Коментари - Адвокатката на Симеон: Цар Фердинанд е купувал Врана парче по парче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

адвокатката лъже най-безцеремонно .... къде са документите, че са платени суми за този имот ...

Уж държавата,но кой ли има интереси към Врана ? Нещо се крои и рано или късно ще излезе наяве.

Но искам да питам друго всезнаещата адвокатинка, дрега другарке, и как Другарят Тодор Живков е посрещал множеството големци на официални и не дотам официални посещения в двореца Враня!? Как ги е срещал в Евсиноград, щом се е налаголо Симеон Две вместо в Монте Карло да влага пари за ремонти на Враня. И някой правил ли е опис от времето когато Симеон Две е влязъл във владение и това което е налично днес кото предмети на изкуството, картини, сервици, кристали, апликации.... Или вие не претендирате за своеното движимо имущество, а само към недвижимото и земите под него! Има и една малка разлика, че европейските монарси ползват строежите но нямат права върху земята

Ели, вероятно и двамата ти дядовци цар Фердинанд ги е купил срещу жълти копчета. Говори се за слабостта му към селски пръчки в униформа. Малко ли софиенци се пръкнахте и срещу униформи за адютанти, а и бабите ви коя от Сръбско, коя от Румънско, коя австрийска Сара -кафе шантонерки задомени с "любимците" на царя

Тая другарка нещо бърка...дори нещо да е имал Фердинанд като български монарх той е абдикирал, и е напуснал окончателно страната... т.е. отказал се е от всички държавни привилегии на ползвател в полза на сина си. За личното имущество винаги си има нотариални актове, ако с такива Симеончо не може да докаже собственост, да хваща пътя. Ако докаже право на собственост, да си плати данъците за 70г. и да встъпи в право на владение. Българският народ с референдум лиши Кобургите от монархически права, тук са обикновени граждани.

Не беше ли държавата дето му ги върна???защото нямам спомен сам да си ги е върнал а сега същата държава със съдебната си ситема дето ги е върнала ги отнема??Ами ако бяха осъдили тогава някой на смърт и присъдата беше изпълнена как щяха да се оправдават за обратното твърдение?? Плаща ме си обезщетение като попове ама ''независимата'' правораздавателна система не и пука защото от джоба на ''решаващите'' нищо не излиза както и самите осигуровки за високите им пенсии..

Нима е лъжа за продажната политика на Кобургите. ?

Едното с другото няма нищо общо понеже и преди и сега все ''държавата'' взема някакви решения нищо че са противопоставящи се..

Пак ми изтрихте коментара. Всеки има право на мнение, нима псувам, нима толкова неудобни неща казвам. ..

Пак го прекараха Бай Симо, един беден американски старшина от запаса.

Фердинанд е бил хитрец и е пристигнал в България гол като пушка и за да се обогати по-бързо е измислено от антуража му,така нареченото интендантство и след време имотите на интендантството така лека полека,да си останат негови.Освен това ДА! той е бил детрониран, но срещу какво ? Срещу много пари от българската хазна,вместо да го изпратят по-живо по-здраво с куфарчето с което и дошъл в България.А си е заминал не безвъзмездно а осигурен до дълбоки старини и от България и от Германия към която за наше нещастие ни е закачил като съюзник.Е сега дойде Видов ден и се видя,защо внук му дофтаса в България и ни как ни "оправи" за 800дни.Лошото е ,че България е пълна с лъже патриоти и слагачи ,които грачат в негова защита а техните деди ни натресоха кобургите начело на България.Но най-голяма заслуга това има диктатора Стефан Стамболов и който си получи в крайна сметка заслуженото от самия .........Фердинанд.

каквото си иска,Е като Фердинанд е купувал Врана парче по парче,къде са фактурите,платажните,нотариалните актове и др.документи ? Чел съм някъде,че за да завърши двореца е взел заем от руския цар Николай но е .........забравил да го върне,защото руския цар са го убили болшевиките а Фердинанд са го изгонили от България.Много удобно нали ,защото става дума вероятно за милиони.Абе хитрец е бил Ферди и мераклия.

