САЩ изпращат войници и военно оборудване в Прибалтика

САЩ изпратиха военно оборудване на трите балтийски републики. Около 3000 американски войници ще бъдат разположени в Източна Европа от следващата седмица.

Обратно в новината

Коментари - САЩ изпращат войници и военно оборудване в Прибалтика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На времето имаше виц-китай ще напада СССР-отговорът беше- да дойдат тъкмо почнахме БАМ трябват ни работници!!!!!!!!!!!!!!!

Бомбардировките на НАТО срещу Сърбия унищожиха нейната инфраструктура, включително училища, болници, манастири и сградата на националната телевизия. Международни разследващи екипи пристигнаха в Косово, за да изровят доказателства за холокоста. ФБР не успя да намери нито един масов гроб и се прибра у дома. Испанският разследващ екип също не откри нищо, а ръководителят му гневно осъди семантичния пирует на военната пропагандна машина. Една година по-късно Международният наказателен трибунал на ООН (Хагският трибунал) обяви, че жертвите в Косово са 2788. Те включват бойци и от двете страни, както и сърби и цигани, избити от Армията за освобождение на Косово. Не е имало никакъв геноцид. Този холокост е една нагла лъжа. Причината за атаката на НАТО е била изфабрикувана.

Тайно снабдявани с оръжие и тренирани от британската Специална въздушна служба (SAS), много от бунтовниците станаха част от Ислямска държава, чието последно видео показа обезглавяването на двадесет и един работници християни копти, пленени в Сирт, града, който бе унищожен от бомбардировачи на НАТО в тяхно име.

с кого е воювала тая армия с германците или с французите или с нас!

нашият външен министър очевидно е много военолюбив. Може да го пратим директно на първия американски танк в Донбас да види как стават нещата. България трябва да играе ролята на първа буквално "прифронтова полоса" в битката в Украйна, която ще се разраства, въпреки споразумението от Минск

нищо не сме научили - връщаме се 75 години на зад ,когато глупостта на некои европейски политици позволи на сащ да си играят на война и да направят огромно състояние, както и окончателно да се наложат като ръководител на света.

Готово желязо,няма мини няма пещи няма замърсяване на околна среда!!!!!!!!!!!!!!!!!

Убиха туризма, а глупавия народ мълчи. Вън Нато!

При Путин американските войски бяха разположени на руската граница.

Америка, НАТО, и др. първо да си укротят детенцето- ислямска държава, преди да искат да си местят армията на друг континент!

Сметките на пути се объркаха - няма да воюва с доброволни формирования на Украйна , а с непобедимата американска армия....

Добре пращат, ама дали ще могат да си ги върнат?!?

Аз залагам края на май началото на юни да почне Трета световна война. Края повече от нас няма да го видят, но ще е за няколко дни. И след това Европа и Северна америка няма да са място за живеене.

Аз залагам ,че Путалин няма да е на власт 2016 година и най -вероятно ще е или в затвора или на Аврора...

в Руските затвори много нещастни случай стават..

студена пица ли дадоха днес? Няма нужда от война - Американската икономика ще се срине точно за 9ти Май и Светът ще постели червен килим за новия Велик Император Пупу.

"лудият" В. Сидеров. Военен заем! Кой вярва, че не сме във война, драги ми русо- фили, и фоби? Продължавайте да тракате по клавиатурите, а не по главите си....

Понеже разликата е пропаст, кога по-точно е бил прав - през 90та или сега?

И в двата случая. За мислещите хора елементарната замяна на Альоша с US кир (негър по възможност, за да покажем че сме толерантни) е точно толкова неприемлива.

когато руснаците и американците си мерят пишките.вие българохамерски маимуни не си подлагаите гъзовете,да не се размножавате повече.

Да цитирам Рузвелт -Американците говорят тихо, но носят голяма тояга. Руснаците подскачат, крещят истерично и размахват комичен израстък.

И аз така мислех, пък тя друга стана...

