САЩ дават 15 млн. долара за армията ни до края на годината

Българската армия ще получи 15 млн. долара от правителството на САЩ до края на годината, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

Обратно в новината

Коментари - САЩ дават 15 млн. долара за армията ни до края на годината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прос мивистър земеделец уж. Колко ще прибереш от комисионите за ремонти.....и какво разбираш от администрация и съкращения.

Демек самолета без двигателите и крилете!!!!!!!!!!

САЩ ДА СИ ЗАДЪРЖИ МИЛИОНИТЕ И ДА СЕ МАХА ОТ НАША ТЕРИТОРИЯ, ОТ КЪДЕТО СЕ ЦЕЛИ ДА НАПАДНЕ РУСИЯ, С КОЕТО ЩЕ ВЪВЛЕЧЕ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! МАЛОУМНИЯТ НИ - Т.Н. "ПРЕЗИДЕНТ", ДА НЕ СИ ДАВА ЗА.НИКА ПОД НАЕМ, ЗАЩОТО В ДАДЕНА СИТУАЦИЯ ЩЕ СЕ ОТТЕГРИ В ГРЪЦКОТО СИ ИМЕНИЕ, А НАРОДЪТ ЩЕ ГИНЕ ЗАРАДИ АМЕРИКАНСКИТЕ АПЕТИТИ! СТИГА С ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ И С ТОЗИ ЕВРОСЪЮЗ!!!!

И колко са, ---15млн.долара ? Нищо и поФанимЪ.

А кога правителството на България ще отправи поканата към САЩ за освобождаване на 4 безплатни военни бази? Нали това трябва да стане преди 15 Юни!

Добре бе, кажете колко ще ни струват тия шест радара!

Гущера ще даде 1 000 000 евро на Мара ако я изостави заради, примерно...Васка

Тука ми мирише на отвличания, с тези хвалби ,за милиони ! Мара да се напИня ,за повече деца ...,ама май не иска .

САЩ дават пари единственно за ремонта на собственните си БЕЗПЛАТНИ БАЗИ , които Българските Национални Предатели - ПОЛИТИЦИ им дадоха БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ! В НАТО ни вкараха по същия начин! Но иде времето и на тях да им се потърси сметка, блокада на сметките и ЗАТВОР за Националните Предатели подписали НЕИЗГОДНИ за България Договори!

ЗА 15 000 ДОЛАРА ПРОДАДОХТЕ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ СУВЕРИНИТЕТА НИ,ПРЕСТЪПНИЦИ!ТОЗИ НАРОД ЩЕ ВИ ПОТЪРСИ СМЕТКА!

Това в Бг не е народ ,а мРъша ... Вече 26г.,спа,спа,...спа та се скъса от спане ,...а сега о'леле!

те тези хамериканци много щедри, само от къде ще ги дадат, от парите, които крадат от нас? , те че нямат е ясно. Кери го питат за визите, а тои дошъл да ни набутва във воина, набелязани сме, въпросът е какво правим, ние, народът??

Ние си пишем, те ни го набутват все по-навътре!

ДА!!! България трябва да увеличи и бюджета за отбрана и числеността на армията си. Защо съседните Турция и Гърция поддържат такива големи армии, въпреки, че са членки на НАТО ??? Не е тайна, че те имат териториялни претенции към България, въпреки че официално се мълчи по този въпрос.

какво означава това - Българската армия ще получи 15 млн. долара от правителството на САЩ до края на годината, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев. ? Че не искат да се подлагат и искат да са независими от руснаците ли? Глупаци, вие сте независими! Защото от вас нищо не зависи! имам предвди на световната сцена. Но с мършата си можете да съсипете България! И го правите! За пари, за да угодите някому, за да сте на власт и да не работит, а вземате големи пари! искате токова пари,ч е и правснуците ви да не работят! Това се казва партийно-милиционерска върхушка! Вие сте паразити в тялото на България! трябва спешно да ви премахнат!

Браво! Ура! Пак ще има пари за канората - Боко, Цоко и Сие!

САЩ ни дават 15 млн. долара и ни казват какво да купим за НАТО.

Тази "щедра" финансова помощ , ако я получаваме редовно всяка година ще ни позволи след 100години да си закупим една ескадрила сегашни самолети от САЩ

Какво означава дават, ще се връщат ли парите, лихви ще има ли? Хайде г-н Министре малко по-конкретно а не общи приказки. Дават но за обекти които тях ги вълнуват ли? Щото какво даване е ако е за тяхно удобство и България няма да разбере пак нищо от подаянията?

