Турция и САЩ пред сблъсък в Сирия

Турският вицепремиер Бекир Боздаг съобщи, че има риск за живота на американските инструктори, които се движат в униформа на кюрдските сили.

Обратно в новината

Коментари - Турция и САЩ пред сблъсък в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние червените комунистически измекяри ще подкрепим Труция както винаги. Рубли, рубли, рубли, обичаме ви.

ЩЕ ПОДКРЕПИМ ПОЛУМЕСЕЦА ! ДОКАТО СТАНЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ!

Егати заплетената игра. Нашите русофили фенчета на мустаклията ердоган. А пък ДПС руска партия :D

И все пак Америка не изостави кюрдите. Докато путичн продаде справедливата кауза на кюрдския народ за свобода срещу обещания за газовото поточе. За мръсния си енергиен бизнес.

Хм, според мен САЩ съвсем ясно изостави кюрдите на милостта на Ердоган. Използва ги и ги изостави. Русия нищо не е обещавала на кюрдите, нито ги е използвала за нещо. Тя няма отношение към тях, нищо не е договаряла с тях. Затова, не ги е изоставила, няма как - не е воювала заедно с тях.

Турция да убива американци, обучаващи и въоражаващи терористи.. Браво! Зареди кюрдите, една държава по-малко помага на "тероризма"... Останаха само Израел, Америка, Саудитска Арабия, Йордания и хм

Турция и САЩ пред сблъсък в Сирия Ердоган все повече "затъва" в сирийското блато.

Интересно ми е какъв ли съвет и стратегия ще му дадат и изберат съветниците на Борисов, техният тинк танк, или т.н. "Съвет на старейшините" от сарайско-библиотекарските структури, защото играта много загрубя и за и около тях! Досега горе-долу се спрвяха и Бойко добре се представяше, ама сега най играта става гросмайсторска, а тези са предимно само самочувствие без особено покритие! Ще видим!

БОЙ,БОЙ и пак бой...

Новата мода-ЧАЛМА с ПЕТОЛЪЧКА!

Много е шик, нали! Което си е така, си е така! Просто да им се ненагледа човек ма машите русофили:) Мани другото, ами като Путин им даде знак към Китай и ще ги видиме тези нашите чукундури и жълти над червеното, и с дръпнати очи!

А иначе са големи славяни, християни и патриоти и много против чалмите, а:) Оревяаха отрталъка с години да ги плюят и нас да ни наричат чалмалии, разногледи станаха путиновите червенотиквеничета, разногледи - завалиите!

Неизбежно ще има такъв, защото това е целта на Москва. Ердоган е изцяло контролиран от Кремъл и ще изпълнява каквото му се нарежда. Иначе много бучи и се бие в гърдите, но пред Русия е долу, ниско на колене.

Ако се вгледате по-внимателно в ставащото в Северна Сирия ще видите, че: 1. В стратегически, дългосрочен план, САЩ и Израел (който твърдо подкрепя кюрдите) заеха по-изгодна позиция - за разлика от Русия и Асад. 2. Иска ли им се или не на Москва и Дамаск, единственият начин да бъде запазена териториалната цялост на Сирия е да се задоволят исканията на кюрдите - те не искат да се отделят, а да получат федерализация или автономия (както е в Ирак). Причината е простичка - Асад няма хора, с които да удържи освободените от терористи, джихадисти и др. паплач райони. Особено кюрдските. А те трябва да се възстановяват, да се управляват и поддържат в ред. Това армията му нито може, нито има сили да направи. 3. Ердоган (турската армия) може да спечели една битка, но не и войната с кюрдите, защото с народ не се воюва. А и те не са сами - с тях са и повечето от местните арабски племена, язидите, християните - не че са много, но ги има. В момента, в който турците си отидат от даден район и кюрдите и съюзниците им се връщат, а "славната" ССА бяга. 4. Ако следите по-внимателно руските медии ще видите, че те са станали като пропаганден високоговорител на Анкара. Забавно е, как старателно крият доказаното вече участие на джихадисти (вкл. и чеченци) от Ислямска държава в редовете на ССА. Или пък, как се опитаха да представят ударите на руската авиация в подкрепа на турската армия, като "предупреждение" срещу турците - а то си бяха просто удари за разчистване на пътя на турска колона от крюдските засади. Е, въпреки това, колоната беше върната от кюрдите обратно там, от къдете беше тръгнала... Това дразни хората в Европа, които масово подкрепят кюрдите и не харесват ислямисткият диктатор Ердоган. Съответно, Москва започва да губи пропагандната битка за европейците. Останалото са троловете - и който им се върже, вързал се.