Добре е че сме в НАТО и Русия неможе да на нападне както нападна Украйна.И няма да може да направи Варненска и Бургаска народни републики.

защо да напада българия.тявече е заробена.в момента се води таина воина между ец и хамерите,на кои да бъде територията.

Пропагандна война се води между българските патриоти и т.н. русофили. Тая война се води от повече от 150 години по тези земи.

Е как защо? Ми много ясно, да ни освободи от американските колонизатори! Нали все чакаме да ни освобождава, а тя все се натиска да ни освобождава и все ни заробва някой отново. Тюх, да му се не види и лошия руски късмет.

Май вече номера на Путин с Крим няма как да мине. Всичките му съседи, а и сетовната общественост ще са готови за адекватна реакция.

тъ маъ яко си се надрусал,по американски.

Тия американци какво са се разшетали навсякъде? Имат мераци и за Корея, но от там май им размахаха пръст.

те корейците само пръсти могат да махат... да не мислиш, че могат да размахват пържоли или хамбургери

Те, севернокорейците ще споделят челния опит, как се яде трева! С путистанците и техния вожд Путалин...

те хамерите веднаж ядоха шамарите във виетнам от руснаците.сега искат да ги ядат втори път.а на българия като блюдолижка им пожелавам русия да влезне като победителка в софия.

По добре не пиши нищо,че всички ти се смеят на неграмотността и свещената тъпота!

Не е толко тъп, но не е българин, а пиян-залян русняк!

Руснаците победиха, за тово сега САЩ са световен лидер, а СССР - не съществува!

Щатската военна"подкрепа"за прибалтийските републики е показателно за намеренията им.Явно е назрял момента и Русия да предпази Куба и Венесуела от Щатска инвазия.Бяха натъпкали и Грузия с оръжие и "специалисти",ама руснаците се оказаха по-големи.За страна от величина като Русия,танковете отдавна вече не са фактор.Всичко е прах в очите и трупане на печалби.

- там само чакат старият Кастро да гушне китката и ще се отворят към Щатите. А във Венецуела в момента далеч по-голям приоритет от оръжията са храната и тоалетна хартия ;) Но евентуално чавистите ще хапнат хурката.

и 10000 да пратят, руснаците ако настъпят, ще има да гледаме 50 нюанса кафяво...

на патриотични ютюб клипове ли базираш дълбокия си анализ?

Прочел съм,чета и ще продължавам да чета доста книги.Поддържам информираност за геополитиката и търся логиката.Това ми дава реална представа за ситуацията в глобален мащаб.

Запада начело със САЩ вдига врява за всяко руска воено учение и то на руска територия,а разполагат воена техника и войски в Прибалтйските държави ,Полша , Грузия , воени инструктори и воена техника в Украйна.Вола рие,рие и си качва калта на главата.Кой се е заял с Русия добро не е видял.За справка от отвъдното Напалеон,Турският султан и Хитлер.

Руските учения наскоро симулираха ядрен удар по Варшава. А каква техника разполагат на територия си Прибалтийските държави си е тяхна работа.

Тая пък тъпотия откъде я измисли?

Я, да видим: Рейгансе заяде с Москва и им счупи империята. Нещо да докладваш по въпроса?

това, че беше проявен здрав разум от страна на руснаците и не се стигна до въоръжен конфликт не е заслуга на Рейгън, а империята като всички империи все някога щеше да залезе. Американците винаги са готови за бой, защото от това богатеят и не са броили трупове на територията си.

Няма да мирясат тия американци докато не предизвикат война.

