в изказването му: "Би могло електропреносните ни системи да се свържат така, че (електроенергията - б.р.) от България през Подгорица да отива в Италия ЩЕ СТРОИМ НЕ ЦЕНТРАЛИ , А ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА МРЕЖА, КОЯТО ЩЕ СВЪРЗВА АЕЦ "ЧЕРНА ВОДА" С ИТАЛИЯ. Проектът по изграждане на трети и четвърти реактор на румънската атомна централа "Черна вода" ще бъде част от енергийната стратегия на Румъния, тъй като в този проект са инвестирани вече над един милиард евро. Докато Борисов НАМЕКВА, румънците ДЕЙСТВАТ и то на площадка без лиценз. А ние се чудим да има ли АЕЦ БЕЛЕНЕ да го няма ли АМИ ЧУДЕТЕ СЕ , Ще купуваме ток от АЕЦ Черна вода. Според ЕС така ще спрем ИЗНОСА НА ТОК от руските централи в АККУЮ ТУРЦИЯ. ИНАЧЕ СЪДБАТА НА НАШИТЕ РЕАКТОРИ ВЕЧЕ Е РЕШЕНА - тя ще е същата кото на предните два чисто нови продадени на руснаците за килограм желязо. БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА - това е решението на ЕС. Ще купуваме ПРЕСКЪПИЯ ток от фотоволтаиците на Гинка и стоящите зад нея тарикати. ОТГОВОРИ

А РУМЪНЦИТЕ ДЕЙСТВАТ И ИЗОБЩО НЕ ЗАДАВАТ ПРОСТАШКИ ВЪПРОСИ КАТО ТЕЗИ КОИТО СЕ КОМЕНТИРАТ ОТ НАШИТЕ "СПЕЦИАЛИСТИ" - кой ще ни купува тока? Естествено - НИКОЙ Нище сме на светофарен режим защото ФОТОВОЛТАИЧНОТО ЛОБИ на собственика на ЧЕЗ в лицето на СЕЛЯНКАТА ГИНКА ще ни доставя ток само през деня. Всъшност у нас се оказват и парадокси като този, ч ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ЦЕНТРАЛИ РАБОТЯТ дори и вечер когато няма Луна. БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО КАКТО НАБЛЮДАВАМ СКОРО ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА МЕЖДУ СЪСЕДИТЕ. Такава ще ни е съдбата с НАМЕКВАЩИ политици гледащи бъдещето само на децата си каращи коли за по 3 милиона ДОЛАРА! ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ. ТО И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ЖИВЕЯТ В ТОЗИ БАНТОСТАН ОСТАНАХА МАЛКО. ДОРИ И ЦИГАНИТЕ НАПУСНАХА ТАЗИ ОБРУЛЕНА ОТ БАНДИТИТЕ ДЪРЖАВА!

Това е плоска и елементарна тъпотия. Всъщност най-важният въпрос е кой ще плати тази огромна сума и ще има ли клиенти. Трябва да си идиот, за да вдигаш подобни лозунги.

Ти изобщо географията познаваш ли я бе налъм? Къде е Румъния, че да й трябва България бе унтерменш?

НЕПОБЕДИМИТЕ ПРОСТАЦИ, за които понятие като ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА СИСТЕМА не значат нищо. Как да налива човек познание в глави които като рефлектори отразяват всичко, което им подадеш като ИСТИНА. Черна вода на румънски: Centrala Nucleară de la Cernavodă) е първата (и единствена към 2013 г.) атомна електрическа централа в Румъния. Разположена е край едноименния град Черна вода. ЕТО НЕЩО ЗА АЕЦ ЧЕРНА ВОДА ПОСТРОЕНА ОТ ИТАЛИАНСКА ФИРМА : Първият реактор е построен съвместно от италианската Ansaldo, и е пуснат в експлоатация през 2 декември 1996 г. Той е конструиран по технологията КАНДУ (CANDU) и е с мощност 620 МВт. Вторият реактор е пуснат в експлоатация през 2007 г., а строежът на трети и четвърти блок се предвижда да бъде приключен едновременно към 2015 ТЕ СТРОЯТ , а ние задаваме въпроси да го има ли АЕЦ Белене или да го няма! АМИ НЯМА ДА ГО ИМА, няма да я има и България пълни простаци като теб които не са чували за ЕЛЕКТРОПРЕНОСНИ СИСТЕМИ , камо ли как се разпределят тези ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО платени от МАКЕДОНЦИТЕ!!

В ТАЗИ БЪДЕЩА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА СИСТЕМА ВОДЕЩА КЪМ ИТАЛИЯ не само енергиините , но и паричните потоци и разплащания между тези балкански държави които са една голяма общност от много НУЛИ?!

А я се си мислех , че само у нас си имаме алтави управници. Ама всъщност и тия са си нашенци ,личи си им.

Всички съседи искат България да стане ядрена гробница!

Това граници не признава.Гръмне ли , кара на ред.

Никой не иска ядрена гробница в съседство, никой!

Скопие одобрява идеята на Борисов за БАЛКАНСКА АЕЦ Белене?!?!?! Глупостта е заразна. Факт!!!

AbuTalib

Преди три седмици Борисов много добре чу от делегираните представители, че Китай проявяват интерес към финансиране на Белене и още към два обекта.Сърбия няма този ядрен потенциален, който има Китай!!хич не мога да проумея как така, ние и сърбите ще строим ядрена централа без този дългогодишен опит и знания!!

За кинтите иде реч , за строежа е ясно кой ще я строи. Всъщност само той и може да я построи.

Делегираните представители и македонския посланик ПАРИ НЕ ДАВАТ! Тяхната работа е да приказват и да защитават интереса на техните държави, не на нашата!

Прост ...по-прост...най-прост...ББ...Направо е еталон!!!!

пост.

Какъв е проблема Zaev Ltd и Гинка ООД да регистрират проектна компания Инком-Гинка ООД да изкупят 49 % от АЕЦ, може и 80%, да отидат на крака при някой чеченско- руски милиардер, да им стане гарант за кредит и оп . . .Белене тръгва и . . . готово, гьола изведнъж става печелифФФФФФша дейност. Въпроса е, че бате Бойко каза, Белене трябва да се строи, значи кервана тръгна . .

