Коментари - САЩ: Русия създава предна база за въздушни операции в Сирия | dnes.dir.bg
назад

САЩ: Русия създава предна база за въздушни операции в Сирия

САЩ твърдят, че Русия се готви за въздушни операции в Сирия и създава там предна база, но нямат сведения за пристигане на изтребители или хеликоптери.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Русия създава предна база за въздушни операции в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така и трябва да бъде.

Защо САЩ се изказват неподготвени? Когото и да питаш всеки ще каже че американците разпалиха в този район войната, а сега руснаците им виновни. Не веднъж сме казвали че светът страда от американците, а България-от софиянците.

Все едно чета "Разбойническо дело" от времето на милиционеро-социализЪма. На вас, комундетата все американците са ви виновни. Въпреки че като се замислиш, точно благодарение на американците имаш възможност да плщеш САЩ където и както си поискаш. Селенията е страшно нещо. Но за БСП е един особено благодатен електорат - нищо не иска, обича Русия (ако ги питаш защо трудно ще ти кажат), мрази САЩ (ако ги питаш защо още по-трудно ще ти кажат), и си мечтаят за времето когато партийният секретар им раздаваш карти за бунгалата по къмпингите на морето (той, самият партиен секретар ползваше станциите на Министерски съвет). На селенията винаги нещо й пречи. Или ще са софиянците, илище са американците. Защото и едните и другите не долюбват много СССР и Русия на Путьо. А за електората на БСП най-страшното е някой да мрази Путьо. Или като се изразяваха навремето партийните функционери: "най-висшата форма на патриотизъм е любовта към СССР". Аферим, машалах, както се казва.

За базите си прав, но това е само НАЧАЛОТО! Русия не е ПУТИН, а нещо доста по различно. В момента Путин създава новата Руска ИМПЕРИЯ, която ще е една от четирите или пет НОВИ СВЕТОВНИ ИМПЕРИИ! Поради това няма НИКАКВО значение дали обичаме руснаците или американците, и едните и другите в момента са част от стадното(БГ също) . По интересното е друго, дали ще останем в ИСЛЯМСКАТА или Руската имперска зона на влияние, защото държава без армия и икономика си е чисто проба ПРОТЕКТОРАТ. Колкото до ЕС не го броим, той много скоро също ще се трансформира в ИМПЕРСКИ тип система. САЩ ще ни зарежат като Виетнам и ЖАЛНА НИ Е МАЙНА! ХАУ!

stan_posta@

Картите ги раздаваше профсъюза. И имаше карти, сега нещо се позагубиха.

Русия не създава нищо. Тя ИМА бази в Сирия. Поне една със сигурност, но най-вероятно са много повече. Путьо лайняно въже ще прегризе за да не си зауби базите в Сирия. Защото ако това се случи, Русия престава да бъде фактор в Средиземно море. Тя и сега е е кой знае какъв фактор, ама както и да е. Русия е единствено отговорна за това че режимът на Асад още е на власт. И води война срещу собствения си народ. Или поне срещу една голяма част. Ако Асад беше паднал преди 4 години, даже преди 3г., сега в Сирия нещата бавно и полека щяха да вървят към по-добро. Асад рано или късно ще падне - това поне е сигурно. В момента израел имат сметка асад да е на власт за да им служи като буфер срещу ислямистите. Израел не иска анархия около себе си - и без това има достатъчно мангали в региона. Но в момента, когато нещата стигнат критичната си точка няма никакво съмнение че Асад ще бъде махнат. И ако успее да избяга в Москва при своето приятелче Путьо, ще отърве кожата. Иначе го чака съд. И ако еамерикански съд - добре, има шанс да отърве кожата. Ако е арабски - ще му хвръкне кратуната. Като на неговото приятелче Саддам. Ако пък го сгащят опозиционерите ще се гаврят с него, както преди няколко години в Либия се гавриха с Кадафито. Грозна гледка. Русия няма необходимия потенциал да поогне на Сирия. Тя иска максимално да задържи Асад на власт - това е.

