НЕК има да плати €550 млн. на ”Атомстройекспорт” за ”Белене”

Руска агенция съобщи, че НЕК трябва да плати на "Атомстройекспорт" 620 млн. евро за АЕЦ "Белене". Трябва да плати €550 млн., каза обаче Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - НЕК има да плати €550 млн. на ”Атомстройекспорт” за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога алкашите платят онези 50 милиарда за Юкос тогава и ние ще им платим...

Договорите трябва да се спазват - ние не сме нито цигани, нито руснаци...

Смеем ли да не платим?

Кои е виновен за тези колосални загуби от 550 милиона ЕВРО?

Гробаджиите как кой.

РазБойко да праща сметката на оня ястреб ли е тигър ли е, Маккейн нали той заповяда да спрем строежа.

електрификация +НАРОДНА ВЛАСТ

И рече Царя- Да бъде Светлина за 800 дни! Станишев го опроверга- Ще бъде Светлина за поне 25-50 год! Орешарски опонира бившия и инвестира умерено пари от Резерва. Борисов ги затри предишните властници по телевизиите и зарови една дупка за 2 милиарда, чрез още 2 000 000 000. Без "народни" пари, защото, той си ги има отнякъде. По последни данни Арбитражът/ Справедлив, точен, коректен/ е решил, че : /Не пише това, а друго, но се разбира, ако внимаваш/ 1.След като САЩ иска да 4ука всичко, което е на кирилица. 2. След като Великата Рус иска да им отговаря мощно и отзивчиво ... 3. Ще се случи 4. Абсолютно всички са прави!Половин милиард там или онам е все едно. Не подписваш, ако не можеш да пишеш. Мястото на срещата е определено-идват ни на гости... Българското гостоприемство е пословично. Ама как да приемем тяхното рандеву? Кой с кого ще прави нещо е без значение за нас, при това ние би трябвало да сме държава, а не будоар... И с какви пари? По последното осъждане ще плащаме 300 000 лева дневно, че съществуваме. Вероятен е режим на тока, на водата, на газа, на парното. Вероятен е и купонен режим. Инфлация от 3 до 1500 % дневно. /Пепел ми на езика/ Но ние сме туристическа страна с 1 бетонирано, уср..о, лай... море и още две в историческото минало, и мислите ни за още 2 морета /наши си/, с които до подходим подобаващо., че да станат 3 бр. и някои да мирясат. Затова ще платим срещата. Но само, ако Великите сили си платят дълговете. На всеки трилион долара дълг внесен от САЩ и Русия, ние ще внесем по 1 милион. Ще имаме да вземаме, така че кой е крив и прав е сложно, но пък Вие винаги можете да отидете при кюмбето на село и хич да не ви интересува има ли ток или няма. Да кажем ЗАЕДНО: Wеlcome, Братушки

Най ми е кеф, че соросоидите ще плащат на руснаците. ха,ха,ха.....

Ей , на това швейцарците пълни комунисти искат да съсипят една млада демократична страна.

Ето как е работила мафията през годините, докато е била на власт. Сега ние заради простотията си да ги слушкаме и търпим ще трябва да плащаме. Всъщност какво сме получили, че ще плащаме не стана много ясно. Виртуални неща за реални пари. Това е ситуацията в момента и една кална дупка. При такъв развой е желателно руснаците и сделките с тях вече да отидат в статус замразен. Но никой няма да има топки да го направи. А и само продажници на власт. На едро, такива предатели не знам какво биха ги направили в една нормална държава.

Явно пак трябва да отваряме Белене.

Отидоха едни 2млрд. лева държавни пари на вятъра. Сега разБойко да прати сметката на оня тигър Маккейн.

удържат от печалбата на ЛУКОЙЛ! Тъкно няма да имат трансферни разходи!

Щом не сме си изпълнили задължения по договор - трябва да си платим. Ние да не сме руснаци или цигани та да не си държим на думата.

