Простреляха конгресмен пред супермаркет в Щатите

Американският конгресмен Габриел Гифърдс е била простреляна в главата по време на среща с избиратели пред магазин в град Тусон, щата Аризона.

Обратно в новината

Коментари - Простреляха конгресмен пред супермаркет в Щатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Посетете нашия сайт да прочетете статията на известния американски историк и нобелист Джефри Сакс Битката на американската политическа класа, в която разказва как в САЩ властта е захваната от шепа богати хора и техните корпорации, които по най безскрупулен начин я използват да раз полягат с парите на данъкоплатците, за да богатеят те и концентрират националните богатства в свои ръце. 43 милиона американци живеят благодарение на купони за храна, 58 милиона се без здравна застраховки. В политиката цери ужасна корупция, изборите се правят срещу безконтролно приемане на пари от корпорации и рушвети, партиите и политиците стават напълно подвластни на корпорациите. Демократите на Обама се опитват да направят нещо, с прокарване на нова здравноосигурителна система. Но тя се посреща на нож и с куршум срещу най големия и защитки демократката Габриел Гифърдс . Това е американската демокрация на банкрутираща и колабиращата обществена система на САЩ. Не ви ли прилича на българската демокрация? досущ! По -точно България следва американския демократичен модел. Справка последния вариант на новия избирателен закон, в който се дава огромна власт на партиите, те да влизат по криминални начини в Парламента, да разполагат с огромни пари в избирателните си кампании, които ще се използват само за купуване на гласове.

Законопроекта за здравната реформа беше приет още миналата година. Ясно е колко знаете за Америка.

Посредствеността и ограничеността крещят от словоизлиянията ти! Това с "провинциалното" е просто класика, още повече, че най-вероятно предците ти са водили кървави войни с ордите бълхи в китните си селски къщи от кал и плет, докато предците ми са поставяли началото на българската държава и войска. Но затова не си виновен, чивек не изблира рода си! Виж, писането на глупости си е лично твой принос и избор! Саркози - евреин? Ха-ха! Това, че единият му дядо е евреин, не прави и него такъв! Произходът му е смесен /и унгарски, също!/, но самият той си е французин.

Как няма да сте против конспиративните теории за евреите, кйато от далеч си личи, че сте от тяхната кръвна група!

Е да, позиция на глупака, който, око нещо не е преминало през ушите и очите му, го окачествява като различна кръвна група. За такива като теб Алеко преди сто години е намерил точен термин тъмен балкански субект"

Който е написал това явно не е българин. Не знае дори как се спряга. Конгресменка или член на конгреса. Както и да е. Добре че убиеца не се казва Хасан. Тогава новината щеше да е "международна терористична организация свързана с Ал Каеда организира масов погром срещу конгреса". А сега -- който е стрелял дори не е терорист.

Явно някой от нас са изперкали тотално.

Има късмет че се казва Джарет -- това е еврейско име. Иначе Джарет си е пълна откачалка. Вижте му youtube. Ако това им са "душевно здравите" в Америка какви ли са душевно болните?

Драги "преводачо", титли, обществени длъжности и постове не се маскулизират - т.е. не се използват в ж.р., например няма професорка, изпълнителна директорка, президентка, депутатка, генералка и т.н. Затова и дамата е КОНГРЕСМЕН (това е длъжност и не се превежда буквално). Хайде стига с народната етимология!

Казва се congresswoman.Еиии в БГ всички разбират и от езици.

в USA на жените се наричат CONGRESSWOMAN, а не CONGRESSMAN

Не, конгресмен не е титла, а разговорно наименование, което се използва само за МЪЖЕТЕ- членове на конгреса, по простата причина, че самата дума е от мъжки род. За жените се използва congressWOMAN. Не е необходимо да се превежда в женски род на български - конгресменка звучи толкова смешно, колкото и бизнесменка. Достатъчно е да се използва използва наистина неутрална титла - член на конгреса, народен представител, член на камарата на представителите и т.н. Това са родово-неутрални термини, не конгресмен.

Габриел Гиффърдс е ЖЕНА. Няма как да е конгресМЕН. Може да е член на камерата на представителите, може да е представител в конгреса, но не и конгресмен. Оправете си превода, че е голяма излагация.

