АЕЦ "Белене" разтресе управляващата коалиция, БСП разкритикува Кирил Петков

Изпълнителното бюро на партията напомни, че новите ядрени мощности са заложени в коалиционното споразумение

Обратно в новината

Коментари - АЕЦ "Белене" разтресе управляващата коалиция, БСП разкритикува Кирил Петков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Построихме площадка за АЕЦ Белене и похарчихме една торба пари? Сертифицирахме площадката и похарчихме още една торба пари? Доставихме чешки реактори 2 на брой и похарчихме една торба пари? Казаха, че реакторите били стари по конструкция и сключихме нов договор за нови реактори със Русия- старите вече работят и произвеждат ток за други??? Платихме новите реактори и дадохме една торба пари??? - бяхме осъдени да си платим... Сега разполагаме с площадка, с реактори, с частично изградена инфраструктура, с турбини, реактори, генератори и сертифицирана площадка и не искаме да построим АЕЦ Белене?!? Франция строи 6 нови блока за АЕЦ и цената на тока скочи до небето поради ГРЕШНА политика, а ние казваме, че без САЩ няма да строиме АЕЦ ?!?!?! Нали сме в ЕС! Защо не построим АЕЦ Белене и два нови френски блика в АЕЦ Козлодуй, които да работят с Руско гориво? И защо подаряваме България на САЩ: като територия, като д. помощ. Кой ИДИОТ харчи Българските пари за всичко това и се пита дали да строи АЕЦ ? Не че нямаме нужда от три тунела под Стара планина, или три нови моста над Дунав, НО кой идиот загробва Българските пари платени за АЕЦ Белене и държи всички пенсионери под нивото на БЕДНОСТ с изключение на 25 000 (по-малко от 2%) от пенсионерите, които сами са определяли размера на пенсиите си и други са им ги заработвали?

Ами трябва да си ненормален да си посториш ядрена електроцентрала с руски реактори.

Ако се построи БеляНе вие пак ще го духате щото на новата АЕЦ ще е 4.5 пъти по-скък от на Козлодуй Та приятелите на Курна пак ще изнасят евтиния ток на Козлодуй А вие ще му ручате главата щото на вас ще ви продават пак от скъпия

И БСП отива в гьола/локвата. Руския влак катастрофира.

Най добре е да не се губи време и да се започва строеж и на двете площадки- Един нов реактор в Козлодуй и Един,Два в Белене с Руски инвестиции и Фирми.

Правилно решение. Единствените двама, които се натискат за завършването на този провален проект са Р.Овч, който е взел предварително от руснаците комисионни и разбира се, те ще го разстрелят ако задачата не се осъществи и вторият е ядреният отпадък Янко Янев, който е агент на Кремъл и като руски кавалджия защитава техните интереси.

Спретоплени манджи се прикриват истинските престъпления които фрау Нинова върши в момента: https://webcafe.bg/vlast/vmzehte-go-za-meze-tozi-zavod.html

БСП организора вече Референдум за Белене. 850 хиляди българи гласуваха За АЕЦ Белене 530 гласуваха срещу. При сегашните убийствени цени на тока със ЗА Белене ще гласуват 99% .

направо затворете и Козлодуй,да е пълна програма ,ние сме зелени

Как така няма да има Белене? И строител бяхме намерили, хората бяха точни с парите. Сега какво, Кури трябва да ги връща ли?

Целта на БСП и другите русофилски партии е ясна. БЕХ има 7 милиарда дълг, да му стоварят още 20 за нов АЕЦ и да фалира. После идва Русия и го купува. И ставаме втора Венецуела с 30 милиарда дълг към Русия. Руснаците назначават едно марионетно правителство, което изгонва и избива инакомислещите и на тяхно място докарва 1-2 милиона руски колонизатори.

