Коментари - Горанов: България се отказва от АЕЦ ”Белене” | dnes.dir.bg
назад

Горанов: България се отказва от АЕЦ ”Белене”

България се отказва от АЕЦ "Белене", съобщи заместник-министърът на финансите Владислав Горанов след края на днешното правителствено заседание.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: България се отказва от АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм енергиен експерт.Има обаче и вариант С.Щом искат нека има 7-ми блок в Козлодуй.Но има и почти построена площадка в Белене.Против един модерен западен реактор никой няма да е против.А и търсенето на ел .енергия постоянно нараства.

На мен лично ми бе любопитно къде се планираше да се построи хранилището (на практика за вечни времена) на отработеното гориво от централа Белене? Защото Русия от 2020 г. няма да приема радиоактивни материали от външни източници, съгласно гласуван преди няколко години от руската Дума закон. Освен това най-вероятно след случилото се във Фукушима, възможностите за пренос на големи количества радиоактивни материали през граница (даже вътре в ЕС) рязко ще намалеят. Къде щяхме да построим хранилището за радиоактивни отпадъци и отработено ядрено гориво. Къде? Като си спомня какъв вой беше за софийския обикновен боклук... Нещата се усложняват от геоложките особености на нашата страна. Ние не сме Швеция, която е разположена на гранитна плоча. Ние не сме и Русия, която може на тези необятни пространства (цели 17 мил. кв км площ) да построи в Сибир едно хранилище където на годината да минава по една мечка. Не сме и Финландия За разлика от тези страни, България в голямата си част е разположена на варовик. В много голяма част от територията на страната подпочвените води са твърде близко до повърхността, поради което ако това хранилище се строи, тези води трябва да се отвеждат по съответен хидрогеоложки начин чрез безотказно действаща отводнителна хидроложка система, която не само задължително трябва да се построи, но и да се поддържа изправна за времето на цялото съществуване на хранилището. Аз лично потръпвам, като си помисля, че може радиоактивните отпадъци да се `заселят` край моя град.

Ал

Строят хранилище за 340 000 т радиоактивни отпадъци край Козлодуй

И аз мисля, че ще се опитат да го продадат, ама не сега нека да минат 10-15 години, тогава ще струва по-малко и никой няма да може да хване далаверата.

На България не и е нужна атомна енергия. Тя винаги може да разчита за подкрепа на добрите си съседи като Турция за внос на електроенергия. Това е правилна крачка на България в нейното развитие напред.

Поне 6 правителства и стотици експерти са работили по този проект за повече от 20 години и не са открили, че този проект не е изгоден, а само г-н Борисов и неговия екип го откриват. Дано г-н Борисов да обясни и на нашите съседи Турция и Румъния, които също строят АЕЦ, колко е неизгодно. Защо да оставим съседите да се прецакат толкова лошо?

A що не го построиха тогава - имали са достатъчно време?

Това решение беше ясно-защо да строят АЕЦ и да плащат 20 млд. (ако е вярно) като може да ги откраднат.А народа кучета го яли!

Започва да ми става интересно!

Хайде на бас,че първо ще се опитат да продадат този нещастен реактор! Човек може да си помисли,че това е няккакъв стол!Да го преместиш от кухнята в хола.Сега трябва нов проект,нови строителни работи и обвръзки... И газова централа ще има,колкото има терминал за втечнен газ!

Т.е. - хем да си одрежем сами главата като се отказахме от стратегическия проект с руснаците, който беше вече в огромна степен осъществен! Хем да платим двойно на янките, че ще им се разчекнем да ни потребяват до дъно, както са се разпоредили. България и Русия сме не само с обща кръв и обща история. Ние винаги сме били с ОБЩ ИНТЕРЕС, просто защото сме в общ регион. Да е мирно и стабилно в региона ни и у нас е от елементарен и повече от логичен интерес на руснаците. Интересът на янките е точно обратния и някой пигмей антибългарин им го осигури. Това означава, че лошото предстои.

