”Росатом” мисли да се откаже от ”Белене” и да съди НЕК

Руската държавна енергийна компания "Росатом" обсъжда възможността да излезе от проекта за изграждане на АЕЦ "Белене". "Атомстройекспорт" иска шефа на "Росатом" да подаде иск срещу НЕК.

Обратно в новината

Коментари - ”Росатом” мисли да се откаже от ”Белене” и да съди НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тази висока цена не можем я изплати и 20 години, след 10 ще има мини атомни централи и кой знае какви др. технологии. Да се строи но на ниска цена.

Когато ви се каже истината от друг поглед, на човека мислещ с принципите на правовата държава, се пишете за "обидени" , дори и "наклеветени" веднага. Вместо да се засрамите за своята профанско НЕзнание и мислене. Ами от личи в следващото ти изречение- нямало значение дяловото участие ? Ами как да няма значение ,след като е един от кардиналните и железни принципи на правовата и нЕкерупмипра държава и принципа на високо демократичното общество, принципа на некорумпираното управление на държавата и икономиката, гръбната на тяхната по вид икономика, от там и силната държава и силната икономика работеща за всички в обществото еднакво. На това дължи икономическия си и обществен прогрес Германия, високия си жизнен стандарт. Такъв профанизъм няма защо да се "обижда" , а да си направи извода за себе си.

Благодаря за изчерпателната лекция. Категорична и безапелационна. Сътворена в стилистиката на отличник, завършил "Научен комунизъм" и след това спечелил конкурс за главен асистент по "Европестика". P.S. Фактът обаче, че за теб са неизвестни далаверите на "Сименс" по Европа, Азия и Африка не подлежи на коментар. Това го научиха и първокурсниците от горепосочената специалност.

"Новината" е поредния кьорфишек на БОКЛУЦИТЕ от МОСАД! Колкото и да квичите, няма да развалите отношенията ни с Русия!

Никой няма против руския народ, той е неразделна част от европейската християнска култура и цивилизация, има огромен дял в културната съкровищница на Европа и света, но няма какво да вземем от Русия сега ,освен нейните природни източници. Не можем да ползваме нейната политическа система нито нейния обществен модел Русия , поради вида на бандитската им държава- държава на олигарси, с неразвита политическа система, липса на демокрация, авторитарен режим, мръсни въртящите се външни и вътрешни капитали и нечиста икономика. И това е причината нейните високи технологии да не се харчат на западния пазар.

Борисов започвайте централата! Образованите, мислещи българи няма да ви простят ако загробите проекта. И намелете преференциалната цена за изкупуване на ВЕИ енергията. Тези експериментални щуротии да си ги строят богатите.

Печалбата от АЕЦ Белене ще е над 100 милиарда евро, така че не е толкова важно дали инвестицията е 4 или 6 или както финладците плащат само за един блок 6 милиарда. Въпросът е че американците искат да ликвидират България. Справка: Планът Ран-Ът в който участва и унищожителя на България - костов.

А бе вие сините бабички много лаете, нямате спирка. Едвам се оттървахме от червените бабички, а вие сините сте още по безмозъчни врескала.

Тоива за морала на западните компании и за борбата им с нечистите капитали е пракрасна приказка за малолетни романтици. Понеже си Идея, ще ти дам една идея за размишление: основен партьор на Росатом е Сименс - компания с доказано корупционни практики надлъж и нашир но широкия свят. И само Сименс ли? При всичките усилия на цивилизована Европа да се бори срещу това, стремежа на капитала да генерира печалби тук, сега, без оглед на методите си остава същностна негова черта.

