Народът на Куба празнува, чака промяна (снимки)

Кубинци празнуват новината за историческото възобновяване на отношенията между САЩ и Куба.

Обратно в новината

Коментари - Народът на Куба празнува, чака промяна (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майер Лански и Лъки Лучано вече могат да почиват в мир.

Кубинците издържаха 50 години под блокада, опит за военен преврат, организиран от САЩ, военни заплахи и несправедливи обвинения от САЩ. Там наистина са бедни в сравнение с други страни, но това е Латинска Америка. Поне Нямат проблемите с престъпността на Мексико, Колумбия, ... а имаха спокоен живот. Сега вече могат да наваксват пропуснатото и да се борят с последиците от американския диктат.

ВЛастите в Куба да вземат извънредни мерки срещу нагли диверсии з а които се готвят демони и други копелета обсебващи американски диверсионни централи. Да не се допуска внос на безалкохолни и продукти за тях на лекарства и продукти за тях на напитки,ваксини и други доказано увреждащи цели нации продукти...Да не се допуска и внос на диверсионна техника вкл маскирана като телевизори телефони ретранслатори холограми и комплекси з а производството им...Ако огледат Внимателно как с а изродени гражданите на СЩА ще се уплашите кубинците досега ги пазехме подава охраната на хората

Това се нарича "компесираща дипломация"и цели да укрепи позициите на САЩ след загубата на контрол върху цели региони-Западна фрика е под китайски икономически контрол,от където сле

Стига с тия манипулаций. Някои снимки са от сащ. Има и от Куба, но кога са снимани...не се знае.

обзалагам се че мнозинството от обикновените кубинци ожидат куба да стане щат или поне независима територия като пуерто рико.

Така са се радвали и индианците на шарени стъкълца. Така се радваха иракчаните, либийците, украинците... българите.

Горките кубинци, ако знаят какво ги чака, няма да се радват толкова. То едно време и ние рипахме- ИХУ- ИХУ.... иху, а сега какво?- Тихо..тихо.

сваля се пълната икономическа блокада на Куба, защото при посещението си в Куба Путин води преговори за построяване там на руско военно летище! И ако блокадата на САЩ продължи, руско военно летище ще има под носа им! Това е причината - Кастро не е подкупен.

За Куба има една майка и това е Испания. Те нея си обичат не Обама

Пропускаш, че 75% от американците са испанци, братя по кръв, език и традиции!

Тогава защо посредник е Канада а не Испания. Аз съм за Испания да е в преговорите, кубинците са католици

Ми шъ съ радват естествено! Кой се радва? Радва се кубинският пролетариат, който най-после ще се обедини с братския американски пролетариат! И ще потекат Социалистическите Долари, не втръсналите им се мухлясали империалистически рубли! И сами ще построят още 2-3 американски бази на бригадни начала, както ние построихме, Прохода на Републиката, Перник Волуяк, АТЗ Стара Загора, и безброй други бригадирски обекти! "Пролетарии от всички страни, съединявяйте се!" Долният, мръсен и кръвожаден Путински Империализъм, да го пратим да ферментира и се скапва на Бунището на Историята!

Време да анексирам Куба и да прибавим 51-вата звезда на знамето си.

Това не ти е Русия, която от 200 години само това знае, да заграбва чужди територии! Иначе как територията и щеше да нарастне чак 500 пъти! Долу Руския империализъм!

Ми може да я купим от Русия тогава като "ледения куфар" Аляска.

какви промени са настанали в Куба, че такъв голям празник е настанал там...

Празднуват края на Руското робство, "умнико"!

Ти си луд, бе!

за разлика от теб съм бил там . има много чужди фирми от канада франция , испания , англия ...там . какво точно ща промени това . точно нищо . обикновения кубинец ще си остане на същото ниво . и сега има частни фирми , не е пълен комунизъм . хората си живеят по-добре от нас . това поне съм го видял с очите си . а ти си пиши глупости , не пречиш на никои .

Тези журналисти ни смятат за малоумни! От 7 приложени снимки 3 показват единични случайни минувачи, една опашка от около 33 (тридесет и три) човека за покупка на нещо със 70% намаление и три снимки в едър план, на които хората нама как да са повече от 10-15 човека!!! Откога кубинския народ се смали толкова много, че дори 100 празнуващи не могат да се съберат да приветстват толкова значимо събитие?!