Отказа на Кирил Петков е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ПОЗИЦИЯ ОТГОВАРЯЩА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! ТЯ МУ Е НАЛОЖЕНА ОТ САЩ, А ТОЙ ПРОСТО ИЗПЪЛНЯВА. САЩ СИ ГЛЕДАТ СВОИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ ВЪВ ВОЙНАТА С РУСИЯ И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ! СМЕТКАТА ПЛАЩАМЕ ОБАЧЕ НИЕ. АКО ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ ЗАПОЧНЕМ СТРОИТЕЛСТВОТО НА АЕЦ"БЕЛЕНЕ", ТОВА ЩЕ Е С МНОГО ТЕЖКИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА НАС! ТРЯБВА ДА СИ УНИКАЛНО ТЪП ЗА ДА НЕ ВИЖДАШ ДОРИ И СЕГА В ТИЯ УСЛОВИЯ С ЦЕНАТА НА ТОКА, КОЛКО Е ВАЖНА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ АЕЦ"БЕЛЕНЕ"!

Ти си животновъд във вашето ТКЗС нали?

А за теб изглежда, че е най-важна темата за Държавна сигурност. Трябва да си уникално тъп за да си избереш такава тема за приоритет. Апропо, защо да си животновъд е лошо? На вашите седесарски събрания това ли ви обясняват? А не ви ли казват кой и кога построи АЕЦ"Козлодуй"? Или това е държавна тайна?

кире е просто една ефтина кукла на конци която прави точно квото й се каже.... тия дето дърпат конците не искат атомна централа у нас щото им застрашава интереса сиреч пеяалбите... от де накъде ния че си прайм ефтин ток а нема да си го купуваме скъпо от тех?? не мой тъй... кире не е тука да гледа ваште интереси а интереса на тея дето са го турили

Е на просто Киро са му казали, че Белене няма да има. Какво да прави човека. Каквото му кажат, туй прави, иначе бил независим. По български означава, че нищо не зависи от него.

Кой век сме днес? Всичко сега се решава с прецизност, а не с груба сила. Наистина ли ни трябва толкова ток за новите видове крушки, микровълновите печки, компютрите с батерии? Май само колите останаха тъпи еднотонни железа, които в 90% от времето, освен сами себе си, возят само по един задник от единия до другия край на града. Но напоследък излязоха на мода тротинетките.

Много тъп коментар. То и сега сме на дефицит с тока, пък искате да карате електромобили, които вероятно ще зареждате с въздух. Когато се пише, трябва и да се мисли.

Алооо Дира, от кога заглавията ви ги пише Ива Николова от ПИК! Засрамете се ,скоро ще ги надминете!

Оня с брадата го е написал,капитализъм сам ще се самоизяде.ФАЛИРАЙТЕ ВАШТА МАМА ИЗМЕКЯРСКА

А за мамалигарската и турската АЕЦ кво шъ кажеш,мамалигите ни подминаха щото имат достойнство и чест,ние цел живот г.з да лижеме.

Дърва скъпи петрол скъо газ скъп въглища забранени и да искаш тока да е също скъп КВО САКАТЕ ДА ВИ БА У БУРЖУАЗНАТА ГНИЛОЧ.ДАНО ДА ИМА ВОЙНА ДА ФАЛИРАТЕ.ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА

За Чернобил нещо да кажеш другарю!?!?

Поради що "Срам" не си признаваш че си невеж и духовно сляп? Силите които движат битието, са ти неизвестни и невидими за ограниченото ти материално мислене.

Аз да ти кажа,дедовото. Проблемът на централата в Чернобил е,че не са я направили идиотоустойчива! Вземи почети малко защо се е стигнало до аварията и тогава пиши!

