”Тюлен” осъден за 6,6 млн. щ.д. заради книга за Бин Ладен

Бивш командос ще трябва да плати на американската държавата 6,6 милиона долара заради книгата му за Бин Ладен, разгласяваща класифицирана информация.

Обратно в новината

Коментари - ”Тюлен” осъден за 6,6 млн. щ.д. заради книга за Бин Ладен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е новина, която да ни интересува. И на български се казва "държавна тайна", не "класифицирана информация", макар и набедените законотворци да са американски поклонници.

Обаче американците как го намериха Осаместия и го гръмнаха в челото?!И само каква координация и тренираност на екипите по координация!А също и възможноста на командващите и президента и помощниците му да следят всичко в реално време чрез сателитите!?Направо шапка им свакям на американците,че са толкова напред с технлогиите!И освен това на Американската армия дължим интернета и GPS-а! И сателитното наблюдение за мирни цели!Иначе този ,,тюлен'' се е полакомил за парите!И си е получил заслуженото!

Интернета е възникнал като мрежова връзка между няколко университета. GPS- а е създаден за тракинг на кораби - INMARSAT.

Вземи да се забършеш, защото започна да тече.

Това си е част от целият план . Когато си обеднял до измършавяване , когато нямаш никакви ценности , когато властва само простотия, когато не си в състояние дори и да мислиш , защото си ангажиран с единственното физическо оцеляване и когато живееш като скот в държава без правила и закони , се '' възхищаваш'' на всичко , което ти се подхвърля , без значение до колко е истина ! Не те упреквам че си '' възхитен'' , просто обяснявам - Защо !!!

Като има закон, трябва да се спазва. За разлика от тук, дето станишев "загуби" 5-6 секретни записки, и "изненадващо" бе оправдан. То ние съдим само кокошкарите де, ама Америка ни крива...

Пентагона няма право да затваря устите на хората, нали УСА беше свободна държава.

Да, ама когато си подписал, че ще мълчиш а не спазваш договора Закона влиза в сила!

Подписа е невалиден и споразумението противозаконно, защото противоречи на конституцията.

Дали ще му вземат "пурпурното сърце" ... то е Преди "книгата".

В америка никой никога не знае кога може да бъде арестуван и хвърлен в затвора."Демокрация"и "свобода"!

vasil

Това не е само в САЩ,а навсякъде по света. А револверният патрон 44 магнум е изобретен от ненавистните ти американци.

Растривах на Тошо ушаците, а после лизах на Цара ташаците Пет пъти седнах книга да пиша но от мачлета, време не остава

Десет минути се смях! Благодаря за лафа!

че ти кога се научи да пишеш? нали само четеш. или ще изрязваш буквите от лентички. :-)

Да ви имам путопее..ското чувство за хумор!

бе я тичкай да гласуваш - ръкопляскаш и да се кланяш на портрета от стената....

Аз гласувам винаги и редовно срещу руската гмеж!За България и за Европа!

е продължавай, скоро и путури, ще ти уредят тия дето гласуваш за тях, е вазелина ще е дефицитна стока, може да почнеш да се запасяваш или са ви обещали от партията?

После Папата по кубето ме погали - мамата сме си е..ли!

vasil

И нашите съзаклятници срещу Османската империя са давали клетва в Бога,вярата си и честта си. Че ще се борят за свободата. Ще изпълняват безпрекословно заповедите на началниците си. Ще пазят поверените им тайни. Че в противен случай ще понесат наказание,вкл.смъртно от своите. Тия работи така стават. Който не му харесва-да не се е клел. Морски тюлен не се става насила.

Всъщност - далеч по интересно четиво би било КАК точно се издъниха тюлените, при поръчката за убийството на Реджеп Тайип Ердоган ...

ТАЗИ КНИГА ЩЕ Я ЧЕТЕМ СЛЕД 5-6 ГОДИНИ!

Ако дотогава има САЩ ...