А всички се чудеха защо Волен беше на Варадеро. Водил е тайни преговори от името на Обама.:)))

Шило

"Посланик на мира и добрата воля", казваш? А ние го обвинихме, че на държавна сметка е празнувал рожденния ден на Деничка. Предлагам дружно да му се извиним :D

разрешава се износът от САЩ за Куба на телекомуникационна апаратура и услуги, американски банки ще могат да откриват кореспондентни сметки в кубински банки

Шило

Не искам да измествам темата, но редакторите сигурни ли са, че това са снимки от Куба? А иначе да стане това, което искат кубинците- дали със САЩ, дали с Русия, дали самостоятелни, те си знаят.

Надявам се ,че другарите в Куба не са предали революцията !

Абе на вас атакистите само предатели са ви в главата.

Сега от бедни ще станат още по бедни.

Нали... горките ще станат като "изпаднали германци" или англичани... те до сега ди русия плуваха... въобще не искаха да емигрират в САЩ... по цял ден рИваха и се редяха на опашки в посолствата на Русия и С. Корея... нали така?

Ахмед Доган

Лееекинко си зле с географията - и Русия и която и да е от Кореите са им ... доста далеко ... но е обяснимо предвид менталното ти развитие де!

Напразно призоваваш към логично мислене. 80% от населението е неспособно на това.

До всички, които не са обременени от популистки марксистки изказвания! БЯх в Куба преди една година! В момента те са 55 години назад и реално са там, откъдето са тръгнали - мизерия, безработица (всеки има работа, но реално нищо не върши), никакви инвестиции, никакви иновации, технологии, нямат GSM-и, няма интернет, жените са проститутки, а мъжете продават нелегално наркотици и откраднати пури от заводите! Станата е на дъното, хората там мизерстват, живеят ден за ден, елементарна амбиция и желание за развитие нямат! Там не те очаква кариера, колкото и да си способен, средна заплата 25 долара! Когато вървиш из Хавана и си потресен как за 55 години не е построено АБСОЛЮТНО НИЩО ново!!!! Куба има нужда от отваряне! Да и аз съм притеснен, защото като цяло са чисти хора и рязкото нахлуване на материалното би ги унищожило. Те са чисти хора, необременени, но същевременно, комунизмът ги е покварил по онзи познат ни до болка начин- всичко държавно е безплатно и е общо! Всеки там краде, ВСЕКИ!!! Ако са им дали да боядисват нещо, половината боя ще продадат, ако са им дали да работят някъде, ще изнесат и ще откраднат. Не знам и дълбоко се съмнявам, че имат способностите да оцелеят, ако нахлуят чужди инвестиции, ще изпъкнат тарикатите и мошениците, ще се наводни с мафиоти! За съжаление, Кастро не направи нищо с тази страна, а след края на СССР те вече нямат абсолютно никаква надежда за каквото и да било финансиране! Остана им само Венецуела, която също си има достатъчно проблеми!!!

А нас ни върнаха в 16 век твойте демокрадци

Не знаех, че в 16 в. има интернет. Виж, през соца със сигурност нямаше......некадърник.

Шило

Калоянчо, хубаво си бил, баце, ама сигурен ли си, че си видял всичко? Нещо за медицината им да кажеш? Има и още въпроси, но да започнем с медицината.

Ахмед Доган

Ха-ха, кой знае в кое гето са го пуснали и то си вади генерални изводи за цяла държава! Нали за да продава ВСЕКИ това, което краде ... някой трябва и да му го купува бе Калоянчоооо! Нали за да "работят" проститутките ... каквито били всичките им жени ... някой също трябва да им плаща Калоянчоооо! Че не е най-технологично развитата страна, на всекиго му е ясно, но хайде без такива пропагандистки изцепки - нищо не споменава, че въпреки тези 25 долара ... те все пак им стигат за стандарта им на живот ... а на всички ни е познато как у нас след 1989-та напълно изкуствено по консуматорски беше "завишен" стандарта ... и електоралната маса рязко обедня! Е, това се цели и там да се случи с това - не ви ли прави впечатление, че се говори ПРЕДИМНО ЗА ВНОС от САЩ ... но не и за ИЗНОС от Куба! Позната картинка, а?

?!? Излиза, че в белите държави (в т.ч. и Чехия да кажем) няма развита медицина, няма наука, няма развити технологии, няма нищо, само глад и мизерия. Смешни сте.