Много добър постинг, колега, моите поздравления. Затова влизам в този форум, заради такива постинги, като оставим майтапа с неграмотните лумпени и дебили... Най-после нещо сериозно и качествено тук... И в твоя ред на мисли само да припомня как много рязко преди време се влошиха отношенията между Турция и Израел и се стигна до напускането на изралеските дипломатически предстяавители от Анкара! След това нещата уж се позагладиха, но острите противоречия бяха явни... Да не забравяме от друга страна, че и Турция в лицето на Ердоган с великоимперските му нескрити амбиции и публични и зказвания (за вътрешни цели предимно), както и кралят на Саудитска Арабия (и много любопитните промени там, не само като невиждан размер, но и КАТО ВРЕМЕ, КАТО ПОДБРАН МОМЕНТ!!!), макар и по-дискретно, се конкурират много силно КОЙ ДА Е ЛИДЕРЪТ НА МЮСЮЛМАНСКИЯ СВЯТ, който се състои от милиарди от тази религия... Изобщо нещата са далеч по-сложни отколкото мнозина си представяме. Май:)

И още нещо - аз съм убеден, че самият Асад няма никакви илюзии по отношение на кюрдите и битката им за независимост, но просто такава му е ЕДИНСТВЕНАТА останала при тази ситуация игра, и той повече няма право на никаква грешка!

късно е либе за китка а и никога Асад или Русия или САЩ не са казвали че са против кюрдска автономия.Дори самият Асад сам предложи такова нещо.А иначе е късно защото позициите на САЩ в Сирия и практически бл.изток са ограничени до един чувал с инструктори на границата с Ирак и един чувал на границата с Йордания нищо повече, за разлика от 98%от Сирия която е под коттрола на Асад и практически РФ. Даже ако поискат руснаците ще накарат и птичките да тръгнат пеша на земята като заяви американски генерал от пентагона.

Тук изобщо не става дума за военен сблъсък между Турция и САЩ - само идиотите могат сериозно да си го помислят, а че Ердоган трябва много да внимава какво прави и вече какво говори, да не настъпи наистина мачето за опашката, че тогав ще му се случи случка... Неговите непрекъснати закани и фъчкане (преди така говореше и на Меркел и европейските лидери, а уж плаче да го приемели в ЕС) зпаочнаха малко да омръзват и да се поизхабяват, както и заплахите му, които Борисов разнасяше като негов високоговорител, как щял да пусне милините мигранти към Европа през България... Иначе може да продължават да си се пушкат и мерят пи..лите на местно ниво, но да внимава да не му писне наистина на някой от големите... Че тогава ще му се наложи и той да целува кръста, ръка или някое друго място...

Особено любопитен анализ от медицинска гледна точка! Ако не си лекувате шизофренията, крайно време е да започнете!

