Арестуваха сина на Кадафи Сейф ал Ислам

Най-известният от синовете на бившия лидер на Либия Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам - бе задържан в южната част на страната.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха сина на Кадафи Сейф ал Ислам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление много хора не разбират, че Либия е една от квази-държавите на пост-колониалното деление. Единствено възможното оправление е племенната дипломация меката диктатура на едно племе над другите. Това беше с Кадафи. Сега ще има размитрици, които може да разцепят тази квази-държава на неправляеми територии, контролирани от племенни милиции. на юг е суданския Дарфур и Чад с богата палитра и дълга история на племенни конфликти.

А ВИДЯХТЕ ЛИ ТОЯ,КОЙТО ЧЕТЕШЕ ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА СЕЙФ АЛ ИСЛАМ КАКВА БРАДА ИМАШЕ? НА КАКВО ВИ ПРИЛИЧА ТАЯ ДЪЛГА ЧЕРНА БРАДА? КОИ ЛИ НОСЯТ ТАКИВА БРАДИ? ЩОТО ПРИ КАДАФИТО ХОДЕХА ОБРЪСНАТИ И САМО ПО ЕДИН КЪС МУСТАК СИ ПУСКАХА. А СЕГА С ДЪЛГИ БРАДИ ВЕЧЕ.

А аз въобще не разбрах за какво ще го съдят ? Какви престъпления е извършил, та да го съдят ?! Това не разбрах ... И го арестували. За какво бе, американци ?!?!?! За да лапнете вие нефта на Либия ли ? И кого трябва да съдят, след като САЩ искат чуждите ресурси ?! Сериозно : Мисля, че ще го убият... По какъвто и да е начин.

Много са българите които дълги години са слушали този вой.И са го приели като едно неизбежно зло.Така е и режима на Кадафи - ела зло че без тебе по-зло.Неговото управление беше най-адеквато за условията в Либия.Там живеят хора които не само са чужди на всякаква демокрация но даже тя и е противопоказна.Той Муамар вярно не е свестен но скоро либиицити ще разберат какво е истинско зло.За нас българите по-важното в случая е че ние имаме полза от приятелството с тях.

То тъпанари у нас - много . Не бил Кадафито свестен . И как направи тия заключения бе ?!?!?! (въздържам се от употребата на епитети) Кадафи, Саддам и много други, чиито имена знае цял свят. Това са ПАТРИОТИ . Разбра ли , гов..о с ДС - произход ?!

Вие всичките сте пълни тъпанари!

Идат като ОВЦИ, бегат като ОВЦИ, МИСЛЯТ КАТО ОВЦИ!Що е то?Български ОВЦИ!

И в Египет свалихте Мубарак Решихте ли проблема ?? НЕ Сега там продължава пак да ври и кипи. Ами в Йемен да не решихте проблема?? ПАК НЕ Скоро ще гори и Саудитска арабия. Когато там пламне на някои в Америка ще им заврът яйцата.

В египет казваш ври и кипи....?Нима,ти откьде знаеш там ли си?Защото някои хора от там се хвалят,че са добре?!

Ти пък, Саудитска Арабия ... Е те, точно тя няма да гори. Точно тая страна е американски протекторат от няколко десетилетия (над половин век) . Саудитци нападнаха лагера ни в Кербала. По поръчка на ЦРУ. Полуевреинът Осама бин Ладен е също оттам. И не е убит ... Смучат жадните кърлежи ресурси от цял свят ...

Свалянето на Муамар Кадафи доведе до сериозен вакуум във властта в Либия. Новите власти очевидно не са в състояние да консолидират всички въоръжени групи и кланове, включително радикални ислямисти. Някои регионални наблюдатели прогнозираха, че при липсата на силна обединяваща власт страната може да се разпадне на анклави, контролирани от влиятелни племена. В страната се надига и масово недоволство заради няколкомесечното забавяне на заплатите на държавните служители. Според анализатори, ако проблемите не се решат, скоро има опасност голяма част от гражданите да се обърнат срещу новата власт. Либия е обхваната от вътрешни раздори - полевите командири загубиха общата цел и започнаха да се борят за укрепване на личните си позиции. Жителите на Триполи нееднократно излизаха на митинги с искане да бъде спряно мародерството и вълната от преселване на бойци от провинцията в столицата.

Заловили един от тези които се прегръщаше със запада. А КАК ЩЕ РЕШИТЕ ПРОБЛЕМА С ИСЛЯМИНИЗИРАНЕТО НА ЛИБИЯ Е ДРУГ ВЪПРОС. Е това вече е сериозен въпрос, защото новата власт ще действа на територия не по голяма от тази на центъра на Триполи. Какво ще стане с останалата част от територията е въпрос на който не може да се даде отговор. ПРИМЕР - Ирак и действието на държавната власт, или пък Афганистан и неговото правителство.

моцмхето не е виновно. яло,пило и се веселило...маи се е "оплескало с кръв" -но такива са игричките! а какво ще прави пред съдията чието име е всевишан!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Реститутките са уплътнили още един празен ден от жалкото си съществуване....

Да не ти дреме, ти си велик брато

Един ден Гоце трябва да застане на подсъдимата скамейка.Главата на октопода ще отговаря за зулумите които е правил

А Боко Рапона мутрата от СИК

Къде са сега " ДЕМОКРАТИЧНИТЕ среди ОТ ЗАПАДА" ,ДА ИЗИСКАТ ОТ ЗАВИСЕЩИТЕ ОТ ТЯХ ВНЕДРЕНИ " РЕВОЛЮЦИОНЕРИ " справедлив и хуманен процес в Хага.

