Плевнелиев за руския иск: Плашат ни, изнудват ни, искат да ни накажат

"Правителството днес взима смели и нелеки решения за диверсификация. Затова ни заплашват, вероятно затова се опитват и да ни накажат с 1 млрд. евро неустойки по един проект с неподписан договор, с неясни правила и модел".

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев за руския иск: Плашат ни, изнудват ни, искат да ни накажат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този помак за какво говори,той ли не знае че договорите се подписват за да се изпълняват, тази гнида щеше ли стане милионер ако в Германия не му плащаха по договор а се правиха на много "умни" като тиквата ББ.

Г-н Президент, Кога ще помилвате художника Йордан Опиц?

Не знам коя страна на барикадата визираш, но в едно съм сигурна: 23 г. вече се нагледах на управленска немощ и също толкова мащабна управленска алчност! Не знам ще доживея ли да видя управлението на българин, чието мото на управленския му мандат ще бъде различно от "след мен и потоп"!

Това нещо защо не си тръгна с Уорлик, хем ще му бъде шофьор, хем ще живне в Афганистан.

да ни накажат, хем се натискаме да сме им приятели...Ей, говори като българин и не се кланяй ниЗко...

Почти всички коментари за тоз Плевнеляев, се въртят около едни задни части, що така?

Тоа пък що се обажда от коневръза?

А ти можеш ли да си завреш компетентите коментари на всеки пост, който не ти харесва отзад.

Абсолютно никой няма нужда от некомпетентното мнението на комсомолската гъсеница Плевнелиев.

Чудя се за кого говориш. По злобния тон мисля, че говориш за Плевнелиев, а това че нямал и ден трудов стаж - за Станишев. Искам да кажа за подписаните договори - те нямали алтернатива и трябвало да се спазват. И аз мисля така, но ти виждал ли си договора?Освен това нали Бакарджиев беше сключил договор за газа до 2019 г., а руснаците го прекратиха без да им мигне окото, а предателската тройна коалиция го прие. Нито си видял договорите, ама нали става дума за братушките, нали щяхме да ставаме 16 република, но не станахме, но има възможност да отидеш да живееш там. Хойде дим да те няма.

Цяла ЕВРОПА е зависима от Русия.Малка България не трябва да се базика със най големия енергиен източник в Европа.

идвате от частният сектор,много добре знаете, че има подписани договори. Това да не Ви е детска градина някой да ни наказва? Защото все неразбиращи правят и подписват договори никой не защитава интереса на България!!!

2005 г. След изборите в Тройната коалиция започват преговори кой ще управлява. Сергей:-Ние имаме 45 г. опит от нашите бащи и другари.Имате нашата честна дума,че със техния комунистически устрем ще управляваме тази страна. Царя:-Ще управлявате когато му дойде времето,но не и сега. Моите деди са били на власт повече години от вас комунистите, зная как да управлявам. Доган:-Сакън,не се карайте!Щом ще говорим за дедите си,то е ясно , че аз ще раздавам порциите във власта!Щото моята рода е управлявала България 500 години...

Плашат ни Мале, изнудват ни Изнудват ни Мале, Майно льо Искат да ни накажат Мале ле

ей, уйко не се обаждай където не разбираш и нямаш предварително написано клише! Бойко ти казада му топлиш стола докато догодино го махнат-та умната!

Голяма срам за България е това недоразумение Плевнелиев.

Едно малко човече без ден трудов стаж, но с голяма уста, си пъха гагата там, където скърца. Не е първият гном , който се пъчи пред Русия, историята сме я виждали безброй пъти. Парадокс, но никой от ялите пардаха на Русия до сега не си е взал поука. Къде е расъл този дивак, къде са го възпитавали, на какво, защо така тъпо показва ниската си куртура и и не проявява поне минимум разум и усет - не е ясно. Това , което плащи , е за вътрешна консумация и е израз на паниката, че неговото лайняно ГЕРБ си отива. Няма да го спаси с подобни изцепки, само ще настрои руснаците да ни оставят на студено и тъмно. И с право. Не може да осволодиш една територия на бивши гяури и после да видиш как ти стават врагове. Част от тях, защото другите оставаме верни на братството ни. И ще трябва доста време, за да изтрием лекетата, оплескали ни от ГЕРБ и патикатите, бабаитите и мутрита на днешната власт - тъпите милиционери и неграмотници.