Кога блядките платят 50 милиарда долара по делото Юкос , тогаз и ние ще им платим...

симо

Ето как момчета,става в покера.....Голям шлем -600 млн ПЕЧАЛБА.....Три вътре---600млн плащат бунаците..../това е началото/..Главен стратег - мак,Кейн

симо

Решението на арбитража директно на сметка на Мак,КЕЙН да ПРАТЯТ....

Гоце Рублата , хамстеро и царо са са ги поръчали - цацата трябва да ги погне

А Баце имаше един министър на финансите с меки китки, който искаше да пляска шамарчета на ръснаците. Самият Баце пък се правеше на мъж пред Путин, докато онзи гледаше през него като през стъкло. Оставиха го Баце да се наиграе, да ни проглуши ушите как е спрял трите руски проекта след което му представиха сметката.

Разликата от 70 милиона е разноските по делото които трябва да плати НЕК.Освен това съда е присъдил лихва за просрочие по плащането от 167000 евро на ден.

На 04.09.2012 г. Мутрата убиец наркотрафикант Борисов, Дебил Добрев са подписала с Уестингхаус договор за Feasibility Study на АЕЦ Козлодуй с цел копиране на ВВЕР реакторите, демек технически шпионаж срещу Руската Росатом! Затова е стартиран АРБИТРАЖА против България! В договора е написано "да се изследва дали може ВВЕРите от Белене да се преместят в АЕЦ Козлодуй". Това включва достъп до документацията на руснаците! Мислете. Затова ви казвам - СМЪРТ за БОРИСОВ И ДОБРЕВ!

Те щото Westinghouse са в бизнеса от вчера и опряха да разучават точно този реактор. Вместо да търсите бедата в Westinghouse, се обадете на онзи трипера Гоце и сие за повече инфо по темата - те знаят

така де, и какви реактори са построили от типа на ВВЕР? Сигурно ВВЕР е тяхна разработка и измишльотина? Даже неръждавейката на похлупака на реактора още не могат да разгадаят по състав, та жулеха като бобъри стоманата на Блок 1 в Козлодуй.. Даже дупка му пробиха, за да го съсипят, че никога да не бъде стартиран повече реактора. Сеее-Деее-Сееееее-Пеееее-Сееее

Да припомня, че когато първите 2 реактора за АЕЦ Белене бяха отказани през 1990-те от ПеСЕДЕСАРСКИТЕ ГЕЙДЕРАСТИ, тогава върнахме безплатно двата готови платени реактори, които и до ден днешен работят в АЕЦ Темелин в Чехия. Сега платихме новите реактори и пак пеДЕРАстите ГРОБАРИ Борисов, отказа строителството, след посещението на Килъри Клинтън! И Равносметката - платени 4 реактора, получен нито един! И ще платим сега и неустойката! Смърт за ГРОБ и РБ!!!!!!

Госпожа Петкова/ Вие за нищо си ги нямате 70 милиона.

На сега плащайте със заеми изпапаните комисиони от БСП.

ще ги вземат изпод гъза ни през зимата! това е!

Ако лъжливия Борисов беше прав, защо тогава съселът Станишев не е вкаран в затвора?

Ми не са 550М а са 620М еуро , или приблизително 1 милиард $$$. Руснаците са заявили че са напълно удовлетворени от арбитража . А и като чета тука и тая със селското име Теменужка е . Тука най приляга българската поговорка - чуждо магаре кокали нема

Още едно милиардче в наша "полза". А можеше централата вече да е построена и да почне да произвежда евтина електроенергия. Сега ни мамуркат със запазване цената на тока, но есента (след изборите разбира се) свободния пазар ще ни види сметката.

И кой ще купува тази енергия?

ped , ПАК НЕ СИ ИЗПИЛ ХАПЧЕТАТА СИ ! ЩЕ НИ ПРИНУДИШ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА СИ НА ИНЖЕКЦИИ !

