Първи случай на Ебола извън Африка е диагностициран в САЩ

Американските здравни власти съобщиха, че в САЩ е диагностициран първи случай на заразен с Ебола.

Обратно в новината

Коментари - Първи случай на Ебола извън Африка е диагностициран в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аиде честито и продължаваите да ми триете предупрежденията. тъкмо ще имате повод да използвате лагерите fema и да въведете военно положение.. инак да сте живи и здрави, де.

Pesh0

няма как да е първия случаи в САЩ , след като имат ваксина , за продаване .

А като се замисля за тоя човекопоток от всякъде,на който му се чисти и...тръпки ме побиват...

Абсолютно точно и 1, вие къде живеете, бе убавци?

Възможно е хората, които са били в контакт с него да са се заразили, както и хората на хората и т.н. Скоро ще се прехвърли в Европа и останалите региони от платенетата. Така броя на заразените ще се увеличава експоненциално с всеки изминал ден.

Да бе първи.. Няма да е последен обаче.......

Азия (крайния ислямизъм,емиграция) и Африка (глад,болести-СПИН,ебола,ще последват и други) са огнищата на проблемите на човечеството.

това само показва колко си незапознат с проблемите на Света - диарията, маларията, пневмонията и гладът убиват в стотици ако не хиляди пъти повече хора отколкото нещата, които си изброил.

Блудното дете на американските фармацевтични компании се завърна в къщи. Епизод 1. Невидима заплаха. ( пуснахме я далече, какво ни пука) Епизод 2. Завръщането на Еболка. ( тече в момента) Епизод 3. Отмъщението на горепосочената Еболка.( очаквайте скоро) Епизод 4. Паникаааа и масова психоза ( в момента още се разработва, а трейлъра мина преди няколко месеца) Епизод 5. ...., не ми се мисли за него. Евентуален сценарий: 85% от щатите са засегнати, вируса мутира, ваксини няма.... Само на Обонго не му пука, той е ял прилепи като малък и има имунитет, примерно.

Онези ще се оправят, тука да не дойде ,че....................

Руски е вируса, объркал си се.

Вируса не подбира.

Вече е необходимо, който отиде в Африка и особено в Гвинея, Либерия, Сиера Леоне, Конго,Нигерия трябва да бъде изолиран още на летището за 25 дни в медицински центрове и след това да бъде пускан в обществото. Болестта Ебола е пряка заплаха за биологичния вид хомосапиенс. Ако надменното безхаберие продължава милиони ще измрат. Няма да ни отмине и един ден ще дойде тук. За да не се налага да затваряме градовете си трябва да изолираме всички пристигащи от тези държави докато е време и болестта не премине. Сега е времето министрите да набележат мерки, за да не сме неподготвени. Това е от онези случаи, когато напразните мерки ще бъдат оправдани във всеки случай. Ако не бъдат взети, обаче ще е зле. Ебола е по- лоша от война, защото през войната може да умреш отведнъж, а тук ужасът е по- разгромяващ.

Трябва да е този който отиде в страна където има затраза не се допуска в БГ или в държава, която допуска хора от тези страни.

в бг живеят тъпи и агресивини побърканяци по страшни от ебола само руските войски не им отстъпват

Не само че са тъпи и агресивни, но са и неблагодарни, вечно сърдити и изискващи, и изживяващи се като нечии жертви - а всъщност истината е, че са жертви САМО И ЕДИНСТВЕНО НА СЕБЕ СИ, НА СОБСТВЕНИЯ СИ МЪРЗЕЛ, ЗЛОБА И ТЕСНОГРЪДИЕ!!! Но вече му се вижда краят - така както злорадстват дребните душици на чуждото нещастие, така ще проспят момента, в който и тях ще ги стигне нещо, че да се видят тогава в приключение!!

Ей от вас от блядистан кой ви пита.... А лошото беше за нас досега, сега ги чака другите, ние наш'то вече сме си го изстрадали.... Казвам го като Българин......

