3000 починали се ”подписали” за референдума за ”Белене”

Приключи проверката на ГРАО за валидността на данните в подписката с искане за референдум за АЕЦ „Белене”. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутатите Янаки Стоилов и Петър Курумбашев от БСП.

Обратно в новината

Коментари - 3000 починали се ”подписали” за референдума за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това , че позитановци са послъгали с 173382 подписа в нашата правова държава си е капка в морето . Но каква е гаранцията , че в тези т.н. коректни подписа - 500 хиляди има вярно име и ЕГН с неистински подпис . Със сигурност не сте сравнявали подписите един по един е защо тогава да са коректни ? Но 3000 мъртви души на всякъде по света би опорочил подписката , но тук в тези балкански ширини се отминава като чели е нормално да получиш писмо от мъртвец !

Ами те и толкова, че и повече мъртви души "гласуваха"за "победите" на ГЕРБ 2009 и 2011година ама тогава не говорехте за опорочяване а за "желание и обич" към герб..

аззз

и тук народът ще накаже комунистите.

в тиова число броим ли и наи голямото комунде- боико борисов- или има комунисти които са по-комунисти -както бе по тошово време ... >??????????????

Аз се чудя дали сега от БСП ще тръгнат по домовете да карат хората да си оттеглят подписите за референдума. Защото при провеждането му има риск от отрицателен отговор.

Kalin

Костов жалък си този референдум още преди да се проведе се знае че ще подкрепи с огромно мнозинство българската енергийна независимост и това че държавата трябва да довърши тази атомна централа, а не разни измислени стратегически инвеститори които ГЕРБ си измисли предизборно защото вижда какво ги чака след този референдум.Атомните централи са единствения шанс за хората тук да имат разумни цени на тока а тези измислени надбавки за зелена енергия и скъпия ток от Мариците на американските ни нови братя!!!Всеки разумен държавник ще довърши започнатото и ще гарантира поне нещо на хората тук-ток на достъпна и платима от тях цена!!!

rado_7_6@

Нека позная - възпитаник сте на НГДЕК, след което ФМИ/ТУ плюс евентуално софт скиллс и икономика. С докторантура в областта на атомната енергетика. То класата просто личи :)

mowtow

Много ясно ,че ще има и мъртви. Все пак се хората умират - някой от ГРАО направил ли си е труда да провери кога са умрели хората преди или след като са се подписали.

Да се уточни задължително централата да е 100% БГ собственост!

51% стигат...

"най-добрият негър е мърствия негър". Ако перефразираме тази американска сентенция от средата на по-миналия век може да с еполучи: "най-истинското комунде е умрялото комунде". Те, завалийките наистина са били толкова "винаги верни на Партията" та са се споминали от мъкая по СССР и болшевизма. А такива мушмуроци като Гей Дмитриевич ги ползват за "славата на Народна Република България". То тя не беше много република, а още по-малко беше народна, ама нейсе. То всичко беше народно - и милицията и салама.

като стана дума за комундета- не разбрах - едно от големите комундета от герб- -дори наи-голямото- казва се боико борисовбнего какво ще го правиш бе дървен философе... поне това не можеш да оспориш - че банкянската тиква -борисов не е бил и все още не е комунист... тъп и прост гербераст- плюещ и грачещ - с двусантиметрово чело и без гънки в мозъка...

ИМАМЕ НОВИНА! СЕРГЕЯТ ИЗЛЪГАЛ САМО С ЕДНА ТРЕТА ОТ ГЛАСОВЕТЕ... Е, ИМАМ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРЯ ИМЕТО И "ПОДПИСА" В СМЕШНИТЕ ИМ ПАПКИ... КАТО ЗНАМ КАКВИ СА ДЪРТИ МОШЕНИЦИ. НО! ДОРИ И ПОЛОВИН МИЛИОН ГЛАСА СА ЕДВА 1/15 ЧАСТ ОТ НАРОДА НИ - ОКОЛО 6.6% ...

Най-смешното е, че предвид електората на БСП, то тези 500К гласа са на пенсионери, дето нови обувки не могат да си купят, а тръгнали АЕЦ да купуват.. Не, не! Още по-смешното е, че именно БСП ги ограби така тези бедни хорица.. като бяха млади безплатно стоиха това, което БСП разпродаде на безценица на свойте хора..