Ето ви големи енергийни проекти, голЕм шлем и прочие. Крадоха десетилетия, без дори да построят нещо и за довиждане ни остъргват едни 550 милиона, за които ГЕРБ твърди, че трябвало да се радваме, че ги даваме! И нито един осъден в затвора. Къде са парите ни? Докога българите ще си траем и ще чакаме тези крадци сами да си отидат? Ако ние не ги изхвърли, те ще стоят докато ни изсмучат кръвта до последната капка. После вярвайте, като ви разправят, че България била бедна, нямало пари и не можели да ни вдигнат заплатите.

"Решението е изцяло в наша полза" демек - гьонсурат

Другарката Станишева и чорбаджията Чакаръв защо допускат постоянно гербаджииски лъжи и манипулации в този сайт?

тези говна ги забърка Станишев през 2000-та!Като ни натресе ненужното Белене по заповед на своите господари от Москва!

Разстрел за Борисов - полковника от ЦРУ!!!!!!!! И ДаТенамужка Путкова! Гадове мръсни проклети!!!!!

акъв полковник може да е той?Никакъв.Неговия чин е капитан, разните му звездички ,за които толкова драпа са бутафория.Той е и ще си остане капитан ,по манталитет мислене и възпитание, ако ще да си сложи и маршалска звезда.

Няма страшно, ще вземеме нов заем.

Плюс лихви от 167 000 евро на ден до пълното изплащане на сумата от 620 млн. евро. Лъжите на гербаджиите нямат край.

беше при соц-а тази централа отдавна щеше да работи и да дава 70% от необходимата ел.енергия за страната!И отново щяхме да изнасяме енергия за Гърция,Сърбия и Македония!Но Пръмова даде тон и се погрижи да не се случи! Без участието на "Уестингхаус", разбира се....!

Заради простотията и лизането на всякакви задници на нашите политици ние ще плащаме, заробени с милиарди нови заеми, арбитражи, загубени дела в Страсбург, за това че дишаме в тази ужасна държава и прекрасна родина! Цялата политическа пасмина след 1989г. трябва да се избеси и цялото им имущество, направено с крадени народни пари, да бъде конфискувано! Всичко друго е демагогия и простотия!

НИЕ НАЛИ СЕ НАЛАПАХМЕ С НАШЕТО !

А КАЗВАХА ,ЧЕ НАРОДНИЯТ СЪД БИЛ ЛОШ. Естествено ,че е бил лош за всички крадливи боклуци.

FuckTheEU

ОСТАВКА НА БОЙКО!!!!! ВЕДНАГА!!!!!!!!!

Погледни кога е заведено това дело и пак пиши ;)

Погледни кой спря проекта и пак дрИскай.

УЕФА се смили над Сборная!!!

Кво общо има това с Белене бе, рептил. А да, общото е , че ти си за Белене.

ped , МАРШ В СЕВЕРНА КОРЕЯ , КОМУНОИДЕ НЬЕДЕН !!!

Пети Блок на АЕЦ Козлодуй, трябва да затвори 2017г, 6-ти през 2019: - освен ако Руснаците не са онези ЛОШИТЕ ВОЕНИЗИРАНИ КОМУНИСТИ, бивайки така рекламирани от западни медии, и бъдат милостиви с нас и да удължът живота на реакторите. Ако Англия излезе от ЕС и ЕС се разпадне, с кого ще трябва да работиме? С AES Гългбово, на преференциални цени х 5 ?

имаха срок на годност, който мина, а видяхте, че ги ремонтираха и отново летят. Въпросът е в цената която искаха от Русия за този ремонт.

нищо не е литнало все още.Взехме два готови отремонтирани двигателя, но да те светна, че един изтребител не е само двигател- и други чаркове се нуждаят от ремонти!