Този "стратегическия проект с руснаците" щеше да бъде частна собственост на руско български олигарси и ще произвежда олигарси по руски, като Лукойл произведе Златев. Атомните централи трябва да бъдат само държавна собственост, да се строят само с НАШИ ДЪРЖАВНИ И СВОИ ПАРИ. Стига олигархия в България! При това Белене е сеизмичен район. Не е лошо да се пренесе реактора в Козлодуй, но да остане държавна собственост. И да се пуснат още първите 4 реактори които нашата политическа мафия затвори без да ни пита.

Проекта е стратегически само че за руснаците, а за нас е заробващ и бизсмислен !

Достатъчно е България да направи 2 неща, за да се спре въобще да се говори за електроцентрала (каквато и да е тя) в Белене: 1) Да се увеличи енергийната ефективност, която в момента е в пъти по-ниска от тази в западноевропейските страни. Това може да се направи бързо и ПОЧТИ ИЗЦЯЛО с европейски средства. 2) Да се продължи изграждането на ВЕИ мощности. И малко допълнителна информация, която не знам защо журналистите не разпространяват - още при управлението на Т. Живков има категорично становище на геолози и сеизмолози от БАН, че АЕЦ не трябва да се строи в Белене заради сеизмичността на района

Ама вие наистина ли сте толкова наивен? Безплатен обяд няма. Ще ни излезе по-евтино ако правителството раздаде по една ватенка и чифт вълнени чорапи на всеки, какво ще кажете? Относно сеизмиката, Съгласно наредбата на АЯР за осигуряване на безопасността на ядрените централи трябва да бъде изпълнено условието максималното земно ускорение на свободна повърхност при земетресение (PGA), с период на повтаряемост 10000 години, да е по-малко от 0.4g за белене е 0.24.

БЪЛГАРИЯ ПЪШКА под РУСКИ ЕНЕРГИЕН ГНЕТ! БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!!! И ТИ БОКО, ТРИ ГОДИНИ СПИШ!!!

Време е да поръчаме РЕКВИЕМ за българската енергетика, а може би и за България

А знаят ли непросветените, защо така ПАДНА цената на втечнения газ? КОМУНОИДИТЕ знаят, а аз ще кажа-защото Америка, благодарение на шистовия газ от вносител, се превърна в ИЗНОСИТЕЛ и арабите НЯМА КЪДЕ ДА СИ ПЛАСИРАТ ПРОДУКЦИЯТА!!! А НИЕ ПЛАЩАМЕ 8 ПЪТИ ПО-СКЪПО НА БРАТЯТА РУСИ, НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ПОРОБИТЕЛИ!!!

За такива като тебе трябва да има тест със задачка по математика, въпросче по история и въпросче по български език и литература, преди да ти дават възможност да натискаш бутончето "Напиши" за публикуване на мненийца. Така публикациите ще намалеят драстично, но и по-лесно ще се четат.

Какво се пениш? Написаното от Распутин е абсолютно вярно.

Затова ли Америка продължава напада богати на петрол страни? Защото прелива от природен газ и други такива и вече се налага да изнася? Дрънкаш пълни безсмислици!

Объркал си групата в детската градина.

Репликата е към "Разпутин".

За информация на несведущите - САМО ЗАРАДИ ТОВА, че България НЯМА ТЕРМИНАЛ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ, който сигурно не струва и 100 млн.лв., ПЛАЩАМЕ НА РУСНАЦИТЕ ВСЯКА ГОДИНА 2 МИЛИАРДА ЛЕВА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПЛАЩА ГЕРМАНИЯ! Това БРАТЯ ЛИ СА И КАКВО БРАТСКО ИМА В ТОВА ДА ДЕРЕШ БЪГАРИТЕ ТАКА, КАКТО БАШИБОЗУК И ЕНИЧАРИН НЕ ГИ Е ДРАЛ???

Обяснявам ти: Като влезеш в НАТО,КАТО ПУСНЕШ БАЗИ НА САЩ какво очакваш от Русия-да ти дава газ безплатно. Като казваш сичко друго НО НЕ РУСКО. Какво очакваш. Като казваш "МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО какво очакваш!!!!!!!!!! На всичко отгоре те накараха да си нарежеш РАКЕТИТЕ.

