Турция: Облечени като кюрдски бойци американци са на прицел

Цел на турската армия в Сирия могат да станат и американски войници, облечени в униформи на кюрдските сили, заяви турски вицепремиер.

Обратно в новината

Коментари - Турция: Облечени като кюрдски бойци американци са на прицел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ахааа сега резбрах американците били със униформи на кюрди мхм ок.... да не накрая да се появи кюрдски макдоналлдс в ню йорк...

браво на аскера,само турция се изправи срещу новия световен ред!!!

краино врeме е UPS и DHL да открият офиси в сирия ... ще им е нужно за биологичните отпадъци :)

и ти си като путин а ? и на дявола прятел ша станеш ако се съузите срещу щатите

а аз да попитам, щото не ми е много ясно, с какви униформи са кюрдите?

САЩ и Израел ще създадат марионетна държава Кюрдистан. Това е супер важна геостратегическа цел за тях! Нещата се връзват идеално с "борбата за човешки права и свободи". Кюрдите се борят за независимост от 100 години, имат много висока раждаемост (7-10 деца в семейство), населяват огромна територия от Турция и Ирак, където са над 40 милиона, а откъсването на тези територии само по себе си ще промени за дълго политиката в региона. Марионетен Кюрдистан ще позволи контрол над петролните магистрали в Близкият изток, ще поддържа напрежение в района и ще бъде ръжен срещу Турция, Сирия и Иран. След провала на операцията срещу Асад и трайното настаняване на руски войски там САЩ със сигурност ще пожертват Турция, която усеща това и се съюзява с Русия. Турция отдавна има силно обтегнати отношения с Израел, което я прави нежелан съюзник на САЩ.

Троловете въртят, сучат..все намират да плюят по руснаците. Явно добре се плаща. Та какво общо има темата с руснаците? Иначе интригантството и подлостта на англосаксонската раса са добре известни от историята. И учениците надминаха учителите. Така че нищо учудващо...

Много точен коментар Морски! И аз това казвам. Ердоган използва Отоманска риторика и методи. По същия начин са гонили и трепали арменци, гърци, българи. И цял свят мълчи! Две седмици малчат. Така е било при Батак, но нашите русофили се кефят на Ердсултан защото се целуна с Путя. Показаха си безродните предателски душици.

Няма турска армия, а ислямизиран башибозук - бивши Ал Кайда и ИД главорези. Турската армия е само в самолетите, окопите с артилерия и в танковете и воюва отдалеч! Даже танковете вече не смеят да мърдат след като вчера пак им гръмнаха един два Леопард а. Избиха сума ти селяни, деца, жени...

те сега остава да изкараш кюрдите православни, и ще грабнеш жълтата фланелка !

Кюрдите не са ислямизирани фанатици и точно това е един от главните им проблеми. Без да искаш си налучкал.

Я вижте какво е казал Путин... Путин: Ще удвоя пенсиите в България, ако ми дадат да управлявам златото, пътищата и плажовете само... България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит. Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос българи от малката общност живееща в Русия, по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион. Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднага, каза Путин.. "Ако се направи равносметка, дори само от тези 3 компонента, в българския бюджет могат да влязат нови чисти 6-7 милиарда евро. Ще се удвоят пенсиите, а ще има и за друго. Но този нещастен народ просто е изтеглил най-лошия късмет на историята. Няма по-пропаднали и по-крадливи политици от българските" - бяха финалните думи на руския държавен глава.

Разпределя ресурсите на няколко олигарха а населението става крепостно като там... Посетете някой руски форум за да добиете представа. Здраве да е

"по време на предизборна среща в градчето им" "по време на предизборна среща в градчето им" "по време на предизборна среща в градчето им" "по време на предизборна среща в градчето им" ТЪП ЛИ СИ ИЛИ УСПЕШНО ГО ДОКАРВАШ????? "Българите са народ достоен за презрение" - това са думите на каПУТИН и то защо??? щото не му се отвори парашута да ни вземе едни 25 млрд допълнително... аре пръждосвай се от БЪЛГАРСКИЯ ФОРУМ с руската си пропаганда.

932 унищожени кюрдски бойци......я посмалете малко турски ислямофашисти. То и турска армия не остана да воюва с кюрдите; Реджеб опандизи всички военни.

Яко се е оакал и омазал Султан Ердоган щом пак почна почна да кълне Америка. Това което сам си направиш и Гюлен не може да ти го направи. Ердо мислеше да печели избори с тази атака, клане, а това май ще му изяде главата.