Това е неоспоримо доказателство , че макетата са българи. Друг народ подобни тъпотии не може да сътвори.

Правете АЕЦ. Теглете и плащайте кредити няколко десетилетия. Стройте хранилища за радиоактивни отпадъци и ни продавайте електроенергия на цени, по ниски от колкото ще ви излезе на вас. Гениално.

Като не те бива за нищо полезно, не пречи на тези които могат да направят нещо полезно. Аман от некадърни завистници.

боко тиквата крайно изненадан за прод. на чез, а министър теменужка уредела сделката. въпроса е кой е разпоредил на теменужка да посредничи по сделката и да намери подставено лице , страшно трудно е да се досетим.

Някой замисля ли се какво ще правят бъдещите поколения с тези кенефи, които ще им завещаем? Ще изкарват 30-40 години ток, дори да допусне, че ще излязат и на печалба след 30-тата година, какво ще правят децата ни с радиоактивните отпадъци и неработещите централи? На времето хората са имали визия за това как искат да изглежда света след 100-200-300 години. Примерно кьолнската катедрала е строена 700 години с мисъл за бъдещето и за поколенията. Тук се мисли от днес за утре, да закърпим нещата сега, пък после да му мислят другите, важното е ние да сме добре. Реално погледнато никога не сме имали нужда от Белене, реакторите /технология от времето на парните локомотиви/ ги купиха въпреки решенията на правителството с един подпис на шефа на НЕК, който после го уволниха. Многомилиардните проекти са правени единствено в изгода на Русия и в съдружие на българските им агенти - Гоце, Сава и сие. Милиардите изхарчени по тях са все едно милиардите на КТБ - няма ги и никога няма да се върнат. С всеки един лев изхарчен за напред по тези проекти ще се случи същото - просто го отпишете. Ако някой има излишни пари в джоба си, по-добре да ги запали и да се стопли на тях, от колкото да чака на Белене

слагайте минуси кухи лейки русофилски

И къде бе тъпако е връзката с русофилщината? Става въпрос за наши си български енергийни проблеми. После се чудиш минусите от къде ти идват. Ами щот едно си проз , второ си трол тъп.

Според анализа на БАН, АЕЦа се изплаща за 10 години и след това дава печалба от 200 милиарда лв. Ти какъв анализ си чел? Или си от хората на Костов, които не искат АЕЦ, за да могат неговите ТЕЦ Марици да ни грабят със скъп ток още много години. Запомни: ТЕЦовете така или иначе ще ги затворят, а България ще остане без нито една централа. Ама от дебили!

На изненадваща проверка от министерството, целяща да установи какво точно се прави в БАН, хванали един мъж и една жена да правят секс. След дълги умувания решили не само, че няма да ги наказват, но дори ще ги наградят! Причините за това били няколко: Това са били млади научни сътрудници (щом са можели въобще да правят секс) Те са били на работното си място в работно време (понякога рядкост за БАН) Определено е сигурно, че са вършели някаква работа (макар и да не е била научна, щото в БАН няма цели, така че не може да се каже кой каква работа трябва да свърши и какво трябва да произлезе от нея) Това е била единствената работа в цялата институция, от която все пак има шанс нещо да излезе

А защо не се запиташ какво ще правим с планините от сгурия, които ни оставят тецовете???

Тъпунгер Козлодуй работе от 40 години и ще работи още поне 20 ,руснаците си прибират отработеното гориво и не ти трябват хранилища ако централата е с руски реактори и работи с руско гориво ,за какво ревеш за бъдещото поколение ,след 10 години ТЕЦ няма да има ,ако не направим и АЕЦ бъдещото ти поколение ще се върне на баба ти на фурната да се грее на кюмур и дърва .

В момента инвестициите в АЕЦ не са много атрактивни - големи вложения, високи разходи за отработка на използваното гориво, високи разходи по закриване на станцията, бавна и несигурна възвращаемост и т.н. Затова само много бързо растящи икономики като Китай, Индия, Турция и т.н. смело строят нови АЕЦ, тъй като там наличието на достатъчно мощности е много по-важно от цената на тока. То е малко омагьосан кръг - ако няма достатъчно ток е невъзможно да има условия за бързо растяща икономика - така, че АЕЦ ни трябва, защото инвеститорите няма да чакат 10-20 години да построим необходимите мощности. Сега имаме излишък, но като започнем да затваряме ТЕЦ и електрическия транспорт стане масов - бързо за няколко години ще се променят нещата... А и "Козлодуй" все някога ще спре работа. Колкото до съдружието с разни малки балкански страни - съвсем нямаме никаква изгода. Направете проста сметка - Македония внася ток от нас за 500 млн EUR на година. Срещу 1 млрд. евра дял в "Белене" македонците ще си получават тази енергия на много по-ниски цени и то десетилетия напред. При това в един буквално изстрадан от страната ни проект, с много направени досега инвестициии, ще получат дял абсолютно наготово. Така ще пропуснем стотици милиони, дори милиарди печалби. Единствено Бойко ще си напише плюсове пред съседите и пред еврокомисията, което нас като народ малко ни интересува...

ако ми дадат комисионна 5 милиона евро и аз съм съгласен

Хранилищата за ядрените отпадъци у Македония ли ще бъдат ?

Руснаците си прибират отработените горива ,затова и Козлодуй няма хранилище ,виж ако нашите управляващи джендъри решат да купуват гориво от другаде ще трябва да се строят хранилища и идеята ти не е лоша ,направо да ги бутат в охридското езеро......

Тоя е напълно не наясно с орташките работи в България и тяхната жизнена продължителност.

Ще гърмим ли Балканите ?!

Абе не разбрахте ли че тоя кьорфишек с АЕЦ само ( неуспешно) отклонява вниманието от ГИНКА !!!

Която да даде оборудването за скраб, че да търсим чак международно сътрудничество. !?