Хората имат ресурса за предпазни костюми, специалисти и ваксини и ще се справят. Ние да му мислим, че аз не съм чул някой да е купувал предпазни костюми за докторите. Ще се изпотръшкат лекарите още от първата вълна и после всеки сам ще се спасява/мре, щото и за ваксина никъде не участваме и съотв. ще сме последни ако останат количества.

няма страшно руснаците ще измислят ваксина, както са измислили всичко в света, а нашите мурзилки, ще им ръкопляскат в екстаз

Руснаците няма да си мръднат пръста да откриват ваксина, понеже в кръвта им тече спирт, а не кръв, и тях Еболата не ги вълнува...

Където е създаден- там е диагностициран за първи път ! Пратете болния на среща в белия дом.

И там където е създаден е създадена и ваксина. Руснаците се похвалиха за ваксината

Ако човека е ЗАРАЗЕН с африканска Ебола, без все още да е развил болестта, ония от контрол на заболяванията трябва да са по-точни в изказванията си, защото за последните 25 години има няколко случая на гледачи на маймуни и касапи на прасета,внесени в САЩ от Филипините и Индонезия, заразени с вируса Ебола Рестон, които най-нагло не са се разболели от тази зооноза. Покрай другото с филипински маймуни Ебола е била вкарана и в Италия, а с африкански зелени маймуни и в бивша Югославия.

Хич недей да увърташ, американците никак не са сбъркали диагнозата. Който не се безпокои от Ебола показва голяма непредпазливост и неспособност да оценява опасности.

Първо триеш и тогава четеш каквото е останало, или може би просто не разбираш прочетеното-)

Щама Рестон (Ебола), не заразява хората. Той се доказва само при някои животни като прасета например. Няма данни Рестон да причинява зболяване на хората!

Вирусът заразява хората, но наблюдаваните заразени американци не са развили заболяването, и макар че някои филипинците имали досег до същите маймуни са проявили клинична картина на хеморагична треска все още се предполага че не предизвиква смъртоносно заболяване у хората. Затова и съм наблегнал на думата ЗАРАЗЕН, защото щама Рестон е кръстен на градчето в щата Вирджиния където са регистрирани първите 6 случая на заразени с Ебола от доставени от Филипините маймуни, и то още през 1989 година. Вече идентифицирания вирус през същата година е намерен и в Пенсилвания и в Сиена, Италия. После има още две маймунски и една свинска вълна на разпространение на същия щам из Америката, като пак има по няколко заразени поставени под карантина.

Пише, че е РАЗВИЛ симптоми!

Журналистическа приумица или калпав превод, все пак авторите са журналисти а не медицински лица.

ПЕНТАГОНА,ПЕНТАГОНААА....,ВСИЧКО ТАМ СЕ ----СЪТВОРЯВА .

Обама какво каза,че е заплаха за САЩ -терористи -ебола -руски войски Терористите отдавна са там.Ей сега и еболата дойде. Остават руските войски

,...И Бг-ЦИГАНИ....

Ами те там нали вече повечето са афро-американци? Мисля че този континент може спокойно да се прекръсти на АфроАмерика.

Тексас пожелаха референдум за отделяне от САЩ и получиха Ебола. В ЦРУ е постъпило запитване от испанските власти да ли има някакъв "шанс" да се появи Ебола и нейде в Каталуня, най - вече в Барселона.

Пий си хапчетата.

тази статия спестява основни факти, които определят заразяването с Ебола, поради което създават впечатлението за заплаха която дебне неочаквано. Първо инкубационният период е 21 до 24 дена, а заразяването може да стане само ако е бил в контакт с телесни течности на човек, вече развил заболяването , а не просто заразен. Още на летището в Либерия на заминаване този човек е бил питан поне 4 пъти от властите дали е бил в необезопасен контакт със симптоматично болен и той явно е излъгал. А и новината не казва нито дали е бил лекар, на мисия или просто при семейство в провинцията където има много болни.... Но се създава паника, което естествено подготвя едни добри продажби на медикамента на американската компания, който ще излезе следващия месец.