Ето кои се кланяха на Царя във Враня и поднесоха дарове богати ,миналата година по случай 80 г. -Румен Радев,Корнелия Нинова,Орешарски,Първанов,Илиана Йотова,Близнашки и мн.др социалисти и лявоориентирани.Е,защо е двуличието!?Ами за електората....!!!!!!!

А, Бойко е протеже на бай Симо и танцуваха заедно в Саудитска Арабия танц със саби!

Врана е била на турците, после на държавата

В цяла Европа кралете са имали и днес имат лична собственост,само в България,според съда са нямали.Ха сега,познайте какво ще реши съда в Страсбург.

хей историкът, в цяла Европа монархията е от 1000 години. В България е натрапен германски княз /фюрст/ и го направили на цар. Загубва 2. св.в. и загубва и царството си. И никой монарх в Европа не желае да граби. Не сравнявай България с Европа.

Монархията в България е от 1300 години, ама бай Тошо ви направи лоботомия и по-назад от 1945 година не виждате!

Не можеш да смяташ!

vasil

Делата се водят от Симеон и Мария-Луиза.Ако наистина става въпрос за наследство от физическото лице Фердинанд , то той е имал и други внуци от дъщеря си Надежда, която е имала много деца.Те къде са в цялата картинка?

Адвокатът/като всеки адвокат/ послъгва и то не малко. Истината е далеч по-различна. Фердинант идва в България от една "кехана"/кръчма/, където си е държал чемоданчето/куфарче/ с необходимите неща за път. Всичко, което е ползувал тук е принадлежало на държавата със специална институция наречена "цивилна листа на интенданството". И земята е закупена от един турски бей, от нея, както и строежа за сградата. Малко хора знаят, че една от прищявките на царя е да си има ..слон. И му построява помещение, което е наречено слонариум. Втората лъжа на адвоката е, че държавата не се е грижила за двореца. Преди 1990 год. това беше охраняван обект от УБО. Лично съм го вардил и денем и нощем като войник.Основно го ползваха за срещи за които не трябва да се знае много. Но имаше и изключения като Дмитрий Устинов - тогава баш шефа на Варшавския договор, който стоя 3 дни заедно с антуража си. Домакин на сградата беше човек от УБО на име Коларов. И той я поддържаше в изрядно състояние, както и парка и въобще каквото беше необходимо.Някой хора нямат представа колко е струвало всичко това, затова Симеон "подари" парка за "ползване" и поддръжка на столична община, която пускаше туристи с ..билети. Тази прекрасна резиденция е била винаги държавна и такава трябва да остане. Иначе Симеон може да я "замени" в някое казино, както замени връх Мусала , където няма нищо за обиране за по-гористи местности, където има дървен материал. Това е положението

Да, купувал го е парче по парче с наши пари.

Интересно, как по Живково време и при международни съдилича не успяха да го докажат!

Да му ги оставят да ги стопанисва като да може да се посрещат правителствени гости. Държавята така и така ще ги загроби .

Симеон, ако стане цар да живее във Врана.Народа не е глупав да му повярва за втори път и да заминава при зет си.

Права е!Имота е на Фердинанд,съответно на неговите наследници!Подиграват се с бившите царе.И какво искат да кажат,че един цар от 80-те години на 19 век до абдикацията през 1918 г. не може да отделя средства и да купи Врана.Айде стига ,на държавата бил.А колко пари е гласувало НС за заплатата му,има две съпруги със зестри и "не можал" да купи?

....Фердинанд носи трудно оспорима вина за катастрофалното по своите последици участие на България в Междусъюзническата и Първата световна война, които костват на страната стотици хиляди жертви и тежки териториални и финансови загуби... Нищо не дължим на внука на некадърника!!! По скоро той ни е длъжник,ясно ли ти е?