Централата е с готова площадка ,документация ,реактори ,турбини и друго оборудване е доставено ,реално половината от проекта е изпълнен ,вложени са три и половина милиарда и според много експерти ако не се краде с още толкова Белене може да бъде завършена ,или това са парите които откраднаха от КТБ ,Боцко вместо да търси пари от бедните сърби и македонци да намери финансиране и да завърши проекта като като държавен а после да си продава ток на всичките Балкани ,Козлодуй е пример за държавно предприятие което може да работи 40 години перфектно и да осигурява енергийните нужди на страната.

Що не си пасеш овцете?

даже и покачването на цените в микса. Копайте депо за ядрени отпадъци.

от чешкия Лидове новини,за които пише клуб z,другите още мълчат...

Около 300 милиона евро е сумата на сделката, която се споменава по медиите. Не са чак чудо невиждано за големи банки като Уникредит и ПИБ.

и 300 милиона са малко.

и на Кьрчевия му е толкова акъла, колкото и на нашенския Мутрьо. По-големи глупости наистина трудно може да се измислят, за това е нужен т.нар. отрицателен капацитет. То мутрите само за това ги бива.

ами децата разбраха че за да заживеят нормално в БГ ще трябва да минат доста години още и нямат време да чакат някоѝ букови глави да уврат за истината.жалко само че това връщане ги върна много назад защото загубиха много пари от тази авантюра.не ми отговаряѝ знам какво може да ми отговори такъв като тебе .човек със пъргав/благодарение на интернет/ но плитък/пак благодарение на него/ум хаѝ със здраве че бързам

БОЦИ пак направи balls deep на комундетата. Цялата тролска измет се реди да пише тъпизми.

А най-големият тъпизъм е, че Той е нещо различно от споменатите "комундета".

еми да я построимЕ на Охридското озеро. Тъкмо ще я възпяваме всеки път на масата. И келнерът ще събира двойна цена!

Щурави " идеи"! Навремето боко и румето Петков щяха да правят някаква писта за формулата в Доброславци и да гепат парите на шейха,но не им мина номера.

и тоя като боко вече милионите за нищо ги няма,направо минаха на милиарди евро просия,ха,ха,ха прости алчни селяндури!!!!

ОЩЕ ЕДНА ГЛУПОСТ. А АКО СТАНЕ НЕЩО С ЦЕНТРАЛАТА, А ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО - БЛЪГАРИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ. И БЕЗ ТОВА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗВАМЕ. ЧЕТЕТЕ "БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ" ДОКЛАД НА ЕК.

ТИ КАТО КАЪВ ОСВЕН ТРОЛ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО СЕ ОБАЖДАШ? АЙДЕ ТРОЙКОАДЖИИТЕ И НЕГРАМОТНИЦИТЕ ДА СИ ДЪРЖАТ УСТИЧКИТЕ ЗАТВОРЕНИ.

МОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И МОИТЕ НАУЧНИ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ ТИ НЕ МОЖЕШ И ДА ГИ СЪНУВАШ...

И на ГИНКА много и допада идеята. После след построяването на Белене, тя ще стане собственик на българските Акции.

Каквото каже Големия Бял Брат! Боко безпрекословно изпълнява нарежданията на онези , които хвърляха бомби-играчки през ВСВ за да убиват български деца. И летяха ниско над градовете за по-добро попадение на картечниците по бягащите мирни жители. Същото се случва и с ремонта на МИГ-овете ни. Украйна блокира сделката с МИГ, докато не извикаха да нашокат канчето на дебелия военен министър и сега вече се заговори за друго развитие. Няма да се ремонтират МИГ, отново ще мъдрим как да купим стари Ф-16. Офффф...

тоя са му дали 20лв. и една бутилка ракия и е запял.

Да, бе, да. Мариян Гьорчев някой го пита. Еййй, много на сериозно се вземат некои.

То... газовия хъб вече го решихме; ще има! Сега решаваме и за АЕЦ-а. Нещата клонят като за хъба. Направо! ПС. Смешници.

Идеята е абсолютна тъпотия. Това е нещо подобно на предишната идея за частен инвеститор и не участие на държавата. "Частна АЕЦ"; те такова животно няма никъде по света! Защото става дума за атомна електроцентрала, а не за завод за цукала. Тази идея е нещо подобно. Ще се строи на наша територия, но ще финансират няколко държави! Кой какъв процент ще има и кой ще държи контролният пакет пак не е ясно. Сигурно е, че нито унгарци, нито турци, нито румънци; никой не прави така! Такова животно няма никъде по света. А как и кога ще се разберат за финансиране и строеж, един господ знае. Това е начинът да се протака и нищо да не се започва. Пак ще го кажа: С Борисов никога няма да започне строителство. На него са му казали, че в България не трябва да има унгарски вариант на строителство и той изпълнява. Просто Борисов не е Орбан! Орбан не се страхува от "руска енергийна зависимост" и много добре знае, че това е най-бързият начин за построяване на централата. Просто той си гледа интересите на държавата и не се влияе от внушения отвън! За разлика от Борисов, който много слуша, но файда за България, никаква!

Пълно е с частни АЕЦ по света. Да не мислиш, че Японската Фукушима е държавна? В САЩ също почти всички са частни проекти и изпълнения. Държавата само ги контролира.

Идеята всъщност е много хитра: с чужда пита помен да правим - вземаме парите на ЕС, обвързваме енергийно пост-югославското пространство - и после - не могат да ритат, щото зависят от нашия по-евтин ток.

Много бързо ще стане не нашия ток, а така както става в момента и с ЧЕЗ.Всъщност ситуацията с ЧЕЗ е точно за да се сложи примката на Сърбия.

Ами остава да одобрят и място за ядрените отпадъци. По новите правила всеки ще си събира сам отпадъците. Значи там около неговата къща в Скопие или вилата му около охридското езеро, ще си взима и радиоактивните отпадъци. Тука сме го решили около една къща в Банкя ще ги копаме.

