Коментари - Потушен е пожарът в американската АЕЦ ”Индиън пойнт” | dnes.dir.bg
назад

Потушен е пожарът в американската АЕЦ ”Индиън пойнт”

Пожарът в трансформатор на американската АЕЦ "Индиън пойнт" е потушен, реакторът не е засегнат и няма опасност за населението.

Обратно в новината

Коментари - Потушен е пожарът в американската АЕЦ ”Индиън пойнт” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затваряйте го този АЕЦ от 1960-та година! Вземете си Костовите ТЕЦове от Марица 1 и 3! Ако ли не, си организирайте една Чернобилска 4-то-юлска революция- радиолюция

Интересно, защо тази новина изчезна от главната сраница? Май не е много политически коректна... :) Аварията не е от тежките. Друго е важното и гледам никой не го е забелязал. Тази централа е на над 50 г. И все още работи. Нека сега нашето правителство да поиска да я спрат в духа на евроатлантическите ценности. Мислите ли, че ще ни послушат?

Рано или късно всяка АЕЦ си отива с авария, или бива спряна завинаги. По добро е второто.

СПОКОЙНО!!!! НИЩО И НИКВА АВАРИЙКА!!! ЧУДО ГОЛЯМО!!! ТО И ЗА ФУКОШИМА ТАКА ВИКАХА- НЯМА НИЩО СТРАШНО, ВСИЧКО Е НАРЕД!!! ДКАТО НЕ СЕ РЗБРА ЧЕ ЯПОНЧЕТАТА ЛЪЖАТ КАТО ПИЯНИ СЕЛСКИ КРАВРИ:) ТО И СЕГА ИЗТИЧА РАДИАЦИЯ В МОРЕТО, НО ТОВА НЕ ГО ТРЪБЯТ МНОГО МНОГО:) А ТАКА МОЖЕ И ДА Е С КРАВРСКАТА АЕЦ!!! ЩЕ МЕТНЕ МАЛКО РАДИАЦИЯ НАД КРАВАРИСТАН..МА ЧУДО ГОЛЯМО!!! А АКО СПОМОГНЕ МАЛКО ЗА НАМАЛЯВАНЕ НАРАЖДАЕМОСТА НА НЕГРИТЕ :) НАПРАВО ЩЕ Е БОНУС ЗА КРАВАРИСТАН А?:)

Какви ли са подбудите на хората, сложили минусите?

подбудите им са грантови- тоест парични

Абе какво става....Да не би тия от Уестинхауз да са строили и тая централа по последен писък на говедарските технологи..ОТПРЕДИ 30-50 ГОДИНКИ А?:) Реактро от типа ФУКОШИМКА :)

вчера, като се връщах от марс, завивам край сатурн и гледам - баба Яга с метлата - премита "млечния път" Знам си аз, няма да повярвате, а на краварския доклад, че с керосин, при открит огън, стопили колосални стоманени колони - повярвахте, и сега --- пак вярвайте ...

"изключен за постоянно" звучи по-неубедително от "почти небременна"

Малко им е . И Боговете вече не могат да ги търпят!

А натискайте се още за "мирен" атом.

Не се е запалил реактора бе хораааа# Трансформатор.... през него тече ток, който идва от генератора, който се върти от турбината, която се върти от парата, която се нагрява от урана. Няма как да изтече радиация. Ама как така ще се запали трансформатор, made in USA? Не ми се вярва нещо. Путин го е запалил - гадното джудже, което унищожава демокрацията и прави правия ток на Америка променлив. Няма да му ходим на парада и на 80-годишнината, пък!

Ти остави, че им е направил тока променлив, ами им е пуснал само 110 волта, вместо обичайните 220 ! гадно джудже !

От трансформатора няма как да изтече радиация наистина, но той е само на 90-120 м от реактора. И ако пожарът се беше разпрострял малко повечко щеше да е застрашен и реактора. Но, слава богу, нещата са се развили благоприятно и до тежък инцидент не се е стигнало.