Да ви ба системата.Как не ни омръзна слугинаж,как на бялото да викат черно.Изключително безочие и наглост е да твърсиш ,че не ти трябва АЕЦ при тия цени и най- вече бъдещето.Всички автопроизводители след 2025 спират коли с вътрешно горене,почват само на ток.ДА ви ба у гламарите.ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМЪТ

Хахахахха и едните и другите обясняваха как всъщност те не са в коалиция, и как Просто Киро, Тошко Африкански и ДС(ДБ) нямало да влизат в коалиция със статуквото, а всъщност НЕ са в коалиция с БСП хахахах...радвам се че навреме се оттървах от този цирк

При създалата се политикономическа ситуация в момента едно е сигурно че АЕЦ Белене няма да има. Другото е парлама в парламета за вътрешно полване за някой политически дивидент.

Оф,проблена с Белене не е само дали зависиме от САЩ. Няма как да започне възстановяване на Белене без Русия. Това са неща които МАГАТЕ ги решава.Разбира се в проекта може да се включат и САЩ и Франция.Русия не е против. Въпроса че много време се загуби и това е решаващо. Друг въпрос е финансовата страна кой да е собственик на АЕЦ Белене.Ние може да предявим за някаква част заради оборудването което е морално остаряло и възстановяването ще е много по скъпо отколкото сме предполагали. Нужни са разчети дали това си заслужава.

Подкрепям БСП, а ПП ,ДБ, ГЕРБ и ДПС които не искат нова българска АЕЦ Белене при тези убийствени цени на тока, те са предатели на всички нас в България. А реакторите и основата на Белене са Готови и са платени и в момента струват около 6 милиарда. Правят го за да са доволни американците,а нас кучета ни яли

БСП защо не построиха АЕЦ Белене през 2005, а продадоха оригиналните реактори и оборудване?

Така както пишете ще си помисли човек, че АЕЦ се строи за няколко месеца и че ей сега на секундата ще се направи за да се намалят високите цени!? хаххаха Ама имаме реакторите и основата била готова? Да основата и басейните за охлаждащата система, а останалото тепърва ще трябва да се изгражда. Да не говорим че тази "готова основа" е била директно изложена на елементите за повече от 17 години без да се поддържа. Първо трябва да се провери зали основата е използваема, а след това да запомне работата по изработката на самата постройка и свързването й с всичко друго! в момента няма нищо повече от една основа върху коята да се изгради всичко. А за това колко ще струва всичко това и от къде ще се намерят пари да не говорим.

напълването с вода е част от консервацията на обекта СЕРИОЗНО ЛИ, ТИ ДА НЕ СИ ФИЗИК?

Значи нямам нищо против да строим атомна централа-ама ако някой му се живее в радиационна среда-ей го е там Чернобил отивайте да живеете близо до реактора. Щото при първото земетресение-АЕЦ Белене ще стане Чернобил. ТО ПОНЕ ДА РАЗБИРАШЕ ПОНЕ МАЛКО ОТ ТОВА КОЕТО СИ НАПИСЪЛ. ПОЧВАЙ ДА ЧЕТЕШ ПОНЕ УЧЕБНИКА ПО ЯДРЕНА ФИЗИКА.

Ти чел ли си го?

Ало БСП-то "нови ядрени мощности" не означава АЕЦ Белене. Може да се направят 2 нови ядрени реактора в АЕЦ Козлодуй.

Може разбира се и то по-бързо от автомагистрала "Хемус". И не се хабете-на Асен Василев вече са му казали в САЩ какво и къде ще строим.

г-н Петков и вие като предшественика ви Борисов се излагате като каруцар, напълването с вода е част от консервацията на обекта, но в харвард както и пред магурата едва ли се учи подобно нещо така че, майната ви и на двамата!!!!!!!

Докато сме под окупацията на американците - Белене няма да се строи. Затова е назначен Кирил Петков - да я спира. Впрочем и друг министър председател, освен проамериканска креатура не може да изберем. И по 3 и по 4 избора да правим - накрая пак американски парашутист. Такава е системата. Не зависи от цена на тока, пазарни съображения, национални интереси, икономическо развитие. Няма да се строи и това е. Смятайте каква суверенна държава сме ...