ами върнаха се ама по време на правителството на орешарски отново заминаха

От времената на Орешарски минаха 7-8 години и после 2 мандата на Вожда. Орешарски беше в служебно правителство за около само 1 година. Сега при това устойчиво развитие с постоянен ръст на доходите, свита безработица, средна заплата от 1162 лв/месец, жажда за кадри на БГ пазара, спокойна икономическа ситуация и т.н. мантри, защо твоите деца не са тук да градят бъдещето на държавата?

Това е много умна идея,защото така или иначе сме дали някакви пари за реактори и ако се изгради аец Белене със съфинансиране от съседни на нас западно-балкански страни хем ще се оправдаят парите които сме дали хем ще има и гарантиран пазар на произведената ел.енергия,което е много важно в случая.

Те пак ще си купуват! Гърция, Македония, Сърбия и изобщо бивша Югославия, Турция нямат собствени АЕЦ. Има АЕЦ в Словения/Хърватска, Унгария и Румъния. Турците уж ще строят, ама не е ясно кога ще го пуснат.

ТУРСКАТА АЕЦ Е НА ЕВРОПЕЙСКИЯ БРЯГ ,ПОЧТИ ДО НАС. И Е ПОЧТИ ГОТОВА...

Дали пък Гьорчев не е агент на ГЕРБ и Борисов - това ми каза да питам един другар от Позитано 20...?!? Как ли си точат изгладнелите зъби червените хиени от партията мафия БСП да отхапят от баницата строителство на АЕЦ Белене...??? Е ДА ама НЕ - казват проекта не е рентабилен...?!?

Докладът на БАН казва, че проектът е рентабилен и дава 200 милиарда лв печалба. Къде прочете, че не е рентабилен? Или Костов ти каза?

Докладът на БАН доказа, че АЕЦ Белене може да е печеливш проект само при условие на гарантирано от държавата изкупуване и то на определени ценови нива. Ако това задължение за изкупуване бъде поето от друга или други държави без България е възможно проектът да се осъществи. След като държавите от региона изразят такава готовност и подпишат съответните международни договори ще може да се даде оценка на идеята на Борисов.

Защо лъжеш бе, лъже-енергетик? Никъде в доклада на БАН не пише, че трябва да има "държавно изкупуване" на тока. Това го има за костово-американските ТЕЦ Марици и за ВЕИ. Според доклада на БАН, АЕЦ Белене е печеливш, без държавата да поема никакви задължения, нито за изкупуване, нито е длъжна тя да инвестира.

Ми кат одобрявате, вадете парите и да я мятаме! Ама да са двойно, щото нали знаете, половината таковата...в некой "правилен" джоб...

ами то може и повечко да е , че и там политици има и те душици хранят :)))

Може, може, да се увеличи сумата с още 50%...

Те тия всички глупости на боко ще да ''одобряват'' защото не знаят още че той едно говори а друго върши, че обещанията му за нещо след като ги каже защочва да прибавя едно голямо ЩЕ

Поредната порция глупост от Боко, централата можеше вцече да е готова, южен поток също, но на пудела беше заповядано, легни и трай!!! Хамерикански подлизурко

КОЙ скри негодния строеж на АЕЦ Белене, за да плати 1,2 милиарда на руснаците? "Обследване на конструкциите на Първи блок на АЕЦ Белене е показало дълбоки пукнатини и пълна негодност за доизграждане. Това означава, че проектите, с които Атомстройекспорт е спечелила тръжната процедура за АЕЦ Белене просто са били неосъществими, а НЕК е била заблудена и подведена от руснаците. Три правителства са знаели за това. Аргументът обаче не е използван в арбитражното дело срещу Атомекспортстрой. България загуби и плати 1,2 милиарда лева. "

Много си разбиращ, чудя се само защо тролиш за пари?

Ами нали за това разрушиха старата площадка и я построиха наново, та да отговаря на нормите, бре! А там не са включени тези 1.2 милиарда...Ти пак благодари, че не платихме и лихвите, че щяха да отидат още поне 100 - 200 милиона...Тя там наш'та стана като оная приказка за солта, тоягите и плащането...Хем солта ядохме, хем тоягите, па на края и платихме...

а в коя сума попадат разрушителните работи за 500 милиона? Щото тия работи са факт.

Както се оказа, тази идея е дал още Г. Първанов, та не знам защо сега ББ си у присвоява като своя. Не е за чудене, той по същия начин "построи" половин България, та даже и пътища, строени по времето на Т. Живков. То добре, но като дойде време за даване на парите, и сега идеята може да си остане там, където е чакала от доста години.

До, НО НИЕ НЕ Я ОДОБРЯВАМЕ!!!!!!!

Коментари - Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене”

Посланикът на Македония Мариян Гьорчев одобри идеята на премиера Бойко Борисов АЕЦ "Белене" да бъде построена като общ балкански проект с европейско финансиране

Обратно в новината

Коментари - Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Ако този руски проект започне да се осъществява с български пари, КТБ и всички досегашни кражби ще ни се видят детска игра.

Скопие одобрява идеята на Борисов за балканска АЕЦ Белене Той я одобрява,ама кой ще я плати идеята.

и все пак до всички които лаят като песове че атома е неизгоден ?????вие сте или родени в анитиконтацепт или образованието ви е нула атома сие атом не съдете по простотиите на укропите в чернобил ????а америка колко централи закри та се надава вои до небесата а аец козлодуи за з5 г гръмнали или сте идиоти на този саит

Неграмотна ушанке, на нас не ни трябва още една АЕЦ, защото имаме излишък. Който иска да си строи.

Борисов пипна Енергртиката сега е необходимо тъпите от ЕС да отпуснат парички.Помислете как стана приватизацията-всяко предприятие със стратегическо значение бе продадено на външен инвеститор(поставени лица българи)после научавахме истината.Хитрец си ти Бойко и дявола ще прекараш през Дунава без да го намокриш.Дано продължават да те потупват тия балъци-ти си гони интереса,а те ще сложат качулка след дъжда!!!

