Германия отказа екстрадиция на трима българи

Главният прокурор е информирал правосъдния министър за три отказа на германски съдилища да екстрадират българи заради лошите условия в нашите затвори.

Обратно в новината

Коментари - Германия отказа екстрадиция на трима българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какви условия бе,какви пет лева?Като не ти харесват условията в затворите не ходи да пребиваш старците зда да им вземеш последните 5-10 лева,не убивай спотаил се в тъмното като оскотял помияр,не нарязвай убит от теб нещастник,не посягай да умъртвиш по-слаб от теб нещастник само защото не ти харесва!!Германците да не се обаждат,защото някой да е чул да са засегнати от кризата?

много важно-Германия отказала,ами да си ги държи-ако искат още ще им дадем...затворите били лоши-ами като са пълни,а защо са пълни..защотот престъпността е много висока..тия цигани нито преди ,нито след затвор можеш да превъзпиташ или интегрираш..

тлъстака от снимката още ли не е под домашен арест?

я, мустака - шефа на кгб-ктб си имал хора и в германското "правосъдие", където за педофилия плащаш едни 5хилки €вро по намален курс и си свободен да вземаш народна пенсия. Бравос! Е, далаверата важи само за vip-аджии. Вие да не се опитате да вкарате в германия повече от един стек с цигари, че нищо че сте в ЕС - за вас има по-"специален" режим на санкции! Вътрешни разпоредби на меркел и "социалистите" на идиота габриел. Отде ги вземате толкова много идиоти бе? Откъде?

Условията в затворите са само претекст - всички знаят, че в България доказани престъпници се пускат на свобода "под гаранция" и духват "незабелязано" ....

Не е заради това, а защото нашите съдии ще ги пуснат под гаранция от 50лв., или ще им наложат "подписка" или няма да им осигурят персонална охрана и шофьор, като онзи дето го гръмнаха до оградата посред нощ на "общежитието" в Казичене!

СЪЖАЛЯВАМ, НО ЯВНО И НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ХИТЛЕР СА СЕ ИЗПЕДЕРАСТИЛИ!!!!!!!!!!!!! АЛООООООО, ЗАТВОРА НЕ Е ЗА БАЛЕРИНИ, А ЗА БАНДИТИ - КРАДЦИ И УБИЙЦИ!!!!!!!!

Цацаров, сериозен проблем е обявените от теб дела : Костинброд, Златанов, Цветанов, Василев и др., дето се спаружиха като суфле! Няма виновни, няма поръчители, прокуратурата сама се отказва да поддържа обвинение. За тия дето няма да ги връщат все ми е тая, да си ги държат да си ги хранят. Ако ти е за престижа на България по - добре арестувай Искров и шефа на ДАНС, които допуснаха мазалото с КТБ.

решихме да са при нас на топло отколкото на плажа в созопол. бг садиите изтарвахa няколко хилидарки

Правилно немците са ги задържали.Тук щяха да ги пуснат.Като Брендо и др.Условията са само предтекст.

В такъв случай - всички БЪЛГАРИ разрешаваме - всички ПРЕСТЪПНИЦИ да отиват в Германия да си излежават присъдите. Няма какво да се мъчат горките ни престъпници, в тези български затвори! Ако НЕ ги приемат - съдим Германия за ДИСКРИМИНАЦИЯ на престъпниците НИ! На които всички БЪЛГАРИ - искаме да спазим ПРЕСТЪПНИТЕ им ПРАВА - за ЛУКС в ЗАТВОРА!

Условията са лоши, но издръжката на един затворик надвишава средната работна заплата в БГ. Важното е, че тези от БСС са с много яки заплати и се грижат добре за правата на всякави гадняри в БГ.

Ми да си ги държат бе.. На нас ако ни притрябват ще си ги вземем.

не че съм от герб, но за мен си е живо престъпление "костинбродската афера" в деня за размисъл. за това не се ли лежи? за тази манипулация колко ли и какво е получил цацата. за това. че никои не повдига въпросът означава, че всички са в кюпа

В Германия ще търкат наровете и няма да ги пуснат.

мисля си че това е култуния отказ щото ако ни ги предадат ще ги пуснем и те ще се върнат пак в германско

да са се осведомявали за условията, когато са вършели престъпления.на това му се казва "заварено положение". а за условията на живот на честните хора никои не се интересува.