Не си " наивник, а политически профан или" тъмния балкански субект", както го е назовал Алеко преди 100 години , а в съвременен вид това е се нарича "неразвито демократично съзнание". Държава Германия има акционерен дял в Симнес и знаеш ли какво означава това в правовите демократични държави на Европа като Германия и всички останали развити страни и демокрации от северна и средна Европа? Това означава конците в управлението и вътрешни живот на фирмата дали е частна или държавна няма значение, са се теглят от държавата и обществото. Как става това на практика?-В тези развити страни и в Германия, държавата дори 1 % да има дял във фирмата, фирмените активи и пасиви лъсват публично на борсата и за пред обществото и се вижда всеки опит за корупция и всяка бъдеща сделка на компанията също става обект за разискване в самото общество, а ръководството и влиза в графата на държавен служител. За това и опитите за корупция в Сименс и подобни фирми се виждат ВЕДНАГА и ПРЕСИЧАНИ от независимото и действащо като по часовник правосъдие. Не казвам, че опити за корупция няма, но те остава СПОРАДИЧНИ и веднага се ПРЕСИЧАТ със силните лостове на демократичната и правова държава, каквато е Германия и всички останали развити страни и демокрации от северна и средна Европа. Заинтересовал ли си какво стана след последния корупционен скандал в Сименс- ръководството беше сменено и наказано за корупция и то жестоко. В Германия политик и държавен служител за 200 евро корупция се наказват с 200 000 евро глоба, от 5 медеца до 5 години затвор без право да работи в държавната сфера. Ето това са лостовете на правовата държава , от които си нямат понятие нито един от действащите " политици на България сега, нито Русия и нейните действащи политици. Русия си няма представа от правова държава, както и България. Нещо такова да се е случило в България последните 20 години? Нищо подобно- напротив, държавата е грабена постоянно от всяка идваща партия на власт, народът ограбен и разорен и докаран до последна бедност в Европа, нито един престъпник грабил държавата не е наказан, продължава да се търси вината за грабежа с развяване таласъмите на безименната без име, плът и кръв извънземва ДС, за да се прикрият истините грабители сред държавниците, които са извършвали грабежа със своите държавнически решения и аморално политическо поведение., с липсва работеща съдебна система, липсата на държава, всички престъпници са на свобода и се стремят да станат " политици", ключове позиции в управлението на държавата и икономиката се намират в ръцете на криминални елементи държщи цялата икономическа и държававна власт. Не случайно Европа ни нарича мафиотска държава номер 1 и ни се смее .

Много добре казано, Наивник! Капиталът не признава граници и настроения, а прогнозируеми печалби. Харесва ви или не, в условията на монетарна система нямаме избор освен да се съобразим с този факт. Единственото разумно поведение е курс на взаимна изгода - без значение кой колко и защо ... Приоритет за нас българите е оцеляването, защото не разполагаме с никакъв остатъчен ресурс. АЕЦ е необходима, за да можем да се придвижим напред, а че други по-модерни технологии ще излязат на дневен ред това е повече от ясно. Едното не пречи на другото. Но без резерв и при безогледното пилеене на ресурси ще минем на свещи в най-скоро време!

Чудесно! Да се махат и да ходим на съд, пък да видим :))))) Няма по-добър реалистичен вариант за България от този.

Всеки, който внася допотопни руски технологии е на загуба.

Ти пък от къде знаеш за какви технологии става дума? Просто си лаеш по форумите - друго не знаеш!

Десетилетия наред целия социалистически лагер работеше по руски технологии. Накрая се оказа, че сме мноооооого далеч от истината. Всичко, което произвеждахме беше пълен боклук в сравнение със произведеното в развитите западни държави.

До, но нали вдигнаха цената от 4 милиарда на 6,4 милиарда?

Така е. Само , че хич не си ме разбрал. Аз твърдя, че ако започнем строежа на АЕЦ през 2011, крайната цена ще бъде не по-ниска от 9-10 млрд. Ако се откажем и след пет години решим, че ни трябват нови енергоблокове / а според мен това е неминуемо!/ цената за 2000 мВата инсталирана мощност /независимо чии е проекта/ ще удари 15 - 16 млрд. евро. Това е моя прогноза. Не твърдя че е резултат на професионално проучване . Направил съм я само като екстрапулирам данните от последните 10 год.

Нещо не си разбрал. Руснаците не внасят капитали, а търсят глупак, който да им плати за тяхната допотопна технология.

Лъжеш, синя бабичке. Технологията в призната от МААЕ за най-добрата в света. А капиталите ще бъдат внесени в България от инвеститора, който и да е той.

ideyazabulgaria.org

Така е ,имат руснаците имат много високо развита технология, но не пробива западния пазар, поради вида на бандитската им държава- държава на олигарси, с неразвита политическа система, липса на демокрация, авторитарен режим, мръсни въртящите се външни и вътрешни капитали и нечиста икономика.

