Републиканци и демократи се разбраха за дълга на САЩ

Лидерите на демократите и републиканците в Сената са успели да постигнат компромис за повишаването на тавана на държавния дълг и възобновяването на работата на администрацията. Това съобщи сенаторът-републиканец от щата Ню-Хемпшир Кели Айот, цитиран от ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Републиканци и демократи се разбраха за дълга на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На доларите им казват гущери в чест на рептилите. В Китай дракона е много почитано същество а смисълът е същия. Затова чичо Сам когато има икономически проблеми китайците ще тичат и ще ги спасяват...

Рубладжиите пиха една студена вода. За пореден път.

ПИЧ ЯВНО СИ МНОГО ТЪП И НЕ ВДЯВАШ, ЧЕ ВДИГАНЕТО НА ТАВАНА НА ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ НА МАРИХУАНСКИТЕ ЩАТИ САМО УДЪЛЖАВА АГОНИЯТА. В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА РАЗПРОДАВАТ ИМОТИ ЗА ДА ПОКРИЯТ ДЪЛГОВЕТЕ СИ.

малоумнико в САЩ всичкото имот отдавна е в частния сектор и няма какво да се разпродава - за разлика от Русия където 94-95 разпродадоха голяма част от държавата при т нар "залогови аукциони" но и сега има още много държавни имоти в Русия (все пак 70 години всичко беше държавно)

Или си мързлив или си много тъп. Само такива немогат да се оправят тук.

А колко часа трябва да прави на седмица, за да не е мързелив, 100 стигат ли ?

Пич , един от начините е описан от Walter White в Breaking Bad .... Ти да не мислиш как са построили тия световни чудеса - кой трепал индианци, на кой робите гледали тютюн и памук, кой крави крал от мексиканците, кой нелегални залагания, кой осигурявал спокойствието на комшиите си с томи-гън ..... А имаше и един който бил купил ябълка на единия край на пазара и я продал на дугия край на пазара 2 пъти по-скъпо (и някой почтен и честен гражданин като теб я е купил 2-та пъти по-скъпо)

а друг взел че измислил поточната линия и направил автомобилна империя...да не говорим че има толкова много примери за това как имигрантите с труд и изобретателност са постигнали това което не биха постигнали на никое друго място в света...

Само не му казвай за Соркоски, че тотално ще му развалиш деня.

толкова плямпания и за какво - никой не знае какво е Държавен Дълг! какъв край на капитализма какви глупости - това е дългът на държавата към големите корпорации - демек вътрешни им работи! колкото повече расте дългът - толкова повече арабо-маймунски държави ще станат колонии на САЩ защото тоя дълг трябва да се връща с нещо - накрая ще настъпи втора световна колонизация на Африка понеже другият начин за намаляване на дълга е външна търговия в благодарение на глобализации евроинтеграции и тн дефлорации външен пазар просто не остана - корпорациите покриха целия свят - те така...

При толкова много финансови гурута, събрани тук, се чудя държавата ни защо е на това дереже...

Няма оправени държави, има оправени хора!

Се чудиш... но отговорът не е толкова труден! Просто всички тези бълг. гурута не работят за България, а за чужди господари, в ущърб на родината си. ѝвпрочем много от тях , макар и с бълг. паспорти, не се чувстват българи! Сети се за кого става дума (от първи път!)...

Историята започва средните векове, когато низвергнатите еврейски лихвари успяват да прокарат през папата, че лихвата не е дяволско изобретение. Срещу колко пари е станало, не се знае точно. Когато Луи хх закъсва и взема на заем от евреите, примера му се следва от останалите френски благородници. Така еврейските лихвари влизат във висшата аристокрация. Нещо повече, запшочват да диктуват на длъжниците си какво да правят. Тогава се поставят основите на финансовото поробване на хора. В последствие прокарват и икономисти-учени, които да рекламират кредита и бюджетния дефицит като единствения способ за финансов просперитет. За това на държавите се дават изгодни дългове при супер рейтинг. След това се търси начин да се разклати икономически държавата. Рейтинга й се сваля и лихвите по дълга хвърчат. Кредитора евреи започват да поставят условия и се опитват да поемат контрол върху съответната държава. В най-лошия случай снасят огромни суми като лихви. А евреите, печатащи хартиени пари, кротко паразитират, с вид на светци, пострадали при холокост. САЩ дължи на ФЕД 7-8- трилиона. Смятайте какви лихви плащадеждно затънали. Европа си позволи да се противопостави на САЩ. Последва фалшивата еврейска криза. Испания, Португалия, Франция и т.н. страни го закъсаха. Защото живеят с дългове по усложливо пробутаната еврейска схема.