...ако дотогава има пу,пу,Путин щот Америка още от ВОСР все се разпада,пропада,загниваи т.н.! Даже и парите и са едни зеленясали ама са истинската валута в могучая!

Само не разбрах какво пише в тази книга?! ЧЕ НЕ СА УБИЛИ БИН ЛАДЕН ЛИ, И ЧЕ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ Е СКАЛЪПЕНА С ЦЕЛ ПРОПАГАНДА?!??!

Бе не ти трябва да знаеш какво е написано в нея... каквото и да е написано - може и да не е вярно.

вече животът и биографията на човек принадлежи на Държавата. Тя разполага с тях и с приходите от тях. Браво. Американските войници са ЧАСТНА собственост на САЩ.

Смени този ник, че е кощунство.

vasil

Истина е,щом Отец Паисий е признат за светец,всичко под името му,извън точни цитати от него е кощунство.

Като са подписвали контракта - ДА СА ГЛЕДАЛИ! Няма да се учудя, ако в него пише че и органите им принадлежат на великата северномексиканска армия.

Дааааааа ... Великата Хамериканска демокрация , всъщност означава само едно : Който казва истината е престъпник ! И се глобява хиляди долари ( ако изобщо доживее до делото ) ...

..."американската държавата"...???!!!

Във евроатлантическа България безчинства безнаказано талибанската секта Атакайда с адрес на Врабча! Кога храбрите щатски тюлени ще нахлуят през комина в харема на халифа абу долен ебн сидерстооглу и та му подуят тиквата с шутове,бушони и тупаници??? Цялата им измет трябва да пренесе в гуантанамо бей , а не на жълтите павета!

Май си сбъркал името? Гробайда е вилнеещата безнаказано секта. Другите сектички са само помагачи или по военно му тиловаци. РБайкалда, ДСнаиБайда, ПФекайлда, Атакайда, БСПръдналайда. И тюлените няма как да ги нападат и шамарят, щото они ги пазят от лювоФта на шараните. Докога ще видим.

vasil

Абе какво Гуантанамо,Сидеров и Чуколов добре знаят,че и 24 часа в ареста на бул."Г.М.Димитров с осезателно ромско присъствие в килиите хич няма да им се отрази здравословно,та напоследък относително са се поснишили.

какъв Осама, кви 5лв? с тая акция САЩ подпечатаха пенсията на Бен Ладен, който вече се е подстригал, избръснал, лека пластика са му направили на лицето и човека стига вече са го ползвали за плашило. Все пак е от техните ... баща му с Буш старши са си барали по дупките

НИКОЙ Т МЕДИИТЕ НЕ ВИДЯ ТЯЛОТО НА БРАТА НА ОБАМА БЕН ЛАДЕН :))

бахти и израилтянската държава, бахти и "каращисания" народ, бахти и начина да спрещ изтичане на класифицирана информация. чудна работа, как си позволяват! тука в бъгария бая страх ще бере ...

link

Класифицирана Информация. ... Класифицирана ! Информация !! --- Бе време когато Човек идваше В Дир.бг за Непредубедените новини... ...после - за Непредубедените Допълнителни Данни в коментарите... ..после - за Дискусията в коментарите... иии.... На Времето Дир.бг зададе Въпрос - Е ли и Доколко Смислено да Се дава Право на Достъп (до Данни, Дискусия, Анализ, Решения)... ...струва ми се че Днес поради Очевидните 'резултати' от Хибридната - Трябва да Допълним Въпроса : - и какво Трябва да Се прави с индивиди, които Целево инсинуират/саботират/пропагандират в Публично-Достъпното интернет Пространство ?!

Авторът на споменатата книга накрая пише, че ще дари на семейства на загинали в мисия тюлени събраните средства. Даже дава 3 сайта, ако някой иска да дари средства. Явно не се води от своята изгода, а иска да каже, че държавата отделя малко средства за семействата на загинали тюлени. Сега държавата САЩ е побесняла - как някой смее да я критикува с такива писания...