KGBееца!Да не би снощи ЦРУ да ти е било на гости

абе не знам за ЦРУ, ама ти сигурно всяка вечер си целуваш иконата на др. Сталин. Или на Пътьо. Нали вие от ДАНС сте си всъщност кадри на ДС, само малко префасонирани. И никога не сте забравили че сте секлали и във вярност на СССР. Още съжалявате че махнаха последния куплет на Химна от бай Тошово време: "Дружно братя българи с насМосква е в мир и в бой. Партия велика води нашия победен строй" Това е, другарю милиционер.

А така колега... Много сме, силни сме... Ако се придържаме към нашата истина ще победим. Ако махнат Асад и дойде ИД, тя неминуемо ще се демократизира и вместо да държат оръжия, хората на ИД ще започнат да строят заводи и училища, а не като Асад да ги унищожават... Той е Комунист и може само да унищожава построеното от Американците.. Затова хората не го харесват

Съд за какво? Че е патриот и защитава собственият си народ от изроденият модел на ИД! Айде бе! Доматите не ги ядем с колците! А дори и да убият Асад Русия няма да изпусне Сирия от зоната си на влияние. Не забравяйте, че КИТАЙ финансира по-голямата част от руските операции и Африка и никога няма да позволи влияние на други капитали и банки в Сирия и Либия. Играта е много по - голяма отколкото жалките Ви кратуни могат да смелят! ХАУ!

"Израел не иска анархия около себе си" !? Разбира се, той иска съседите му да цъфтят като на пролет. Арабска пролет.

Ще вземат да изтребят нашите хора. На халост ще идат милиардите похарчени за изораване на пейзажа.

САЩ са съгласни ИД да съсипят целия свят (без САЩ, разбира се) само и само Русия да не помага в битката срещу ИД. За техните болни мозъци Русия е 1000 по-опасна от ислямските терористи.

Колко бързо се забравят уроците от историята. Едва руснаците се измъкнаха от Авганистан и вече се натикаха в Сирия. Те сирийците затова и бягат от там. Комундетата дето лаят по форумите няма ли да се запишат доброволци!!!

Теб ще обрязват бе тиквеник. Русия ще ги избие. Които оцелеят ще дойдат тук. Заедно с "горките бежанци" ще те разпъват.

Те тук уцели десетката! Тъжно, но ФАКТ! При това новите плазмени оръжия не оставят веществен доказателствем МАТРЯЛ!

Митов, руснаците изпращат по 2 самолета всеки ден, а ти бавиш разрешенията. Къде блееш. Бързо пускай разрешенията. Затвори си очите за първия самолет и те минаха през България и поздравиха гърците и турците на път за Сирия. Разбрахме само, че не си имал ковчези за пилотите и затова не си реагирал, но ти си македонец - "дека че ги копаме". Нещастник.

Мачкаите братя руси, мачкаите наред този малоумен, подкупен и скапан свят. И спрете като стигнете и забиете знамето на наи-високия небостъргач в САЩ .Кои каквото и да говори никои не може да ви спре.Бог с вами!

а Луната няма ли да колонизираме тоже?

Нет дорогои! Тя си е наша, щото щатите все още нямат свястна ракета -носител за космоса, та затова им продаваме ракетни двигатели, ама като тръгнем за Марс ще ги поканим с нас.

САЩ толкова лъжи издумаха и после се оказа че "източниците" излъгали...че им се смеят собствените военни и разузнавачи

САЩ грешат. Според добре осведомени източници, Русия създава завод са преработка на боклуци. В него ще се преработят всички ла...на изс...ни от САЩ в този регион.

Всичко е позволено на Русия!Истината е с нея!

Успех при изграждането на базата-тя ще спомогне да се спре зловещото създание на сащ - ИДИЛ и великото преселение на джихадисти и мигранти към Европа!

