Сенатът блокира финансирането на правителството на САЩ

Правителството на САЩ официално остана без финансиране, след като краткосрочният бюджет, който трябваше да осигури средства до 16 февруари не бе приет в Сената.

Обратно в новината

Коментари - Сенатът блокира финансирането на правителството на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демократите в Сената блокираха финансирането на правителството на Тръмп. Това означава, че много от служителите в държавните учреждения и социалните служби остават без заплати и трябва да излязат в неплатен отпуск. Това означава нови протести и ново напрежение в обществото

Айде заличавайте го тоя тумор САЩ.

За съжаление съветските тумори като теб имат много разсейки в България, но така или иначе ще измрете.

Kитaй и Япoния pязĸo ca нaмaлили влoжeниятa cи в дъpжaвни oблигaции нa CAЩ (UЅ Тrеаѕurіеѕ) пpeз нoeмвpи м.г., дoĸaтo в cъщoтo вpeмe Pycия ги e yвeличилa. Toвa пoĸaзвaт дaннитe нa aмepиĸaнcĸoтo финaнcoвo миниcтepcтвo. Инвecтициитe нa Pycĸaтa фeдepaция в UЅ Тrеаѕurіеѕ ca нapacнaли cъc 700 милиoнa дoлapa дo oбщ paзмep oт $105,7 милиapдa. Πpeз oĸтoмвpи м.г. тe ca yвeличили c $1,1 милиapдa. B cпиcъĸa нa дъpжaвитe, нaй-гoлeми ĸpeдитopи нa CAЩ, Mocĸвa зaeмa в мoмeнтa 14-тo мяcтo. Китай създаде и пероборса та така ,че до тук с господстващото положение на перолни продукти да се търгуват с долари вече ще е с китайска валута . САЩ купуват руски газ и го продават на Австрия , Полша и други държави .

78-а година ЗКПЧ-то в казармата, т.е. Заместник Командира по Политическата Част точно това обясняваше и той - как САЩ са фалирали, как Китай и СССеРе са новите господари на галактиката и как който пие Кока-Кола ще му ръждясат червата ;)) Старият майор вероятно вече не е жив, но така и не дочака да види САЩ фалирали, за теб незнам...

Човека цитира американското финансово министерство.

Дългът на САЩ надхвърли 20 трилиона долара!?!?!?!!! Доларите се печатат от 1973г БЕЗ никакво златно покритие!!!!!!Решението е дефолт,от което следва срив в икономиката а много държави приели долара като резервна валута!!!!България е "вързана" за германската марка/респективно ЕВРОТО/, но и при нас ще настъпи криза защото и ЕВРОТО е необезпечена със злато!!!!!Ако САЩ не приематувеличение на дълга си -следва ОГРОМНА ФИНАНСОВА КРИЗА!!!!!!

Златото има стойност колкото медните тръби или крушите - това са материални ценности с някакво парично изражение. Поради голямата динамина на пазара, няма как дадена валута да знае точно колко струва самата тя и колко злато трябва да отдели, защото 'златно покритие' означава, че за 1 лев (примерно) в БНБ има оставени 0.04 грама злато (примерно).

ще минем на криптовалута

те имат пари,ще се оправят

Брях, как стана така, че най-великата държава остана без пари???? Не, че отдавна не са фалирали де.....И какво ще правим сега??? Земята ще спре да се върти и Слънцето повече няма да изгрее??? Пука ми дали САЩ имат пари?!! По-важното е аз дали имам!

Демократите предпочетоха нелегалните емигранти пред собственият си народ, за да си осигурят гласове на бъдещи избори! А и за СКАНДАЛА с фалшивото досие на Тръмп, който ще изтрещи всеки момент, но за който нито една либерална медия не говори. Демократите в Америка са anti American. Domestic Terrorists!

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО "DIR.BG" http://dnes.dir.bg/news/USA-pravitelstvo-finansirane-sasht-izbori-2016-26795419?nt=4 Без коментар, забранено ни е от тях (dir.bg) и с мълчаливото съгласие на ЕС... Това е обществен форум, ако вие не искате да търпите някой в него, тогава си направете частен форум. Всеки има възможност да реши, дали иска да прочете коментарите ни, но ако ти забраняваш и на другите да имат тази възможност - именно това е робство, фашизъм и социализъм, а не демокрация и свобода, тук и сега. Не на робството, не на социализмът, не на фашизмът в ЕС. Защо коментарът "СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО" е забранен в "dir.bg". Коментарът е по темата и не съдържа спам, но лидерите в "dir.bg" твърдят обратното. Кой е спамер "dir.bg" или ние, а сега какво. СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО Купувайте на промоция от ЧАСТНИТЕ затворнически вериги от предприятия. Защо. На практика при пазарната икономика в представителната "демокрация" подвид капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, ПЕЧАЛБИТЕ се приватизират от шепа "хора", а ЗАГУБИТЕ се национализират. С което многообразните форми на собственост върху средствата за производство в ПЕЧЕЛИВШИТЕ сектори се заместват ИЗЦЯЛО от ЧАСТНА собственост, а ЩЕТИТЕ в губещи отрасли като например банките в периода на финансова криза, се ПОЕМАТ от държавата, тоест от ВСЕКИ гражданин, с което на ПРАКТИКА се национализират. Образец за процъфтяваща ЧАСТНА собственост се считат САЩ, в които печатането на парите, медиите, оръжейната промишленост, а и от 1980-те вече ГОЛЯМА част и от затворите са ЧАСТНА собственост. Частни предприемачи продават акции на борсата, реализират ПЕЧАЛБИ от престъпления и наказания. Съдържателите на затвори получават от държавата по 55 долара на ден за всеки затворник, плюс печалбите от затворническите вериги от предприятия. Колкото повече затворници и колкото по-дълго време прекарват зад решетките, толкова по-скъпо се продават на борсата акциите на затвора. По пример на САЩ в последните години се ПРИВАТИЗИРАТ затворите и в Евросъюза. От 2005 година започва ЧАСТНАТА приватизация и на немските затвори, както изглежда ЕДИНСТВЕНАТА индустрия с бъдеще в ЕС и САЩ.