Браво! Ура! Пак ще има пари за канората - Боко, Цоко и Сие!

'САЩ дават 15 млн. долара за изграждане на обслужваща ги военна инфраструктура в България'

Ама ние имаме ли армия? Тези пари май ще се дадат за да нямаме функционираща армия..., или за да имат американците тяхна армия на наша земя Тогава какво да очакваме от такава армия? По-добре да заличат и държавата от картата на света.

Нашите управници отново ще се продадат и ще отворят базите в Равнец/която в момента се възстановява/ и на други места и янките ще се разположат у нас като у дома си.

....все ще ги откраднат нашите тумбаци. И през отпуска на о-в Бали.... лесни пари бързо се харчат..

само толкова ли ?

Ако дават тия 15 милиона долара за да държим разни Пришълци( Крадци, просяци и Терористи ) от Сирия, Ирак, Афганистан, по добре да си взимат обратно парите, а също и пришълците. САЩ имат големи самолети, за по 500 души. Така че с тазива самолети могат да вземат колкото искат Пришълци в Америка. Обаче, ако Барак Обама вземе 20- 30 хиляди Пришълци( крадци, просяци и Терористи), Американците веднага ще започнат протести, И Барак Обама ще падне като президент на САЩ !!!

Дават ни 15млн. на заем да им ремонтираме базите и ни задължават да им купим радари за безопастност. Но с който сме се хванали всеки се е провалял - ей това е хубавата новина

На Гърция дават 2 милиарда годишно, а на нас 15 цента. Чукат ни и ни се смеят, а нашите Тикви им целуват задниците

Това наеми за базите ли са ?

Не е наем, а ще си ги "обзавеждат" по свой вкус и каприз.

Не, за реновация на тоалетна на една къща в Банкя са.

При тази "колосална" сума, за която се продаваме, и професионалистките на Околовръстното се изсмяха ...с тъга и презрение!

САЩ ще си ремонтират техните си бази тук. Пък ние да сме им усигуряли и радари. Ми който му трябва радар да си донесе бе.

Това е все едно България да даде на САЩ пари за ремонт и саниране на българското посолство там.

не ви искаме ни парите ни войните! Go a home !

Не ми е ясно за какво е този шум , просто сумата 15 мил.долара даже не е слънчогледова семка за бюджета на една държава , а нейната люспа. Просто е щеше да е смешна сума , ако не беше жалка, все едно се подхвърля на просяк 5 стотинки

все пак е прогрес- преди 12-13 години ме беше срам да гледам, как премиерът ни на церемония приема ам. "помощ" от 50-60 хил. долара (толкова даваше тогава средна мутра за кола), с които амер. експерти да проучели енергетиката ни. По рано даваха доста по-големи суми за агентура, за да научат въпросните цифри, но не го пишеха "помощ". Истината е, че сме окупирана държава, разходен мат'рял в борбата им с Русия ,поради русофилския народ ще ни мачкат, колкото успеят, защото ако сме добре, ставаме твърде самостоятелни

България трябва спешно да напусне тази престъпна и войнствена организация НАТО! Трябва да го направим преди да ни въвлекат във военен конфликт или да ни превърнат в мишена заради предоставените им бази. Не трябва да загиват българи в кофликти създадени от САЩ, а само в защита на родината!

Тези долари ще ни излязат из носа. Сложната обстановка в Близкия изток прави Турция несигурен партньор на Запада. Тя не желае пряко да участва във военни операции срещу ИДИЛ. Западът не може да разчита нито на нейните летища, нито на други логистични центрове. На Анкара не може да се разчита и по отношение на кризата в Украйна. Топлите отношения между Русия и Турция от последните почти две десетилетия бяха недвусмислено потвърдени от последното посещение на президента Путин в южната ни съседка и от решението Южен поток да мине през газодобивната турска територия. Заради всичко това Вашингтон и Брюксел искат от България нови бази - вече с постоянно военно присъствие в тях, с разузнавателни центрове и пр., и пр. С една дума, страната ни ще бъде върната в 1941 г. И наистина ще бъде превърната в плацдарм за агресия срещу Русия. Защото тя, а не ИДИЛ е истинският трън в очите на Запада. С една дума, нищо добро не ни чака.

