Мъж намери и върна чанта с 22 кюлчета злато

Чанта с 3500 евро и 22 кюлчета злато с общо тегло 1 кг бе намерена от мъж, който я предал в полицейски участък в Берлин, съобщиха местните власти.

Обратно в новината

Коментари - Мъж намери и върна чанта с 22 кюлчета злато | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, тия в Германия какви портфейли имат ... а ако това е в бедните квартали, какво ли е в богатите?

А четири тона Добричшки шуджуци не е ли намирал някой?

Se taia

КОгато в БГ чуем за такава новина, тогава може да има надежда за нас. В 90% от случаите ако наш човек намери такава чанта, няма да я върне.

Не си прав. Преди двадесетина години, един желрзнечар намери чантата с няколко милиона и я предаде в полицията човека. Когато собственика на чантата се появил да си прибере милионите, не блсговолил да остави и 5лв за благодарност и за една ракия....

Ко вика: Забра'йх порфтейла... вместо монети със златни кюлчета движа :)

Явно мъжът не е бил с православно-мюсюлмански ценности!

Този който ги е върнал на 100% съм сигурен ,че е нашенски ром.Те са много честни!

Ха!! Ха!! Ха!!!

Тъпанари, знаете ли колко биха тежали 22 стандартни кюлчета? Няма чанта, която би издържала такава тежест! Но на вас е простено - гладна кокошка просо сънува. Айде сега бегайте да превключвате каналите, че и сте крадливи на всичко отгоре и никога нищо не бихте върнали! Дее.. европейците дее......Откъде се пръкнахте такива и защо , сал един Господ знае.

Ти си бил голям умник, бре! А случайно да си чул, че има кюлчета с най-различни тежини? И че няма такова нещо като "стандартно кюлче"? Хайде недей да се правиш на много умен!

...22 кюлчета злато с общо тегло 1 кг...

Още от заглавието разбрах, че това не се е случило в БГ. У нас толкова злато няма. И сега към неприятната реалност на нещата: Когато някой си намери пари и ги върне, всички които не го познават лично се скъсват да го хвалят. Какъв честен човек, пример за всички, ей такива ако бяха всички хора. Медии, вестници, телевизии го снимат, хвалят, той е герой. А семейство, приятели и познати се отдръпват от него. За тях той е будала, който не умее да изкарва пари, даже и на пътя да ги намери ги връща, говедото му с говедо. Децата му ги е срам и се отдръпват от него, а нерядко и половинката му подава молба за развод. Че за какво и е такъв разсипник и развей прах, не го е срам, да връща намерени пари! Кооолко неща можеше да направи с тези пари за нея и децата... Дали ви харесва това че е така или не - така е в реалността.

Ама тази красива случка не се случва в България. Аз в първия момент помислих, че това става у нас. Това се случва в онзи"гнилия свят".

Отново доказателство, че за някои хора името и ценностите са повече от материалните блага. Особеннот тези, които са инцидентни и краткосрочни.

Пиян или пил?

явно човекът, намерил чантата, не е бил путиняр.

Забравил да, как се забравя такава чанта.

Като няма новини и почват да се пускат всякакви глупости, и какво ни интересува тая новина, нищи полезно няма в нея за обществото, просто цели да предизвика някаква емоция

СЕГА СЪЩИЯТ ЕКСПЕРИМЕНТ ВЪВ ФАКУЛТЕТА :)

Там ще откраднат и дървото.

Имай предвид, че този квартал си е също Факултета, немски вариант. Пълно е с многолюдни "български" семейства, като тези, които се били с иракчани в метрото...

Забравил

какво може да се намери под българско дърво? путлеристи, които се подпират на дървото.

Браво, имаш малък напредък! Доскоро обвиняваше главният лекар в отделението ти, че е Путин.

аз имам медицинско образование. ти имаш ли някакво?

Браво, и в България има много честни хора.

те това се казва добросъвестен човек които не ламти за чуждо и има култура !!!!!!!!!!1унас вече да се вият хора в малъта за това че манго е намерил злато

Това е то - едни не им достига за ядене, а други имат толкова много, че го... забравят. И после тия първите им го връщат.

Аман от простотии. Нойкьолн беден квартал? Преди години там живееха предимно турски имигранти и тогава не беше лош, но сега е най-модния квартал в Берлин.

тия германци злато го нямат за нищо -1КГ-30 000 € ?!?

Е колко си мислиш, че струва едно кило злато на големите международни пазари? Напълно нормална цена за 1 кило злато +- 4-5 бона на различните пазари. В момента върви около 40 хиляди долара което е към 35-6 хиляди евро.

Ти май не си в час. килограм злато е около 32 тройунции. 32 * 1078 = 34660 евро

22 кюлчета злато няма как да струват 37 000 евро. Едно кюлче трябва да е поне килограм... Кой знае какво имат пред вид под кюлче злато...

"Смайващо е какво може да се открие под дърво в Нойкьолн. Честен мъж донесе чанта с 3500 евро и злато в участъка..." Не е смайващо, пичове, не е, защото чантата е върната от германец... Щеше да е смайващо, ако беше намерена и върната от някой нашенски циганин...

Аз съм собственика.

Ще черпиш.

Ааааа половината е мое. Ама съм съгласна и само на еврата.