Какво стана бе няма статия В която да хвалиш Русия и Путин и да си изкараш норматива? Окупация моето момче имаше когато дойде червената армия в България. Бяхме васал на Съветския съюз когато комунистите управляваха. Всички нареждания идваха от Москва. А относно АЕЦ Белене-Путин що не си построи една атомна централа върху земетръсна зона? С нестабилна геология? А пък за тебе специално-що не отидеш да поживееш така близо до ректора на Чернобил? Като придобиеш опит Как се живее в радиационна среда-тогава ще си помислим дали да стоим АЕЦ на площадката в Белене.

Полуруснакът, руски гражданин Станишев и той ли беше парашутист на американците? Колко построи?

Според единия трол-строежа на АЕЦ Белене щял да струва 3 милиарда. Дайте да видим кой е тоя дето ще строи АЕЦ Белене за 3 милиарда? Според руските тролове и хлапетата от младежкото БСП-това че в момента изнасяме почти половината от произведения ток е недостатъчно за да падне цената на тока. Значи 99% от произведения ток ли трябва да изнасяме за да падне цената на тока? Или просто трябва да сменим тия дето ни управляват в момента? Според някакъв малоумник-за последните петдесет години няма никакъв Напредък в технологиите. Обаче същия странно защо не работи на 8-битов компютър или говори по телефон с шайба. А пък за болшинството неадекватници пишещи по поръчка-това че геоложките доклади относно площадката на Белене показват нестабилни земни пластове-нямало никакво значение. Значи нямам нищо против да строим атомна централа-ама ако някой му се живее в радиационна среда-ей го е там Чернобил отивайте да живеете близо до реактора. Щото при първото земетресение-АЕЦ Белене ще стане Чернобил.

Мдааа... (нерегистриран) Тук е средище на всякакви полуграмотни "гении" на енергетиката... Но най ме впечатли един малоумник, който сравни Фукушима с Чернобил!!! Нерде Стамбул, нерде Ямбол... Абе, мушморок, знаеш ли, че най-високотехнорогичните атомни централи са в Япония. И Фукушима нямаше никакъв технически проблем, а огромно цунами я срази. В ИНТЕРНЕТ ЛИ НАУЧИ ТОВА ? ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ ЛИ КАЗА? ЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ ТЕЛЕВИЗОРА И ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВАЩ ОТ НЕЩА КОИТО НЕ РАЗБИРАШ. В ТОВА ЧИСЛО И ТОЗИ ОТ КОЙТО СЕ ВЪЗМУЩАВАШ.

Кирчо е излъгал?! Не може да бъде!

За затворените 4 блока взехме толкова пари, колкото не можеха да произведат до края на технологичния си живот. КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ ТОВА ВЪВ ФЕЙСБУК ЛИ? НЯКОИ ОТ ТЕЗИ МАЛКИ БЛОКОВЕ ОЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕФТИНА ЕНЕРГИЯ. ЧАК СЕГА МИСЛЯТ ДА ГИ ЗАТВАРЯТ. И КОЛКО ПАРИ НИ ДАДОХА?

Кой затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй и излъга, че това било искане на Европейския съюз? Втори въпрос-до коя година беше животът на тези реактори? Трети въпрос-колко пари сме взели от Европа?

Как,да има коментар лидерката Тя,сега лапа и гълта от държавното корито!:)

БСП се придържа стриктно към текста на Споразумението. "Този текст не изключва и изграждането на АЕЦ "Белене". НО НЕ ГО И ВКЛЮЧВА!!! Какво прави другарката на козяците - г-жа Корнелия Нинова? - Папка, слушка и симулира, че протестира срещу изрази като "гьол" и "локва", докато синчето й в обетованата земя на САЩ си прави кариерата. И така, докато младшият партньор БСП протестира срещу израза "ЛОКВА" на обраслите със старшия партньор от Козяк-16 - ПП,ИТН и ДБ, керванът на 4-ната коалиция пътува в безвремието на разпадащата се България. Вчера Кирето прекрачи червената линия на Корнела за АЕЦ "Белене", като й рече "ЛОКВА"! Преди две седмици и Кирето, и Новият еничар на служба на САЩ - втори мандат в президентството прекрачиха червените линии за РСМ, като се умълчаха за "македонско малцинство" в България и още се умълчават... И да попитам сега, докога ще продължава антибългарската седянка по върховете на властта???? Няма ли БСП след като се приеме бюджета, да вкара законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, така, че не машините, "Информационно обслужване АД" и от Американското посолство да решават коя партия и с колко да печели и губи изборите, а единствено и само - българският избирател.