1. B дъгосрочен план Tурция е в много по изгодна позиция в Cирия от Aмерика и другите , пример със Cеверен Kипър , стъпи ли турски крак в дадена територия там си остава завинаги. Oперацията Mаслинов Kлон е продължение на Eфратски щит, ще следва и операция Aтилла в Mанбидж , това го знаят и американците ,които сега се опитват да договорят с Tурция. 2. Tериторялната цялост на Cирия 100% зависи от Tурция , тази териториална цялост на Cирия ,обезпечава и стабилитета на Tурция. Tрябва да си избиеш от главата, мисълта че една терористична кюрдска организация може да запази цялостта на Cирия. Cирийските кюрди не населяват териториите които сега са под контрола на подкрепяните от янките пкк и пйд. Cвета ги знае като терористични групировки. 3.и 4. B Cвободната Cирийска Aрмия никога не е имало легионери от вън, те са си местни сирийски граждани ,тук има араби ,тюркмени и кюрди. C помоща на Tурската армия, CCA има цялата мощ да запази контролираните от тях зони , зони на стабилитета и мира в Cирия. 5. B твоята Eвропа където викаш че се чуват гласове за подкрепа на кюрдските терористи срещу Hатовска Tурция е голям парадокс и двуличие , това турците го знаят не е нужно да го повтаряш.

КАКВИ американци в Сирия????На каква база,право,легитимност ...НЯМА ГИ ТАМ,нали...Там са само кюрди ПРОТИВ СИРИЯ и Турция...та били негри или БЕЛИ без мустаци...Така че БОЙ,БОЙ И пак бой...БЯЛОТО ЗНАМЕ и готово..После лични карти ,документи и питаш КАКВО ТЪРСИШ ТУК...

Навеждане и приклякане - както казвашеи ни учеше великият вожд и учител на Бойко Борисов - Тодор Живков, на когото му се кланят и Бойко и Корнелия, когато не спорят кой е по-голям комунис иот двамата... ТОВА МУ Е МАЙКАТА! а ние сме специалисти по това упражнение, КОГАТО НЕ КРАДЕМЕ И ЛЪЖЕМЕ! И не се фъчкаме колко сме велики:) А и си имаме много добро оправдание за шест месеца - ше оправяме Европата, съюза и в почивното време между мачлетата - и Западните Балкани!

Глупости, САЩ се бие само срещу страни отслабени след продължителни санкции.

Ей, тия наш'те управници -дебили разногледи станаха да се връткат от тази пуста международна политика! Какви времена само, а! Аз викам да седнат на една маса и да си се разберат тези, великите - Путин, Тръмп НАШ, Ердо,... за да мирясат и нашите, че свет им се изви, побъркаха се от връткане и наколенки, вече не знаят на кой господ да се молят и чалми ли да слагат или ушанки! А ан всичкото отгоре сме и евродебили, ууупс европредседатели, де, и ше оправяме и Европа, и Западните Балкани... Та аз викам между другото наш Бойко да вземе и да се завърти покрай Сирия и да я оправи и нея!

внимаваи какво говориш пустиняк!!запази перверзията за себе си

За упойка ли плачеш? Мога да ти дам малко, да не те боли...

белята ми се струва?

Този юнак не е казал и не е кацнал на Дунава за 2 часа. Ще го спирате с либерално-пазарни бояджийски стълби след като смачкахте България от корен

Да бе, да оставим Тръмп НАШ, той и Путин така мисли, с онези над 500,000 руснаци с имоти в България:) Или викаш Еродган НАШ и него, и Путин шъ оправи набързо, а:)

Ами търсеща личност, бе колега!

Е.ати ташака! НАШИТЕ РУСОФИЛИ СТАНАЛИ ЧАЛМАЛИИ! И то за една нощ - колко му е, едно поточе време! И нашите путинофили станали ердоганофили!?!? А нещо като Клуб на почиттелите на Ердоган няма ли да спретнеме пак в София, а? Или бикате те вече библиотекарите са го организирали в сараите, дето в втория Левски?

Сиктир бе НАТО, сиктир бе ЕС и УСА

И кой казва това? Един шушон разчепатен от Путин и негрите в Сарафово! Марш във фъшкиите бе гьотверен

Боли ли, боли ли да ти вадят без упойка зъба под чалмата, а? Направихте ли вече Клуб на почитателите на Ердоган на Посрано-20? Или в Банкя?

В Сирия си мереха силите САЩ и Русия, пък накрая трети Ердоганчо спечели и ще си направи етническо прочистване и разширение на Турция.