Проблемът излъгал и проблемът телесни течности или човешки клетки. Хората имат отличителна черта лъжат. Онзи човек и да е знаел, че е бил в контакт в Либерия няма да го пуснат да се качи в самолета, а в САЩ ще го лекуват,докато в Либерия само ще го оставят да умре. Това показва, че ебола ще прескочи океани и държави и не може да се подценява. В случая паниката и да не е решение поне е вид оценка на реален смъртоносен проблем за човешкия вид.

Dooooooooooom

Чета коментарите и не спирам да се удивлявам , българина какво злостно човече е. Жалко за хората в тая държава много жалко, та ние и без Ебола ще се самоунищожим от завистта алчността и овчедушието което ни е обхванало вече толкова години.

"Ако в България се роди гений, то той ще е геният на завистта." Елин Пелин

Като чуя "Българинът е...." и ми става ясно, че човекът, който ги изрича не е излизал от родното си село. ХОРАТА са такива, не българите. Набийте си го в празните тикви и спрете да плюете народа си. ПРЕДАТЕЛИ СТЕ !

Писателят Мигел де Унамуно казва, че най-типична за испанския народ е завистта, написал е цял роман с главни герои Авел и Каин по библейски сюжет. Не познавам човек, който да не завижда на някого за нещо. Просто животът ни поставя в различни ситуации и ту едни завиждат, ту други, понякога хората просто си сменят ролите. Хората не си го признават, глупава работа. Лошото е, когато завистта е деструктивна, ако човек не е толкова глупав, че да я пусне от себе си като стихия, завистта е дори градивна, защото те тласка напред, да се бориш. Нищо неестествено няма. Но тези, които вредят на други или на себе си от завист, са глупаци.

напротив, ти не си излизал от селото или гетото и не си живял сред истински, хора които уважават ближния и си помагат едни други, нещо което в бг отдавана не се случва, защото според българскя манталитет - да помогнеш на някого от човещина се счита за глупост и се маркира с 'бълък'

Да назовеш нещата с истинските им имена НЕ Е ПРЕДАТЕЛСТВО!!! И не, не позна - НЕ ВСИЧКИ ХОРА СА ЗЛОБНИ, ЗАВИСТЛИВИ И ТЕСНОГРЪДИ - разликата между народите може да я установиш по благоденствието на държавите им - колкото по-мизерен по дух е народът, толкова по-сива, очукана и неприятна за живеене е съответната страна!!! Попътувай малко, и ако имаш и малко здрав разум, след това доста ще си помислиш преди да обиждаш на селяни хората, споделящи горния пост!!!

И аз като други хора се чудя как така тази Ебола я има от много години и нищо страшно не се е случвало, а сега - световна заплаха...

То и обикновенния грип е нон стоп тук, ама се проявява когато има УСЛОВИЯ. Затова като застуди и се почват кампании за превенция от грип.

А и един от основните проблеми с Ебола в Африка в последните години (и конкретно тази епидемия) е, че навремето е имало МАЛКО заразени, щото селищата са били по-откъснати. А днес има много по-голяма пътна мрежа, освен това е развит и въздушния транспорт (кво като е Африка). Болните без да знаят, че са болни (симптомите се проявяват след седмици) си вършат работата, пътуват до различни градове - с влак, автобус и самолет - заразяват други и така. Влезе ли ебола в някой мегаполис - става страшно.

вирусоносителят е заразен само когато е симптоматичен. по време на инкубационния период не е.

ебола е вирус, чийто краен дом е човек и примати. Смята се, че някои прилепи разпространяват вируса. За това вируса се появява когато някой човек отиде в пещерите където живеят тези прилепи и бъде охапан или меко казано оакан от таъкв, вируса попада в кръвта му, зарязява се, връща се в селото и зарязава останалите, медицинските работници там нямат ръкавици и пипат с голи ръце и те се заразяват и така се почва. Основно се разпространява благодарение на несъществуваща медицинска култура.