Миговете може да литнат с Полски двигатели, но те остават без лиценз от Производителя. Та риск-а е "1" пилот да загине. - Ако АЕЦ Козлодуй се ремонтира не от производителя, то той няма да има лиценз от него и няма гаранция за неговата безопаснос и ако АЕЦ-а гръмне след това, колко хора ще си отидат, и кои точно ще поеме тази отговорност?

FuckTheEU

Хайде честито, сега нито електроцентрала, нито пари!!! Затова ще вдигнат тока с още не 20, ами 50-60% и всички ние ще си плащаме за далаверите на бойко и останалите герберски мафиоти!!!

и троловете му тук! НИКОГА ПОВЕЧЕ ДОГОВОРИ С ПУТИН! 500$ МУ ПЛАЩАХМЕ ГАЗА, А СЕГА УКРАЙНА И ЗА 177$ НЕ ИМ ГО ИСКА!

Защо ли си мисля , че съвсем на скоро украинците молеха за газ от Русия! Или това си го пропуснал?

барела нефт беше 135 дойлера по едно време, ама сега се движи около 35-40.Като погледнеш, толкова пъти, колкото е поевтиняла и газта...!И тук май Путин няма пръст..!

Брей, пак сме на далавера значи г-н Делян Добрев.Че дайте списък за награди,то 620 милиона евра какво са?

келеме Орешарски дето се наведоха пред американското посолство с торбичките и пред кабинета на Обамаяма - да им даде 550 милиона Евро. Щото точно като на протекторат те изнудиха двамата продажници да спрат централата.

Енергийна политика . ТЕЦ1 и 3 - 1 млд лв щети платени минлаият месец. Белене 1,1 млд лв щети ще бъдат платени. ВЕИ щети от 2008 досега с около 3 млд . Сметката стана около 5- млд лева платени от народа. Честито на спечелилите, на загубилите пак да играят!

да им покажем среден пръст вместо кинти!

В Плевнелиев ни е надеждата. Когато разбием мужиците, ще си върнем всичко. и нищо няма да им платим.

Наполеончо, ти ли си, бе душа? Или си Хитлерчо?

Така е, като правиш бизнес с Русия няма как да прокопсаш! Само корупция и провали!

FuckTheEU

А пробвахте ли да си изпълнявате договорите? Само с далавери и слушане на сащ не става, трябва и акъл!!!

и троловете му тук! Путин като имаше договор с Украйна за териториалната и цялост, та го изпълни ли?

червените боклуци да си плащат за гьола който поръчаха на руснаците

Сега е момента да направим визите за руснаци по 500 евро парчето. За 10тина годинки ще си ги платят самички :)

Те пак ще намерят къде да ходят дори без визи, а ние ще си злобеем във форумите. Сети се кой губи!

За мен е логично всички боклуци отговорни за това състояние да носят лична отговорност. От времето на Гоце, та до Тиквата!

А Борисов твърдеше, че няма подписан договор. Ако наистина не е имало договор, на базата на какво успяха да ни осъдят? Тъй като много добре знаем, че Борисов никога не лъже, то той просто както обикновено не е казвал истината!

Защо просто не си ходи за гаси пожарите?!? Кой за каквото е учил.

Щом Делян Добрев твърди, че решението е в "наша полза", нека той плати тези милиони - може и да ги има. Що за провинциални душици се набутаха в управлението на страната?! Хем не знаят, хем не могат, но самочувствието им стига облаците! Нека плащат онези, които провалиха проекти, от които можехме вече да печелим! Но няма да плащат те, а всички ние - дори онези, които не ги искаме.

Много точно казано "... провинциални душици..." Плъзнали са като хлебарки в цялата държавна администрация ! Обречени сме от некадърни "управленци"....

До Българин :Щом Делян Добрев е кАЗАЛ че било добре то това хюмне Добрев изхожда от позицията на шофьор извършил тежка катастрофа , който вместо да е осъден са му направили фиш за леко нарушение!!!!!!!!!!!!!!!!