Добрев: RWE не е искала реакторите за ”Белене” преди финансирането

Немската компания RWE (РВЕ) категорично се e противопоставяла на доставката на оборудване, докато не бъде осигурено финансиране по проекта "АЕЦ "Белене". Освен това RWE не е била съгласна да заплаща аванс по споразумение 5, което се отнася за оборудването с дълъг цикъл на производството.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: RWE не е искала реакторите за ”Белене” преди финансирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има една снимка със "секретните" документи. Внимателният прочит показва, че дължимата от НЕК по договора за строителство е около 2 млрд. евро. Освен това НЕК е длъжна да осигури за гаранционния фонд (това са държавните гаранции, за които говорят Станишев, Овчаров и Димитров), че работите ще бъдат извършени, 2,4 млрд. евро. Така се появява числото 5,4 млрд. Само че парите в гаранционния фонд не влизат в стойността на централа, защото след завършване на работите по проекта могат да бъдат изтеглени... Сумата от 4 млрд. евро кореспондира с твърденията на министрите от правителството на Станишев, както и на данните от Атомекспортстрой. Не виждам противоречие. Само че след като Дянков се изцепи, че държавни гаранции за Белене няма да има, RWE логично задават въпроса, откъде ще бъдат намерени тези 2,5 млрд. евро за гаранционния фонд. Било им е пределно ясно, че Борисов води проекта в задънена улица...

Този нагъл тъпак П. Димитров да бъде съден заедно с Овчаров, Станишев и компания за всички незаконосъобразни плащания по този проект, за скриването на информация, за истината по оттеглянето на инвеститора и за всичките им прегрешения по загробването на страната!!

Браво впечатлен съм!Ха сега обяснете всичко това на червените бабички и на неграмотните турци и цигани,които се подписват с палец!

Румънците се спасиха от КОМУНОИДНИЯ РЕФЕРЕНДУМ, насочен да свали законния Президент с НЕЯВЯВАНЕ на същия тоя референдум. Ако се бяха явили и бяха гласували за Президента, той щеше ДА ПАДНЕ! Абсурдно е, но е ФАКТ. Умните да ПОМИСЛИМ и да не играем КОМУНОИДНАТА ИГРА! Само така можем да ги ОЗАПТИМ! НЕ ГЛАСУВАЙ НА РЕФЕРЕНДУМА - СПАСИ БЪЛГАРИЯ!!!

Ако референдума е нелегитимен, т.е. по-малко от 62% са гласувалите, той по никакъв начин не задължава! Е, БСП ше кажат, че това е КРУПНА ПОБЕДА! Но дваж по-голямо основание да кажат, че те са спечелили, ще имат СДС и Кунева - те призоваха да не се гласува... Така че нека си ги мерят кой колко е спечелил, най-добрия ход на тези, КОИТО СМЕ ПРОТИВ АЕЦ-а, е ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ! ЗА ДА НЕ ЛЕГИТИМИРАМЕ КОМУНОИДНОТО НАЧИНАНИЕ, че в противен случай резултата ще стане ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! А това не трябва да се допуска НА НИКОЯ ЦЕНА! ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!! ТАМ ИМА СМИСЪЛ!!!

мн точнои казано, ама народа е тъп е не го проумява

ПРИЗИВ! Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ЧЕТИРИ ПЪТИ "НЕ" на АЕЦ-БелеНЕ. Тъй кaто поддръжниците на БелеНЕ превишават многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! НАПРАВЕТЕ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ НЕВАЛИДЕН!Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ! В никакви доводи против АЕЦ-а апологетите й няма да се вслушат! Всуе ще са усилията ви! Защото целта на организаторите на този референдум е ДА КРАДАТ от този проект, а стадото послушно върви след тях! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! И НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНА ПОЗИЦИЯ! КОМУНОИДИТЕ от десетилетия облъчват народа какъв "Голям бизнес" е атомната енергетика. И е нормално средния българин да се поддаде... Не го виня, но с 1-2 месеца спорове НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УБЕДЕН И ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ! Та за болшинството от българите АЕЦ-ите са символ на ДАЛАВЕРА, голяма ДАЛАВЕРА, а по далаверите ние, българите, си падаме... Така че идете ли да си давате гласа, сте паднали в капана на КОМУНОИДИТЕ! На тях НЕИСТОВО им ТРЯБВАТ ГЛАСОВЕ, независимо дали са ЗА или ПРОТИВ! ГЛАСУВАНЕ? ДА!!! МАСОВО!!! НО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!!