Дали някой ще пита героя от Стъклен дом, Джеймс Уорлик - палячото, дали демокрацията в Америка е наред и как се спазват основните демократични ценности. Само дават акъл а при тях е по голяма кочина.

Щото при нас не е кочина, нали - заради едно изпреварване на пътя се почва бой и стрелба.

Хане,ни не разбра ли1 че аз не съм нито американофоб, нито американофирл, а се стремя ОБЕКТИВНО да тълкувам историята и събитията?!

"Простреляха депутат пред супермаркет в Щатите" - това е вчерашното заглавие на материала. Изпратих мнение, че в САЩ няма депутати, а конгресмени, и думата беше променена, а на мнението ми излезе надпис: до dir.bg ( нерегистриран ) 09.01.2011 00:14 *Коментарът е премахнат, тъй като е определен като спам или съдържа линкове Поне кажете едно "благодаря" или си сменете преводачите/редакторите. Материалите ви са пълни с грешки...

В САЩ жаргонното наименование е конгресмен, но за жена точния термин е член на камерата на представителите, или член на конгреса на САЩ. Конгресмен съдържа думана мен - мъж.

Men означава мъже, а също така и хора Ти не смяташ ли жените за такива или просто не си никакъв разбирач?

ето ти заглавието от bbc:A US congresswoman is in critical condition after a gunman shot her in the head and killed six people in an Arizona shooting spree...нито ман нито депутат.

хубава жена, дано се оправи!

Тя, ако полудее, няма причина, да не се занимава с политика - то болшинството политици са луди по един или няколко синдрома! Нормалните хора се въздържат от участие в тази професия!

Ти не гледай българския политически живот- той е извратен от самото му начало и системата му не позволява нормални хора да влезнат в българската политика. Не може генерални промени на обществото, да се прави от ненормални политици. А американския политически път се нуждае от големи сериозни реформи .Гледай в youtube изговора с известния американски общественик Джон Перкинс озаглавен "Говорейки свободно с Джон Перкинс" в 7 части и български субтитри.

ideyazabulgaria.org

Гледай в youtube разговора с известния американски общественик Джон Перкинс озаглавен "Говорейки свободно с Джон Перкинс" в 7 части и български субтитри.

B америка е пално с идиоти,затова стават такива редовно-случаини стрелби по мирни хора !

Нищо случайно няма в това, следи световната и американска преса за да разбереш това.. Запознай се с дейността на депутатката, за да разбереш защо са я гръмнали с платен убиец. Габриел Гифърдс е реформатор от рода на Кенеди.

Хич не сравнявай тази неприятна еврейка с Кенеди...

По скоро комунист като Кенеди и Клинтън

След като конгресмена е с пробит мозък, а е оживяла, къде са били уцелени останалите жертви??? А може застраховката "живот" да е изиграла фатална роля.... Сериозен повод за размисъл, кой е спасяван в демократичните държави!

Днес в Балтимор пак е имало стрелба с 2 жертви. Кой знае може демократичните (лъжливите) медии и да го съобщат някога.

Извършителя да бъде доведен в България и да бъде незабавно назначен на работа като въоръжена охрана в нашия парламент :)

Свободата на слово не е празднословие, ако погледнете саита на радио ехо москва ще разберете че там плямпат и повече от българите, но това за нищо не говори, и в украина същата ситуация, всичко се говори но кирвана си върви, никой никого не чува.

Този стрелец е ненормален. Да стреля по такава красива жена!

Страната е голяма има всякакви болни хора. В нашата родина това би било ежедневие да не кажа ежечасие а сме колкото един техен среден град.. като бройка.. Кажете ми пак за лудите лоши американци и нормалните възпитани човеколюбиви българи хахах

Средните градове в САЩ не са с по 7 милиона души население.

Напълни си прав. Америка е една прекрасна страна, едно здраво и стабилно общество. Такива стрелби на прихично болни които периодично и регулярно се случват там са чиста случайност, и причината е че просто Америка е голяма страна и има всякакви болни хора.

Следните фрази немогат да се отнасят за едно и също нещо освен ако не знаеш значението им "периодично/регулярно"-"случайно" .