2001г, сграда 7 на стц от факта, че са летели искри от стопените колони на двете кули, в сграда 7 се подпали железобетонна колона, а сградата беше по-далеч, и колоната беше централна (вътрешна) за сградата! Така, че когато се говори за пожар в краварленд - то теориите за горенето стават други

Леле, само че там са предупредили хората живеещи в радиус 20 мили от централата 28 часа след като вече не могат да крият повишаването на радиацията, щото изпускат голямо количество радиоактивна вода в реката, и от над 600 000 живеещи района са напуснали около 140 000, като от тях 2/3 са оставени да се върнат по домовете си в рамките на една седмица след събитието, а окончателното разчистване на последиците от аварията станала през 1979 е завършено чак през 1993, и през това време хората си живеят там и даже раковите заболявания не са се повишили. А кажи сега за Чернобил-)

лъжат, мам*ка им, нищо не е станало, това е путинска пропаганда !

Никаква радиация не е достигнала до БГ, кво ревеш, че си бил на манифестация тогава.

Някой служител се е крил до трансформатора докато пуши и си тръска незагасения фас.

Освен това е изгоряла една крушка в коридора пред командната зала. Това е много важно и не знам защо дир-а не са го написали.

Братле, когато искат да ти построят в двора американски реактор за има-няма толкова милиарда, че и внуците ще го изплащат.

А руснаците строят без пари, нали? Затова в американските централи горят само трансформаторите, а руските атомни централи горят целите.

НЕ СЕ БЕЗПОКОИТЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА ОПАСНОСТ--А И ДА ИМА НА КОИ ЛИ МУ ПУКА!!!

Еее, чак пък да не им пука. Виж казали са че има проблем , това все пак не е Три Майл Айланд, с разтопен реактор и радио активен йод във въздуха, че да се проверява 28 часа преди да съобщят на населението с предложението който има мерак да се евакуира самостоятелно.

Без майтап... Сега остава да обвинят руското ядрено гориво, което доскоро американците ползваха покрай утилизирането на съветските ядрените бойни глави базирани на територията на Украйна.

Путин е виновен и червените

американските реактори - най-запалимите реактори!

Това е инсинуация. Американските централи не горят...

Пияните руснаци пак са направили белята.

Веднага трябва да бъде затворена, както и всички останали американски атомни централи, опасни са човечеството! А тетка Роса да започне да им доставя ел.енергия от българската АЕЦ Козлодуй в туби, раници, канчета, кошници и к,вото още иска!

В щатите няма радиация и аварии. Има неблагоприятно стечение на обстоятелствата и влияние на външни фактори като Путин. Апропо, Мари Харф още ли не е заявила, че имат неопровержими доказателства за ролята на Путин в този случаен инцидент?

Със сигурност ще заяви... Както и, че руски войници са разположени под леглото й и не я оставят да спи през нощта, но пък тя им е наложила санкции и не им разрешава да напуснат спалнята, докато имат такова агресивно поведение

като на фукусума? Там май също започна от трансформатора, заради цунами обаче.

ако натоварване на реактора не се снема, той ще се взриви каквото и да приказвате тук. Значи той трябва да бъде спрян. Ако не се спира по автоматичен начин, ще се опиташ да го направиш по друг начин, така че трансформатор и на 100 метра и на 1000 метра все така важен за реактор като цяло.

Когато отпадне (заради трансформатора) натоварването на турбината й се спира парата, която се поизпуска в атмосферата (това може да вдигне малко радиофона, но нищожно, особено на терена, понеже парата отлита на високо. После реактора си се охлажда с охладителната система, т.е. вместо да нагрява вода за пара нагрява много повече вода, има си басейн там за тази цел. След това се спускат забавителни пръти между радиоактивните и се забавя реакцията, температурата се намалява дотолкова, че да може да се поема от охладителната система. Нищо нестандартно, от ядрена гледна точка. Проблемът е в останалата част, която ще трябва да построят отново.

Никаква пара не се изпуска в атмосферата. Други са методите. Почетете малко, преди да започнете да си измисляте. Навремето имаше учебници за специалността ТЕиЯЕ във ВМЕИ София. Никога не са били секретни или т.п. Може и още да ги има по библиотеките. Ядрени енергийни реактори на Глухов, например. Почетете, може и да схванете...

Други нешо са съединените щати! Там и авариите им са други! Все едно няма аварии! Голяма работа! Брей, Брей! Тц,Тц!