Другарю, на този свят никой не дава безплатно, нито Русия, нито САЩ това няма ли да го разберете най-накрая

Газова централа?! За ШИСТОВ ГАЗ може би?! Сколасаха ли вече пъпчивите алчни чусдестранни г..зове, дето са си заплюли земята ни, с договорите за покупко-продажба? Точно за нашата земя - подгизнала с толкова българска кръв?! Наистина сме страшно тъпо стадо! Докарахме я дотам, че всеки мижав милиардер от шайката световни магнати може да купи и продаде страната ни за един ден. Че и за един милион, стига да рече. Роби и васали! Готови да пълзим пред всеки, само не и да защитим СОБСТВЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС, КОЙТО В СЛУЧАЯ Е ОБЩ С ТОЗИ НА РУСИЯ. Само че сега кОпат подлогите на световния шериф. Скоро ще осъмнем "в чужбина", щото скоро ще живеем на бившата си територия. Мързи ни да защитим собствената си земя. Два пъти ни я подаряват обратно, но нас пак си ни мързи. Братушките едва ли повече ще ни вадят от собствената ни диария!

Искаш да кажеш, че ще станеме щат на САЩ ли? Че не знам българин живеещ в САЩ да се оплаква, че живее на чужда територия. Това само го пиша за да схванеш колко си тъп инак искам да кажа че всеки инвеститор си търси инвестираните пари и ако МОЖЕ печалба. Такива са интересите и на Русия и на който и да е инвеститор. Да мислиш, че САЩ искал да ти съдере гърбината повече от Русия и обратното е малоумно.

Аз съм наистина погнусен от българите с руско съзнание, които не престават да ни натякват колко добро за нас е всичко руско. Ако има някой, от когото трябва да се пазим и който е доказал исторически, че е вреден за българския национален интерес, това е Русия. Не виждам защо в случая се плюе по САЩ - ролята им и влиянието им в България е незначително и не те ни дерат по 10 кожи за газ, нефт и т.н. Нито пък нашите олигарси са свързани с тях.

Ако г-нБойко Борисов изпълни това решение да се отхвърли проекта АЕЦ"Белене" ще докаже ,че е истински БЪЛГАРИН.

Следващи ходове на Борисов и Дянков - газовите връзки с Турция, Гърция и Румъния и ТЕРМИНАЛ ЗА ТЕЧЕН ГАЗ(КАТАРСКИ И ЛИБИЙСКИ), ПРОДАВАН НА ЦЕНИ $75/1000куб.! Все едно на Егейско или Черно море!За сведения, руснаците ни ИЗНАСИЛВАТ с тяхната газ на цена $600/1000куб.

Я иди си пийни хапчетата. Цяла Европа пазарува руски газ. Мислиш ли че не са се сетили че могат да взимат либийски за безпари. А терминал за втечнен газ в Черно море не може да има защото Турция не пуска кораби за превоз на втечнен газ през Босфора

Ама много бързо отговаряте бе, КОМУНОИДИ! Братска Гърция ще помогне и ще ни пусне в Ксанти...

Ще направим газопровод от Аляска,като пробием цялата планета. Бъдещето е на лудите!

Искаш да кажеш,че е на Болен Лидеров,ли?!

Газът ще идва от Българските земи. Както е казала Ванга от златни чаши ще пиете вода, но вода няма да имате. С това находище ще съсипят цяла Добруджа. А това означава само едно оставаме без хляб и без вода. Ако това стане по добре всички да емигрираме. Няма живот за хората тук. Това бе последната ни надежда.

Не бе, както и сега ще внасяме храни от Полша, където ще си добиват шистов газ.

Коварство и сриване на държавата, е постигнаха целите си "демократите" от запада и янките!!!!

Как искате този народ да се гордее че е български.Вие политици мислите ли за него и за неговите деца?Как този народ ще застане зад вас и ще ви подкрепя?Докога ще унищожаваме вече създаденото и ще започваме отначало?

СЪД ЗА ПЕТЪР ДИМИТРОВ, ОВЧАРОВ, СЕВЛИЕВСКИ, КОВАЧЕВ, БАКЪРДЖИЕВ - БЪЛГАРСКИ МИНИСТРИ-РУСКИ СЛУГИ, ВЪВЕЛИ НОВ ВИД ГЕНОЦИД, НЕПОЗНАТ ДОСЕГА В ИСТОРИЯТА, А ИМЕННО - ГАЗОВ ГЕНОЦИД, ОТ КОЙТО ХИЛЯДИ БЕДНИ БЪЛГАРИ ИЗМРЯХА БУКВАЛНО ОТ СТУД!!!