Критика към Б. Борисов, чак сега ли се усети, че може да печели от АЕЦ "Белене". Така е като ходи в Американското посолство по сред нощ да приема заповеди от тях, и не само, но и от Германия, и редица недоброжелателни държави към България, и да си подава оставката в Американското посолство. Този човек Б. Борисов не е за този пост изобщо. Благодаря за ВНИМАНИЕТО Ви.

е от възможно най лошият МАТРЯЛ. Агент Буда - МУТРА - секретар на МВР - кмет на СОФИЯ - и 9 годин министър председател на РБългария. ВСЪШНОСТ ИСТИНСКАТА МУ ДЛЪЖНОСТ Е ОХРАНИТЕЛ НА ЦАРЕТЕ - Живков и Сакскобургготски. Той и сега изпълнява тази роля в РЕПУБЛИКА България - охранява ЦАРЯ Й!!

Как точно ще печели от АЕЦ Белене, недоразвит глупако?

"Македония годишно внася ток за повече от половин милиард евро и то основно от България. " Де ги тия пари???

В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ КОИТО КУПИХА ЧЕЗ. Нямам предвид селянката Гинка с нейните ОШФОРКИ както тя нарича фирмите на бандитите !!

Скоро, като ги няма тези пари и цената на тока ти се увеличи три пъти, ще разбереш къде са отивали тези пари.

БОРИСОВ НАМЕКНА ЗА БЕЛЕНЕ, но целта на срещата се крие в изказването му: "Би могло електропреносните ни системи да се свържат така, че (електроенергията - б.р.) от България през Подгорица да отива в Италия ЩЕ СТРОИМ НЕ ЦЕНТРАЛИ , А ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА МРЕЖА, КОЯТО ЩЕ СВЪРЗВА АЕЦ "ЧЕРНА ВОДА" С ИТАЛИЯ. Проектът по изграждане на трети и четвърти реактор на румънската атомна централа "Черна вода" ще бъде част от енергийната стратегия на Румъния, тъй като в този проект са инвестирани вече над един милиард евро. Докато Борисов НАМЕКВА, румънците ДЕЙСТВАТ и то на площадка без лиценз. А ние се чудим да има ли АЕЦ БЕЛЕНЕ да го няма ли АМИ ЧУДЕТЕ СЕ , Ще купуваме ток от АЕЦ Черна вода. Според ЕС така ще спрем ИЗНОСА НА ТОК от руските централи в АККУЮ ТУРЦИЯ. ИНАЧЕ СЪДБАТА НА НАШИТЕ РЕАКТОРИ ВЕЧЕ Е РЕШЕНА - тя ще е същата кото на предните два чисто нови продадени на руснаците за килограм желязо. БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА - това е решението на ЕС. Ще купуваме ПРЕСКЪПИЯ ток от фотоволтаиците на Гинка и стоящите зад нея тарикати. ОТГОВОРИ

А РУМЪНЦИТЕ ДЕЙСТВАТ И ИЗОБЩО НЕ ЗАДАВАТ ПРОСТАШКИ ВЪПРОСИ КАТО ТЕЗИ КОИТО СЕ КОМЕНТИРАТ ОТ НАШИТЕ "СПЕЦИАЛИСТИ" - кой ще ни купува тока? Естествено - НИКОЙ Нище сме на светофарен режим защото ФОТОВОЛТАИЧНОТО ЛОБИ на собственика на ЧЕЗ в лицето на СЕЛЯНКАТА ГИНКА ще ни доставя ток само през деня. Всъшност у нас се оказват и парадокси като този, ч ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ЦЕНТРАЛИ РАБОТЯТ дори и вечер когато няма Луна. БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО КАКТО НАБЛЮДАВАМ СКОРО ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА МЕЖДУ СЪСЕДИТЕ. Такава ще ни е съдбата с НАМЕКВАЩИ политици гледащи бъдещето само на децата си каращи коли за по 3 милиона ДОЛАРА! ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ. ТО И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ЖИВЕЯТ В ТОЗИ БАНТОСТАН ОСТАНАХА МАЛКО. ДОРИ И ЦИГАНИТЕ НАПУСНАХА ТАЗИ ОБРУЛЕНА ОТ БАНДИТИТЕ ДЪРЖАВА!

Това е плоска и елементарна тъпотия. Всъщност най-важният въпрос е кой ще плати тази огромна сума и ще има ли клиенти. Трябва да си идиот, за да вдигаш подобни лозунги.

Ти изобщо географията познаваш ли я бе налъм? Къде е Румъния, че да й трябва България бе унтерменш?

НЕПОБЕДИМИТЕ ПРОСТАЦИ, за които понятие като ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА СИСТЕМА не значат нищо. Как да налива човек познание в глави които като рефлектори отразяват всичко, което им подадеш като ИСТИНА. Черна вода на румънски: Centrala Nucleară de la Cernavodă) е първата (и единствена към 2013 г.) атомна електрическа централа в Румъния. Разположена е край едноименния град Черна вода. ЕТО НЕЩО ЗА АЕЦ ЧЕРНА ВОДА ПОСТРОЕНА ОТ ИТАЛИАНСКА ФИРМА : Първият реактор е построен съвместно от италианската Ansaldo, и е пуснат в експлоатация през 2 декември 1996 г. Той е конструиран по технологията КАНДУ (CANDU) и е с мощност 620 МВт. Вторият реактор е пуснат в експлоатация през 2007 г., а строежът на трети и четвърти блок се предвижда да бъде приключен едновременно към 2015 ТЕ СТРОЯТ , а ние задаваме въпроси да го има ли АЕЦ Белене или да го няма! АМИ НЯМА ДА ГО ИМА, няма да я има и България пълни простаци като теб които не са чували за ЕЛЕКТРОПРЕНОСНИ СИСТЕМИ , камо ли как се разпределят тези ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО платени от МАКЕДОНЦИТЕ!!

В ТАЗИ БЪДЕЩА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА СИСТЕМА ВОДЕЩА КЪМ ИТАЛИЯ не само енергиините , но и паричните потоци и разплащания между тези балкански държави които са една голяма общност от много НУЛИ?!