А изчакай малко, играта още не е свършила! Пилците се броят на есен, а тя още не е дошла, както казват старите хора. Не бързайте като пулета пред майка си! Той и Джордж Буш така на времето обяви победата в Ирак преди години (и той много добър приятел на нашия човек Путин, много се обичаха, завалиите, и умираха да го покажат и демонстрират...), и излезе с подебдната си реч със знаменитото "Mission accomplished!", което обиколи моментално целия свят, а после ... след около половин година отиде в Конгреса да моли за нови десетки милиарди долари и десетки хиляди войници там, за да ... НЕ ИЗГУБЕЛ ВОЙНАТА!?!?

А и остави за момент САЩ - и Саудитска Атабия, и Израел, и Иран така мислят, а:) Да не говорим за Асад и кюрдите... Яма, колега, ТОВА Е ЯМА, В КОЯТО ЛЕСНО СЕ ВЛИЗА, НО МНОГО ТРУДНО СЕ ИЗЛИЗА! Не случайно Обама толкова много го критикуваха, че съвсем съзнателно и упорито стоеше настрана от там, че дори и от Москва се опитваха да го провокират защо не пращал войски там, ако си спомняш...

"Руските (донските) казаци, СТАНАЛИ ЧАЛМАЛИИ..." :) Абе, бригадката, КАК ВИ ОТИВАТ ЧАЛМИТЕ, КОИТО ВИ РАЗДАДЕ БРИГАДИРА, ОТИВАТ ЛИ ВИ ИЛИНЕ СА КАТО УШАНКИТЕ:)

да пробват в реална обстановка едно микро ядрено ударче, та малко да охладят анадол-диарбекирските ердоганчета ???

Ердоган вече е история, но още не може да го вдене. Само още мако да профдължи така да се дърви и заканва... На върхушката във Вашингтон много-много не й дремеше за този регион, защото големите й врътки са другаде, но понеже този много се натиска и кряка май накрая ще й привелеч1е вниманието и ще си го получи каквото си търси толкова упорито и кресливо от доста време... И после ще има да се чуди какво е станало и от къде му е дошло...какъвто голям се опитва да го вади на всички:)

Винаги помнете, че преди около 40 години България имаше повече оръжия и танкове от Турция и Гърция взети заедно..........Бяхме 4-та по сила АРМИЯ в световен мащаб.....това по времто на лошия комунизъм.....а сега сме за ПОДИГРАВКА да се гаврят селските циганис нас.

фуражки и милиционери, като живеехме три семейства в един апартамент, чакахме десетилетия за автомобил, като през това време с нашите вноски за жилище и кола оперираше номенклатурата и си задоволяваха прищевките. Никакъв шанс за професионална кариера, ако не си от род на абпфк или с работническо-селски произход ????? Отличните ученици ставаха лекари, инженери, учители с мизерни заплати, а милиционери, военни, шофьори, ватмани получаваха двойни заплати ???

Ами и Германците, и Поляците И ТЕ БЯХА , КАТО НАС в комунизъм, светът беше друг, сега е съвсем друг.......ти ми слагаш само комунизма отпред...това е нагло....Сега, къв кяр,че може да си актиор, когато РОЛЯТА ТИ ЩЕ Е само в ЦИРКА!

По начало,КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА??????А да,банани и кола....

Бяхме, ама тогавашните ни стопани ни преотстъпиха на други стопани, които решиха, че оръжие не ни е нужно и слава Богу! Ако имаш оръжие, рискуваш да го използваш, а където се използва оръжие има кръв, болка и страдания.

Имали сме колкото северозападната турска армия ситуирана край Одрин. Същата е била в състояние според висшите главнокомандващи на Варшавския договор да стигне до Пловдив за около 6 часа. Служил съм в средата на 80те и всяка една бойна тревога беше пълна трагедия. Половината от бойната техника сдаваше багажа по пътя към учебните полигони.