Осъзнай се малко бе човек!!Газов ГЕНОЦД тепърва ще има и то го въвежда не кой да е а именно ГЕРБ, със строежа на новтаа Газова централа в Белене!!!Това означава само 1-при най малкото постъкване на пр.газ -еле.енергията расте поне с 30 %!!Честито на печелившите!!!

Спокойно Разпутин, сега БСП посреднически фирми се замениха с ГЕРБ посреднически фирми и геноцидът продължава в същите темпове.-:)

Следваща очаквана стъпка - разрешаване да се направи Добруджа на швейцарско сирене, натъпкано с отровни химикали, заради търсене на шистов газ. Иначе не виждам как ще се реализира диверсификацията на доставките на газ от Русия, след като ни нараства потреблението с проектираната газова централа, а източници, различни от Русия - няма.

Първо, клетнико, въглищата в Добруджа са на дълбочина 1500-2000 м и са наводнени. Не стават! Иначе щяха да ги копат още по времето на Живков. Второ, те са най-плитко най-вече до Каварна и затова шистовият газ ще избие по цялото Северно Черноморие и ще прогони туристите от Дуранкулак та чак до Варна. Трето, в района няма инфраструктура - проблем и в Полша, за точене на шистов газ, ако се намери такъв, както ии инфрастректура за пренос до бъдещата газова станция.

Жалко, като мислех ,че Б.Борисов все пак има нещо в главата, оказа се, че е заразен от бацила Костов.Евала на Атака, те единствени се опълчиха на американските набези!!!!!Ужаса газ, петрол, и всичко останало, предстои.!!!!!

хахахахахахахах. Честито на всички БЪЛГАРИ. Познайте от къде ще идва ГАЗА. От вашата мила земя ... И ПОЗНАЙТЕ ДА ЛИ ЩЕ ИМАТЕ ЧИТАВА ВОДА. ХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХХА. Това бе последната стъпка за съсипване на БЪЛГАРИЯ от "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ". НАЗДРАВЕ!!!

Съпартийците /едните/ на Борисов затвориха блоковете на Козлодуй, сега Той отказва Белене. Явно задоволяваме нечий интерес, да не произвеждаме АЕЦ-ток. Ще купуваме от Турция вероятно. Явно целта е да се унищожи България. Борисов, ти си долен продажник!

Проекта е на Костов през 1999 г. е 1 и 2 да се затворят 2002 г. (като най опасни), 3 блок 2008 и 4 блок 2010 г. Т.е. четирите блока се затварят с по 2 г. преди да изтече проектния им срок. За тези общо 8 г. години загубите от нереализирана печалба се оценяват на около 200 млн. евро., а ЕС за затварянето им ни даде 360 млн. евро. Цървула затвори 3 и 4 със общо още 4 г. по-рано., коте донесе загуби на ПЕЧАЛБА още около 100 млн. евро., та дори и така сме на далавера от ЕС

"Държавното" ЦРУ също знае много за Борисов.

тъжно е как ние работим за повече пари в америца и пластаме по малко за ток от пенсионерите в бг на моита баба тока и е колкото пенсията *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Все някога ще дойде човек на място, който ще потърси сметка за управлението на разруха и кражби. И Кадафи си мислеше, че ще е вечен.

Доволен съм!

Ти пък от какво си доволен "антикомпютърджия"?

"Който откаже АЕЦ белене трябва да обясни къде отиват милиард и половина лева(или евро!?) похарчени дотук ..." Бойко Борисов Е, та къде отидоха или отиват тези пари?

Ако е вярна новината - сбогом България. Последния да загаси лампата, това беше.

Съд за американският Пудел Б.Б.,съд за предателите от ГЕРБ,СДС/ДСБ,ДПС,НДСВ,Кунева,Соломон Паси,Милен Велчев,Доганов,Емел Тошкова,Масларова,Николай Цонев,Николайчо Младенов,Дянкофф,Костофф....... Днес е Черен ден за българският народ-ограбен от собствени и чужди башибузуци-докаран до просяшка тояжка-без бъдеще за нашите деца,бавна агония за измамените пенсионери,рай за крадците и мафиотите,цигански банди.....