Каква е разликата между "открил стрелба" и теророситичен акт! Ами разликата е в това дали извършителя е мюсюлманин. Общоизвестно е, че всички мюсюлмани са терористи значи ако беше мюсюлманин нямаше да е стрелба, а терористичен акт. Aко е американец , тогава е стрелба и той е и психически нестабилен. След "стрелбата" всички такива изчезват нищо повече не се чува за тях. Освен стандартната нацистка литература която винаги намират в домовете им.

Потърси в Уикипедия определението за тероризъм и спри да се правиш на интересен, когато има загинали. Аман от пубертетски простотии.

Не става въпрос какво е тероризъм, а за двойния стандарт с който медиите отразяват събитията.

Множко станаха напоследък подобните изяви в тази държава ; А щом дори и сламеният човек (с прелюбопитна индонезийска семка) се е появил публично и бил отправил апел ... Психотропни и/или HAARP-водени проби ?! Или просто състояние на духа в условия на сериозна многопластова криза ?! (п.с. И комай ще трябва сериозно да се замислим, как-точно да слагаме на добър български разните-му там чужд/озем/ици, нали ? напр. congresswoman)

Този е бил педерас, такова маце не се стреля, а се либи.

Айде бе Герб-ери къде сте?!? Виждате ли, че и в Америка ставали такива работи, а не само в БСП-апската Русия? Нещо сега да кажете за Станишев?!?

.... Тиквата да си мисли ....!

В САЩ могат да те претрепят на улицата като куче

А къде не могат?

В Бг това е многократно по-вероятно!

нещо си се обаркал

Жалък опит на американофилите да изместят темата и да плюят по Русия! Пичове не Русия трепе хора по вс континенти и не Русия бълва простотия с хиляди малоумни сериали, филми и реалита по целия свят

Ти четешли какво са направили тухните лекараи Куршума е минал през мозака , но правят и операция тя вече добре и разпознава хората Кога твойте пияни ушки ще направят такава операция те въобще имат ли мозък за да я правят

А ми явно тУхните лекари имат богат опит с този вид операции.

До sam-мисълта за връзката на свободата и необходимостта не е на Бердяев, а на един германец-Георг Вилхелм Фридрих...а за останалото си прав.

Ето, затова трябва да се учим от американците - за техните откровени човешки отношения, никакво притворство, никакво лицемерие: Не ти харесва президентът - бууум! Не ти харесва министърът на правосъдието - бууум! Не ти харесва класът в училище - та- та-та....половината клас. Не ти харесват Бийтълз - буум на Джон Ленън и прочие буууумммм!!! Браво!

Нашта Демокрация е по-напреднала от Американската - ний ги изпреварихме по време на Тройната ламя - тогава всичките фирми като Мултигруп, ТИМ, СИК, ВИС , Ипон, 777 ит.н изчезнаха - да сте чули някой от тях вече да гърми - няма такъв. Направо можем да каже че бизнеса докара демокрацията в България - даже сега си имаме и Премиер от бизнеса , имаме и полиция която почна да преследва похитителите на бизнесмени и да слушка телефончетата да не би някой да вземе да шава и смущава идиилията на Българската демокрация .... Направо дето се казва на човек му иде да запеее ...

Като любими свои книги, убиецът преди често е посочвал "Комунистическия Манифест" на Карл Маркс и "Моята Борба" на Адолф Хитлер. Мисля че това обяснява всичко...

Да, да и казаха че слушал Джон Ленън , дъ Доорс и Джими Хедрикс - все упадъчна комунистическа музика

Вижте какво чете и ще Ви кажа какъв е!Нестабилен младеж на 22 години- дали някой не го е направил такъв, за да го използва за пъклени цели. САЩ пречат на някой да осъществи имперските си желания, познайте от три пъти кой е този !!!

Ти май имаш видения - американец на 22 години да е прочитал някакви книги?! При това ветеран от Ирак - значи от най-бедните лумпенизирани слоеве ... Бил е някой полуграмотен, малоумен, контузен, обладан от страхове и фобии, отвътре го напъва нещо, но той не знае какво, защото нищо не изплува до нивото на съзнание, задръстено от едносрични команди ... и за всеки случай извадил патлака и стрелял, щото на друго никой не го е учил... Типично по американски!