Според Кирил Петков на българите не им трябва евтит ток а още по скъп от американските централи.

Защо след като изнасяме 40% от произведения ток-токът ни е скъп? И защо си мислиш че токът от една нова атомна централа ще бъде евтин?

Какво друго освен продажба на българските национални интересиможе да се очаква от Простия Киро . Хей, защо мълчите и нищо не казвате, когато България я заробват на едро ? . . . . Сега оКокорения АсАНчо дава България във робство на янките ! . . . . Той води сбирщина мухльовци, за да подпишат заробващи договори сравнение с които американските ел.централи в М.Изток са детска играчка . . . . . Посланик Херо Мустафа също е в състава на българската делегация във Вашингтон ! Защо ли е там, тази американска чума ? . . . . Заробват ни с атомни реактори Westinghouse (като гръмналите в Япония), заробващи договори за внос изключително на американски втечнен газ и бедно ни е въображението за останалото . . . . . Пред това заробване психичните карамболи на Харвардския Кирчо са като забавление .

Има конфликт по темата за Белене между комунетата и Киро пендела защото има и много пари за крадене а комунетата са царе на кражби само че сега и Канадцкия педераст не им отстъва

в гъза Тикви крадливи.

Тук е средище на всякакви полуграмотни "гении" на енергетиката... Но най ме впечатли един малоумник, който сравни Фукушима с Чернобил!!! Нерде Стамбул, нерде Ямбол... Абе, мушморок, знаеш ли, че най-високотехнорогичните атомни централи са в Япония. И Фукушима нямаше никакъв технически проблем, а огромно цунами я срази. И забележи, глупаво, там загинаха над 3 хил. ядрени специалисти при потушаването и спирането на ядрената реакция, за да живееш ти сказания си живот. Защото асо не бяха тези свръх герои, щеше да настъпи верижна реакция и 8 реактора, всеки от които 4 пъти по-мощни от Чернабил и щеше да стане световен ядрен апокалипсис. Но, точно заради изключителната техника и особено героизма на японските специалисти, които оставиха живата ки там (поклон на паметта им, спаситили на света!!!) ти сега живееш жалки си живот!!! Не пипай Фукушима, нещастнико, и сведи глава в почит пред японските ядрени специалисти!!!

Така сега гъзя тъпите гяури които 500 Г бяха наши роби Добре че Русия им направи държава и армия но сега я плюят.Ни робите са винаги предатели Ние турците на Германия не цепим басма та на вас ли бе кьопеци Хем ток ще ви продаваме,хем газ а вие ще ни правите салтанати

Комуне отгоре на това въшлив педерунгел

Шилo

Комунистите, и в коалиция с нормални хора да ги сложиш, си остават комунисти и руски подлоги! Киро каза, че обмислят нов блок в Козлодуй, което е правилната тактика, ама тая кукундела, дето си е дала гъ3а под наем на руснаците, си иска комисиона от Белене.

Нищо да не строят тъпунгерите. Ние ще купуваме от Турция и Румъния ток ама на дебело…….