Vasquez

Да Ви светна как стоят нещата със САЩ, колега. Историята започва през 1690 година. Тогава са пуснати първите книжни пари в Америка. Книжните пари са наркотици, които водят до пристрастяване. Те са по-опасни от останалите наркотици /цигари, алкохол, марихуана, кокаин и пр./, защото в мозъка на потърпевшите се синтезират множество вещества, например сомнамбулин, шоколизин и страхомицин, но не увреждат физическото тяло, а само създават затвор за ума на човека. Американците са жертва на американските гущери, които са зелени неслучайно - целта е те постоянно да бъдат в полезрението на американските зомбина, защото е всеизвестно, че зеленият цвят е най-желан за човешкото око, защото тази дължина на вълната е в средата на видимия за човешкото око спектър. Бих могъл да Ви изнеса една по-обширна лекция, колега, но се страхувам да не използвам цветущи епитети, които да отвъртят шайбата на някого от редакторите. Затова ще Ви кажа с няколко думи най-важното: В края на 19-ти век САЩ започват да раздават "справедливост" по света - САЩ са хамелеон, който се прави на бял, но е чер като катран... Тази своя същност те показват навсякъде - правят се до едно време на освободители, но от един момент стават завоеватели... Много прав е бил Левски /ако тази мисъл наистина е негова/: "Този, който ни освободи, той ще ни пороби!" От първата империалистическа война през 1898 г. до ден днешен те разпалват граждански войни по света, говорят за демокрация, права и пр., стават защитници на подтиснатите, но след това се обръщат на 180 градуса и започват да водят завоевателна война... Това се дължи на мозъчно увреждане, причинено от финикийските знаци - парите ги дрогират, създават някакви илюзорни реалности в техните глави, но като паднат на земята от "джойнта", който са пушили, те стават коренно различни хора. Толкова ресурси са изсмукали и продължават да смучат от своите колонии, които са 2/3 от Земята, че просто няма начин да са във фактически фалит! Единственото разумно обяснение е едно - правят се на труп, защото това е тяхната хамелеонска игра! Чакат някой балама да ги предизвика, за да му скокнат и да го яхнат! Спирам дотук, защото родеото, ласото и пр. американски работи са познати на повечето от тук присъстващите, само не знаят, че в главната роля участват самите те... Скоро започва ново риалити: Корифеят на корифеите, икономистът на икономистите, политкомисарят на политкомисарите ще мери риска от сътресения, възседнал разярен бик... То от планова към пазарна икономика си е здрав рокендрол, но пък излизането от демонокрацията си е здрав екшън!

Отлично, даже много добре! Всъщност не е толкова важно дали това , което така талантливо си изрекъл, отговаря на истинската действителност (щото човешкият свят е двойствен- полярен), защото дава храна за размисъл на успанат и зомбиран публика, кщоято се нуждае тъкмо от такива коментари, за да се събуди от позата на щрауса! Хааааа...

Тази схема бе приложена спрямо нея по най-брутален начин, тъй като се разчиташе на това, че гърчетат са големи гяволета и все гледат келепира за с/ка на някой друг. И така се стигна до сегашното положение. Н от всички тези схеми еврейчетата в крайна с/ка не печелят нищо (освен едно фалшиво самочувствие) , защото парсата отива при един невидим господар, на който те са само слуги.

Живея в Ню Джърси. Получавам около 2000 долара чисто, това с 20 часа овъртайм работа, освен 40-те часа. Наем - 1000 долара, бензин,толове - 250 долара, застраховка - 120 долара, евтина храна - 300-400 долара, поддръжка на колата, не знам какви други, накрая даже пари за кабелна телевизия нямам, която е 70-80 долара. Аааа, оня ден смених гърнето на колата - 300 долара, и пак съм на кръгла нула в банковата сметка. А и гуми трябва да сменям, но няма пари. Всичко заминава.

Малка корекция - овъртайма на седмица е 10 часа, ако го има, понякога го намалят или спират,и тогава съм в ужас как ще си платя основните сметки

Значи работиш за по-малко от $9.50 на час........... Не ти вервам........ама никак!!!

1. Потърси си по-доходна работа; 2. И в САЩ има миячи на чинии, чистачи и т.н. Т.е. нищо не пречи да си "там" и да си зле. Кажи какво работеше в БГ и за колко пари.

Много трудно е да се намери работа, а добра такава е почти невъзможно, защото хората просто са дотолкова озлобели да си запазят къщите от конфискация, че са готови на всичко, само и само да намерят и запазят работата. В България бях много по добре, в смисъл, че не плащах наем, ползвах градски транспорт. За съжаление това Ню Джърси е невъзможно, трябва да имаш кола задължително.

