РАНД: Китай или Русия могат да спечелят война срещу САЩ

САЩ могат да загубят евентуална бъдеща война срещу Русия или Китай, се посочва в доклад на изследователската организация РАНД.

Обратно в новината

Коментари - РАНД: Китай или Русия могат да спечелят война срещу САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия никога няма да воюва срещу САЩ, както и САЩ срещу Русия, по-скоро буха се обединили срещу Китай, а срещу исляма задължително, въпрос на време.

То сигурно може, но няма никакво значение. САЩ или Русия няма как да загубят война една от друга, е конвенционална може....., но след нея следва, голямото бум.

Голям кеф ще е Руската армия да навлезе в нещастните прибалтийски държавицида набие канчетата на измислените вашингтонски помиярчета-министърчета и да гледаме как попиканите натовски смешници се изпокриват като плъхове!

Никога няма да започне война със САЩ Нали ще му изгорят крадените долари...виж ако го обърне в юани- това е лош знак!

Продължава рекетьорската пропагандна кампания на нато. Искат да внушат на такива като нас, плащайте ни много яко за вноски за нато и ни купувайте таратайките които са за скрап, защото Китай или Русия ще ви нападнат.

Нашата информация за състоянието на силите в света е силно манипулирана! В момента военната мощ, която може да бъде противопоставена на САЩ в която се намират Русия, Китай, Индия и други големи икономики и военен потенциал е стотици , ако не хиляди пъти по-голям от този по време на "Студената война". Предполагам, че много не се досещат и дори не им се иска да видят това! Очите и ушите им се затворени от рупорите на американската пропаганда, на която сме подложени и принудени да бъдем съпричастни! Май, при поредната възможност да избираме, пак сме изтеглили късата клечка!

В такава войни никой няма да "спечели", вервайте ми!

Демек "искаме повече пари" 1 Не можем да ги бием, защото армията ни не е добре обучена 2 Армията не е добре обучена заради ниските бюджети досега 3 ... следват N страници "страхуване"

Това го четох преди 6 месеца...

...как изглежда евентуално стълкновение КИТАЙ - Русия?

никак!!! изглежда като мъгла във тролска глава...

Прочети за Даманский 1969...

Военният бюджет на Русия е малко под 70 милиарда долара, на САЩ около 9 пъти по-голям. Толкова горе-долу е и на страните от НАТО... На този свят всичко има финансов еквивалент...

БРЦК

Да де , ама пентагона плаща десеторно по-скъпо всичко от руснаците. Също така поддържа стотици базо по целия свят. Само за Инджирлик плащат 1милиард годишен наем. И тн и тн.

Най-интересно е това за бюджета.

Интересното е че Русия има близо 2 милионна армия, а САЩ 1,3 милиона. По данни на руснаците разполагат със 17 000 танка срещу 6000 на САЩ. Предимството на САЩ са самолетите, където САЩ имат към 3000, докато Русия ма 2200 Та ми е чудно как изкараха това съотношение 6:1 в полза на САЩ ...

Може са би на база разходи...

Просто е за смятане, хамериканците имат 6 атомни самолетоносача а руснаците 1 пушещ дизелов Кузнецов!!!!

Руснаците пък си имат едни "циркон"-и, които обезсмислят самолетоносачите като цяло...

БРЦК

А колко ледоразбивача имат? 20 към 1 в полза на руснаците. Не е редно да сравняваш само на база 'самолетоносачи' .

като гледам паметника на американските пилоти в пукнали в София от разбитата летяща крепост свалени от кап. Списаревски с цената на живота си пазейки Българското небе. Сега разни политически пронститутки се кланят там пред посолството на САЩ и пред могъществото на американската армия безсмислено избиваща невинни хора по света.

София е бомбардирана по изискване на Сталин към американците.

София е бомбардирана, защото Чърчил е решил от София да направи английска ливада. Сталин би могъл спокойно да свърши сам работата /както в Румъния/, няма нужда да кара американците

Еххх ако нямаше Сталин на тоз свят, какво щяхте да пишете бе ....

...забравяш или пропускаш съзнателно,че БълХария е била обявила война на САЩ и Англия, а българските летци са нападали самолетите им,които са бомбардирали рафинериятя в ПЛОЕЩ,снабдявала с гориво немците.....