В книгата пише, че тюлените са застреляли човек, който няма на 100 % прилика с Осама бин Ладен. Т. е. възможно е да не е той. Ръстът и носът съвпадали, но брадата не била сива, а черна, а лицето от изстрела на водещия тюлен е отнесено отдясно, така че лицето на трупа не се вижда изцяло, за да бъде идентифициран по него. И защо застрелват невъоръжен човек по този варварски начин, пред петата му жена и децата му? Да го бяха арестували и да го екзекутират като Саддам Хюсеин, но така са оставили ужасни травми на децата му, които, ако е той бащата, без съмнение ще тръгнат по неговите стъпки един ден, да се борят с тия изверги, американците.

американски прумици....зависи от обстоятелствата...децата само в америка се считат за деца.... мда и само онези в африка ...докато им ударят ваксината

С терористите и техните семейства е така. Щом не си го разбрал стягай куфара за Даеш да видиш за какво става на въпрос но после ще е късно да се разкайваш...

Всъщност, мечтая аз да напиша такава книга за путин.

те клеца отзад, а автомат Калашников... и ти като истинска еврогейска Кончита се кефиш?:)

те големи педали били тия от спецназ бе, да ебът мъже. Ама какво ли се учудвам то и на вожда им жена му го напусна, защото не става като мъж. Той затова сигурно, непрекъснато е заобиколен с хора от спецназ, като го засърби да го почешат.

Всъщност, мечтая аз да напиша такава книга за путин.

Бих искал да прочета такава книга за путин.

Кое си избираш? Топките или опашката да ти скъсам?

Защо не скъсаш топките на майка си.

А я си представете, че оновината е истина и съществува осама, както и командос участвал в ликвидирането му. Тогава пък - егати крадливата държава - иска да прибере паричките на командоса и да му ограби труда от презентации. ЗА изнасяне на класифицирана информация - наказание глоба. Звучи смешно. Утре някой ще продаде майка си - ще го накажем като го глобим. Гнилият капитализъм така действа. Лошото е, че и на другарите цоциалисти и на тех сме им видели протритите задници. им

vasil

Ухапването по джоба най боли.

Да бе, и паспортът на терориста дето уж го намериха да се окаже истина! Пофантазирахме си.

Е.ати рекламата си прави пича! Сега не 6 милиона, ами 66 ще изкара!

Щом подновиха новините за Осама, американците сигурно готвят някоя опашата лъжа по повод 15 годишнината от 11-ти септември ;)))

Демокрация а? Тоталитаризмът пасти да яде.

при тоталитаризма, въобще нямаше да прочетеш такава новина. Войника, щяха да го ликвидират, а цялото му семейство, барабар с децата щяха да изпратят в лагер.

СОРОСОИДИТЕ ЗА ТОВА ЛИ СЕ НАСРАХА

Kъде си бре, щереффф..??;))

бръсне си краката

"великата ДЕМОкрация" я ме шубе от истината че осама е нейно творение което бе отрепано от същата. Да ви сера на "ДЕМОкрацията" Това е по скоро фашизъм във най тежката му форма.

уж има демокрация в Америка ама...

Няма ли да опишат в книга и как се каца на луната, че и други космонавти да идат там, ако могат де...

Описали са. Филми има директно от 6-те кацания, директно предавани по цял свят, освен в Русия. Самите апарати са снимани и има документация за тях. ако искаш можеш да го направиш и ти. Намери 20 милиарда долара и ще си първия тъпанар кацнал на Луната.

Във филмите има доста разминавания. Преди излитането на първия полет на едните кадри астронавтите са с емблеми на другите не са. Но дори и да са кацали самите американци са тези които се съмняват. Опорните ти точки за путинска пропаганда тука не минават.