Всеки месец ли плащаш застраховка? Има апартаменти по 7-800 долара и евтиха храна по 200-350 долара. Ама ако искаш върни се у нас. Ще ти намерим работа за 3-350 евро. И апартаментче само за 300 евро/м. Разстоянията са къси тук, така че 100 евро/м ще са достатъчни за бензин. Е, евтината храна тук е малко по-скъпа, но 150-200 евро ще ти стигнат, но пък по кръчмите си е далавера в сравнение в Джърси. Но пък вече си имаме ефирна цифрова телевизия безплатно 11 канала, ама и кабелната не е скъпа за 10 евро 40 канала. Можеш и тука да караш на овертайм, ама дарение за шефа.

Годишната застраховка е 1200 долара, но като се разхвърля по месеци е 120 долара на месец, за 10 месеца,и това при положение, че нямам никакви нарушения. Иначе знам от познати, че може да стигне и до 7-8000 годишно, ако имаш аксиденти. За България - имам собствен имот, не плащам наем, транспорт - също много удобен и евтин. Основен разход остава храната, телефони, ток. Кабелната в БГ е около 25 лв, и това включва и интернета. Както казах в БГ можех да си позволя да спестявам.

Опа пропуснах средно 100 евро/м за ток и парно. Тука нямаме дентална застраховка, ама споко една пломба е жълти стотинки - само 25-30 евро.

Господине, много плащате за наем. Значи продавате колата. Купувате пикап на лизинг и спите в пикапа , така , че да не се вижда от вън. Парите за наема спестявате. След 5 години , ако сте сигурни в работата със спестените пари и ипотечен кредит купувате къща. Или най добре боксониера за спестените пари , но да е продаваема. Продавате пикапа . Живеете в боксониерата и пак спестявате наема. След още 5 години продавате боксониерата и купувате по - голямо жилище. И ако това ви е мечтата още десет години спестявате , продавате старото жилище и купувате къща. и не знам на колко години сте , но по - нататък живеете. Пенсионирате се пенсията там няма да ви стигне. Продавате къщата , връщате се в България купувате по - малко жилище и с пенсията и лихвите от вложените тук пари - влоговете до 100000 евро - 130 000 долара са защитени живеете. Може и в друга евтина страна в Европа , ако имате претенции.

Ха, ха, вашето прилича на вица за оня дето си лежал на брега и нищо не правел. Сега сериозно - ако не е наем, тогава данъка и поддръжката на имота те убиват, който е много сериозен разход. Спане в пикап - не може, защото полицията не допуска да се спи в колата. Проверявал съм го това в интернет, и зная, че ти правят проблем.

Зимно време спите в удобен спален чувал с електрическа възглавница . Един акумулатор , зареждащ се от генератора или стар стоп система , ако има такава или дори хибрид , ще ви стигне. Въпросът е да не ви разберат. От последното жилище ползувате адресна регистрация и сте се разбрали да идвате за стара кореспонденция. 5 години ще изтърпите някак. Представете си, че сте в родината.

link sectv. com и само за 19.50 ще имаш 27 Cable TV Channel Lineups

1. Линка не излиза 2. Много от цените, които виждате са промоционални - или само за нови клиенти, или само за 1-3 месеца 3. Много от тези оферти имат и допълнителни месечни такси,които не са показани в рекламната оферта. 4. Покритието е само за определени райони, и няма никаква гаранция, че ще има покритие там, където сте. 5. Проверил съм цените за моя район - само интернет (добър, но не файос) - 55 долара, ако е с кабелна - 70 долара

Един стар индианец ми каза В Америка има хорс, коксъкърс, индианци и имигранти И хорс и коксъкърс крадат природните богатства и земята от индианците и използват имигрантите да ги обработват

Vasquez

Прочетох Вашата история и предложенията на многото желаещи да Ви помогнат. Има много начини да напълните банковата си сметка, но аз ще Ви кажа традиционният - правите един профсъюз /може и на устна уговорка/ в предприятието, в което работите, обявявате стачка с искане да Ви вдигнат заплатата със 100 %, за да Ви я вдигнат с 50 %, след което чакате да видите какво ще стане. Има няколко варианта: Най-малко вероятен - вдигат Ви доходите двойно, защото виждат, че са ниски. Най-вероятен - започват да се пазарят, за да се срещнете наполовината на пътя и да си стиснете ръцете. Малко вероятен - уволняват Ви и оставате без работа. За да успеете, трябва да сте единни - трябва да искате увеличение повече от 10 човека наведнъж, като намекнете на работодателя, че сте готови да напуснете групово, ако продължава да Ви дава мизерни заплати /не трябва да му го казвате директно, а да го пуснете като слух - някой доверен негов човек ще му го изпее/. Нямате ли синдикат на българските имигранти в САЩ? Никой ли не защива правата Ви от американските експлоататори? Какви са тези ниски доходи при 50-60 часова работна седмица? Ако искате да Ви изнеса лекция "Надуй банковата си сметка като дирижабъл!" - оставете някакви координати за връзка, че тук е забранен спамът /това чатене извън темата го считат за спам - в този форум не позволяват бъбренето, раздумката, а трябва да се пише коментар по темата/.