ВЕЧЕ НА ВСИЧКО Е ЯСНО, ЧЕ ТИЯ "ОМИРОТВОРИТЕЛИ" СИ ТЪРСЯТ И ПРЕДИЗВИКВАТ ВОЙНИ!!!! НЕ ЗАЩИТАВАТ ХОРАТА - НА ТЯХ НЕ ИМ ПУКА ЗА ТОВА, ЧЕ ИЗБИВАТ ТОЛКВОА ХОРА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И УБИВАТ БЪДЕЩЕТО НА ЦЕЛИЯ МИРЕН СВЯТ!!!!!! ЕДИНСТВЕНОТО, ЗА КОЕТО ИМ ПУКА СА ПАРИТЕ, КОИТО ПЕЧЕЛЯТ ОТ ПРОДАВАНЕ НА ОРЪЖИЯ, ПОДДЪРЖАНЕ НА ПОСТОЯНЕН СТРАХ ОТ ТАКА НАР. ТЕРОРИЗЪМ , КОЙТО ТЕ СПОНСОРИРАТ И ПОСЛЕДВАЩО ПОРОБВАНЕ НА "ОМИРОТВОРЕНИТЕ ДЪРЖАВИ", ЧРЕЗ РАЗГРАБВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВА В ОГРОМНИ РАМЕРИ И ЗА ПООКОЛЕНИЯ НАПРЕД!!!!!!!!!!!! АКО ИМА ОЩЕ ЗАБЛУДЕНИ, КОТИО НЕ ВИЖДАТ РЕАЛНОСТТА, ТО ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ ПОМИИТЕ ПО СВЕТА ПРОДЪЛЖАВАТ!!!!!!!!!!

В Дебалцево умряха около 3500 военни, които се биеха за Киев. Само около 200 са военните украинци. Сега още 5000. Абе тези американци да не се клонират?

А бъй, вие отивате на войнъ......голям джумбиш ша падне .много мрикански матриал ша съ затрий.......гелем ви чака, ама кой копае гроб в него пада.

val55

....не им бери грижата на американците, защото много от тях преди да тръгнат на....си дават материала да се съхранява в банки, но ние трябва да се замислим хем сме малко хем няма материал в...

В НК ще бъде добавено и, че криминализираното посегателство (проповядване или подбуждане към дискриминация, насилие или омраза) може да бъде извършено и на политическа основа. А така, руските тролове и българските им помощници попадат точно тук. Ще ви изловят като плъхове и ще чукате камъни за баластра за новите магистрали, които ще строим с пари от ЕС.

Пишем ти продажнико новия НК, по който ще работи Народния съд! И тогава НПО-та, преЦедентчета, пожарникарчета и всякакви престъпници ще видите насилие и криминализация. Изчезвай лигава подлого!

представляваш част от 'народа' която едва ходи с 2 бастуна ;) Любопитно ще е да ги видим в действие!

Има желание за диктатура,но пропускаш,че в БЪЛГАРИЯ ИМА КОНСТИТУЦИЯ ДАВАЩА ПРАВА НА СЛОВОТО!!!

не сме Русия за щастие.

Руската агресия е само в скапаните глави на някой. Но ако утре по вина на тези, дето от единия край на света карат оръжие на другия, стане нещо, именно съседите на Русия първи ще изгорят и изгърмят.А тези, доставящи оръжие, ще си стоят на другия край на света и пак ще говорят за "руска агресия". От всичко, което става по света в момента, ясно се вижда само един агресор - и това са американците, които със всевъзможни методи разпалват конфликти по целия свят. И после виждате ли, това не било така, но руската пропаганда била по-силна. Не, не е виновна слабата Ви пропаганда, просто хората не са толкова тъпи, колкото на вас се иска.

Като говорителя на Путин с гейското мустаче който наскоро ехидно заяви че руският ядрен потенциал можел да направи пустиня от Америка. Но на теб такива изявления сигурно ти допадат..