са толкова нагли и безочливи, че направо си плачат за един микро-ядрен удар ???

Вероятно и американски войници ще го отнесат, щом са облечени в кюрдски униформи, но странното е, че Западът уж е против това турско нападение, но не прилага никакви санкции срещу Турция, които иначе, с повод и без повод са обичайните им срещу Русия, което намирисва на следващо продължение на Ердо и срещу Асад. И ако това стане, направо си е е..ло м....мата.

OOН действа бавно. Но сигурно.

OOH деиства както му наредят от фашингтон!!!

Ама ти верно си лумпен щом веднага клъвна на турската пропаганда! Явно така ти се иска. Американците имат база в Манбиж и обучават и работят с Кюрдите. Това не е от вчера! Има и много доброволци от цял свят които подкрепят Кюрдите.

nali be samo Afrin be,ciganino.Kakvo se razxojdate s ciganskata si armia v suverenna darjava.Otgore na tova iskate da ni ubedite 4e ste s/u va6ite gospodari kravarite,ade ne na nas tiq. Ako naistina ste v konfrotacia na amerikancite,dosega da sa aktivirali cql svet s izmislenoto si OON. Ade ne pasem treva,cigani smradlivi..

Ердоган се насра в Африн. Буквално! И това ще му коства всичко. Извърши ритуално самоубийство. Какъв Манбиж бе, той още в Африн не може да влезе. А уж щеше за няколко часа, дена да приключи всичко. Само бомби със самолети и артилерия мирни отрудени селяни и им праща ислямистки башибозук. Арестува сума ти доктори, журналисти, студенти и др. дръзнали да критикуват. Страхливец, позор!

Този град е на повече от 20 км навътре в Сирия?! Турция започва да се самозабравя.

Турция няма място в Европа!

последни новини 9з5 убити терористи 1/3 от провинсия африн освободена,още 2 седмиси и аскера ще превземе всишко.

Какво търси Турция в Сирия. Отговора е агресор. Всеки агресор, рано или късно си получава заслуженото. Като започнат да ровят убитите невини войници в Турция ще стане ясно какво прави Ердоган в Сирия. Колко семейства ще зачерни. Турция крие колко нейни войници са убити.

ти луд ли си или на луд се правиш? Отговори си на въпроса, ако интелекта ти позволява естествено, какво търсят американците там. Нямам обичай да класифицирам другомислещите от мен, но на въобще немислещите мога само да кажа, ограмотете се, образовайте се, и не си хвърляйте червените партийни книжки, ще ви потрябват!!! Кретени скапани! ПП. Последното е резултат на неконтролирана емоция, но от сърце.

Под предтекст че елиминира кюрдите търси петрол султана там , иска вече да се пише на велик играч и да завзема територии и блага. От цялата работа се вижда само че го оставят за момената да навлезе навътре с войска и да се прави на велик , скоро ще се обединят всички срещу него и ще го подпукат зверски.

20 дни. Държавно контролирана/поддържана армия. И само 930 разбойници хванати/избити. Човек да се разплаче.

Само като ти видя името и ти лепвам минус! Да си знаеш мястото!!!

анасанама

Ердоган настъпи мотиката с тези кюрди. Глупака не разбра , че американците са зад тях. Как ще ги оставят, дава ли си сметка с кого тръгва да се мери. Що за глупост, показва колко е политик. Ще му нарушат безпределната надменост, че е велик.

Като си толкова светнат в нещата що си един гол прошляк?

За да ви стане ясно каква е силата и боеспособността на турската армия, ще трябва да споменем, че войната в залива между САЩ и Ирак беше спечелена за 100 часа военни действия. Сега си направете сметка колко време продължава операцията "Клонка" срещу неголям сирийски окръг без другата страна - кюрдите да притежават авиация и модерни оръжейни системи, квалифициран команден състав и щабове и институти да им предлагат стратегия. Същото важи и за другия голям участник в сирийската пиеса.

Няма база за сравнение, кюрдите са свикнали и водят партизанска война, удрят и бягат и се укриват близо до цивилното население, а турците гледат да не хабят муниции за мирното население, а и тогава ООН би се намесила.

Вчера Ердоган ревеше, че руската армия му пречела да превземе Африн. Днес пък имало преоблечени американци, които му пречат. Хахахаха.