Това какво общо има с темата? Ако искаш да си добре се премести в някой републикански щат.

това е краят. следва еврейска сюита.

Разбрали са се , пускат нова серия долари !

Ех мъничка надежда имах ,че ще има отделни държави а не щати.

външен дълг на глава от населението в $: САЩ - 51,170 (мисля че сега е към 60 000) Обединеното Кралство- 160,158 Франция - 74,619 Германия - 57,755 Холандия - 226,503 Австралия - 52,596 Белгия - 113,603 Швейцария - 154,063 Австрия - 90,128 Норвегия - 131,220 Дания - 101,084

Съвременният растеж се базира на дълг! Няма ли дълг няма растеж! Колкото повече някой има нужда от нашата стока наречена пари,толкова повече пари трябва да се вкарат в обръщение,защото никога съществуващите пари в обръщение не могат да покрият дълговете с лихвите. Еламентарна система,която практически може да съществува, докато има някой на който му трябват пари.

Е това е пълна гелупост!!! Това е Символ веруюто на евреите. И няма нищо обще с реални живот. Значи държави като Китай, Саудитска Арабия, Япония, които са с излишъци по сметката са зле. Живеят си прекрасно без дълг и си имат растежи. Абе евреин, ама много си тъп. Черното е бяло, нали? Кой ви е излъгал, че разбирате от финанси. От финансиови измами, определено ги владеете, но от нормални финанси, това е слабото ви място.

а защо изобщо трябва да има разтеж?дядо ти е имал една гора 10 декара и ако е знаел ,че ако сече по декар на година за 10 години ше свърши и после 10 години ще си купува дървата!та толкова с непрекъснатият разтеж!

Има нещо гнило в Дания...

Евреин, ай кюто ти 150 нещо е много фалшиво. За кой път ще ти повтарям едно и също. Тъп ли си, бавноразвиващ ли си. Явно и при ай кютата има жестока инфлация. Драги съфорумци. В реално време може да видите, как еврейския пропагандатор лъже и се опитва да ни манипулира. Пропагандата работи. ВЪНШЕН ДЪЛГ, ами ВЪТРЕШНИЯ ДЪЛГ? За САЩ има към7-8 трилиона към ФЕД, което е ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ. Втория по големина е към пенсионните фондове. И отделно към различни вътрешни фондове. Едва тогава ще получим зловвещата цифра от 17 трилиона. И тогава, дългът на човек от населението ще е съвсем различен. Евреина се опитва да лъже по един плосък начин. Скрива част от истината. Гледайте как се опитват да ни правят на глупаци.

САЩ отдавна са приключили играта. По интересно е, КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ до 2 години Китай? Участието на Русия е без значение в тази игра. Ще наблюдаваме ГОЛЕМО ШОУ, вервайте ми!

Отново и отново се отлага дългоочакваната смърт на капитализма и основния му представител САЩ! Добре! Ще ти верваме и ще чакаме!

Те отдавна са умрели, само дето още не са го разбрали! Основният глашатай е Китай и той ще оповести краят на целият ЗАПАДЕН ПРОЕКТ! ХАУ!

Капитализмът отдавна е свършил!Това,което наблюдаваме е глобална банкова диктатура,наричаща себе си глобализация, за по-благозвучно! Тук вече не става въпрос само за пари, тук става въпрос за глобален контрол!

Глупости. Китай е силно уязвим и като практичен народ, те много добре го знаят. Много са далеч от истината относно иновации, и падне ли им растежа под 4-5% са пак с дочените панталони. Никакво шоу няма да има в селдващите 20, а след това, я камилата, я камиларя.

Вие сте големи оптимисти, за следващите 20 години! Че то ако запазим тези темпове на плюскане и замърсяване на планетата след 20 години няма и дървета да останат на Земята, камо ли хора! Да Ви имам ОПТИМИЗМА, наистина ми повдигнахте настроението!

Какво да предприеме Китай, към най-големият си търговски партньор и най доходоносния си пазар? Вероятно Китай ще си направи харакири, или просто тъпаците като тебе ще поумнеят 1 трилион %, за да хванат 20-30 точки на АйКю тест за първолаци.

Хамериканците започнаха да свикват с някои неприятности. Периодично се появяват опашки по бензиностанциите, по няколко дни няма електричество, дори метрото не работи редовно. Двумилионен град, гордост на хамериканското автомобилостроене обяви фалит. Детройт се превърна в град-призрак. Финансов колапс е стегнал държавата и администрацията не работи няколко дни. Тъжна ситуация ...

Напротив, ВЕСЕЛА! Иначе ще се пръснат от скука и еднообразие! Не може всички да са като нас, всеки ден изненади, я от Тиквата, я от СерГея!

