Американските ВВС свалиха сирийски боен самолет

Американски боен самолет е свалил вчера сирийски бомбардировач. Потвърдената от САЩ информация предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Американските ВВС свалиха сирийски боен самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А стига бе. Че то по - яки самальоти от русские нет в мире. Как е въобще възможно да бъде свален безаналогов самальот от някаква проста тъпа гейска и краварска щайга. Това е мръсна еврогейско - краварска пропаганда, както и това, че САЩ са ходили на Луната или че ел. крушката е дело на Едисон, а не на някой руски пиян бляд.

Пилота е бил сириец на име Степан. На рашките им разкатаха фамилията. Пукат ги като за световно.

Английски ли не знаеше или не видя ракетата?

Минобороны будет считать все самолеты США над Сирией воздушными целямиВ российском военном ведомстве заявили, что любые самолеты в районах военных операций России в Сирии будут приниматься на сопровождение ПВО. Действия США в Сирии фактически военная агрессия, заявили в Минобороны.

Да свалиш самолет на държава над собствената и територия е тероризъм от най висша степен.Не е възможно да бъде оспорвано и от най голямият идиот.Друге въпросът ,че русняците искат янките дазатъват все повече в блатото наречено Сирия,както заседнаха във Виетнам навремето и се спасяваха с вертолети от,справедливият гняв на виетнамският народ.

Вярно! Да свалиш сирийски военен самолет над Сирия е същото, като да свалиш украински военен самолет над Украйна - висша форма на потъпкване на държавен суверенитет. Руснаците могат да разстрелват самолети (дори и граждански), а американците не могат?! Колко е несправедлив този свят, а!!!!

Иран изстреля няколко балистични ракети по позиции на ислямистите. Това е станало ПРЕДИ свалянето на сирийския самолет. Да не се окаже, че сирийците са наказани, че техните съюзници са затрили американски съюзници (наричащи се ИД, Ал-Кайда, Ал-Нусра и т.н.)

Военно-комическите сили трябва спешно да почнат да копаят и изравнят земната повърхност. Шибаната кривина отново е попречила на неимеющитеаналоговвмире С400 да помогнат на злощастните руски 'съюзници' (в кавички защото военен съюз м/у РФ и Сирия няма).

Доста кухичък си! На всичкото отгоре и не информиран.Въпросната "кривина" за която говориш,се дължи на сферичната форма на земята. Тази "кривина" намалява радио хоризонта до около 100 километра на всички комплекси, без значение да ли са руски или американски. Точно за това, радарът се поставя на висока кула, за да се увеличи радио хоризонта.Ти обаче, не знаеш. Кой да ти каже. В Сирия С-400 се контролират от Русия и се използуват само при явна атака срещу руската база там. РУСИЯ НЕ ИСКА КОНФЛИКТ СЪС САЩ, ЗАЩОТО ТОВА МОЖЕ ДА ОТВОРИ ЯДРЕНА ВОЙНА! САМО ГЛУПАК КАТО ТЕБЕ МОЖЕ ДА ИСКА ТОВА! Сирия разполага с комплекси С-300 и аз не се съмнявам, че някой от тъй наречената "коалиция" ще го отнесе. Никой не е съгласен да получава само удари и то безпричинни. Защо се го свалили? Кого защитават? "Умерената" опозиция, която реже глави и иска да сваля Башар Асад ли? Тях ли? Ще поживеем, ще видим. Има една българска поговорка "На зла круша, зъл прът!"

Добре че беше ти да ми обясниш. Развита ПВО система включва и радари с въздушно базиране, а в случая твърденията за 'затвореното въздушно пространство' си останаха празни изцепки.

А така, Хаджи! Я колко добре си бяхме преди оня прост соросоид да напише "Eppus si muove!"- не говоря за Галилей. Земята плоска, слънцето си обикаля около нея, нищо не пречи на космическите сили да ловят американските ракети! Относно пръта - основното е кой го държи. В случая явно не твоите любимци държат пръта. Засега само скачат според него.

Пич,сериозно ти за кого работиш или на кого симпатизираш.Не ти ли е ясно ,че с повтарянето на тази глупост за C400(тоест китаците се кретени купуващи си нещо което не работи от руснаците) дето нищо не можели да свалят ти реално работиш за руснаците?Всеки трезвомислещ човек е наясно ,че при всички визирани от теб случаи руското ПВО не е работило по причини нямащи нищо общо с качествата му а от политически характер.