Ще стане това? Заради солидарност затворихме 4 енергоблока в Козлодуй. Наказани има ли? Няма разбира се. В Белене започна но дори комунистите се уплашиха заради безпаричие.Наказани има ли? После Бойко го нарече гьол и се пъчеше като Паун обвинявайки БСП.Наказан ли е? Теменужка изкупи останалото от Белене защото щяха да ни осъдят Руснаците.Някой да е отговорен? И това стои на площадката на Белене от колко години. За какъв строеж говорите, все едно да започнем да сглобяваме запорожци в България. Кой ще го дострои,а гориво откъде,а парите ще ги печатаме ли? Имаше период в който руснаците ни предложиха всичко за тяхна сметка но БСП отказаха. Сега вече и руснаците не искат защото сме умни и красиви европейци. Нашта ядрена енергетика е първо политика а после икономика.

За затворените 4 блока взехме толкова пари, колкото не можеха да произведат до края на технологичния си живот.

Почвам да се опасявам,че след тези управляващи бизнесмени от страната ни ще остане само една "локва"л

Почему пишиш с Е оборотное?

Вие обяснихте ли на българския народ, че построяването на атомна централа на площадката на Белене е изключително опасно заради нестабилната геология? Обяснихте ли на българския народ, как при износ на 40% и повече от произведения ток в България, като вкараме още 20 милиарда в икономиката за строежа на тая митична ваша централа изведнъж ще поевтинеят сметките? Значи разбирам руските тролове дето дращят тука-на тях не им пука че България ще стане втори Чернобил. Ама вие дето от БСП са ви обещали да ви назначат на държавна работа-къде смятате да се скриете, когато при първото земетресение реакторите се разцепят?

Рязана

Марш обратно в Канада,... Разбрахме го вече на кого служи

Само така Кире. Е б и им майката на бесепарите.

Една забележка към соросоидните тролове тука, които ни обясняват колко е сладък Киро Гугъла. Олигофрени, Хардуер, екипировка, техника не могат да бъдат "МОРАЛНО" остаряли. Морално остаряват идеи, концепции, философии, абстракции. Хардуерът остарява и толкоз - и това не е нито морално, нито неморално. Опорките ви приличат на мисловнния процес в главата на Надежда Нейнски, която вижда "силни послания" в надрусания с хапчета неадекватен поглед на вашия вожд, другаря Байдън.

Обаче ти също. Казваш един компютър Правец е същото като последен модел компютър сега? Или един телефон с шайба е същото като последен модел iPhone. Технологиите от 50-те години са същите като технологиите в 21-ви век. Браво бе.

А ко някой още не е разбрал, че спешно ни трябва Белене е паднал от Марс и ли живял на луната. Всичко отива на ток. На балканите всички са вносители, някой са на режим. Не ни трябва експерт за да ни вземе парите за да ни го каже това. Единственият проблем е, че оборудването е руско и пак ще станем жертва на геополитикта. Като с Южен поток Бургас-Александрополис изтребителите и други.

Ние сме износител на ток в момента. А построяването на втори Чернобил определено не ни трябва. Само да питам когато се разцепят реакторите на това твое аец-белене заради нестабилните пластове, къде по-точно ще се скриеш от радиацията?

ПРОСТО КИРО не е паднал от Марс и живял на луната, а е "учил" в Харвард. Там, в истинската Империя на ЗЛОТО са му промили мозъка и сега дори не му изпращат закупените и предплатени 8 бройки F 16. Сега милият ни министър председател ни подготвя "Петгодишен лан за възстановяване", който копира "Програмата на Ричард Ран и Роналд Ът". Затова, онези дето си мислят че ще има промяна на измамата либерална демокрация, ще видят звезди посред бял ден, и електрически ток на цената на АЕЦ "Козлодуй" на куково лято.

Те от продължаваме промяната не знаят колко добре и колко много се краде от една атомна централа.Виж БСП то и като си сложат тяхни хора ще им дойде дюшаш.

От Канада ли видя, че е локва или опорката му я додоха от САЩ? Много обичам политици да говорят наизуст. Значи няма да оправя здравеопазването, няма да оправя доходите, няма да стро3о АЕЦ Белене. Тогава какво ще прави?!