Тръмп е велик! Въпреки че те кучетата си лаят. Ако успеят да устискат положението още няколко месеца и предизвикат тези държавни служители да си намерят нормална работа в производството, ще може да прати половин милион мексиканци обратно и ситуацията ще стане точно такава каквато обеща -- америка за американските граждани. И да видим след 3 години за кой ще гласуват тези служители, след като се видат с двойно повече пари (толкова е разликата между бетониран държавен служител -- администтратор и работа в бизнеса). При това Тръмп го прави така че да изглежда че Килари го принуждава да спира заплатите на служителите...

евреина комунист чък шумър който е на заплата при сатаниста сорос заедно с останалите демократи-комунисти и няколко маскирани фалшиви републиканци водят партизанска война с изнудване срещу Тръмп

ч3 глупаци помислиха че америка е фалирала.....е мишки пиите си кафето от леблебия и сануваите пут.....ин

Пускайте смс-си!

Пак ше пуснат печатницата. Няма друг начин. Ама въпроса е до кога ще могат да я карат така? "Стомната" им вече е пробита и всеки момент може да се пръсне.

FuckTheEU

Само да попитам, за това че сащ за пореден път станаха за посмешище пред света отново ли са виновни Русия, Кирай и Иран?

Една новина от септември 2017: "Сенатът на САЩ прие по-голям бюджет за отбрана от поискания от Тръмп" Става въпрос за 700 милиарда, но друго е което ме впечатлява: 1. Обикновено се иска повече, за да мине на гласуване по-малко, а тук.... 2. Разпределението в Конгреса е 51 на 49 места. Но това гласуване е имало само 8 гласа против, останалите са "ЗА" . Основния извод за мен е, че политическото "боричкане" се случва по всички останали теми, но когато става въпрос за военно-промишлен комплекс всички гласуват под строй, защото са назначени от едно и също място и някоя грешка по въпроса може да им коства много.

Тъдявашните им ятаци от козарско потекло да се готвят за масовите си самообесвания от яд и отчаяние. Мъка и тормоз!

ФА-ЛИ-РА-ХМЕ!!! :))

с терористи и с демократи комунисти не се преговаря

Това обяснява защо Тръмп не успя да убеди републиканците за обамакеър 3:)

Само дето САЩ дължат на Китай около 3 милиарда долара.Не само преговарят, а и за пари се молят на Китай.

Те ако бяха милиарди, по-щастливи крави нямаше да има на света, работата е, че не са.

Сложи още четири нули и може да се доближиш!

При такива сериозни вътрешни проблеми, къде са хукнали да решават световните?

Как ще седвижи тази богата страна? Накъде отиваш, Америко? Към нова война с нова страна? Задвижвайте печатницата, бе!

Те ги "решават", подпалвайки навсякъде. По цяло чудо още не е пламнала както трябва собствената им черга, но по логиката, по която я карат - вече напълно "през просото", това е неминуемо, и то много скоро.

И на тоя фон---Джеймс Матис се заканва на Русия и Китай?!:))))) ...на гол каубойски тумбак--чифте клюмнали "колтове"!:)))))))

пурко ве ногу си тъп ве

Кухата икономика пак се раздрънча (на кухо). Ще стане като Кети Кухова накрая, не ги виждам САЩ да издържат на толкова екстензивен икономически режим, на какъвто я карат, сякаш сме началото на осемдесетте гг. на миналия век, а е 2018 г. Така отминава световната глава!

До сега американците само са грабили от света. Наближава момента когато ще започнат да връщат. Може да започнат с Аляска - да я върнат на руснаците без да ядат бой

Накрая Русия и Китай ще им изкупят предприятията и инфраструктурата за 1 пробит долар и всичко ще бъде финито.

Като нямат пари - да си ги напечатат. Те това го знаят как става и така са свикнали да живеят. Но все един ден тази далавера ще свърши и тогава ще има да се разплащат със света....

Изобщо не си наясно с въпроса.