Ти още ли верваш на тия хуявини бре? От 5 години все същото си плямпаш... Това е едно от най-великите творения на краварската пропагандна машина! А ти си промит мозък.

Хммм ... Значи викате, един кирлив командос не може да си дрънка напред назад за класифицирана информация, камо ли да прави пари. Хилъри обаче може. Да не говорим, че е възможно да съществува командос който е учавствал в точно тази акция и не само не е под контрол, ми чак книга написал ... а не се е самоубил случайно ....

Бъркаш понятията. Няма никакви доказателства, че тогава са убили Осама.

Нищо не бъркам аз, ти явно не усещаш сарказма ... Няма никакви доказателства и че съществува Осама ... всеки може да го изиграе. На фона на гафа на Хилъри това с командоса е направо смешно.

кой е тоя

Измислен герой. В най-добрия случай са му казали какво да напише за да не загине "случайно" както колегите му.

Кои колеги са загинали случайно? Това да не ти е Русия. Там загиват случайно Гагариновците.

Това е човека, който е гръмнал Бин Ладен. Ако някой владее английски може да прочете книгата, много интересно четиво и още се намира в нета за сваляне.

Истина ли е или измислица написаното?

Това значи ,че от Пентагона са лъгали до сега . Иначе защо ще го съдят .

Не говори смешки. ЦРУ, ФБР и Пентагонът, никога не лъжат. Те само работят под прикритие...

Тук се разгоря поредната битка за или против САЩ и Русия. Нямам нищо против американците, даже си имам добър приятел във Филаделфия - американец от много поколения. И често ме кани на гости, учтиво му отказвам. Приятели в Русия нямам и въпреки това съм русофил. Външната политика на САЩ е проблемът, не толкова самите американци. И самият живот там не е цвете. Стресът е твърде голям, затова често има масови стрелби. Русия също си има и добри и лоши страни, както е и при Щатите. Но руснаците са ни наблизо, близък като душевност народ, писменост кирилица, православни, освободили ни от турско, прощавали са ни като на малко братче нашите многобройни предателства спрямо тях. Великодушни са. Вярно е че руската душа е широка, американците са по тесногръди и злопаметни. В САЩ основната цел са парите, в Русия не е точно така, човешкото е повече на почит. И това е може би основната разлика между тях.

Аха. В Русия са избили 80 милиона руснаци самите руснаци защото ценят човешкото. Абе откъде измисли тези тъпотии? И ние не сме предавали руснаците, а те са действали подмолно и подло срещу нас. ВИНАГИ. Какво сме им направили, че карат Османката империя да ни прати владиците на заточение в Диарбекир, само защоно искан самостоятелна от гръцката българска православна църква? Какво сме им направили че през 1828 г. обезоръжават опълчението ни и пращат водачите в Сибир и то след като това опълчение е в основата за военната им победа над Турция? Защо насъскват Турция да ни нападне при обединението през 1885 г. и когато Турция отказва под натиска на Англия, насъскват Сърбите да ни нападнат, като разбира се оттеглят офицерите. Дори до скоро са имали пълната власт в България. Защо скъсват дипломатически отношения с България за 10 г. само защоно правителството ни отказва да стане руска Губерния? Това ли са български предателства? Май чавка ти е изпила мозъка. Нататък да не продължава за 3-те вероломни нападения над България и окупацията през 1944 г. с последвалото избиване на над 30 000 души основно интелигенцията на България. Или пък организирането от Русия взривяване на цървата Света Неделя през 1925 г. Или за братските цени на газа с двойни цени, сега?