тебе трябва да те намерят и да те пратят да доиш патки в белене

защо

Турската армия може за 24 часа да превземе Африн, но те не искат да има загуби сред мирното население . Грешиш като даваш пример окупацията Ирак от Америка, защото там американците буквално изтребиха над 1 милион цивилно население. Също така Американците направиха военен парад защото иракската армия не се съпротиви. Кюрдските терористи в Африн с помощи на някои Натовски страни е изградила много добра укрепена отбранителна система, също така военните действия са в много труден планински терен. Въпреки това турската армия действа много успешно и напредва , бавно но сигурно, като много внимателно се гледа да няма загуби сред цивилното население. От коментара ти съдя че и ти си привърженик и подкрепяш терористите от ПКК и ПЙД, но това няма да попречи успеха на турската армия ,която ще ликвидира тероризма в Северна Сирия.

Зависи от гледната точка ! Ти би нарекъл терористи и тези от Априлското въстание, но за нас те не са такива. Затова желанието за свобода може да се тълкува различно.

"Той съобщи, че за 16 дни от началото на операция "Маслинова клонка" в района на Африн в Северна Сирия турските сили са унищожили 932 терористи." Интересно с ДНК тест ли ги разделят на терористи и всички останали, или по лични документи и облекло. - И как няма нито един цивилен или мирен убит при бомбардировките.

Екстра ! Доста зомбита го отнесоха , докато се мотаха из Близкия Изток маскирани я като кюрди , я като " умерени сирийски опозиционери " , я като идилци , я като пущуни .... Пък инструктурите им все от мосад , а кинтите от сауди араби :))))

ВЪН АГРЕСОРА от СИРИЯ

Ердоган и Путин са лидери на разпадащи се империи и общото им бъдеще ги сближава.

Тц,тц,тц...Сигурно говориш за Краварника и Гейсъюза..>Че те са пред разпадане, и расови войни!

Краха на занилия капитализъм е неизбежен. Всеки знае това. Бъдещето е предначертано в Комунизма предвождан от могщата ръка на Съветите. Венсеремос! Братска дружба с великия съвецки народ. Ура. Ура. Ура.

хихихи ер мюстак: бизнеса на ид си е наш що да не си го приберем с територията ================ а образована европа де писка налево и надясно под строй не гъъъъъква ================= ко тава бе ============= нато - пълно мълчание ============= ко тана бе

Браво на аскера!

Ердо вчера се оплакваше че Русия у пречи да превзее Африн. Днес пък краваристанците му виновни. Направо да се чуди човек утре какво оправдание ще измисли.

Казах ли Ви че турците ще отидат и извън Ефрин - за тоз пусти петрол ще се избият Турция и САЩ. Да не си на мястото на Асад всякакви натрапници от НАТО са нахлули в страната му и се опитват да окупират петрола му - няма да се учудя и ако Франция и Англия се включат в борбата за петрола. Оставете петрола на сирийците.... ама алчност човешка какво да се прави...

Какво си казал бе? Той Ердоган това го обяви още в ден 1. Че ще стигнат до Манбиж за седмица и ще изгонят каубоите. И че ще унищожи Кюрдите за да насели ислямисти в района.

Американски войник в чужда униформа автоматично престава да е американски войник и съответно на Америка не и дреме за него. В Сирия е пълно със всякакви наемници и "частници" под формата на съветници или на обикновенни "бойци". Гинат всеки ден, "работата" им е опасна и за това са скъпо платени. А Ердоган просто намеква че сред кюрдите има твърде много наемници от САЩ, не че му дреме за това че ги убива.

Де късмет кьопеците да гръмнат някой хамериканец или да свалят някой хамерикански самолет , продължението ще е много интересно. Ако султана си мисли че Тръмп е мекушав и безгръбначен като о'бонго жестоко се лъже.

Той "Водородния Ким" най добре усети "твърдостта" на Оранжевия. И така се"притесни", че започна през ден да изстрелва ракети...това е от"притеснение" така да знаеш...:)

Да се трепят урките!Един дол дренки са!

Както путин и русия обявиха украинския народ за фашисти, така ердоган и турция обявиха кюрдския народ за терористи. Общото м/у русия и турция, е че и двете страни са специалисти по унищожаване и затриване на народи и масово избиване на човешки същества. В случая това е основата на дружбата им ! русия помага на турция да унищожи кюрдския народ с военни средства, а пък турция със заобикалящият украйна турски поток. Само малоумниците се радват при извършването на тотален геноцид над един цял народ.

