”Аллах ме избра”

Като дете Абауд е "мил, дружелюбен и открит". В гимназията обаче се превръща в "истински подлец". Днес се знае, че той е организаторът на парижките атентати.

Обратно в новината

Коментари - ”Аллах ме избра” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Превели за еднозначната дума невежество като невинност, аз бих казал че това го е направил някой невеж глупак!

Изводът е че глезльовците се превръщат в чудовища.

Никакво значение няма кой какво чете дали е библията или корана. Важното е да бъде честен в отношенията с хората и най-вече справедлив. Изневярата е най-голямата обида за една жена и винаги мъжете са виновни. Признанието на един починал баща.

Изводът е че на никой от тях не може да се вярва. Няма никаква гаранция, че и най-западно ориентираните няма да се променят в рамките на няколко месеца. Не всички, разбира се но прилича на лотария да се опитваш да разбереш кои точно. И не му се вижда края на този проблем. далече далече в бъдещето, може би?

"Тук мога да правя това, което си искам." Извадка от 12-те ЗАПОВЕДИ на Корана! "7. 33. И не убивайте човек - Аллах е възбранил това, освен по право! А който бъде убит с гнет, Ние даваме власт на неговия наследник, но да не прекалява в убиването! На него се дава подкрепа. Седмата заповед съдържа т. нар. закон на талиона, позволяващ възмездие по справедливост (за неверници, за убийци). В единадесетата заповед се крие възгледът за това, че е невъзможно човек да има знание за бъдещето и да го предсказва." И ,никъде не е казано - колко е ограничението за УБИВАНЕ! ТОВА Е КОРАНА!

Не разбирам кой му е дал на този образование и какво значи образование без да мислиш да разсъждаваш да се стремиш да бъдеш човешко същество.Да обичаш да помагаш да страдаш да се радваш да плачеш и още и още.Това същество и за боклук не става а някой и образование му е дал.

Ти гледай Путин да не те избере, рибо чалмата!

Не казвам, че е лошо да се превеждат статии от руски, но твърдения като това, както и последващите разсъждения просто са неверни: "Завършва живота си като самоубийца - самовзривява се..." Хасна е убитапо време на атаката - дали от силите на реда, дали от своите хора или пък отшрапнели на самовзривения не са казали още. Но самовзривеният е мъж, чиято самоличност още не е ясна. Жената не се е гръмнала. Ясно е, че ИД е религиозна секта с апокалиптичен уклон. В рамките на това тълкуване на исляма, саможертвата е единствения смисъл на живота. За тези хора животът няма смисъл ако няма за кого и за какво да умрат. Малко е парадоксално, но е точно така. Бормата с ИД минава през разбиране на идеологията и пресичане на разпространението ѝ. И това ня може да стане с бомби и военни операции. С тях могат да бъдат убити милиони хора, но не и идеята. За убийство на идеята трябва да се търси съдействие на нормални ислямски духовници, които да заклеймят тази секта и нейните идеи. Това, обаче, не е никак лесно. Дано да се намери правилното решение. Във всеки случай тези секти са съществували още преди 100 години! Не са от вчера.

Да, официално го съобщиха в Медиите, че не се е самовзривила. И мен ме учуди продължаващото твърдение, че се е самоубила, което определено, Не е вярно!

Според мен от погрешна страна гледате на тези атентати като не си давате сметка че някой иска да настрои хората един срещу друг и на верска основа след като направи това на материална, Атентатите са направени от хора живеещи и родени в Европа и за това си мисля че са насочени ПРОТИВ политиката на надупване на Европа на сащм срещу управляващите Европа дето я продават за жълти стотинки, срещу политиката на двуличие което ТЕ самите са видели в управляващите ги - говорят против джихадистите а ги спонсорират и обучават,

и аз мисля, че целия световен конфликт няма нищо общо с религията - това си е протест срещу икономическата система, парите, лицемерието, краденето на ресурси, безпътицата на младите и прочие. И нека политици и журналисти да спрат да дрънкат измишльотини за някакви религии и излямисти - вече никой не им се връзва ...

loyola

Ами повратният момент е настъпил когато са го вербували в службите...

ами всички арабески да ги товарят и да си ходят у дома .там нема да ги дразним

Не си ли пиотате пък дали т,н, от вас ''арабеси'' са точно будната съвест на заспалото западноизродено общество???което вижда как се подиграват с него определен кръг политици ама си трае???Та те са родени и израснали там но явно са с по свободолюбив ама истнски а не лицемерен дух,, Не ви ли се е искало да скочите срещу управляващите след поредната им подигравка с вас??

Каква будна съвест те гони. Да обявиш изрод за будна съвест си е малоумие.

Според теб, да убиеш невинни хора е понятие за будна съвест?Тези изроди, джихадистите,нямат религия нито съвест,а само болни мозъци.

Недо*баването води до какви ли не изблици. Точно с тоя "инструмент" ислямът поддържа армията си и подчинението изобщо. Затова мрат за Рая, че поне там да се облажат.

Отмъщението на отхвърлените. В съзнанието си те са били "западни" и в един момент са стигнали до извода, че все пак не са. Видели са фалшивата усмивка на демокрацията. Всичко може, но трябва да си знаеш мястото и до къде може. Тази война ще е най-безогледната, понеже хората държат в себе си на чия страна са. Дори от интернет и форуми не може да се разбере, защото всеки знае, че е следен, записван, филмиран от ТЯХ.

Пък аз си мисля, че европейското общество много е закъсняло с тези психологически портрети.Много късно, господа.Оттам е трябвало да се започне. Търпимост, недоглежда- не, небрежност, нежелание да си развалят комфорта, лигавене с разни хелзинкски комитети, лице- мерен слугинаж, либерални превземки, никакви поуки от мина- ли изстъпления на Хитлер, на Сталин, /и още по-далеч/ - от ба- шибозука на османлиите, ако няко- го го интересува, да кажем, една бегла историческа аналогия...Ах, как от тези приказно интелигент- ни младежи е произлязло ЗЛОТО! Не е произлязло, не е придобито - то си е у тях, вътре, в ген-а им,са- мо дето се е отключило тогава, когато е трябвало.Не съм умен, не съм и псохоаналитик.Човекът, видите ли, посредством възпита- нието, щял да стане добър, честен, сърдечен, отзивчив...Да, де, ама къде ще го захвърли ГЕН-а? Сега, дано някой брюкселс- ки или парижки психолог ме убеди, че като посадиш трън и го повъз- питаваш, поливаш, облагородя- ваш, този трън, ще ти роди порто- кали.Нали?Е, мерси боку, господа европейци, прочетете Зигмунд Фройд, а може и "Майн кампф" на Хитлер - ще ви е от полза.Кой знае!

и аз мисля, че целия световен конфликт няма нищо общо с религията - това си е протест срещу икономическата система, парите, лицемерието, краденето на ресурси, безпътицата на младите и прочие. И нека политици и журналисти да спрат да дрънкат измишльотини за някакви религии и излямисти - вече никой не им се връзва ...

Забележително глупаво мнение. Като е против икономическата система, какво са му виновни обикновените хора.