Мда...при тия лоши условия как да осъдиш някой политик!? Но сега след като се отпуснат пари и се направи ремонт на затворническите килий, то няма да има причина да НЕ се осъди някой "крадец на държавата", сиреч политик! Но пък от друга страна , заради добрите условия на живот, пак няма да има места в затворите заради циганите! ...абе ни тъй, ни тъй...сбъркана работа!

Цацаров за какво са ти престъпници, осъдени в чужбина! За да ги ОСВОБОДИШ ?

Ако са на Тиквата хора, ще ги пуснат.

мазен, по-мазен, най-мазен

Ама Шефе-ние прокурорите сме по 4/ четирима/ в кабинет от 6.00 кв.м. и без интимна стая и с лоши тоалетни на етажа и с малки възнаграждения и с неработещи компютри-трябва ли са станем престъпници да отидеш при Министъра и за нас.

А какво са му писали на Цацаров, само немците си знаят!

Прави са господа Съдиите-да не съдят престъпниците в България- с тези лоши условия по затворите-горките осъдени престъпници! Докато не подобрят условията по затворите- да няма нито един осъден престъпник!

Всъщност, може и да са прави. Ако ни ги върнат, при това правораздаване в България, нищо чудно да ги пуснем на свобода, като Брендо- ако беше останал в Италия, щеше да лежи в затвора 20 години.

Цацаров, виж хората в Европа какви работи са направили. Имат магистрали, да тръгнеш по тях па да се не върнеш, а затворите им, да влезеш па да не излезеш.

Мотивите за отказите са недобрите условия в затвора във Варна. Да пратим Боко там ,за него ще се подобрят.

: D : D : D !

Но арабските имигранти искат да ни върнат, а и за тях условията за живот тук са по-лоши, отколкото в Германия.

Когато са крадели, убивали или насилвали сигурно условията са били добри?Да не би да трябва да им се осигурят условия като за курорт?И да ги храним и поим?

ТРИ ОТКАЗА- да ни върнат затворниците-това вече е проблем-тези германци уж са ни приятели-а виж какво правят, да не говорим за франсетата- дето са арестували 17 наши СЪНАРОДНИЦИ, да не говорим за тези макаронаджии-италианците, които осъдиха нашия писател Брендо-АМА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС никак не са прави

Ха такааааа! Вече осъдените няма да лежат в затвора, поради лоши условия.

Горкият Гл.прокурор-не може да ни върне престъпниците от Германия- тука са лоши условията и аз съм сигурен ,че затова не се връща и Цветан Василев- КТБ. Е какво иска този български народ- да си върне парите от КТБ-като не осигурява добри условия по затворите. Ама вие сте много нахални- проблемът е много сериозен-даже и Министъра на правосъдието е уведомен.Гл.прокурор е загрижен.

хеи цацаров ,внимаваи ,щото има германци ,които разбират нашенски ..да не се окаже ,че пак не сте изпалнили правилото за екстрадиране..параграф,точка и т.н. те-германците са много по-коректни в това отношение от нас

Аз предлагам да изтърпяват наказанията си по затворите в САЩ-там е по хубаво и нали сме СЪСЕДИ с тази държава- няма да е трудно да им ги даваме.

Германия обича да екстрадира чужденци, така че какво да си помислим за случая - или са важни клечки бутнали нещо някак, или да заключим, че да си престъпник е привилегия не само у нас. Както и да е, престъпници бол навсякъде, Цацров да не се вайка, че нямя да има работа

Наскоро научих, че всеки затворник ни струва 1100 лева месечно. Демек, ако правилно съм разбрал, Германия от грижа за българските престъпници цигани се натиска тя да ги иоздържа.

По добре този човек да не ни отвлича вниманието с циганите-осъдените престъпници в Германия, а да каже какво направи с престъпниците в КТБ

Германците са прави-защо да ни екстрадират осъдените престъпниците и ние да ги пускаме на свобода- след случая Брендо-когато беше осъден в Италия и ние тук не изпълнихме присъдата-цялата западна преса е писала ,че ние не изпълняваме присъдите. Не се касае за условията в затворите- а затова че не изпълняваме присъдите-всичко е една голяма манипулация.Защо не пишат за кои пристъпници става дума- за които ние толкова сме се загрижили.

хубавото новина е че немското право е прецедентно ! от тук натам всекли българин търсен и "намерен" в германия може да се позове на прецедента !

Лошото е, че всеки тъпак знае, че немското право не е прецедентно, а кодифицирано! Трябва да си ВЕЛИК Супер-пупур тъпак, за да не го знаеш!

немското право е прецедентно !