И къде можем да проверим тази нформаця?

Не ми се искаше да емигрирам, но явно България няма бъдеще.

Добре че бате Бойко държи фронта. Ако се питаше от агент гоце, Р. ТОЧКА Овч. или някой друг червен другар, и остналото в България щеше да замине за Русия, противоядрен руски щит щеше да изградим в България, руската мъжка сволач щеше да опложда нашите съпруги, майки, братя, сестри, бащи, баби и дядовци. По време на "освободителните" /разбирайте завоевателни/ войни, такива сексуални издевателства от страна на руските войници е имало, че вече не знаем дали освен друга, в нашата кръв не тече и руска. Всички знаем какво са казвали руските Серьожи на нашите бащи: "Давай аз да спя с жена ти сега, а ти като дойдеш в Русия, ше спиш с моята". И откажеш ли му, заминаваш за онзи свят. Убива те. Нямам какво да кажа......

Браво ! Гинес за най-малоумно писание. Но пък с тези безразборни връзки на твои предки как да се очаква нещо качествено.

Тва с оплождането на бащите и дядовците е особено любопитна хипотеза. И най-важното - напълно оригинална, без аналог в световната история и съвремието ... Може ли, колега форумец, малко да елаборирате изказването си по въпроса, че някои детайли си остават загадка за нас, непосветените? Като жокер само да ви кажа, че когато руските армии освобождават България от турско робство, цялата Добруджа пламти от ендемичен сифилис, поради който, наред с другите "благини" от 488-те години "османско присъствие", населението на цяла България наброява 3 милиона /заедно с Македония/. Благодарение на руските лекари и медицински сестри, които се захващат с този проблем и го решават, през следващите 50 години населението на страната ни става 5 милиона, независимо от войните, глада, беднотията, тежкия труд и примитивните производства ...

Г-н Катинчаров, сериозно трябва да се замислиш по въпроса кой точно е оплодителят на бабите ти и на майка ти. В твоя случай генетиката яко се е сбъркала.

A бе василогу-туркиш белир,анадан му?Tвоя дядо не те ли научил да пишеш на турски ами пишеш на език които не го разбираш-гиотверен такав

Ква земетръсна зона е Белене ???, югозападна БГ се люлее всеки ден

Сигурно си роден след 1977 год. Прочети за земетресението във Вранча -Румъния и какво стана в Свищов, и виж на картата къде е Белене.

Япония е много по-сеизмична от България но там има 80 ядрени блока. Всичко е въпрос на технология. По-добре е да строиш в сеизмичен район за който има сеизмични данни и да укрепиш блока, отколкото да строиш в несеизмичен район, за който няма данни, но да удари едно земетресение и да събори всичко.

Абе тези руснаци ни взеха съвсем за канарчета, бе. При цена 6,4 милиарда ЕВРО печалбата им щяла да бъде само 150 милиона ЕВРО? А стига бе, това са 2,3%. Кой работи за толкова? Товарищи казаци, ние не ядем доматите с колците. Тези 150 милиона не могат да покрият само комисионите на българските рубладжии, които продават българските национални интереси на Русия.

Те да не искат да ни оскубят като банашки гъски.Борисов ги накара публично да си признаят,че проекта е оскъпен..И те го направиха.Така,че сега да не се отмятат.Пък и две Атомни централи за една малка държава като нашата,ще ни дойдат много.По-добре да се заемат с пускането на реакторите на Козлодуй и да се изгадят доълнителни такива.Белене е сеизмологичен регион и е опасно да се строи Атомна централа там..

От 7-8 год. се е взело решението за строежа - мислите ли, че цените на строителните материали и технологиите са същите?! То не трябва да си специалист за да съобразиш това!

Проблемът не е в това,че Росатом или който и да било от Руска страна се опитва да ни извива ръцете.Това си е част от играта.Проблемът е,че нашите политици са продажни и ни превръщат в икономически роби на други държави,с които уж сме в съюз!

Изтрий го пак! Обида и подигравка е предния ден да пишеш със възторг, как ще ни залеят работни мест, а на следващия как ше ни съдят затова същото нещо -без коментар. И престанете да вкарвате шпионски програми в сайта си . Некоректно е

това на снимката са дедовците на мутрите, както добре се вижда

който е обещавал и взел рублите, да му мисли!

