”Приятели на Сирия” обсъждат съдбата й, Дамаск е против

В Истанбул бе открита втората среща на групата държави "Приятели на Сирия", на която ще се обсъждат възможностите за оказване на натиск върху сирийския режим, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - ”Приятели на Сирия” обсъждат съдбата й, Дамаск е против | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да пази Сирия от тези приятели! Справка приятелите на Ирак! Какво е сега Ирак, а какво бе при Шах Пахлави и хубавата му съпруга, навремето!

Турция позакъса икономически (просят помощ от ЕС, да не каже някой, че си измислям - проверете инфото отпреди няколко дни) и изведнъж се хвърлят на война... Защо ли схемата ми изглежда позната?

2011 поредна година на икономически възход в Tурция. Kитаи е с 9,2% на първо място и веднага след нея е Tурция с 8,5% икономически ръст! Kъде ги видя тези пошли и дезинформационни новини? "даскал" ми бил... пфуу ?

Тоя циганин-ислямист по-добре да си кротува, че ако раздразни руската мечка, ще стане страшно. Барем 13 пъти руснаците са тупали тюркските фесове, та ако още не са си извлекли поуки, значи са далеч по-тъпи, отколкото изглеждат на пръв поглед :))

Днес едва ли това ще стане. Русия и Турция са еднакви НЕОЛИБЕРАЛЕН тип държави и едва ли ще се противопоставят в това отношение.

Тулуп

Че тя и Грузия е държава от неолиберален тип (че дори в радикалния му вариант), но това не й попречи да посегне на Русия. И съответно си понесе последствията.

Към Сирия Турция отдавна води американска политика, но с изгоди само за Ердоган. Той въоръжава и пълни главите на една част от сирийската опозиция, от сирийците живеещи в Турция, да се установи в Сирия модела на "неговата демокрация", която той е заложил в своята ислямистка партия. Така Еродган върви по пътя на Сюлейман Великолепни- да стане първи вожд на мюсюлманския свят. Че неговата демокрация е фалшива и няма нищо общо с европейската демокрация, той това не казва, а използва ниското демократично съзнание на сирийците да мами и демагогства за свои ползи.Сега иска обединение на разпокъсаната сирийска опозиция, под неговата шапка. В идеологията на неговата партия има два елемента- "исляма" и "неолиберализма". Създадена е в САЩ. Уж упражнява някакъв "лек ислям", но исляма е сложен за парлама за да държи ниско съзнанието на населението си заклещено в консервативните религиозни догми и да го използва за свои нужди. Това е политически ислям-религията обединена с политиката, по подобие на европейските християн-демократи, които са лъжливи демократи и християни, щото идеологията им е изцяло неолиберална. Неолиберализма присъства в идеологията на партията на Еродган е с цел обогатяването на една олигархична върхушка около него с мащабно приватизиране на държавната собственост, която той върши вече 9 години.

в чужда територия. т'ва е обявяване на война.

Това се дължи на неуспешния атентат срещу Асад докато беше на посещение в Хомс на 29 миналия месец -)