НЕ ти е ясно, че България да загуби на дипломатическата маса войните, за които ти "експерта" го дължим на НЕчестната дърважническа политика на някои от западните държави и на някои източни включая. Не си прокарвай комунистическата простотия тук. И за предищното, да ме извинят тази част от бившите честни комунисти.

Като пишеш глупости поне си измисли един ник, че даже и на това не сте способни многознайковците.

Абсолютно вярно! Има документи за това, но ако Държавата може да открадне нещо , за което не си е мръднала пръста - защо не! Не и стига, че краде от обикновените хора! Бойко не може да прости на Царя, че го разбра колко струва и се дистанцира от него. Борисов е изключително дребнав и злопаметен човек - с една дума "еснаф"!

Айде пак Борисов виновен,за по удобно.Ако съда го върне,що го върнал,ако не го върне,Борисов виновен.И изобщо не е важно умозаключенията ти,а дали решението е правилно,сигурно ще обжалват ,има Страсбург,стига да имат сили,стана вечното дело.

Ако не сте забелязали имаме нов цар - Бойко Борисов. Ако той не каже нещо да се направи - не се прави! Всички са му подчинени - включително съда. Без неговото решение нищо не става!

Интересно от де е взел милионите? На заплата ли е бил? Или е донесъл със себе си много милки?

народа решава дали изобщо да има цар или не. България е РЕПУБЛИКА От миналия век още. Като е изселен от България, на този и семейството му е платено. Сега може да си ги взема само ако народа реши ,че се продават и си плати цената, а не така да ги харижем без пари!

Кога и къде? Нещастник. Колко си открднал от народа, щом безсрамието ти е безгранично.

Даже и Враня да е държавна собственост подобренията се заплащат

Батенбергови получават издръжка и след като комунягите взимат властта а Кобур готските са в платено изгнание. По международното право. С кое право Батенбергови да нямат също претенции към интендантските имоти? За разлика от Симеончо, княз Батенбергови е бил българолюбец въпреки че е назначен с руски протекции и низвергнат също чрез руска намеса и поставена руската кукла Фердинант.

"обеще"тили, но никога Не са Го обеЗщетили. А и обезщетение за такива неща НЯМА. То не се измерва в пари.

Моме не тъжи 28 години България я продават на парче Нарича сие ПРИВАТИЗАЦИЯ

По време на обиколка в психиатрична лечебница: – Този болен защо ридае така? – пита лекар колегата си. – Продал е родината си. – А защо го преживява така? – Не са му платили...

Тоя цар колко е работил да ги изкара тия милиони? Или от баници?

А колко е работил Бойко?

Горкият! Късал е от залъка си парче по парче. Жив да го ожалиш. Което идва д апокаже, че единствено правилният начин за раздял с цар е този, приложен от болшевиките през 1917 г. Аналогичен случай в Румъния - 1989. Що сега наследниците н аЧаушеску не си търсят имотите?

"аналогичен"?? Освен от протостията ти и мерзостати в личен план.

Много ми е чудно каква е монархическата връзка с България на всичките "царе" след Освобождението? Как един Австро-Унгарец стана цар на България, че пък внуците му имат и претенции да притежават имоти по царска линия?

Не се чуди, а чети!

Фердинант е бил хомосексуалист, даскала му по български , Добри Ганчев го е написал черно на бяло в "Спомени за княжеското време" :))))))))))

Те са печатани по КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ. със следната ЗАБЕЛЕЖКА, "Те се оказват толкова антифердинандовски, че тяхното отпечатване не е било възможно, нито безопасно при съществуването на монархията в България." О времена, О нрави. Същото се е получило и със тефтерчето на Светинята Дякон Левски. И то е било преработено е името на партията. И така нататък...

А в окото ми плава ли корабче?Кобурги крадливи и долни...този Фердо по времето на Първата световна се е забавлявал с шофьорчето си на Боровец, докато са се чували гърмежите на оръдията от фронта...спомени на генерал Жостов...къпувал той, миндил!