Алоо, като махнеш патоса, да те питрам: те, руснаците де, като са ни братя, защо в името на "братството" ни , не ни ги опростят тези пари? Братя, братя, ама едни другари от вашите си напълниха сметките с комисиони, а сега "братята" си поискаха това, което нашите другари им бяха обещали! За съжаление, сметката ще я плати пак целия народ. Той и без това все е от е...та страна - дали ще плаща милиони на руснаците или ще плаща скъпо и прескъпо за ВЕИ енергията - все тая, все той ще плаща! Ай сиктир на всичките управляващи и алчни изроди !

Хубаво плещите простотийки , като приклещени , ама знам какви ще ги говорите после .

Руснаците не са като нас роби във собствената си страна. Те искат да им се заплати за поръчаната от нас и произведената от тях продукция, а Путин защитава интересите им, а не като нашите политици - да защитават чужди интереси.

по-голяма глупост не бях чел...обикновения руснак си е все още с мисленето на крепостен селянин

А нас ни докараха до робовладелческия строй. Разликата хе, че едно време робите са ги хранели за да работят, а сега ни дават минималната работна заплата , че и по малко от нея, която стига само да се храним с боб и леща.

ЖАЛКО , Твърде ЖАЛКО че Българските Властимащи са толкова ПОСРЕДСТВЕНИ и Българите ще ПРОДЪЛЖАВАТ да страдат за ТЕХНИТЕ Малоумници и ИБРИКЧИИНИЩИНИ !!! За ЦИРКОВЕТЕ с Белене са ВИНОВНИ Българските ВЛАСТИМАЩИ и Сега Трябва да Си СЪРБАТ Попарата А НЕ да се ПРАВЯТ на СВЕТЦИ !!!

Дрън,дрън че пляс...

Плевня я по добре си трай, че в момента в който си отвориш устата и разсейваш всички съмнения .... относно интелекта ти.

със сигурност е доста по-високо от това на "острието" Кутев, ловеца "Гоце", комсомолката "Курнелия" и амбриажа Сергей взети заедно :)

И "ловеца" и "амблиажа" по отделон са много по интелигентни и обиграни политици,ото този не намясто човек Плевнелиев!Не става само с плямпане трябва и акъл ,дипломатически и политически опит ,който му липсва,само с добри намерения работата не върви.

Плевньо, не се бой, руснаците няма да те накажат - ние сами ще те накажем..за глупоста ти..

Това нещо не е никакъв президент.

какво веднага си свалихте гащите бе..то бива чуждопоклонничество..промити черени мозъци..

А какво е това "черени мозъци" ??

питай Кутев

Интересите не се защитават с махленски манталитет и изявления,в голямата игра трябват играчи,но играчи от класа не играчи тип "бистришките тигри",не може да поръчаш да подпишеш сметката и после няма да плащаме така не става и неможе да става,лошото е,че тези неопитни и сервилни люде ще си отидат,а ние българския народ ще платим 1 милиярд евро....

На мен пък ми харесва да имаме институций които да имат твърда позиция и да отстояват националните интереси. Омръзна ми да сме меки п.шки и да се дупим и на изток и на запад. Малко национално самочувствие не вреди. А за АЕЦа, да ви напомня за Фукушима. Не дай си Боже да стане същото с Козлодуй, житницата на България Добруджа загива. И на тъмно и гладни и облъчени с радиация ще сме тогава. До 10 год. всеки ще може да си позволи евтини фотоволтаици монтирани на покрива на къщата. Няма да има нужда да се плаща на НЕК

съгласен съм с теб..позицията на русначетата ми прилича на игра на покер, само дето тук за България на играе Гоце и СерГея веднага да свалят гащи...бате Боцко ще извади флош :)

Оффф, вярвай си , че някой ще ти позволи да имаш евтини фотоволтаици да не плащаш на НЕК! То бива да си наивен, ма глупав не е добре.

лично познавам човек който си го е направил сам и му захранва къщата с ток..ама трябва да се припява в общия хор на оплюването нали ?

Що бе ти за всичко ли искаш позволение, дори и "да се пипаш"?

Корав, зле си с граматиката братле. Не се пише институций.

