FT: Проектът ”Северен поток 2” олеква

Германската подкрепа за разширението на "Северен поток" олеква, пише Financial Times.

Обратно в новината

Коментари - FT: Проектът ”Северен поток 2” олеква | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

както винаги БЪЛГАРИЯ е на грешната страна,но с такива уж политици ,у4или недоу4или нагаждачи подлизурковци ,шуро баджанаци и т.н работата няма нищо общо със роднинствотоооо В БГ НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛИТИК КОЙТО Е ЗАВЪРШИЛ ТОВА някои гледал свине натрупал пари политик друга откраднала става наш 4иляки т.н.

Начи виж ги ся путлерасите!Немците казват,че няма да се строи Северен поток2 защото ще инструмент за шантаж на Рутин.А путьовите тролове реват,че Путингазпром ще строи!И американският удар по суратя на примитивите от Опек и русия включая се представя с лъжи като путлерова голяма победа ,че ужким той бил изкупил американският газ който пък пак американци предлагат в Европа на по ниски цени! Абе пълна шизофрения!

Какъв речник,какъв изказ>>>>ИВО трябва да се поправи----100% ДЕБИЛ.

И да няма СП 2, на Ямал се строи терминал и завод за втечнен газ. Така че газът все ще е руски...

Споко, зимата ще ги стегне!!!

отива при Южния си събрат. Цената на акциите на Газпром от 2008 година до сега са се понижили 5 пъти. От 25 евро на 4,5 евро, въпреки обещанията на Путин и Милер Газпром да стане най-скъпата компания в света. Мечтата на империалистите от Кремъл за "Руски свят" бавно, но сигурно залязва.

По едно време германия имаше няколко процента дял в газпром.

Ами то рано или късно това се случва на всяка компания, листната на борсите. Алчността на инвеститорите е причината, а не- самата фирма.

цената се била понижила.Ами Газпром е 51 % държавна компания и на борсата се листвта едва 30 % от капитала понкога ивъобще не учства в търговиятта,поради една проста причини:ВСИЧКО НА БОРСАТА Е БАЛОН ,ДЕРИВАТ ЖЕДЖФОНД И ПАК СПУКАН БАЛОН.ТО Е КАТО ЦЕНАТА НА ЕПЪЛ КОЯТО БИЛА 800 МЛРД ИЛИ 500000 МЛРД. ИЛИ 100000 МЛРД. НЕЩО КАТО ХАРТИЕНА ГУМА.

Руския агент Шулц го бракуваха избирателите, и Северен поток 2 го бракуваха с него. Честито на Украйна, а Путкин и сие да духат под вода, в посока към Турция.

Мархаба путлерастки еничари. Как сме днес? Предлагам да си купите повечко вазелин, че тръбата на Турецкий паток току що се удебели. :-)

Евалла тролче!Пълен ненормалник си!

Financial Times пише каквото му изнася :).

Амо то не го пишат само те!! И други го пишат.

знам знам ,ще ще ще

даже "американският" шистов газ дето хамерите с фалиратала 3/4 шистова индустия /по дани на Аг.блумърг/ уж изнасят за ЕС, е всъщност втечнен газ купен от Русия.И то 5 млрд.кум.м., срещу 158 млрд.куб.метра които Русия изнася за Европа.Просто и ясно : късно е либе за китка.

През ноември 2017 се очаква шистовият добив в САЩ да достигне 6,1 млн. Барела дневно, което е с 35% над нивото година по-рано, сочат данни на Администрацията за енергийна информация. Именно повишеният шистов добив в САЩ се очаква да попадне във фокуса на вниманието, когато ОПЕК заседава в края на този месец. Големите световни енергийни компании, които прекалено късно разпознаха потенциала на шистовите технологии, сега има агресивни планове именно за шистов добив в САЩ, особено в Пермския басейн. Exxon Mobil например удвои териториите си в Пермския басейн тази година и планира да увеличи нефтените си платформи с 50% до 30 броя. До 2020 г. Exxon очаква добивът й от това находище да се увеличи с 45%.

очаква и ще .Обаче 3/4 от шистовите компании фалираха в САЩ а изнесените коласни 5 млн.куб.метра американски газ вЕС е купен от Русия.Няма балъци в ЕС които да купуват американски шистак щото просто няма такъв за ЕС и няма да дойде в тези количества и на тази цена.Може би след 40-50 години ще дойде.

Германците се отказват от въглищата, отказват се от АЕЦ, сега и от газ се отказват. Минават на производство и отопление с братски амерички потупвания по рамото.

Аз

Да. Само дето се оказа, че америчките потупвания оригинално произхождат от Русия, мухахаха... Както са казали мъдрите, отдека си върте гъзо, се че ти е отзад...

Според сводката на ру посолство сигурно е така. И на в-к Строго Секретно...