Китаи и ли Русия ще спечелят война срещу САЩ, но не забравяите, че САЩ са първата и единственна страна в този свят, която използва атомни бомби и то срещу мирни градове и хора. Военно-престъпниците са си военнопрестъпници още от времето когато с бомбардировките над София хвърляха детски играчки със взривни механизми за безпричинно избиване на Български деца. Единственната ни утеха е когато невъоръжен СУ 25 накара американските офицери от есминеца Доналд кук да се насерат от страх в Черно море и щом стигнаха до Румънско пристанище да дезертират и да си ходят пеша в САЩ...

Когато американците хвърлиха атомните боНби бяха във съюз със СССР!Впоследствие с американска помощ Япония се превърна във втора(доскоро) икономика в снета с много висок жизнен стандарт!А руснаците още окупират японски територии превърнати от тях в пустиня и нямат сключен мирен договор с Япония!А простащината с детските играчки е измислена ВСВ от италианските фашисти и се използва от путофашистите и троловете им!

Помня как една САЩ супер ГЪРЛА беше натрушкала голи иракски военнопленници и тя позираше до тях с бич... ХУМАННО; или онази елитна американска държавна пронститутка, кочто ФЪКАШЕ целия ЕС...

Единствените престъпници са руснаците които въпреки че Япония се предава продължават настъпление в продължение на 1 месец при което загиват около 100 000 напълно излишни жертви. Атомните бомби са спестили милиони жертви и Япония капитулира веднага след втората. Добре че русия не е имала атомна бомба че щеше да бомбардира всички големи градове по света.

Мони ти ли си?

Не е така. Американците подпукват с конвенционални бомби японските градове с население над 100 000 души по ред на номерата още през март-април. Само Киото е пощаден умишлено заради културното наследство. Много от тях са сринати на 99%. Японците обаче така и не се предават. Когато стават готови атомните бомби през август, не е останало почти нищо, което да си струва да се бомбардира. Хирошима и Нагасаки са последните що годе прилични цели. Японците нито са знаели, какво представлява атомната бомба, нито какви ще са дълготрайните последствия от нея. За тях Хирошима и Нагасаки са просто поредните два изравнени със земята града, затова и не са капитулирали. В същия ден, в който е ударен Нагасаки, руснаците нахлуват в Манчурия и смазват Квантунгската армия за две седмици. Едва тогава, изправени пред заплахата от последващо нападение над самия главен остров Япония и съответно 45 години комунизъм, глад и мизерия, японците капитулират и си остават по влияние на САЩ.

Освен ,,писарите" тук, едва ли има други МАЛОУМНИЦИ,които да мислят, че след една ТЕРМОЯДРЕНА война на Земята може да има разумен живот.

Новините за непобедимата техническа и военна мощ на Русия, кара истинские български русофили да припадат от радост и кеф. Почти без никакво усилие, просто дето се казва с лявата ръка руснаците ща набият САЩ , а китайците трябва малко по-сериозно да запретнат ръкави, това е пише го бяло на черно в доклада на РАНД. Така обективно всичко ще е казано, не е ясно обаче, къде е мястото на НАТО е този доклад.

Не пузна ! Аз припадам от кеф от Китайската мощ ... кекеке нали знаеш двама се карат третия печели .... грух

Русия ще победи САЩ , което на практика означава, че Русия трябва да победи НАТО. Просто статистика а не като новината стъкмистика: в НАТО участват 29 държави с население от 911 млн., с мощна икономика, пазар и технологии. Русия е с население от 146 млн., почти никакво производство, технологии в стил направи си сам, а за военната им техника да не говорим!

Като са толкова примитивни руснаците що ви е страх от тях , бре ?

в руската армия има русбнаци , в китаиската - китаици а в американската .... латиноси , негри , педали и т.н... ха ха ха

В руската армия има всякакъв сбирщайн от рф-то и бившите им республики!Общо взето руската армия е пушечно месо за америкнскити и НАТО-ки сили!

Този доклад намирисва на просия за още пари в НАТО. А и настройване на хората, че е нормално да се искат повече пари за НАТО от всички страни.