Ами какво да му дреме на Запада за престъпната фамилия на Кадафи, която тормозеше ЕС и собствения си народ около 40 години, аре бегай при Путин да видиш демокрация

А Вий сти идин западащ западен Задник ! Проста аматийьор !!

Същите рошльоци ли ще го изнасилят и ще го застрелят? И дано не забравят да ни пуснат да видим тяхното буйно "Хоро на радостта "! Арабита въртят кючеци, но тия момчета го изкарват по-иначе!? Бе карай там, нека шоуто не спира !!

Като Ви чета всичките, единственото до което сте дорасли и заслужавате е управлението на Сталин!!! Не сте дорасли за демокрация и гражданско общество! Ще давате пример с гангстерите убийци на Кадафи! Идиоти!

Интересно защо съдът в Хага не издаде заповед за арест на наследниците на Живков

Защото в Европа, все още арестуват, ако има безусловни доказателства за престъпление!!!! За разлика от държавите от третият свят и България, където ареста е форма на присъда и наказание!!!

Да бе, ама форма, която не се прилага към никоя едра престъпна фигура

О, бедни ми Прюдом.Това не ти е Франция, пък и не знам в кое българско село си се пръкнал, за да ми се правиш измислено на измислен аристократ.И ако ни обясниш, кой точно от многото Прюдомовци си, ще ме лишиш от мои и най-вече твои заблуди.Но в крайна сметка, вероятно си някакво стандартно леке.

Явно и тоя е много обичан от народа!Когато трябваше да се решава бъдещето на страната ни,трябваше да постъпим като либииците със Кадафи и поколението му!тогава не трябваше да се оставят Тодор Живковци,Димитър Станишевци,Петър Младеновци,Милко Балевци,Йордан Йотовци,Батета и Каки да тровят живота ни-всичко под ножа!Сега нямаше да сме на този хал-бедни,оглозгани до кокал от комунистите,мразени и на изток и на запад!

Защо не те знаем преди 1989 г. да ваюваш за демокрация - а днес ще ми разправяш кого е трябвало да избиваме?! Ако трябва да очистваме някого - това са плъхове като тебе!

Като ти чета редовете и ти си за либийския съд

Много си прав!Трябваше всички тия да бъдат съдени и осъдени. Престъпниците на 20 век и комунистическата партия от 21 век преименувала се на социалистическа.Бандити такива

Дупе да му е яко!

За либийците този човек е по-ценен жив отколкото мъртъв.

Но за нас е по-ценен мъртъв, отколкото жив, понеже няма да можем да му приватизираме откраднатите кинти. Сега миризливецът ще изпее всички кодове и ще трябва да дадем милионите на ония другите маймуни!

Всичко парички му ги взеха вече, неговите и на Кадафито. Даже върнаха част от замразените средства на Либия. Не им трябват и кодовете.

Какво пък толкова се радвате?! Радвате се и на изцепките на нашите уникални демократи Бойко, Цецко, Симчо..., а не си виждаме жалкия хал...

Драги ми Барак и Никола,след като вече няма терористи по света,благодарение на вас,предлагам да измилите и подгоните нови такива. Ето и пример:Али Баба и 40 - те Разбойника,перфектно покриват целите ви,а и като се разпръснат 41 терориста из пустинята,доста време ще мине до залавянето им. А през това време вие ще ни обясните колко,ама колко са лоши тези разбойници. И ние отново ще ви повярваме.

Бременските градски музиканти са най-големите терористи... с тях дя започнат!! :-)

Да им е честита на либийците "демокрацият", донесена на върха на американското копие. Да видим след няколко години като им източат петрола и не видят и долар от това дали няма да реват за Кадафи и синовете му.

От тръба или от землянка са го измъкнали тоя подскачащ плъх?

на българката Дафинка ли беше... ква беше..

Е,сега могат да го поизсушат на слънце...

ДВЕ СЕДМИЦИ СЛЕД РАЗВОДА

най-сетне и последния бандит в Либия е заловен. Сега да ходи в съда в Хага или да му видят сметката на местна почва.

А не са ли бандити тези, които бомбардираха Либия без това да е предвидено даже и в позорната резолюция на ООН? Бандитите са в Белия дом (Вяашингтон) и в банките на Уолстриит

Тези които бомбардираха силите на Кадаифа не са бандити.

Прав си. Те също са бандити. То да се чуди човек от кого по-напред да се пази.

Айде пак сравнявате тази част на Либия с Тексас. Абе дир-а, що приписвате дословно новините от американските агенции за които е нормално да сравняват с техните си територии. Направете едни бързи сметки и напишете някое друго сравненение.. Ама дайте малко по-оригинално.

... на руската агенция не и стига бензин за прехода през пустинята...

пхк на Боце ТВ то - да излезе от Банкя....хи хииииии смехуран...

Мислех че в ДИР бг имат журналисти ...

А кога ши заловят бандита Гоце

Де го чукаш, де се пука като Мирча Кришан и краставицата /младоците да питат майки и баби по този въпрос/. Какво ти е направил Гоце, защото по принцип и по същество, бандити са именно тези, които пускат бомби над мирни хора, вкл. и доказано убиват деца между 4 мес. и 2 години.