Напълно си прав за пенсионерите и доказателството за това са 3000 мъртви души. след някой и друг месец може да станат и десетина хиляди.

Кажи си името да проверим.:)

Те от чакане са умрели...

КОМЕНТАРИТЕ ПОД НОВИНАТА :( РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ - ТОЗИ ПРИНЦИП СЛЕДВАТ ВСИЧКИ, НА КОИТО ЛИЖЕМ ПОДМЕТКИТЕ. ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ГИ ИЗРИНЕМ ОТ ВЛАСТТА ЗА НАШЕ ДОБРО, НИЕ СЕ ДРАСКАМЕ И СЕ СКУБЕМ ВЗАИМНО.

Ами обединете се за да задържите същите на власт. Много по-лесно ще е.

Мнго ГЕРБЕР не са спали и са проверявали ЕГН-та. Сигурно има тук от тях. Лоша работа требеше и ДАНС да включите. Те щяха да накарат 50-60 хил. да се откажат от показанията си и хоп няма реферндум.

Как да включиш ДАНС, когато там 99% са от БСП. Нали Станишката си го създаде ДАНС като личен орден за защита на бСП. Сега, ако към нелегалните структури на ДС да добавим и легалните структури на ДС под формата на ДАНС малко множко ще ни дойде ДС-то, не мислиш ли?

Такива като тебе с някакво си Ай си Кю тука едно време плюеха комунистите докато бяха от СДС, после пак същото докато бяха от НДСВ, а сега - от ГЕРБ! Ами точно заради такива помияри сме на това дередже!

3000 мъртви души, вписани от Цвъчкини провокатори не провалиха подписката на повече от 150 хил.осъзнати БГ граждани! Въпреки, че става дума за АЕЦ, подписката е просто антиГЕРБерска, затова Боко измисля някакви паническо- кризисни тъпизми за никому неизвестен АЕЦ инвеститор ...

Естествено, че ще има и невалидни, но те са вписани от тези които не са искали референдум. Ако се събират подписи против референдум също ще има невалидни. Такава ни е психиката, да си отмъщаваме на дребно, затова си избираме и такива управляващи

А аз пък ще си позволя да формулирам въпроса за референдума. "Съгласни ли сте Русия да строи АЕЦ Белене, като всеки от вас ще плати за него по 5000 евро. Веднага" При 2 млн работещи там някъде излиза. А ако нямате - ще теглите кредит. И ттогава ще трябва да платите 10 хил евра при кредит за 15 години и 15 хил евра при кредит за 25 години. Лесно може всеки да провери какви са кредитите дето отпускат банките. Та като ще се допитваме до хората добре е да знаят колко ще плащат. Иначе аз мога да предложа референдум всеки българин да кара "Мерцедес" . Чисто нови "Мерцедеси". Като дупетатите. И съм сигурен че 95% от българите, с изключение на някои отявлени любители на БМВ ще го подкрепят. Ама ако им кажем че трябва да платат по 100 хилки, а? Какъв ще бъде тогава резултата? Е, сега мисля че даже и екземплярите от БСП ме разбраха.

А съгласен ли си САЩ да строи АЕЦ Белене?

Извинявай, но новите коли на депутатите ще бъдат Пасат-и...КОМУНОИДИТЕ скачаха на БМВ и Мерцедес...

Да се спази закона! До 3 месеца ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И тогава ще ги видя КОМУНОИДИТЕ как ще накарат 62% от гласуващите да се явят на скапания им референдум!

Вие не искате ли американците да строят Белене?!

krassikat@

БелеНЕЕЕЕЕЕ!!! Това стига ли ти?

Няма значение какъв ще е резултата от референдума! Законите в Р Бг са такива! Няма правни последствия от референдумите, нито като задължение, нито като промяна на решения! Референдума е най-скъпото социолигическо проучване и харчене на парите на данъкоплатците!