ами да ... но масите които си продават задника за един смартфон не го разбират ... защото са тъпи и необразовани - а това е целта на тези отгоре ... по прост по лесно се манипулира !

Американските империалисти ги спасява единствено естествените им водни граници. Ако има начин руската армия да направи незабелязано десант, ще ги разсипе за 2-3 месеца.

то, ако могат рашките да влезнат незабелязано в САЩ ще си останат там, понеже няма хранително ембарго и заплатите са 10 пъти по-високи. За някои професии заплатите са и 30 пъти по-високи дори, а за пенсии да не говорим.

Всъщност стотици и хиляди рускини дебаркират ,,незабелязани,,на американският бряг ката година! И без съмнение се справят със ,,краварите,,:)))

Най-големите успехи на краварите са в Холивуд.

Ааа?Ами оборудването на студията Мосфильм,Ленфильм почему е американско и немско бе кагебе ... ано?!М?!

Налит точно това ти обяснява човека. "Най-големите им успехи са в холивуд" и е прав. Няма да се притеснявате за америка ще извикат Рамбо и ще попилее цялата армия на една държава както го прави по филмите.

Америка печели двете световни войни, а Русия само втората и то щото Американците им помагат и попиляват германските заводи и петролни кладенци.

А ТЕ могат да спечелят срещу всички :) това дир-а от къде намирате тези теми, а?

1:6 за Щатите срещу русия???А? Трол еджънсито пръдлиРАНД срамежливо признава 6:1... Само да припомня съотношението на Гитлерова Германия на 22.юни срещу СССР е долу горе същото,че и през цялата война по всички фронтове Гитлеровите Германци обаче унищожават многомилионната армия от примитиви за няколко дена(все пак и пътят до Москва изисква време)! А Китай и неговите лидери са толкова прагматични и национал-китаисти:)),че едва ли ще си отрежат ...дървото на което седят!А то е американският долар и алъш-веришът с Америка,ЕС,Канада,Австралия,Ниппон!

Да бе примитиви, като заработят Катюшите, немския войник се е посирал от страх и е бягал колкото му държат краката, та чак до Берлин...

Аха, след като за 3 месеца стига москва, после 4 години бягал до Берлин

тея много късно са се усетили!

Нищо чудно!!! Любимият ви ''чичко Дони'' го избраха за президент на ''Подмосковски федерален окръг САЩ'' и може и без бой да превземат Америка!!! Другия вариант е краварите да се бият в тази ''война'' с коне и пистолети само, за да е възможно да я загубат и то точно от Русия...???

И после ,след победата ще настъпи вечен купон и сладък живот ,наверно!

Поредната пропагандна пронатовска помия.

Ти май не вярваш в победата на велика и безаналогове Русия, а?

Умрели са руснаците да нападат прибалтийските държави... и за чий по-точно им е да го правят?!?Територия, ресурси или геополитическо значение...???

Русия владее една пета от земята, земите на 200 народа , все по "стратегически" съображения и най големият агресор в света.Всички съседи са и "стратегически" територии и след като ги глътне , следващите съседи стават "стратегически" и така една пета от кълбото. Стратегически са и съседите на съседите , щото граничат със стратегически територии. Всъщност московското княжество, което е ядрото на Русия и от което тръгва експанзията е под 3 процента от завладените територии.

"Най-големият агресор в света"?!? Ама вярваш ли си наистина? Я провери в нет-а за последните 100 години кой е разпалил най-много военни конфликти в световен мащаб?!? Отговор - САЩ! И в реда на твоите мисли - вие в САЩ защо изтребихте индианците?!?

Поредната статия от хибридната война на нато срещу подчинените си, за промиване на мозъците на дебилите.

САЩ ще бие пРосия 6:1, ама иначе имали шанс рашките.... теоретичен :))))

еба майката на РАНД и на дир.бг за разпространяването на фалшиви новини и руски провокации

също!

САЩ могат да спечелят голяма Война, само, ако Русия или Китай са им съюзници. Иначе и Сев, Корея, ще ги треска, като маче у дерек.

