САЩ обявиха, че са във война с групировка ”Ислямска държава”

Белият дом заяви, че САЩ са във война срещу джихадистите на "Ислямска държава" (ИД).

Обратно в новината

Коментари - САЩ обявиха, че са във война с групировка ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

денят х идва , америка ще подпали света и ще си раздават оскари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По голяма е вероятността Русия да го разпали ....

Нека ИД бъде посипана с бомби от американците (айде пак ме изтрии сага).

УСАТА с кого ли не са във война!?

Обама,като приключи с ислямската държава,да продължи с държавата на червените кхмери..

САЩ обявиха, че са във война с групировка Ислямска държава Тоест ще воюват срещу самите себе си. Та нали са си вашето котило,та нали сами си ги създадохте и хич не ми се вярва ,че воювате ами си кроите нещо коварно ,някой друг ще изпищи. И аз съм но това което става там е пълно извращение със мирното население без значение от вяра и етнос.Тази воюваща групировка не са мюслюмани а банда извратени наемници.

Войната е нужна като слънцето и въздуха за всяко човешко същество и особено за военната промишленост!Вместо да се реформира исляма и да се коригира Корана както някога Библията да похвърляме бомбички!От 51 евангелия са приети само четири броя за истински!Накъде четох че кръвта на убитите ще осъди престъпниците и Бог ще въздаде наказание!Преведано -и личният лекар няма да им помогне!

Има стоки, които се ПРОДАВАТ и КУПУВАТ на смешно НИСКА цена. Друг е въпросът кой КАКВО плаща и кой КАКВО печели. Известно е, че парите СЪЩО са стока. Разбира се, това е така, докато съществува ВЯРАТА, че огромното количество постоянно печатани пари ще имат стойност и УТРЕ. Когато тази ВЯРА изчезне, хартиените пари внезапно започват да струват ТОЧНО колкото хартията на която са напечатани, защото тези пари реално НЯМАТ стойност САМИ по себе си. Човешкият мозък също може да се разглежда КАТО стока. Особено ако НЯМА проблем с печатането на пари. Защото хартия и мастило ВИНАГИ ще се намерят. Затова, колкото и да плати за ЕДИН качествен мозък, купувача и ВИНАГИ купувача е на огромна печалба. Защото качественият мозък има способността и да се РАЗМНОЖАВА. Трябва само хартия и мастило (пари), докато ОВЦАТА (мозъкът) НЕ разбере това, нали?! Парите днес НЕ се създават от хората, които произвеждат, а от представителни политици, правителства и финансови институции, които определят каква ще е стойността на вашия труд в зависимост от собствените им финансови интереси. В тази ИГРА Вие сте СИГУРНИЯТ губещ, вашият труд ВЕЧЕ е ПРОДАДЕН, вашата свобода ВЕЧЕ е ПРОДАДЕНА, вашите пари НЕ са ваши, те са Ви отпуснати в ЗАЕМ с ВИСОКА лихва. Лихвата е вашият живот. Разбира се парите са САМО инструмент, но този инструмент НЕ е във ВАШИТЕ ръце. Парите се превърнаха от средство за оцеляване в средство за ПОРОБВАНЕ. Парите вече не са следствие, а причина Вие да сте РОБИ тук и сега. Ето по този начин, представителната демокрация Ви държи в РОБСТВО. Защото РОБЪТ няма право на ВЛАСТ и РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, точно като ВАС тук и сега. РОБЪТ има право САМО да ИЗПЪЛНЯВА заповедите на ГОСПОДАРИТЕ си, точно като ВАС.

Като чета, за идеите и силата, с която се разраства "Ислямска държава" си мисля, че много хора в Европа и Америка не си дават сметка за заплахата която ни грози. По-страшно от война на религиите няма. Когато една страна води война с цел заграбване и използване на природни ресурси респ. богатствата на друга страна, е ясно какво ще стане. Когато изповядващите една религия решават да поведат война срещу друга религия, тогава става страшно, защото начините и средствата за водене на такава война са непредсказуеми. Интересно на коя страна ще застане др. Путин? Лек ден уважаеми.

То е елементарно. На страната на Русия.

сигурно е елементарно... да си сложиш тенеке на задника или пък да си заровиш главата в пясъка...!

Какво му е на Обама, заприличал е на 100-годишен старец. И кога е побелял. И на тези не им е лесно. Що се отнася до обявяването на война - все същите глупости, тия сами си създават врагове и ги правят силни. Струва ми се - идва нов световен ред.

САЩ, моля ви, не убивайте ИДИЛците... просто ги тласнете към кавказ... оставете ги два, три месеца там, нека убият малко руски войници... моля ви от сърце! А нека после ги пратим с една ракета на луната ... нека телата им създадат малко метан там!