естествен подбор понеже постоянно ни унищожават депутатите(като ни ограбват) хубаво е по някога и обратното иначе много ще се увеличи популацията им депутатска и много желаещи ще има за тази професия . Животинска ни е природата в борбата някой да доминира, да ръководи , да се храни повече, да има повече. Поява се обаче регулаторният орган калибър 38 и готово.

Ей, това беше моя реплика!

Хубаво си ги редиш думичките,само че са убити шестима, а конгресменката е жива, или ще кажеш кво са правили там та са се навряли пред пистолета на народният мъченик!

ви се , ний Българите сме много изтънчени като хора - ний евалюирахме в такава степен щото забравихме че ний сме единствената държава в Европа в която главата на Министър-Председателя е била набучена на кол и се е играло кърваво хоро около нея ....

Ако това се беше случило в Русия, досега щеше да има едно бомбастично заглавие, саркастичен текст с много подтекстове, поне 300 коментара, пълни с глупотевини, и точна бройка поне на загиналите ... Но нали е в силно демократоидния Голям Брат, коментарите са кратки и скромни, заглавието - почти нищо не казващо, както и текстът - той е пълен с противоречия и вяра в бъдещето, а броят на жертвите е смотан някак си в последното изречение, и президентът вече е "осъдил и се разграничил" от станалото ... Ех, двойни и тройни стандарти, лицемерия и люлчини песнички за наивници! И къде са дежурните писачи от Позитано да се развихрят ... вижте без тях колко семпъл е този форум!!! Лека й пръст на женицата, ако вече наистина е умряла, както и на останалите ранени или вече преминали в по-справедливи измерения...

ТОЧНО!!!!!!

Защо?

Според официалният сайт на руското МВР от 19 април, през 2010 г. в Русия са извършени над 20 000 убийства, т.е. 20.52 убити на 100 000 човека. Ако се добавят и 45 000 умишлени тежки наранявания , от които 15 000 завършват със смърт, Русия е на първо място в света. Отстъпва само на ЮАР - 56.49 убити на 100 000 души. В САЩ този показател е 5.7 на 100 хил.

Тяхната полиция ги пази!

Защо винаги като излезе някаква гадна новина за Сащ вие русофобите почвате да намесвате Русия, в МОМЕНТА СЕ КОМЕНТИРА САЩ И КАК ЕДНА КОНГРЕСМЕНКА Е ЗАСТРЕЛЯНА В ГЛАВАТА В СУПЕРМАРКЕТ!!!!! ОСТАВИ РУСИЯ, САЩ КОМЕНТИРАМЕ, САЩ!!!!ЖАЛЪК ОПИТ ДА СЕ ИЗМЕСТИ ТЕМАТА!!!

Защото тези които в случая плюят САЩ , определено не са случайно попаднали в нета граждани. Те са рубладжии. Просто им напомняме каква държава подкрепят.

Ние, жителите на по-изостаналите държави, копнеем за живот като на американци или англичани. Това постоянно ни се вглъбява от холивудските филми, списания, звезди и пр. Вглъбяват на бедните, лесно манипулирумени и послушни народи, че тези страни са върховни, напреднали и велики. От години насаждат облъчват с подобни лъжи. Изборът е ваш дали се образовате и да мислите по-критично към всяка, новина излъчвана от модерния хипнотизатор, наречен TV. Най-добре го изключете!

"Вглъбавям" е синоним на "концентрирам" Необходимата Ви дума в случая е "внушавам"

Свободата е осъзната необходимост!Живял съм и в САЩ,сега съм в една страна от западната част на континента!И тука наблюдавам ,едно асоциално малко общество от декласирани типове,социални аутсаидери,нискообразованимживеещи във въображаем свят,които не знаеш кога ще изригнат!Чета за главията в днешните новини!Първото е - Родители заровили от страх умряло от задушаване дете,второто Ппостреляният шофьор карал такси с 62 акта за нарушения!Третото е за Ал Кайда,четвъртото - за Румънски ТИР,петото за този случай и 6-тото задиоксина в Германия!Само две са за случващо се в България и двете за убииство на дете и за стрелба по човек с пистолет на улицата!А сме 6 милиона със забрана за носене на оръжие!Ами ако бяхме 300 милиона със свободен режим ,а и с над 90 млн.пришълци- негри ,араби,мексиканци и др.паплач!Уверявам ви,че всеки ден щеше да има стотици убииства,а от Атина до Виена щеше да е затрупано с поне 20 см.гилзи!