LeGrandTulup

Ихааа! Ето това беше словото на соросоид! "Фактите" както винаги от железобетон! Само че като след бомбардировка - изкривен и усукан до неузнаваемост. Тъпо ще е да те оборвам точка по точка. Защото ти много добре знаеш истината, а нарочно я кривиш заради идеологията си. Но все пак ще се спра на 2 точки: 1. Русия избила колко си милиона свое население? Да ти напомня, че негрите в САЩ са пренесени в трюмовете на кораби, натръшкани един върху друг и са мрели там като мухи. След това са били роби в американските плантации. Да ти напомням ли и за индианците? Ех каква човеколюбива нация! 2. Русия е искала тук да си прави губерния, ние сме се дърпали и гордо сме отстоявали свободата си и независимостта си. Нали така, чоджум? Хайде сега вземи и обясни на всички как така Русия е била тук с войските си, положила е костите на свои 200 000 войника, изгонила е добре въоръжената турска войска, създала е основите на нашата държавност и се е прибрала обратно. с все войските и оръжията си. И, защо не ни е направила губерния? Колко му е било? Или нашите опълченци със сопи и вили са изгонили руския окупатор? Слушам те.

Смени си дилъра! Продал ти е менте. Ама не ме учудва -от Щатите нищо истинско не се пръква! Всичко е ГМО и пунт.

кретен избили са ги комунистическите ционисти...неука амебо....ходи да четеш солженицин и ела пак да пишеш неук гамен

те така им убиха и президента кенеди и документите са конфиденциални....и 7 -ма сграда , и небостъргачите...но ехскюз ми всичко е конфиденциaлнос.....просто крехкото съзнание на офц'и'те не би могла да понесе истината

Жалък опит да се направи една лъжа малко по-достоверна.

Абе те избиха всички включително и роднини на Осама и сега могат да си съчинят всякакви истории ;))) Могат и пак да го съживят.

алчните евреи и от бедната барета смучат

ВИП- куче от Бойковите ще заплати 6,60 лева, и Отнемане на ташаците щото е издало какви пржолки е яло!

Аз да имам 1000 глави добитък, вий ми викайте прост кравар - Хахахаххаха! :D

Аз

Така е. Ама имаш само една глава добитък.

Абе все голяма гордост от родното бай Тошово ТКЗС изпитвате, а като стане въпрос за крави се гнусите!!! Ама мляко пиете, нали?

А ти защо подкрепяш тяхната дезинформация? Много българи вярваха в Америка, но като видяха двойните и стандарти се погнусиха. А на българина му е писнало от лъжи.

Множеството от българите продължават да вярват в Америка - отиват,работят изкарват пари - пращат на роднините си - я ми дай един пример някой да е отишъл в Русия на гурбет да изкарва пари

Свободно слово!!!Ура за демокрацията!!!

Има разлика между свободно слово и секретна информация. За едното има закони да го гарантират, а за другото има закони, според които във военно време особено може и да разстрелят.

Ако беше секретна щяха да го самоубият както колегите му. Оставили един жив командос и той написал истината, наистина ли вярваш?

Като чета коментарите стигам до извода,че материала е лош/неграмотен и тъп/.

Кои коментари по конкретно за да не се окаже, че ти си такъв?

еххх през 90-те години каква си я мислехме ние(90%) от българите таз америка , от американската мечта през филмите на роки ,рамбо , командо и тн.т та се чудя така ли е било винаги или само ние си променихме светогледа

мислеха а около 20 процента от българите още з0 процента бяха манипулирани!!! останалите 50% си мислеха че не можем да закъсаме толкоз много и че ако закъсаме, я турците я руснаците ша ни спасят! а тя ква стана, а? и едните и другите не бързат да ни отърват от европата и от запада!

Рамбо,Роки,те показват борбата на една свободна личност за успех,победа,място под слънцето,в никакъв случай не са реклама на някакво идеално и идилично общество.

Рамбо 1-4 гледал ли си или плещиш глупости?!?

кога сте осъдят тези, които пропагандират европата и демокрацията у нас! ква я направиха, а?

следващия осъден и наказан да върне парите е килари клинтък -approve this message

Тц, тя не е командос, може да си прави каквото иска с класифицирана информация и да прави пари, особено понеже знае с кого да дели плячката ... така де, хляба.