САЩ,вече оплакват отрочето си ИД,откакто братушките взеха нещата в свои ръце!!!САЩ,само протакваха и лъжеха,докато ИД рушеше,бежчинстваше и извършваше престъпления срещу човечеството!!!Това им харесвам на братушките,че са коректни,смели,решителни,все качества даващи им шанс да се справят с наемната кръвожадна сган!!!

Да се включват руснаците и да изметат ИД. Помните ли сомалийските пирати и как изчезнаха след завземането на руския кораб и последвалите действия на командосите....

бързо да я създаде,успех!!!!

Ми добре!

Е, и? Това да не е право само на безмозъчните американци?

Асад остава на власт в САР, Обама си обира крушите догодина...такива са политическите реалии.

Хора не обръщайте по никакъв начин нито с думи нито със знаци на БАНИЦАТА няма смисъл-нарочно го прави.Все едно я няма.Ние викахме на един/а курва баница.И се сещахме за кой/я говориме.Тяло без мозък

Че то вие ФАЩ имате 100 бази по цял свят. Ама в Русия се огледахте.. нагли лицемери..

над 1000 са.

В един момент - щрак, Сирия си връща контрола над въздушното пространство. Ако свали някой кравар, той директно ще падне в ръцете на ислямистите, които набързо ще му врътнат един курбан.

Кой кой е и къде сме ние в близкоизточните проблеми ? За Русия - ясно, руснаците подкрепят законното правителство на Асад с подписани договори и изпълняват задълженията си в рамките на ООН. Но къде сме ние и за какво се борим ? По времето на първото правителство Борисов в София се проведе среща с ръководителите на сирийската опозиция. В присъствието на Николай Младенов и израелския посланник бе проведен инструктаж. Сега тези ръководители на сирийската опозиция са командири в редовете на ИД. В американските бази на наша територия се тества оръжие за ИД за което се научава само когато стане сакатлък и загинат американци. Борисов, със своите пуделчета Митов и Ненчев ту пуска, ту не пуска руски самолети с хуманитарна помощ през България. Когато стане напечено обаче ги пуска ... Все пак, за какво се борим ние, българите ?

българина е поредния палячо в ръцете на краварите.

loyola

На 27-28 май 2012 в Правец се проведе среща на сирийската опозиция по инициатива на външния министър Николай Младенов. Според информацията на МВнР това е първото подобно събитие, което събира на едно място трите основни опозиционни групи. Тогава домакинът на срещата - Николай Младенов - заяви, че на фона на случващите се кръвопролития в Сирия трябва да се направи всичко възможно, за да се убеди международната общност да бъде по-активна за спирането на насилието.

Ам, чи борим се за "Банкя"!

Крайно време е, някой да даде контра на цялата свинщина, която се случва в Арабският свят. И колкото и да са лоши руснаците, алтернативата е по - грозна. А другото, на което трябва да се даде контра е онази държава, която вече близо век, си разиграва коня по целият свят, както си иска. Не може да палиш сламата през девет земи в десета и да обясняваш, че го правиш в името на "свободата и демокрацията". Някои хора имат традиции и култура, които са по - стари от Садистичните Американски Щати и не искат да им се натриса модел на живот, който е в тотален разрез с техният морал, навици и традиции. Не само, че не може, но и е изключително неправилно, да се установява един и същи културен модел в целият свят ...

Шило

Колеги, лек ден! Успех на учениците! В основата на всеки успех е доброто образование! Лека работа на учителите!

Ситуацията в Близкия Изток и Северна Африка е сложна. Тя винаги е била такава. За толкова години само едно просто нещо е очевидно - САЩ нямат работа там, защото след всяка тяхна намеса следват смърт, разруха и разпад на държавността. Така и не разбраха, че демокрация чрез авиация за никого до нищо добро не води.