работи, но не е панацея а и далекобойните му ракети още не са готови. Китай го е купил с основната цел да неправи евтино копие за експорт (също както със С300).

Работи си, работи си руското ПВО! само че работи по същия начин, както когато оня германец кацна със самолетчето си на Червения площад. Общото и в двата случая е хвърченето на генералски глави (лампази) - сиреч въпиюща немарливост, така характерна за жителите на азиатския колос.

Ако българските тролета караха сирийските самоледи... Нямаше да остане жив краваристанец.

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто ...... за продължението питайте Н Хайтов.

Този епизод ми напомни, че войски на предвожданата от САЩ коалиция и техни партньор бяха обсадил и един друг град - Мосул. Някой да е чул или прочел нещо по този въпрос ?

Остана старата част да се превземе. Обсадена е, но не искат да я разрушават по примера на руснаците.

Къде е тука новината???след като се знае че сащ си спонсорират джихадистите от бая години????Всичко що е против техните интереси за тях е неприемливо...

И кои са тези сили, "подкрепяни от САЩ и коалиция"?! Същите, които САЩ си създадоха, за да сеят войни по цял свят, нали?!?

Вече е съвсем ясно че сирийският народ е нападнат от ФАЩ и коалиция. Дали ще се казват ИДИЛ, демократични кюрди или извънземни зелени, зад тях прозира желанието на чичо Сам да завзема и краде. Естествено не очаквам от ООН да се намеси и дано само руснаците са по-дълго време търпеливи

Решението е просто, бойните полети на сирийските Су-22, ще се извършват в ескорт от руските изтребител прихващачи Су-30 и Су-35.....С последователно масирано нанасяне на удари по краварските фекали Ислями Джота,от руските Су-24 и Су-34!

Значи и руските Су-30 и Су-35 ще изпитат земното притегляне след среща с американска ракета изстреляна от Ф-16 или Ф-18!!!

Що ли пък американските пилоти квичат като момиченца само като мернат руски самолет

То лудите крави с техните летящи антики биплани Ф-16 и ф-18, дори земното притегляне няма да усетят! Направо ще литнат към оня свят :)

Имаш невероятно чувство за хумор! Иначе не мога да си обясня липсата на каквито и да било познания за авиационната техника... :)

Преди време в един материал посветен на войната в Сирия прочетох, че по време на интервю за MSNBC, бившият губернатор на Ню Мексико и либертариански кандидат за президент на САЩ, Гари Джонсън , на въпрос на водещият за мнението му относно Сирия и Алепо е попитал учудено - Какво е Алепо? След като дори кандидат за президент на САЩ може да няма базисни познания за ставащото в света, не бих се учудил, ако на въпрос за мнението му относно войната в Сирия, пилотът на американският самолет би отговорил А какво е Сирия ?

Ако действително са го попитали за Алепо - нищо чудно! В повечето езици говорими по света думата се произнася - Халеп!

В повечето езици изобщо не е Халеб или Халеп, а си е Алепо, доста си неосведомен.

Въпросът е зададен на чист английски в студиото на американски телевизионен канал. Даже по този повод във вестник The New York Times е публикуван саркастичен коментар, в който се разяснява какво е Алепо а в социалните мрежи се появява хаштаг #WhatIsAleppo.

За Россию, за свободу, до конца!! Крим е руски. Руският дух е най-велик, никой не може да се сравнява с руснаците!!!

Да преведа. Опит на козяшки трол да свири на струната на шовинизма. На два цента, мърда.

мужик и свобода :))

Сирия и Русия няма ли да се сбият с ИД най накрая вместо да се бият ВИНАГИ с рези които бият по тях???? То не бяха кюрди, опозиция, коалиция.... но НИКОГА по ИД.

С такива АНТИтерористи като САЩ, терористи май не ни трябват.....

За Россию, за свободу , до конца!!!!

Наглите жидоянки затъват в нов виетнамския синдром. Иран изстреля 4 ракети със среден радиус на действие срещу позиции на Идил. Турция в съюз с Путин ще зарита янките заради тяхната нагла подкрепа на кюрдските сили в Сирия и Ирак. Путин също ги подкрепя, но Чичо Сам завзема територии под които бъка с газ и петрол. Очертава се в скоро време Чичо Сам да запикае кърваво-дриснян газ през носа. Путин няма да остави амеликанската наглост да сваля сирийски самолети ненаказана. По-добре от него никой не го може. Все още не е ясно, кой спечели с избирането на Дони за президент. Падането на ястребицата Килъри на пръв поглед беше добре, но сега нещата се закъдриха, заради нелогичните резки движения на перчемлията каубой. Нюан на яснота беше акта на поюдейчването на дъщеря му Иванка, и неговата заявена подкрепа на Израел. Вчера за пърив път ИДИЛ извърши нападение срещу евреи в Израел. Т.е. включиха Ван дер Любе да запали Райхстага и се отключват световните бесове. Войната се закучва яко много близко до нас. И най-лошото е, че у нас няма нормални хора на власт, а се все проамерикански дебили, които може да ни натискат да спасяваме Източния фронт заради продажните жидобандеровци в Киев...