Не зная колегата от къде почерпи сведения, че нашата армия била четвърта по сила в света, това разбиара се са пъъъълни глупости! Аз служих в края на 70-те в района на турската граница. така наречените бойни мотострелкови поделения бяха много зле. Танковете бяха Т-34 от ВСВ, две трети от камионите и БТР- те не можеха да излязът при тревога. Войниците износваха шинелите на царската армия, караха ни да изрязваме копчетата с герба на Царство България и да зашиваме такива с петолъчки, същото беше и с каските. Войнишкия порцион по онова време беше 1,20 лв на ден...Питам колегата какво можеше да се изяде дори и тогава за 1,20 лв. Крадяхме консерви и сухари от неприкосновения запас, за да се почустваме сити. Такава беше по онова време нашата втора армия-вехта,беззъба и гладна.

Бай Дончо, Ердо, Путин, все са наши любимци! Така че който и от тях да победи, ние все ще празнуваме!

Aбе, колеги, как ви се струва, харесва ли ви тази комбинация - тъжи рак с чалма, и ятаган в едната ръка, и сърп и чук в другата? Гот, а:) И двете сме ги виждали и да ни не до болка, а ДО СМЪРТ познати, ама сега имаме две в едно!

Нема да се плашиш, за теб болката е сладка!

Боли ли, боли ли като ви вадят сега на вас зъбите без упойка, а? Как е вашите камъни да летят по ваште тъпи и прости кухи тикви? Сега поне си имате чалми на главите под тужурките, та да не ви боли толкова...:)

Троянски кон. а? Сега някои ще видят коне ли са, или магарета:)

Сиреч, както казва ?. ?., ВВС вече ти малеят и търсиш магарешки.

Запознайте се и двамата с историята на Швейцария най-добре. Швейцарските банки са продукт именно на Втората световна война и необходимостта в стратегически регион да има остров на спокойствие. И французите, и италианците, и немците са печелели от това, и то защото швейцарците много добре са си изиграли картите. Швеция и Испания са били в същото положение.

СПЕЧЕЛИХА МЕ АМЕРИКАНЦИТЕ,РУСНАЦИТЕ ПАК,КАТО БИТИ ПЕДАЛИ СЕ ИЗНЕСОХА,ОГРАБИХА,КАКВОТО МОЖАХА,ЩЕ СИ ХАРЧАТ ОРЪЖИЕТО СЕГА,ТАКА Е ПРИ ТАЗИ НАЦИЯ НИ ЧЕСТ НИ ДОСТОЙНСТВО !!!

Аз нещо друго не мога да ядена. Нали всичките тези велики и еднолични владетели са все наши хора - и Путин е наш човек, и Тръмп НАШ!, к Ердоган - наш човек, и уж много си се харесват и все нещо не се разбират и не могат да разделят, Та чак и се заплашват! И какъв им е проблемът на тези, бе! На тези наши момчета, а:) Как мислите? Не могат да си премерят на кой му е по-голяма Пи.ката ли? Ами да им кажа - на нашия, на Бойко , затова и му викаме Бай Х..

Лилето може веднага да потвърди - я каква засмяна и засияла беше като откриваха председателството, спретнала се с дрехи, чанта и обувки от българска конфекция, от ЦУМ! За има-няма стотина лева - какво му плащаш!

Дони ще отвее Ердо като луда крава теле.

Е, как ще са се изтеглили руснаците, щом пилотът им е свален там?!?

Да плашил върхушката на ДАЩ с война (колко стотин молят да оръжия продаде Танцуващия със саби на краля на СА само?) е като да плашил риба с вода:) Ами нали не те се бият, а изпращат други - деца и хора от обикновени американци и нарастват пещалбите им от оръжие, което трябва да бъде попълнено след райодването му! Освен ако играта не е малко по-друга (а всъщност пак същата) к всичко е цирк за пред материала...

Май си се предобрил, удряш клавишите напосоки.

Не се обаждай неподготвен от коневръза или от Посрано - 20, а брой постингите, минсуите и плюсчетата за да докладваш после, щото ако сбъркаш ще ти резнат надника! И после пак ше ми плачеш на рамото че нямап пари за Борящник.