Това го опитахте веднъж и после Бен Ладен ви събори небостъргачите.

Сега е ред на Айфела! Недоносеното френско соцче нещо са натиска!?

Докато Обонго се накани да воюва на хартия със собственото си създание - Ислямска държава, руснаците започнаха да доставят на Ирак Су-25 и Ми-28 "нощен ловец". Освен това, не е сигурно, че САЩ са обявили война на ИДИЛ. Казано е, че е обявена война само от говорител на Обама. Все още не се е прозинесъл врховният главнокомандващ на САЩ - Мишел Обама.

естествено е, че иракчаните не искат су 25 и ми 28... морално остаряла техника, още от момента, в който е видяла бял свят. Всеки иска ф 35 или Шинок... факт, кво да праиш!

Всички политически революции СТАВАТ антиреволюционни, СЛЕД като победят. Това е така, защото властта ВИНАГИ е антиреволюционна. В нея има един ВГРАДЕН механизъм, по силата на който ВСЕКИ властимащ се превръща в антиреволюционер. Властта се движи в свой СОБСТВЕН свят. Защото ВЛАСТТА на ШЕПА хора (политици и духовници) е РОБСТВОТО, а НЕ политиката. Досега сме били СВИДЕТЕЛИ на НЕ малко революции, ВСИЧКИ до една НАПЪЛНО провалени. Революциите НЕ помагат и човек все повече ОСЪЗНАВА това. За обществото е най-важно да има ИЗКУСТВЕНО създаден и НАЛОЖЕН ред от шепа хора (представителни политици и духовници) за теб, а хората да се съобразяват с него УЖ доброволно. Ако някой обаче се ОТКЛОНИ макар и МАЛКО встрани, се НАДИГА буря, а тълпите подивяват. Пряка демокрация означава бунт. Не е революция, а ПРОСТО бунт, понеже в пряка демокрация НЯМА власт на ШЕПА хора, а има САМО политика, тя НЕ се стреми да ПРОМЕНИ света, държавата или обществото. Тя е преди всичко е бунт, ИНДИВИДУАЛНО неподчинение. Чрез нея индивидът се ОСВОБОЖДАВА от конструкциите и РОБСТВОТО на представителни политици и духовници. В МОМЕНТА на освобождението човек НАВЛИЗА в нов тип съществуване, за което до СЕГА не е имал представа. Сякаш е живял с кърпа на очи и ИЗВЕДНЪЖ някой е МАХНАЛ кърпата: светът е така РАЗЛИЧЕН и НОВ! Премахнатата от очите превръзка е онова, което до СЕГА си наричал уж СВОЙ ум - мисленето ти, предразсъдъците и познанията които са НАЛОЖЕНИ върху теб от алчни с болни мозъци ШЕПА хора (представителни политици и духовници). Всичко това те заслепява, ПОДДЪРЖА те незрящ, затъпял и безжизнен само с ЕДНА цел, да си РОБ на ТЯХ. За да може ВИНАГИ друг (представителен политик и духовник) да те представлява и управлява ТВОЕТО тяло, и душа, точно както е било винаги до СЕГА за теб, нали.

ВЕЧНА ДРУЖБА!

тази лицемерна америка в лицето обама най- накрая си изнамери враг с когото на води война . Преди година се провали една таква война срещу сирия . Тогава Русия помогна да няма и от тогава САЩ искат нова някъде. Опитаха се в украина ама се провалиха.

"Ислямска държава"-ИДИЛ или Халифата е рожба на запада, създадена за да бъде насочена към средноазиатските републики и Кавказ срещу интересите на РФ, КНР, Индия...

А бе руските тролове,защо не си сложите по една чалма и да се обрежете????

Първо ти! И без това се натам ви дърпа вас американците. Явно ви харесва да ви уважават отзад

СЕГА Е ЯСНО, ЧЕ НЕГРИТЕ ЗА ДА НЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ НА СИГУРНА СМЪРТ ОТ РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ В ПОРЕДНИЯТ КОНФЛИКТ. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ДА НЕ СЕ СЕТИ НЯКОЙ ЗА ВЪЗМОЖНОТО СЪЗДАВАНЕ НА АФРОАМЕРИКА - ДЪРЖАВА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СЕГАШНИТЕ ЮЖНИ ЩАТИ. ТЕРИТОРИЯ НА КОЯТО МИЛИОНИ ЧЕРНИ ХОРА ОСТАВИХА КОСТИТЕ СИ ЗА ДА ПРЕЯЖДАТ СЪЩИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ КАТО ДНЕС

Афроамерика аххахахахахаххахахх това полит.коректното име на Негърленд ли е ?!?

Сега е момента,да запазим неутралитет,а не да крещим,че сме с Хамериканците.Защото веднага ставаме мишена,пък сме и доста близо до Африка!Тя Хамерика е далеч,пука й!