Ти олигофрен ли си? Или чиста проба евродебил?! Я сега кажи, кой развяваше флагове със сваастики и провеждаше факелни шествия на Майдана и размахваше знамена с пречупен кръст?! Кой се кланя на кожодера Бандера и който беше съюзник на нацитата от Третия райх, а?! Ти наистина си дебил!

В Украйна върлуват фашисти и неонацисти подкрепяни от САЩ

нEкакава нова опорна точка са дали от козяк...

Ами на теб кой ти е крив,че не познаваш историята? Така нареченият "Украински (демек покрайнински)народ" се състои от руснаци,българи,поляци,унгарци румънци и татари. Половината от тях се бият на страната на Хитлер,а другата половина се бият на страната на Сталин...т.е те се бият помежду си. Днес нищо не се е променило. Половината от сбирщайна на тези нации са на страната на западния джендъризъм, а другата половина са на страната на руското православие!...

Значи според теб Турция спомага за унищожаването на "украинския народ" с прекарването на Турски поток и заобикалянето на Украйна? А нещо да кажеш за Баба ти Меркел? Тя много ли е загрижена за "украинския народ", то започна изграждането на Северен поток 2 ? Или вие джендърягите виждате само малката силиконова играчка в задното дворче на комшиите, а не виждате голямата дълбока сонда в собствения си заден двор ?

Ако е рекъл Господ , Турция да върне Константинопол на християните, май му е време !

До като в света стават всякакви събития, като противопоставяне на Турция със САЩ, Путин събра 1 500 представители на силите, враждуващи в Сирия и ги убеди да пишат нова Конституция на САР. Това, което САЩ не успяват от години в Женева. Същевременно Германия не се подчини на САЩ и реши да се строи Северен поток 2, като спира транзита през украинските земи. От Украйна надигнаха предсмъртен вой ... Едната тръба на ЮП вече излезе на турска територия и веднага започна полагането на втора по дъното на Черно море. Всичко това е в ущърб на интересите на България и за това са виновни Борисов и ГЕРБ. И ние, като техни избиратели ... и т.н. ... керванът върви, кучетата лаят, а България върви в обратна посока

Путин малко говори, но върши здрава работа. На това се казва мека сила. А Тръмп е обикновен пръдлю

Нова поговорка.--кучетата си лят,керванът си върви и завива даже и в обратна посока...такъв е ефекта на сороските кучета и НПО.

+100

Нека Господ да даде сили на турските войски! Не мутлу тюркюм дийене!

ансанама

Този гаджал, се сприятели с лилипута ПУТЯ, И ЗАПОЧНА С КАГЕБИСКИТЕ номера !! ДРУГ Е ВИНОВЕН, ТОЙ Е НЕВИНЕН, И ПРАВИ САМО ХУБАВИНИ !!! ТОВА Е ШКОЛОТО НА ДЗЕРЖИНСКИ !!!

я сега обясни какво общо има Путин и Русия, с това че турчиляка ще убива луди говеда?! Та лудите говеда са за това! Да бъдат убивани за да не пръкват още терористи като създадените от Краварника ИДИЛ и Ал кайда!!!

Nikolai Vasilev

++++++++++++++++++++

Сърцераздирателна простотия. Подмий се, пийни едно вино, удари два шамара на гаджето ( мъжлето ти де, щото свястна мадама няма да легне с теб ) и се успокои.

така трябва докато има конски и краве5ки мъхи които за удоволствие жилят ли жилят което не е крава или кон!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!добии всички боклуци от краварника ердоган!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

целия чат е пълен с гнусни неграмотни путиноиди. какво разбрахте от новината за турските атаки в Сирия? нищо... говеда неграмотни

Турски манафи,внимавайте чичко ви Доналд да не натисне бутончето и да ви се повиши радиацията!Манафи такива!

Дони може да натиска само копчето на Мелани. Ядреното куфарче му е отнето

колко комуняги ти дават минуси..всички вече са потурчени...бати нещастниците

Как Вовката изработи работата така, че сблъска челно турци с американци. Двете най-големи сили на НАТО една срещу друга ... Вович е велик играч

Да има време да обучи камиларите да бумкат по сушки

както се вижда-камиларите бумкат маика ти на Oколовръстното...