Мак, нищо не обяснява последния абзац! Вие предпочитате да тънете в мъглите на адвоката, вместо да се запознаете с фактите! ИМОТИТЕ НЕ СЛЕДВАШЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ НА ЦАРЯ! ЗАТОВА Е ИРЕЛЕВАНТНО СЪСТОЯНИЕТО НА ИМОТИТЕ БИЛО ПРЕДИ, БИЛО СЛЕД ПРИДОБИВАНЕТО ИМ!

Това е мое мнение, но вие знаете по-добре, как стоят нещата, нали сте българи.

КАКЪВ "ЦАР"??? СИМЕОНЧО Е САМО БИВШ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК. В ПРАВОСЛАВИЕТО, ЗА ДА СТАНЕ ЦАР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОВЕДЕНА ПРОЦЕДУРАТА -ВЪЗЦАРЯВАНЕ. СИМЕОНЧО НЕ Е ВЪЗЦАРЯВАН!!!!!!

А в окото ми плава ли корабче?Кобурги крадливи и долни...този Фердо по времето на Първата световна се е забавлявал с шофьорчето си на Боровец, докато са се чували гърмежите на оръдията от фронта...спомени на генерал Жостов...къпувал той, миндил!

Тия боклуци Кобургите трябва до девето коляно да плащат за несгодите, причинили на българския народ.

Държавата е дала Двореца Врана, защото е бил цар и БГ е била монархия. Бай Симо е обикновен гражданин и не може да иска дворци, които със сигурност ще продаде и ще ги изиграе на комар.

1912 Фердинанд взема 3 000 000 златни франка личен заем от Николай II. Залага имотите си включително Врана. Не връща заема на наследниците на руския цар. Тоест, Врана е руски имот.

Ей шебек червеногъз. Тарабата Ленин обявява с декрети че сесесерето не е правоприемник на Руската Империя и не дължи нищо, както и няма да взема. Аман от безродни уроди

АМА РУСИЯ Е!

Ей шебек червеногъз. Тарабата Ленин обявява с декрети че сесесерето не е правоприемник на Руската Империя и не дължи нищо, както и няма да взема. Аман от безродни уроди

Последният абзац е интересен и обяснява много.

Чудесна тема, която трябва да погълне обществената енергия. Сега ще се занимаваме със Симеон, за да не се занимаваме с осраното правителство. След Симеон ще започнем да се дъвчим за цигарите. Затова, че изтрепиха животните в Странджа, а се оказа, че чума няма, какво ще следва? Дори няма да се усетим, как в имотите на Симеон ще се настанят правилни хора, за без пари. При това ще ги вземат ремонтирани, а не в руини. Български злобни човечета, по зле сте от комунистите. Крещите за демокрация, а съзнанието ви андрешовско.

има две - три неща: първо от къде се знае какво е купувал Фердинад и от кой? И защо като владетел му е трябвал допълнителен имот? И Защо на Семион му са необподими народните имоти? Той е вече на 35 години ...... млад човек!

По тази логика върнете си ми и на мен държавата, тя беше на дядо ми!

Становището на адвокатката е противно на правото и справедливостта. Но е успоредно на материалните и интереси. Когато и да се върнат тези имоти на държавата ще е късно! ТДаването им на царя от царедворците, бе голяма и историческа грешка. Който желае да прочете и разбере за какво става въпрос, нека прочете книгата "Необходимата истина за царската реституция" на покойния доайен във вещното право у нас - проф.д-р Владимир Петров. Там, подробно и без много утежнена юридическа лексика, всичко е описано подробно. Другото е напразно дрънкане с цел грабване на общественото внимание и защита на собствени лични, но не и обществени интереси.

Старио комарджия Симо дето залагаше на баща му медалите и ордените не трябва да взима нищо повече, комунягите му дадоха половин Бг гори. Чуди се как да смъкне нещо от държавата. Баща му ще се обърне в гроба ако знае какъв идиот е Симо.