Аз

Критиките в ЕС... мухаха... Срещу СП2 са следните страни: 1. Литва, Латвия и Полша - по две ричини: - искат да играят сечено на Русия, - СП2 ги заобикаля и престават да бъдат фактор в доставките за ЕС. 2. Дания - защото имат някакъв спор във връзка с част от трасето, което минава през датски териториални води. Руснаците им теглиха една майна и решиха малко да удължат трасето, така че да не минава от там. И толкоз. Никой друг не е против. САЩ и Украйна не са в ЕС. А Германия вече даде 90% от капацитета на ОПАЛ на Газром. Полша и Прибалтиките протестираха тази сделка пред Евроейския съд и от съда им казаха да пасат трева. Веднага след това Естония се обяви в подкрепа на проекта. А позицията на Германия по въроса е по-особена. Тя не лобира в ЕС за проекта, защото няма нужда. Германия просто заявява, че ЕС няма думата по въроса и толкоз. Така че... по всичко личи, че С2 ще го има.

По всичко личи че няма да го има!! Руснаците ще пасат тревица!!

Аз

То ако ставаше с мантри, Русия досега да я намаше... Ама не ви става никак...

Германците вече няма къде да шават, а мръднат , а чиче сам им е наврял един рязан чеп. Ако не слушкат и се заиграват с Русия Абендланда ще стане Фоерланд

Радостен е факта, че вече се вижда осезаемо нашенско влияние при взимане на решения на най високо ниво в Съюза. Нашият принцип "я не сакам на мене да е добре а на Вуте да е зле" става основополагащ при вземане на стратегически решения.

Пак повтарям Северен поток 2 няма да има.

ще ще ще и няма да го има.Както го няма северен потокок1, както нямада има турски поток , като потоците към Китай- вече построени 2235 км.

А защо заеквах

и газ няма да има!Кой не скача е дебил....!

Някой залага на глобалното затопляне, но се е объркал...

тия в ЕС уморяват от смах.Същите пасквили като при северен поток 1-кълняха се че нямаше да го има ,а той не само че го има ами и на 100 % запълнен,/а Германия обяви ръст на вноса на газ от Газпром с 15 % само миналата зима.

напълно си прав,но с такава информация не разполагат троловете на козяшко заплащане...

Все повече производители ще отварят заводи на територията на Русия, както стана в Китай...Газ бол, терени за строителство-бол...А вече неконкурентноспособната Европа ще скимти, натисната от черната пасмина.

Чамадан, вокзал...

stan_posta@

Кейс, терминал, Франкфурт на майната си ...

...и във ръждивия пояс на Xамерика

Не само олеква ами изобщо няма да ги има поради една проста причина, няма газ за него. Русия ще отклонява все повече доставките на газ за Турция и Китай, а на европейските потребители ще се предлага тройно по-скъп газ, като целта е европейската икономика да стане неконкурентно способна. Щом се срине западноевропейската икономика ще дойде и края на европейските държавици, а остатъците ще се продадът за рубли, юани и даже за долари ако американците все още имат интерес. Лошото за нас е че сме първите на които това се случва.

С коментар като този само защитаваш тезата на проф. Христов....Нямало да има газ...четете повече бе хора, ограмотявайте се.

тезата на проф.Xристов е 100% истина,но...горчива!

Вие сте пример за позор в развитието на човечеството.

бере душа,това е истината.Американските танкери със евтин втечнен газ под носа на Русия ще прелапат европейската и клиентела.

амер.танкери в газ .Хахахаххаа.Да видим данните на Блумбърг: До сега за 5 години САЩ са доставили за Европа всичко навсичкт 5 млрд.кум.метра втечнен газа, Русия за 1год доставя на ЕС 158 млрд.куб.м.Разликате са колосални.Истината: САЩ не могат да произведата и половината от това количество да не говорим за скъпите исложни доставки и преобразуването им от състояния на "желе" в газ и обрато при терминалната обработка.На всикото отгоре от панамските досието стана ясно,че: САЩ са доставяли газ с танкери в Анверс Белгия /танкерите са били собственост на настоящият министър на търговията на САЩ са рег.в офшорка на Маршаловите острови/.Обаче най интересното е че този "американски газ" всъщност е закупен от....Русия доставен като американски в ЕС.Пълен смях.

...а,ти гледаи маика ти да прилапа повече клиентела на околовръстното...

Какво да очакваш от държава, узаконила хомосексуалните бракове и признаваща три пола!?! Но ще размислят. Като за атомната енергия. Някой път акъла идва бавно и болезнено.

Така, както е тръгнало, да не се остане без газ.....!Или корабите от америка са натоварени с евтинийка....!

вече го отписват.

На 'стратега' Путя сметките излязоха криви - мислеше че като е купил Шрьодер работата е опечена. Обаче Германия не е Рашка.

RIP СП2! Ще те погребем до Южния паток!!

няма да стане-маккеин има рак във мозъка...