Изводът от този доклад: САЩ трябва да харчат още повече пари за оръжие - не колкото целия свят, а 2-3 пъти повече от него. хахахаха ... Плитките номера на РАНД

Е когато Щатите при една ЕВЕНТУАЛНА война срещу Русия или Китай ЗАГУБЯТ битката,тогава ЕВЕНТУАЛНО КУРНЕЛИЯ НИНОВА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ДА СТАНЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ.

Историята помни, че Ирак нападна и окупира съседна малка държава за броени часове. След това обаче дойдоха американците и им съдраха задниците на иракчаните. С балтийските държави ще е същото. Танковете ще ги прегазят за часове, но след това ... лоша работа. С Тайван ситуацията е малко по-различна, но ако американците и други решат, че Китайците не са прави ще ги изгонят много бързо.

И какво друго те е излъгал сорос?

Някоя война да е спечелена от Китай? Не помня, подсетете ме! Може

Втората Световна, срещу Япония.

Срещу ядрена сила номер 1! Я пак си помисли. САЩ първо да кажат, кога ще освободят окупираните Хаваи и Гуантанамо Бей?

И не само тях. А Япония Ю. Корея, почти цяла Европа, Афганистан, Ирак, Либия ит.н.списъка е дълъг.

за Гуантанамо знам само една тъжна кубинска песен. За Хавай - те не са точно "окупирани". Така, че най-вероятно никога.

Какво ви помага самозаблуждаването бе путинофили? Русия е икономическо джъдже високо 1 метър, а САЩ великан висок 18 метра. Щяла Рассията да победи.....Айде бе. Вие да не сте луди?

Русия е висока половин метър, а САЩ великан висок 19 метра. щото: Дългът на САЩ е 19 трилиона, а на Русия - 0,4 трлн.

Е и? 19 трилиона дълг - 105% от БВП. И така: Унгария - 120.1% Австралия - 138.9% Италия - 146.6% Испания - 179.4% Германия - 185% Португалия - 223.6% Франция - 250% Хонконг - 250.4% Норвегия - 251% Австрия- 261.1% Та...трагедия казваш. Бедстват държавите.

Не забравяй, че руснакът ще се бие за родината и без пари... Доста голяма част от морските пехотинци са момчета от гетата и кънтри-герои които нямат по-добри опции. И са там за пари. Да пази Господ да не става.

Със сигурност. Но с голо дупе таралежи да мачкаш малко е нездравословно.

е, то и пулев можеше да спечели срещу кличко, ама ц!

Това идиотско проучване има единствена цел да налива масло в огъня на военно- промишленият комплекс на САЩ! Трябва да зомбират американците за да не протестират срешу нарастващото ограбване от мафията и да могат да си пълнят гушите все повече. Лакомията им е безгранична, а наглостта безпределна. За да крадат минават през стотици хиляди трупове и страданията на милиони. Гнусни уроди!

съкратени бюджети става дума след като военния бюджет на Пентагона е по-голям от бюджетите за отбрана на Русия и Китай взети заедно? Че и то май няколко пъти. Значи въпреки това "превъзходство" американските военни са неподготвени, щото не им стигат паричките. Значи или са много в пъти по-некадърни от руските и китайски военни или алчните им гушки не са добре натъпкани според собствените им представи. Кое от двете? Нека РАНД си избере.

loyola

ДРън-дрън та пляс. За какво им е на Русия и Китай да нападат насам? Нито искат да си налагат идеологията, нито да съсипват чужди икономики (за разлика от това, което правят ЕС и САЩ).

ухъ! тя россия е в карабах, осетия, приднестровието , донбас ,крим, и тнт. ей тъй, да им помогне на икономиката! тъй де!

САЩ водят войни непрекъснато по цялата планета, Русия водят единични войни тук таме. Съкращението на бюджетите го има и в Русия и в Китай. Така че не знам иводите на автора на какво обективно обстоятелство се базират?

В момента кой какви войни води?

В "епохата на съкратени бюджети", от 1996 до днес, военният бюджет на САЩ непрекъснато расте. Надхвърля 700 милиарда долара. Което е около 6 пъти повече от китайския и около 9 пъто повече от руския бюджет. И смятат Русия и Китай за заплаха, с която не могат да се справят. Това значи, че или анализаторите лъжат, или американските военни лъжат и крадат огромна час от парите, или Русия и Китай лъжат и военните им бюджети са много по-големи.