Всичко е решено,централа ще има,целият фарс е за да узрее общественото мнение и да изглежда,че не сме имали друга възможност.А те и комисионните вече са поделени.Абе, добре,че се държим с Русия, иначе ще ни изтрият от картата.

Това сегашно правителство по продажност ще надмине и Костовото управление. Той поне Невтохима спаси. Но сега сме обречени от всякъде. Продажност +Некадърност = ГЕРБ

Няма начин да не "оперем пешкира" заради простотията на няколко тъпи мутри, които са алчни да приберат всичките пари, които могат да откраднат или да рекетират фирмите. Не нзая колко ток ни е необходим/ Според Б.Борисов- произвеждаме дори повече отколкото ни е необходим/, но нали е тъп пожарникар не вижда, че всъщност дори автомобилите в света след наколко години ще се предлагат масово като електрически и тогава ще ни потрябва много евтин ток, но няма да го има, защото няколко тъпаци са решили така. А между другото той и Белене, ако "финансира" както строежа на магистрала тракия няма и да помръднем от кота "0". Всички разплащания по магистрала тракия са спрени- е как да работят фирмите без пари бе идиоти-"управляващи", защото не управляват, а са само тъпи зрители на процесите!!!

НАИВНИК: Два месеца след като погребем проекта АЕЦ Белене /защото е ненужна, защото е скъпа, защото не ни трябва електроенергия, защото Путин е диктатор, защото москвича е скапана кола, защото е опасна, защото.../ ще излезнат едни костюмирани и зализани юнаци, които ще започнат да ни облъчват с мисълта за нова АЕЦ /защото е изключително нужна, защото няма алтернатива, защото е най-безопасната, най-евтината , и въобще най-най... /

ДИР разиграва покер...Служи на енергийната мафия. Уж се отказват руснаците, ама те ще строят през 2011 г. като се подпишат всичките документи. Че то има ли друг начин, освен след като се подпишат всички документи. Сега Русия и БГ се блъфират, как да си запазят интересите в цената. Най-накрая и двете страни ще подпишат, защото интересът при всички варианти е за двете страни. Но сега има наши подлоги, които играят руската игра. То си личи по поднасящите информацията. Ами застанете зад Трайчо бе предатели, в края на краищата момчето се бори да свали 1 милиард от цената! Поне това проличава от поведението на управляващите.

браво най накрая ги размазахме мръсните московци само герб да живей господин Бойко Борисов и неговия приятел господин Цветана Цветанов да живей колегата КАЛИТКО и всички почитатели на ГЕРБ като мен и него победихме КАЛИТКО победихме братче сега можем да се натряскаме както ние си знаем и да се сцепим от кючеци майко колко ми е хубаво утепахме кумонетата КАЛИТКО размазахме ги браво на нас САМО ГЕРБ!!!

И на мен ми е много хубаво, като виждам що за екземпляр си! Кеф братче! Дано всички от ГЕРБ са като теб.

мда тока от АЕЦ 4ст на кw а от ВЕИ е 18ст и навсичкото отгоре държавата е длъжна да го изкупува така че нова АЕЦ в България няма да има

ХА ,честито ти бойко ,ще копуваш ток от Турция щото си тъп!!!!!!

Зомбито заработи още някоя стотинка. Щото е умен!

Да ни съдят, да правят каквото си щат, само да забравят ,че БЪЛГАРИЯ им е бащиния !Не ги искаме !Като е толкова ценна тая шибана централа, да си я построят на Червения площад !

белене ни трябва! в уса има 10з атомни реактора, които прават 20% от елецтричеството тук. има около ч00 реактора в целя свят и само з1 дуряви имат атомни реактори. вув момента горивото за америцанскитеатомни централи идва от руся, да от руся.заради разораяването на руски ядрени ракети, руснаците правят атомно гориво за централите и всичкото гориво продават на уса. фацт *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Някой да има още съмнения, за скрита коалиция между ДПС и ГЕРБ. Спираме стоежа оборудването заминава за Турция, а ние плащаме неустоики и компенсации. А вярно, вчера 10 министри откриха новия завод с 100 души работници на Шишеджам. Има ли някаква стратегия за енергетиката вобще, за икономиката като цяло има и тя е, че трябва даа се фалира. Това управление е вредно за страната и трябва да си ходи

Блъфират!