Щасливи престъпници, щасливи кокошки, прави краставици Кончита Вурст.гейпарадии и иммигранти. Това е за мен Европа.

ти си един от многото жалки човечета в България, които си заслужавате мизерията заради ограниченото ви скапано прокомунистическо мислене. Като не ви харесва Европа стягай багажа за Африка или Азия; там няма гей прайди и имигранти, които да ти пречат на жалкото съществуване. На такива като вас всичко им е криво, целия ви живот е една гнус. Айде марш скапан тотски.

Доволен съм от живота. Точно затова мога да разсъждавам. Освен заучени клишета нищо друго не знаете.Не всеки с различно от теб мнение е зомбиран трол, както сигурно си мислиш. И май на теб живота ти е тежък , ами не съжалявам.

Може и да е "един от многото жалки човечета в България", но поне не е боклук който гони хората от собствената им страна в Африка или Азия! Цялата Ви псевдо-евротолерантност се разкри като на тепсия! Айде марш обратно у гората маймуно недоочовечена, рано ти е за сред цивилизовани хора ...

Положението на много българи е по-лошо от това в затворите ни. Защо Германия не се загрижи за тях, а се грижи за тези, които са престъпници! Това е намеса във вътрешните ни работи!

Има начин стани престъпник в Германия, нямаш ядове

Как така ще ни отказват.Как тогава българското правосъдие ще ги освободи ,ама бива ли така,поставят съдиите в неловко положение, ще вземат да загубят авторитет.

ама не ми стига осигурителния стаж, някъде към 12 годин, та пенсия ще видя през кривия макарон на България. Напоследък все се чудя, какво да направя та да ме тикнат в германски затвор. Тази статия много ме мотивира, щом условията са прекрсани. Ми може да има и кабелна със 100-200 програми, велоергометър, нещо, щангички, лостове, па и загоряла германка.

Ми, кът си се скатавал и мързелувал цели 12 години, естествено, че ще видиш пенсията през крив макарон! Пиши се РОМ-инвалид и нема да имаш проблеми!

вече чакам на опашката пред ТЕЛК, ама там пълно с мургавели

Хубава работа - за комфортните условия на престъпниците се загрижили. Който престъпва закони и чужди права - сам се отказва от своите. Какви са тия лиготии за човешки права и "хуманно" отношение?! Нима престъпникът е постъпил "хуманно" като е ограбил, бил, изнасилил, убил?! Криворазбрано "хуманно" отношение. Ако зависи от мен - принудителен тежък труд за всички затворници. Да работят толкова много, че да изкарват средства за собствената си издръжка, че и в бюджета допълнително да внасят.... А то какво - излиза, че е по-изгодно да си в затвора - лежиш си, мързелуваш - нямаш грижи за сметки, за прехрана.... пък и ония тъпаци отвън - близките - донасят разни колети.... Тоягата здраво трябва да играе.

По добре в затвора в Германия,от колкото на свобода в България!!! Защото тези върнат ли ги тук ще ги пуснат на свобода,германиците много добре го знаят това!!!!

деер

Ами да не вършили престъпления в България, а в Германия! Много гот всеки краде на поразия и бяга в Белите държави и естествено тези пари са чисти според Меркел и компания!

Срамота, даже и те разбраха, че Независимата Съдебна Власт в България е мафия.

Като не подобряваме условията в затворите постигаме няколко много полезни за нас неща: -нашите престъпници се съдържат в чужда държава за сметка на тамошния данъкоплатец; -нашите престъпници наистина си излежават присъдите; -при такава алтернатива за излежаване на присъдите, намалява привлекателността нашите престъпници да извършват престъпленията си у нас. Сега е времето да помислим как елегантно да направим така, че нашите престъпници, извършили престъпленията си у нас, да излежават присъдите си в чужбина!

От кога вкарват в затвора, за да ти е хубаво!?

Същото е положението в Белгия. Непрекъснато се оплакват, че затворите (всъщност 2-3-звездни хотели с пълен пансион и ограничение на свободата на почиващите, в пъти по-добри условия от казармата, в която служих преди 20 години, плюс ежеседмични "интимни" посещения и чести отпуски) са пренаселени. Преди 3-4 години белгийците плащаха на холандците около 150.000 евро на година на затворник, за да пребивава в холандски затвор! Но половината от затворниците са с чужда националност, а половината от тях - мароканци. Но понеже условията в затворите в Мароко (а според местните и в Полша) държавата не желае да екстрадира престъпниците в родните им държави.