A Турция да не изпраща Ердоган??? Същата работа само дето всеки има по един позитив и един негатив. За САЩ позитива е че армията е мин. 10 пъти по добра от Турската но негатива е че обществената търпимост е 10 пъти по малка тоест ако загината дори и 10мвойика обществото ще се вдигне а в Турция и 10 000 да загинат турците ще продължават да удрят главата си в земята .

Това е точно така, тук си съвършено прав!

Не е възможен такъв сблъсък. Турците имат умни политици, които умеят да се учат от грешките на другите. А такива грешки вече са допускани от политиците на Великобритания, Германия, Япония. И трите страни са имали сблъсък със САЩ!,

ВИ ДИРАДЖИЙСКИ БОКЛУЦИ

В Сирия по-малкото зло са американците. Макар и на чужда суверенна и петролна територия, не планират етническо прочистване като Ердоган. Хитлер така е започнал с етническо прочистване...

Значи като създадат суверенен Кюрдистан няма да има етническо прочистване?!?Стига бе!

РУСНАЦИТЕ ОТНОВО СЕ ИЗНЕСОХА,КАТО БИТИ БЛЯДОВЕ,ЗАЩОТО СА ДОЛНИ И БЕЗ ЧЕСТ ОКУПАТОРИ!

Ердоган наистина става смешен - тръгнал на краставичар краставици да продава и да заплашва върхушката на САЩ, ястребите к Тръмп, който умре да си Мери Пи.ката с всеки, с ... ВОЙНА:) Човек не знае да се смее ли или да плаче!

Милионари, викам да си легаш, че сабале си на работа!

Аз не работя, бе чукундур, не ме мисли ти мен. Аз се забавлявам а парите ми ги дават за акъл... Ама това са непознати термини и занимания за дебили...

През нощта руската авиация е бомбандирала няколко градове в провинцията Идлиб,като със "високо точното " си оръжие са ударили и една болница и една жилищна сграда и са убили много терористи със чалми , забрадки и шалвари,както и малки деца-кандидат терористи.Ето така си отмъщава руската мечка,като я разярят/както я възхвалява мурзилажа/.Като във стъкларски магазин.Чупи и унищожава всичко,попаднало по пътя им.А миролюбеца Путя се изхвърли,че войната била свършила.Ма май не е,бе?Че и май се разраства.

Дай източника!Иначе излиза една жена казала на женският пазар!

Започнаха да действат досущ като побратимите си от САЩ, то открай време е така. Междудругото - измежду онези, които учасатват във война няма печаливши. Печеливши има само измежду кукловодите.

А най-комичното е, че самальотът им е "сбит" от чалми, които са на страната на аверчето на Путин - Ердоган!!!

и без това на САЩ му трябва спешна война но не като в Сирия където 1:1 на терен са гола вода.Трябва му "мръсна" война чрез трети лица,защото Алън Гринспан -бивш шеф на ФЕД каза истината през уикенда : след патосите и лозунгите от речите на Обама а сега лъжите а Тръмп за някакъв фантомен растеж и работни места всъщност САЩ излязоха от десетгодишна стагнация на икономиката и вече влязохме уверенно в стагфлация/ стагнация+ускоряваща се инфлация комбинирана с още по голям дълг и дефицит в спирала/ и не се вижда излизане.

Става много забавно. Ердоган доста крещя, много вика и шаеа докато се намести точно на ... на когото трябва:) Глътка въздух за България да вземем поне от малко от малко да оправим бакиите на нашите недоразумения, представящи са за управници вече над четвърт век, и че уж са загрижени и защитават националните ни интереси. А събитията с дълговата криза и избиването им на комплекси покрай Македония - всичкото Мара втасала... и помпането на много силно накърненото им посрано самочувствие пък в само допълнителен бонус за нас - от тези, които много обичат да (ни) нападат в гърба... Защо великият медиатор на Ердоган - Бойко не оправи нещата и този път като посредник със Щатите:)

Или там вече няма Конграчулейшънс, тикво, а вече бият през пръстите:) Друго си е Меркел да те прегръща или папата да те гали Пи главата - гадните му американци, на тях тези иширети не им минават.