"Свободата е осъзната необходимост" - е хубава мисъл на руският писател Бердяев,но тя е за други хора,и за друго време....Стой си в западната държава,приятелю,защото адът на земята се нарича България !

Чак пък "ада на земята" - явно не си излизал извън граница, но поне да беше чел! За ад можеш да се огледаш в Афганистан, Сомалия (на първо четене) и т.н... Явно идеята, заложена в БГ медиите, да ни изкарат най-лоши, най-нещастни, най-корумпирани и т.н...е дала добри плодове в главата ти! А защо медиите работят против Българите е друга тема, но крайната насока е стимулиране на емиграцията....

Готин коментар,а и подркепям мнението ти!

Приятел, истината не е в писанията на медиите (те даже не са български), защото те са търговска стока и пишат за пари (същата причина, поради която ти си в чужбина!) Истината не е в това, кой политик каква изцепка направил, кой кого намушкал, прострелял и т.н.... Не прави смешни генерални изводи, че язък ти за културата от странство!

Ех, кога ще ги стигнем американците..

няма да ги стигнем брато,тука са 2ч0милиона на 50 щата като всичките ч8 в континента така добре са изградени и подредени че няма как да стане..а да имат закони..и лошо ако неги спазваш..знам го от опит.няма смисал за сравнение...

Добре казано:)

Ето това е истинска демокрация - не ти харесва някой депутат или вижданията му; краднал, корумпиран бил, съсипал квартала или града - вадиш патлака и шаткаш му главата. А не като у нас - мафията вече 60 години крадне по комунистически и няма кой да и удари балтията!!

правилно си разбрал че проблема ни е че сме овчи души и нищо не правим за да се промени ... също трябва да се разбере че това в българия е просто една криминална история и всяко друго обяснение е или пропаганда или заблуда

До Жони и Теди от Уса. Чакаме коментари по случая. Когато става въпрос за Русия и липса на демократични ценности там - вие двамката бълвате мърсотия като мръсни канали. Еми сега нещо никакви ви няма.

Ами нищо ново под слънцето там си е дивия запад. Хората се стрелят и в това принципно няма лошо. Някой не харесвал някой които се оказал депутат и го застрелял. В любимата ти Русия дори да се случи никой няма да чуе защото както всички знаем, свободата на словото е пословична. Нещо повече журналистите направо биват застрелвани, а хората финансирали опозицията тикнати в затвора. И другарко много моля не очаквай някои да стои в събота посред нощ по сайтовете и да следи новините.

Още Чърчил е казал, че демокрацията не е най-доброто нещо, но по-добро от нея няма създадено като политическа система. А що се отнася до Русия, то като ти допада авторитарния стил на управление, никой не те спира да заминеш. Какви ги дириш в България?!

Имам друга идея. Ние тук да ще установим авторитарен режим, а ти беж през Европата, после през океана и право във Великата Демокрация.

казал Чърчил, щото така му изнася юдейската система, какво от това! Какъв е Чърчил, а - Бог, висш разум, какъв е той бре, глупи, та зубриш цитати без да мислиш! Демокрация, глупи, означава: демос - народ; кратос - власт - тоест означава власт на народа, а не на някакъв депутат - слуга на народа Схвана ли? Чърчиловата демокрация няма нищо общо с истинското съдържание на понятието демокрация.

Изказването ти е неуместно. Това няма нищо общо с демокрацията. Някъде стрелят, някъде ядат човешко. Не очаквах такъв коментар от теб...