Отново журналистическа корупция! Не е важно, че са подписали половин милион, важното е 3000 хиляди, наричани "мъртви души" по тъп чалга-журналистически шаблон, защото няма друга изразност. От такива писания са доволни най-тъпите и прости читатели и авторите са обречени да си ги създават.

Имало едно време, покрай Норвегия откриха нефтени находища в морето. Пари няма, но правителство се обърна към народа си, издаваме облигации, купувайте сега, ще станете богати. Така и стана, сега много хора са богати в Норвегия и Норвегия стана богата и с много висок жизнен стандарт. Аз съм готов да купя българска облигация за Белене. А ББ не ще да съм богат, това е.

Но тук не става дума за такова нещо. Като съдя от името ти вероятно си руснак. Не е задължително да си гражданин на СССР. И ако твоите хора в Кремъл пускат акции за АЕЦ Белене, ти може би наистина си искрен като заявяваш че ще си купиш. Акции на руска компанния за АЕЦ на българска територия. Ама занеш ли как му викаме на това в България: "С чужда пита бащин помен". Аз предлагам друго; От нас "полигона", от вас бомбата (АЕЦ). Ние предлагаме полигона безплатно - вие не искате да ви се плаща за бомбата. А за вас остава безплатната реклама. Нали сте "братушки" ще ви пуснем този гювеч.

Абе какво и къде са ти бръкнали руснаците /дядо ти да не е бил фашага?/, ама каква ти е разликата дали руснаци или американци ще печелят от бомбата под носа ти. Нали няма да си ти! А няма да си ти щото заради такива дрънкала като тебе имаме безотговорна политическа паплач дето гледа как да ни предаде и продаде вместо да работи за добруването ни....

Идеята по принцип би била добра, но имам някои резерви. Големи пакети от облигации ще бъдат закупени от различни клонове енергийната мафия и не се знае какво ще излезне накрая.

дебелогъзата лъже

ще загуби референдума",е съчинение на Костов защото и даже последното изседване на платената проправителствена социоложка Мира Радева показва +:% срещу 23% в полза на строителството и съвета и към ГЕРБ,да не го провежда с изборите ,защото ще си вкара автогол.

ако герб са за аец на референдума съм против иначе съм за мръсните паразити правят всичко на обратно и по тая логика и нашия избор е редно да бъде обратен трябва чума дето лови само герберасти да мине че да се оправи тая държава всичката гад там сее събрала на тоя етап

rado_7_6@

СПИН :))

Толкова често ли си сменяш позицията?

3 000 за референдума,а за президентските колко бяха?

пак 3 хил, но истински. А останалите ...

Обръщам се към всички "демократи" де то не искат реферндум,щом има над 500000 събрани подписи по закон трябва да има РЕФЕРЕНДУМ. Дали сме заблудени или не ще видим на референдума. И престанете да плачете, че няма пари за реферндум или за АЕЦ.Ние хората искаме референдум. Пък ако толкова не можете да намерите пари за АЕЦ Белене аз твърдя, че мога.ББ като е бездарен управленец ще вика, че няма пари.За Набуко обаче ще намери над 1 милиард долара (стига да има кой да го построи газопровода)

браво- ясно и точно казано- аз съм за-и подкрепям ... стига си ни имали за лош матрял-и са ни обиждали нас хората от народа- нека поне един път ни чуят ...

Омръзна ми от това Белене

Скъсайте се от яд, ГЕРБ-ерасти смотани! Референдум ще има!

В следствие на политиката на режима на пожарникаря, само по време на събирането на подписите за референдума, са починали 3000 българки и българи!

Те и останалите ще починат скоро нали само пенсионери подписваха.Докато се внесе подписката всички ще са се пренсли ТАМ където няма АЕЦове.