А я се си мислех , че само у нас си имаме алтави управници. Ама всъщност и тия са си нашенци ,личи си им.

Всички съседи искат България да стане ядрена гробница!

Това граници не признава.Гръмне ли , кара на ред.

Никой не иска ядрена гробница в съседство, никой!

Скопие одобрява идеята на Борисов за БАЛКАНСКА АЕЦ Белене?!?!?! Глупостта е заразна. Факт!!!

AbuTalib

Преди три седмици Борисов много добре чу от делегираните представители, че Китай проявяват интерес към финансиране на Белене и още към два обекта.Сърбия няма този ядрен потенциален, който има Китай!!хич не мога да проумея как така, ние и сърбите ще строим ядрена централа без този дългогодишен опит и знания!!

За кинтите иде реч , за строежа е ясно кой ще я строи. Всъщност само той и може да я построи.

Делегираните представители и македонския посланик ПАРИ НЕ ДАВАТ! Тяхната работа е да приказват и да защитават интереса на техните държави, не на нашата!

Прост ...по-прост...най-прост...ББ...Направо е еталон!!!!

пост.

Какъв е проблема Zaev Ltd и Гинка ООД да регистрират проектна компания Инком-Гинка ООД да изкупят 49 % от АЕЦ, може и 80%, да отидат на крака при някой чеченско- руски милиардер, да им стане гарант за кредит и оп . . .Белене тръгва и . . . готово, гьола изведнъж става печелифФФФФФша дейност. Въпроса е, че бате Бойко каза, Белене трябва да се строи, значи кервана тръгна . .

Това е неоспоримо доказателство , че макетата са българи. Друг народ подобни тъпотии не може да сътвори.

Правете АЕЦ. Теглете и плащайте кредити няколко десетилетия. Стройте хранилища за радиоактивни отпадъци и ни продавайте електроенергия на цени, по ниски от колкото ще ви излезе на вас. Гениално.

Като не те бива за нищо полезно, не пречи на тези които могат да направят нещо полезно. Аман от некадърни завистници.

боко тиквата крайно изненадан за прод. на чез, а министър теменужка уредела сделката. въпроса е кой е разпоредил на теменужка да посредничи по сделката и да намери подставено лице , страшно трудно е да се досетим.

Някой замисля ли се какво ще правят бъдещите поколения с тези кенефи, които ще им завещаем? Ще изкарват 30-40 години ток, дори да допусне, че ще излязат и на печалба след 30-тата година, какво ще правят децата ни с радиоактивните отпадъци и неработещите централи? На времето хората са имали визия за това как искат да изглежда света след 100-200-300 години. Примерно кьолнската катедрала е строена 700 години с мисъл за бъдещето и за поколенията. Тук се мисли от днес за утре, да закърпим нещата сега, пък после да му мислят другите, важното е ние да сме добре. Реално погледнато никога не сме имали нужда от Белене, реакторите /технология от времето на парните локомотиви/ ги купиха въпреки решенията на правителството с един подпис на шефа на НЕК, който после го уволниха. Многомилиардните проекти са правени единствено в изгода на Русия и в съдружие на българските им агенти - Гоце, Сава и сие. Милиардите изхарчени по тях са все едно милиардите на КТБ - няма ги и никога няма да се върнат. С всеки един лев изхарчен за напред по тези проекти ще се случи същото - просто го отпишете. Ако някой има излишни пари в джоба си, по-добре да ги запали и да се стопли на тях, от колкото да чака на Белене

слагайте минуси кухи лейки русофилски

И къде бе тъпако е връзката с русофилщината? Става въпрос за наши си български енергийни проблеми. После се чудиш минусите от къде ти идват. Ами щот едно си проз , второ си трол тъп.

Според анализа на БАН, АЕЦа се изплаща за 10 години и след това дава печалба от 200 милиарда лв. Ти какъв анализ си чел? Или си от хората на Костов, които не искат АЕЦ, за да могат неговите ТЕЦ Марици да ни грабят със скъп ток още много години. Запомни: ТЕЦовете така или иначе ще ги затворят, а България ще остане без нито една централа. Ама от дебили!

На изненадваща проверка от министерството, целяща да установи какво точно се прави в БАН, хванали един мъж и една жена да правят секс. След дълги умувания решили не само, че няма да ги наказват, но дори ще ги наградят! Причините за това били няколко: Това са били млади научни сътрудници (щом са можели въобще да правят секс) Те са били на работното си място в работно време (понякога рядкост за БАН) Определено е сигурно, че са вършели някаква работа (макар и да не е била научна, щото в БАН няма цели, така че не може да се каже кой каква работа трябва да свърши и какво трябва да произлезе от нея) Това е била единствената работа в цялата институция, от която все пак има шанс нещо да излезе

А защо не се запиташ какво ще правим с планините от сгурия, които ни оставят тецовете???

Тъпунгер Козлодуй работе от 40 години и ще работи още поне 20 ,руснаците си прибират отработеното гориво и не ти трябват хранилища ако централата е с руски реактори и работи с руско гориво ,за какво ревеш за бъдещото поколение ,след 10 години ТЕЦ няма да има ,ако не направим и АЕЦ бъдещото ти поколение ще се върне на баба ти на фурната да се грее на кюмур и дърва .

В момента инвестициите в АЕЦ не са много атрактивни - големи вложения, високи разходи за отработка на използваното гориво, високи разходи по закриване на станцията, бавна и несигурна възвращаемост и т.н. Затова само много бързо растящи икономики като Китай, Индия, Турция и т.н. смело строят нови АЕЦ, тъй като там наличието на достатъчно мощности е много по-важно от цената на тока. То е малко омагьосан кръг - ако няма достатъчно ток е невъзможно да има условия за бързо растяща икономика - така, че АЕЦ ни трябва, защото инвеститорите няма да чакат 10-20 години да построим необходимите мощности. Сега имаме излишък, но като започнем да затваряме ТЕЦ и електрическия транспорт стане масов - бързо за няколко години ще се променят нещата... А и "Козлодуй" все някога ще спре работа. Колкото до съдружието с разни малки балкански страни - съвсем нямаме никаква изгода. Направете проста сметка - Македония внася ток от нас за 500 млн EUR на година. Срещу 1 млрд. евра дял в "Белене" македонците ще си получават тази енергия на много по-ниски цени и то десетилетия напред. При това в един буквално изстрадан от страната ни проект, с много направени досега инвестициии, ще получат дял абсолютно наготово. Така ще пропуснем стотици милиони, дори милиарди печалби. Единствено Бойко ще си напише плюсове пред съседите и пред еврокомисията, което нас като народ малко ни интересува...