Американската гражданска война (1861-1865), е война която е била много отдавна. В Европа войните не са преставали, от времето на Римската империя насам. Обаче, сега с дефолтът на САЩ, ще настъпи и Новата ера "водолей" в света. Ера, на благоденствие и благополучие.

А хамериканският дълг расте ли расте ...

Ама и БВП расте ли расте. През 2011 пак гласуваха дълга да стане 100% от БВП до 14,4 трилиона долара. Сега БВП е 16 трилиона, а тавана си беше останал този гласуван през 2011 от 14,4 трилиона.

Шоуто за пред хората свърши! От утре новоотпечатаните долари влизат в обръщение. Поколенията задлъжняват още!

Тоя месец 17 трилиона дълг, другия 18 :) Племето обаче си мисли, че всичко е ОК :)

Истината е,че една малка група банкери завладяха света и си правят вече каквото си поискат!Като същевременно успяват да поддържат чудесно илюзията (това го правят перфектно, не може да се отрече) за свободен живот на модерните роби

12 поколения американци ще връщат главницата по дълга на китайците. А други 12 ще връщат лихвите. :)

Няма да могат само американците да връщат дълга! Съвсем скоро ще прикачат към този дълг и канадците и мексиканците! Чувал ли си за Амерото?

писателят Лю Чанг "Вместо да почита своите задължения като отговорна водеща сила, Вашингтон егоистично злоупотребява със статута на суперсила и създава още повече хаос в света чрез пренасочване на финансови рискове към чужбина, подбуждане на регионално напрежение, териториални спорове и откровени лъжи".

Следващия път, Американская свини! Следващия път!

Това , че се повишава тавана на дълга никак не е добра новина за самите сащ, просто се компрометират.

Ами като му дойде времето, ще приемат някакъв подходящ закон, съгласуван с най-големите световни икономики (виж ги кои са, совецката не е между тях) и нещата ще се натаманят. Ако смяташ, че китайците горят от желание да станат единствена водеща световна валута, дълбоко се лъжеш. Целият им износ се базира на това, че не са и си играят с юанчето в тяхна изгода.

За ваше сведение обаче" братската Китайска Компартия" от 2-3 години усилено подготвя пренасочване на цялото производство за ВЪТРЕШНИЯТ ПАЗАР! И много скоро ще ИМА ИЗНЕНАДА! Ще си копувате бръснарските ножчета по 100 долара парчето, или нема изобщо да се бръснете!

русофили-комунисти-атакисти знам че ви боли за разминалия се фалит но това че любимите ви китайци и руснаци се тъпчат със щатски дълг Е в пряка връзка с темата на статията! ;) и точно аз прекрасно разбирам какво е дълг какво е дългов инструмент и как може да се използва :))) и също го разбират китайските и руските финансисти и затова купуват щатски дългови книжа! а за разлика от тях вие сте просто едни идиоти :))))

един посерко.

не се излагайте повече :)))

ясно е колко разбираш от дълг, по -добре се скрий и не се излагай...

Би ли обяснил , докога щатите ще трупат дълг , и как ще го връщат? Щото си голем разбирач , нали ! И защо са великата икономика , след като са един самозабравил се заборчил агресор ? Некакви евреи , може би ?

Би ли обясбнил докога ще заборчават, и как ще връщат ?

Обамата си остава Обама. Не е победител като Голдуотър и Шварцкопф, като Хари Труман и Буш младши. Да не говорим за Рузвелт и Рейгън и още много други ... До скоро САЩ управляваше света и поддържаше хамериканския ред в него. Настъпи моментът, когато САЩ трябва да се съобразяват някакси с някого в този променен свят. И то не с един ...

Винаги са се съобразявали, защото демокрацията е в гена им. Ако не се съобразяваха, вместо Хирошима и Нагазаки, щяха да бъдат Москва и Ленинград.

В десятката-агент

Смешко :)

На хамерканците хич не им стискаше, не че не им се искаше. А сега - съвсем ...

идиот си. Демокрацията била в гена им? От къде е гена им? От най долните изроди на "запада". Избили над 300 милиона местно население за да си изградят "демокрацията". И продължаващи да зибиват хора по света. Така наречен иречек, ти си абсолютен идиот! И то идиот made in usa.

ЕЕЕ може ли такава статия да пуснете дира !!! Развалихте вечерта на стотиците метило-алкохолни "панелни" дипломати милееще за комунизма , съветски просперитет и "хубаво си беше "

Като ви "слушам" коментарите .... не ми се говори ВЪОБЩЕ ....!