Оръжията като продукт рано или късно се употребяват, въпрос на време. Няма стока която да се произвежда заради самото пройзводство. САЩ не са спирали да водят войни, Русия и тя се намесва, Китай набира сила. А и колко малки конфликти има? Сферите на влияние не им дават покой. Съвсем нормално, макар и нищожно малко е да се очаква и сблъсък между големите. Светът има още много, много докато се цивилизова и забрави войната.

Пешо от Перник може да спечели войната срещу САЩ! Повярвайте ни.

Е как ще стане с печеленето,като цялата планета ще бъде нацепена от ядрени удари. Уж ни разправяха до сега,че хората ще измрът и ще останат да живеят само разни стоножки дето не им пука от радиациата

Така де, ама после горко им на стоножките, дето ще трябва да си обуват войниците.

Подобни "доклади" и "констатации" са музика за ушите на изкуфели генерали и ВПК-та! Били отслабнали щото, видите ли, били намалели бюджетите на военните! Не си спомням последните поне 15 години бюджетът на Пентагона да е паднал под 500 - 600 милиарда! Говорят за агресия на руснаците и китайците! Що за наглост! Пак не си спомням през последните 30-на години същите "обвиняеми" да са инициирали или участвали в някакъв военен конфликт извън собствената си територия. Щели евентуално да "нахлуят" в прибалтийските републики? Абе, ахмаци, че ако имаха намерение да го правят, щяха да го сторят далеч преди вие да почнете да говорите за "руска агресия", а не сега, когато ще влязат в пряк военен сблъсък с НАТО! Що за нескопосан опит за манипулация на общественото съзнание? Ние че сме "дебили", "дебили" сме, но не и до такава степен, че да вярваме на подобни умозаключения на болни мозъци. Дори и на най-закоравелите военолюбци е ясно, че един военен конфликт в Европа между Русия и западните им "партньори" ще има катастрофални последици за всички, дори и без употреба на ядрено оръжие. И все пак, не е зле писачите на подобни доклади да вземат и да прочетат военните доктрини на руснаците и на нашите задокеански "побратими". Докато в тази на последните се говори за "превантивни удари" и "защита на техните интереси" по целия свят, то в другата, на руснаците, се говори за защита на собствената територия и "ответни удари", което предполага, че ще го направят само ако бъдат нападнати. И после, колко бази извън собствената си страна имат едните и колко другите? Май съотношението е 700/2-3 в полза на "побратимите", така че правете си изводите кой кого е решил да напада...

САЩ ще си "отидат", но не преди да "видят сметката" на остатъците от соцсистемата.

сащ си отива и иска да завлече целия свят със себе си към дъното

На коя система, че не разбрах? Има ли все още такова нещо, като изключим Северна Корея и още една - две страни, дишащи с "лекарска" помощ? Дори това, което съществува в Китай, вече не може да се нарече "социализъм", драги! Да, ама не смеят да се опънат на китайците, че а са се опънали, а отидоха в киреча скоропостижно...Да си забелязал, че вече дори не споменават за "човешки права" там? Да си забелязал, че издават едва чуващи се звуци, когато опре въпросът до финанси и външнотърговски баланс?

Доклада е: ИСКАМЕ ПАРИ - Данъкоплатеца: искаме ефективност и ясен акшън план... - НЕ Е НОРМАЛНО с В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ, НАТО да не може да ПАРИРА РУСИЯ или КИРАЙ, ВЪЗМОЖНО Е ПЪЛНА ЛИПСА НА ЕФЕКТИВНОСТ НА ИЗРАЗХОДВАНИТЕ СРЕДСТВА В НАТО!!!!

Тук не се говори много, но руснаците били купили канадска фирма, която държала 20% от урана на САЩ. ;) С което Тръмп обвинява Хилъри Клинтън, че е одобрено при Обама.

Тази продажба е одобрена от специална комисия. Това си е бизнес. Хилъри не е замесена в това.

ти си личен адвокат на Kилъри или тя лично ти го каза? трол гаден!!!!!!!!!!!!!!!

И в същото време за лекция (май в Москва) Бил Клинтън получава солидна сума пари.

русофили отрано си заработват копейките.