Германия с първи след 1990 г. план за гражданска защита

Германия ще приеме план за гражданска защита, първият след края на Студената война. Насърчава се населението да се запаси с храна и вода.

Обратно в новината

Коментари - Германия с първи след 1990 г. план за гражданска защита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От обявеното от Меркел следват няколко версии: 1. Споменавайки Русия, следва да си мислим, че според подкрепата за Хилъри Клинтън в САЩ и евентуална, спечелена президентска позиция от нея, ще бъде последвана от изнасяне на НАТО от Турция или война с Русия за Крим и огромната Украйна, а Германия ще е задължена да се включи като член на НАТО или най-малкото ще се ползват нейните военни бази, площадки, летища.... Странно е да се цитира Русия и да се навеждат европейците на такава развръзка в дългата ера на мир на континента. Много източноевропейци имат деца в Германия, работещи там. 2. Разкрития от разузнаването в Германия за очаквани сериозни терористични атаки. Следва да се предполагат атаки на важни национални обекти, които ще прекъснат всички ел. и транспортни връзки или ще се наложи въвеждане на военно положение с прекъсване на ел. захранване, транспорт, забрана за излизане по улици. 3. Подготвен план за екстрадиране на турци, живеещи там, които са под съмнение, всички турци или всички араби отпреди, или екстрадация на всички бежанци, въпреки изявленията, че трябва да останат там и да бъдат приети без съпротивления. Може пък да е посъветвана Меркел да инвестира в немските семейства и раждаемост и европейска работна ръка, вместо за бежанци, арабели и турци с многочленни семейства, в които само един - мъжът, работи а останалите се издържат от социалната каса на немския народ, още повече, че над половината родени деца в света са от женски пол - значи директни многодетни майки безработни на социална издръжка. Не се знае какава е икономическата равносметка на този демографски модел. 3. Отрязване на Турция и нейните искания и очаквани войнствени вълнения на 5 млн турци, пръснати във всеки град на Германия. ЯВНО ИМА НЕЩО И ГЕРМАНИЯ Е ОТГОВОРНА КЪМ НАРОДА СИ. НЕ БИ ВСЯВАЛА ПАНИКА ИЗЛИШНО.

като редиш и Хилари, не разбрах защо не и Тръмп, а-а-а, не - той обича Путин.

Трябва нов Нюмбергски процес; този път за унищожаването на Европа:На подсъдимата скамейка-Меркел,Обама,Килъри и всички Еврогейове.

Брей, браво бе мурзилке. Я марш в Сибир при др. Путин.

Всеки ден в Германистан се самонастаняват по 500 ислямиста.Такова нашествие е нямало в историята на бившата германия.По това ,че бабата е още жива и не е в психиатрията може да се съди за пълното зомбиране и безпомощност на германският народ.Отчаяни групи и партии като ПЕГИДА скандиратлозунги:Меркел в Сибир,а Путин в Берлин.

Не върви да кажат истината. Опасенията не са от руско военно нападение, а от терористични актове. Ама не знаят къде, кога и под каква форма да ги очакват. за да си измият ръцете, препоръки дават. С какво ли се е запазила фрау Ангелинка?

И как ще спаси гражданите "храна за десет дни и вода за пет дни"? Ако лелката има предвид, че една ядрена война ще трае толкова, като излязат навън от скривалищата, всички ще са загубени, защото от земята ни няма да е останало нищо. По-добре е да не ядосват руснаците с тъпи изказвания и намеса в политиката им и война няма да има!

Германия връща "Гражданска защита", Рб връща загражденията по границата, военното обучение...Май преходът отиде по дяволите?

Ех бабе, бабе, ще затриеш хубавата държава. Не е имало до сега германски политик толкова унизително да сервилничи на американците.

ей руски трол. Макя ти комунистическа !

Странно, наистина: "Германия ще приеме план за гражданска защита,..";"Насърчава се населението да се запаси с храна и вода.", а в същото време управляващата коалиция затегна законите за притежание на оръжие. От кое ги е страх повече системните политици, управляващи като щази - от народа, или от Русия? ти как мислиш?

:)))))Наистина ми е смешно ,като чета как комсомоската секретатка в Германия прилага на практика социалистическият инернационализъм в действие и е супер демокраят,а една Русия ,която няма нищо общо с СССР е още в комунизма

Защо само германците да се запасяват. Защо ББ не се присъедини към меркел и да обяви и у нас заплаха от нападение от Русия. И ние ще си заделим по 2 литра вода... То бива цирк, бива, ама това вече не е ясно какъв жанр е ...