Документи с класифицирана информация намерени в кашон?! Ха, ха, ха... Те трябва да са подшити в папка (Сбор от документи ...), да са описани в регистър (може и електронен), да се проверява наличността им ежегодно от комисия за проверка на регистратурата. Сега ги намерили?!

Това с кашона е бойковизъм. Обаче как да каже на хората за тези документи, като все още са с поверителен срок.

деер

На час по лъжичка, но дали е истина?!?!

Опа! Какво имаме тука в храстите?! Я- роял!

С тази смешна история за "Случайно Намереният след 4 години,Скрит,Дегизиран и Маскиран Кашон " ГЕРБерастите вече се целят в Най-глупавите,Неуки,Паднали от Марс Гласоподаватели ! Не хора !ГЕРБерастите се отнасят с всички като животни,и ни говорят така ! Съмнявам се Нормален човек да им се върже .

Тази информация поражда много въпроси: Какво е направено с 500 мл.лв от НЕК? Защо е поръчано оборудване, без да са осигурени парите? Кой поръча оборудването? Защо са тайни договорите, които се сключват от държавата? Защо документите са в кашон, като става въпрос за 10 000 000 евро? Защо чак сега се огласяват? Това не е ли поредната лъжа на Борисов? Едно е кристално ясно: Политиците пилеят пари, вършат национални предатества и са абсолютно безотговорни. Затова БГ е най-бедната държава в ЕС.

Изпуснал си три нули, пич!

поправете ме ако греша, но документи с гриф "поверително" каквито следва да са въпросните писма трябва да са защитени 5 години, а не 2 (поне според ЗЗКИ)

Ами от 2008 до 2013 са 5 г. Министърчето е поскъсило някой и друг месец, но все пак измамата трябва да се разкрие преди референдума

Стига сте лъгали бе момче. Какъв икономист си ти със твоята бакалавърска степен за да даваш акъл по въпроси които въобще не разбираш. Не се ли виждаш какъв си сополанко.

А бе, Добре, а бе, глупако! Какво могат и не могат да искат РВЕ, когато те идват при заварено положение бе? Не искали реактори преди финансирането! Дрън - дрън! Споразумението е подписано 2006 -та, а РВЕ идват 2008 - ма. или искаш да ми кажеш, че те не са знаели какво подписват, а? Е, то бива, бива, ма вие ни взехте за най - големите балъци на света!

Абе , малоумнико да беше прочел поне какво казват СирГея и Р.Овч, за това кога са поръчани реакторите. Не през 2006 г. а прз 2008-2009 г. Ама то и тук го пише, но нали си тъп не схващаш - кореспонденцията е от 2008-2009 г.

Този малкият се оказа по-голям лъжец и манипулатор и от Бойко! Явно американската школа си казва думата !

Стига сте ни премятали! Къде бяхте цели четири години, та сега измисляте небивалици?

Ти къде беше 4 години, та не си чул, че ни проглушиха ушите да казват, че да имаме централа е много хубаво, но не ни е по джоба сега. И от какъв зор ти трябва точно сега, когато нито имаш пари, нито ти трябва ток. Не съм чул някой да е казал, че това е последната централа в света и не я ли направим сега и веднага, защото Станишев и Р. Овч. не могат на си надвият на ината и интересите, сме обречени завинаги.

Малее, на Гейчо, Р.Овч. и шлемаджията Гоцэ май ще им припари под краката. Не гласувайте на референдума, за да не го легитимираме!

Долу БСП.

Да беше казал: "Долу ГЕРБ и БСП", че да получиш повече оддобрение, а ти... .

"З"богом другари. Дано миризливите ви ризи ви събудят ума. Нагли лъжливи алчни предатели! Вече и за дъртаците сте разгадаеми.

и след тока ще скочи е пъти !!! Но на вас какво ви пука , нали няма да сте на власт да обяснявате защо тока поскъпва в пъти , а не в % !

Боже, пак ли това дебилче ще трябва да гледаме. Хамериканско слугинче.

Мда, няма да ги видите на власт повече съветските случинчета.

Не го гледай, а чети стари документи, и си прави изводи!!!

ама е добро по-душа