За Россию, за свободу , до конца!!!! САЩ=ИДИЛ=тероризъм

За Россию, за свободу , до конца!!!!

в русия никога не е имало свобода :)

С400 са изключени щото иначе ще бъдат изпарени за секунди :))))

САЩ направиха Майдана в Украйна с мръсните пари на Сорос-5 милиарда евро.За да инсталират една фашистка хунта във властта. Украинската фашистка хунта в Киев скоро ще бъде наказана, затова, че убива руски деца и жени.

Не знаех досега че в психодиспансерите ви дават достъп до интернет , явно някой е оставил отключена мрежа от която вие болните се възползвате.

ДОСТЪП!!! КАКТО СЕ КАЗВА В БИБЛИЯТА: ПО КЛИШЕТАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!!!

Битката между руски и американски самолет винаги завършва с пльосване на руския

Сравняваш несравними неща. Все едно да кажеш - кое е "по-добро" камион и спортна кола. Едното е предвидено да носи товари а другото да превозва бързо. Същото е при изтребител и бомбардировач. (пп. и най-тъпия изтребител на северна корея би свали и най-доибрия бомбардировач на сащ)

Беки??!!!

Казваш че ф18 е спортен зил. Така ли?

В началото на войната САЩ заложи на ИДИЛ и опозицята, но без въздушна подкрепа. След провала на тази политика, САЩ се ориентира към кюрдите и въздушна подкрепа. Много рисков ход, най-малкото Турция ще вземе активно участие за да предотврати кюрдска държава или автономия. Най-големият риск е директен сблъсък с Русия - заражда се нов Виетнам.

сащ заложиха на кюрдите защото само те се сбиха с идил!!!!! и иракската и сирийската армии избягаха от идил като им оставиха огромен арсенал!!!!

Украинската фашистка хунта в Киев скоро ще бъде наказана, затова, че убива руски деца и жени.

съвсем се омотахте вече тук не е за украйна тук е за друга помия на путлер

САЩ+ИД= Вечна любов.... Сега ИД е ребрандират на СДС..... Същите б-клуци като нашите. Само с огън и жупел тея могът да бъдат изгонени тея

ИДИЛ е създаден от Башар Асад и Русия. Те го защитават бомбардирайки всички които се бият с ИДИЛ.

В НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА?! МОЖЕ И ДА ЗАРАБОТИШ ПОВЕЧКО ОТ ТУКА!!! ДОРИ САЩИСАНИТЕ ВЕЧЕ СИ ГО ПРИЗНАХА,А ТОЙ ОТЧАЯНО ТВОРИ СЦЕНАРИИ В ТЯХНА ПОДКРЕПА?!МАЛОУМИЕ!!!

Кой ли беше признал преди време, че неговата държава създаде ИДИЛ !?!?!?

Крим е руски. Свикнахте ли - западните лицемери, прозападните предатели и русофоби??

Крим е руски. Асад е законен президент на Сирия. Опозицията в Сирия са бандити и терористи- да се унищожават .

Пак биха руска мечка, пак страх, пак глад! Е, ма на снимката, вижте на ко мязам - действителността! Жъби нямам, мръсна, проскубана, миризлива, крастава и най-вече гладна! Ей, едно време ме взимаха в клипове да ме язди Путин, па сега от никъде нищо, глад, глад, РУССКИЙ ГОЛОД!

Глад и за водка има! Сега сме на бояришник!

Пак биха руска мечка, пак страх, пак глад!

Прав си! Руснаците пак ядоха бой, и пак ще се заврът в землянките от страх!

защоооо ал асад вместо да благодари на кюрдите че се би 3 години с идил вместо да им благодари ги бомбардира??? ся яж томахавки нещо химическото оръжие спря а?? ама ти трябваха 60 томахавки!

Както винаги, мекушавият и страхлив Путин, нищо няма да направи! Всеки може да убива руснаци и техните съюзници!