Глупости!!!! Без Белене, след 15 години ще се наложи да купуваме ток от Турция. Пак тези, които на управляват обслужват чужди интереси. Просто простотията е пълна. В турция изгращдат 4 нови електро централи, България ще разчита на 1, която в момента запада иска да я затвори, тъй като реакторите й не отговарят на техните изисквания.

В Турция 1 реактор струва 4.5 милиарда евро, в БГ дотук са дадени 1.8 милиарда и трябва да дадем още 6.7-7 милиарда. Ти ако искаш да ги плащаш, заповядай... най-доброия вариант е този реактор да се пусне да работи в козлодуй, тъй като поне за инфраструктурата няма да се плаща, тъй като вече е налична

ОПА, АЕЦ БЕЛЕНЕ е проектиран за 2 реактора!!!!!!!! НЕ С ЕДИН! Единия вече е платен. И инфраструктурата за него е направена.

Това милиардите за нищо ги нямате. Я, малко по-леко.

В Турция не строят 4 централи, а 4 реактора с обща мощност 4800 МВт на стойност 20 млрд. но ДОЛАРА, което прави по 4,1 млрд долара на 1000 МВт. Турция не дава 1 стинка. Русия ги строи за своя сметка, като след 20 г. ги предава на Турция независимо дали са изплатили или не вложението си. Производствената цена прогнозно е около 9 цента, което е 14 ст/кВтч. НЕК в момента ни продава на 7,4-8,3 ст/кВтч. Т.е. турския ток ще е 2 пъти по-скъп от този който им продаваме сега. А Белене цената е 5 млрд долара на 1000 МВт, което ще е даде към 20 ст/кВтч е тогава наистина ще е по-добре да купуваме от Турция дори на 15 ст.

Най-после едно разумно решение за България!

И кое му е разумното? Природният газ е изчерпаем енергиен източник и тепърва цената му ще расте до небесата -както и на петрола.Това означава цена на1kWh електроенергия от порядъка на 0,50 лв/kWh към 2020 г.

Костов прецака Б.Борисов!!!!Лобиста Костов ,прецака българите, сега да чакаме газ и гориво от Турция и САЩ.По голяма глупост никой не е правил досега.Руснаците да прекратят всякакви договори с нас, те могат да плащат неустойки.Това си го изпросихме.Тогава не ми се мисли за народонаселинието ни.!!!!

Привърженик съм на ГЕРБ, но смятам,че сбъркаха ако не направим Атомната централа.

Ало, "прозрачното" правителство, къде е доклада на консултанта за АЕЦ? Къде са ви дискусиите? Къде ви е референдума? Нагли и прости сте, но ще дойде и вашия край.

Аз прдлагам, повече данъци в тази държава да не се плащат. Тези "хора"(управляващите) не заслужавт заплатите, които вземат .

АЕЦ-Белене беше касичка, създадена от КРАДЦИТЕ на съвременна България за финансиране на личните разходи на същите и нелегалната им политическа дейност.Грешката на КРАДЦИТЕ бе, че никой от тях не е очаквал, че вместо да седнат на софрата и да КРАДАТ, Борисов и Дянков(най-вече) ще задават въпроси за цена, ефективност и други подобни дреболии. Тук въпросът с привличане на ИНВЕСТИТОР беше от изключителна важност! И то инвеститор, финансиращ ЦЕЛИЯ ПРОЕКТ, а не само неговата част от съсобствеността. Предвид това, че БЪЛГАРИЯ НОСИ РИСКА от евентуална ЯДРЕНА КАТАСТРОФА, нашият дял НЕ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ПОД 51%! И ето ги условията 51% за България и 100% финансиране на проекта от бъдещия ИНВЕСТИТОР! Ако намерят такъв ИНВЕСТИТОР( при тези условия се замислям дали би ми попречило, май не, този ИНВЕСТИТОР да бъде и руски...), да заповядат да се обсъжда договора по същество. Намериха ли? Не! Балъци по света няма, вкл. и руснаците не са такива. На тях им дай някоя далавера - като доставки на газ за $600/1000куб...