след 10-ти ноември в коневръза, ама скоро ще ви пратят да копате в Белене - дали на острова или на централата - по избор!!!

Скърцай със зъби, другарю Борисов, докато все още имаш зъби. Защото при твоята примитивна политика "око за око и зъб за зъб, скоро ще останеш и без очи, и без зъби!

АУУУУУУУ ронене на крокодиски сълзи ---това ли е изказване на президент прилича на изказване на съседката Пенка ..... ни лук ял ни лук мерисал с една дума СРАМ СРАМ СРАМ

Който има вземане-даване с Русия, винаги е прецакан и накрая - наказан. Роска, разберете се с другите комунисти (не тези от ГЕРБ, а онези от БСП) и отидете да целувате ръка на шефа ви в Москва, та белким се откаже да ни наказва. Че иначе всички ще плащаме дружно за русолизството ви, бе!

мдааа и червената армия е непобедима нали ? :)))

Евала на Боцко и на Вдянков..мен пък искренно ме кефят..бой по червените болшевишки кратуни..дори да загубим ще е с чест и края още по-близо :)

Ти като искаш си губи с чест, може и харакири да си направиш.

с това име е ясно че си обезчестен отдавна :)

е сега какво сте правим а ? лошичко ни се пише ....ние се готвичме рускини да е....а то какво се оказва ....маи нас сте ни е.......

Стига демонстрациии на ниско национално самочувствие с тази невменяема плеяда коментари. Човек ще помисли, че тук пишат само фиромски измекяри, плюещи вечно всичко българско. Правителството и без да съм му симпатизант, подхожда със самочувствие и ако завърши успешно диверсификацията, това ще е най-голямото му постижение по време на мандата им.

А ако не завърши ще плащаме пак, както плащаме 20 години! Все правим нещата по обратният начин! Първо рушим после правим.

Хайде пък сега ти ще ни обясняваш какво било. Все едно, че ние не живеем в тая страна. В стила на последните няколко правителства и най-вече на текущото. Опитват се да ти разяснят, че нещата не са такива каквото хората ги виждат. А истината е съвсем проста. Опитват се да прават на маймуни и да разиграват "Атомекспортстрой" за което пък смятат, че не се плаща. Както правят на маймуни целия български народ, само, че безплатно и никой не им иска сметка.

Вчера икономичния/икономически също/ министър се дуеше, че отдавна са предполагали и са взели мерки, кто дори имали 2-ри и 3-ти вариант на действие. Днес в медиите излиза, че министър-председателя споделя за ''изненада с този иск". Къде е истината? Може би там, където са и парите - т.е. никой не знае

Ако бех злибен, щях да кажа: то вас (правителството) господ достатъчно ви е наказал.

Прочетете статията"28 март-Голямото предателство за ядрената енергетика в България"Там има и стенограмата на правителственото заседание за спиране на АЕЦ Белене.Дянков от Вашингтон е съобщил,че е взето решение за спиране на строежа на централата.Политиците ,то е ясно,че манипулират народа.

Паниката в обора е неописуема, скудоумието им - също. Плевнелиев би трябвало поне веднаж да се опита да мисли преди да говори. Наказание се отрежда за някаква вина. Извършваш престъпление - изтърпяваш наказание. Един господ знае какво е имал в предвид Плевнелиев като е използвал тази дума. А с думи като "изнудват" трябва да е много внимателен при употребата им. Най-добре е изобщо да спре да говори и да остави тази работа на някой умен човек, а той да прави това, което умее най-добре - да се хили.

ТИ ЛИ СИ УМНИЯТ, БЕ?! ИЛИ ВОЖДЪТ ТИ, серГЕЯТ? ТА ВИЕ НИКОГА НЕ СТЕ РАБОТИЛИ В ЖИВОТА СИ! ОСВЕН ЗА ПАРТИЯТА. И КАК СЕ ЗАБОГАТЯВА ОТ РАБОТА ЗА ПАРТИЯ? РОСЕН РЕАЛИЗИРА НАЙ-УСПЕШНИЯТ И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОЕКТ С НЕМСКИ КАПИТАЛИ В БЪЛГАРИЯ, ОСИГУРИ ХИЛЯДИ РАБОТНИ МЕСТА И ПЛАТИ МИЛИОНИ ДАНЪЦИ. КАКВО СИ НАПРАВИЛ ПОДОБНО ТИ ИЛИ ВОЖДЧЕТО ТИ, А? ТА ИМАШ И НАГЛОСТТА ДА ИРОНИЗИРАШ... КОМПЛЕКСАРИ!