ей има много комунистически чугунени глави в тази България...абе комунистически идиоти не разбрахте ли че не може да се живее при комунизма бе няма конкуренция която движи всичко на пазара и качеството се повишава и цените падат и новите технологии се развиват...много сте прости това комунистите..мислете пазарно мислете ...който успее и е по умен плаща данъци и социално слабите ги хранят...а при комунизма плащаха колкото да не умреш от глад и не се развиваше нищо, търчехме на едно място, нямаше конкуренция, нямаше нищо...дрисльовци сте вие комунистите..защо сега ходите по Париж да купувате на любовниците си скъпи парфю-ми а не им купувате одоколон съветски Тройной бе идиоти, защо децата ви учат при капита-листите а тука говорите групости ....

Абе върви дай някой лев на американското правителство, да си вдигнат малко кредитната линия и не се обяснявай :)

Какъв комунизъм те гони? Това което е сега в САЩ също не е демокрация и пазарна икономика. Те отдавна вече не са еталон за света.

И никога не са били. Били са "еталон" само за наивници и глупаци,които им се връзват.

Ако помниш комунизма и пишеш по този начин, значи си завършила помощно училище тогава. Радвай се, че изобщо са ти плащали!

Къде няма конкуренция при комунизма? Там каква конкуренция беше, капитализма не е и сънувал. И това за паданетона цените при капитализма къде го видя? Това е само според теорията на маркс, а както е казал чичкото с мустаците на един конгрес "другарят маркс идея си няма от икономика". PS. Естествено че ще купувам френски парфюми щото французите ги правят добре. Ама като ми дотрябва ледоразбивач, няма да си купя френски.

Но пък Тръмп намали данъците на свръхбогатите и корпорациите :) Които и без това внасяха по-малката част от данъчните постъпления. Щото сега със спестените пари, щели да откриват нови работни места и да вдигат заплатите :) И баламите вярват. Баламите, дето сега ще трябва да плащат още по-големи данъци, за да компенсират намалянето на данъците за богаташите. Или да им режат социалните привилегии, ако не им вдигнат данъците. Щото нали все пак трябва да има пари в хазната, а парите трябва да дойдат отнякъде. То ясно, че ще дойдат от частните банките и корпорации под формата на заеми, ама тия заеми нали трябва да се плащат от ... баламите. Средната класа. И докато чакат корпорациите да открият нови работни места със спестените пари, ония просто ще увеличат заплатите и бонусите за бордовете на директорите. Както са правели винаги, щото е напълно законно и никъде не пише, че трябва да ги дават за нови работни места или увеличаване на заплатите. Само изчакайте някъде до лятото, когато Тръмп и компания ще обявят, че трябва да вдигат данъците за бедните или да им режат социалните привилегии. Сега си мълчат, щото са наясно, че дори тъпите американци ще направят връзката с данъците за богатите.

Дау Джоунс и Насдак записват рекорд след рекорд, а правителството свършило парите... Па ако толкова закъсация, китай е фрашкан с амерички дцк-та, да му предложат Аляска или Калифорния и работата заспива.

Това със стоковия пазар е само индикация колко са манипулирани данните в Уолстрийт.

Бе май не е до манипулация, а до резултат от QE-тата на Джанет Йелън. Щото ако всички тия компании имаха действително такава норма на печалба, каквато индикират индексите, държавната хазна би трябвало да е пълна и да прелива, пък то спукано гърне...

Смъртта на краварите е Спасението на Света!!! Колкото по-скоро, толкова по-добре!!!

смъртта им ще ни отърве от комунистите!

Мангите на хамериканците свършииха. Вече не помага и частната печатница на Федералния резерв. Правителството на Тръмп получава пореден удар

Сега е момента България да отпусне финансова помощ на САЩ!

Няма, тя Меркел нали затуй идва сега - трябват им половин милиард евро за щетите от ураганите тия дни.

Мигранти,износ на производство,непосилен дълг, военна намеса по цял свят.Това е мрежата която американците сами си създадоха и сами се оплетоха в нея.Нямам представа как ще се измъкнат, но голяма част от цената ще плати останалия свят.

съществуването на ес и специално на еврозоната е наистина добро за европа а и за света. така съществува втора резервна валута а именно еврото която за да се отпечатва се решава от страните в еврозоната и европа не зависи от финансовите манипулации на краварите

Няма страшно! Събота и неделя машината за долари ще работи!

Никога повтарям: НИКОГА в 300 годишната говежда история тъпия краварник не е дължал толкова пари и не е имал толкова малко за продаване, както сега. 20 трилиона федерален дълг, 40 трилиона частен - и това при обща цена на краварника (всички активи - земя, продукция, гори, градски имоти, банкови активи) 140 трилиона бакса. Говедата продължават периодично да печатат пари и да вземат кредити срещу държавни ценни книжа. И пак не стигат!!

важното е че американците живеят по 75 години а руските солачи като тебе умират на 55

така се получава кат оживееш върху гърба на другите народи. Чудно ми е как може да приемаш това за добродетел едва ли не..?