Ясно е, че турчиляка ще рязгони фамилията на кюрдите....За съжаление, кюрдите са единствения народ който никога не е имал собствена държава, но никоя държава не иска да си дава част от територията за да бъде създаден кюрдистан. Нито Турция, нито Сирия, нито Ирак, нито Иран.Въпроса е, че кюрдите пак повярваха на лъжливите обещания на лудите говеда за независимост, както направиха през 1991 година, когато се дигнаха на бунт срещу Саддам! И естествено Саддам Хюсеин ги изби до крак! Сега ще се повтори същото, лудите говеда с техния дебилизъм и прояден от сифилис мозък, обявиха най-нагло без да ги е еня за последствията, че ще направят 30 000 гранична армия, която да обезопаси териториите на кюрдите, демек създавайки на практика нова КЮРДСКА държава...И от това Пердоганчо се вбеси до небето! Сега кюрдите пак ще го отнесат бахура, за това че повярваха отново на лудите крави! Факт!

Бих искал да видя американски войник, застрелян от турците. Те това ще е не само интересно, но и края на едно ЕГО !

Мисля , че няма да е само един, там ги отстрелват турците като зайци!

махнете си розовите очила. Говорим за американски войник, а не за наемник. Има разлика. Ако един американски войник бъде застрелян от турците, то на Ердоган няма да му помогне и ако се скрие в Хиопсовата пирамида !

Кефя се на Ердоганя, майката им разгонва на американците и хич не му и пука! А и за това го преизбират за президент, защото не е като нашите ръководители, постоянно с гащичките в ръце и одупени, чакащи я ЕС или НАТО да ги оноди!

Пуша си цигарката и чета тази приятна новина - турците пердашат пиндосите. По българските медии няма такива новини. По телевизиите се пъчат само Боко и Цецо и някакви соросоидни джендъри, дето не могат да влязат в парламента

Кефи се се на турчина и в България ще настъпи.Не са и малко поддръжниците му в твое име БЪЛГАРИНО

Мисли му ти, на мен ми е през оная работа...а в същност нали Плювналиев бе казал, че сме съжителствали с турците, а не сме били поробени!

Браво на аркадашите, бой по американските"кюрди"

Каква я мислеха западните джендъряги, а каква стана? Беше замислено Украйна и Турция ЗАЕДНО от Север и от Юг да нападнат Раша... А пиндосите само да им дават оръжие и да им викат :Дръжте се,ние сме зад вас"! Вместо това какво стана? На Север укропски банди се трепят помежду си с претенции кой е по-голям "бандеровец", а пък на Юг Първата и Втората по сила НАТО-вски армии са се надървили една срещу друга... Браво на Дядя Вова...ето това е "играч" от международна класа! :)

Турция има втора по ЧИСЛЕНОСТ армия в НАТО. Силно се съмнявам да е втора по СИЛА. Франция и Великобритания имат ядрено оръжие, а Турция-не.

Не забравяй, че рашаните стоят зад турците с ядрената си мощ!

От къде знаеш, че нямат? Това, че не са го демонстрирали не означава че го нямат. След разпада на СССР много учени се преместиха да живеят и работят в Турция - имат капацитета да го направят.

Що не си гледаш руските филми за войната, ами ни занимаваш с простотиите си?!?Виж на кой канал дават за Щирлиц.

Орлин Данев

Не съм ти виновен аз,че си нервен,щото вече Дедо Сорос не ви плаща и нямаш пари да си купиш батерии за силиконовата играчка. Свиквай.Така ще е и за в бъдеще. Оранжевия е човек на Дядя Вова и затова врътна кранчето на Дедо Сорос, а той от своя страна го спря за вас от НПО-тата...както знаеш вече и Баба ти Яга Хилъри отдавна не пее в хора...Така,че свиквай...и включи на механично действие...)

В болния мозък винаги има врагове от всички посоки на света, а в реалността винаги има народи , които желаят да живеят добре. Без диктатори от всички посоки на света.

Орльо , честно....не може да си толкова тъп трол , просто не е истина. В Сирия няма американски военни на терен , има наемници , частни контрактори от типа на "Блекуотър" , инструктори и т.н Къде видя възможен конфликт между турска и американска армия . Ще ти се ама на....изпържиха поредния самальот , жалко за пилота , но все пак сигурно е бил наясно за какво е пратен да гони Михаля в няк'ва арабска пустош.

Орлин Данев

Американските "наемници" не са ли момчета и момичета от американския народ?Според теб като бъдат убити не ги ли връщат в САЩ в ковчези покрити с американското знаме? Или може би ги хвърлят на акулите в морето?

++++++++++++++++++++++++++++++++

Самото заглавие е достатъчно показателно за американската наглост там.

Колко достоверно само, да не им е уруки. "предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия СиЕнЕн-Тюрк"