Напротив, точно Трайчо е виновен!!! Тази платена маша на ЕРП-тата, които сега са се юрнали да правят ВЕИ-източници!!!

ДЪЛБОКО СЪМ УБЕДЕН В ТОВА, ЧЕ ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ ИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ, НЯМА ДА ИМА НИТО ГАЗОПРОВОДИ ОТ КОИТО СПЕШНО СЕ НУЖДАЕ ЕВРОПА , НИТО ПЪК АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ.

И си в дълбока грешка...

Ако базите са в състояние да ни спасят от Русия, значи има полза от тях.

Ако това стане, ние, народът български, трябва да съдим комунягите като национални предатели и то по законите, по които те съдиха политическите си противници след 09.09.1944 год.

Що не млъкнеш бе, кукавело.Всеки ден свещи трябва да палиш, че другаде не ви броят за хора, а тук ви траем глупостите и приказките.

Мисля , че не може да ни съдят , защото не е имало юридически перфектен договор. От 3.9 милиарда необосновано се скачана 6.4.По - скоро ние бихме могли да ги съдим за надуване на цената и отказ от договора. Нещо което няма да направим ,нито Русия ще се откаже от проекта.

от "мислещи" инженери- прависти и прависти-инженери сме на тоя хал...

И какво сега? Няма да строим Белене, но ще платим 200 милиона евро неустойки? Браво, умни управници имаме!

Боко все е в лайната - или неустойка или кат го изплющи Сименс Арева по кратуната ш хукни да строи тва е положението...

Тоя договор не го е сключвал Бойко, дефекаторе

Каквито и неустойки да платим забубата ни ще е в пъти по-малка отколкото, ако се строи АЕЦ.

аве простак България ще загуби много от това не виждате ли че нямаме никаква промишленност единствено ми остава да развиваме енергетика и да изнасяме ток ГЕРБ ПРЕДАВАТ БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА !!!

И къде ще го продаваш този ток?На Турция - дето ще строй 8 000 МW мощност или Румъния с АЕЦ "Черна вода"?Или Гърция - дето е пред фалит , а може би Сърбия? И знаеш ли,че и тока трябва да има определени параметри?Иначе неустойки!А ние постоянно правим некачествен износ - и си плащаме не малки неустойки!То да не ти е да продаваш лук на пазара! Отворко!

А бе вие сините бабички нямате спирка бе, стига осмърдявахте коментарите с малоумия.

Трайчо Трайков български министър ли е или е турски?! Или може би френска подводница и проводник на френските интереси, които са основно застъпени в Румъния - на Черна вода, което обяснява и постоянните течове на информация за нашата АЕЦ и нейното строителство от Росатом - през френски източници?! Очилатият малоумник сигурно е последният човек на света, който още не е чул, че атомната енергия е най-евтината за производство, най-сигурната, най-екологичната в дългосрочен план и най-подходящата за нашите условия на Балканите - предвид възможността да си компенсираме поне малко загубите от спирането на четирите блока на Козлодуй от гаражната патка и нейният патрон Костофф, и отново да станем водеща сила в областта на енергетиката в тая малка част на света. Какво се мота очиларката?! Хората идваха толкова пъти, предложиха най-изгодната цена, направиха и поправиха офертите толкова пъти, отчитайки всичките ни претенции?! Той ли ще ги извади тия стотици милиони компенсации, или може би се надява, че докато се точат съдебните заседания, и неговият мандат ще свърши /това е абсолютно сигурно/ и няма значение кой ще плаща - нали на целокупния ни народ се трупат неустойки от неговите ялови съмнения, както и лихвите от финансовите игрички на Миленчо, и на царските имоти, и какво ли още не... Ако проспи тая сделка, заслужава да го убием с камъни, защото той е малоумен и няма да може да издължи и един процент от компенсациите, ако ще и да чука камъни до края на дните си!

Един от малкото разумни писания на Аврора. Но проблема не е в Трайчо проблема са Цялото това Супер Некадърно и Антинародно правителство на Герб. Централата е Нужна Точка.

Да, в сравнение с обичайните идиотии на тази дама/господин, това е добро изказване. Да не говорим, че имаме уран за половината свят.