на баща му 'орденити и медалите'? Какви ще са пък тия ордени и медали, не си спомням Фердинанд да е направил нещо за България, което заслужава орден.

Борис

Рядко отвратителна професия е адвокатската...Родени продажници и лъжци.

Навсякъде където отидел Фердинанд кметовете му подарявали имот, само в Баня не са му дали нищо, щом се върнал в София и кметът, тогава назначаван, а не избиран както е и сега в по-малките населени места бил уволнен, а новият кмет му подарил имот дори с нотариален акт.

Tоя крадлив плешивец да му се отнеме българския паспорт и да се изгони от държавата завинаги без право на връщане .Аман от мераклии за царе министри и величия .

Тъп си до безобразие.

А ти си гнус отвратлива.

случай, аман от тъпи и плешви мераклий за прайм министри на Русия и то с коса.

Тази адвокатрка трябва да си скъса дипломата само заради това, че допуска грешката да нарече "цар" лицето от снимката. Този не е никакъв цар, защото България не е монархия, това е гражданинът Симеон Борисов.

Той и никога не е бил. Бил е наследник, но никога не са го коронясвали. Явно обаче трябва да му лижат задника...

Бил е непълнолетен и е имало регент - Богдан Филов. Четете и се образовайте хора!

Може да не е цар,но царски гъз.близци има

То, че козобрадия няма какво да търси имоти е ясно, а и нали навремето сам твърдеше, че имоти не ще. Ама се питам за какво ли тъй се задейства държавата. Да не би КОЙ да е хвърлил око и на Врана. Няма да защитавам Симеон, но съвсем отговорно заявявам, че на него му вярвам повече , че ще опази Врана като национален обект и богатство отколкото държавата , която с всеки ден запада и гробарясва и мутрясва все повече. А замислете се - за какво се е загрижила държавата, за кого, в чии интерес. За данъкоплтеца ли се е загрижила да му осигури още едно място с вход да плаща.

бая народ му повярва, и кво стана- пусна секачите за пари да осекат вековни гори, дето я се възстановят при нашите правнуци я не се възстановят. Та и Врана, ще го осребри при първа възможност. Най-вероятно ако му го върнат ще я загуби на покер.

Аз все се надявам , един ден на някой от новите да им писне и да обърнат палачинката, както комунистите-назначени партизани прилапаха власта преди 74 години.Тогава Кой,Той,Свой и Оня ще върнат всичко с лихвите.Дано няма лагери, но все ще се измисли нещо.Нали хората казват-Не се знай знай ли се, и пак не е сигурно и -Случаи има много , и случки има много, но това което ще се случи като случка, никой не може да предвиди.

Преди 30г. Царят каза,че няма да търси имотите си.Тогава всичко беше държавно.Но като наблюдава,как бивши комунистически величия,за една нощ стават крупни капиталисти,съвсем естествено е да си смени мнението,и да си потърси наследството.Спомнете си,как шефовете от БСП на 80 годишния юбилей вън Враня,се кланяха на Царя.А и целият политически спектър.И замълчете от срам.

А Бойко му ближеше з.....а, че да може да се издигне в полицейската йерархия! Е видя се кой колко пари струва, но поне единият Борисов поне е умен политик, а другия е прост, неук и нагъл пожарникар, че и такъв не е!

Само Бойко не беше на юбилея във Враня.Другите всички.С дарове богати.

За къф чеп да мълчим от срам бе? Нито съм го избирал като дебелите, дето решиха, че са роялисти, нито съм му се кланял на бездомника комарджия. Докараха го и дебилите му се вързахте, че можел да управлява.... Може друг път... Колкото предците му... Национална катастрофа след национална катастрофа...

Ама пък за 800 дни "оправи" страната !

С какви пари? Та Фердинанд е дошъл в България гол като пушка! И е крайно време да се повдигне въпроса как т.нар. "велики сили" ни натрапват за монарси издънки на техните собствени монархически фамилии - Батенберг/Маунтбатън и Сакскобурггота/Уиндзор! Независима ли е България или е колония?