Стига бе. Такъв реактор ли искаха да ни сложат като 7-ми в Козлодуй? Самозаплаващ се?

Авария в американска АЕЦ - 60 коментара. При евентуална авария на нещо си в Русия, може и на ескалатора в някой мол - 1500 коментара в първите 15 минути. Това показва какъв огромен боклук за нула време във форума правят соросоидите.

На всички е ясно че червените тролове на Кутев и Сидер пишат като автомати и са на хонорар.

Поредната безмислена "новина"

Защото е в САЩ!Я да беше в Русия до сега да си запалил "перото" си от плюване!

Почти във всяка една централа - водна, термична или атомна, експлоатиеана над 10г. се е случвало да се запали или тежко да аварира трансформатор и това няма нищо, ама нищо с ядрената част!!! Но понеже във форума на дир.бг като гледам какви лумпени се разхождат, просто не се учудвам, че се чертаят апокалиптични картини...

"централа..., експлоатирана над 10г. се е случвало да се запали или тежко да аварира трансформатор" Добре, че са те уволнили за тези издънки... щото е недопустимо!

Да приятелю, горе-долу е такава сатитистиката...

Краварите в Ню Йорк дишат вече стронции....честито!

В Америка всичко е супер! Грешат само руснаците!

Още един довод срещу ядрените централи като цяло. В Американските стават дребни позари, но в руските никой не знае какво става. Там всичко е секретно и се съобщава само в краен случай.

Глупости, точно обратното е, във Фукошима колко време лъгаха? Така лъжат и в сащ, а руските се наблюдават под лупа.

Ти на кой свят живееш? За Чернобил първи съобщиха не от СССР, а от скандинавските страни. Как може да има такива забледени руски мекерета!

Леле, това ако се беше случило в руска аец, коментарите щяха да бъдат жестоки. Но тъй като е в американска аец, няма страшно, просто инцидент....

Ако беше в руска АЕЦ още да гори. Там всичко живо е пияно от вчерашните паради и тържества.

В америчките са трезвиници ли? Там оа колко нашмъркани има .....

Аууу, а ма как може така, в тази "високотехнологична" държава да стават такива неща??? Има и изтичане на радияция, но това няма да ни го съобщят! :)) Хубаво е да се спомене, че двата генератора са пуснати 1974 и 1976 г. А уж нашите били стари в Козлодуй!

Ама нашите са остарели още преди да ги произведат съветските "специалисти"!

И ти си затъпял още преди да те роди майка ти :))))

Абе не знам, ама поне "най-добрите" им танкове не аварират на паради и ЗРК установки не се палят между хората, акакто вчера пламна един БУК ;) Инач колко да е високо технологична Америка - просто се огледай около теб и намери един технически предмет, който да не е измислен там :)

А ми например принтерите. Знам че принципа на който действат принтерите е едно от 4-те български изобретения. Провери в нета и ще видиш. Има страшно много неща които са измислени не на запад.

Добре де , доколкото разбирам нашите мурзилки винаги са били загрижени за съдбата на индианците в САЩ. Ами ако взрива беше наранил някой индианец ?

Тоя па, кво ти пука бе, те всички кравари са индианци!

Жалко, че са го изгасили, баси и рекламата щеше да бъде!

Бягайте от Щатите,докато не са гръмнали целите!

Абсолютно съм съгласна с Данчо.

Кога от Данчо стана дана? Сигурно си си бил(а) Дана и си се правил(а) на данчо. Така както си рускина, а се правиш на българин.

Ееее и що са го изгасили, много кофти...щеше да свети като Чернобил!

Шило

Проблеми стават навсякъде! Изгасили са го, няма изтичане, да установят причините по- бързо за да ги отстранят.

25 минути за пожар на такова място е много.

Добре че не гръмна. Но и да беше , ватенките пак щяха да искат да живеят там...

Пак си си забравил хапчетата. И да знаеш Путин е подпалил пожара.

В САЩ не се случват такива неща, само в лошата Русия! Веднага Иво Инджев, Е. Сугарев, Н. Тицин, Е.Дайнов и Г. Коритаров да излезнат и да кажат, че само руските реактори са опасни, а американските са най-безопасните на света. Защото ако не дадат поне няколко интервюта по "независимите" медии, няма да си получат грантовете. Пък А. Генов да боядиса няколко паметника.