Шилце баце,той само болен сайдеров е видял всичко в Куба...и е опитал от всичко явно а Калоянчо не ги разбира нещата от революцията и за това така си говори но си мисля,че ще минат още 5 до 10г. и като попитат някой знае ли какво е комунизъм оня ще се зачуди и ще каже,че не гледа такъв вид спорт а пък вие тук памперси си рупайте комуната и революцията и....хапчетата да не забравяте:))))))))

Бях в две болници в Хавана! Едната е нещо като правителствена, където се лекуват само чужденци. Същата, в която се лекува Уго Чавес, тя е горе долу прилична! Като казвам прилична, имам предвид, напомня на поликлиника от малък град! Тази болница не е достъпна за кубинците, там се лекуват чужденци, защото е много по-евтино, а специалистите са им добри, горе долу! Но в другите болници е страшна мизерия и допотопна техника, какво като е безплатно, нали трябва да ти направят кадърно лечение, ми те нямат марли, нямат спирнцовки, нямат елементарни лекарства извън аспирин, аналгин и подобни допотопни химии! Ти знаеш ли, че в Хавана дори няма аптеки? Аз лично видях само една аптека в центъра и там лекарства не продаваха, там смесваха прахчета!!!!

Радвам се, че можах да видя старата Куба преди да се промени завинаги. Дано промените имат положителен ефект за хората, които наистина го заслужават.

Горките кубинци, които хем са по пролетарски умни, добри и достойни и сега хем ще клъвнат на тъпите уловки на тъпите, дебелогъзи американци и за 2-3 години ще бъдат разложени като нация. :) Ми вземете отидете до кубинското посолство и им кажете, да не се подлъгват. Другари сте, ще се разберете. ;) И не забравяйте, блузата с Че.

Блузата със шумкара който като взима власта създава концлагерите в Куба ли? голям пример. браво. На кого ли ми прилича... ааа.. да... на Сталин и на Живков... на времето и на С. Корея все още... браво браво... все герой.

Сигурно предпочиташ американските концлагери в Полша и Румъния? Понеже в ЦРУ работят много "по-интелегентни" боклуци!!!

Шило

Извинете, "Гуантанамо" какво беше? Нещо ми е познато това име, ама на какво е...Забравил съм, както и къде е ...

Горките. Де да знаеха, че където минат янки, трева не никне.

Не се ли говореше така за руския ботуш?

Западна Германия и Южна Корея са пример за това, колко е лошо след американците. Виж колко по-добре е в Източна Германия и Северна Корея. Факт. Германците даже вдигнаха стена в Берлин, за да спират желаещите от Западна да бягат към Източна.

А Путин какво мисли?

Путин мисли???? :))))

Русия анексрира Крим, САЩ ще анексира Куба....

Кубинците винаги са празнували. За тях всеки ден е празник, салса и румба!

Как да не се радват дилърите и проститутките,това е на снимката!!!!!!!!!!!!!

" дилърите и проститутките" Такива работи при комунизма няма!

Симпатяго ако имаш очи гледай ако имаш уши слушай,или си трай!!!!!!!!!!!!!!!

Отивайте да им обясните какво ги чака сега, как райския живот свърши и как ще бачкат за жълти стотинки...Ама половин Куба и сега бачка на 100 мили от Куба...

И, защо тогава, с риск за живота си драпат да се доберат до Флорида, а не си стоят в Куба, дето плащат повече от жълти стотинки????

Konstantin

Е аз какво казах...

И по времето на социализма не бяхме цъфнали , ама сега е два пъти по-зле. Погледнете просяците,клошарите, мизерията, беднотията, безработицата... Тогава гореизброените съществителни бяха непознати. Капиталисти, не си кривете душичката, бъдете обективни и не казвайте на черното- бяло.

Тогава клошарите, просяците и другите отрепки бяха в заводите и баща ми трябваше да бачка и за тях. И да, не всеки от тях е мързеливец, на някой просто така им се е стекла съдбата, но и на времето заради един виц или непремерено изказване можеше да ти се стече лошо съдбата. Така, че плачи за времето, когато се правеха списъци кой е на "спонтанната" манифестация. Аз ще се въздържа.

Apollony

"Кубинците ликуват"! Разликата от сега и после, след стоплянето на отношенията им със САЩ, е че сега има само бедни кубинци, а после ще има много бедни кубинци и тук-таме по някой престъпник милионер.

Скоро кубинската звезда ще се присъедини към другите 50 върху американското знаме и това не дава мира и покой на путлерастите.

Сега ще почнат едни мазни толерации, толерантности, толерастии, НПО-та, ГМО-та. Едни хелзикски комитети, макдоналдси, все убави работи. И тук там по некоя Била. Ще изтрезнеете скоро, братя кубинци. Няма да трае дълго празника ви, както нашия беше много кратък и доста тъжен.

Леле кава новина. Песни и танци по улиците на Куба. Не се заблуждавайте кубинския народ не харесва американците. А и защо да ги?