АЛОО, МОДЕРАТОРА СТИГА С ТАЗИ ЦЕНЗУРА....21 ВЕК СМЕ ИЛИ ГРЕША Прочетете статиите във вестник СТРОГО СЕКРЕТНО на адрес: link там има много истини, които няма откъде другаде да ги прочетете и да ви отворят очите...

Комуноидното отроче, откачалката хифанджийски ли е носител на хистината ??????

.... хистината ??????

Името му е Красимир Иванджийски и е главен редактор на вестника. А дали това което се пише във вестника е истина само времето ще покаже. Но голяма част от анализите които се правят там се оказват верни . А твоята истина каква е .......

Благодаря за бързата реакция е адреса е скрит но поне останалото се вижда. Не че правя реклама на вестника, но там има много писано и за темата по дълга на САЩ, но нали има авторски права и не трябва да се копират статии...

АЛФА-Телевизията на истината!!!

гробокопачите на капитализма отново останаха безработни :))) ходете копайте картофи кво тропате по клавишите на персоналните компютри - измислени в сащ и тровите с долнопробна тъпотия интернет - измислен в сащ

Тровим Мрежата - измислена в CERN :) Прави разлика.

pmotikov@abv.bg

Сто пъти ви се обясни, че не е в церн. Чети. Информацията вече е достъна за Фсички.

прекрасно съм наясно ;) първата мрежа е направена от военните в сащ след това е направена такава между университетите в сащ лий написва протоколи са трансфер но такива е имало и преди него ;)

Че да измисли първата изчеслителна машина на твоите любими хамерикански.

И пак не разбирам, за какво по дяволите говориш? Пич, Америка са пред реален фалит, ОСЪЗНАВАШ ЛИ ТОЗИ ФАКТ? Имат страхотна социална криза, някой щати искат да се отделят. Разбирам че харесваш тази страна, но не разбирам какво искаш да кажеш с подобни идиотски постове? Разбирам да седнеш и да защитаваш политиката и програмата на Обама, но такива доводи като твоите са меко казано кретенски.

Дебила изобщо не осъзнава какво значи дълг и как американците задлъжняват все повече и повече. Тва двоен скок на външния дълг за един мандат и малко отгоре - ама дебилите не могат да се усетят. Щото си вярват, как частната ФЕД ще печата долари до свършека на света след 5 милиарда години.

Трудна работа е да фалират докато имат 300+ млн население, ядрени ракети и самолетоносачи по цял свят. Реалния фалит съществува на хартия - за успокоение на останалите и за да може да се контролират управляващите вътре в САЩ. Реално целият свят им слугува и ги издържа и поради посочените горе причини няма как да се възпротиви от слугинската си роля.

Доларът отново трябва да получи някакво покритие. Кюмурът е добро решение.Хем е в достатъчно голямо количество и може да стигне за новонапечатаните $.Хем гори по-добре.

горивата не бяха ли валутата на русия?!? щото за рублата едва ли някой по света е чувал

Бъди сигурен, че горивата на Русия са доста тежка дума в международните отношения :)

Валутата на Русия са пиперките.Носиш си чувалчето с пиперки на гръб и плащаш.Един борш=една пиперка.Литър бензин=две пиперки.Един долар=дръжка от пиперка. Абе тез рашани много пиперки трябва да имат.Щом толкова бентлита и поршета търкалят. Те добре,че и черноморието изкупуват на килограм.Иначе източна БГ до сега да е станала турски вилает.

Ха,ха,ха USA няма бюджет но има пари, в BG слънцето Урко Боклушарски направи бюджет но пари няма!......Днес на валутния пазар, долара натисна доста яко еврото......

Не се получи Сирийската авантюра и Обама не стана хамерикански герой. Не потекоха нови финансови потоци от далаверки с нефт, газ, оръжие и политическо и военно влияние. Друг стана герой без да афишира. Руснаците свалиха два Ф22 по странен за хамериканците начин и ... САЩ изпаднаха в непреодолима финансова криза. Сега търсят начин как да излязат от нея с мирни средства. С военни вече не става.

А преди да се разпаднат унищожиха с ЕДИН лазерен лъч стохилядна китайска армия, навлязла в неприкосновената совецка територия. Гледай далечния им изток, че е пълен веч с китайци, от амбулантни търговци, през земеделци, та чак до предприемачи.

Иречек, GPU... пийте си хапчетата!

бррррррррррррррр :))))))))) руските националисти със китайски наклони критикуват във форума сащ за дълга а любимите им русия и китай се скъсват да купуват щатски дългови инструменти?!?!?! а ся де

Това поставя америка на колене в дългосрочен план и прави гражданите на америка потенциални роби-те ще трябва да буат за да изплащат откраднатото от групата билдерберг и крадливите еврейски лобита. Те доларите им нямат никаква цена и бебетата вече го знаят-за това се купуват дълговете като истински залог за пропадането на хамерика

Наистина не разбирам какво целиш с подобни постове? Какви руснаци, какви китайци? Статията е за САЩ. Щатите са пред реален фалит, това че си вдигат тавана на дълга, не променя с нищо този факт. Аз лично се надявам, да преосмислят цялата си политика и да започват, да се измъкват от кризата. При един фалит на САЩ, ще пострада цял свят. За какво по дяволите говориш?

