Кремъл прекратява дейността на американска агенция

Русия прекратява операциите на Американската агенция за международно развитие (USAID) в страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кремъл прекратява дейността на американска агенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я да помислим - путин закрива недемократично чужда служба, демократизираща Русия, защото не работи. Ами ако работеше, щеше да има демокрация и нямаше да я закрият??

USAID е просто ЦРУ

никои не харчи толкава пари и усля просто за чест и слава..всеки иска несто в замяна плус печалба вурхо инвестизята си...какво ли са искали да получат усаид?!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Послушай сега по-умният от тебе,според твърдението ти!В Сибир освен кокалите на избитите над 20 млн.заточеници-концлагеристи от бащицата Сталин,други кокали няма!Съгласен съм с тебе ,че живеем в нормална демократична държава,със всички признаци за такава-многопартииност,свободни избори,свобода на словото,свобода на движението,свободна икономическа инициатива...Е бившите кумуноиди старателно се мъчат да попречат на това,като предизвикаха третата национална катастрофа чрез Другаря Виденов,а преди и след това многократно опоскаха българите,довеждайки ги до просешка тояга!Жилави сме,имаме перспективи в бъдещето и ще надмогнем грабежите им!Хората по различен начин усещат щастието,това е въпрос на вътрешна нагласа!Аз,както и близките ми роднини и приятели се чувстваме щастливи!Водим се безработни,а изкарваме по двадесетина пъти повече от комунистическо,когато работехме за червената напаст!

Чакай да се сетя кой точно Стоев си ти? Абе те оня, писателя, май леко го гръмнаха навремето. Не знаеш какво точно има в Сибир, живееш си с 20 пъти по-големи приходи, а се водиш безработен.... Та... знаеш ли какво означава: "Парно драс - дром мангела"? Ако го знаеш- ясно от кои си. Само те имат такива приходи, а се водят безработни. И са доволни от живота си. И не им пука какво има в Сибир. Ясен си, братовчед.....

Грубо

Пределно ясно е,че русите никога няма да живеят в нормална държава,поради особеностите на увреденото им национално съзнание,дотолкова ,доколкото съществува такова!От комунизма,от историческата си наследственост на жестокости и насилия,те не могат да създадат нормална ,демократична държава,а нещо като тюрлю-гювеч от болшевизъм,царизъм,юдейско-азиатски национализъм,подчинен на идеята за "бащицата със силната рука"!Там спасение няма да има никога,и е безсмислено да им се помага-оставете ги сами да се самоунищожават!

Че то и никой не се е опитвал да им помага, особено от страна на Американците. Просто из Сибир все още има заровени няколко големи кокала, и всички така наречени "Демокрации" се борят да се докопат до тях възможно по-евтино. Виж, на нас всички ни помогнаха, при това напълно безкористно, да заживеем в НОРМАЛНА демократична държава, с прозрачно и качествено управление и с ЕВРОПЕЙСКО бъдеще. И всички са щастливи, всички имат работа, забавления и ходят на почивки в чужбина. Умен човек си ти, Господин Стоев...(или все още предпочиташ "другарю").....

Глобалните уважавани компании са отдааавна там. ... Има ли нужда да Ви подсещам да се запитате защо не и у Нас ?!

Нека просто отбележим, че USAID е просто част/програма към ООН . ( Вовката комай започва да започва.)

А в България USAID са вкарали само около 600 млн. $. В резултат от 20-годишно сътрудничеството и работа в съответните направления, днес имаме цветуща съдебна и здравна система, силно гражданско общество и пряка демокрация, развита пазарна икономика, справедлива приватизация и поземлената реформа, висок капацитет на местните власти, независими медии, нулева корупция по високите и ниските етажи на властта, благосъстоянието на хората расте с часове. Защо така са се изложили в Русия, та Путин ги гони?

Моите уважения!

Съветвам те да пишеш конкретно, тук от сарказми не разбират.

И какво са виновни за това от USAID? Всички тея, които са виновни, са българи, от България, повечето "бивши" комунисти, всички избрани от българският народ. Или искаш от USAID да излезнат с автомати и да започнат да разстрелват "политици" и "бизмесмени" ли, а после да ти избършат задника след сутрешното осмърдяване на кенефа?

Не одобрявам политиката на зависимост на България от Русия. Или от която и да е друга държава. Но американските неправителствени организации се използват за разузнаване и създаване на проблеми в другите държави, ако това е в интерес на САЩ. Нагледен пример е "демокрацията" в България. Затова трябва да се изгонят от всички самоуважаващи се правителства по света.

Преди няколко години същата организация е била изгонена от Боливия, защото създавала раздори и подтиквала към размирици местното население. Не се учудвам, че и на руснаците им е писнало някой да им мъти водата.

Америка опази Русия от гнева на чеченците,но Чичо Сам трябва да ги остави да се оправят сами!Печенегите отговарят на доброто със зло,доколкото нескопосаната им държава може да го причини!

Прав е Путин и аз също им тургам един казък отзад на тия кравари...

за американците всяко едно правителство, което не работи в техен интерес, е НЕдемократично и обратното :)

Браво за решението. Сега да очакваме включване от айкюто :))

И Калитко, а да не забравяме и KGB-то.

USAID е в България от 1991г. с цел подпомагане на бърз преход към -демократична политическа система -открита, свободна и конкурентна икономика. -засилен икономически растеж и преструктуриране, -модернизиране на финансовата система, -силно гражданско общество, -подобрена съдебна система И 20 г. по-късно в България не сме помирисали от реалната демокрация, нямаме икономика, никакво гражданско общество, за съдебна система - да не говорим. Така че, USAID може и да работи. Но не се уточнява в каква посока? :) Прав е Путин да ги гони! От подобни американски неправителствени организации няма полза, а само вреда.

Видяха ни сметката най-демократично.

Имате право. А `Дето се вика` (репликиралия/ата-Ви) чудесно доизяснява. ...И защо, казвате, се кумите да кажете Кои-Точно ...Ни таковаха таковата ?!

Бе сгладне и честлинните комбурси..... Джаберуока бе, кой друг? Не се прави, че не знаеш....

Много са ми смешни хора като вас, които само търсят виновници за мизерния си живот навън, но не и в себе си. "подпомагане" не означава демокрация на сила, това ясно ли ви е? Има една приказка "Господ дава, но в кошара не вкарва" (и нямам предвид, че американците са господ). Колкото до Русия, не я мислете. Любимият ви Путин я тласка по пътя на Северна Корея, но това ще стане ясно в бъдеще.

Това пишман пропагандаторите верно сте мноо смешни. За каквото и да става въпрос- се едно и също: северна кореа,куба, злия комунистически китай, комуноиди, празни нравоучителни проповеди, путин и т.н. А земете си напънете мозъците/нали се сте с големо айкю/ и измислете нещо ново най-накрая.

Я си припомни "подпомагането" през 1917-1921 г. от страна на Западните демокрации в Русия.... Баш си е било с пушки и войски. И баш са искали да ги демократизират. Но комунистите са силни - не са се справили само с "белите", но и с англо-американско-френско-чешко-полските интервенти

Браво! Най-сетне се намериха руски държавници като Путин, които да срежат явната пъпна връв на американските подлоги в Русия с открито им финансиране и направляване от САЩ. В миналото на чуждите агенти са режели главите, а сега вдигат вой до небесата, за да си получават мръсните пари, но това е само при "државници" на колонизирани народи.