Защо да е неуместно? Двамата съфорумца Teddy и Joni винаги излизат в форума в ролята на висши съдници. Но преди да съдиш толкова безапеляционно би трябвало да се демонстрират наистина нещо по-добро. За убийство на Политкавска - имаше големи вопли относно полит.ситуация в Русия, а ми сега бих искала да получа критичен анализ на същото в САЩ. Няма нито злоба , нито подигравка в постинга. Но пък да не виждаш собствени проблеми и да съдиш другия малко пресилено. След всички поучения от тях двамката мисля че могат да коментират и този случай. Иначе винаги е жалко на хора , които загиват без да имат вина.

чакаи сега да те светна за теди уса. тя пише по 2 причини-за да плюва и за да има хвалипръцкане. в случая никое от двете не се връзва.

Защо не питате Гари Каспаров за демокрацията в Русия?

Няма какво да питам това чифутско леке, което блажеше здраво по време на комунизма в Русия. Там нещата са прости - който работи против Русия му набиват канчето. Даже много меко се отнасят с тях, за съжаление.

Другарко докато в някои държави си имат чернокож президент въпреки, че преди години това е било само фантазия в главите на някои хора. В любимата ти Русия хората няма какво да ядат и се втрещяват като се сетят за чудовището Ленин алкохолика Елцин или диктатора Путин. Като толкова милееш за държави в които демокрация не съществува никой и нищо не те спира да заминеш за любимата Русия.

Пропусна човеколюбеца Сталин-но все пак не забравяй че Москва е само на 1500км.

гусин седераст, понеже си типичен пример на безмозъчните ти съпартийци, не му мисли, щото не го можеш. Гледай само как много скоро чернокожият президен ще плати за всички золуми направени от реално упрвляващото белокожо юдейско племе. А за Русия не бери грижа, тя ще се изправи от пепелта след юдейте превзели Кремъл и тогава тежко им. Русия е Фенкс - винаги възкръсва и побеждава. Великата славянска държава, в която ще бъдем и ние, е неизбежна. Предсказана е от Дънов, от Ванга и не само от тях! Затуй, затваряй си глупавата уста и гледай какво ще става!

вече 3 години съм в САЩ, тук повечето хора са някакви сектенти. Ако искате пример приличат на посланика им в България, дано скоро емигрирам!

По-добре се сектердосай...

дано, и ние това чакаме- да се махнеш сам или имиграционните да те депортират. имаме си пре достатачно от типа "баи ганио"...имигрантите тук които живеят добре дори не си мислат да се прибират...само да отбележа.

типични думи на американизирано леке!

Да живее демокрацията !!!

Море, деморазкрацията съвсем е умряла напоследък.

Така е при "най-голямата демокрация в света". Там хората изобщо не са зомбирани и с промити мозъци, а едни съвсем нормални и примерни граждани, които съвсем щастливо и безметежно си съществуват... Докато някой случайно не се осъзнае, и понеже за него няма начин да се измъкне от така натрапената му "прекрасна консуматорска действителност", той тотално изтрщява - и отвътре, и отвън - чрез пищова си....

Пройчоо, майка...роб си роден, живееш с добре свалени гащи и гледаш в правилната посока т.е. на долу. И имаш нещастието да не го разбираш и продължваш да живееш в твоя си свят дето най/умни са българите, най/толеранти са българите и най/потентни са пак те....еххххх

Mr. Roy, ако ме смяташ за роб ела да ми станеш робовладелец! Хич няма да ти е лесно с роб като мен, който прави каквото си иска, и живее и работи където си иска... и кредити не изплаща.. ;)

Толкова си далеч от истината, че няма накъде - с някакви супер изкривени представи за САЩ ... сигурно от БГ пресата черпиш цялата си информация за там. Били зомбирани и с промити мозъци .... хаааа хааа ... такива като тебе са с доста по-промити мозъци ;)

И защо така реши? Защото така ти се иска ли? За твое съжаление, мнението ми е на базата на лични впечатления и наблюдения. Ако не беше така - отдавна да живея в САЩ. Засега обаче предпочитам Дюселдорф. А на теб - успешно доживотно изплащане на дървената барака за половин милион и на лъскавата тенекия в която се возиш. Също и цункането на чиутски задници. С две думи - постигането на "Американската мечта"! Много си фешън!

RIP

Глупендер..