След войната победената Германия просперира и храни половината Европа. След войната "победилата" Русия мизерства и затъва в блато. И се превърна в Путинистан.

Просперира на цената на унищожените индустрии на другите.

Абе, неграмотник краварски! Ако не знаеш - при социализма СССР беше най-големият вносител на зърно в света. А тази година ще е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ НА ЗъРНО В СВЕТА! Повече от САЩ и Еврогейсъюза. Анадънмо?

oбиkнoвeнa

Казват, че в огромната си част бежанците и мигрантите имали смартфони - дано поне малка част от тях да са прочели коментара Ви и да се пренасочат към Русия, за да заживеят щастливо там!

Червения фес много ти тича!

Не разбирам защо са ти сложили толкова минуси на приведените факти. То е все едно аз да кажа че Земята се върти около Слънцето и за това мое изказване да ми нацъкат двайсе минуса. Преди векове за такава мисъл са изгаряли на клада. Е, явно има подобрение, поне сега няма да ни изгорят. Пък знае ли човек... Както и да е - от мене имаш голям "+".

Храни бе, така храни, че всички висят на европодаяния, а комшувците яко изместват германския мъж в спалнята. Германия набута в особено кофти положение както собствения си народ, така и почти цяла Европа. Тепърва ще се усещат последиците - някои главочи като теб обаче и тоя баламурник с космическите обекти още не могат да го вдянат.

IF ANYONE IS AN IDIOT, IT'S FOREVER! ---------------------- ЕСЛИ КТО-ТО ИДИОТ, ЕТО НАВСЕГДА ! ----------------

"можеха да избират между позора и войната, избраха позора, но ще получат и войната"

предполагам кой ми слага винаги един минус на всички коментари

Абе това, че немското общество трябва еда се защитава спор няма, ама май Меркел му нанася повече вреда от всички ислямисти, Русия, Америка и природните бедствия взети заедно.

Може бабка да има повече информация от нас какво са замислили ония отвъд океана и затова да подготвя бункера в Берлин !

Какъв цинизъм,каква наглост! Та нали вашето НАТО продължава да се разширява и е обградило отвсякъде Русия с военни бази! Опасността за мира идва от САЩ и НАТО,а не от Русия.Ако пък изберат Клинтън опасността нараства многократно.Не Русия обаче е виновна за това.Защо Крим е анексиран,както обичат да се изразявт западната пропаганда и българските медии? Та нали имаше проведен референдум,а освен това, това е изконо руска земя.Може ли да анексираш нещо което ти принадлежи?

То май както Луната, така и планетата на маймуните е изконно руска земя, ама хайде да не го правим на въпрос

Четете моите книги за кагебишките терористични спящи клетки в Запада и които се крият зад активираните от тях гламави мюслита. За да защити писателя от путлерските кръволози, Меркел е осигурила персонална охрана на Райтшустер.

Германия вече е нападната.Лудата Меркел отвори портите за ислямските орди и предаде Германия на германците.Сега вече ще разберат какво е ислямско "съжителство".

РАЗПЛОДНИЯ МАТЕРИАЛ ОТ АЛАХ ,ЩЕ ТИ ИЗЯТЕ ТЪПАТА КРАТУНА

тързите ги истарваха номера ф сиря не варви зтата няма да е мине. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъй като в плана за гражданска защита също се споменава, че гражданите трябва да се запасяват освен с вода и провизии и с пари в кеш, много от журналистите смятат, че не става въпрос за евентуална руска заплаха, а за евентуален икономически срив. При един такъв срив ще са нужни около 5 до 10 дни докато се въведе нова валута и икономиката заработи отново. Този сценарий не е учудващ, защото Италия се клати много здраво. За да не се всява много паника и за да не се стигне до банкрън се посочва Русия като заплаха.

А не трябва ли ЕС да има обща директива и план, а не индивидуални изпълнения?

Bсеки да се спасява по отделно.

Германия вече имат план. А ние? Ние сме между двама побъркани диктатори. Русия и Турция. И двамата са непредсказуеми и въпреки мненията тук и двамата хич НЕ ни долюбват. В исторически план сме си патили и от Русия и от Турция. Добре ще е и ние да имаме някакъв план, ако на някоя от двете откачалки хрумне да ни тормозят пак.

Добре ще е да имате план, но както казва Боко- големите евроатлантически началници още не са ви решил съдбата!

Да, между двамата диктатори и кандидат императори. Но и между еврогейовете и сред продажните проститутки управляващи България.

Меркел, Оланд и Обама от кои са, че не разбрах?