Човек на австрийското икономическо разузнаване е.

Eзик на комунист!

Ти явно не си чула, че единствено руска АЕЦ се е взривявала.

Ти поразрови из нета за авариите във френските централи - именно АЕЦовете - то не бяха химически аварии, то не бяха ядрени течове, то какво ли чудо не беше - средно по два пъти годишно имат сериозни аварии и евакуират работници. Американските - също. Канадска гърмя по едно време, но се оказа, че не било голям проблем, оправиха си го. Съвременната руска технология е най-модерната и най-сигурната и издържа на земетресения от 8-9 степен. Не пишете глупости, историята на АЕЦ не е само на изток от Виена, и на запад са ставали достатъчно аварии, но като ти не ги знаеш, това не значи, че не ги е имало!

Вижда се че за България руснаците могат да бъдат само мащеха, а не като Турция любящ родител!

Браво, къзъм, добре си се сетила. Хайде сега, сюле бана по-конкретно, кога турците са били наши роднини любящи, преди 120 години ли, преди 20, или сега? Това Неджим ага ефенди ли визираш, или Ахмед Доган ефенди? Или турските сериали, които всяка вечер ни тормозят, са най-голямото доказателство за любовта им към нас? Кажи, че сън не ме хваща напоследък....

Срамно е да се именуваш "патриот" защото ти не обичаш България с тези си приказки и си провокатор!

А бе Мелиха, бегай в Турция тогава, какво правиш тук.

Колко си прав само... Какво ще им уйдисваме на руснаците, да ни строят централи и да ни продават кюмюр.... Я виж американците, как се грижат за нас. Ами Европейците, и магазини ни построиха, че и цели вериги, и кисело мляко ни продават по 9 стотинки кофичката, И е много по-приятно да им целуваме парфюмираните задници, вместо да викаме на руските мужици "Братушки". Ама и Вазов какъв продажник и лъжепатриот е бил навремето, такива гадни стихотворения написал, че и "Под игото" стока ли е, все за накакъв си Дядо Иван на всяка страница.... Абе продажници, кво да ти кажа.... Само Берлин и Париж са ни помагали на нас, откакто се помним, то Берлински договор ли не беше, то "Метро" и Кауфланд ли, курфур ли не бяха, живот ти казвам.... Само оня евреин, Айнщайн, някаква глупост беше казал: Три неща са безкрайни: Времето, Пространството и глупостта човешка.... То не че ще разбереш какво ти пиша, нито ще се замислиш, ама..... може пък някой друг да може да мисли....

направете изказването ВИП

Браво за тези слова, братко! Да си жив и здрав. С малко думи - цялата истина.

Браво!

`Ах, колко те обичам Пух Мечо!` , нали така бе казал Кристофър Робин, мечо Пух ?! ... И понеже Алберт добре е чувал какво го учи нашата Марика, нека никога не забравяме че всичко е едно цяло и нищо не е започнало вчера, нито ще свърши утре ; Благодаря Ви за подсещането !

Хубаво е да се види, че има още нормални и мислещи хора. Евала за мнението.

Ради,ти защо не купиш за дома си една топлоцентралка - ще бъде много изгодна инвестиция , ако топлината ти бъде в повече ще отваряш вратите ,ще топлиш и съседите си а после ще им събираш и пари за това.

дааааа,,мечтата на ГЕРБ се сбъдна,да го духат бедните

Не бедните, а комунистите да го ...

нищо ново под слънцето. кога не са го издухали бедните?

Така е. На Гювеча АЕЦ "Белене" ГЕРБ не са поканени и няма мамбо за тях, но виж за 7-ми и 8-ми блок те ще раздават порциите. Не знам до кога ще ни управляват далавераджийчета и дребни душици, кога ще се появят държавници , чиито успехи ще са успехи за целия народ а не на определена партийно-фирмена клика и резултатите от тяхната работа ще се ползват от обикновения народ! Скоро няма да се появят такива, сигурен съм!

направете изказването ВИП

ЦВЕТЕЛИНА Е КАТО БАЙ ТОШО-РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО- ОТ КОМПЮТЪРИЗАЦИЯ ДО КЮНЕЗАЦИЯ.

Това са блъфовете в играта ... на*би другарчето!!! Ка-ге-бешниците в ход...