Москва подозира Вашингтон в ”държавен кибертероризъм”

Москва очаква Вашингтон да реагира на съобщенията за кибератаки на САЩ срещу Русия. Липсата на реакция ще означава, че в САЩ има "държавен кибертероризъм".

Обратно в новината

Коментари - Москва подозира Вашингтон в ”държавен кибертероризъм” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали има кибератаки, не знам. (не знам и каква атака се явява порното по нета). Ама тая Захарова...! Алал вера! Бе, нема друга на света! При такъв наличен мат'рял, не знам, как напраиха нашта Антония Първанова, първа кикимора...в Раша.

"Москва смята подобни обвинения, непотвърдени с факти, за голословни и незаслужаващи внимание," И защо Вашингтон, по същата аналогия да смята нещо друго?! Тия яко ги хапе коня! Но явно санкциите си казват думата!

Москва очаква Вашингтон да реагира на съобщенията за кибератаки на САЩ срещу Русия. Вървя си аз по улицата и някакъв помияр ми се зъби понеже според него му нарушавам територията. Започва да лае и очаква да реагирам. Как реагирам аз? Продължавам си по пътя.

Интересно тези помияри са ангажирали вниманието ти. Но ги заобикаляш. Помияри, помияри но стоиш далече от тях. Излиза, че ти си страхливец и помияр. Само на думи си мъж, а си джанка.

Излиза че ти си помияра. Написал съм че си продължавам по пътя глупако, къде четеш че го заобикалям?

Тия направиха троловете си разногледи, а после други им били виновни.

САЩ,ВОДЯТ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ ЧРЕЗ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА!!!ТОВА НЕ Е НОВИНА!!!НЕ ВЯРВАМ БРАТУШКИТЕ ДА НЕ СА СЕ ПОДСИГУРИЛИ!!!САЩ,НЕ ПРОЩАВАТ И АКО МОГАТ ДА СВЪРШАТ НЕЩО ГАДНО,ТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ!!!НО УВИ ДО СЕГА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО,ЗАЩОТО ЯВНО НЕ МОГАТ,А САМО БЛАФИРАТ!!!СИЛНА РУСИЯ,ГАРАНТ ЗА КОРЕКТНОСТ В ПОЛИТИКАТА!!!

Света беше едно много по-добро място за живеене, преди Олимпиадата за Мир в Сочи.

преди 10.11.89.

Че то вече всеки подозира всеки, откакто е създаден Интернет и само лаик не е взел мерки стига да са ефективни. За новите програми и чипове то си е у тех, шпионското де!!! Вече, каквото и да купиш те гледат, слушат, както отпред така и изотзад ?!... За да се опазиш поне малко само собствена ОС и надграждаш докато ум не ти зайде. Това, че някои се правят на ощипани моми говори за тях, че не са обърнали сериозно внимание на киберсигурността и внедряване на иновативни разработки в...... Хартия& папки/спец/, както лазери& кристали не на последно място са друга тема за сигурност и иновации....

Аре бе спЪд де се скри ???или събираш центчетата дето ви ги подхвърлят от Козяк???????????????

Москва, сиреч Русия подозирала! Много подозрителна стана Русия напоследък, след като гепи Крим, воюва в Донбас и Лугандон и унищожава със "суперточни" бомби болници, училища и детски градини в Сирия!

От черупката ти тъй ли изглежда?

..Москва подозира Вашингтон в държавен кибертероризъм... --- ха ха ха! руснаците още малко и ша стоплят! ами то цялото аи-ти и интернета е теротизъм и грабеж и геноцид, бе! ха ха ха!

явно покрай изборите сорос е дал бонус или са се открили още работни места !

на познатите ми руснаци пребиваващи в България - всички до един псуват Путя и казват, че ги отдалечава от цивилизования свят.

кой знае какви отрепки са познатите ти .... , сигурно и ти не си далече от тях. Но ти им даваш пример как трябва да обичаме президента си, нали ?