И сега братушките ще демонстрират как с минимални усилия и вложения ще натикат ИД във свински г.з и ще покажат нагледно на света кой покровителства тия диваци. Този път се съмнявам САЩ да успеят да въоръжат ИД с адекватно оборудване преди руснаците да ги пометат...

"Русия е разположила седем танка Т-90 на военно летище в Латакия" А де го танка Т-14 'Мамата' ?! Не успяхте ли да го поправите след парада, или и влекача закъса ? :-) :-)

Шило

Това що го написа? Сериозно те питам.

БългАриец

Просто съм разочарован от липсата на свръхмодерния танк, хайлайта на Парада на поВРедата ! Губи ми се и Суперизтребителя Т-50 когото феновете очакват тъ-ъ-ъй дълго. Или може би руснаците не взимат задачата, която сами си поставиха, насериозно ?

Шило

Не го приемай като заяждане. Просто много тролски звучи.

БългАриец

Прав си, но експериментирам със стилове. Троленето май е модерно- я що народ го прави (ти, обаче, не- респект!).

След предната, да създадат и една задна в гъза на САЩ - в Куба.

"Не греши само той,който нищо не върши". какви постижения може да посочиш от българска наука и техника - чушкопек? Друго нещо да не съм изпусна? Но пък колко си презрителен и надменен в оценките си спрямо другите. Може да си помисли ,че андронен колайдет е твое изобретение. Посмали ирония.

БългАриец

Адронния колайдер. . . А що стана със Серхуховския ускорител (всъщност в Протвино), най-мощния в света ? Питам, щото като бях в близкия Серпухов по работа, не ме допуснаха да го посетя, дори с връзки. А за чушкопека вече ведтъж поспорихме- за повечето българи (и за мен) е гениален!

Ъглошлайф или по вашему болгарка :)

"САЩ приветстват руския принос" - и сега какво правим? Значи правилно сме спрели самолета Ама не съвсем. Нашите държавни мъже да спрат с преждевременната словесна еякулация, излагаме се. Истинската история ще научим след 10-20 години. Ако сме живи, разбира се.

На руснаците им трябва специална писта за могат да кацат ограмните ИЛ... изтребилите ( дори последно поколение) могат и на селка поляна да кацнат ... има много клипове от началото на ерата когато американски пилоти пробват руски машини и сао едно се повтаря -как излитат и кацат от такива писти ... за хеликоптерите няма да коментирам - безполезно е ... Интересно ми е само 20 години след Афганистан как ще решат проблема с новите версии на Стингър... Защото навремето "летящия танк - МИ24" цепеше до появата на в братския стингър ...

Кери: Казвам ти,Лавров,не виждам тия бази на ИДИЛ на сателита! Лавров: Ето ги,бе,Кери,ето ги-под носа ти! Кери: Къде,къде? Лавров: Ей тук,където са облазите дим и експлозиите- там бяха!

Бесните кучета в Кнесета се оглеждат ако питаш мен ... Може и да са бесни но не са глупави .... Май забрави изказването на ПМ на Израел преди дни ? Щом израелците се оглеждат работата е по дебела отколкото изглежда май ....

както винаги намесят ли се руснаците и проблемите се решават веднага. "Ест человек ест проблем, нет человек нет проблем". По Сталински. така, че американците изобщо са на светлинни години от решението на проблема с Ислямска държава. Затова нека покорно оставят на руснаците да решат този проблем. Да мълчат и да гледат как Русия решава проблемите с враговете си. Така и ще спре вълната от бежанци към Западна Европа, че иначе след 15тина години по улиците на Париж, Берлин Виена, Прага ще ходят само нови мургави Европейци изповядващи мюсулманска религия. Ще спрат помощите за безработни и мързеливци, истинските Европейци ще ходят да се молят на Американците да ги приемат къде със зелена къде нелегално в САЩ. Хубава перспектива за една нова обеднинена Евразия, но без европейци.

Какво точно значи ПРЕДНА база?

