Адвокат: Биляна Манчева е имала второстепенна роля в кражбата на парите

Управителката на банков клон в Нова Загора не е имала право сама да превежда големи суми, твърди защитникът й Младен Донев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички пощуреха, щото няма закони в тая държава.

Жена звучи гордо,а тази предполагам се е подвела по някой безпаричен ухажор,но сега последният въобще няма да претендира за първостепенна роля,а за никаква,ако въобще някой го пита ще е "ами черпи,шефка е,взема бонуси,леле как ме е лъгала" и после при следващата жадна за голямата любов.От жени дето не си знаят интереса направо ме е срам.Поживяла си като хлапачка две-три години,а сега десетина ще разчита на внимание от осъдените като нея.Вместо на нея да и носят,тя носила и кое и е женското в поведението и се питам.Жената е най-добре когато добре играе ролята на слабия пол и получава всичко от "силния",но за това се иска женско поведение.

Нищо не знае и е вода ненапита. Със сигурност вече е платила яко и ще я пуснат като невинна.

тоя адвокатинин трябва веднага да го съдят за насаждане на етническа омраза и расизъм! в нашите затвори никой не те кани да ходищш, но условията са еднакви за всички!!

Предаваме на живо от свинската кочина.

Обслужва от 25 години САМО платежоспособни престъпници и мафиоти. Самият той, ако бъде проверен има “заслуги” за поне 15-20 години зад решетките. Стар познайник и съратник в десетки обществени гражби от страна на лица като Десислава Танева, например още от времето на ограбването на фонд Мелинвест чрез и далаверата с боновите книжки.

Взима и предава. Всичко са доволни.

Е сливенският адвокат на дявола на хранилка от ранната демокрация при мафията в Сливен и околностите...по адвокатите им ще ги познаете.

Да бе,да......ВЕРВАМЕ , извънземните или дори марсианците, само не и Биляна......

редактор Красимир Тодоров - условията в сливенския затвор са ужасни, че липсва всякаква хигиена, а арестантите са предимно мъже от ромски произход . Ами 1. Сливенският затвор е женски!!!! 2.Сливенски - с главна буква 2.Тя НЕ е в затвора ,а в ареста!

Има пили и и за мьже

И за мъже

Ааааа, значи банката ще им възстанови парите. А банкерката няма ли да върне присвоените суми ????

Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и аз съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. ------>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

Само не мога да разбера защо не си е карала по утъпканата от векове схема - раздаваш "лоши кредити", на свои хора, пускаш им по малко и си глеаш кефа.

Изглежда е имала нужда от “бързи пари”, споменаха, че се била занимавала или опитвала да се занимава с “частно кредитиране”, занесоха и Сърбия, сръбска връзка някаква. Май е била на зор. Тоест, може и да се окаже, че има занесена ОПГ, но по тази следа, ще видим.

Май е опитвала да отиграва вариант при който с парите по сметки на клиенти на банката да дава краткосрочни кредити на частни лица ори високи лихви и да прибира разликата, надявайки се, че няма да се усетят. Което е глупаво, ако наистина е така. Отново - ще видим, трябва да намерят къде са взетите пари...

Между другито едно поне е ясно дотук - банката носи вината (и за служителката си) и трябва веднага да възстанови сумите по сметките на клиентите си! Това е особено важно да се разбира и знае, особено когато става дума за България! Иначе клиентите й могат да предявят съдебни искове, които хиляда процента трябва да спечелят!

Разследването трябва да се концентрира наред с конкретните начини, по които са извършени кражбите на парите от сметки, преди всичко върху вътрешния контрол в тази банка, и как БНБ си изпълнява функциите, вкл. с правилата и регулациите, и изискванията и инструкциите за контрол в и на банките! А това, че крият името ба банката е кауза пердута, упражнение безмислено, ако не сторят това! К бих казал вредно!

Имам предвид че едва ли тази теза на защитата, че кражбите са дело ба ОПГ ще издържи и се докаже в съда. Но да видим...

От това, което е известно досега - а то не е много, едва ли избраната защитна теза, че престъпленията - кражбите на пари от сметки, е дело на ОПГ, а по-скоро индивидуално! Без да подценявам общия рамее на откраднатите суми взети като сбор, едва ли по-нагоре в ръководството на банката (освен ако няма малоумни там)някой ще се включи в подобни кражби, и то на подобни кива и суми - гледах например едно момче, студент, от сметката на което са източени парите му - около мисля двайсетина хиляди - 22,000 лева, с които трябвало да плаща обучението си. Може ли нормален средно интелигентен човек, да не говорим за човек с финансова култура, банкер да не знае, че подобна кражба не може да не стане известна на собственика, респ. да се разбере и разчуе!?! Но тук изплува друг много по-съществен въпрос, а именно за контрола в и на банките, което е много стара и болна тена за България (а и не само за България, но просто в страната ни станаха твърде много престъпления, кражби и безобразия в банковата сфера), и очевидно и днес е много сериозен проблем (спомнете си скандалът от миналата седмица за прането на пари, десетките милиони от Венецуела)!