Не мога да търпя, когато се говорят откровени лъжи. Питам- колко американски войски имаше около Русия, докато тая последната анексира, аншулсира и каквото друго ви мине през ума Крим/това не е агресия/? Питам- колко танка, самолета и друга бойна техника беше струпало НАТО на границата с Русия, докато тя не се намеси в Донбас с "Хуманитарни" конвои и отпускари - николко, затова сега се налага, а Литва, Латвия и Естония са в НАТО от 2004 година?Питам - колко квадратни километра присъедини САЩ към територията си след ВСВ, че ги наричате агресори, и не е ли Русия страната, която заграби от съседите си толкова територии? Аз съм чувал, че държава коята чрез силата на оръжието присъединява към себе си чужди територии се нарича АГРЕСОР или не съм прав?

big_uncle@dir.bg

Първо - Русия си върна нейни исконни територии. Второ - щети дам отговор на въпроса, ако първо ми отговориш кой започна Майдана! Защото дотогава всичко си беше мирно и тихо...докато се намеси г-жа "Fuck the EU" и аверите и, и работата се вмириса!

Неграмотниче,не разбра ли вече ,че Русия просто си върна това ,което незаконно беше подарено на тъпите украинци от кукуто Хрущчов в 1954г/1г. след смъртта на Сталин и 10г след края на ?-ата Световна война/.Несправедливостта беше поправена и никога в Севастопол няма да се друсат тъпите хамериканци.Забийте си го най-после в тъпите тикви.

чиято цел е укрепване на военното присъствие на САЩ в Европа. Е те тия лаинарчета и наоколо се появиха....сега всички ще сме на мушка от кои как се сети...

Русия казва "война няма", но има бойни действия.Америка казва "ние сме за мир" , но разполага войска около руските граници.Много е тънък момента да се хванат за гушите и третата световна е готова.И двете страни май искат военен конфликт,иначе защо ще вадят толкова военна техника в готовност.Който иска мир си седи вкъщи , а не дрънка оръжие.

Войната вече е започнала и е факт. На този етап е по скоро идеологическа, специалитетът на Гьоринг. Желанието за конфликт е е дностранно все пак усарски войски и техника са на руската граница, Украйна, Прибалтика, Черно море. Не са съобщили руски войски в близост до усарска граница вкл. и подводници...Очевадно е кой иска тази война, който печели от нея...

Америка винаги е търсила повод да нападне държави, за които има някакъв интерес,историята го доказва,измислят си някаква стратегия и задължително въвличат трети страни, по изгодно е да използваш чужди ресурси за собствена кауза.Така че американската политика е световна антидемокрация,ама иди и им го кажи.

бате баница

не сте пред Оксбридж аудитория, използвайте по достъпен език.

Дали е така или НЕ- Вовата иска да се похвали и набере точки във вътрешнополитически план!! А вие, абдали си драскайте!

Има нещо верно тука!

Ееех, как навремето при бай Тошо си мечтаехме да нахлуят американците с танковете и да ни превземат. Блазя им на прибалтийските републики, дано и у нас скоро докарат войска че да сме по-спокойни!

.. и с повече войнички!

Да, и войнички може! Ама тогава да докараме и от израелската армия. Там всички служат заедно, мъже, жени, всички в кюпа. Има един смесен батальон "Каракал" се казва. Там са мъже и жени заедно.

тъпа, продажна ниска тикво,само долари и плюскане ти е в дълбоко бездуховният ти мозък на плъх.Малко са ви млатили и вас и малоумните ви бащи ,роби и отрепки.Само Белене за вас продажници.

като чете човек коментарите на русофилчетата и се чуди как като са толкова тъпи не забравят да дишат

Прав си за голяма част от хората че са доста ограничени, но че са само от едната страна, определено не е вярно. Преиначаването и злоупотребяването(изопачаването, изваждането от обстановката на част от историята) са запазена марка на новопоявилите се англосаксонки историци. И прав си за това, че се подема раздухването им от коне с капаци или добре платени дезинформатори.

А знаеш ли какво се е случило с Лошия Вълк?

обява от варненския вестник: Tърсят се миячи на насрани американски задници.Mного добро заплащане и пълни осигуровки.

че най-подходящите по квалификация за такава професия са електоратът на Атака :)

Има ли кой да спре военщината на САЩ?

има,има.дядя иван.

не е решение. И вас няма да ви чакат 72 девици.

Чудя се колко загубен трябва да си, за да постелиш доброволно територията си под американския ботуш, кофти подкован с ръждивите пирони на евроатлантическите ценности?!