Обратното на задна :))

" Наши бьют" :)

Щото ползвам мобилна версия и не мога да отговоря под поста на Баницата. Душата, живея в САЩ и имам 5 акаунта в Касперски-антивирус. Уникален софтуер. Нортъна на американците е изключително тежък за ОС и процесорът. Отделно че пуска вирусите на ниво System volume , откъдето само Касперски ги вижда. За това, че преди 2 седмици САЩ плати на Русия $490 млн. да ни извеждат товарите до МКС с Прогрес....ми е обидно. Това , че САЩ купиха от Русия през 2014г. ракетни двигатели за $1 млд. също ми е обидно. За това, че само Русия има технология за ядрени реактори с бързи неутрони и в такава централа монтираха Козлодуйският реактор в Турция, направо ме е срам. Но не ме е срам да кажа, че преди 2 години руски физици репрезентираха в София в СУ 3 нови синтезирани химически елемета. Да се надяваме да спреш бозата и да разбереш, че Русия е от малкото държави създаващи технологии. А не ширпотреба "Всичко за 1 лев".

Като гледам колко се срамуваш се питам да не би да сиобъркал държавата където да идеш, що не вземеш да се преместиш в Русия че тоя срам ще те съсипе бе човек!?

Господи, може ли толкова глупаво да се разсъждава в мобилен век. Не знам дали знаеш,че в Русия има върли поддръжници на САЩ, но живеят в Русия,. В САЩ има върли поддръжници на Русия ,но живеят в САЩ. А това че живееш в София ,не те пречи да използваш руски влакове на метро. Това се нарича глобален свят.

Маймуно-терористите постоянно дрънкат глупости.

Умерена опозиция в Сирия не съществува. Съществуват само излезлите от контрол терористични банди на И.Д. финансирани от Катар и Саудите, както и клончето на Ал Кайда - Ал Нусра, финансирана по каубойски от кражби на петрол,злато и каквото им попадне, отвличания и откупи,продажба органи и прочее прелести на ислиямската джихадиска дейност. Съществуват и Кюрди, които Ердоган бомби на провала под ръководството и сътрудничеството с каубойте. Българското правителство част от подкрупящите на джихадистите, организира им ишмедемета в Правец, праща им РПГ-та от Анево както и друго въоръжение и боеприпаси. Далаверата се вихри а в Евлопа -преселението на народите!

САЩ почнаха да изпускат фронта в буквалния смисъл на думата.

Изтече инфо,че Египет е подкрепил руската инициатива за борба с ИД и ще участва в евентуална коалиция под ръководството на Русия! Съвсем закономерно решение!

Абдел Фатах Ал Сиси явно се е впечатлил от позлатеният АК, който му подари Путин. Интересно ми е какво мислят по темата бесните кучета в Кнесета. /нищо лошо не мисля за нормалните там и изобщо в Израел/

Бесните кучета в Кнесета се оглеждат ако питаш мен ... Може и да са бесни но не са глупави .... Май забрави изказването на ПМ на Израел преди дни ? Щом израелците се оглеждат работата е по дебела отколкото изглежда май ....

Правят си база в която,да пазят др.АсАдчо!...

Не харесвам Путин и Русия, но повече не харесвам Саудидска Арабия, спонсора на ИДИЛ. Така че, ако Русия ше нарита задниците им, както го направи в Чечения - светът само ще спечели!

Ага, Кагала срещу Синедриона :)

...тогава не трябва да "харесваш" и САЩ, защото точно ТЕ създадоха ИДИЛ, като алтернатива на Ал Каида... И двата им "проекта" обаче излязоха извън контрола им а сега друг трябва да им бърше л.йната...