Биляна Манчева е крадла.То е ясно.И е мъничка брънка в системата за крадене,наречена"банкиране". За 2018г.,обявиха "рекордна"печалба/крадене/от 1.68 млрд.лева в бедна България. Каке възможно,по принцип,банкова"институция"/сериозна банка,да допусне,Биляна Манчева или който и да е друг,да може да отклони от БАНКОВИ СМЕТКИ НА КЛИЕНТИ,суми,немалки при това!?НЯКАКЪВ КОНТРОЛ!?Външен,вътрешен!? След което,тепърва банката,щяла да разследва,търси,проучва,установява кой,как,кога и защо е източил едни пари от нищо неподозиращи клиенти.......и евентуално,някой ден,в някоя година,да върне на хората парите! Абсолютни мошеници.Държат се у нас,все едно сме бантустан в Южна Африка.

Прав си! Не д възможно в сериозна, в истинска банка подобни кражбИ да се случат за толкова време и по подобен начин! И точно това е най-важното в тази история, този извод! И аз точно това казах (писах).

се съгласява да играе ролята на бушон, трябва да е наясно, че в един момент ще изгърми

В България има много бушони, пълно е, всъщност повечето, почти всичкк са такива, не са идентични! И това се дължи на разрушения от половинвековното руско робство морал, ценностна система и традиции, от бедността и много ниския стандарт и глупостта и липсата на култура (финансова, правна,...)и реални познания (срината образователна система!).

При американската "култура", в последната "криза", една банка само, отмъкна 600млр. (600 МИЛИАРДА), под прикритие на "лоши кредити", а правителството после я "спаси".

Я камилата, я камиларя

Защо адвоката не прочете правилата за подписване в банката, а обяснява какво му била казала една крадла и лъжкиня? Като нямала право да подписва сама по-малко ли е виновна, че е крала пари? И не и харесвала обстановката в затвора! Ами това не е СПА комплекс, за да му оценява удобствата. Ясно е, че тоя адвокат не е никакъв юрист, ама нека видим и съдията и прокурора, че както е тръгнало някрая ще я изкарат жертва на трафиканти на пари.

Аз като си давам парите в банката правя договор с банката, не с частни лица, каква е пак тази тъпотия. Като с КТБ, 6 месеца не знаеха какво да правят.

Манчева имала второстепенна роля в кражбата на парите. Вярно е, управлява ни ОПГ. Мафията си има държава.

Ясно, у нас правовия ред трябва да се замени с медийни изяви - на политици, на адвокати, на следствени... Това следствената тайна ряпа да яде - тя не важи за адвокатите и журналистите, а само за "електоралните единици". И тая ми ти логика - моя подзащитен не е най-виновния, друг е подписвал. А да се замисли, че като директор на клон тя носи главната отговорност? Ама мисленето не е за нас, то е за една друга епоха :) Не вървим в правилната посока, факт.

Точно така." Не върви на добре нашето образование" - мислеше си бай Генчо докато триеше надписа на стената ХОЙ.

Само не разбрах защо клиентите подават иск към тази жена. Те на нея ли са поверили парите си, или на банката? Сметка към въпросната Б.Манчева ли откривали или към банката? Ако утре някой ограби банката, клиентите трябва да изчакат да хванат обирджията и да му предяват иск ли?

Ами защото за съжаление в България цари масова неграмотност и липса на култура - вкл. финансова, правна и пр. Което написах в друг постинг вече: “В България има много бушони, пълно е, всъщност повечето, почти всичкк са такива, не са идентични! И това се дължи на разрушения от половинвековното руско робство морал, ценностна система и традиции, от бедността и много ниския стандарт и глупостта и липсата на култура (финансова, правна,...)и реални познания (срината образователна система!).”

Понеже има и други, тя не е виновна, а пък щом онзи ги е изхарчил за хазарт - съвсем!

Тази е абсолютна патка и си заслужава затвора. Имала е добре платена работа и сигурност, могла е да си мисли за инвестиране на собствените си спестявания, има начин с такава заплата да развие във времето собствен бизнес. Как патката е могла да си въобрази, че хората няма да следят изкъсо банковата си наличност и няма да си потърсят парите?! Е на такива алчни шматки като нея хак им е затворецът!

Не я мисли. Риска го е премерила. Сега ще прехвърли малко вина на други от банковата система, ще сключи споразумение с прокуратурата и автоматично присъдата пада на 5 години. От тях ще излежи 2,5 г за добро поведение и излиза с половин милион скатани лева.

и какво ще прави с арестантите -мъже роми, в сливенския женски затвор

Излиза и с половин милион задължения към банката която ще си търси и лихвите за годините лежала в затвора.