Да, друго си е да те гази миризлив ботуш. Важното е да бъде православен, а?

Бай Ставри

Де да беше православен, а той - ПУТИНСКИ БОТУШ Правоверен, азиатски, покрит с вонящи пропагандни партенки

В тези форуми само за Путки се драска! Ти си втората по "значимост"!!!?

на другите, колкото и да не ти харесва. Може би дългогодишните близки отношения с Русия да са причината за днешната неприязън към нея..

Толкова колкото са нашите политици. Или не разбират, или това ги прави по-важни и значими, но само пред самите себе си.

Може ли да се има доверие на човек, който първоначално твърди, че руски военни в Крим не било имало, а после си признава, че ги е пратил там? Не е ли лъжец Путин? Ето затова САЩ разполагат войски в Източна Европа. Гадно ви е, че няма да успеете да изненадате никого. Цял свят разбра, че сте агресори.

Още един червей изпълзя,учудващо за зимна обстановка.Обикновено си крият дълбоко в земята.

За какво е лъгал бе, за това че си взе Крим под носа на янките и не допусна да стане гражданска война и там ли?

Излъга, че нямало руски войски в Крим преди "референдума". Излъга. Факт.

Хубав сив пустинен камуфлаж имат тези железа. На фона на зеления пейзаж светят като огромни подвижни камъни. Поне от сателитите така се вижда. Лошо няма да демонстрираш присъствие - проблемът е, че неотдавна Наполеон и Хитлер също се пробваха

Не им завиждам. Колкото повече натовско оръжие има там, толкова по-силен ще е ударът на руснаците върху мижавите им държавици, при евентуална война.

Те 72 минути няма да ударжат да не говорим за 72 часа...

uса има интерес световните конфликти да не сваршват и да поддарjaт страх в zелия свят от което печелят само тяхната икономика и огромната им военна машина.и наще глупzи дупедавzи се не сваршват.

политиzите ни ги е страх да не бадат заменени с по големи послушковzи,но по големи дупедавzи не можем да произведем.и медиите ни са продажни и продадени и слуjaт на uса.

колко американзи идват да си харчат парите по балгарското черноморие и колко руснаzи.мен от русия не ме е страх.страх ме е че станахме американски слуги.

и подлога.

САЩ да престане да подклажда напрежение! Нали не е на тяхна територия, а както винаги в чужда земя! Отслабиха икономически Европа със санкции, защото им пя по гайдата, а сега не може Европа да се оправи на континета си?!

Миналата година кметът на латвийския град Вентспилс изпрати писмо до Расмусен, в което се оплакваше от поведението на НАТО-вските моряци в града. Цитирам: "Моряците се държат като прасета, уринират на обществени места и по витрините. Употребяват алкохол на обществени места, което е забранено, и късат цветя от обществените паркове, за да ги подаряват на проститутките. Моряците се държат като окупанти, които не признават законите и суверенитета на Латвия." Виж, проститутките сигурно са били доволни. Да не каже някой, че едните са добри, а другите лоши. Всичките са едни и същи - окупанти в бананови републики (може и без банани).

А не е ли същото в България ? Натовският контингент не се подчинява на българските закони.И ние сме се съгласили на това.Както и латвийците

Като гледам някои пишещи тук, не само сме се съгласили, ами драпаме с всички средства и сили в България да се изсипят колкото може повече подобни елементи.

Не е съвсем същото. Едни набедени морски пехотинци - афроамериканци, а по бургаскому - най-обикновени негри, се опитаха да се правят на мъже в най-вървежната дискотека. Бяха 4-5 парчета. Е, останаха си с опита - 3ма лежаха във Военна болница, другите - по-живо по-здраво - на кораба...

Франция изпраща войска и бронирана техника в Канада, защото САЩ щели да нападат френската провинция Квебек. Освен това се говори за връщане на противозаконно отнетата територия Вермонт (населена с франкофони) към Квебек.