ако ми дадат комисионна 5 милиона евро и аз съм съгласен

Хранилищата за ядрените отпадъци у Македония ли ще бъдат ?

Руснаците си прибират отработените горива ,затова и Козлодуй няма хранилище ,виж ако нашите управляващи джендъри решат да купуват гориво от другаде ще трябва да се строят хранилища и идеята ти не е лоша ,направо да ги бутат в охридското езеро......

Тоя е напълно не наясно с орташките работи в България и тяхната жизнена продължителност.

Ще гърмим ли Балканите ?!

Абе не разбрахте ли че тоя кьорфишек с АЕЦ само ( неуспешно) отклонява вниманието от ГИНКА !!!

Която да даде оборудването за скраб, че да търсим чак международно сътрудничество. !?

Централата е с готова площадка ,документация ,реактори ,турбини и друго оборудване е доставено ,реално половината от проекта е изпълнен ,вложени са три и половина милиарда и според много експерти ако не се краде с още толкова Белене може да бъде завършена ,или това са парите които откраднаха от КТБ ,Боцко вместо да търси пари от бедните сърби и македонци да намери финансиране и да завърши проекта като като държавен а после да си продава ток на всичките Балкани ,Козлодуй е пример за държавно предприятие което може да работи 40 години перфектно и да осигурява енергийните нужди на страната.

Що не си пасеш овцете?

даже и покачването на цените в микса. Копайте депо за ядрени отпадъци.

от чешкия Лидове новини,за които пише клуб z,другите още мълчат...

Около 300 милиона евро е сумата на сделката, която се споменава по медиите. Не са чак чудо невиждано за големи банки като Уникредит и ПИБ.

и 300 милиона са малко.

и на Кьрчевия му е толкова акъла, колкото и на нашенския Мутрьо. По-големи глупости наистина трудно може да се измислят, за това е нужен т.нар. отрицателен капацитет. То мутрите само за това ги бива.

ами децата разбраха че за да заживеят нормално в БГ ще трябва да минат доста години още и нямат време да чакат някоѝ букови глави да уврат за истината.жалко само че това връщане ги върна много назад защото загубиха много пари от тази авантюра.не ми отговаряѝ знам какво може да ми отговори такъв като тебе .човек със пъргав/благодарение на интернет/ но плитък/пак благодарение на него/ум хаѝ със здраве че бързам

БОЦИ пак направи balls deep на комундетата. Цялата тролска измет се реди да пише тъпизми.

А най-големият тъпизъм е, че Той е нещо различно от споменатите "комундета".

еми да я построимЕ на Охридското озеро. Тъкмо ще я възпяваме всеки път на масата. И келнерът ще събира двойна цена!

Щурави " идеи"! Навремето боко и румето Петков щяха да правят някаква писта за формулата в Доброславци и да гепат парите на шейха,но не им мина номера.

и тоя като боко вече милионите за нищо ги няма,направо минаха на милиарди евро просия,ха,ха,ха прости алчни селяндури!!!!

ОЩЕ ЕДНА ГЛУПОСТ. А АКО СТАНЕ НЕЩО С ЦЕНТРАЛАТА, А ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО - БЛЪГАРИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ. И БЕЗ ТОВА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗВАМЕ. ЧЕТЕТЕ "БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ" ДОКЛАД НА ЕК.

ТИ КАТО КАЪВ ОСВЕН ТРОЛ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО СЕ ОБАЖДАШ? АЙДЕ ТРОЙКОАДЖИИТЕ И НЕГРАМОТНИЦИТЕ ДА СИ ДЪРЖАТ УСТИЧКИТЕ ЗАТВОРЕНИ.

МОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И МОИТЕ НАУЧНИ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ ТИ НЕ МОЖЕШ И ДА ГИ СЪНУВАШ...

И на ГИНКА много и допада идеята. После след построяването на Белене, тя ще стане собственик на българските Акции.

Каквото каже Големия Бял Брат! Боко безпрекословно изпълнява нарежданията на онези , които хвърляха бомби-играчки през ВСВ за да убиват български деца. И летяха ниско над градовете за по-добро попадение на картечниците по бягащите мирни жители. Същото се случва и с ремонта на МИГ-овете ни. Украйна блокира сделката с МИГ, докато не извикаха да нашокат канчето на дебелия военен министър и сега вече се заговори за друго развитие. Няма да се ремонтират МИГ, отново ще мъдрим как да купим стари Ф-16. Офффф...

тоя са му дали 20лв. и една бутилка ракия и е запял.

Да, бе, да. Мариян Гьорчев някой го пита. Еййй, много на сериозно се вземат некои.

То... газовия хъб вече го решихме; ще има! Сега решаваме и за АЕЦ-а. Нещата клонят като за хъба. Направо! ПС. Смешници.

Идеята е абсолютна тъпотия. Това е нещо подобно на предишната идея за частен инвеститор и не участие на държавата. "Частна АЕЦ"; те такова животно няма никъде по света! Защото става дума за атомна електроцентрала, а не за завод за цукала. Тази идея е нещо подобно. Ще се строи на наша територия, но ще финансират няколко държави! Кой какъв процент ще има и кой ще държи контролният пакет пак не е ясно. Сигурно е, че нито унгарци, нито турци, нито румънци; никой не прави така! Такова животно няма никъде по света. А как и кога ще се разберат за финансиране и строеж, един господ знае. Това е начинът да се протака и нищо да не се започва. Пак ще го кажа: С Борисов никога няма да започне строителство. На него са му казали, че в България не трябва да има унгарски вариант на строителство и той изпълнява. Просто Борисов не е Орбан! Орбан не се страхува от "руска енергийна зависимост" и много добре знае, че това е най-бързият начин за построяване на централата. Просто той си гледа интересите на държавата и не се влияе от внушения отвън! За разлика от Борисов, който много слуша, но файда за България, никаква!