Тези дни в два различни вестника от различни части на света са написани две статии,които удивително си приличат.В Газета виборча/Полша/ Вацлав Радзивинович с учудване и горчивина констатира,че когато Русия изпадне в беда Провидението винаги и се притичва на помощ,/за разлика от Полша./Радзивинович проследява и анализира събитията през 1812,1941 и 2016 г. През 1812 и 1941 г.когато Русия е пред катастрофа,неочаквано /според него/ настъпват аномално студени зими ,от най-студените в историята на Русия.А 2016т когато икономиката на Русия е пред катастрофа /според автора/,настъпват такива явления в климата -затопляне,суша,пожари,болести по растенията ,които са засегнали много силно икономиките на САЩ,Франция,Канада,Германия.А в русия точно обратното -там,където земеделието е било в зона на риска/от измръзване/,сега има прекрасни условия и Русия се измъква.По подобен начин Йън Бремер анализира световните събития в Никей Шимбун.Казва ,че Фортуна е на страната на Русия и на Путин,там където Путин загазва на помощ му идва Съдбата с някакво неочаквано събитие,към което той няма даже никакво отношение и той пак печели.Не съм привърженик на мистиката ,но кой знае.Започвам да се замислям затова ,че Съдбата /ако има такава/може би има критерии ,различни от тези на русофобите и противниците на Русия/не считам,че руснаците са идеални/ и не бива да бъде предизвиквана в никакъв случай!

Вчера четох как брадатите нашественици в Германия отказвали да работят, "защото били поканени на гости" от муте Меркел?! Та в тази връзка, танте, не е зле германците да се запасяват с храна и вода освен за себе си и семействата си и за поне 10-15 от "гостите" - все някой трябва да ги хрантути и пои, все пак!

А, защо с Русия ще тръгне конфликт? Ето, това е въпросът? Не е ли достатъчен факт, че САЩ създадоха и мигрантската криза и продължават да създават конфликтите по света. Но, явно Европа се кланя на американските интереси. Това ще е и края на ЕС и на всички европейски ценности, които възникнаха след II-та Световна война. Жалко!

Много сте наивни, с кой друг могат да изплашат тея свини германците ако не с Русия. Мислете малко трябва враг да има, да може да не питат за другото което вече им се случи.

Германия е заплашена от жестоко руско нападение! През ноември 2016! Руски балерини ще танцуват "Лебедово езеро"! Всеки немец да се запаси с храна и вода!

Германия добре а ние имаме ли такъв план?

планъ ранъ

Хаха че ти нашия план не го ли знаеш, пиши на Цецка Цачева официално да ти отговори на въпроса. Сериозно пиши и имаш право по конституция да напишеш писмо до пред. на нар. събрание.

Гарантирано от ГРОБ!

Много си се загрижил за Русията да не ти е хвърлен пъпа там? Не ги мисли тях, руснака може ботушите си да свари и ще избута някак си в името на родината ами ние? ние кво ше правим щото гумените ни цървули не стават и за супа даже.

Роската да не е болен? Още не се е изказал по въпроса!

Oклепал се е до ушите в лаина и неможe още да се изчисти.

Вее си ушите в Бразилия...

Много ясно ти няма ли да предпочетеш красивите рускини вместо тея свини в германия.

Красиви рускини... ама на тебе не ти пускат! Освен ако разбира се си платиш.

Щом дребният гном от кремль успя да съсипе отношенията на Русия и с Германия, значи наистина може би е платен ЦРУшки агент :) Топ финансови и икономически съветници наскоро казали на джуджето, че трябва малко да намали напрежението в геополитически план, защото икономиката е доста спъната, и се нуждае от чужди инвестиции и доверие, а великият икономист Путкин (който между другото предвиди крах на световната икономика при цена на петрола под 80 долара) заявил, че Русия не била за продаване хахаха За сметка на това са предвидени продажбите на дялове от най-големите държавни компании, включително РОСНЕФТ, за да пълни дупките в бюджета :) Лилипутка Е-кономика.

Тези простотии звездите ли ти ги говорят? Явно не си си пил хапчетата днес?!...

Все факти ма дрогарке. Вие уж русофили до гроб, а явно само с блиц се информирате за руските афери. Четете малко и руските информационни агентства!

Mека китко голям икономист си,само че си нямаш понятие от икономика.

Бабичката предвижда близкият си политически край и се чуди как да се задържи още малко на власт /е вярно ще е още много малко!/

Поредните истерии на една изкукала бабичка, която се опитва да измести фокуса от реалната заплаха за Германия, а именно "гостите", които тя сама покани... Но, добре че я има Русия, та да има КОЙ да е виновен за ВСИЧКО...