Тролове, отивам да гласувам, после пак ще пусна обявата за работа като бурлаци на сирийския бряг ;-) И да се поограмотите малко на тема репарации към СССР след Втората световна, къде се намира Гредетин и защо няма никаква връзка с Първата световна, и най-вече - да се самоопределите - българи ли сте, руснаци ли сте, чеченци ли сте...

и аз идвам ....

при големите? Мястото ѝ е при Зимбабве и Ботсвана - нека първо изпревари тях.

дето и той вдига крак ...

РэФия ли? Ъ-хъ, същия.

Защо мюфтията в голямата джамия в Масква цвили на руски? Егати и молитвите....

ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ НА РУСИЯ Е БЪЛГАРИН ОТ ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ!!!НО ТАМ СА ПРИЕЛИ ИСЛЯМА ЗА ОФИЦИАЛНА РЕЛИГИЯ!!!ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ ПО-МАЛКО БЪЛГАРИ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА ЗАГУБИЛИ БЪЛГАРСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ!!!

Много от участниците в този форум страдат от яркоизразена шизофрения. Когато от Вашингтон се оплакват , че са жертви на руски кибератаки, това е "хибридна война", която Кремъл води срещу "демократичния свят" Когато от Москва са оплакват, че са жертви на американски кибератаки, това е "хленчене и мрънкане" на "ватници", които "смятат със сметало" Де гиди , лицемери мръсни!

ватника си е ватник

Е за това ги мразя американските империалисти и техните соросоидни подлоги.

Абе ти и баща си и майка си ще мразиш за рубли.

сериозно

Айде, бе няма ли кандидат-бурлаци, да теглят "Кузя" покрай сирийския бряг и да пеят "Чорны ворон" ;-)

Знахарова първо да каже защо обичаме отново Ердоган. Нали имаха неопровержими доказателства, че е терорист и закусва с пеленачета! Троловете се побъркаха.

дали имат компютри на пушляка,ама със сигурност имат радисти,дето чукат още морзовата азбука и сигналчици които размахват флагчетата и светят със семафорите пак по Морза.

НИЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ВИНАГИ ВЗИМАМЕ ТОВА КОЕТО НИ ХАРЕСА.ПРЕВЕДЕНО НА ЧОВЕШКИ ЕЗИК, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НИЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ СМЕ КРАДЦИ, РАЗБОЙНИЦИ И ПИРАТИ. В Ъ П Р О С И ?

САЩ не са англосаксонци! Със сигурност имат и такива, но по-голямата част от гражданите на САЩ не са англосакси!

ние сме светлинни години пред руснаците и тодор живков е измислил компутара като го е кръстил на родното си място,няма българин който да знае морзовата азбука.

От кое поколение са компютрите в пушляка-самолетоносач ?

от поколението"ц.ц." (цицка циццева,цитан цитанов)

от поколение достатъчно да ти уцели двора и да направи голяма дупка на мястото

От онова поколение, дето помни с ферити :)

Добро утро, тролове, набирам доброволци - бурлаци да теглят с въжета "Адмирал Кузнецов" по сирийския бряг в посока юг - север и обратно. Предлагам конкурентно възнаграждение и приятна работна среда ;-)

Затова ли Бруте западът се разквича като стара гювендия, когато руските кораби минаха Ла Манша. Още им треперят тлъстите ГМО задници

И моят трепери, ма не задника, а фуя ;-)

да не предизвика еко катастрофа с тия пушеци

Фири

Мечтата на русофила- да го пущат надолу с главата у комина на адмирал Кузнецов!

!Абе Г-н Ивджев, забрави ли като партиен секретар на Съюза на журналистите как крещеше - Да живее СССР ? Сега под 100 псевдонима плюеш Русия от която яде не хляб, а бял хляб. Руската империя никога не забравя, нито доброто, нито лошото

Те сега колат и дъртите уфсе,да си правят овча пъстърма.

Фири

Ако русия бъде унищожена светът ще се избави веднъж за винаги от заплахата за ядрено унищожение.

Ми кво чакате бе унищожете я!!!ми сетне!!! те щот Руснаците въоръжени с камъни и прашки!!!мисленето не ти се отдава!!!виж в близането си отличник!!!!!!!!!!!!!