Явно развръзката наближава. САЩ трупат войски и съюзници в района но Сирия не е Афганистан. Руснаците ще подарят на Сирия няколко ПВО системи и до там с американската самоотбрана.

Кои системи? От тези дето засичат 23 от 58 томахавки ли? И без това Путлер уволни вече към 30 генерала.

Трябва да си много тъп хамериканец за да нямаш отговор на този въпрос.

Нека се разберем! Има право за слабия и право за силния! Както се пее в една чалга песен: "За кокошка няма прошка за милиони няма закони"

Русия е в Сирия по покана на законното правителство на Асад. Кой е канил САЩ в Сирия? Явно-терористите и бандитите.

Поканени са от опозицията на Башар Асад който заграби властта с терор и убийства. Опозицията е човешките права са признати от цял свят и те са поканили САЩ и не само тях, а много страни. Нещо повече Башар Асад създаде ИДИЛ с помощта на Русия.

Теории, теории, теории колкото щеш! Разбирачи - също толкова! Аз гледам същественото, а то е че досега във военни действия падат само руски самолети, пилотирани кога от сирийци, кога от руснаци! А ги сваля който свари - американци, турци - сега е ред на израилтяните!

Минусчетата без аргументи спокойно могат да се приемат за плюс - ако човек има мозък спокойно ще си изложи аргументите. Иначе всяко що-годе дресирано шимпанзе може да чука на съответния бутон минуси. Не искам да обидя тези които са писали минуси - сред тях все пак може да има и мислещи хора, които нямат достатъчно време да приведат аргументи.

май скоро ще падат фантомчета иначе за какво са им на сирийците С400.

Има един известен филм за македонските гюрюлтии - Мера според мера, май че беше. Там войводата дава на новоизлюпения четник Дилбер Танас пушка и на въпроса "Е я сеги какво че праим таа пушка", войводата отговаря - " Ка не знаиш кво да я праиш - заври си я о газот"! Та и сирийците - имат С-400, но друг държи кондака (спусъка)! Кво да правиш - "суверенна Сирия"!

Русия е в Сирия по покана на законното правителство на Асад. Кой е канил САЩ в Сирия? Явно-терористите и бандитите.

са поканени от официално живеещите кюрди !

Да дойда у вас. Да ям на корем. Да ти взема всички пари. Да изчукам жена ти/дъщеря ти, а теб да оребия до смърт, какво се нарича? Престъпление или донасяне на демокрация?

Асад е точно толкова "законен", колкото Ким Чен Ун на Корея. Д други думи никак.

По твоята логика и Тръмп не е законен президент, защото е поставен от Путин.

Въпрос 1 : Как се нарича този , който сваля Американски самолети на Американска земя ? Отговор 1 :Нарича се престъпник и терорист ! Въпрос 2 : Как се нарича този , който сваля Сирийски самолети на Сирийска земя ? Отговор 2 : Нарича се БОРЕЦ ЗА СВОБОДА и демокрация !!! P.S. Който НЕ научки този урок , значи НЕ Е никакъв Европеец , никакъв демократ и всички либерални ценности са му чужди ... С две думи - абе направо Рубладжия и Путинист !

Този който сваля ПЪТНИЧЕСКИ самолети, КЪДЕТО И ДА Е, е терорист. Тоя който бомбардира собствения си народ е терорист. Този който сваля ВОЕНЕН самолет извършващ терористична акция е БОРЕЦ ЗА СВОБОДА

Снимката на Багдади и Маккейн Снимката на Бжежински и Осама Бен Ладен

Бе айде дай ги тия снимки! Дееа и циганската лъжлива паплач! Я напиши за снимки с извънземните!

Сирийският самолет е атакувал сирийски кюрди, които си искат свободата, а не да робуват на страпа Асад. Е получил си го е!

Какво правят САЩ в Сирия без резолюция на ООН? Има ли кой да им потърси сметка ? САЩ подкрепят ИДИЛ. Законното правителство на Асад и Русия се борят с тероризма.

глупости

Ясно е вече кой защитават американците. Това формирование за което говорят е същото като ИДИЛ само че се опитват да го изкарат умерено. Смятам че те нямат право да са в Сирия и би трябвало веднага да последва реакция на ООН и санкция за УСА.

САЩ подкрепят ИДИЛ, така излиза. Законното правителство на Асад се бори с тероризма.

САЩ са ИД ....... И В България е така ние сме окупирани от терористична държава. Между джихадистите от ИД и американските войници разлика няма.