Не с ИД са във война, ИД е тяхно творение. САЩ са във война с целия свят, но не го обявяват официално

ДА ЖИВЕЙ ДЕМОноКРАЦИЯТА! УРААААААААААА!

Сега нашите русофилчета и борци за православна вяра са объркани, че изведнъж защитават в писанията си фундаменталистки мюсюлмански режими и държави!

Е, поне Обамата се оправи, че от "сирийска опозиция" ги прекръсти на "джихадисти".

САЩ вкарват ислямските терористи после покрай тях избиват и невинните за да завземат територии, а Русия не иска да измират невинни хора!

ТЕ ТИЯ СА В ПОСТОЯННА ВОЙНА С ЦЕЛИЯ СВЯТ...

Пос....ковци, що не си провеждате операциите в Крим? Война се обявява на суверенно призната държава бе разбойници!

Щото с ИД е по-лесно с бомби да се смачкат, а руската измет ще се смачка икономически. Те руснаците са държеливи на студ и бонби ама да видим без ай сиктирчета и БМВ ще се оправят ли или ще бутнат другаря путкин.

То BMW-то е жизнено важна стока, та Русия ще клекне. А ако им спрат Фераритата ептен.

Тея американци от избори на избори все по-идиот президент си избират.

Ето на тази снимка много прелича на уке (вуйчо) . Кой са другите съюзниците освен България и Белгия , че не се сещам ? Защо бомбандирате чужди държави след като нямате позволението нито на техните правителства нито одобрението на ООН . Тези ги разправяйте на старата ми шапка как ще целите ИДИЛЦИ по главите и точно в десяткака . И защо на американците всичко ви пречи , атакуват ви ваши обучени хора .

Забавно е. 1. На 3 септември в интервю пред дясната Фокснюз сенаторът МакКейн (оня същия, дето ни идва тук, когато Орешкарски спря Южен поток) заяви в прав текст: "...Тогава (след употребата на химическо оръжие в Сирия) всички в Групага по национална сигурност (на президента Обама) искаха да се въоръжава Ислямска държава в Ирак и Леванта (предишното име на ИД)..." 2. През 2009 г. заловеният в Ирак лидер на ИДИЛ - сега ИД Ал Багдади е освободен от затвора заедно с други членове на организацията по искане на администрацията на Обама. На излизане (според иракски медии) той дори се е обърнал към присъстващите американци със "-See you in Washington!". 3. САЩ са обучавали много от терористите на ИД - като заграбиха американската бойна техника в Мосул, веднага сред тях се намериха и пилоти на хеликоптери и бойни самолети и механици на бронирана техника и водачи БМП-та, Хъмвита и т.н. Има още много на темата, но няма смисъл - ясно е едно: САЩ и сие си търсят поводи да нанесат въздушни удари по силите на Асад в Сирия и да въоръжват допълнително останалите "наши" главорези джихадисти - от Ислямски фронт (заедно с официалното крило на Ал Кайда в Сирия - Фронт Ал Нусра) и Свободната сирийска армия... Карай - война да става! Кво толкова, че загиват десетки хиляди невинни хора.

Белият дом, откакто в него се засели Обонго, вече не е бял и не е за бели хора! И в най-трудните преговори с предишните екипи са намирани взаимно-приемливи решения: Джон Кенеди и Никита Хрушчов, Ричард Никсън и Леонид Брежнев, Роналд Рейгън и Михаил Горбачов...Дори със клана баща и син Буш имаше разбиране! За два мандата Брикета запали целият арабски свят(под миловидния предлог за арабска "пролет), съсипа Сирия и Ирак с предизвикани граждански войни и с измислената от US ислямска държава! Предизвика невиждана световна финансова криза, а в момента разгромява Украйна! И всичкото това с цената на стотици хиляди жертви, в услуга на ВПК и на еврейската мафия, управляваща действията му!

наше момче е ,,мюслумче,,!!!

понякога се питам: кои от кого ,,плагиятства,, там: ,,политиците,, от ,,холивуд,, или ,,холивуд,, от ,,политиците,,!!!

ДА.СЕГА ЩЕ ДОИДЕМ ПРИ ТЕБ БРАТКО ОБАМА !!! ИДВАМЕ С ГОЛЯМА ЛЮБОВ , ТЕРОР ,КАМИКАДЗЕТА И ВСИЧКИ ЕКСТРИ :)))) АЛЛАХ АКБАР БРАТКО ОБАМА !!! ЧАКАЙ НИ :))) !!!!

Урааа ! Най-накрая сащ си изфабрикуваха поредната "война". Сега ястребите от вашингтон, могат да спят спокойно. :))

деер

Е , как се води война с детето си?

ВСИЧКИ ТРЯБВА.