Фири

Русофилите трябва да се експулсират в русия преди тя да бъде изпържена. Защото те са второкачествен предателски материал който трябва да бъде дезактивиран.А нормалните българи трябва да ядат повечко чесън за да се предпазят от тази зараза.

А ИДИОТИТЕ СИ ОСТАВАТ ИДИОТИ, винаги и особено преобладаващо в БГ!

Фири

Расия- това са една шайка безподобни тъпи пияници с мания за световно господство. Те поддържат проспериращи държави като Севернма корея, Турция и Иран.Не мислите ли, че тази измет не трябва да се изпържи веднъж за винаги?

Мисля че в главата ти има свободно пространство...

Нападнаха ни заради Австро-Унгария, а не заради Русия, която плати 125 млн. златни франка на Падишаха за Източна Румелия. Иначе как нашата армия можеше да се изнесе от Турската, до Сръбската граница. Такива са ти познанията третополов Ти си кръгъл тъпунгер и антибългарин бе гьотверен !

Сбиротока е в Америка , такива са фактите ! Щом като има афроамериканец то трябва да има и италианоамериканец и българинамериканец , малзиеамериканец и т.н . Ако не е смешно то е жалко ...

Не, не е така! :) Значи Африка е континент и оттам - афроамериканец. Значи другото е евроамериканец. ;)

Пак не си наясно, като всеки тъп соросоид. Русия не може да стане световна икономическа сила, но ще направи Китай такава

Какво правиш във форума,бе!Шо не одиш да обираш големите добруджански жълти тикви,сега е сезона.

Фири

Гроза морей демек адмирал куизнецов го влачат на буксир:)

Влачат, ама стигна! А новият американски ко стана с него? Той къде е?

Не го мисли.Ще стигне където трябва.И няма да се вижда чак от космоса пушилката на Кузя.

Нападнаха ни заради Австро-Унгария, а не заради Русия, която плати 125 млн. златни франка на Падишаха за Източна Румелия. Иначе как нашата армия можеше да се изнесе от Турската, до Сръбската граница. Такива са ти познанията третополов Ти си кръгъл тъпунгер и антибългарин бе гьотверен !

Фири

Крайно време е да се отнеме българското гражданство и имотите на така наречените русофили , а самите те да се експулсират в русия.

Определено, и без това са крадени - поликомисарите не бачкат

Анман от надупени ! Тебе ще те позная по походката дори без да те познава - щото и като ходиш си надупен !

Тази по добре да мълчи. Загрижена изглежда. Какво очаква? Русия да пропагандира с мръсотията си, колко е зле запада и в същото време да не очаква нападение? Хайде де, седни и гледай Захарче, какво следва.

Фири

Крайно време е НАТО да унищожи Русия, китай и Северна Корея. Там е свърталището на злото.

РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ НАТО ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ЧАСА СП. НАЦИОНАЛ ИНТЕРЕСТ, ВАШИНГТОН, 12.8.16 Г. ИЗДАНИЕ НА ДЪРЖ. ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ

Някой сигурно пропуска, че САЩ е в НАТО :)))

Хайде де!

ЦИТИРАМ : Ядрените сили на САЩ още използват дискети ( от онея големите). От Пентагона заявиха, че модернизацията вече е в ход ( ама чакат Китай да ги произведе :)))))) . :))))) , :))))))

Публикувано във факти.бг: Ядрените сили на Съединените американски щати още използват компютърни системи от 70-те години на миналия век и дискети, съобщи Би Би Си, позовавайки се на правителствен доклад. Според него данъкоплатците харчат по 61 милиарда долара годишно за поддържане остарелите технологии. Тази сума е близо три пъти по-голяма от инвестиция в съвременните технологии. От Пентагона обявиха, че системите и остарелите дискети са в употреба, защото работят. Въпреки това властите са амбицирани да извършват промени и флопи дисковете да бъдат хвърлени в коша до края на 2017 година.