А в България влизат всякакви,без никакъв контрол,може всеки момент да пламне епидемия от Ебола,която ще засегне всички ни,дори и политици и олигарси,да не се мислят за недосегаеми! Спрете тая паплач,която влиза през границата ни,защото всички ще берем ядове после!!!

Навремето са нямали инфрачервени скенери, но пък са имали карантинни хосписи на пристанищата - ако оставаш в този град дълго време, първо седиш 30-40 дни там и ако си ОК - добре дошъл в градските кръчми.

Bell

Никой не може да спре Ебола. Тя е наказанието на човечеството. Гответе се, краят е неизбежен.

В интернет на всеки 2 месеца идва "краят" или "наказанието". Още не знам как преживях 21.12.2012.

Преди еболата да не си мислил, че си вечен? Ако не днес, то след 40-50 години - краят наистина е неизбежен.

50% смъртност. В най-лошия случай ще оцелеят по-силните и светът продължава.

ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДЖИХАДИСТИТЕ ДА ВКАРАТ ЕБОЛА В САЩ ...

Трябва да си най големия тъпанар да използваш нещо което не можеш да контролираш

Тъкмо вече ще могат да си продават ваксината от скъпо по скъпо....големите си играят с големи играчки...няма нищо случайно

ДЕКЕВР ще ги спре!

Докато вируса е латентен в тялото (до 40 дни след заразяване) болният не може да го разберат че има Ебола по никакъв начин с термокамери и т.н. Ако отиде в супермаркета и препипа всички ябълки не ми се мисли.

По опасно е да ти препипа топките.

Пишеш глупости. Начина на заразяване е чрез телесни течности - като "препипа" ябълките, да не би и да ги и плюе или препикава?

Пак оставя клетки, които разпространяват зараза. А бе голям кур е тая Ебола! По- лошото е, че накрая започваш да се пръскаш и от теб да хвърчи кръв като от взрив. Освен, че вече плуваш в останалите си телесни течности.

И какво ще стане сега гадни хамерикански страхливци с вашите камъни по вашите глави!!!! Корпорациите и алчните жалки човечета ще ни докарат до унищожение

нищо няма да стане. този и другите в самолета сугурно са уведомени и ги тестват. ти гледаи в бг да не доиде че сигурно няма "консумативи" за 'борба' с ебола.

Няма и да смеят, защото един здравен министър се приготви за свинския грип и го пуснаха на прокурора, та за малко и в затвора да го вкарат. Само един господ може да ни опази и евентуално, ако включат в обучението във ВИФ и някои медицински специалности.

Представям си какво им е на живеещите в този град!Никой не може да бъде сигурен, че не е имал контакт със заразения-магазин,метро, автобус...

Каквото посадило, такова ожънало. Честито на американците :)

такива кретени като теб миналата година злорадстваха около ураганите. къщите били от клечки. а какво стана в бг? наводнения и тиня в "солидните" къщи. ти се радваи че еболата не е в бг или европа, че ще изпукате преди са сте разбрали от какво.

За опазване здравето на българите спешно въвеждане на визи за американските граждани, да се допускат до българска територия след надлежно проведени изследвания за Ебола и други важни и опасни инфекциозни болести.

Ако някой е пил от същата неумита чаша там и после дойде в БГ, докато се разбере...

Ще, ще, доказано е, че карантината помага!

си бъбрят само за избори .

и как така стана...един заразен ...и точно в тексас ?

Ако не въведем визи ще има един заразен и то в Горубляне!

Идеално! Който си създава болестите сам да си носи и последиците от това на собствен гръб!!! Да си провеждат експериментите САМО в Америка!!!

Чудя се как този вирус беше под контрол и тук там възникваха кратки локални бързо овладявани епидемии, а сега не могат да се справят с този проблем. Не могат или не искат е въпроса?