Този адвокат не ми изглежда много последователен Ако поне не е скъп, и тя да е заделила пари за прокуратурата има шансове да лежи по малко от 5 Все пак не е кадрувала в по подходяща банка за да лежи на истинско топло

адвокатските трикове започват. затвора не е Хилтън. затова е затвор. всекиму според заслуженото.

Забравяте презункцията за невинност. Не защитавам никого, но я си спомнете Сергей Антонов.

въпросната крадла, не отрича, че е крала! Сега ще издаде, кой още е бил в комбината. Не и се ходи сама в затвора, ще иска да си има компания.

Демократично възпитание и евроатлантически ценности...

валяло демокрация и западняшки ценности в десарския пост соц. Първата банкова крадла Веска меДжидиеваа - снаха на Мирчо Спасов, дето уж превъзпитавал криминални в Белене, пък те, децата му възпитани да крадат.

Че присъда ще има е повече от ясно,но второстепенната и роля ми се струва кьорфишек.Шефовете и ще отговарят за липса на контрол/безстопанственост/ само,ако са нарушили правила за контрол,но от смехотворните обяснения вече на 99% съм сигурен,че не са,но и да не са банката си отговаря солидарно за наличността по сметките на хората финансово.Реално нищо не би и попречило да фалшифицира подписите на клиентите на банката и да представя такива платежни нареждания на регионалната централа за извършване на превода.нищо не би и попречило и да попълни молба от името на клиент и да подпише,че е получил банкова карта,а именно това ще и "изяде" главата,защото при къси подписи експертизата не е достоверна на 100%,но чрез тези карти някой е теглил пари,така че ще има и други обвинени и осъдени.Все ще се пази запис от камерата на някой банкомат,а това означава и нов обвиняем и доказателство срещу нея.Кой ли е мозъкът на тази "операция"?Въпросът е реторичен,но ако не е тя,то ще да има голяма любов вероятно.Що се отнася до клиента изхарчил си парите на хазарт,то зависи кога ги е изхарчил,да не би както преди се писа как един студент му изчезнали парите,оплакал се и по-голямата част постъпили от друга сметка - при подобен случай някой може и да ги е изхарчил,но и това е лесно проверяемо - движението по сметките.Смехотворни обяснения общо взето,но единственото ми неясно е кое е гаджето,французите са го казали - търсете парите или жената,в случая тариката,ако има такъв,ако няма е неистова алчност и нищо друго..

напълно споделям

Ами докато е вършила глупости сигурно не е имала време да мисли за условията в затвора,сега вече нагледно има възможност! Лошо се чувства,вярно, но как ли се чувстват потърпевшите, или,това не е важно сега! Може ли такава наглост, умен човек , как допуска да върши неща, които няма как да останат скрити !Защо не е прокопала някоя градинка, та да се поизмори и да разбере как трудно се изкарват парите,а лесно иска да открадне! Пълен резил!!!!!

да са я уверили, че няма да лежи в затвора, като през 40-те безконтролни дни след 9-ти

Нещо става по делото Иванчева. Пуснаха гъста мъгла. Да не се е обърнала палачинката.

Естествено, че ще се обърне! Подобно откровено и невероятно нагло скалъпено от чукундури обвинение при цялото внимание на обществото и пл начина, по който го направиха, след много други изцепки на Цацаров к прокуратурата, и особено след атаката за разграбването на активите на КТБ бе повече от ядно, че ще прелее чашата и това само дебилите бе го виждаха и разбираха!

ако беше гепила милиони или милиарди и един ден нямаше да лежи

Като е крала от чужди сметки й било хубаво, сега в затвора не й харесвало.

... ето това е пример на типичен пост комунистически адвокат-тъпанар - и има от кой да гледа по наглост... Като почнем от фамилията Марковски та нататък, но не са само азвокатите виновни - в последно време прокуратурата върви кам тотално оправяне начело с прэокурор Гешев, сега остава и съдиите да се оправят, дай Боже...!!!!!! За да не може такива "адвокати", нагли измекяри да говорят подобни глупости и да се водят право защитници - има надежда...?!?

Ти обвиняваш други, че говорят глупости, но самият ти звучиш като глупак! Критиката ти към някои адвокати може и да се приеме, въпреки че работата на адвоката е да защитава клиента си по начин, който той е преценил, и ако е успешен той д търсен, респ. добре заплатен / това ежкритерият там, чукундур! Адвокатът е частно лице! Но да даваш за пример прокуратурата е жалко упражнение, което показва, ме си трол. Прокуратурата е тази, която трябва да докаже вината с годни и достатъчни доказателства, независимо от усилията и прикаьките на обвинения и адвокатите му. И това става в ... съда, а не по медиите!!! И прокуратурата не д мастна или частно лице, или поне не би трябвало да защитава частни, а държавни интереси! Но това от много години не го забелязваме!

Някой пак е писал с краката си. Как така мъже от ромски произход?! Затворите вече смесени ли са ?!

"Лудата" кога ши оди в Сливенския...при ромите