Димитров, малцина вече са мислещите като вас ,че клана на ББ не е един от общия кюп на крадците. Та капиталите на олигархичния клан на ББ и ЦБ, които притежават и управляват партия ГЕРБ, са смесени с тези на олигарсите на БСП и оплетени свинските черва. И кого визирате като инвеститор? Инвеститор за такова много скъпо съоръжение като атомна централа не може да бъде частен, защото частника става автоматично собственик на цялата енергетика- нещо като произвеждане на нов Златев. Западноевропейците и високо развити демокрации не строят атомни централи с частни инвеститори и не ги правят частно притежание, а с държавен пари. Но за разлика от България тези страни нямат управляваща олигархия и държавните им капитали са си държавни. В България и в Русия няма държавни капитали, а капитали на олигарси, двете страни имат еднакъв олигархичен капиталистически неолиберален обществен модел внесен от САЩ.

Doreee тъкмо си мислех че няма да кажеш неолиберализъм. Я пак ,че много хубаво го казваш ;-)

Цялата политика на Б.Б и правителството е продиктувана от интересите на ТИМ, Пашата, Златев и т.н-Държавата е тяхна и вече стана изцяло тяхна ............ горко на България и на хората, които сме тук.................................

СТРАТФОР: Знаем много за Борисов, не става за казване.

Газът всяка година поскъпва по няколко пъти и не ми се мисли каква цена ще се плаща за тока. Ще ревем и от парно и от тока....

Путин такива майни е набил на тиквата, че наший зеленчук не се е показвал по телевизията от страх откакто говориха. Някакъв треторазреден чиновник съобщава позицията на правителството по този изключително важен проект. Там ще има АЕЦ, въпроса е кога. Ако я бяха построили навремето, досега да се е изплатила и тока да е 2 пъти по-евтин.

по кое време , когато кунева затвараше блоковете в козлодуй ли

Не Кунева затвори блоковете на Козлодуй, Грухчо, а Костов! За да получи 300 млн помощи... .

Предложението към всички комундорасти на дърташката умираща партийка БСП е да вземат те със собствени средства да построят АЕЦ Белене За целта от утре всички пинсии подръжници на БСП могат на Позитано да се откажат от половината си от пенсиите си и да внесат всички спестявания на тях и семействата им за тази кауза Специално за тях , те единствени ще имат правото да купуват ток от новата АЕЦ дори и да струва 10 лв киловата Могат да се опитат да пресметнат при цена от 20 милиарда плюс после разходите за подръжка и печалба колко ще струва тока от подобно безумие за България Дори АЕЦ Черна вода в Румъния която беше построена с френски и канадски капитали при много по ниски цени се принуди да използва цялото си влияние в Европа за да бъдат затворени 4 реактора на Козлудуй В противен случай досега да бяха фалирали , но все пак това стана единствено благодарение на продажната комунистка Пръмова/Кунева и дъртият комарджия мошенник Симеон Саксбурготски

А може би цената е 30 млрд? Или 50 млрд? Смешници... Едни прости сметки не можете да направите, папагали такива.

На времето ТЕЦ Варна мина на газ Комина спря да пуши, но скоро пропуши.Оказа се много скъпо удоволствие. Сега газа струва 5 пъти по-скъпо.

едно е жалко - това че за обикновените като нас хора не е публикувано обективно становище за цената на белене и нейния смисъл.следователно не запознатите може само да си чешем езиците по отношение на партийни убеждения, а какво е най-добре за България знаят много малко на брой хора.

кво стана с референдума?

На ръба съм да полудея........ АМАН ОТ ТЪПУНГЕРИ НА ВЛАСТ И БЛЮДОЛИЗЦИ. И ТЕХНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ/като КГБ/ КЪДЕ СА ВИ РАБОТНИТЕ МЕСТА,КЪДЕ ВИ Е ИКОНОМИКАТА, КЪДЕ ВИ Е В ЗЕМЕДЕЛИЕТО!?ИЗНЕМОГВАМЕ ВЕЧЕ!!! ПРЕСТЪПНИК ЛИ ДА СТАНА?

Ако ББ ти даде разрешение, стани и престъпник, ще имаш "чадър"