КАЛИТКО не се нервирай толкова ще ти падне IQ - то

Росен явно ти е другарче :) Иначе правилното позоваване е "г-н Президента" или "г-н Плевнелиев". Нищо де, ще се научиш... може би. Ама нЕмам време да те чакам ;)

Трябва да се вземат хладнокръвни решения: 1.Учредяване на проектна ком- пания"АЕЦ-Белене" с капитал-20 млрд.лв. 2.Структура на капитала: - НЕК-апортна вноска включ- ваща,площадката,наличното и по- ръчано и платено до сега оборуд- ване, и разходи по лицензиране на площадката възлизащи по ескали- рани цени на 6.8млрд.лв. -АСЕ -6.6млрд.лв. -Стратегически инв.- 6.6млрд.лв. -Устав на компанията-всички решения се вземат с квалифицира- но мнозинство. -Никакви държ.гаранции. -В обема на договора се включват р-дите по присъединя- ването към мрежата. Край.

Плевел, недей да се плашиш. Първо ще ви дадат памперси и чак след това ща разговаряте с руснаците.

Ха Ха Ха

Дори да е прав, президенството не му отива. На най-високия пост стои някакво мрънкало.

За половин година напарви толкова глупости, че в нормална държава да му бяха поискали поне да си ходи. Примери колкото искаш и даже у съседите в Румъния.

Чета новините и се дивя. От вчера почнаха страшни новини. Дянков щял да пляска, Борисов щял да се съди, Плевнелиев - били ни изнудвали. По голяма истерия не виждал. Но управлението на държава не е като мач между селски отбори...

Плевнев, що се плашите бе момче? Аз от енергииния ви министер разбрах че имате поне А, Б,В планове, а и ше спечелим делото 100 % .

Добронамереност и приятелство Русия също ще каже, че иска, но господа вече сме в Европа и сиренето е с пари. И да потупаме Путин по рамото, никой няма да намали печалбите си, както са и волтоваците в България и ще си плащаме като попове. Волтоваците нали са българи, но ни одират по 10 кожи.

г-н Плевненлиев, да играеш по свирката на Хилари и като кутре да въртиш опашка като ти подхвърлят трухички не значи независимост. Огледай се за друга балканска държава какво значи независимост, сила и мощ!

Мелиха, шефовете ти знаят ли че пишеш в подкрепа на Русия? Ще ти режат хонорара май :)))

Тоя пастирчо изобщо няма смисъл да се обсъжда.

Другарю Косомолски секретар към днешна дата президент, ако руснаците искат да ни накажат има много лесен начин - врътват ни кранчето. Стига ревахте като магарета на мостик.

- Има ли Борисов исторически аналог сред българските премиери? - Трудно е да се намери аналог, точно такъв типаж бодигард на Живков, после на царя трудно може да се постигне такава комбинация. Една от причините за изборната победа на ГЕРБ през 2009 г. е, че комунистическата върхушка не очакваше, че хора от тяхната прислуга ще направят политическа сила и ще спечелят изборите. Защото ГЕРБ това са прислугата на БКП. В БСП открито си казваха: Как бе, моят шофьор, моят бодигард ли ще спечели изборите? Но ги спечелиха. Формацията на Борисов са нещо като втория ешалон, но все пак има някакво размиване. Например по селата съм склонен да дам положителна оценка за ролята на ГЕРБ. В тези райони те се борят с комунистите и изместването им е положителен факт.

Само чакам да ти видя как се запътваш на изток. Щял да пътува само на запад. Щото аз помня какви простотии дърдореше пред американците - нямал да пътува на изток, други били пътували на изток. Ама то на изток има некои важни неща бре президенте.

Брех, колко червени комп*ексари са се събрали на 1 място, пък и писали, писали хахахаха

Май голяма истерия те обхванала нещо? То безпомощните изпадат в истерия.

Събрали сме се тук едни червени игриви бабички тъй да знаеш, комплексарки интернетаджийки, смех баби...

не са много пич, няколко са, пишат с различни никове.