И въпросите да задава най независимата Кулезич

А бе не го чувам Минджев, да не е бил на парада в Русйия???

Нали съм агент и сбърках правописа:-)))

В Русия съм....в Русия съм...

А защо ни съобщавате чак сега, когато пожарът е загасен? Къде бяхте, когато избухна? Или старите методи от Чернобил? Всичко ново е добре забравено старо или вълкът козината си мени, но нравът не???

МОТОТО НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ С ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ "НИЕ НЕ СМЕ ШЕВРОН , НО И НИЕ МОЖЕМ ДА ДОНЕСЕМ ТОПЛИНА И СВЕТЛИНА ДО ВСЕКИ АМЕРИКАНСКИ ДОМ "

Има рима и ме кефи...а дано!

Е доказва че са надежни американските АЕЦ. Не като руските в Чернобил.

или Фукошима или Лонг Айлънд

Сравнението ти е отвратително. Как може да сравняваш природни стихии със хубавото време в Чернобил.

Централите им горят,но безвредно,влаковете им катастрофират,самолетите им падат,но с финес, без щети и жертви.Абе,Щерев,като им ядеш ла...ата,какъв вкус имат,ухаят ли на скъп парфюм?

Войник от НАТО се разхожда в Украйна. Вижда руски сепаратист, който маже лай.о на филийка и го пита: - Ти какво правиш? - Войната свърши, голям глад е... - Ето ти 20$, купи си нещо да ядеш. Минал турски аскер и той попитал: - Ти какво правиш? - Ами войната свърши, голям глад е... - Ето ти 20 лири, купи си нещо да ядеш. Минал от там и руснак, и той попитал: - Ти какво правиш? - Войната свърши, голям глад е... - Ами като мажеш, мажи по-тънко, че да има и за другите!

Аварията в Чернобил е причинена от човешка грешка. Не е технологична-за разлика от теб-ГЕНИТИЧНА ГРЕШКА.

stan_posta@

Не е точно човешка грешка. При планов експеримент реакторът показва една гадна особеност. Сложно е да се обясни ... Сега такива реактори вече не се произвеждат.

,, Чернобил,, е в украина??? а бе ,,случаино тогава ,,порошенко,, да и е бил ,,партиен секретар,, и се е ,,натягал,, на началството???

ТРЕНИРАТ НЮ ЙОРКЧАНИ С РАДИАЦИЯ - ТАКА ЩЕ ИМ Е ПО-ЛЕСНО ПРЕЗ ТРЕТАТА СВЕТОВНА :))))

Краварите както са тръгнали с рогата напред....това ги очаква....изгори за да светиш!

Като ги гледам -всеки втори е с наднормено тегло,а всеки 3-ти-над 130 кг-не е нормално такава масова дебелина,явно нещо им действа ,но какво е-никой не казва

Тлъстите са по кротки и не се бунтуват

Сигурно някой пиян или надрусан кравар си е изпуснал фаса и е лумнал пожара...то нали в Америка не се друсат и и не пият!

Правят много глупости, но шансът да е някоя от изброените причини е пренебрежим. По скоро някой стриктно е спазвал инструкциите. Там за всичко си имат инструкции. Страшното за изпълнителя не е когато е станала беля, а ако е станала "неправилно". Сериозни последствия би имало и в случай , че е предотвратил някоя поразия, но"неправилно" не по инструкциите.

Никой не може да се съмнява в съвършенството на Американската технология. За съжаление изглежда няма да имаме такава у нас в Козлодуй и ще продължим с опасните руски чайници

Да бе да, "верваме" ти защитнико на краварите, те са безсмъртно уникални!

И руски чайници няма да има защото скоро е необходимо да се извършат операции по удължаване на ресурса, но както сме си послали благодарение гиганти на мисълта като Вас това може да не се случи и ще си останем на изгодният, но не за нас кюмюр в Мариците и ще бъдем лишени от възможността да развиваме каквото и да било производство.

Като гледам съвършената технология на совалката Колумбия ....... представям си и реакторите им.

Техниката им си е наред,но не умеят да правят уплътнения и не използват кълчища.