Да прав си, ще измрем кой по-рано кой по-късно, но реч иде за тези които ще живеят тук след 2020, когато няма да има Козлодуй,няма алтернативна АЕЦ с евтин ток, за да се топлим повечето българи ще плащаме вносен ток или такъв от ТЕЦ и зелена енергия, а как мислиш цената на вносния кюмюр и зверското сечене на дърва за огрев, като прибавим за глазура и ежегодното обедняване на населението, кво се получава, че за тези след 2020 ги чака, това което даже и в най-кошмарните сънищя и филми не са видели. Да истина е , че АЕЦ ще се истрада от всичко нас, но ако сме Граждани на място ще имаме стабилна и професионална държавна компания инвеститор , която строи и след това стопанисва един прозрачен проект и продава тока изгодно, така, че да контролира с цената ел разпр дружества. Приеми, че ние тези на 58 г. сега мислим за вас, нашите деца и внуци. Можем да се лишим от някой друг километър магистрала, пенсионерите могат да се лишат от увеличението на пенсиите и съм сигурен че ще го направят в имаето на децата и внуците си, но пак повтарям без далавери и корупция !

Radostina

Много мило че мислите за децата и внуците! Но какво в БГ е без далавери и корупция? И каква е гаранцията че тези, които ще построят АЕЦ - Белене ще ни продават на по ниски цени? А пьк да не говорим ако се случи катастрофа като вьв Фукушима. Тогава нито за децата Ви, нито за внуците Ви ще бьде добре.

И мене се опитваха да ме убеждават да подпиша всеки ден като минавах по центъра на Плевен, но така и не успяха да ме убедят.

Аз едно не мога да си обясня Г-н Курумбашев едно време направи прочутото Козлодуйско предаване, не ми е ясно как се извъртя на 180 градуса. или всички забравиха чернобил, а отрботеното гориво дето пордължава да излъчва радиация стотици години. каде е екологията тук.

Къде е отработеното гориво?

Комунистите може и да са вече починали, но пак си искат Белене. Но да ви кажа, те (починалите) ще са най-на далавера, когато руският боклук гръмне, защото вече ще са си умряли.

Те са починали след като са се подписали .Заради новите цени на тока.

Аман от тъпизми, дали платените драскачи сте конюнктурни или сте просто тъпи. Ами сега благодарение на каво имаш един от най-евтиния ток в Европа, от тъпата руска централа, и второ ел енергията само за комунисти ли е, ти тъпчо с кво си вариш кафето сутрин, може би на жар. Тук иде реч за стратегическо планиране, а не за дребно ежедневия. А ако щеш дали ще имаме тази България или друга много по зле, а може би изобщо изчезнала след 20-30 години.

Прочетох малка част от коментарите,че нямах нерви за повече.Хора, не знаета какво искате и само се заяждате! Нашата работа ще излезе "двама се карат, третият печели".

В крайна сметка не е трудно два пъти повече хора да гласуват на референдума и БСП да си останат само с 500 000 ... Пък и кой ще брои? ;)

Еи всички са мискини всеки лъже и краде мамицата им . Маи наистина истината е в терминал две язък за хубавата ни държава опоскаха я като гладен циганин скумрия все едно че наистина идва края на света

СЕРГЕЯТ ИЗЛЪГАЛ САМО С 1/3-ТА ОТ ГЛАСОВЕТЕ? НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е СТАНАЛ ТОЛКОВА ЧЕСТЕН.. :)

За четирите години управление на ГЕРБ едва ли ще има само 3000 починали пенсионери. Дано със спестените полагащи им се пари, Дянков да закупи тамян и свещи, а не "WV" за депутатите.

Айде пак провери поредноста на буквичките VW, че нещо си се опетлял с подредбата им.

Много бързо им се стопява електората на червените. Ако вдигнат и цените на лекарствата, до изборите ще са на границата за влизане в парламента...

ТОЧНИЯТ ВЪПРОС ИЗОБЩО НЕ Е КОЙ КАКВО ИСКА, А КАК И С КАКВИ ПАРИ? ПРИЕМАМЕ, ЧЕ 9 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ "ЗА" БЕЛЕНЕ. И КАКВО? А ПАРИТЕ? ГЛАСУВАЛИТЕ ЛИ ЩЕ ГИ СЪБЕРАТ?

калитко колитко много телевизия гледаш държавата наистина има механизми да направи проекта без да харчи пари затова въпроса е кои не иска да прави проекта и защо иска да го подари на частен инвеститор

"... защо иска да го подари на частен инвеститор?" Реторичен въпрос.

Бих помолил някой от платените активисти да ми обясни ако все пак референдума каже, че хората искат Белене, откъде ще вземем пари, за да я построим и как после ще ги върнем.