Немски сайт се гаври: Подигравателна руска атака накара американски военни да се подмокрят от страх! На запад никоя медия не е съобщила за конфузната случка, когато руски Су-24 прелетя над US миноносеца Доналд Кук и моряците напуснаха

Фири

Да бе седи един негър в ракетата и муа дискетата у флопито:) в ракетата сичко е на флашки мой човек.

Абе ти що на мене ми се сърдиш ? Та аз цитирам американците . Я марш на Козяк да протестираш !

Военни хакери. Военните действат само по заповед. Сега я втасахме. Ами като затъват по плажовете, поне с хакерство да се позанимават.

Фири

русия да го духа.

Три варианта: Сащ Показват смелост и потвърждават новината във вестника, че са официално хакерска държава. Плашат се и отричат. Мълчат и гледат звездите, което е равносилно на мълчаливо съгласие.

Добричлията пак е на високо ниво.Много секретни тайни знае,бе? Абе Добричлията,да не са ти монтирали руснаците в мазата някой сървър да шпионираш от тук,от България.Нали си руска подлога.

Който чете, обикновено е на високо ниво. И... благодаря за оценката ;)

Защо колата ти е с номер ТХ - маршал Толбухин ??

Добричлията иска да опровергае руската пропаганда. Има напредък в развитието му. Един русофил по - малко, един българин повече.

Видяхме колко сте патриоти, щом европейското закнодателство е по висше от родното.

Захарова хленчи, че някой й бръкнал под полата, а тя не разбрала кой е ухажора. Сега американците трябвало да си признаят, в противен случай ще бъдат обвинени. Че то под руската пола може да бърка всеки, защо рускинята си мисли, че само американците имат тази привилегия.

Бе вий чекиджиите от кога станахте коцкари??? за коцкар се иска здрав х.уй!не здрава ръка!!!!!!!!!!!

Като Путин, например, дето го изгони Людмила, поради пълна хипотентност!

Чекиджии сте вие които си барате х.я, защото за другото не ви допускат, а ние които ровим под руските поли сме коцкари.

отивало към урните със вдигната ръка,все едно козируват.Това била паролата ,за да не сбъркат и да гласуват за фърчилото. УТОЧНЯВАМ.няма агитация в изборния ден!!!

Аз все пак да попитам - в филма "Боговете сигурно са полудели" ( комедия с един бушмен ) в ролята на бушмена не е ли Обама ?

Ако питаш за онзи, дето върху главата му пада хвърлената от самолета бутилка кока кола - той е. Затова е такъв чамав.

Да бе за него питам Обама ли е щото приликата е старахотна ! Пък и нали е бил бушмен ... демек сега афроамериканец щото няма такова животно ...

Ако се съди по ръста, по-скоро е роднина на Пукин! Пукин закла Крим, той закла чужда коза!

Кажи нещо за Иванушка глупака - емблемата на руския фолклор.

А "До ЧИКАГО И НА ЗАД НЕ ЩЕШ ЛИ " ? То народопсихологията е за това и най-добрия пример е бай Ганьо .

Пичове! Ки Као /бушмена/ е и по- симпатичен, по умен и по- находчив от кенийското анималче!!!!!!!!!!!!

В Русия от 2008-ма военните си имат собствен интернет, който непрекъснато се развива. Той е изграден на различен протокол от световния Интернет и двете нямат никаква връзка помежду си. В него имат достъп всички видове въоръжени сили, със специално сертифицирани компютри, които имат защита от включване към тях на несертифицирани периферни устройства. Криптирането е на много високо ниво, позволяващо да се ползват документи с гриф Строго секретно. Основният домейн на тази затворена мрежа е mil.zs, на базата на когото функционират домейни от трето ниво. Казано с други думи - този военен интернет не може да бъде хакнат по никакъв начин, защото не съществува достъп до него.

А можеш ли да обясниш за какво им е този собствен затворен интернет? Да играят на Тетрис и Танчики?

И защо Захарова лае и се сърди, защо кара американците да си признаят за неща които не може да извършат? Чак през 2008г. ли руските военни са се сдобили със собствен интернет. Ни е в България имаме от 90 - те години.