Не е много сигурно, че не ги обичат. Иначе защо ще бягат там? Голям хаир видяха за 50 г. от Съветския съюз.

Не случайно кубинците казват, че най-хубавият град на Куба е ... Маями!

празнуват защото ще ги анексираме и ако амерканците пак ни забранят да си сложим ракетите там, няма да търпим нетолерантност !

Братя кубинци, не изпадайте в еуфория ! Дойдете тук, при нас, за да ви обясним какви промени да чакате и какво да очаквате от САЩ. И ние така се радвахме и скачахме през 89-та, ама на- средняк ! А част от промените и западните ценности са : разграбване и разрушаване промишлеността на страната и селското и стопанство с цел ликвидиране на конкуренцията , смачкване на дребния производител и бизнес, потъпкване правата на работника и неговото физическо и психическо унищожаване, липса на синдикати, платено здравеопазване и обучение, престъпност, мутрификация, двойно по-голяма шуробаджанащина, ликвидиране на инициативата и интелигенцията и кономически и физически и нейното изгонване в странство, за да чисти лайната на бабичките в Гърци и Италия, а тук да останат неграмотните селяни и мутри, които да неденат бели ризи и костюми и да узурпират властта от 25 години насам, умишлен и целенасочен геноцид над народа ни, от страна на управляващите мекерета и подлоги на сащ. За 25 години икономиката на страната бе срината и ликвидирана - изоставените , ограбени и полуразрушени постройки от Татово време напомнят на следвоенен пейзаж. Всичко това- самоцелно и умишлено. Братя кубинци, вчера се загледах в 20-метровите стълбове из българското поле, стълбовете на енергопреносната мрежа. Сега демократичните проамерикански правителства в България само стълбовете не могат да монтират и да пуснат проводниците... За наркотиците, алкохола, проституцията и упадъка на морала на тийнейджърите- няма да говоря. Така че промени идат, братя кубинци, промени, от които ще станете още по-бедни, гладни и болни.

ще ви трябва втора лоботомия.

Ще станат като Косово. Търговия с дрога и вътрешни органи. Няколко десетки милиардери, а останалите просяци.

Защото сега не са така ли?? Защото от беднотия не са стигнали до там, че родителите да са сводници на децата си???? Комунизма е паразит!!! И чума!!

Евалата Васо имаш плюс от мен

Васо,по време на комунизма винаги съм се чудел как така много хора не работят а само емитират работа,други все с партийни задачи се занимаваха а всички уж бяхме равни......и какво стана с това спокойствие и равноправие??В блатото на комунизма тези които бяха по-равни от другите хвърлиха камък и го раздвижиха защото вече нямаше денги и не можеше повече така.......всички тогава искаха да получават според способностите си и ума си,ами ето...това се случва сега...който може и е умен има и е добре а този който е мързелив и глупав......ще е беден,така е в цял свят и не се чудете защо и тук стана......сега светна ли ти картинката Васо???

И сега има хора, които имитират работа и взимат заплати и са много повече червеи от тези, които могат да работят и наистина знаят в тая скапана държава само с връзки се уреждат нещата !

Говориш като полит-агитатор от преди 10.11.1989. Ходил ли си в Куба да видиш каква е мизерията там и каква е била държавата преди 1959г. когато американците са инвестирали там??? В момента колкото и лошо да е положението тук, дори и в най-западналата северозападна провинция е в пъти по-добре отколкото в Куба!!! Оставям на страни Варадеро и още няколко топ места които са лицето на Куба за пред богатите туристи.И още нещо: Имам приятели кубинци дошли в България в началото на 90те като политически емигранти,които са си развили бизнес тук и нямат никакво намерение да се връщат там освен за да се видят с роднини.Затова стига сте плюли против България и ситуацията след промените. Едно от предимствата при капитализма е,че ти се дава шанс и ако имаш малко акъл и желание да работиш ще успееш(доказват го хораот арабската,китайската и малко от кубинската общност, които от години си имат добър бизнес у нас)А ако си свикнал всичко да ти идва на готово и да даваш акъл на другите как да си вършат работата повярвай ми ,че няма да те бъде и ще се превърнеш в поредния лузър!!!

БРАТЯ КАСТРО ОПРАШИХА СЕНАТОРИТЕ МАККЕЙН , МАРКО РУБИО И ДЖЕФ БУШ :))))

няма нищо по тъпо от бг трол

Е#ати стандарта - прошляци, бездомници, клошари, наркотици, корупция и беззаконие, полицейско насилие, гето до гето, дебело#ъзо затлъстяло население, което няма капка ум в главата, нищо не произвежда и само консумира. Та те дори собствена валута нямат!!! Стандарт - глупости

Куба в момента е едно огромно ГЕТО!!! Ти какво си мислиш, че са цъфнали!!! Това е остров на изолацията и живот ден за ден!!!