Пълно е с частни АЕЦ по света. Да не мислиш, че Японската Фукушима е държавна? В САЩ също почти всички са частни проекти и изпълнения. Държавата само ги контролира.

Идеята всъщност е много хитра: с чужда пита помен да правим - вземаме парите на ЕС, обвързваме енергийно пост-югославското пространство - и после - не могат да ритат, щото зависят от нашия по-евтин ток.

Много бързо ще стане не нашия ток, а така както става в момента и с ЧЕЗ.Всъщност ситуацията с ЧЕЗ е точно за да се сложи примката на Сърбия.

Ами остава да одобрят и място за ядрените отпадъци. По новите правила всеки ще си събира сам отпадъците. Значи там около неговата къща в Скопие или вилата му около охридското езеро, ще си взима и радиоактивните отпадъци. Тука сме го решили около една къща в Банкя ще ги копаме.

ами върнаха се ама по време на правителството на орешарски отново заминаха

От времената на Орешарски минаха 7-8 години и после 2 мандата на Вожда. Орешарски беше в служебно правителство за около само 1 година. Сега при това устойчиво развитие с постоянен ръст на доходите, свита безработица, средна заплата от 1162 лв/месец, жажда за кадри на БГ пазара, спокойна икономическа ситуация и т.н. мантри, защо твоите деца не са тук да градят бъдещето на държавата?

Това е много умна идея,защото така или иначе сме дали някакви пари за реактори и ако се изгради аец Белене със съфинансиране от съседни на нас западно-балкански страни хем ще се оправдаят парите които сме дали хем ще има и гарантиран пазар на произведената ел.енергия,което е много важно в случая.

Те пак ще си купуват! Гърция, Македония, Сърбия и изобщо бивша Югославия, Турция нямат собствени АЕЦ. Има АЕЦ в Словения/Хърватска, Унгария и Румъния. Турците уж ще строят, ама не е ясно кога ще го пуснат.

ТУРСКАТА АЕЦ Е НА ЕВРОПЕЙСКИЯ БРЯГ ,ПОЧТИ ДО НАС. И Е ПОЧТИ ГОТОВА...

Дали пък Гьорчев не е агент на ГЕРБ и Борисов - това ми каза да питам един другар от Позитано 20...?!? Как ли си точат изгладнелите зъби червените хиени от партията мафия БСП да отхапят от баницата строителство на АЕЦ Белене...??? Е ДА ама НЕ - казват проекта не е рентабилен...?!?

Докладът на БАН казва, че проектът е рентабилен и дава 200 милиарда лв печалба. Къде прочете, че не е рентабилен? Или Костов ти каза?

Докладът на БАН доказа, че АЕЦ Белене може да е печеливш проект само при условие на гарантирано от държавата изкупуване и то на определени ценови нива. Ако това задължение за изкупуване бъде поето от друга или други държави без България е възможно проектът да се осъществи. След като държавите от региона изразят такава готовност и подпишат съответните международни договори ще може да се даде оценка на идеята на Борисов.

Защо лъжеш бе, лъже-енергетик? Никъде в доклада на БАН не пише, че трябва да има "държавно изкупуване" на тока. Това го има за костово-американските ТЕЦ Марици и за ВЕИ. Според доклада на БАН, АЕЦ Белене е печеливш, без държавата да поема никакви задължения, нито за изкупуване, нито е длъжна тя да инвестира.

Ми кат одобрявате, вадете парите и да я мятаме! Ама да са двойно, щото нали знаете, половината таковата...в некой "правилен" джоб...

ами то може и повечко да е , че и там политици има и те душици хранят :)))

Може, може, да се увеличи сумата с още 50%...

Те тия всички глупости на боко ще да ''одобряват'' защото не знаят още че той едно говори а друго върши, че обещанията му за нещо след като ги каже защочва да прибавя едно голямо ЩЕ

Поредната порция глупост от Боко, централата можеше вцече да е готова, южен поток също, но на пудела беше заповядано, легни и трай!!! Хамерикански подлизурко

КОЙ скри негодния строеж на АЕЦ Белене, за да плати 1,2 милиарда на руснаците? "Обследване на конструкциите на Първи блок на АЕЦ Белене е показало дълбоки пукнатини и пълна негодност за доизграждане. Това означава, че проектите, с които Атомстройекспорт е спечелила тръжната процедура за АЕЦ Белене просто са били неосъществими, а НЕК е била заблудена и подведена от руснаците. Три правителства са знаели за това. Аргументът обаче не е използван в арбитражното дело срещу Атомекспортстрой. България загуби и плати 1,2 милиарда лева. "

Много си разбиращ, чудя се само защо тролиш за пари?

Ами нали за това разрушиха старата площадка и я построиха наново, та да отговаря на нормите, бре! А там не са включени тези 1.2 милиарда...Ти пак благодари, че не платихме и лихвите, че щяха да отидат още поне 100 - 200 милиона...Тя там наш'та стана като оная приказка за солта, тоягите и плащането...Хем солта ядохме, хем тоягите, па на края и платихме...

а в коя сума попадат разрушителните работи за 500 милиона? Щото тия работи са факт.

Както се оказа, тази идея е дал още Г. Първанов, та не знам защо сега ББ си у присвоява като своя. Не е за чудене, той по същия начин "построи" половин България, та даже и пътища, строени по времето на Т. Живков. То добре, но като дойде време за даване на парите, и сега идеята може да си остане там, където е чакала от доста години.

До, НО НИЕ НЕ Я ОДОБРЯВАМЕ!!!!!!!