Абе "янки" бе няма ли да си дадете подкрепата за "майката" на държавата??? кое време стана вие още си чешете пръстите на клавиатурата!хади,че сетне да не си ближете сварените макарони!!!!!!!!!!

Да знаете колко рускини съм хаквал на Слънчака,Златни пясъци,Албена.В Русия навярно нямат толкоз компютри.Абе,много им е податлива системата.Малко водка,уйски,гуни-муни и си проникнал дълбоко във флопито.

Лъжеш, не си рускини, щото неха сериозни, полякини и украинки.

И към мен има кибер-атаки и от извънземните по Айпи адреса ми.А нашият настоящ и все още През изпреварва дори и американците в кибератаките срещу всичко неамериканско. Биг Брадър не спи, дори и Тръмп и Клинтъновица шпионира, дори и в тоалетните им има хлебарки. Колко хубаво беше преди 100г.- няма ток,няма интернет,няма ядрено оръжие, а само хора с очила и шлифери и мацки като Мата Хари.

Преди 4 месеца бяха корейците, после Китай, сега Русия. После ще видим.

Много от участниците в този форум страдат от яркоизразена шизофрения. Когато от Вашингтон се оплакват , че са жертви на руски кибератаки, това е "хибридна война", която Кремъл води срещу "демократичния свят" Когато от Москва са оплакват, че са жертви на американски кибератаки, това е "хленчене и мрънкане" на "ватници", които "смятат със сметало" Де гиди , лицемери мръсни!

Много рано са се оплакали, атаката още не е започнала....

Хленчите защото путинофилите сте безпомощни.

Шило

За кое са безпомощни? Да си защитят системите ли?

моя реплика на моя коментар: Горните реплики са доказателство, че този форум е пълен с индивиди, страдащи от биполярни разтройства...

Защо са им на Русия разни кибератака, когато има и по прости начини на въздействие. Например посланията на Путин към запада са прости и разбрани. Защо във вашите страни има толкова много чужденци? Защо броят на мусюлманите застрашително расте? Все пак, християнска държава сте. Бизнеса радва ли се от намаляване на търговията с Русия? Мирно време - не са ли много американците и влиянието им в Европа? Отпускаш на Льо Пен заем и си спокоен за Франция. Тя казва - ние вземаме пари от тоя, който ни дава. Във Франция не ни дават. Аз мисля, че няма нужда от повече обяснение и кибер кандарми.

нека да си има кибер атаки срещу ватенките. да има жега за джуджето.

"Защо са им на Русия разни кибератака, когато има и по прости начини...." - никога няма логика в руските действия.

Той мислел ? Откога ?

Крадецът вика дръжте крадеца е вашата работа, другари.

Кое е хвърлял атомна бомба въврху гъсто населени с хора мирни жители ? отговор: САЩ през 1945 г. Кой извърши "хакване на държава" до този момент ? отговор САЩ, като хакнаха компютрите на иранска ядрена централа преди 10 г. и почти фалираха Сименс - производителя на тези компютри ! Как става "хакването" ? Деца- генийчета намират слабите места софтуера, който мързеливи програмисти от Китай и Индия (и БГ) са забравили влизайки през Космоса ? НЕ ! "Хакването" става през нарочно оставени за ЦЕЛТА програмни интерфейси с които в необходим момент се поема контрола над операционната система! Кой може да го направи ? ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА ! Кой произвоежда операционни системи и ги налага на васалите със самолетоносачи ако е нужно ? ФАЩ ! А СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО. ПРЕЗ СЕДМИЦАТА ПУТИН ОБЯВИ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ УПОТРЕБА В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР ОПЕРАЦИОННИТЕ СИСТЕМИ НА МАЙКРОСОФТ И БАЗИТЕ ДАННИ НА ORACLE. ВЕЧЕ ИМАТ СОБСТВЕНИ С КОИТО ДА ГИ ЗАМЕСТЯТ ! Та след съвсем малко време САЩ няма как да използват своите интерфейси за "хакване" - ще могат да хакват, меркел, барозу, юнкер и други знайни и незнайни ЕС активисти - нищо повече.