приветстват борбата им с-у ислямистите ако не подкрепят Асад Демек искат да родиш без да забременяваш ам такъв филм няма както и няма победа над ислямистите ако бомбардираш непрекъснато кюрди и правителствени войски и ако падне случайна бомба търчиш да се извиняваш на чалмаллиите Сакън -без да искаме че сме си пак дружки и сме биз бизе

Щом 7 танка уплашиха САЩ какво ще стане, ако Путин изпрати например още два?

Хайде лекичко а. Колко е военния бюджет на САЩ?

Военния бюджет на САЩ е нещо като Бюджета на здравната каса в БГ, т. е. голям ама не върши работа.

и рота за аварийно запалване, щото ние сме ремонтирали сирийски самолети и знаем, че пустинята не прощава. Една пясъчна буря ще ги закопа дълбоко, че и местните не може да ги открият.

Тука една баничка се опитва да ми внушава, колко зле се живее в Русия без Хай Тек. За сведение, живял съм заобиколен в Щатите от подобни джаджи. Но истински щаслив съм бил, когато бях в тайгата и се наслаждавах от общуването с първичната природа и спокойствие. Разбира се, наслаждавах се и на прекрасните рускини и кристална водка. Няма ли ги последните две неща, като че ли живота започва да изблиднява и губи очарование. За това, нека тия рецепти за щаслив живот ги запази за себе си. Препорэчвом му да чуе и види и следният клип: ОЧЕНЬ ХОРОШАЯ МУЗыКА, ОТ КОТОРАЯ НА ДУШЕ СТАВОВИТСЯ СВЕТЛО. Действа подчертано релаксиращо. Хев а найс дей.

с надоя.

Аз пак да те питам - защо си закарал децата си в гадната Америка да живеят нещастно? Прибирай си челядта и я води в Русия да ловуват с копия и стрели моржове и бели мечки в тайгата!

оли.гофрен, ти посоянно ли си дежурен? вчера нали ти казах да си завреш баничката и бозата някъде по-надълбоко и по тези теми да не закачаш българина! теб те плюят и ритат, ама май ти е кеф щтото винаги си на амбразурата - садо-мазо вурст!

Личи си, че си фен на американската клавиатура. Иначе щеще да си наясно поне с това, че моржове и бели мечки точно в тайгата трудно ще намериш. Но то това е нормално и за средностатистическия щастливоживеещ в САЩ емигрант.

Случи се така, че заминах служебно за Щатите и там децата ми завършиха, след като преди това учеха в Москва. Но ние много уважаваме тая страна, което не ни пречи да бъдем в същото време и русофили Аз никъде не забелязах в Америка дори и следа от русофобство. Като в неблагодарна България, например.

Да си беше останал в там.

също бях в Фащ.Едно разбрах и то ми стига.Американците са страшни почитатели на Руската културла.По всички театри и Опери се представяхяа само Руски произведения:Чехов-"Вишнева градина " и "Вуйчо Ваньо" и др.Чайковски-"Лебедово езеро " и "Лешникотрошачката.А наскоро по наша ТВ-в американски филм майка и син си говореха за Гончаров и Гогол.Има и умни американци.Както и тъпи фашизоиди.Свят шарен хора всякакви.Жалко е полуобразовани българи да хулят освободителката на Европа не само на България.

Защо не отидеш да заселиш Странджа Сакар......

Именно затова е този наплив на имигранти в тайгата.

близкоизточен анклав. И както отбулязват някои медии Путин може да измести Асад от управлението му.

САЩ: Русия създава предна база за въздушни операции в Сирия То щото базите на САЩ по света изобщо не са за военни операции. Те са за износ на демокрация.

Сега ще има ежеседмични доставки на борш в Латакия..

Обама спечели точка, малко късно но успя да ангажира Путин със Сирийско-Иракско-Турския "проблем". Въпросът е какво е поискал Путин, в замяна на "участието си" и какво на края реално ще получи. Времето ще покаже.

Обама е толкова изненадан от тази си "печалба", че се чуди къде се намира и какво да направи сега. Той и с китайците в китайско море гледам, че е ударил джакпота.