след като не си го разбрал не е предназначено за теб :)))))

Абе умньо, че нали точно това е най-голямата заплаха в дългосрочен план :) Вижда се, че американизираните фенове тука са се активизирали и яко раздават шамари по Русия и целия свят.

Mного сте прости и не четете, а и не знаете и от къде. В САЩ прагът на бедността е около $1250 . Които има доход по-малко, държавата му добавя. Засега радостта на тези които се представят фалит на САЩ е куха. Истински разпад на САЩ може да се случи след като САЩ са фалирали и изсмукали всички по-слаби страни като БГ. Светът върви към Световна война. Путин заяви че войната със САЩ е неизбежна. САЩ обаче се управлява от група банки, които ще се преместят в БРИГ / следващите 10 - 30 години/ и бедните пак ще си останат бедни.

Та понеже войната е неизбежна болшевикистанците купуват финансови и материални активи от класовия враг, сигурно с цел да го изтощат.

Че има ли друг начин нищонезначещи хартийки нещо да ги направиш ?! Някаква идея защо при двустранните плащания при фючърси никой не ще долари ?

Уж ви пратихме най-умните в УСА, а най-тъпите коментари винаги са вашите. работата е следната: все едно да излезем да пием с приятели, и да кажем на келнера, че след дълги дебати помежду си сме решили да не си плащаме.

Браво! Отличници!

какъв лев бе човек добре че сме вързани за еврото.... то не е смешно де ти по-добре виж рубла-долър

В России резко подорожал картофель !?!?!?!?!?! Да им имам болшевикистанската икономика.

Ти пък къде видя Русия в статията ? Абе много болни пишат тук.....това с Русия да не е някакво ново заболяване ?

pmotikov@abv.bg

Давам Ви пример за ефекта на пеперудата, как един ташаклийски битов спор, рефлектира върху изхранването на великия крестьянистан.

ФЕД и долара са велики изобретеня, гениални бих казал. Въпреки, че е основан и поддържан от мафиотски кръгове ФЕД допринася за икономическата стабилност и развитие в целия свят. Особено напоследък с мощните си финансови вълни, които инжектира в икономиката. Ефектът, който се преследва е "олекване" на дълга и има изгледи да се получи. За разлика от ФЕД всички сме свидетели на неадекватните мерки на ЕЦБ, водещи до кризи и безработица. За колониалната администрация в Бг даже ми е неудобно да споменавам.

паплач ...демек грамофон свири майка плаче.....

И какво да правим сега? Пак не можа САЩ да фалира. Колко да чакаме? Няма ли един ден Русия, България и Северна Корея да ги изпреварят? Или Китай? Изобщо съм отчаян. Комуно-идиотите каква духовна храна да ядат?

USA-то се гъбаркат и показват на останалия свят къде е силата.

винаги ще се разберат как да ограбят света *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много добре,че са вдигнали тавана на дефицита. Значи Аляска ще ни излезе по-евтино.А ако е пакетна сделка Калифорния може да ни излезе без пари.

винаги си бил глупак!!! калифорния изкарва повече пари от цялата русия :)))) така че не е ясно кой какво ще купува пък и вече така или иначе русия има опит да продава земя на сащ :)))))))

калифорния харчи повече пари, а дали ги изкарва, гледаме тавана на баланса изкарано/изхарчено. при това, тук се включва и награбеното от целия беден свят, и пак са на жесток минус. Иначе, харчат, с блясък и гламур.

))) Самонадеяни отворковци,които само общи лафове ръсят много. Глей сега-тази година за първи път от 2003 Калифорния леко връзва бюджета.Обаче планът на Обама за медецинската реформа намалява сумата на събираемостта.Второ-масово фирмите се регистрират по офшорни зони.А в Силиконовата вече 70 % от фирмите си плащат данъците другаде по света.Отделно китайците миналата година заеха 23 млрд на щата по суап за китайски книжа. Пиша ти го по-просто не щото иначе няма да го разбереш.Просто съм глупав чукча ))

Прост си. И в хамерика те пратихме да се учиш а се върна по прост...

Айде ся, Калифорния са си я заплюли китайците заради климата.

че само от порно си живял, ти си жалък бе чук, внимавай някоя бела мечка да не затопли изоткъм гърбъ

А ? Какъв таван бе ? Махнете всички тавани пред тази велика нация....Но знайте,че на всеки таван се крие по едно чудовище.