Ще ги вземем от цветелинка и боко

Мунчо

..не знам защо ви плащат, като толкова малко можете, честно!

Интелигентността им стига да повтарят "мъдрата" мисъл на вожда им за парите.

ЕЙ ТОВА КОМУНЕТАТА АКО НЕ ОТКРАДНАТ НЕ ИЗЛЪЖАТ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ.ЗАТОВА И ГОСПОД ГИ НАКАЗА КАТО ИМ СЛОЖИ ИМЕТО СПИН-ПАРТИЯ.ТОВА ЩЕ ВИ ТЕЖИ ОЩЕ ВЕКОВЕ НАРЕД АКО НЕ СЕ ЗАТРИЕТЕ САМИ.ДАЙ БОЖЕ.

ха, ха, ха ... Гей Станишев подписва мъртви, защото живите не искат.

Егати и фалшификаторите. А тръбят и пищят навсякъде че ГЕРБ им били фалшифицирали изборите. "човек съди за другите по себе си" е май поговорката в случая

Успели са да направят невалидни набързо над 170000 подписа. Добра тренировка за иаборите догодина !

А дали не е по-вероятно това да е тренировка на БСП за фалшификациите догодина. Щото другото ми прилича малко на : "кой ми сра в гащите". И ако продължим с разсъжденията оказва се че в БСП са толкова тъпи, та и една фалшификация като хората не могат да направят - 30% фира. Евала, машала, аферим, ашколсун би казал Доган - един наистина майстор във фалшификациите и манипулациите.

Да, всички видяха как агентите на Доган, дълбоко законспирирани в парламентарната група на ГЕРБ, носиха чувалите с бюлетините в ЦИК....

Всички разсъждения и вариации на тема манипулации фалшификации и т.н. "шменти капели" както е модерно в последно време да се говори са излишни. Има ли ВАЛИДНИ над 500 хил. подписа - да. Насрочвайте дата за референдум и данъкоплатците да кажат какво желая. Така или иначе пак те ще плащат. Гьол или не - вкара ли сме в там 1.5 млрд.лева и не можем проста така да ги оставим

И аз подкрепям Референдума с кодовото име "Бедняци гласуват купуването на Ролс-Ройс" и очаквам с нетърпение да видя как ще го платят.

Имало едно време, покрай Норвегия откриха нефтени находища в морето. Пари няма, но правителство се обърна към народа си, издаваме облигации, купувайте сега, ще станете богати. Така и стана, сега много хора са богати в Норвегия и Норвегия стана богата и с много висок жизнен стандарт. Аз съм готов да купя българска облигация за Белене. А ББ не ще да съм богат, това е.

на Станишев и на БСП всичката работа им е като фалшивите подписи,лъжат и мажат и си мислят,че някой им вярва-поне да оставят хората да работят,в и без това трудните години

При тях си работехме добре сега боко заграби всичко и няма как да работиш

к'ви мъртви суши те гонят? т'ва мое да само некво комунално-погано ислямско понятие

"Нашите умрели са най-живите умрели!"

не мога да коментирам от името на другите, но леля ми се беше подписала и почина два месеца по-късно - и какво нередно има

Както е формулирано заглавието на референдума излиза, че нищо не пречи да се построи частен АЕЦ. И даже някой ще каже "така реши народът". Поредната подла история.

Парламентарни комици!

Къф саботаж, бе! Тук става въпрос за сверяване на данни записани в подписката и в общинските регистри. Може би, Станишев твърди, че 3000 души първо са подписали подписката им през юли, а след това скоропостижно са починали до деня на проверката?!

Подписката не е от юли....А колко о кога са починали може да се направи справка от тези същите ама не им отърва. И не Станишев ви е пречка защото иска хората да си кажат мнението а любимеца ви ББ който хем "закрива" нем търси и води преговори с "инвеститори"според комисионната и интересите си. Така ли не ви стана ясно как за да отърве кожата при евентуални проверки, ако не може качестено да фалшифицира изборите догодина, наложи да гласуват депутатите неговите интереси..

А ако има референум дали да плащаме данъци.... нали знаете какъв ще бъде резултата!