ВСИЧКИ ПОМНЯТ ПОТЪВАНЕТО НА СВЕТА ОТ ФИЛМА "2012 " ...... ТА ТАМ ИМАШЕ ЕДНА ЗНАМЕНИТА РЕПЛИКА : " КОГАТО ВЛАСТИТЕ ПОЧНАТ ДА ТЕ УСПОКОЯВАТ ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД , ТРЯБВА ДА ХУКНЕШ ДА СПАСЯВАШ ЖИВОТА СИ " ... ... ЛАЙНОТО Е УДАРИЛО ВЕНТИЛАТОРА - КАКТО МУ ВИКАМЕ В ДЕТРОЙТ

в УСА-то ли, в Европа ли, на изток ли, в Турция ли, в Украйна ли, къде ? Къде няма опасност за живота ? Мамата си трака, ей, май наближава краят.

Какъв УСА бе, ти си виждал тази страна само на телевизора .... Хората там сега спят, а не пишат глупости по форумите!

Къде ще спасяваш живота си, ДЕТРОЙТА? Явно ти не знаеш, че Земята - Урантии, е "затворена система", ЗАТВОР, капсулована от галактическите космически сили. Единственият начин Човек да се "измъкне" от Ада-Земята, е да ОПОЗНАЕ И ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ. Да си разбере кои са му "кривиците" и да ги постави под контрол, т. е. ДА СИ ГИ УПРАВЛЯВА ТОЙ, а не както е сега, да им е на тях РОБ. /Седемте смъртни гряха/ И когато Човек развие едни ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ качества, ЦЕРБЕРИТЕ пред входа на Ада, направо го "изхвърлят" от Урантии. Детройт е по-малко зло от София, но все пак си е ЗЛО.

Нещо, което се разпространява по вода, няма как да се спре - водата е всепроникваща. ПС: Препоръчвам филма the stand по Стивън Кинг.

истината е чрез филми като 2012, точно тея власти са ви направили параноични кретени, които не се доверяват на никого и си купуват квото им се каже, въоражават се и се избиват едни други. Кво да ти кажа - разделяй и владей е много печеливша тактика.

Звучи като от холивудски филм. Уж цял свят се бори с болестта, пък тя се разраства. Уж не беше силно заразна, пък ето вече в параноичните щати, където снимат с инфрачервени скенери на летищата, се е промъкнал заразен. Седмици наред болния е заразявак, но всичко е под контрол. И най- вече - какво прави РъБъ по въпроса? Ако утре един такъв болен се пръкне в Полски Тръмбеш?

тази е от ,,новият,,-преработен щам!!! трябва да внимаваме тук с толкоз много ,,африкански,, сириици!!!

Да, това е сериозен повод Шатите да започнат бомбардировки срещу Либерия! Само така ще предотвратят опасността от либийски еболичен терор!

Товарищ Путин да им подхвърли няколко ядрени главички, за да ограничи заразата

Те руснаците както не свикнали да си мият ръцете след използване на тоалетната първи ще се инфектират!

Bell

ХАХАХАХАХАХАХ УБИВАНЕ НА НЕВИННО ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ! Колко смешно само, товарищ, супер шега! Да са те изпускали на главата когато си бил бебе?

ГЛЕДАЙ ФИЛМА "ЗАРАЗА" И ТОГАВА ПРИКАЗВАЙ!

Абе някой зададе ли си въпроса как точно тази година се разпростарани Ебола. Само да ви кажа нея си я има от толкова много години че.....

а дано вече схванат че всичките приказки за термокамерите по летищата са глупости и вземат сериозни мерки за ограничаваяне пътникопотока. има инкубационен период!

Всичко лошо идва от Щатите! В случая се връща там.

Констатираш последствията, Иво, но не си наясно с комплексът от причините "за лошото". Щом обаче си казал "А", ще кажеш и "Б". Тоест, ще започнеш да "ровиш", да търсиш ... и нещата едно по едно или на куп, ще ти се проясняват. ДЕРЗАЙ! Това е начинът да започнеш да ЖИВЕЕШ, да се родиш за истински живот, а не да си живуркаш както си правил до сега. ПОВЯРВАЙ, НА СИЛАТА КОЯТО Е В ТЕБЕ, ЧЕ Я ИМА.

Нищо не разбрах,то и нищо конкретно не казваш.Звучиш като пастор от" Църква на Последния Завет"