Кажи нещо за Рибентроп-Молотов. Маани ги тия турчоля и америкоси!

Защо американците си врат носа навсякъде и където не им е манждата? Къде е техният континент и къде е Еврпа и Азия? Какво търсят техни самолети и кораби в Черно море? Кой им е дал право да нападат през година-две някоя държава и да я разграбват, под претекста, че насаждат там "демокрация" и ги освобождават от "диктатура"?

ГРАБЯТ РУСНАЦИТЕ ОТ ,КЪДЕТО СА МИНАЛИ И ТО Е ФАКТ ! И КАТО БИТИ БЛЯДОВЕ СЕ ИЗНЕСОХА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ,ЗАЩОТО ЧЕСТ И МОРАЛ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ !

Нападат, за да може Русия да ги защитава и да върви търговията с оръжие. А това е твърде, твърде сериозен бизнес. Както е известно всички най-нови разработки, първо се тестват от военните.

Я кажи най-напред коя точно държава "ограбиха" САЩ и по какъв начин и коя точно държава "нападнаха"??? А след това си изпери мазната ушанка, че смърди на бояришник!

Какви са последните опорки? Американците не защитават кюрдите или турците са добри, защото са против американците?

Чудя се аз какво правим във военен съюз, където двамата НАЙ-ГОЛЕМИ и НАЙ-СИЛНИ съюзници директно се стрелят. И понеже не можем сами да си опазим дори ГКПП-тата, на кого ще разчитаме да ни пази - на Естония или на Литва?

Пия си ракията и мисля ... Като ме вземат запас, срещу кой враг ще воювам, Турция или САЩ.

НАБОРЕ ДА СИ ПИЕМ РАКИЯТА И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ГЛУПОСТИ ! ХА НАЗДРАВЕ !

Две НАТО-вски държави ще се сбият на и за територията на трета, суверенна държава, не член на алаинаса, като едната планира и етнически прочистване!!! Чета и невярвам на ушите си!!

На така наречения Близък Изток му свети червената лампа, че откъдето минат демократите от Америка, държава няма. Изхода е Русия. Гарант за цялостност и стабилност. Моля, не ми пишете за диктатори и за човешки права. Това по тези географски ширини, не работи.

Българина разбира от всичко, но на-обича да гледа в чуждата паничка.

Добре че беше русия да спаси Сирия викаш, а? Аз такова спасение не го препоръчвам на никой. Те така ни спасиха и нас, затова сме на това цветущо положение.

Русия не е гаранция за цялостност и стабилност. Русия и САЩ действат комбина - Корея, Виетнам, Афганистан ит.н и т.н. ... Безчинствата и на едните и на другите са документирани и са безброй! Обръщам внимание, че не става дума за обикновените хора в САЩ и Русия, а за политиката на двете страни, която със сигурност се диктува от хегемони, вероятно с кръвна връзка.

Напротив 11, това е много лошо! Турция е до нас и както знаем, "покрай сухото, гори и суровото", т.е. и ние ще го отнесем!

И двете страни са ни врагове, нека се бият...

Ако Турция и САЩ се сбият аз искам Турция да победи. И да изгони гадните хамериканци от Близкия изток

Аха, ти значи си от ония, привържениците на тезата за "османското присъствие" на Балканите? Тоест Турция винаги е била приятел на българите?

Турците са за предпочитане пред американците

Искаш, ама нема! Тая работа не е като в детската градина - "Моля другарко, Иванчо ми взе куклата"... Или да тропаш с краче: "Мамо, искам тази кукла, купи ми я!" Освен искане си требе и можене!

Ти нормален ли си ?

Айде, уйде и Турцията! Там където се намесят Русия и САЩ, едните на страната на "добрите", другите на страната на "лошите", всекиму според предпочитанията, след това трева не никне! Примери има толкова много, че е невероятно, че още има хора, които все още взимат страна. Турция е следващата мишена в идиотските военни учения в реални условия на великите сили. А ние сме съседи на Турция. Тежко на всички ни!