Da sme blagodarni na NATO che ni pazi ot Rusia. Rusnacite mnogo iskat u nas da stane kato v Ukraina

Пиши на кирилица неграмотник!

Как НАТО опази Кипър от Турция?.... Мнозина мои познати се надяват, че Путин никога няма да насочи оръжие към народ, който в болинството си е благодарен на Русия.... Но цел на руснаците ще бъдат именно американските бази у нас т.е. какво да очакваме мир? Не. И замирисва на война

O sve6tenna prostota !

уж дават 15млн но не се казва колко милиона ще си вземат под формата на продадена ненужна техника за нефелната бг армя от наемници които пикаят и дрискат по паметниците на българските герои..

Американците най-после решиха да си платят за една от базите им които храним на наша територия, кога ще си платят и за останалите!?!

Аз пък не съм съгласен да се увеличават инвестициите в отбрана от джобовете ни! Мен не ме е страх от Русия! Който го е страх от "мечки" да не ходи в гората , не ни трябват вашите бази,дръжте си ги у вас!

Мен пък ме е страх,че ще вземеш да се запишеш в ИДИЛ и сега какво с Рози ли да те посрещна?

ПРИ ТИЯ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ И МНОГОТО ХИЛЯДИ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ У НАС- ТОВА СИ Е НИЩО ПАРИ.....

Не ни трябват НИТО доларите -- нито присъствието им в Б-я!!!!!

Хубаво, ама като пуснем слух в бг медиите за 15-те милиона, хамерикански долари, да не станат до утре 15 милиарда, че тогава и руснаците ше земат да станат българи.

Така ще е,след като сме НЕКАДЪРНИ да си ги вземем от така наречения "бизнес"! Но и никой не казва каква ще е ЦЕНАТА за това?! Нали в последно време все ни се НАТРАПВА,че безплатен обяд няма!

Американците не ни ги дават тия пари на нас, всъщност така си плащат за изхранването на 1 от базите, които имат на наша територия, а кога ще си платят за останалите 5 бази дето ние ги дундуркаме като бебета!?!

ВЪН НА ЛИЦЕМЕРИТЕ ОТ СТРАНАТА. ЗА НЕЗАВИСИМА И НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ. ВРЕМЕ Е ЗА ПАРТИЯ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ЕЛИТ ЗА ДА ИЗВЕДЕ СТРАНАТА НИ ОТ КОМАТА ДОВЕДЕНА ОТ ЯУЖДИТЕ ПОДЛОГИ.

но такава партия би трябвало да се нарича ПИЕ (партия на интелектуалния елит), а това вече е лошо! Иначе приемам идеята съвсем сериозно!

Излиза, че милионите не са само за българската армия, а за НАТО и армията на САЩ.

не е е само на крачка от обявяване на война на русия.....? по укропски сценарий,

как ни лъжат-бяха 20 милиона,сега са 15....,а утре хич,от американците няма файда-само използване и грабене ,воглаве с нашата мафия

петте милиона са може би комисионна, знам ли?!

С трици маймуни тръгнали да ловят. За базите нищо не плащат. Гърция им взима за техните бази 7 млрд. $ по договор. Наште продажници и подлого ни изтъргуваха за жълти стотинки. Хазарите от Украйна не заслужават да се намесваме в тяхна помощ. Малко се образовайте Киевския княз Светослав - Варяжкия княз , колко българи е избил, набучил на кол и т.н. неща покривани от историята в името на Българо-Съветската дружба, все едно да обявим Турското робство за начало на Българо-Турската дружба. Българи събудете се, оставете политиците сами да воюват.

Така е. САЩ се опитват да ни използват като "proxy" във войната си с Русия. От друга страна Русия никога не ни е била приятелка и с всички средства е възпрепятствала усилията на българския народ за постигане на националния идеал - обединение на България. Винаги в комбина със Сърбия срещу България, дори и в днешно време - през 2006г Русия и Сърбия гласуват България да признае ОМО Илинден. Така че нито САЩ, нито Русия са ни приятели. Трябва да сме прагматични и да гледаме само българските интереси.

Колкото по-далеч от САЩ и РУСИЯ толкова по-добре за България.

Ти направо в Китай ни метна.А на тях за какво сме им.