Скоро Джуджето ще бъде свалено и народа на Русия ще тръгне по правилния път.

Кубинците се избавиха от комунистическото мракобесие.

да. сега ми кажи, в Русия, комунистите, на власт ли са или са опозиция :)

Путин явно се е борил против системата отвътре... Според тебе, подполковник от КГБ какъв е ? Пионерче? Или той се е заклел, че е комунист, след това се отказал... Ми вярвай му, че му пука за някой друг освен за него. ;) Те и нашите комунисти, станаха социалисти за една нощ...

Трябва да си ужасно тъп или зомбиран за да зададеш подобен въпрос-целият род на Путин са все комунисти а той виден КГБ-ист.....иначе ти си питай пък аз се чудя имало ли е нещо различно в Русия от 100г насам

Е, Революцията победи! За 50 години краварите не успяха да смачкат революцията нито с военна сила, нито с опити за убйство на Кастро, нито с икономическа блокада! 50 години Команданте Фидел показваше среден пръст на империалистите и накрая империалисткият главатар клекна! За тези 50 години Куба може да беше относително бедна, но никой там не ходеше ни гол, ни гладен, всички деца ходят на училище, няма наркотрафик, няма банди от цигани, няма масови разстрели в училища. И да не забравяме, за тези 50 години Куба е предоставила повече медицинска помощ на развиващи се държави отколкото всичките прехвалени Г7 разбойници. Който не вярва, да погледне в гугъла Кубински здравен интернационализъм. Hasta la Victoria siempre, Comandante!

Отиди в Куба и тогава говори. Не беднотия, не мизерия. Нещо повече. Неописуемо. Майка предлага дъщеря си за 1 консерва с храна. И всичко в резултат на прехвалените командоси. Едно е да правиш революция, друго е да развиеш икономика. Това го изпитахме на собствен гръб.

Където краваристан се е намесил и е наложил ембарго, какво друго очакваш? Сега когато краваристанците клекнаха, ще може държавата да си функционира нормално.

На теб лично ли ти е предлагала дъщеря си за консерва храна? Защото на мен никой не ми е предлагал дъщеря си. Изобщо не може да се сравняват стандартите, защото първо МАНТАЛИТЕТЪТ И ЦЕННОСТНАТА им система са съвсем различни.

Говориш пълни простотии. Те щяха ли да се радват хората по улиците и да жадуват по-добри условия за живот , ако им беше толкова хубаво. Куба е 50 години назад като развитие от целия свят и сега им предстои тепърва трудния преход

разгледай снимките, и имай впредвид, че те са най-доброто, предложено от пропагандния отдел. Кубинците не обичат комунизма и Америка - и от двете не са видели и не очакват да видят нищо добро.

Едно е да искаш по-добре от това което вече имаш, друго е да се превърнеш в още едно Хаити или Мексико, където полицията убива студенти и наркотрафиканските мафии нападат полицейски участъци и режат глави, ако някой от техните е арестуван. Кубинците се радват защото сега краваристанското ембаргото падна и ще могат допълнително да си подобряват страната. Само че това ще е от изходна позиция на ниска престъпност, универсално образование, безплатна медицинска помощ за всеки, липса на гета... Comprende?

СПОРЕД РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ПРИ НАС И КУБИНЦИТЕ В КУБА ТОВА Е ПОБЕДА НА КАСТРО И ПОРАЖЕНИЕ ЗА ПОЛИТИКАТА НА АМЕРИКА :)))

дезинформационна партенка на Фашингтонската пропаганда.

Един ден така ще ликува и народът в Русия

Сега от бедни ще станат още по бедни.

Празнувайте кубинци, защото не знаете какво ви чака... и ние така празнувахме преди 25г. Българи, празнувате ли сега?

Празнувахме, защото мислехме, че комунизмът си е отишъл заедно с комунистите. НО се оказа, че още са тук и затова е така 25 години, няма отърване от тях! Ако още не си го разбрал... ЖАЛКО!

Ще имат приход на валута, ще внесат коли и техника втора употреба да си ги купуват с нея, както и всякакви американски ГМО-та, и със сигурност ще си спомнят с носталгия за годините по време на Ф. Кастро.

Разгеле, дойде и техния 10-ти ноември! Да им е честито!