Q SI SLOJI BYRKATA I BEJ!!!!

Статистиката сочи периодичност 100 години между големи войни, земетресения и др. бедствия в Европа. Имаме и основните предпоставки вече - дълга и тежка криза, нахлуване на жълтата раса, задълбочаващи се конфликти, безмозъчни политици, остава само да се драсне клечката, а това ще е удоволствие за "доброжелателя" на Европа отвъд океана, има опит в тая работа. Не е зле и българите да сме подготвени не само с храни и оръжие, но и защитни средства след ядрен удар.

да ти го туря в статистиката!

Педерастчета като тебе първи ще гушнат букета , ще протягате ръще за помощ, но ще получите среден пръст, вече съм ви предупредил.

защото на Oбонго още не си го извадил от твоята уста,явно си с голям опит гососподин геи.

И как ще се защитим от ядрен удар? С бял чаршаф?

Методий Йовчев Кусев или Кусевич е висш български духовник и общественик от Прилеп, един от водачите на движението за църковна независимост и национално обединение със съществен принос за защитата на българската кауза пред Великите сили по време на Източната криза от 1876 1878 година казва: решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини на Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение. Ето затова планът на руската дипломация е бил и е [...] България да си стане руска губерния [...] Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите

Накратко: великият Българин Методий Кусев казва: "Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите"

Това е минало, сега ми кажи кой е Иван Кръстев.....

Злият дух добре го духа!

Я стига "извадени от контекста", често удурдисани "факти" от миналото! А какво е било "решението на Русия" през 1944 год, когато пак е преминала през България - сигурно да я направи съюзна република? Я ръсни малко във вентилатора и срещу Г.Димитров?

Русофобството и сляпата ти омраза към Русия, няма да те направят по-умен, дори напротив... Започваш да ставаш смешен и жалък...

Нито съм русофоб, нито мразя Русия! Но не понасям рублофили, русолизци, ченгета и бандити като Путин!

Помните ли, как руснаците реваха, като си тръгваха от Германия? :D

НЕ! Ама виждаме от снимката как Меркел плаче, ама не разбираме защо.

Задрямала е, докато Путин и се обяснява.

А помните ли как германците реваха, когато руснаците влизаха в Германия?

В момента германците влизат в рускини срещу няколко евро или обещание за свадба! :)

Всички трябва да са приготвени за евентуален конфликт с русофашисткия лилипут. Засега путкин намира подкрепа само в Беларус (отчасти) в Европа, и -станските реСпублики в Азия. Никой друг не би рискувал връзките си със САЩ и Европа в името на фашаго-русофилистичната идея на комплексираното бившо ченге на кгб.

...много пяна и липса на мозък - това те описва достатъчно ясно...

сичко е ясно! ГЕРМАНЦИТЕ ШЕ СЕ ЗАПАСЪТ....И ПОСЛЕ ШЕ ИМ ДАДЪТ ОТБОЙ! А запасите - на мигрантите, пардон на гостите, пардон на търтеите.

Запасите после ще ги пратят на руснаците като помощи, че те са свикнали да оцеляват от такива :D

Преименувай се на КУХ ДУХ...

"Германия по-специално споменава потенциалната заплаха от Русия, определена като страна, която "открито поставя под въпрос мира в Европа", особено след анексията на Крим през 2014 г." Боже, боже, Русия им била най-голямата заплаха! Не виждат мюсюлманското гмечило, което плъпна из Европа като мравки от разровен мравуняк и заля всичко.

Щом германското правителство оглупява до такава степен, какво да искаме от нашето!

Какво би станало ако човек като Сорос дари на всеки българин по 1000 Е ? Как това би се отразило на икономиката?

много зле

... Най-после демократичните държави осъзнаха, че през периода на т.н. "разведряване" си отгледаха чудовище...Осигуриха финансова стабилност и технологии на Империята на Злото, десетилетия си затваряха очите за престъпленията на Злото в Чечня, Грузия, Дагестан... и днес Злото вече застрашава устоите на съвременната цивилизация...това със запасяването за десет дни е добре... а после?

Явно имаш предвид САЩ...!

Безпочвена безумна паника! Каквито и паралели да правите между Германия 1920-1940 и Турция са безсмислени. Турция няма капацитета сама да започне война в Европа. Русия няма да влезе в открита война, Иран също, а Индия и Китай териториялната поделба на Европа хич не ги вълнува ... Просто няма кой да застане зад Турция! Освен ако не се намери някой предател в самата ЕС и то трабва да е държава от мащаба на Германия или Франция.

А как ще се защитят от Меркел?