И какво от това, че сената гласува, че дълга може да си расте още и още. Това не решава по никакъв начин проблемите. Това ми прилича, "гласуваме, че можем да надуем балона още малко". То много хубаво, ама колкото повече го надуваш, толкова по-силно ще гръмне. Нищо не може да се надува до безкрай... Проблемът е, че в крайна сметка пак ще го духат бедните, чийто брой продължава да нараства в световен мащаб.

какво ще стане като се спука???Европа изчезва.

Яд ги е бедните комунистчета. Не можаха да погребат великия САЩ. :-)

А в парламента им наблюдаване театър.

Глупако, ти наистина ли мислиш, че увеличаването на дълга на САЩ е спасение за тях?

Вие се молете САЩ да не фалират, че последния път когато те фалираха в Европа избухна световна война :-))))

От това, че комунизма се срути, не следва по никаква логика, че и капитализма трябва да се срути! Капитализма съществува от стотици години и е резултат и мотор на човешкото развитие! Капитализма даде на човечеството научно-техническата революция и нейните полодове! Комунизма беше осъществената мечта на тъпите и мързеливите!

Тези мисли за комунизъм и капитализъм,като какъв паралел го втъкваш в тази вътрешна за Америка новина ?

Що за смешки. Къде видя в сащ капитализъм. Обществения строй там е Финансово-робовладелска държава. Плътен тоталитаризъм и диктатура. Няма капитализъм, няма и следа от демокрация. Театъра дето ни разиграват е за наивниците, да падат по-лесно в капана на "демокрацията".

Майната им на хамериканците. Ще си нарежат самолетоносачите за старо желязо и ще си платят дълга.

Театърът свърши! Рано или късно ще настъпи и краят на САЩ! Все някой от Северна Корея, Китай, Русия, Иран и други ще им видят сметката!

jizast

Колко мъка има на този свят, само като си помисля. Всеки ден умират хиляди комуняги с отворени очи. Техния вечен враг пак ги надживя. Ще надживее и форумните червенотивеници, мъка, мъка...

Но трябва да си много заблуден да твърдиш че сега в момента в тая дивашка демокрация Българите живеят добре....ние сме поставени под геноцит,по лош и от фашизма...вземете си я тая ваша пуста американска демокрация и си я заврете там някъде.... Искам да живеем спокойно и с пари както про социализма!!! Не ме интересува как ще се казва този строй!!! Искам да бъде живота на Българите спокоен и да могат да отидат дори и на море всяка година.А сега нямаме пари и за храна-ние пенсионерите......

jizast

Ами нали комунистите ти докараха този строй в БГ бе охльо. Размърдай си малко мозъка, не повтаряй едни и същи клишета до припадък. Това не е строят на Америка, това тук си е посткомунистически бълвоч сътворен от твоите червени кратуни.

А, не така, другарю. 45 години, ядохте, пихте и ходихте на море. Накрая като ви поднесоха сметката вместо да кажете "ей, оляхме се, дай да видим как да оправим най-бързо работата", вие окрадохте чашите, посудата и покривките. Сега, рев.

много плямпала които бяха нясно че сащ ще флират ги няма във форума днес :))))))))

Ха,че те са си фалирали ))

и като вас американските боклуци. Сега частната евреиска фирма потрива потно ръчички и е приготвила печатницата да бълва хартиики-зелени,почти вече и (без реално покритие) и си мислите че сте си рещили проблема. От вас идват всички проблеми,войни и колонизация(включително и на нас БЪЛГАРИТЕ)но скоро идва и вашия край...много много скоро .

Развалихте байряма на другарите с тази новина.

Забавянето във времето на фалита на САЩ се дължи на причини: ЦИТАТ: "В- Актуален ли е все още Планът, за следващите 5 години? О:- Не, продължителността е променена. Тя е разписана средно до май следващата година и даже там не е токова ясна, както през февруари, април, март, ОСОБЕНО март. Защото енергийната мрежа, която сега се разгръща, е нова. Да, ние сме разчели и сме се съветвали, но разбирате, че луфтът при развитието на земните вектори е твърде свободен, не може да се разчете на 100% действието на всяка мрежа. Затова при разгръщането на 15, после на 30 и 40%, ще се направят определени измервания, необходими, за да се коригира сценарният план и той може да стане по-строг или по-лек. Но едно е ясно - ще се върви в избраното направление." При това положение, колко му е човек да изкара, още 6 месеца "служба" на дявола.

Ура! Печеля сериозен бас! Още преди месец бях казал, че това с договарянето е поредния американски цирк и че ще се договорят на 16 срещу 17 октомври! Всеки път сценарият е един и същ!

хехе това твоето си е чисто обирджииство, ако си се хванал на пари. А тоя с когото си се обзаложил или е голям балък, или никога не е виждал телевизор и вестиник, или най-вероятно и двете.