сащ отдавна са във война със себе си и понеже имат претенции да са целия свят - водят войни и с целия свет. звучи парадоксално и е така. яка форма на параноична шизофрения е обсебила цру, нса пентагона и нато..

И те говорят за някаква борба, след поредица от провали от тяхната инвазия в суверенни държави.Те не могат да воюват, а само да бомбардират при това най-често трепят мирни хора тоест всичко на куп, каквото им падне. Философията им,че само те са изключителни и ценни за човечеството, други народи са недостойни тяхно величие . Американци не са войници, а шушера по-холивудски супер екипирани и въоръжени.Но файда няма.Провал след провал и ненавист на света и страх от техния безпредел.Анализатори предупреждават, че да има ефект от борбата с Идил необходило наземна операция.Задължително. Но в този случай ще загине някой друг черен американски задник и човечество това няма да преживее.

Американците обичат да воюват, стига да не е на тяхна територия.

Навсякъде, където има Нефт и Газ, много странно се свалят Правителства от обучени и модерно въоръжени терористи, които след изпълнение на задачите следва да бъдат ликвидирани ........хмммм!!! Как се поддържат тези хартийки наречени Петродолари....хмммм, въпрос с понижена трудност ?

Е какво като преди са ги подкрепяли?Подкрепяли са ги щото са имали някакви имагинерни цели.Млада демокрация,свобода смяна на старият тираничен и деспотичен режим.Па те излезнаха най обикновени бандити.Почнаха да колят журналисти да плещят глупости за световен джихад и тн.Е така е то революцията винаги изяжда свойте деца.Ако маймуняците вместо да гърмят с калашника и да викат алах акбар бяха позачели и малко европейска история щяха да знаят.То не може само да гърмиш и да мислиш с долната глава.Все едно.Те загубиха още преди да са почнали.Просто още не са го осъзнали.

/държавният секретар Джон Кери предпочете да използва термина "широкомащабна антитерористична операция"/. Досега беше АТО в Украйна сега стана ШАТО!

и комунистите

...и антикомунистите. Като е тръгнало така, поне карай до края!

САЩ призна, че води война с ИДИЛ в Ирак, а не им праща бонбони. Скоро може да признаят, че в Украйна се води гражданска война с местното руско население, а не АТО срещу някакви терористи. Май има напредък. Демагогията вече не вирее. Само Кери се дърпа още....

Първо си ги отгледаха,сега ще им обявяват война???И предлагат,който иска да участва.Наглост.Подкрепяха Ал Кайда в Сирия срещу Башар Асад,беше лош,диктатор,въпреки светския режим на Сирия,а сега ревнаха-били във война.Лошото е ,че са доста далече от тези събития,а ние сме близо и целия бежански поток е към нас и Европа.А те си стоят далече,пелят от тая война и гледат сеир!!Отврат.

Пич, видим че си голям експерт

А теб те видим, че не си никак умен. Какво каза колегата, дето да не е истина, та му отговри по този начин? Или ти си знаеш :"Абе на мен са ми казали така да пиша и това си е !"?

знаем я тая война. Литкат си горе с фантомечата и хвърлят бомбички, а долу мре всичко що мърда.

Я се завирай в мишата си дупка да не те цопне някое фантомче

Лично българският външен министър Николай Младенов е домакинствал историческа среща на сирийската опозиция край София, която е първа по рода си. Тайната среща, за която "Сега" съобщи по-рано днес се е провела при изключителни мерки за сигурност в Правец. На разговорите са участвали около 40 представители на сирийската опозиция от Сирийския национален съвет, Кюрдския национален съвет и Националния блок на сирийските племена, съобщиха от пресцентъра ни на външното ведомство. Те са обединени от общата цел да подобрят координацията помежду си, което да доведе до край на кръвопролитията и смяна на режима в Сирия.

Виж кво всичките тия барабар с плевнелиев не представляват това което мисли народа.А плевнелиев само изхарчи бюджета за да е внато.ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА ГИ ПОДАРИМ АКО НЯКОЙ ГИ ЩЕ.Днес се водят наново военни действия в донецк може би ученията на нато за кото тук си мълчат кат п..ки а хората ги издавиха и живеят в мизерията си за тях няма пари.

Не съм за ислямистите но ми се иска да се справят с хамерика веднъж завинаги.Те са в война с целия свят от както са създадени.Разбиха и скараха славянските народи вместо да сме обединени,сърби,българи,македонци руснаци украинци сега брат брата убива защо за кефа на хамерика.

Това го правехме и преди да бъдат създадени САЩ, само друг ни беше виновен!!!

Щом не си за ислямистите и "хамерика" значи си за СеСеСере

ЗА БКП ЯСНО ЛИ ТИ Е!!!!!!!!!!!!!!45 години МИР .

Америка обявява война на америка!!!

Нечувана смелост!